login |

Limitált Széria podcast – 2×13: Nyári csapongás

2015. 07. 18. 16:50 - Írta: CyClotroniC

7 hozzászólás | kategória: podcast,

A fantázia-tévéműsoros adásunk után ígértük, hogy nem hagyunk titeket teljesen lógva a kánikulában, így innentől kezdve, felezett tempóban nyáron is jelentkezünk, egészen az őszi szezonkezdésig, azaz augusztus végéig összesen 4 adással jövünk majd. A legelsőben próbáltuk összegezni az idei sorozatos év első felét.

Több-kevesebb sikerrel ugyan, mert bár valóban szóba kerültek az idei év eddigi legjobb újoncai, legnagyobb csalódásai és legemlékezetesebb pillanatai (amik főleg leköszönő, veterán sorozatokhoz kapcsolódtak), hamar elkalandoztunk más témák irányába is.

Szóba került a Hannibal és a szezon egyik klasszikusan megosztó kérdése, miszerint túl lehet-e tolni a művészkedést, ahogyan beszéltünk a Netflix-modellről is egy keveset. Kicsit úgy érezzük, hogy már annyi sorozatot zúdítanak a nyakunkba, hogy képtelenség elkötelezni magunkat hirtelen elérhető teljes szezonok mellett, így vannak amik úgyis elkallódtak, hogy amúgy baromira vártuk őket. Persze az adás végén nem tudtunk elmenni a True Detective második szezonja, Jesse Plemons karrierdöntései vagy a The Leftovers Erika Murphy-je mellett sem.

Érdekes amúgy, hogy többen is egyre több webshow-t fogyasztunk, mert amellett, hogy a neten rengeteg zsebprojektet lehet találni – amiről a webvasárnap rovatunk is szól ugye -, bőven akadnak azért eltérő tartalmak is. Érik egyébként a részemről egy komolyabb ajánló, főleg azért, mert bármilyen furcsa is, de talán a The Jinx mellett a TitansGrave, egy netes szerepjáték-kaland Wil Wheaton vezetésével az idei kedvenc újoncom. Facebook oldalunkon össze is szedtük azokat a műsorokat, amiket ajánlgattunk az adás során, és természetesen most sem maradtok kérdés nélkül:

Számotokra miről volt emlékezetes sorozatos szempontból 2015 első fele? Egy finálé, egy újonc, egy daraélmény, valamilyen casting-hír vagy sorozatos trend miatt esetleg?

Az adást szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is, a kommentekben pedig – ahogy eddig is – várjuk a véleményeteket.

7 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2015. 07. 18. 16:59

én most találtam rá a How to get …. -re.. zseniális sorozat.

DennyKeh - 2015. 07. 18. 17:14

Én a Bittent fedeztem fel a nyáron. Imádom. Fantasztikus egy remekmű.

Apost - 2015. 07. 18. 18:22

Daredevil (újonc/félig dara)

Flash (újonc), tavaly még az elején kezdtem unni, de év elején mikor ráerősítettek az átívelő szálakra, egyre csak jobb lett.

Justified (finálé), korrekt lezárása volt, ami ritkán adatik meg.

Entourage (dara) – évek óta látatlanban leírtam magamban a sorozatot, mert úgy reklámozták nekem mint egy feregeteges vígjáték és az első rész első 10 perce alapján úgy voltam vele hogy ez nekem nem vicces. Azonban nemrég újra bepróbáltam és kiderült hogy nem a humorfaktor a film lényege.

Black Sails (dara) – a téma érdekelt de csak most kezdtem bele mert a Spartacus-hoz hasonlították, ami szintén tetszett, de nem volt épp ingerem hasonló sorozatra…de a lényeg hogy köszönőviszonyban sincs a Spartacussal…Az idei év legnagyobb meglepetése volt.

Fargo (dara) – egész egyedi cucc, bár részemről Thorton és a Hobbit vitte az egészet. Nem tudom mi marad nélkülük.

Ez így egészen sok jó sorozat erre a félévre, de azért jutott csalódás is bőven.

Egyébként a Podcast-ben hol beszélnek Hannibalról?
Tekergettem, de tényleg annyira csapongás hogy nem tudtam belőni.

CyClotroniC - 2015. 07. 18. 19:14

Apost: Lehet, hogy máshol is van róla szó elszórva, de a 44. perctől beszéltünk róla pár percet, meg arról is, hogy hova kerülhet. Az más kérdés, hogy azóta kiderült, hogy az említett Amazonos dologgal valóban próbálkoztak Fullerék, csak nem kellett az Amazonnak a Hannibal.

steelwolf - 2015. 07. 18. 20:10

Punisher Daredevilbe való csapodása!

Poghy - 2015. 07. 18. 20:26

Volt pár jó dara-élmény is, de az iZombie az, amit leginkább kiemelnék az első félévből.

Apost - 2015. 07. 19. 00:11

CyClotroniC:
Köszi!
Egyébként ez a második limitált széria amibe belehallgattam. Érdekes koncepció, de sokszor alig hallom ki mit mond. Bemutatkozásokat pl egyik műsornál sem értettem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz