login |

The Millers: vége a 2. évadnak. És a sorozanak is.

2015. 07. 31. 15:12 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Tényleg nem mindennapi bravúrt vitt véghez a The Millers azzal, hogy évad közben kaszáltatta magát, hiszen a nem első szezonos, 22 epizódos berendeléssel rendelkező országos sorozatok esetében az efféle igen ritka. A CBS szitkomja már az első évadban is csak a felvezetéséből élt, s mikor a csatorna kicsit nagyobb önállóságot adott neki, látványosan bedőlt, így 5 rész után eltakarították, és azonnali hatállyal leállították a forgatást.

Összesen 11 rész készült el – az utolsó hatot az őszi kasza után július szombatjain adták le, s ezek is csak azt bizonyították, hogy a The Millers azon komédiák közé tartozik, melyek teljesen megérdemelten szűnnek meg.

Tényleg bocs a rajongóktól, sok millióan vannak, akik szerették odakint, itthon is tízezrek kedvence volt, de nem sok olyan többkamerás sorozat van, amit kevésbé tudtunk értékelni, mint a The Millers-t: ld. pilotkritika + finálékritika + 2. évados kritika – és, hogy senki ne mondhassa, hogy elfogultak voltunk, még pozitívabb hangvételű kritikánk is akadt. Azonban a kommentjeitek is önmagukért beszéltek.

És nekem személy szerin egyáltalán nem azzal volt a bajom, hogy eleinte altesti, alantas poénokkal operált a sorozat – egész egyszerűen a poénok hiánya, illetve a poénnak szánt mondatok zavartak szörnyen. Az, hogy a karakterek és a sztorik sem voltak érdekesek, tényleg csak mellékes volt.

A 2×11-re például azt találták ki, hogy Will Arnett, hogy bejusson az unokahúga egy intézménybe, randizik a tanítónénivel, aki gügyögve tud csak beszélni, illetve, hogy a Sean Hayes által a 2. évadra behozott új szereplő (ekkora marhaságot, istenem, hát kinek hiányzott ez a karakter??) nem képes elaludni, ezért az öregek megpróbálkoznak mindenféle trükkel.

Oké, nyilván nem kell túlbonyolítani a történetet, de helyenként tényleg csak pislogtam, hogy egyes “poénokat” komolyan gondoltak-e az írók, és hogy valóban fetrengett-e mindenki a röhögéstől a forgatáson, miközben egymást licitálták felül a közreműködők. Mert biztosan így volt, de akkor…?

Egy szóval: döbbenet volt, ami lett a The Millers-ből. Tényleg nincs mit rugózni azon, hogy mennyire értékelhetetlen volt. És az a döbbenet, hogy mindezt készítői oldalról Greg Garcia (Raising Hope, My Name Is Earl) hozta össze, aki még a Hope 4. évadját is ott hagyta ezért. A színészek részéről meg olyan gárdát ejtettek foglyul a poénaszály sújtotta díszletben, mint Will Arnett, Jayma Mays, Margo Martindale, JB Smoove, Nelson Franklin vagy Beau Bridges.

Mondom, döbbenet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz