login |

Masters of Illusion

2015. 08. 11. 17:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

A Junkie-n már több bűvészes sorozatról írtam, és amikor pár napja a Penn & Teller: Fool Us-tól voltam éppen elszállva, akkor eszembe jutott, hogy ér-e egyáltalán valamit a szavam, ha a műfaj darabjairól van szó. Ugyanis a többséget tényleg élvezem, hiszen fix nézője voltam a Criss Angel Mindfreak-nek, néztem a Dynamo: Magic Impossible-t, nézem a The Carbonaro Effect-et vagy a Don’t Trust Andrew Mayne-t – még azok is bejöttek szórakoztatás szempontjából, ahol olykor csalásokhoz folyamodtak.

A héten úgy döntöttem, hogy végre bepróbálom a CW-n sikerrel futó (tényleg hihetetlenül 90-es évek, hogy a csatorna nyári kínálatát két bűvészes sorozat hajtja…), überolcsó Masters of Illusion-t is, ami már jó ideje várt a gépemen bepróbálásra. És szerencsére azonnal meg is nyugodtam, mert annyira kínos és pocsék volt, értékelhetetlen.

Masters of Illusion - 3x05-01

A Masters of Illusion is egy felélesztett sorozat, így az évadjait többféleképpen lehet számolni. Anno 2000-ben egy évig a PAX-on futott, majd 2009-ben a MyNetworkTV-n, 2012-ben pedig szindikátusi sugárzásban volt pár része. Tavaly augusztusban a CW élesztette fel, és a csatorna lepődött meg legjobban a sikeren, így idén júliusban egy újabb 13 részes etap kezdődött el.

A mostani lehetne a 4. évad is éppen ezért, de a neten, mint 3. szezon fut, én a 3×05-nek adtam egy esélyt és totál elborzadtam, hogy egy ilyen műsor életképes lehet ma. És nem azért,mert szörnyű a koncepció, hiszen nincs is koncepciója. Dean Cain, mint műsorvezető felkonferál, aztán a 20 perces epizódba 2-3 percekre (felvételről) egymást váltják a noném és olykor ismertebb illuzionisták (ebben a részben volt Piff is), hogy mindenki által ismert trükköket prezentáljanak.

Masters of Illusion - 3x05-02

Ez utóbbi a legnagyobb gáz, hogy ma még lehet a tévében mutogatni klasszikus, csavar nélküli eltüntetéseket, meg dobozban lévő ember széthúzását, meg tigris “elővarázsolását” – még a borzasztó, fémlapok is előkerülnek, amivel a dobozokat átmetszik. (Szinte már vártam, hogy egy fekvő nőt szétfűrészeljenek.)

Semmi bajom ezekkel a trükkökkel, de a többség annyira ósdinak hat még akkor is, ha nem ismerem a megoldást, hogy én szégyellem magam. Akkor pedig főleg, amikor látom, hogy a nézők a bevágásokon tátják a szájukat és vastapsolnak. WTF! (Az pedig végképp no komment, hogy némelyiket bénán is adták elő, plusz legalább kétszer ugyanaz volt a lényege a trükknek, az átlátszó utolsó a kilógó kezekkel meg végképp mélypont volt.)

Masters of Illusion - 3x05-04

Oké, ez csak egy rész volt (több esélyt nem is adok), de ennyi alapján a Masters of Illusion minden, amiért a bűvészetet manapság le szokták nézni. Lejárt szavatosságú trükkök, nyálas előadásmód, fodros ruhák, funkciótlan, ide-odatáncoló asszisztensek (mindig érdekelt, hogy miért a bűvész a király, ha egy random csaj is el tud tűnni), csupa, csupa klisé. És Dean Cain, mint “házigazda” is nagyon gáz. 1/10.

2 hozzászólás Ne habozz!

CyClotroniC - 2015. 08. 11. 18:20

Meh, pedig egy egész bekezdésig abban a hitben éltem, hogy lesz új nézős bűvészes műsorom :D

Dalmayr - 2015. 08. 11. 19:47

Én is nagy sucker vagyok ha bűvészetről van szó, de ez tényleg gagyi. De szerencsére ott van a penn & teller ami viszont jó :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz