login |

Emlékeztető: Suttogók 1. évad

2015. 07. 20. 20:47 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 21:00. FOX. The Whispers – 1×01 (pilotkritika + magyar promó + szinkronhangok)

Elsőnézős- és szinkronvélemények jöhetnek!

Nem sokkal az amerikai premiert követően itt van Drill, a képzeletbeli barát, aki kisgyerekek fülébe duruzsol huncutságokat. A koncepció kifejezetten tetszett, de nálam eddig a The Whispers a nyár egyik legnagyobb csalódása, annyira idétlen módon van megszerkesztve, ahogy a kritikában utaltam rá, amolyan “azért rejtélyeskedünk, hogy rejtélyeskedhessünk”-módon írták, ami elég nagy FAIL a szememben.

Imádom a rejtélyeket, azt, hogy vannak, ráadásul túlélem, ha nem oldódnak meg és évekig hajkurásszuk az igazságot, ami odaát van, de kell, hogy alapja legyen a titkolózásnak. A The Whispers-ben nincs alapja, csak annyi, hogy “nem mondjuk el neked, mert csak!”. Mindezt nyakon öntötték a nem túl érdekes karakterekkel és tipikus történetvezetéssel, és suhogott is a kasza. Viszont, másoknak meg bejött, szóval… Most az a nagy kérdés, hogy megkapja-e a második szezont.

16 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2015. 07. 20. 21:40

Nekem simán maradós lett. Pont olyan, mint a The Event, vagy a FlashForward, vagy…nyugodtan behelyettesíthetjük bármelyik, elmúlt 5 évben készült, network high concept sorozat címével. Aki azokat szerette, szerintem ezt is fogja. Vagy nem :)

winnie - 2015. 07. 20. 21:50

abban azért bízok, hogy az 1. évad végén visszatekintve az lesz a többségi vélemény, hogy abszolút érdemes bizalmat szavazni a sorozatnak (payoff, miegymás), illetve, hogy az is igazolódik, hogy a készítők terveztek jól. márhogy a sztori megkövetelte azt, ahogy prezentálták, és akkor mehetek majd mammogni a sarokba:)

dzsiaj - 2015. 07. 20. 22:13

Ennyi év sorozatos tapasztalattal a hátad mögött meglep, hogy még bízol ilyenekben:) Amúgy miért, melyik országos high concept fizetődött ki a Lost óta(sokak szerint még az sem), hogy végül sarokba vonultál?:)

winnie - 2015. 07. 20. 22:22

de akkor még nem volt az az évados szerkesztési stílus, szóval most van remény szerintem.

bár lehet, hogy egy eventszerű cliff is kifizetődő volt valakinek. sőt, egyébként szerintem a flashforward a rajongóknak kifizetődött valamennyire. vagy, szóval az olyanoknak, akik nem feltétlenül megoldást vártak. (nem a legenda futására gondolok, hanem az új flash-re.)

(majdnem írtam a PU-t, de a persons unknownnak úgy imádtam a záró hét percét, hogy nem néztem a sorozatot a 3. rész után, szóval inkább nekem fizetődött ki, azoknak nem biztos, akik végiszenvedték.)

bélabá - 2015. 07. 20. 22:37

Szerintem se rossz. Jobb is lehetne, de én nem látok őrjítő bakikat, inkonzisztenciát, vagy rettenetes színészi teljesítményt.

winnie - 2015. 07. 21. 08:12

bélabá: én sem. de nekem már a “nem rossz” is válóok lenne. viszont kifejezetten érdektelen és mentes minden érdekességtől.

(mondjuk, ha akarom, inkonzisztenciának a jelenetcseré(ke)t lehetne nevezni, de megoldották ügyesen.)

xyz - 2015. 07. 21. 13:20

Elég fura, hogy Suttogók címmel reklámozzák, de az epizódban sorozatcímnek már A titokzatos barátot mondanak.

Deny - 2015. 07. 21. 14:14

“viszont kifejezetten érdektelen és mentes minden érdekességtől”

Ilyenkor mindig azon gondolkodom, hogy én vagyok hülye, vagy mi, mert én nagyon élvezem, és ezen kívül csak 2 sorozat tartja most fel így az érdeklődésem. Nekem nem kiszámítható, és még mindig nem jöttem rá, hogy mi lehet a rejtély mögött.

floki - 2015. 07. 21. 14:49

Én 5 rész után kaszáltam, a végén már a falat kapartam az érdektelenségtől. Unalmas, vontatott, klisés, 0 karakterek. Legalább ismét rádöbbentett, hogy mennyit számít a rendezés/rendező egy színész alakításában. Gondolok itt Lily Rabe-re, az AHS-ben kedvencem volt, itt meg… á, hagyjuk. “High Concept” LOL

winnie - 2015. 07. 22. 12:00

Deny: mindenkit más érdekel. az, ami téged igen, az lehet, hogy engem nem.

“még mindig nem jöttem rá, hogy mi lehet a rejtély mögött.”

melyik rejtélyre gondolsz? mert alapvetően azt lehetett sejteni, hogy valami nem evilági dolog.

ez például kiszámítható, és tippre, ha elkezdeném sorolni, hogy mi mindenre gondolok, akkor te is rávágnád, csak nem azokra gondolsz. olyasmiről van szó, amit a gyerekekkel csináltatnak, vagy ahogy azonnal kinyírja drill azt, aki elkezdi “rosszfelé” kapizsgálni (a biciklis pszichiáter), stb.

túl egyértelmű a vonalvezetése a sorozatnak, az, ahogy a többség csak rohangál az igazság nyomában, de esélye sincs kideríteni, mert mondjuk drill egy lépéssel előbbre jár, stb.

nyilván vannak meglepetések a sorozatban, de ettől még túl sok az olyan momentum, ami sok másik sorozatban vagy történetben teljesen hasonló módon lett megjétszva.

most lehet tippelni, hogy mi lenne nem meglepetés a folytatásra nézve. például az, hogy kiderül, hogy drill nem ellenség, hanem barát, hogy van egy még nála is nagyobb fenyegetés, vagy az, hogy nem is egyedül van és megjelennek a társak.

Mazsola - 2015. 07. 22. 15:09

Engem most három új sorozat érdekel:

SUTTOGÓK

HUMANS

COLONY

Ebből valószínűleg a Suttogóknál hamar véget ér a türelmem/érdeklődésem, nekem az eddigi színészi teljesítmény nem tetszett, a technikai kivitelezés, látvány (Spielberghez képest!) egyelőre gagyi (az a sivatagi elektromos fa milyen már..), a történet még csak-csak érdekelne, de a tálalás miatt max. néhány részt jósolok még.

A HEROES Rebornt- már a trailer alapján kaszáltam. :)

Illetve még egy ráadás a Blindspot ami érdekesnek tűnik.

atalanta - 2015. 07. 28. 16:32

Eddig 6 epizódon vagyok túl, és a képernyőhöz szögez. Persze, aki tényleg nagy adagban fogyasztja a sorozatokat, annak lehet, hogy középszerű, de én 5-6 sorozatnál többet idő hiányában nem tudok párhuzamosan nézni, és ahhoz képest ez tetszik.

winnie - 2015. 07. 28. 19:11

nem kell szabadkozni (5-6 sorozat), vagy kitalálni, hogy valakinek miért nem tetszik (sokat néz). tetszik, remek, ennyi – az viszont sokat jelenthet, ha valaki olvashatná azt is, hogy miért. mert így csak azt olvassa, hogy miért nem.

de ez a logika egyébként is fordított lenne, hiszen én alig tudok nézni most folyó sorozatokat, csak 2-3-at, így nyilván megválogatom, hogy mit nézek. a the whispers megkapta az esélyt, de mivel ennyire gáz volt, ezért nem akartam, hogy a 2-3 sorozat között foglalja a helyet. ha sok sorozatot néznék, akkor ott elférhetne a whispers.

atalanta - 2015. 07. 28. 23:18

Sok minden befolyásolja szerintem, hogy egy adott sorozat tetszik-e vagy sem! Hangulat, lelkiállapot, stb. Számomra azért jött be a Whispers, mert szórakoztat. Semmi több! Rejtély, izgalom, misztikum – és a lényeg, hogy fokozatosan adják az információt, ami váróssá teszi a következő részt. Nyár van, egy átdolgozott nap után nem is biztos, hogy elviselnék többet, komolyabbat. Ez egy limonádé, nem több, de szórakoztat, és most ez kell! Hasonlóan a Strain, vagy az Extant. Számomra most ezek a fogyaszthatók. Milyen szerencse, hogy pl. a Leftovers csak ősszel jön! :-)

spartacus - 2015. 09. 07. 17:10

Szerintem az elmúlt évek egyik legjobb sorozata!:)

Lacka - 2015. 11. 04. 20:53

Nekem is nagyon tetszett! Remélem lesz 2. évad!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz