login |

NCIS: vége a 12. évadnak – írta Pamats

2015. 07. 20. 19:02 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Nem véletlen, hogy egyre nehezebben születnek kritikák az NCIS zárásairól. Én is csak visszhangozni tudom darkspell tavalyi véleményét, miszerint semmi sem történt a sorozat legutóbbi szezonjában.

Még májusban ért véget a CBS régen futó epizodikus nyomozós sorozatának 12. évadja, ami nyilván még közel sem az utolsó, hiszen az össznézettséget nézve még mindig a legnépszerűbb szériáról beszélhetünk. Igen, ez az idény sem hozott nagy változásokat, de aki eddig kitartott, az gondolom, ezután is marad. Én legalábbis ezt tettem/teszem, s bár halványan érlelődik bennem a kasza, hiszen csak megszokásból nézem, sokszor tömbösítve, javarészt a karakterek miatt.

Azon karakterek miatt, akik nem sokat változtak az évadok során jellemükben (lehet, hogy ez a siker kulcsa?), talán néha Gibbs látszik meggyötörtebbnek, olykor pedig Dinozzo-n mutatkoznak a komolyodás jelei, de a többiek ugyanazok.

A tavalyi évadban bemutatott Bishop sem kimondottan izgalmas szereplő, de kedvelhető és hozott némi új dinamikát a csapatba: lehet megint valakit cukkolni és zöldfülűnek nevezni. A szokásos arcok is visszatértek, úgy mint az idősebbik Dinozzo vagy Fornell ügynök akinek fontos szerepe is volt az évad közepén, hiszen Gibbs-szel közös múltja van, és akad egy közös hölgy is az életükben.

Az ügyek esetleg hozhattak volna egy kis érdekességet a szezonba, de ismerjük az írókat, ők pedig tudják, hogy a nézők egy részének vérnyomása nem bírná el az izgalmakat, így a legtöbb eset eléggé átlagos volt, mindössze egy-két kivétel akadt.

Kaptunk idén is átívelő történetszálakat. Az egyik ilyen a már megszokott új ellenséghez kapcsolódott, aki egy régi múltbeli sérelemért akart bosszút állni. A másik, a netes toborzós pedig az utolsó 3 részben került elő és el kell ismernem, hogy kifejezetten izgalmasra, sőt, helyenként megrázóra sikerült. Ez utóbbihoz kapcsolódott az évad végi cliffhanger, ami miatt én még mindenképpen visszanézek.

Részemről egy átlagos 4-5/10-et érdemel a 12. évad. Úgy hiszem, ettől a sorozattól nem érdemes már nagy megújulást várni, de végülis minden évadra jut egy-két jobb ügy, mint például a fentebb említett évadzáró trilógia. Kár, hogy ennyivel beérik. Egy szezont azért még még maradok szerint, vagy ha más nem, ott leszek a 13×01-nél, hogy megnézzem mikképpen oldják fel a zárást, bár nyilván ettől nagy meglepetésekre e tekintetben sem kell számítanunk.

8 hozzászólás Ne habozz!

humorpalanta - 2015. 07. 20. 19:22

Mennyire jó volt az első 2 évad! Egész elviselhető volt a második 2 évad. Úgy-ahogy néztem a harmadik 2 évadot. Ennek már 6 éve, azért az nem semmi!

Higgins - 2015. 07. 20. 19:56

Egy részt nem bírok felidézni az évadból, azért ez nem semmi.Már csak a rutin maradt, meg az évek.Ja, az a repteres rész, az idei nem?Na, 1 rész pipa.

GodBadka - 2015. 07. 21. 10:08

Nekem is eaz első két évad a kedvencem Sasha Alexanderrel. Igazából miatta kezdtem nézni, azóta meg kb. a megszokás maradt. Egy-egy rész jobb a többi meg olyan semmilyen.

Pamats - 2015. 07. 21. 14:59

Nálam úgy körülbelül az 5.-6. évad környékén volt csúcson a sorozat. De még a 7. se volt rossz.

torjack - 2015. 07. 22. 21:41

Lehet rosszul emlékszem, de a 8. évadtól lett Glasberg a góré a sorozatnál. Azóta egyre inkább egy nyugdíjas családsorozat az egész. Persze még mindig vannak jó pillanatai, de már rég túl van a csúcson.

winnie - 2015. 07. 25. 07:39

jaja, már nem is tudom, mióta, de már jó ideje viszi.

Zora - 2015. 09. 27. 14:19

13×01

Tetszett, bár ahogy Kelly mondta, Gibbsnek nem kellene már annyit foglalkozni a múlttal. Ők kb már 20 éve halottak…
Ami különösen tetszett, hogy Budd – a rosszfiú – nem lett életben hagyva.
Amit nem értettem: a végén miről akart DiNozzo beszélni Gibbs-szel?
Nagyon jó rész volt.

jake - 2015. 11. 05. 21:24

egy veboldalban azt olvasta hogy miután gibbs-t a 12 évad 24 epizódjában meglövik meghal és nem lesz a 13-madik évadban, igaz ez? vagy csak én értettem valamit félre

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz