login |

Pilot: We Bare Bears

2015. 07. 29. 20:31 - Írta: CyClotroniC

11 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

!!! CUTESTVIDEOEVER
#Righteous #Holla #PandaIsSingle #IceBearForPresident

Bár tagadhatatlanul nő évről-évre az animációs sorozatok rajongóinak a száma, még mindig úgy érzem, hogy jó pár rajzolt alkotás messze nem kapja meg azt a figyelmet, amit érdemelnének, pedig ha mozifilmekről van szó, akkor mindenki szívesen csüng a Pixar nyakán, tévéfronton mégsem látni ezt a fokú lelkesedést talán egyetlen animációs sorozat irányába sem, legalábbis a hazai junkie-k körében. Pedig…

Oké, a The Legend of Korra és az Archer elég szépszámú tábort szedett össze magának az évek során, ahogyan két felnőttesebb tavalyi újonc, a Rick & Morty és a BoJack Horseman is megtalálta a saját híveit – és biztos vagyok benne, hogy tovább növelik majd a nyájukat – a gyerekcsatornák kínálatait még mindig sokan félvállról veszitek.

Pedig alig tudnék mondani olyan szitkomot, ami képes annyira füligvigyorgós, stabil feelgoodságot szállítani, mint a My Little Pony, amiben annyi kreativitás és elszálltság lenne, mint az Adventure Time-ban, de olyan ritka szépen elmesélt sötét mesét sem találni sokat, mint amit az Over the Garden Wall, a tavalyi év talán legjobb minisorozata tett lett az asztalra mindössze 2 órában.

Szóval a legnagyobb komolysággal mondom, hogy érdemes próbálkozni, mert igen színes a kínálat és tényleg minőségi darabokról beszélhetünk.

Alapvetően azért lehet baromira szeretni az animációs közeget, mert itt lehet a legkevesebb pénzből szabadon kreatívkodni, feszegetni az unalomig ismételt kereteket és a leginkább szabadjára engedni a képzeletet.

Persze simán lehet, hogy sokan éppen ettől az elvont szabadságtól vagy adott esetben a rajzstílustól ódzkodnak baromira, így számukra tökéletes belépő lehet a felnőtt fejjel is élvezhető animációs sorozatok világába a Cartoon Network legújabb dobása, a We Bare Bears, ami az eddigi 3 epizódja alapján simán a jelenlegi kínálat egyik legviccesebb haverszitkomja.

A történet főhősei, Grizzly, Panda és Ice Bear, három szétválaszthatatlan medvepajtás, akik az emberek között élve különböző kalandokba keverednek San Francisco-ban, például a pilotban kosarazás közben lenyúlt táskájukat akarják visszaszerezni, a folytatásban pedig fejükbe veszik, hogy netes sztárok lesznek vagy csak megelégelik a silány gyorskaja-elhozatalt és saját vállalkozásba vágnak.

Na jó, de mi benne az extra? Igazából nincs bődületesen sok sajátossága, de amit nyújt, az éppen elég ahhoz, hogy benevezzünk rá napi 10 percre, a medvék ugyanis rohadtul karakteresek. Grizzly a csapat nagydumás “vezetője”, Panda félénkebb, visszahúzódóbb és folyamatosan a mobilján lóg, Ice Bear pedig ritkán szólal meg, de akkor is velősen, ráadásul harmadik személyben.

A medvelét tulajdonképpen éppen csak annyiban választja el őket az emberektől, hogy különc jellemük kicsit jobban kilógjon a társadalomból, amibe folyamatosan próbálnak beilleszkedni, de ezt leszámítva akár emberek is lehetnének a We Bare Bears főhősei, ráadásul kevesebb hálás témát találni a jelenlegi társadalmi trendek kifigurázásánál, amiben az 1×02 a MemeCon-jával brillírozott.

A másik nagy pozitívum, hogy olyan kis történeteket mesélnek el minden epizódban, ami egy szitkomtól sem állna távol, csak mindezt 20 perc helyett 10-ben teszik, dupla léptékkel. Az a fajta töménység, feszesség és a gyors egymásutánjában pattogó poénok, amik élőszereplős formátumban furcsán kapkodósak lennének, animációs tálalásban szerencsére tökéletesen működnek.

Míg sok animációssal (pl. Steven Universe) voltam úgy, hogy több epizód is kellett ahhoz, hogy igazán elkapjon a hangulat, kitapossa saját stílusát a sorozat és összehangolódjunk, addig a We Bare Bears hatalmas előnye, hogy már az első epizódok alapján simán eldönthető, hogy nekünk való-e.

Az eddigi 3 rész során simán kiérdemelt egy 7,5/10-es osztályzatot a medvetrió debütálása, okos, vicces sorozat, amibe nem igen lehet belekötni, de továbbra is a pónik maradnak a kedvenceim, ahogyan a Rick & Morty zsenijét se tudja megközelíteni, mégis ideális választás azok számára, akik először egy könnyedebb darabon keresztül szeretnének rákapni az animációs komédiák ízére.

11 hozzászólás Ne habozz!

El-ahrairah - 2015. 07. 29. 20:53

Az előzetesek alapján nem nagyon fogott meg az egész, de a pozitív kritika miatt azért valószínűleg csak bepróbálom.

DarylD - 2015. 07. 29. 21:00

2 rész után egyértelműen folytatom, rögtön magával ragadott a stílusa. A 3 főszereplő karakter nagyon el lett találva, tényleg kicsit olyan, mintha egy jobb felé haverszitkomot néznék. Többször is hangosan felnevettem rajta, egyáltalán nem gyerekes a humora sem, felnőtt fejjel is simán élvezhető. A 2. rész pedig nagyon ügyes társadalomkritika volt, volt egy-két komolyabb jelenet is, ha nem is annyi, mint a Bojackben.
Szóval nálam betalált nagyon, sajnálnám, ha kihagytam volna (és még hány animációssal lennék így vajon, ha venném a fáradtságot kipróbálni?:)

Aduiert - 2015. 07. 29. 21:48

CyClo, te vagy a pónik propagandaminisztere? :D

Rational Gaze - 2015. 07. 29. 21:56

Elnézést, hogy ezért a picsogásért kommentelek, de az én szívemnek fáj hogy a fenti felsorolásból egy betű sincs az Ugly Americans-ről. Legjobb rajzfilm amit valaha láttam, tény, hogy már nem fut. Ennyi, bocs.

A macikat meg bepróbálom én is :)

CyClotroniC - 2015. 07. 29. 22:54

Aduiert: azért említettem sokat, de hát ha tényleg az a kedvenc :D

ldavid - 2015. 07. 30. 00:28

nekem nem igazán jött be, azt meg külön marhaságnak találtam hogy egymás hátán állva közlekednek.

nem régen fedeztem fel viszont a Clarance-t, az eléggé tetszik.

CyClotroniC - 2015. 07. 30. 00:35

Szerintem nem véletlenül van az a plakáton is, mert egy tök jópofa szimbóluma a szétválaszthatatlan barátságuknak.

A Clarence-t viszont nem ismertem, de most épp Steven Universe dara van, szóval egy darabig nem lesz tesztelve, de felírtam, hátha.

clegane - 2015. 07. 30. 01:41

jópofák a macik, de a pilotban igazából nem sok értékelhető pillanatot találtam, úgyhogy ezt én inkább skippelem.

a BoJackre viszont rákattantam!

El-ahrairah - 2015. 07. 30. 09:52

Megnéztem, nálam sem lett nézős, a poénok szerintem eléggé semmilyenek, önmagában pedig az, hogy van három medve San Franciscoban nem volt elég érdekes. (Igazából három bármi lehetne, semmi jelentősége nincs)

RRick - 2015. 07. 30. 14:46

Ha már animációs cuccok akkor megemlítem ide a Gravity Falls-t. A Lost óta nem tudott sorozatban ilyen fajta rejtélyekre épülő sztori ennyire érdekelni, és még a karakterek is marha jók benne.

Meàcska - 2015. 11. 01. 13:10

Most fedeztem fel magamnak :D egyszerűen imàdnivaló.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz