login |

Power: dübörög a 2. évad – írta Riggins

2015. 07. 28. 18:44 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Javában tart a Power második évadja, és ahogy a finálékritikában megjövendöltem, vége a boldog békeidőknek és sokkal feszítettebb tempóban követik egymást az események. A 2×05-ben ráadásul fordulópontjához ért a történet, lassan mindenki képbe kerül a többiek rejtett személyazonosságával.

Kanan eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az eredeti bandavezér ugyanolyan kíméletlen, mint a börtön előtt volt és ezzel komoly kontrasztot mutat a Ghost által elképzelt ideális működési tervhez képest. A jelenléte nagyon jót tesz a sorozatnak, nagy kár, hogy pont a 2×05-ben nem tűnt fel egy másodpercre sem. A közös jelenetei Tommy-val új színt hoztak a második évadba; a két notórius figura között olyan összhang van, ami Tommy-ra és Ghostra kevésbé jellemző.

Tartom továbbra is, hogy a nightclub-biznisz nem valami érdekfeszítő. A pénzmosás miatt megkerülhetetlen téma, de túl sok idő megy el Sternre, Kantos-ra és Ghost visszatérési törekvéseire. Ellenben a helyi bandákról nem sokat tudunk, így hiába állítják be nagy volumenű dolognak „A Szerb“ vagy a Q-Dubs beszervezését, nehéz átérezni.

A múlt hozományairól viszont rendre kapjuk az új infókat, ez a történet hosszú távú mozgatórugója, így ezekkel a tovább mögött spoileresen folytatom.

Kiderült, hogy Ghost és Tasha dobta fel annak idején Kanant, aki ezzel tisztában is van. Nagyon érdekes lesz, hogy meddig játssza a jóbarátot, hiszen az már a liftes jelenet intenzitásánál is látszott, hogy ő olyan fenyegetést jelenthet, amire momentán nincsenek felkészülve a St. Patrick-birodalomban. Azt pedig még nem tudjuk, hogy Tommy-nak van-e köze mindehhez és melyik oldalra áll majd.

Minden jel arra mutat, hogy Tashát maximum ez a bűnrészesség és betyárbecsület tarthatja a házasságban, egyébként kész meglépni a férje piszkos pénzével, annak folyamatos viszonya végett. Ha ebben a sofőrfiú lesz a partner, akkor az szintén egy érdekes hatalmi viszonyt generál majd az apja, Ghost és közöttük.

Mindeközben Holly nemcsak, hogy túlélte a lövöldözést, de már köpött is Angelának. Az előző évad végén még csak Tommy tudott róla, hogy Angela ügynök, de már Ghost is képben van, és Valdes kisasszony is megvilágosodott. Ghost hátterével tehát Kanan és Angela is tisztában van, de egyik se szembesíti vele valószínűleg egy darabig, ami elég feszült hangulatot kelthet mindaddig. Ghost ráadásul gyanít valamit Kanannel kapcsolatban a miami túra után, így nem feltétlen ő fogja a rövidebbet húzni.

Hosszú idő után Lobos is hallatott magáról, aki szintén egy méltatlanul hanyagolt figura, és a terjeszkedés, valamint az üzlet felgyorsítása olyan elem a történetben, ami még az előzőnél is sűrűbb zárószakaszt hozhat magával. Az eddigi etapra egy 7/10-es osztályzatot ki merek osztani, de adott a potenciál, hogy ez a fináléra tovább nőjön az első évadhoz képest.

(Az írás a 2×05-ig bezárólag foglalkozik a sorozattal, de természetesen az azóta történtek sem számítanak spoilernek kommentben – winnie)

5 hozzászólás Ne habozz!

Drake - 2015. 07. 28. 19:22

Nálam is olyan 7/10 az évad,semmi baj nincs ezzel a sorozattal..jó az írás,gratula!

Bazsi - 2015. 07. 28. 19:29

8/10 eddig a második évad, hozza az első szintjét, Fifty egész jó rosszabbra számítottam.
a zenei része viszont 10/10 végre egy sorozat amiben minden részben a zene is perfekt!

Tommy Drama - 2015. 07. 30. 14:26

50 cent kamu gengszterkedése nekem nagyon lehúzza az évadot, a főszereplő pedig még mindig nagyon semmilyen.. Eddig se volt nagy eresztes a sorozat, de most 7/10-es szintről lement 6/10-re, lassan elgondolkodok a kaszán, főleg akkor ha 50 cent karaktere életben marad. A csávó sose volt gengszter, csak szeretett volna az lenni, de legalább eljátszani tudná, de hát még az se megy neki..:D

Amúgy azon még mindig röhögök, hogy a főszereplőink mekkora király gengszterek New York-ban, ahol köztudottan az olasz, ér az orosz maffia áll a tápláléklánc csúcsán, és róluk sehol semmi, mintha nem is léteznének.. Persze nem muszáj őket behozni a sztoriba, csak néha elejthetnének pár szót róluk, és nem kéne úgy bemutatni a karaktereket mintha ők lennének NY királyai, na meg azok a bandák akikkel üzletelnek, mennyire komolytalanok már.. Egyedül a szerbek akik érnek valakit, de hát azt is láttuk, hogy a sorozatban ők is kispályások.:D:D

Szóval egyre inkább guilty pleasure kategória a sorozat, a Sopranos-tól fényévekre van minden téren.

Tommy Drama - 2015. 07. 30. 14:29

Ja, és igen Stern-re sztem is túl sok idő megy el, és vicc ahogy hagyja a Jamie, hogy szopatja. Igazán összeszedhetné már a tökeit, és visszavehetné a klubját. Tony Soprano-val senki nem mert volna így baszakodni, 1 rész alatt megoldották volna a problémát, de Ray Donovan is..:D

egy igazi szakember - 2015. 08. 30. 21:54

Kevesebb love story-val, még jobb lehetett volna az évad, de így is az egyik legkorrektebb ebben a műfajban.
Érdekes kint már felkapták, de itthon senkit sem érdekel még.
Kíváncsi vagyok, hány évad múlva kezdik el isteníteni, mint anno a SoA-t.
Az is lehet elmúlik majd csendesen, de ha jól szövik a szálakat néhány évad még lehet benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz