login |

Undercover: az 1. évad – írta userguide

2015. 08. 10. 14:48 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Idén nyáron a kisebb angol csatornák közé tartozó Dave is beszállt a Nagy Sorozatgyártó Őrületbe, mégpedig mindjárt két nevezővel. A meglehetősen pocsékul sikerült Hoff the Record-ról már olvashattatok, némileg megkésve jöjjön most a másik, az Undercover.

uc1

Ne húzzuk nagyon az időt, ez se lett jobb. A műfaj bűnügyi paródia, a sztori szerint a kissé neurotikus Chris (Daniel Rigby) egy ideje már próbál beszivárogni az örmény alvilágba, most pedig új tartótisztet kap Zoe (Sarah Alexander) személyében. A többit innentől már mindenki el tudja képzelni, aki legalább két Leslie Nielsen-filmet látott, egymást érik a szokásos viccesnek szánt klisék a rendőri munkától kezdve a béna szóvicceken át egészen az örmény „népszokásokig”.

Nem lehet megkerülni az összehasonlítást a jelenleg futó egyetlen hasonló sorozattal, a Touch of Cloth-tal. Utóbbi a maga évi másfél órájával szerintem bőségesen elegendő a műfajból, én pl. csak negyedórás adagokban tudom befogadni, annyira tömény. Na, az Undercover ennek a teljesen kilúgozott változata, amiben az eredeti összetevők már éppen csak kimutathatóak.

uc3

Mindehhez hozzájön, hogy Rigby tenyérbe mászó képét már a Big School-ban is utáltam, Sarah Alexander pedig pontosan ugyanúgy játssza a rendőrt a paródiában, ahogy egy komolynak szánt filmben is tenné, számomra nagy rejtély, mitől lett ilyen népszerű a szigetországban. Sovány vigasz, hogy a többi szereplő jól teljesít, a pilot után becserélt Ryan Sampson itt is hálás szerepben alakít nagyot.

Ha egyetlen jelzővel kellene értékelnem a sorozatot, az a “felesleges” lenne. Az Undercover egy tökéletesen felesleges sorozat, ami ugyan nem bánt senkit, de gyakorlatilag minden elemét láttuk már máshol. Kiderült, hogy a Touch of Cloth minden prosztósága ellenére (legyünk őszinték, abban sok helyen nagyon túltolják a dolgot) életképtelen öltet annak kiherélt verziójából új sorozatot gyártani.

uc2

A 6 részes első évad már lement, akinek a stílus bejön, nyilván nézzen bele, a többiek meg konstatálhatják, hogy a Dave második sorozata sem talált be.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2015. 09. 18. 16:15

Abszolút egyetértek a kritikával, a “felesleges” nagyjából körülírja. 10 percnél tartok, a pilotot végignézem, mert nem fáj, de 3/10-nél semmiképp nem jobb. A történet gyenge, poén nincs, esetleg akkor nézem tovább, ha a főszereplőt 5 percen belül kinyírják.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz