login |

Fresh off the Boat: vége az 1. évadnak – írta DarylD

2015. 07. 22. 14:45 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Nem túl aktuális ez a kritika, mivel az ABC újonca még áprilisban véget ért, de szerettem volna írni róla egy rövid ajánlót, mert nem véletlenül dicsérték az újonc országos komédiák közül leginkább ezt a kritikák.

A Fresh off the Boat számomra is nagyon kellemes meglepetés volt. Nem rajongok a “nemzetiségi” szitkomokért, annak ellenére sem, hogy a Cristelát szerettem, így elsőre átsiklottam a sorozat felett. A pozitív pilotkritika hatására azonban mégis adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem!

A sorozat alapsztorija nem kelti fel rögtön az ember érdeklődését. Egy kínai család Orlandóba költözik a 90-es években, és itt próbálnak meg beilleszkedni a “fehér ember társadalmába” (igazából eddig is Amerikában éltek, csak államot változtattak, szóval nem frissen jöttek a hajóval, de ennyi baj legyen). Ezt követően persze adják magukat a tipikus, kínaiakkal kapcsolatos előítéleteken alapuló viccek. Ezek ugyan tényleg megjelennek, de az 1. évadban még nem vitték őket túlzásba.

A Boat-ban végig egyszerű poénokat alkalmaztak, ne számítsatok veep-i magasságokra, de szerintem nem volt olyan epizód, hogy ne röhögtem volna fel szép hangosan párszor. Egyébként szinte minden rész két szálon futott, a The Simpsons-hoz hasonlóan mindig két-két családtag kapott egy kis történetet. A sztorik közül legalább az egyik nekem mindig betalált, jól voltak elosztva.

A családtagok klasszikus klisékre épülnek, de mindannyian szerethető figurák. A dinamika jól működik közöttük, és a gyerekszínészekkel se volt semmi gond, utóbbiakat nagyon okosan alkalmazták, azt a srácot emelték ki jobban, akiben a legtöbb potenciál van, a két kisebb testvér, akárcsak a nagyi, inkább asszisztáltak poénokhoz, olykor kíméletlenül lecsapva azokat.

A személyes kedvencem a sikerorientált, a pénzszórásnak gátat szabó, szigorú anyuka volt, az ő történetei szinte mindig vitték a prímet, plusz Constance Wu kimagaslóan jó volt ebben a szerepben. Egyébként nem csak őt ismerhetjük más sorozatokból, a családapát a már említett Veep egyik visszatérője, Randall Park alakítja.

Bár egyelőre nem beszélhetünk túl összetett figurákról, de végülis 13 részes szitkomról beszélünk, sokkal többet nem is várhattunk volna eddig. Behoztak már pár visszatérő mellékszereplőt is, akik közül többekben is rejlik még potenciál, kíváncsi vagyok a későbbiekben mit kezdenek még velük.

Szóval én a rövid évadja alatt eléggé megszerettem a Fresh off the Boat-ot. Az első szezon egy erősebb közepes 7/10-es szórakozás volt számomra, ősszel biztos ott leszek a folytatásnál.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 07. 22. 14:09

annyira akartam volna szeretni, remek momentumok voltak benne, de kábé az volt a helyzet nálam, mint a készítő előző sorozatával, a don’t trust the bitch-csel, valahogy nem állt össze, hullámzott az egész. nem tudom, hogy csak azért fogom-e ezt az egészet az animációs háttérre, mert tudom, hogy a nahnatchka khan az american dad showrunnerje volt, de talán ez lehet benne.

pedig az első részek után egy évadközepit és megnéztem, meg a finálét is, de nagyjából mindegyik hatástalan lett. a legidősebb srác olykor marha jó volt (a másik kettő ellenben nem jött be), de még Wu esetében is zavart az előadás módja, az egésznek a stílusa.

ez van, nem az én stílusom a fresh off the boat, de örülök a sikerének.

Savanah - 2015. 07. 22. 16:14

Imádtam a sorozatot. Mindenki vicces volt. Anyuka néha túlzásba viszi, de ettől vicces. :)

sandor555 - 2015. 07. 22. 16:24

Az anyuka a kedvenc. :)

galocza - 2015. 07. 22. 21:03

az éppen elviselhetőtől a határozottan szórakoztatóig terjedt nálam a belső értékelés.
én is anyut bírom legjobban. meg a nagyit. apuból és t alkalmazottaiból minél kevesebb, annál jobb.

Zizi - 2015. 07. 23. 00:48

Én nagyon bírtam, és várom a 2. évadot.
Nekem a két kisebb testvér a kedvencem, mindig olyan ütős poénokat adtak nekik, imádtam! :)

caltrask - 2015. 07. 24. 14:11

imádtam a sorozatot – mondjuk ezt valószínűleg még megdobta, hogy a legjobb barátnőm az indulással egy időben jött össze egy tajvani sráccal, majd eljegyezték egymást, szóval kíváncsi is lettem, milyen lesz az életük

én nagyon bírtam Emeryt is, nemcsak Eddyt:

nagyon jó húzás volt szerintem, hogy anyu azzal a nővel lett jóban, akire a szomszéd bácsi lecserélte a feleségét és nem a feleséggel

azt viszont hiányoltam, hogy kevés visszatekintés volt Washingtonra, hogy ott milyen volt az életük

mégtöbb ilyen feelgood sorozatot:)

Marco Materazzi - 2015. 08. 25. 14:42

Csodálkozom, hogy senkinek nem ugrik be az Everybody Hates Chris. Szerintem teljesen olyan csak ázsiaiba, még az történet mesélő kis srác is meg van ugyanúgy. Azt is imádtam, így ez is bejön.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz