login |

Play It Again, Dick – írta 20legendd

2015. 08. 07. 15:15 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: kritika, video, websorozat, ,

I was right. He was dead. And my sunglasses were nowhere to be found. File this case under: hear no Weevil, see no Weevil.

A régóta várt film bemutatásával 2014-ben már biztosan jó évük volt a Veronica Mars rajongóinak. És akkor még le merném fogadni, hogy közülük sokan nem is hallottak az ugyancsak tavaly elkészült Play It Again, Dickről. A websorozatról, amiben Ryan Hansen, vagyis Dick Casablancas tervez spin-off sorozatot a Veronica Mars-nak, az egykori karakterek főszereplésével.

piad2

A dolog legelső pozitívuma, hogy ismét együtt láthatjuk az egykori szereplőket. Feltűnik Kristen Belltől kezdve, Jason Dohringon keresztül, Enrico Colantoniig tényleg mindenki, ráadásul azzal a csavarral, hogy ezúttal saját magukat (is) alakítják. Szürreális élmény volt látni egyes szereplőket karakteren kívül, de végül is sikerült mosolygósra megcsinálni az egészet.

Ami még közös pont a két projekt között, hogy a készítői stábban találjuk Rob Thomas nevét, aki amellett, hogy hozott magával neveket az iZombie-ból is, egyúttal szállította a rá jellemző lazaságot és jó dumákat, amik az alapsorozatnak is talán a legfontosabb elemei voltak.

piad5

Ezeken túl azonban a Play It Again, Dick egy teljesen más irányt vett fel, mint amit a Veronica Mars. Az első néhány rész azzal telik el, hogy Ryan Hansen próbálja megszerezni a sorozatára, a Private Dick-re a régi stábot, majd amint ez megvan, ötletével a CW-hoz fordul. A csatorna látja a potenciált a dologban, de egy mindössze 50 ezer dolláros mikro-költségvetést adnak a pilot leforgatására és innentől kezdve elszabadul a pokol.

Az évad nagyjából felétől kezdve egy kicsit a Garth Marenghi’s Darkplace-hez hasonló formulát vesz fel a sorozat. Vagyis az elkészült pilotot látjuk forogni, de ezt megszakítják rövidebb szegmensek, amik a Private Dick forgatását és backstage-ét mutatják be.

piad3

És ha már előkerült a kultikus angol sorozat neve – amit maga Rob Thomas is megemlített inspiráció gyanánt – akkor muszáj szót ejteni arról, hogy az egész Private Dick pilotja nagyon amatőr módon van megcsinálva. Tényleg a legalja az egész: rossz vágások, belógó kezek, gagyi technológia, stb… de pont ezek adják meg az egész sorozat zsenialitását.

A Garth Marenghi mellé meg odaraknám azért a szintén hasonló stílusban elkészített Black Dynamite filmet. Úgy érzem ugyanis, hogy a Play It again, Dick-ben látható nyomozós, karatés, túlszínészkedett, katyvaszos whodunit sztori miatt a sorozat, mintha a két, előbb említett cím szerelemgyereke lenne. Aki tehát vevő az ilyesfajta humorra, annak egyszerűen kötelező Rob Thomasék agymenése.

piad1

Talán még az sem jelent hátrányt, ha valaki nem látta a Veronica Mars-ot, mert ez a faktor szerintem inkább csak érdekességként van jelen. Nem erre épít elsősorban a sorozat és a humora is másból fakad. Persze, egy gyakorolt marshmallow biztos, más szemmel tekinthet erre az egészre.

A dolog szépséghibája, hogy elmondhatatlanul rövid a Play It Again, Dick. Összesen 8 rész készült belőle és azok is összvissz szűk 10 percesek – ám mégis egy lezárt történetet kapunk. Ahogy egyben ledaráltam az egészet, rögtön olyan érzésem lett, hogy fantasztikusan szórakoztam, de ebből nekem több kell.

piad4

Sajnos azonban nem sok szó van a folytatásról és igazából érezhető az is, hogy ennyire tervezték, de mégis… nem kaphatnánk több Dick-et valamilyen formában? Merthogy igény az lenne rá, részemről legalábbis biztosan.

Ha a szavak nem lettek volna elegendők, akkor beszéljenek helyette a képek. A sorozat végére odabiggyesztettek egy rövid videóklipet is, ami gyakorlatilag egy extraként fogható fel és nem mellesleg, jól jellemzi, hogy minden bizonnyal mennyire elborult volt már maga a forgatás is – videó a tovább mögött.

3 hozzászólás Ne habozz!

zolkó - 2015. 08. 07. 18:35

Imádtam minden egyes percét, gyakorlatilag ez a kb 80 perc szórakoztatóbb volt, mint egész évadnyi szitkomok a közepes fajtából.

scott21 - 2015. 08. 07. 18:38

Nagyon ajalnom meg mindenkinek a megjelent 2 könyvet. A kicsit kapkodosra sikerült filmet nagyon szepen kiegeszities fordulatokban sincs hiany

Dalmayr - 2015. 08. 08. 10:07

Szerintem is érdemes megnézni, baromi jók a poénok, a kedvencem a táncos jelenet :D 80 perc instant szórakozás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz