login |

Pilot: Lucifer (pre)

2015. 08. 14. 21:44 - Írta: human

35 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Premier előtt, nem hivatalos forrásból már nyáron kikerült pár pilot a netre, így nem garancia, hogy ezek 100%-ban megegyeznek a később adásba kerülő verzióval. Kisebb-nagyobb változtatások előfordulhatnak. A végleges pilotról a 2016-os premier után fogunk írni.

I look forward to eating your heart one day. Peace. Ideje elmerülni az országos pilotokban. Bár már eddig is volt szivárgás, de én még csak most álltam neki. Rögtön egy klasszikusan heti ügyes nyomozósba nyúltam bele, amiben Lucifer segít a rendőröknek.

lucifer-pilot1

Most komolyan, feladja a pokolbéli állását, Los Angelesbe költözik, minden nap szebbnél szebb nőket fektet meg a képességének hála, és közben segít egy nyomozónőnek. Ti is ezt csinálnátok a helyében, nem? Na meg valami átívelőbb szál is lesz néha, hiszen nem végzi a igazi munkáját, ami fenn és lenn gondokat fog okozni.

Igazából szerintem ez egy remek pilot volt, már technikailag, hiszen hiába sejtette a főbb sztorit, mégsem volt zsúfolt. Bőven volt idő egy normális ügyre, aminek során Lucifer és a nyomozónő kicsit közelebb kerül egymáshoz, megszületik az egyik Mentalist-pótló duó.

lucifer-pilot2

Bizony, nekem elég sokszor a The Mentalist ugrott be valamiért. Patrick Janetudásához hasonlóan Lucifer a képességének hála tud átlátni az emberek hazugságain, ezzel előrébb lendítve a nyomozás. Bár utána nem csapdát állít nekik, de a kíváncsiság, mint főbb jellemvonás, mindkettőjükben benne van.

Ami a legfurcsább volt, hogy a Luficert alakító színész szinte centire azt hozza, amit a Rush-ban. Csak itt jobban írták köré a sorozatot, és működik az a nagyképűbb stílus. Viszont a Tom Ellis mellett feltűnő Lauren German alapvetően szórakoztató. Valami játékosság folyamat sugárzik belőle, ami illik a gomolyaggal kíváncsiságból játszó Lucifer társához.

lucifer-pilot3

Remélem, nem értettetek félre, a Lucifer pilotja igazából eléggé limonádé. Elment egynek, de nem új klasszikus született a zsánerében. Egyelőre. Nem tudom elképzelni, hogy 22 részen át nézzem, de lehet, meglepnek majd. A pilot viszont 6/10 magasságban tetszett.

35 hozzászólás Ne habozz!

Iceman - 2015. 08. 14. 21:56

Nem volt rossz de szerintem Constantine sorsára fog jutni. Mondjuk vele megnéztem volna egy szópárbajt. Egyébként azt csak én nem értem hogy Lucifernek miért kell tartania az arkangyaltól meg úgy egyáltalán bármitől? Hiszen ő az ördög:DDD

winnie - 2015. 08. 14. 22:00

lucifer is angyal volt, de minden mitológia kérdése. kiderül, hogy ebben a cilágban, hogy képzelik el a szerepét.

Lemoni - 2015. 08. 14. 22:06

Nekem nagyon nem jött be. Eleve, hogy ez a Rush tökben, a pasi hozza az ottani rossz formáját tovább. Amiket feljegyeztem magamnak a pilot nézése közben: pocsék dialógusok és valami iszonyatosan irritáló, amolyan felolvasós hanghordozás a szereplőktől. A jó zenéket rosszul elhelyezve és tolakodóan használják. Gyenge színészi alakítások. Erőltetett, humortalan és unalmas. Már az mindent elmond, hogy a legszimpatikusabb szereplő a nyomozónő seggfej exe. 2/10 és persze kasza.

TheF00L - 2015. 08. 14. 22:10

Engem stílusában a Castle-re emlékeztetett. A dögös nyomozónő mellé ilyen-olyan érdekből társul egy jó humorú playboy, és érezhető, hogy nekik majd jól össze kell jönniök egyszer.

Nekem nagyon tetszettek benne a párbeszédek, és a humor. Fogom szeretni Lucifer cinizmusát és közlékenységét: “- He was firing at you. Why aren’t you… weren’t dead? – You are having a very hard time with the immortal thing, aren’t you?”

m76 - 2015. 08. 14. 22:16

Én alapvetően nem szeretem az olyan alapfelállást, ahol a természetfelettit úgymond természetesnek veszik, és semmi kérdést nem tesznek fel, hanem mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga továbblépnek.

m76 - 2015. 08. 14. 22:16

Az idióta szóismétléseket sem szeretem, de most már verhetem a fejem a falba mert itt nem lehet szerkeszteni.

TheF00L - 2015. 08. 14. 22:31

@m76

Konkrétan mire gondolsz? Nekem nem úgy tűnt, mintha természetfelettinek vették volna, inkább csak valami fura fazonnak gondolták. (A pszichológusnő ellenállhatatlanul vonzónak, a rendőr bizalomgerjesztőnek, a nyomozónő meg jó megfigyelőnek/mentalistának, stb.) Azok meg, akik lepaktáltak vele, nem vették természetesnek. Legalábbis nekem ez volt a benyomásom.

Rezsidémon - 2015. 08. 14. 22:39

Gondolom amolyan ördögi sármőrnek szánták Lucifert, de inkább affektáló ratyi lett belőle. Kínos volt nézni a főszereplő játékát.

Zsolt - 2015. 08. 14. 22:53

Mentalista hasonlóság miatt tuti megnézem aztán majd kiderül.

polovcev - 2015. 08. 14. 23:28

Kicsit olyan semmilyen volt az egész. A főszereplő eleinte bosszantott, de ha elfogadom a tényt, hogy az ördög nem a klasszikus értelemben vett gonosz, inkább csak valaki aki évezredeken át végezte egy munkát, amire igazából szarik és tisztában van a saját helyével és képességeivel akkor elég jól hozta a laza, arrogáns figurát. Meglátásom szerint persze segítene rajta ha nem jönne folyamatosan ezzel az “ó ti emberek…” szöveggel. A rendőr csaj rendben volt, bár a gyerek és az elvált, szakmabeli exférj felbukkanásánál húztam a számat. Valahogy nem látok benne hosszútávra potenciált, de tévedhetek.

Nikki - 2015. 08. 14. 23:42

Nekem nagyon tetszett. Rég szórakoztatott ennyire egy pilot. Kár, hogy messze még a folytatás.
A humora működött, talán ez rántott be igazán, hogy többször is felnevettem közben. Élvezet volt nézni a pofátlanságát és ahogy a körülötte lévőket hecceli. Pluszpont jár a zenéért és rendszámtábláért :D
Jól ellensúlyozta a nyomozónő nyersségét.
Nem jutott eszembe, hogy máshoz hasonlítsam, számomra gördülékeny volt és laza. A főszereplő jól hozza a karaktert.

elemerapioca - 2015. 08. 15. 01:42

remelem jo lesz es megmarad mar csak Lauren German miatt is! (foleg miatta :D)

Amador - 2015. 08. 15. 03:29

A limonádé jó szó rá, és nekem pont ez az ami nem tetszik. Értem én hogy egy könnyedebb sorozatot akarnak írni, de ebben a történetben nagyon ott van egy jó drámai, tragikus szál lehetősége, ami alig jelent meg itt. Voltak pillanatok amikor Lucifert is sokkolták a történések, vagy elöntötte a harag, de csak éppenhogy érintettük ezt az oldalát az ördögnek, nem is volt igazán félelmetes amikor annak akarták mutatni.

Ha a sorozat a humor és a dráma között egyensúlyozna akkor látnék benne nagy potenciált, de sokkal inkább úgy tűnik hogy a könnyed humor fog domálni, és ettől nem igazán ütött nagyot a pilot, ilyet már láttunk ezerszer.
Számomra 5/10 volt.

isaz - 2015. 08. 15. 03:48

Fején találtátok a szöget, ez bizony egy limonádé.

emeric - 2015. 08. 15. 08:39

Nem láttam a Rush-t, a színészeket sem ismertem, de szerintem nagyon jó volt a pilot. Egyszerűen könnyed, laza é humoros. Ebben a forróságban üdítő volt.

castro - 2015. 08. 15. 08:57

Lauren Germannel jöhet bármi :), nekem hiányzik ő a Hawaii 5-0-ből és a Chicago Fire-ből is. Ha lazára veszi, akkor oké.

damoqles - 2015. 08. 15. 09:15
Balazs - 2015. 08. 15. 17:52

Lauren German gyonyoru no, par reszt meg megneztem volna zsinorba, de messze van meg :(( :'(

Thrasher - 2015. 08. 15. 17:57

ajj Lauren, egyszer játszanál valami normálisban…

Silas - 2015. 08. 15. 20:20

nem volt rossz

Biohazard - 2015. 08. 15. 22:27

Hangosakat rohogtem jopar dialoguson, ami nagy szo az en koromban :P
Kicsit House erzesem volt idonkent a foszereplo dominans viselkedese okan, ami megintcsak egy hatalmas +
Siman varos es 8/10 :)

Biohazard - 2015. 08. 15. 22:46

Modositok, 9/10 legalabb. Ennyire szorakoztatoan viccesen arogans nem lehet valaki es megis :D

mogsta - 2015. 08. 16. 10:47

nekem kb. annyi jutott eszembe az egészről, hogy mikor indul már az Episodes következő évadja…

Eni - 2015. 08. 16. 11:52

Nekem a főszereplővel nem volt bajom, jól hozta az arrogáns bunkót. A rendőrnő viszont… Egyrészt szerintem nem szép nő, másrészt meg amikor kezdett bejönni a gyerek szál az expasi/kollégávál ott már fogtam a fejem. Az egész karakter gagyi.

A pszichológus nőt (Louis Litt csaja) viszont nagyon bírom. Jó volt az egész jelenet.

Még kap két részt és utána meglátjuk. A pontszámmal egyetértek, 6-nál több nem jár neki.

Near93 - 2015. 08. 16. 22:24

Én már az előzetestől kiakadtam. Ez a pasi valami fertelmesen rossz, és az a pár perc, amit az előzetesben láttam belőle, azonnal elvette a kedvem.

Erőltetett bárgyú mosoly, és “dugunk wazze?” tekintet minden egyes jelenetében.

Elhiszem, hogy Lucifert egy olyan fazonnak is el lehet képzelni, aki sármos, és csábító, de a faszi nem tudott túllépni egy pornószínész játékán.

Ha pedig már a főszereplő ripacs, és vele kell azonosulni, akkor az már rossz.

Rorki - 2015. 08. 19. 13:36

Sokkal több kellene Lucifer rossz énjéből. Nem kell lemennie állatba, de az apró hernyóskodásokból sokkal több kellene.

Én egyébként jól szórakoztam rajta, de végig azt éreztem, hogy sokkal jobb is lehetne, ha kicsit bevállalósabbak lennének a készítők.

Kovax - 2015. 08. 22. 01:58

Szerintem az ördögnek nem feltétlenül kell nyersen gonosznak vagy erőszakosnak lenni, az ördög mint csábító/bajkeverő éppúgy benne van a folklórban mint a nyersen gonosz.
Ettől függetlenül elég hímringyósnak jött át a fazon, ennél azért nem ártana kicsit veszélyesebbnek lennie/látszania, márcsak azért is mert a fekete angyaltól elég jól láthatóan berezelt.
Nekem inkább tetszik, hogy nem hazudik vagy mismásol, hanem mindig az igazat mondja, csak az emberek nem hiszik el, hogy amit mond az tényleg úgy van (azaz ő az ördög).
Lenne ebben sok potenciál, hisz ki tudja az ördög/Maze/angyalok viszonya hogy alakul, vagy a felemlegett felügyelet nélküli démonok stb stb + a “való világ” eseményei jóval nagyobb tárházát teszik lehetővé a sztoriknak, mint egy tipikus “laza fickó meg egy nyomozónő=összejönnek-e a végén?” sorozatban.
Egyébként engem a Forever-ere emlékeztetett, mivel ez az 1. rész meg az is azzal ért véget, hogy a nyomozónő kórházban, és ott volt ugyan a pasas “nem meghalásánál”, mégsem esik le neki/hiszi el.
Én várom a sorozatot, amúgy elég lapos most a felhozatal, kellene valami szórakoztató dolog.

Lilith - 2015. 09. 01. 12:26

Nekem nagyon tetszett.Jobban mint vártam.Syerintem nincs itt gond.Egyáltalán nem éreztem Mentalista-pótléknak.De ez már bebizonyosodott nálam,hogy human-nel valahogy sosem egy az ízlésünk.Ami persye nem baj. :)

Timmy - 2015. 09. 13. 20:32

Őszintén? Nem szabad véleményt mondani az egész sorozatra előre vetve, mert ez csak egy nyamvadt Pilot volt, senki sem tudhatja, hogy milyen fordulatokat fog hozni, és milyen új szemszögből világítja meg Lucifer karakterét a sorozat. Szerintem ígéretes, nekem mindig tetszettek ezek az ellenszenves, nagyképű, nem törődöm karakterek, sőt szinte mondhatni ezek a zsánereim, mulattatóak. Én várom a folytatást!

winnie - 2015. 09. 13. 20:39

te is véleményt mondasz, de a pilotoknak ez a lényege, hogy az ember eldöntse, hogy marad-e. van 3-400 sorozat, az emberek zöme azonnal eldönti, hogy érdekli-e őket valami vagy nem. nem fog valami közepeset nézni azért, hogy évad végén mondhasson véleményt. ha egy sorozat írói nem hozzák magukat a szemében az első résszel, akkor az sosem véletlen. lehet bármennyire jó egy sorozat később, ha nem marad addigra néző, akkor a sorozat megszűnik.

Bullseye - 2015. 09. 29. 13:56

Bakker, most esett le, hogy ez mid-season lesz.

A kiszivárgott pilotokból egyedül ez tetszett, a koncepciókból is szinte csak ez. Laza, félkomolytalan, félnyomozós, mentalist/castle vonal, működő kikapcsolódás. Ha nem erőltetnek bele túl sok átívelést, imádni fogom. Már csak a Fox átoktól kell tartanom.

jeges - 2015. 11. 13. 15:49

én csak most néztem meg a pilotot, tökéletes keveréknek tűnik, ugyanazokat a pozitívumokat hozzák amit egykoron mentalista/castle, ebből adódóan könnyű lesz nagyon jót csinálni belőle, bár ennek az ellenkezője is igaz. Mentalista “töltelék” részeit, a gyenge kiegészítő karakterek miatt nézhetetlen volt, itt nincs ez, remélem nem is lesz több főszereplő, bőven elég ennyi. várom a folytatást. Nem gondolnám mentalista-pótléknak, sokkal inkább annak egy “továbbfejlesztett” kiadása egy másik történetre felhúzva, ahogy mondtam, könnyen lehet nagyon jó, de pont annyira könnyen el is rontható, darálósba lesz célszerű nézni. Bizonyos értelemben kár, hogy ráakadtam, már nézném a többit, folytatás jan. vége ha minden igaz

Yokerni - 2015. 11. 13. 19:09

That’s really thinking at an impsresive level

SlyZero - 2016. 01. 06. 13:21

Hát, a képregényhez tényleg csak annyi köze van, hogy a főszereplő nyitott egy bárt…
Amúgy a jelleme 12 egy tucat szépfiú a képessége pedig tényleg kimerül abban, hogy egész jó kihallgatótiszt? (Ami ráadásul nem is működik, mintha kicsit inkonzisztensek lennének az írók ezzel kapcsolatban.)

Ennn - 2016. 01. 26. 18:21

Hát ez nekem nagyon bejött! :D :D :D
Annyira szórakoztató!
Nagyon kedvelem a karaktereket :D
Várós!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz