login |

Hawaii Five-0: vége az 5. évadnak – írta Pamats

2015. 07. 29. 19:07 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

A Hawaii Five-0-ra még az 5. szezon végén is áll az, hogy egy nagyon szórakoztató kikapcsolódás azoknak, akiket az elején meggyőzött, s a helyszínnek hála nagyon hangulatos is. Idén egyébként a sorozat elérkezett a századik epizódjához, ami alkalmat adott egy kis visszatekintésre és egy, a sorozat eleje óta húzódó főszál lezárására. Emellett volt több kis apró átívelő sztori, valamint változás volt, hogy a Jorge Garcia által alakított Jerry is állandó szereplővé vált.

Nekem például a sorozat az első évad óta egyik nagy kedvencem, aminek egyik fő oka a két főszereplő, akik idén is sokat húzták egymást ezzel megadva a haverzsarus komponenst.

A már említett helyszín pedig nemcsak vizuális pluszt jelent, de más szempontból is szerves része is a sorozatnak, hiszen sokat kapunk Hawaii kultúrájából és meglepő módon nem kevés eset is eléggé helyspecifikus. (Nem mellesleg a rész eleji kis bejátszások is szemkápráztatóan gyönyörűek,)

A karakterek tehát idén is megkapták a maguk kis szálait, gondolok itt Danny-re és a balhéba keveredett, majd elmenekülő öccsére (ami még egy régebbi évadban történt), vagy Jerry kis magánnyomozására – utóbbi nem mellesleg az egyik legjobb figura az összeesküvés elméleteivel. Valamint úgy néz ki, Chin se szabadulhat meg a sógorától.

De ami az egyik leglényegesebb, hogy az elején említett 100. részben (5×07) végre egy egészen pofás epizódban lezárult Wo Fat története, aki talán már nem fog több gondot okozni Steve-nek, bár neki még így is akadnak megválaszolatlan kérdései. A rész végén egyébként volt egy szép montázs is, ami felelevenítette a csapat legjobb, legizgalmasabb pillanatait – jó volt nézni.

Az ügyek egész korrektek voltak, érződött a készítőkön, hogy igyekeznek kitalálni érdekes eseteket, mindig jó látni, ha a krimiírók megerőltetik magukat. Például az egyik legjobb epizód, az 5×22 volt, annak annak ellenére, vagy talán épp azért, mert erősen a Másnaposokra hajazott, ráadásul Pauley Shore ugrott be egy vendégszerepre. (Az 5×23 pedig ismét olyan, nagyon érdekes rész volt, ami Hawaii szokásaival foglalkozott.)

Elismerem viszont, hogy a finálé önmagában nem volt különösebben kiugró vagy emlékezetes, sőt, a cliffhanger sem annyira körömrágós, de azért lesz mit várni. Nem elszállva a látottaktól, egy nagyon erős 6/10 lenne a legutóbbi szezon, nem hiszem, hogy bárki fejében megfordulna, hogy most kiszálljon.

6 hozzászólás Ne habozz!

castro - 2015. 07. 30. 11:08

Teljesen rendben van, tényleg szórakoztató kikapcsolódás, és gyönyörű a hely. Chi McBride is most lett állandó, jól illeszkedik. Jerry viszont nekem annyira nem hiányzott ide, nélküle is működne a dolog. A női mellékkarakterekkel továbbra sem nagyon tudnak mit kezdeni, talán egyedül Lauren Germanben volt potenciál pár évaddal ezelőtt, de ő is lelépett.

Ami szintén tetszik, hogy elég neves vendégszereplőket tudnak megnyerni akár csak kisebb szerepekre is, de több epizódra is. Melanie Griffith, Tom Berenger, Peter Fonda, James Caan, Michael Madsen, Rebecca DeMornay, Daryl Hannah, Eric Roberts, Baldwin tesvérek stb. Ma már persze egyikük sem A kategóriás “sztár”, de azért impozáns lista.

Pamats - 2015. 07. 30. 11:30

Igen a vendégszereplők jók szoktak lenni és pluszban feldobják kicsit az egészet.

Pamats - 2015. 07. 30. 11:33

Nekem pl. Michael Imperioli volt az egyik kedvencem ebben az évadban.

Joe - 2015. 07. 30. 12:49

Ebben a sorozatban évadról évadra növekszik a főszereplők össztömege. Az ember azt gondolná, hogy főleg bikinis csajokat nézhet ebben a sorozatban, de e helyett inkább a 130+-os Bélákat erőltetik.

Michael Imperioli tényleg jó volt :)

ANOka - 2015. 07. 30. 14:23

Én kiszálltam.
Nagyon gyenge volt az idei évad az előző négyhez képest!

m76 - 2015. 08. 09. 19:12

Most néztem csak meg a finálét, de talán az eddigi leggyengébb finálé volt a sorozatban.

Én nem magasztalnám annyira a heti ügyeket sem, mert szög egyszerűségűek általában. És minden rész szinte azonos cselekménnyel rendelkezik. Alig van kivétel.

Ami a haverzsarus részt illeti már egy ideje úgy érzem kezdenek túlzásokba esni. Szóval ez sem az igazi.

A női karaktereket rendre kiírják a sorozatból, helyette felesleges állandó szereplőket hoznak be. Jerry minek? Kamekona-val sem tudnak mit kezdeni. Grover minek? Mikor Chin is csak statiszta minden részben. Pedig egy eyecandy faktor sokat dobhatna a sorozat megítélésén.

Persze nem nevezném rossznak, tipikus könnyű délutáni kikapcsolódás mint a magnum volt anno.

Egy gyenge 5/10 az évad. De nem az a szürke, ingerszegény közepes ez, hanem azért el lehet szórakozni rajta.

Remélem Michelle Borth-ot nem csak a finálére hozták vissza, és akkor legalább részben megoldódik az eyecandy probléma.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz