login |

Pilot: Sneaky Pete

2015. 08. 11. 21:37 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

(Az Amazon megint pilotokat tett ki a weboldalára – most csak kettőt. Hogy ezekből melyiket folytatják, az a nézettségtől és/vagy a fogadtatástól is függ. Egy-két hónapon belül többet tudunk majd.)

Bryan Cranston újra tévében! Kár, hogy többnyire csak társkészítőként, viszont egy rövid szerepre feltűnik a pilotban. Mellette David Shore (House) munkálkodik. És nem meglepő módon, ez jól is elsülhet. Konkrétan: a Battle Creek-nél jobban sikerült a kezdés. (Érdekesség, hogy ez a pilot is a CBS-re készült, de nem rendelték be májusban.)

sneak1

A történet annyi lenne, hogy a frissen szabaduló szélhámos ellopja a cellatársa személyazonosságát. 3 éven át hallgatta a történeteit annak nagyszüleiről, ezzel felfegyverkezve megy el az öregekhez, akik befogadják. Rögtön be is veszik az óvadék üzletükbe.

És épp ettől furcsa számomra ez a pilot, hiszen az óvadéküzlet, a szökevények keresése tipikusan heti ügyes táptalaj. Nem erre szoktak gyúrni a “kábeles” adók. Viszont működik, legalábbis az első ügy működött, és egyben kellő terepet adott a karakterek közötti viszonyok építésére, plusz még némi humor is elfért bnne..

Nyilván a későbbiekben majd páran megtudják a családon belül, hogy ő nem is ő, és hasonló klisék várhatóak, pont ezek miatt nem volt kedvem belenézni a pilotba. Erre meglepően jó lett.

sneak2

Hogy kerül a képbe Cranston? Ő mozgatja az átívelő szálat, amiben “Pete” tartozik neki, és az öccsét foglyul ejtve akarja kisajtolni belőle a pénzt. Eléggé brutális módon. Szintén nem meglepő fordulat, de a kísértő múlt mindenképp kell a fenti alapokhoz.

Amúgy Giovanni Ribisi alakítja az ominózus “Pete”-et, akit főszereplőként nem kedvelek annyira, de valahogy itt mégis meggyőzött. Talán a korrekt rendezés, na meg a mellékszereplők tehetnek erről, hiszen minden profi, ami Ribisit körülveszi a pilotban.

sneak3

Részemről 8/10 a pilot. Lehet, másik napon csak 7 lenne, de mindenképp érdekel az esetleges folytatás. Shore biztosan el tudja találni a heti ügyek-átívelés közötti arányt, mivel az még a bukta, de amúgy egész jó Battle Creekben is sikerült neki, nemhogy a House eleje felé.

8 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2015. 08. 11. 21:54

De jó, ebből akkor lehet sorozat? Én meg azthittem, hogy ez ilyen rövidfilm, mert imdb-n TV Movie-ként van feltüntetve azt meg sem mertem nézni, pedig téma, fsz és mellékszereplők is mind nagy kedvenc. CSak akkor rendeljék be :D

Kocsis92 - 2015. 08. 11. 22:03

kicsit off, de : Mókás hogy a srácnak a My name is earl-ben pont hasonló szerep jutott egyik részben, ahol öregeket vert át azzal hogy ő bizony az unokája :)

Herczi - 2015. 08. 12. 06:58

Kocsis92: Egyből nekem is ez jutott eszembe.

harmundo - 2015. 08. 12. 07:06

Mikor megláttam Sneaky Pete nevét, hirtelen azt hittem, hogy Max Barry Syrup című könyvét sorozatosították meg. Elég nagy csalódás, hogy nem ez történt. :-)

human - 2015. 08. 12. 09:37

abból csináltak már egy közepes filmet

ignat - 2015. 08. 12. 14:00

Cranston tiszta Tommy Lee Jones. :D

Sawyer - 2017. 02. 09. 21:17

Elég kitartó voltam, az utolsó 10 percet nem néztem csak meg.
Vannak nagyon jó jelenetek, remek zenei aláfestéssel, de összességében kliséhalmaz. Néhol a párbeszédekkel is bajom van, mert egyáltalán nem hiteles, főleg még az elején a dutyiban. Meg ez az egész jön-beilleszkedik dolog is sántít, akárcsak a család foglalkozása.

Én is úgy vélem, hogy minden részben más-más üggyel foglalkoznak, üldözik a rosszfiúkat, közben néha beesik az átívelő szál. Engem sajnos nem győzött meg.

Sawyer - 2017. 02. 09. 21:26

Ja és nagyon emlékeztet a Bansheera, szerintem onnan az ötlet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz