login |

Pretty Little Liars 6. évad: a Nagy Leleplezés előtt – írta george

2015. 08. 09. 15:45 - Írta: vendegblogger

49 hozzászólás | kategória: kritika,

#SummerOfAnswers – a 6. évad első felét lassan letudó PLL a mostani, nyári szezonját ezzel a hashtag-kampánnyal reklámozta be. Alapból nem tartanom rossznak, ha egy sorozat készítői igyekeznek kapcsolatot tartani a rajongókkal és egy-két elejtett információmorzsával még fokozni tudják a kíváncsiságot, de a Pretty Little Liars körül túl nagy az információáramlás.

3

Ahogyan a sorozat évek óta egyre mélyebbre csúszik, a reklámkampánya egyre agresszívebb és nagyotmondóbb lesz. Nem elég, hogy minden félévad- és évadfinálét hatalmas leleplezéseket, megdöbbentő fordulatokat ígérgetve akarnak eladni, hetekkel a részek műsorra kerülése előtt már tele van az internet azzal, hogy milyen jelenetekre lehet számítani.

Ezek alapján aztán össze is áll a kép és az epizódok az utolsó fél percet leszámítva nem igazán hordoznak magukban érdemleges információt. A vicc az egészben, hogy aki nem tudja előre, mi fog történni, az sem kap ennél többet.

2

Ráadásul, mint a következő heti fináléhoz is, komplett kérdéssort adtak aki, amikre „biztosan” választ fogunk kapni. Nekem ez kissé furcsának tűnik, hiszen izgalmasabb lenne, ha az epizód nézése közben jönnénk rá a dolgokra. Természetesen nem muszáj ezeket elolvasni, sőt nem hiszem, hogy túl sokan ennyire beleásnák magukat, inkább azt akartam jelképezni, hogyan próbálják meg összekapargatni a még megmaradt, de egyre jobban elpártoló rajongóbázisukat.

A Pretty Little Liars tökéletes példája annak, hogyan nem érdemes egy átívelős szériát kreálni hosszú távra, az alaptörténet bolygatása nélkül. Értem én, hogy jól bevált évekig a recept, de azért lassan észre kéne venni, hogy az elmúlt időkben már semmiről sem szólnak az epizódok.

5

A tovább mögött, a csalódást keltő nagy nyári „válaszözönről”, spoilerrel folytatom.

„A” = Charles DiLaurentis

Az 5. évad végén a nagy ellenség nevet kapott, ami nem tett neki jót, a maradék rejtélyességét is elvette. Már nem is nagyon csinál semmit, csak van. A lányok is csak lézengenek, aztán néha egyszerre vannak egy helyen. És ezzel nagyjából össze is foglaltam az elmúlt 9 epizódot.

A szezon elején ott vettük fel a fonalat, hogy a csajok kijutottak a babaházból, aminek alapból nem örültem, mert még láttam benne potenciált, hiszen a fenyegetés végre tényleg valós volt. De nem, visszatértünk a való világba, ahol újra az SMS-ek jelentik az izgalmakat…

Néhány visszaemlékezésen keresztül azért visszanézhettünk a fogva tartásuk idejére, ezek elég ötletes jelenetek voltak.

2

1

De a lányok törhetetlenek, és nem számít nekik, hogy egy őrült elrabolta őket két hónapra, kisebb bonyodalmakat megoldva elég gyorsan felépülnek lelkileg, mintha csak nyaralni lettek volna.
Spencer drogproblémája egy vicc volt, 2-3 rész alatt lezajlott, de az abszolút mélypont Toby és a “véletlenül betéptem szolgálat alatt”-történetszál volt. Nem tudom, hogyan lehetett ezt komolyan gondolni.

A karakterekben már semmi potenciál nincsen, egy kezemen össze tudom számolni hány olyan szereplő van még a sorozatban, akinek érdekel a sorsa. Alison lesüllyedt szépen a többi lány szintjére és már nem irányít semmit, el is vesztette az egyetlen jellemzőjét, ami értékelhető volt benne.

A férfi szereplők, úgy ahogy vannak, teljesen érdektelenek. Mona az egyetlen, aki ugyanaz maradt, bár most tartaléklángon ég ő is.

6

Ellenben Sara a legidegesítőbb szereplő, aki eddig megfordult a sorozatban, pedig már volt egy pár ilyen. Semmi jelentősége nincsen, az Emilyvel való viszonya sem adott semmi pluszt. Egyszerű töltelékkarakter volt eddig, talán ez a következő részben megváltozik. Ajánlom, hogy eltüntessék a beígért pár éves időugrás után, mert minden képernyőn töltött másodperce egyre nagyobb késztetést ad arra, hogy inverz Samaraként bemásszak a tévébe, és jól felpofozzam. Bár ha ott lennék, minden szereplővel megtenném, rájuk férne.

Ha valaki már kaszálta a sorozatot, annak hozok egy példát milyen epizódokat élvezhettünk mostanság. A legutóbbi részben például a lányok a pajtában bálozhattak csak (végre befejezik a középiskolát), míg a négy anyuka vigyázott rájuk kintről. Persze figyelmes szülők révén előkerült egy üveg bor, majd miután kellően leitták magukat a lányokra magasról tojva átmennek a szomszédba kémkedni.

Eljátszották velük teljesen ugyanazt, mint a lányaikkal. Ajtócsapkodás és ijedten kamerába nézés felnőttekkel, de legalább láttuk, a 30. évadban hogyan fog felépülni a sorozat.

4

Jelenleg ott tartunk, hogy Alison már tudja kicsoda Charles. És szerdán mi is megtudjuk. Sajnos nem hiszem, hogy bármi meglepőt meg tudnának még lépni, hiszen mindenki bekerült aztán pedig kikerült már a gyanúsítottak listájáról. De azért naivan még reménykedem. Rajtam kívül más?

49 hozzászólás Ne habozz!

moony - 2015. 08. 09. 16:37

én már egy jó ideje csak Ezra és Aria kapcsolat/nem kapcsolata miatt nem kaszáltam, őket nagyon szeretem, de egyébként mostmár tényleg teljesen pointless az egész

519 - 2015. 08. 09. 16:45

Én olvasgattam elméleteket, hogy ki lesz Charles, és tényleg minden jel arra utal, hogy ő lesz. Ha viszont ő lesz, az számomra hatalmas csalódás lesz, mert eddig nulla, vagyis 0 közös jelenete volt Alisonnal. Azt hiszem, a jövő heti rész tökéletes alkalom lesz arra, hogy kaszáljam a sorozatot, még akkor is, ha már csak másfél évad van hátra.

Andro - 2015. 08. 09. 16:46

Ez most akkor az utolsó évad, vagy lesz még ezen kívül is egy? Vagy kettő? Vagy akárhány? Már belezavarodtam.

scott21 - 2015. 08. 09. 16:48

Ha meghuzzak h Sarah lesz red coat szerintem nagy felhaborodas lesz…

Andro - 2015. 08. 09. 16:49

Vagy kiderül, hogy Sarah valójában Charles, csak időközben átműttette magát. Én már bármit el tudok képzelni itt.

george - 2015. 08. 09. 16:51

@Andro
Még lesz egy 7. évad, már be van rendelve. De szó volt már 8. szezonról, valamit filmekről is.

Andro - 2015. 08. 09. 16:52

A filmről tudok. De én már bele vagyok zavarodva. Ha így folytatódik, a lányok nagymama korukig hajkurásszák a legújabb A-t. -.-”

Nem baj, én már kitartok a végéig, ha már nekikezdtem anno, és kibírtam öt és fél évadot.

george - 2015. 08. 09. 17:05

Az időugrás azért elég jó lehetőség arra, hogy újrakezdjék. Persze a legtöbb mellékszereplőnek mennie kéne, Mona kaphatna nagyobb szerepet, Alison pedig újra zsarnokoskodhatna.

De előre látom, hogy nem mernek majd megválni például a Toby-Caleb-Ezra hármastól, pedig azt kéne kirobbantani, mert már unalmas azt nézni, hogy szenvednek velük az írók. Tobynak egyértelműen meg kéne halnia, Spencerrel már nem érdekesek. A halála pedig elég nagy fordulat lenne.

De nem hiszem, hogy az időugrás bármi változást hozna majd magával. Csak újrakezdik, hogy aztán újra el tudják adni a már látottakat.

519 - 2015. 08. 09. 17:31

http://www.buzzfeed.com/jarettwieselman/pretty-little-liars-season-6-set-visit-secrets-spoilers#.stoGQBKxq – ebből az interjúból nekem nagyon úgy jön le, hogy mindenki arra készül, hogy a 7. lesz az utolsó évad, de persze a csatorna bármikor közbeszólhat.

dvs - 2015. 08. 09. 18:39

Azt nem tudni hogy mikor folytatódik magyarul az s03? Már egyszer itt a blogon is megirták, mikor jön az rtl 2 re csak aztán jegelték. Most mi a helyzet?

gery89 - 2015. 08. 09. 18:51

Teljesen egyetértek a poszttal. Ez a sorozat semmiről nem szól és félek, hogy a legújabb szereplők lesznek a gonoszak. Oltári nagy csalódásra számítok. (De ne úgy legyen)

jjujj - 2015. 08. 09. 19:36

“Értem én, hogy jól bevált évekig a recept”

Mármint milyen értelemben? Ha jól tudom a nézettség egyre jobban csökken.

Amúgy már annyi csavar volt a sztoriban, hogyha kiderülne, hogy Ian és Maya a két főkolompos annak is lenne értelme.

Toby pár hónapos OKJ-s rendőrtiszti kiképzése után azt hittem ennél nincs lejjebb, de hogy ebből a Clark gyerekből beépített rendőrt csináltak, hát azt hiszem ez tényleg jól leírja a sorozat abszurditását.

Legjobban tényleg a karakterek minimális fejlődése a legidegesítőbb, talán pont Hanna a kivétel aki egy kicsit önállóbb, okosabb lett, de a többiek kb ugyan azok akik az első évad első részében.

george - 2015. 08. 09. 20:02

“Ha jól tudom a nézettség egyre jobban csökken.”

Igen, de évekig a legsikeresebb műsor volt a csatornán és még most sem áll annyira rosszul.

kisanna - 2015. 08. 09. 20:19

tipikus példája a “miért nézem még??”-sorozatoknak. nevetséges jelenetekkel teli kis évad volt ez, de most már végig viszem én is.

TheF00L - 2015. 08. 09. 20:40

Én feladtam az előző évad vége felé. Már annyiszor kiáltottak farkast, hogy akárki lesz “A”, totál nem érdekel. Pedig jó kis két évados téma lehetett volna.

Andro - 2015. 08. 09. 21:00

TheFOOL: Minden történetszálban más személy lesz A. Ez az egész egy szervezet műve. Talán egyszer az is kiderül, hogy miért teszik, amit tesznek és ki a fő A.

jjujj: Elvileg Maya meghalt, de sose lehessen tudni. Itt már bármi lehetséges szerintem. Aztán a végén kiderül, hogy az öt lány közül valaki az igazi “A”, bár az már tényleg a sorozat legalja lenne. Amúgy szerintem Sarah, vagy Ian lesz a Főnök, aki minden mögött áll. Bár nekem Mona is gyanús, elvégre ő egyszer már volt “A” az első történetben. De akár lehet Cece is, elvégre róla se tudjuk, mi lett vele.

george - 2015. 08. 09. 21:26

Andro:
Elvileg már Charles a fő A és felette már nincs tovább, ő irányít. Ezért nem fogják még elkapni most sem.

Nem tudom ti olvastátok-e a kiszivárgást, vagyis amit mostanában felkaptak, amiben ellőtték az állítólagos csavarokat. De ha az lesz tényleg benne, nagyon csalódni fogok. És nem azért mert előre tudom, hanem mert elég béna, bár van PLL logika szerinti alapja.

winnie - 2015. 08. 09. 22:17

“Mármint milyen értelemben? Ha jól tudom a nézettség egyre jobban csökken.”

magasan a legnézettebb, nagyon erős közösségileg, stb.

winnie - 2015. 08. 09. 22:18

“Pedig jó kis két évados téma lehetett volna.”

ezt nem értem. jó két évados téma volt. a 3. évadban kaszáltam is, addig nagyon élveztem:)

TheF00L - 2015. 08. 09. 23:33

@winnie

Úgy értem, hogy ha eleve valami feszesebb tempójú, két évadosra tervezték volna. Akkor számomra szerethetőbb lett volna a főszál. Így maradtak az intrikák, a főszereplők magánélete, stb., ami nem annyira tetszett.

519 - 2015. 08. 10. 01:09

george: A kiszivárogtatott infókat kb. egyből cáfolták is, és már a sneak peekek alapján sem stimmel, amit a reddites emberke megosztott (már ha rá gondolsz). Btw, egyáltalán nem biztos, hogy Charles a főfőfő A. Marlene Kingék beszéltek Big A-ről meg Uber A-ről is. Lehet, hogy Uber A még Charlesnál is nagyobb valaki. Mondjuk a Black Widow. Még róla sem tudjuk, hogy kicsoda. Ahogy Red Coatról sem. Persze lehet, hogy ők ketten egy és ugyanaz a személy, szerdán őket is leleplezik.

Szerintem amúgy Wilden Charles, Red Coat pedig CeCe.

TheF00L - 2015. 08. 10. 01:43

“Marlene Kingék beszéltek Big A-ről meg Uber A-ről is. Lehet, hogy Uber A még Charlesnál is nagyobb valaki.”

Te jó ég, de örülök, hogy nem néztem tovább! Über “A”…

jjujj - 2015. 08. 10. 09:03

Egyébként csak nekem furcsa ez a Charles = A magyarázat? Rendben, utálta a szüleit, de mi értelme volt kínozni az 5 lányt? Semmit nem követtek el ellene…
Bár mondjuk az PLL szintű magyarázat lenne, hogy azért mert nekik megvolt az az élet, amit ő nem kapott meg.

-T - 2015. 08. 10. 09:47

Nem tudom, lehet hogy csak én vagyok így vele, de nekem tetszenek a részek. Bár mondjuk a 4. évad óta nincsenek túl nagy elvárásaim a sorozattal szemben.

Amúgy szerintem Lucas lesz A/Charles.
Gondoljatok bele, Alison keményen kínozta, a lányok pedig addig semmibe vették, amíg Ali el nem tűnt. Majd jóba lett Hannával, aki aztán összejött Calebbel, Lucas pedig féltékeny lett, és alapból szerintem van egy elfojtott agresszió a gyerekben.
Nekem nem lenne csalódás, ha ő lenne A (csak azt nem tudom, hogy azt hogy oldanák meg, hogy idősebb Jason-nél, na de mind1).
Red Coat meg lehetne Cece, mivel már a 4×12-ben úgy is ő volt az, Black Widow meg lehetne Melissa.

519 - 2015. 08. 10. 11:34

Csak az a baj, hogy Lucas egyáltalán nem hasonlít se Alire, se Jasonre, és azért mégis csak egy szőke, kékszemű srácról lenne szó. Még a haját festheti, de pl. ha kontaktlencséje van, akkor az feltűnő, nem? Mármint a pupilla olyankor nem változik, nem? Vagy csak én láttam eddig nagyon béna kontaktlencséket? :D Ugyanez a problémám azzal az elmélettel, hogy Wren Charles, bár ő még mindig esélyesebb, mert baromi sok rejtett utalás volt rá a lakásában meg A búvóhelyén. Persze lehet, hogy az egész csak félrevezetés. Meg Lucas egész biztosan nem volt a Radleyben. Ő esetleg akkor lehetne A, ha Charles tényleg meghalt volna, és ő a nevében szívózik a lányokkal, de a sneak peek alapján nem ez a helyzet.

-T - 2015. 08. 10. 13:29

Mondjuk, jogos az is, amiket te írsz. De nagyon remélem, hogy nem Wren lesz Charles.
Alivel nem is volt soha egy közös jelenete sem, vagyis elvileg nem is ismeri őt.
És mi lenne az indíték arra, hogy a többi lányt bántsa. Oké, Spencert még talán, mert féltékeny Toby miatt, de a többieket…

Na mind1, szerdán remélhetőleg megtudunk mindent. :)

Dóri - 2015. 08. 11. 18:55

Szerintem miután megtudjuk ki -A, a következő évadban simán előállnak -B-vel. Egyszerűen nem tudom elképzelni, miről szólhatna a 6. évad második fele és a 7. évad, ha már nem hajkurászunk senkit.

jjujj - 2015. 08. 12. 10:33

legalább válaszokat kaptunk

az megint egy másik kérdés ezek mennyire voltak jók vagy rosszak

george - 2015. 08. 12. 10:33

Jön majd a kritika, de nekem nem tetszett. Nem volt túl sok lehetőség A kilétére, és próbálták megcsavarni a dolgot, de nem annyira sikerült.
Ahhoz képest, hogy a válaszok nyara, most sem tudtunk meg a 2 személyen kívül semmi érdemlegeset, az indok inkább mondvacsinált volt, ráadásul az 5 éves ugrás a rész végén… Ennél izgalmasabban is meg lehetett volna oldani.
Nagyon látszik, hogy arra mentek rá, hogy folytatni tudják és ne egy újabb történetet kelljen kitalálni, hanem hogy bővíteni tudják a mostanit.
Aki kaszálta az nézz meg, mert apró válaszokat kapunk és elkezd összeállni a kép, de közel sem annyira, mint számítani lehetett.

winnie - 2015. 08. 12. 14:01

“Egyszerűen nem tudom elképzelni, miről szólhatna a 6. évad második fele és a 7. évad, ha már nem hajkurászunk senkit.”

annyi mindent ki lehet találni, nem?:)

winnie - 2015. 08. 12. 14:02

sok mindent megválaszoltak, sok nevetséges dolog volt, de mivel A azután jött, hogy kaszáltam, így passzolom, őt nem ismertem annyira.

viszont a cliff…, már megint nevetséges volt. ennyi alapján valami szülinapi meglepetés bulit szerveznek. ugyanaz, mint a csomagtartónál: ha valami megdöbbentő következne, akkor mutatnák. de nem mutatják, így semmi extra.

rönczy - 2015. 08. 12. 16:34

Uhh! De über gagyi volt ez 6A… Borzasztó színészek, idióta indíték, random ráhúzták gyorsan a nagy rejtélyeket azokra a színészekre, akik épp ráértek… Legalább is ezt éreztem… De a legnagyobb idióta én vagyok, hogy többet vártam, bár szerintem ez a finálé, azért még a sorozat alacsony színvonalát is alul múlta…

rönczy - 2015. 08. 12. 16:36

*alulmúlta (én meg írni nem tudok helyesen :D)

jjujj - 2015. 08. 12. 18:40

@george

azért a nem volt túl sok lehetőség erős, mert csak 1 lehetőség volt és végül is nem ő lett, legalább is engem meglepett, hogy őt hozták ki, de ha az alapkoncepciót nézzük, akkor ennyi erővel bárki lehetett volna, nekem ez a túl csavarás ami sok volt

és szerintem mindenre választ kaptunk, szóval a kritikában remélem kifejted mi hiányzik

Alison azért rendesen meghízott, így másodikra megnézve már már bántóan, ki lehetett volna használni ezt egy Hefty Alison poénra

bebe987 - 2015. 08. 12. 19:02

Szerintem ez a nővé operálás nem lett teljesen átgondolva, és gagyi az egész. Mikor a babaházban voltak, és “báljuk” láttuk C-t hátulról, és a haja alapján is egy férfi. Meg korábban is mikor A totál feketében parádézik, a lányok láthatják, hogy egy férfi. New York-ban pl a mentőautó tetején, mikor átugrik a falon…

winnie - 2015. 08. 12. 20:23

nem lett nővé operálva. illetve nem volt róla szó, de szinte kizárt, az nagy macera lenne. szóval ő férfi a tulajdonságait tekintve, a haj meg nem nagy dolog – de ezeket nem láttam, így passzolom.

519 - 2015. 08. 12. 20:54

Hát, engem megleptek. Egyrészt örülök, hogy nem Wren, mert az még ennél is gázabb lett volna, de ez is olyan fura. Főleg az indok volt gáz, hogy miért folytatta a játékot a lányokkal még New York után is. Ja, meg arról volt szó, hogy valakiről, akit halottnak hittünk, kiderül, hogy él. Az ki volt? Mert nekem ez nem tűnt fel. Mellesleg Sarah akkortájt tűnt el, amikor Alison is, igaz? De akkor még Mona volt A, vagyis biztos, hogy nem Charles rabolta el. De akkor hol volt? És hogy találkoztak? És hogy vette rá, hogy segítsen neki? És miért viselkedett úgy a babaházban, amikor senki sem látta, mint aki már tényleg régóta be van zárva és félőrült, ha az is valószínűleg csak a terv része volt?

bebe987 - 2015. 08. 12. 22:15

“nem lett nővé operálva. illetve nem volt róla szó”

Hát a visszaemlékezésekben egyértelmű, hogy egy kisfiú volt akivel kicsiként Alisonék játszottak, akit a diliházba bezárattak…aztán most előkerül ugyan ez a személy Cece Drekként..hát hogy máshogy lett volna egy dögös szöszi belőle…:)
De lehet én értettem félre valamit.
Lehet nem nagy dolog, de idegesítő, hogy még a szemfüles néző nyomokat sem tud követni, mert meghazudtolják önmagukat. Oké, tudom én,hogy ez nem egy Agatha Christie regény, de akkor is :) Ha pl visszanézném újra ez miatt lenne így értelme? Én néztem szorgalmasan minden részét, csak azért állítom így hogy néhol kilóg a lóláb

winnie - 2015. 08. 13. 04:32

“.hát hogy máshogy lett volna egy dögös szöszi belőle…:)”

az operáció nem megy csak úgy pikkpakk. a dögös szösziséghez elég hajat növeszteni, lánynak öltözni és hormonokat szedni. az csak a kinézetről szól, az operáció már szervekről is.

akár volt, akár nem, a készítő is azt nyilatkozta, hogy ő sem tudja a választ a kérdésre.

519 - 2015. 08. 13. 08:57

Ha a google-ben rákeres az ember, talál egy-két “jééé, tényleg!” utalást. :D

chipesz - 2015. 08. 13. 13:35

Elég gáz, hogy CeCe tévéről nézi a többieket ebben a visszaemlékezős jelenetben. (Nyilván az, hogy kijön az ajtón és nézi őket nem volt anno felvéve. De igazából felesleges is volt beletenni.)
Másnak nem tűnt fel, hogy ez egy tv? Vagy csak nekem fura ez a kép? :)

http://i58.tinypic.com/2iiv7zd.png

jjujj - 2015. 08. 13. 16:08

erről a képről is látszik, hogy csak most lett kitalálva ez a csavar, így teljesen felesleges újranézni a sorozatot, mert mindenhol a fekete kesztyűs, pulcsis “A”-t látjuk… kétlem, hogy bárhol elrejtettek utalásokat erre vonatkozóan

bebe987 - 2015. 08. 13. 17:25

Operáció, hormonok, most ez teljesen mindegy, a mondandóm lényege ugyan az marad. Mindenhol fiúra utalnak, még az utolsó részekben is konkrétan kisfiúról van szó. Ez annyira erőltetett, hogy nem lehet elmondani. A többi részt még egész jól összerakták, de ez….Ahogy írják előttem, fölösleges újranézni.

george - 2015. 08. 13. 18:54

Közben íródik a kritika is, de lassan haladok vele. Meg még előtte szeretném Marlene interjúkat is végigböngészni.

De azért a CeCe – Jason szál így eléggé megkavarodik, ők nem jártak korábban?

Dhomasson - 2015. 08. 13. 22:36

Most én nem értettem meg, vagy arra tényleg nem kaptunk választ, hogy ki ölte meg DiLaurentis mamát?

519 - 2015. 08. 14. 09:41

@george: de, jártak, Ali meg is kérdezi a részben, hogy lefeküdtek-e, mire mondja CeCe, hogy dehogy.

@Dhomasson: nem derült ki, hogy ki ölte meg Mrs. D.-t, Marlene King azt nyilatkozta, hogy ez majd az évad második felében fog, vagy a következő évadban.

Dhomasson - 2015. 08. 14. 19:55

Köszi 519! Bár nem örülök a válasznak. (Talán a cliffhez is köze lesz) Jobb lett volna a fontos kérdéseket lezárni és tiszta lappal, új sztorival indulni. Félek, hogy a készítők képtelenek lesznek elszakadni a fő témától. Pedig alapvetően kedvelem a lányokat, de ha megint elkezdjük ugyanazokat a köröket futni, akkor fájó búcsút veszünk egymástól.

Lori23 - 2015. 08. 20. 14:24

Simán lehet, hogy Spencer mama csapta le Alison anyját. Vagy nem?

Themisz - 2015. 08. 30. 18:17

Sziasztok!

Én most kissé elvesztettem a fonalat. A 6. évad hány részből fog állni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz