login |

Hard Knocks: a 10. évad elé – írta kisakos

2015. 08. 11. 14:50 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: ajánló, doku, kritika, reality, ,

Vasárnap lement a szokásos NFL-es Hall of Fame-mérkőzés, s ezzel minden amerikai focikedvelő fellélegezhet, mostantól talál magának friss néznivalót február első vasárnapjáig. Visszatér a Hard Knocks is – úgy tűnik, a nagy sikerű Ballers kapcsán mégsem rúgja össze a port a liga a HBO-val.

hk10-1

Idén a Houston Texans vezetői és játékosai engednek be minket a mindennapi életükbe. Mivel minden évad epizódjai nagyjából ugyanarra az ívre illeszkednek, ezt a tavalyi évadindító cikkemben olvashatjátok el, winnie már kirakta az előzeteseket, most gyorsan ismerkedjünk meg az évad főbb szereplőivel.

Rick Smith: a General Manager, ő felel a csapat keretének összeállításáért és az edzők kiválasztásáért. Róla az átlagnéző nem tud túl sokat, az önéletrajzában azt látom, korábban volt egyetemi játékos (strong safety poszton) és edzősködött is.

hk10-2

Bill O’Brien: korábban a Patriots-nál dolgozott, ez az első vezetőedzői munkája – márpedig a Belichick-tanítványok eddig más csapatnál meg sem tudták közelíteni a mester sikereit (ide mindenki beillesztheti a kedvenc poénját Bill Belichick módszereiről) Tavaly épphogy nyertes szezont zárt a csapat és nem is sokkal maradtak le a rájátszásról, úgyhogy idén megvan az esélye javítani ezen.

J.J. Watt: kétségkívül a csapat legnagyobb sztárja, kétszer volt eddig az év védőjátékosa (a négyéves profi karrierje alatt!), tavaly komoly versenyben volt a liga MVP (legértékesebb játékos) címért is. Amellett, hogy a saját posztján (védő falember) egyértelműen a legjobb, tavaly összesen 5 touchdownt is szerzett – a „másik” fociból vett hasonlattal mintha Messi rendszeresen utolsó emberként szerelne és tizenegyeseket is védene.

Ráadásul ha a róla keringő történeteknek csak a fele igaz, akkor is egy ritka szimpatikus, két lábbal a földön álló, a sikerért keményen megdolgozó fiatalemberről van szó. Ja, és szerepelt a The League több epizódjában is.

league-watt

Arian Foster: a liga egyik legjobb futójátékosa, korábbi nyilatkozatai alapján civilben elég szókimondó figurának tűnik. Tavaly a szezon közepén lesérült, ez is betett a rájátszásba jutás esélyeinek.

Vince Wilfork: a Patriots-tól idén elküldött veterán védő, példás családapa és mellékesen lelkes BBQ-sütögető, amivel valószínűleg hamar belopja magát a texasi szurkolók szívébe.

Jadeveon Clowney: a 2014-es draft korszakos tehetségnek kikiáltott üdvöskéje (szintén védő, külső linebacker), aki ebből tavaly sérülések miatt semmit nem mutatott és a mostani epizódokban is jobbára csak a gyógytornásznál találkozhatunk vele.

hk10-3

Irányító: na, az nincs. Két korábbi bostoni cserejátékos, Brian Hoyer és Ryan Mallett küzd a kezdőcsapatba kerülésért nagyjából egyenlő esélyekkel, de képességeik alapján egyik sem üti meg még az átlagos szintet sem – márpedig ma az NFL-ben lehet akármilyen jó a védelem meg a futójáték, a csapat igazi sztárirányító nélkül nem fog messzire jutni a rájátszásban.

És persze ott a nagy kérdőjel, hiszen minden szezonban vannak meglepetés emberek, olyan kiemelkedő karakterek, középpontba kerülő játékosok, akik miatt ugyancsak érdemes nézni a szezont. Nemsokára kiderül, hogy idén ki lesz az.

Szóval premier kedden, azaz magyar idő szerint holnap hajnalban, addig is fel lehet pörgetni a harci kedvet a sorozat kiváló főcímzenéjével. (A hírek szerint az idei Hard Knocks-részeket most először magyarul, a Sport Tv-n is látni lehet.)

11 hozzászólás Ne habozz!

LnB - 2015. 08. 11. 15:32

HBO GO-n miért nem elérhető a Hard Knocks? Vagy valamit én nézek el, és nem találom csak? Sebaj lassan ideje kipengetni a GamePass-t, ott elérhető úgy is.

Géza - 2015. 08. 11. 15:38

Kösz az írást! Várom már az új évadot. Nagyon furcsa magyarul olvasni a különböző pozíciók megnevezését, némelyik még vicces is, mint pl. falember. Az eredeti angol nevük jobb, a quarterback magyar megfelelője, az irányító olyan semmilyen, meg az összes többi is, de lehet, hogy csak nekem van ezzel bajom.

Géza - 2015. 08. 11. 15:39

LnB
Ma este indul, szóval holnap lehet majd nézni nálunk.

kisakos - 2015. 08. 11. 16:04

@Géza: Próbáltam a Sport TV-s közvetítéseken megszokott terminológiát használni. Nyilván az eredeti kifejezés mindig pontosabb, de a magyar megfelelője (ahol van) jó esetben a laikusoknak többet mond: irányító, elkapó, futó, falember – ezeknél egy a témában kevésbé jártas olvasó is legalább annyit sejt, hogy az illető alulról vagy felülről közelíti a száz kilót…

VanillaSky - 2015. 08. 11. 16:05

“Ja, és szerepelt a The League több epizódjában is.”

A New Girlben szintén ott volt.

jjncaa - 2015. 08. 11. 16:10

O’Briennek csak az NFL-ben ez az első vezetőedzői munkája, a Penn State-nél már volt HC a pedofilbotrány kirobbanása után.

LnB - 2015. 08. 11. 16:11

@Géza: Ja oké, ezt nem tudtam.

ChesterB - 2015. 08. 12. 09:15

Kérdés, hogy szinkronizálva adja le a Sport TV, vagy felirattal, remélem utóbbi, bár még nem találtam olyan hírt, amiben megerősíti a Sport TV, hogy leadják a sorozatot.

baggio - 2015. 08. 12. 12:44

Felirattal, és Szaniszló Csaba, a csatorna jogbeszerzője is megerősítette már twitteren.

winnie - 2015. 08. 13. 11:25

“még nem találtam olyan hírt”

mi is megírtuk:) a vasárnapi közvetítés során hangzott el.

egyébként a kérdés az volt, hogy felirat vagy narráció, az ilyet szinkronnal nem szokták, csak narrálva.

daver88 - 2015. 08. 28. 07:28

Az megvolt, hogy a 3. részben J.J. Watt Chelsea-s sapkában ült a megbeszélésen??

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz