login |

The Vampire Diaries: vége a 6. évadnak

2015. 08. 16. 21:40 - Írta: Desmond Wallace

20 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

A 6. évad végével Nina Dobrev távozott a sorozatból (és élvezi a nyarat). Ezt a hírekből is tudhattuk, de a búcsú mikéntje csak az évadzáróból derült ki. Egy ideje már nem nézem a TVD-t, de most megtekintettem az évad utolsó két részét, hogy legyen valami kamukibeszélő erről a szebb napokat is megélt vámpíros sorozatról.

TVD 6×22

Az évad első felével azért nagyjából tisztában vagyok, de nem erőltettem tovább a felzárkózást, és nyilván így nem minden téren tudtam felvenni a fonalat a finisben.

Azt meg kell mondanom, hogy a 6×21-et eléggé untam, de a finálé egész korrekt lett. Mielőtt rátérnék a konkrétumokra, pár kérdést mindenképpen fel kell tennem. Vajon túléli a sorozat a főszereplő távozását? Elena nélkül is van még élet a TVD-ben? Mit lehet még kihozni ebből a sztoriból?

TVD 6×22

A tévés történelemben volt már jó pár példa arra, hogy egy adott sorozat túlélte a főszereplő távozását, de így hirtelen nekem Charlie Sheen-en kívül csak egy ellenpélda, a Sliders jut eszembe, mivel ott annyira borzasztó lett az ötödik évad, hogy már Kari Wuhrer mellbősége se tudott maradásra bírni.

Persze minden sorozat más. Könnyen lehet, hogy most fog új erőre kapni a The Vampire Diaries. Hamarosan meglátjuk. Innentől már a spoilerek mezejére lépek.

Elena tehát hosszú álomba merült, és Bonnie haláláig nem is fog visszatérni, de ebből a megoldásból is látszik, hogy Nina Dobrev előtt azért maradt egy kiskapu egy esetleges visszatérésre. Az évadzáró epizód az ő búcsújára épült, ami tényleg elég szép volt, de nem csak ennyiből állt ez a 40 perc, hiszen Kai is jelentős problémát okozott a csapatnak.

TVD 6×22

Az évad főellensége visszatért a végjátékra, és de semmit sem ért a vámpírrá való átalakulása, mivel Damon gyorsan elintézte a sokat beszélő Gemini fekete bárányt.

Akadt még itt tinidráma is, de erről majd inkább a kommentekben lehet konkrétabban beszélgetni, ahogy Annie Wersching karakteréről is, akiről én nem sokat tudtam meg ebből a két epizódból, de minden arra utal, hogy fontos szereplő lesz a hetedik évadban. Részemről ennyi, most pedig ti jöttök!

20 hozzászólás Ne habozz!

Zsuzsee - 2015. 08. 16. 21:52

“Vajon túléli a sorozat a főszereplő távozását?”
Igen.

“Elena nélkül is van még élet a TVD-ben?”
Elena nélkül végre lesz élet a TVD-ben.

“Mit lehet még kihozni ebből a sztoriból?”
Bármit, most hogy Elena végre eltűnt.

tomszee - 2015. 08. 16. 21:56

nos, a tesók alapvetően érdekesebbre sikeredtek, mint Elena, aki körül forgott is a történet, tehát részemről maradok, remélem a legjobbakat…

koka - 2015. 08. 16. 21:58

Lehet a 7. szezon nyitányába belekukkantok, pedig már rég kaszáltam, de ez a felállás így Elenácska nélkül felkeltette az érdeklődésemet.

n5wrr7 - 2015. 08. 16. 22:21

Elena halála remélem felrázza kicsit a sorozatot, mert már nagyon közel került a kaszámhoz. De távozott Tyler is, ami szintén jó lehet, sőt! Több ellaposodott régi karaktertől kéne sürgősen megválni, kezdve Matt-tel…
Enzo viszont előtérbe kerülhetne, üde színfolt a 2 testvér mellett. Gondolom az új karakterek Lily boszorkány/vámpír bandájából kerülnek majd ki, de nagyon remélem, hogy nem lesz mindegyik tök véletlenül 20-22 éves. Mert az újabb szerelmi évődéseken kívül itt már sokkal többet kellene virítania az íróknak. Na mind1, maradok, ha már eddig kitartottam :)

Cloud - 2015. 08. 16. 22:23

Az idei főgonosz, Kai volt az egyik legjobb húzása az alkotóknak. Nagyon jól megírták a karakterét és az ősi vámpírok után ő lett a legjobb gonosz. Megkockáztatom hogy még Klausnál is rosszabb volt Kai, kár hogy Damon kiiktatta, az ő szemétkedéseit még néztem volna, igazi elvetemült szociopata karakter. Őszintén azok a részek voltak a legjobbak, amiben Kai is szerepelt, a többi része hidegen hagyott…Elena és Damon szenvedése már évadok óta idegesít, Matt és Tyler pedig tök felesleges volt a sorozatba. Stefan és Damon jók, ha nem Elenával vannak elfoglalva szóval én várom a 7.évadot, talán tudják folytatni Nina nélkül is és még visszatudják hozni az 1-2. évados lendületet.

Eni - 2015. 08. 16. 22:25

Nekem az volt fura, hogy ez elmúlt 6 évad másról sem szólt csakhogy mindenki Elena bőrét mentette és áldozták fel magukat érte. Plusz Damon, akiről pontosan tudjuk, hogy milyen önző és bármit megtenne/bárkit kinyírna Elenáért, hirtelen megtér a többiekkel együtt és sírva ám, de lazán elengedik. Teljesen karakteridegen volt mindenki részéről.

Nyilván ha Nina Dobrev nem dönt úgy, hogy távozik akkor valaki nagyon csúnyán megjárta volna helyette (mint mindig).

Első 1-2 részt megnézem mert kíváncsi vagyok, hogy ebbena felállásban milyen lesz de semmi extrára nem számítok.

Bitmail32 - 2015. 08. 16. 23:10

Hát jó rég ért véget a 6. Évad, de ha téma akkor téma: Igazából megdöbbenve ért az, hogy Nina távozik, de lehet hogy jobb lesz nélküle. Szerintem ezt így jól megtudták oldani a sorozatban. Nem tudom milyen lesz így ezért is várom az őszt, hogy megtudjam miket találtak ki az írók, igazából én örültem volna, ha egy kicsit jobban követik a könyvet (főleg a 7.-ik kötettel kapcsolatban egyik kedvencem), de amíg tudnak meglepni, addig ez nem zavar. Nem értem mi a gond Matt-el, igazából tök jó karakter szerintem nem kellene kiléptetni. Lényegében arról az utolsó kis jelenettel is kíváncsivá tettek, minden káosz volt a városban és Damon csak állt.. :)

Tak! - 2015. 08. 16. 23:17

Egyik kedvenc sorozatom volt. Első 2 évad szinte tökéletes. A harmadiknál megállt a fejlődés. A negyediktől zuhan a színvonal. Az ötödiktől már szinte menthetetlen. Egy sorozat, ahol mindig vártam a pénteket, hogy nézhessem a új részt. Ma már… Testvér sorozatot csináltak belőle, de sajnos az se egy nagyon érdekfeszítő történet. Nagyon jó alaptörténet. Lehetne belőle jó dolgot kihozni. Van egy érzésem, hogy a színészek érzik, hogy süllyed ez a hajó. Itt a készítőknél kellene komoly változásokat végbevinni. Bár, a sorozat rég túl van a fénykorán, és sajnos nem azért, mert kifulladt a történet. Remélem nem bántottam meg senkit, aki rajong a sorozatért. De ez az évad, a finálé, a kimenetele. Hát. Közelebb a 0-hoz, mint a 10-hez.

juhaszvik - 2015. 08. 16. 23:58

Hölgyismerőseim megjegyzéseit megvizsgálva elmondhatom, hogy a TVD kedvelőinek nagy része a srácok miatt nézi, de még én mint pasi is azt mondom, hogy nem kár Elenáért. Ha a Salvatore klán története véget ér, az csak az írókon múlik majd.
Ami tetszett az évadban: Damone-BonBon baráti románc, a Stephan-Caroline unió, és persze Kai pajtás, sajnálom, hogy nem lett állandó szereplő. A lányok új kedvence, Enzo nekem nem szimpi, de karakteres.
Még mindig nem tudom, hogy minek van a sorozatban a Matt-Tyler-Jeremy trió, gondolom a sok tinilány miatt, amúgy nem sok vizet zavarnak.
Az egyetlen sorozat amúgy, amit azért nézek, mert fegyvert tartanak a fejemhez, sosem adtam rá többet a 4.5/10-nél, viszont én nem látom a minőség romlását. Már azon túl, hogy egy kiskutyust csináltak Damonból…

Kol - 2015. 08. 17. 00:49

Kai-t kiírni a legnagyobb hülyeség volt amit valaha eltudtak követni… Na jó talán vetekszik azzal amikor megölték Kolt…

Dalmar - 2015. 08. 17. 09:59

Ebben,és a testvérsorozatában a the originals -ban nincs tétje a halálnak.Bárkit vissza lehet hozni a túlvilágról csak egy erős boszi kell hozzá, és máris új teste van mindenkinek.Ez súlytalanná teszi a sorozatot, többek között emiatt is hagytam abba.

Marcipáncica - 2015. 08. 17. 10:26

Par éve kaszáltam, de a következő évad első részeibe lehet bele fogok kukkantani.

agika88 - 2015. 08. 17. 16:25

Azzal, hogy Elenát nem bírták véglegesen kinyírni, csak azt érték el, hogy Damon tovább fog picsogni utána ki tudja meddig, és nem lehet rá új szerelmi szálat építeni. Sztem ez nagy hiba volt.
Én tuti maradok továbbra is. Elena idegesítő volt, és mindenkit kiherélt maga körül, szóval lehet h a távozása csak újra beindítja ezt a szebb napokat is látott sorozatot.

jjujj - 2015. 08. 17. 20:13

Azért volt érdekesség ebben az évadban, végre egy komoly témát kapargattak benne, mégpedig azt, hogy egy párkapcsolatban mennyire jó/rossz ha valamelyik fél a másik miatt teljesen kivetkőzik magából és nem tud önmaga lenni.

Ezt a konfliktust, amit a másik emberrel és önmagával kell megvívnia egy embernek, szerintem érdemes lett volna sokkal jobban kibontani, nem csak 1-2 részbe belecsempészni és megkapargatni a felületét.

Amúgy szerintem Caroline lesz az új Elena, ő is ugyan azt csinálja a kezdetek óta, csak Elena sírálmai mellett a háttérbe szorult. Még mindig átgondolatlanul, azonnal cselekszik, majd mikor kudarcot vall akkor átmegy önostorozásba és lehet őt is sajnáltatni. Csak azt remélem, hogy őt nem hozzák össze Damonnel, mert az már tényleg mindennek a legalja lesz.

Desmond Wallace - 2015. 08. 18. 08:44

“Csak azt remélem, hogy őt nem hozzák össze Damonnel, mert az már tényleg mindennek a legalja lesz.”

Az már megvolt az első évadban.

Max - 2015. 09. 09. 22:28

Hát eléggé megleptek bizonyos kommentek.

Akik eleve utálták Elenát, miért nézték egyáltalán a TVD-t? Mármint a könyvek és a filmsorozat is róla szólt, és ő volt az abszolút főszereplő, minden körülötte forgott. Ez olyan, mintha valaki örülne, ha többé a szilvásgombócot nem szilvával készítenék.

Nem azért, mert annyira el voltam ájulva tőle, csak a TVD-nek ez volt a lényege, a szerelmi háromszög. És azért lett olyan rossz a sorozat, mert ahelyett, hogy több lett volna a cselekmény, kevesebb az érzelem, és sikerült volna ezt a szerelmi témát a háttérben fenntartani, azzal, hogy Elena összejött Damonnal a 4. évad végén, már mindent lejátszottak, szóval maradt a tinidráma.

Egyébként azt sem hiszem el, hogy ilyen kevesen vesszük észre, milyen hatalmasat esett a színvonal az 5. évadtól. Mintha nem is ugyanaz a sorozat lenne! Mondjuk ez annak is betudható, hogy az elején Kevin Williamson írta, aki a Sikolyt is készítette, aztán távozott a stábból.

Elena kiírása meg nem jó, hanem kényszer-húzás, mert Nina kilépett. És abszurd, hogy a sorozat megy tovább a főszereplő nélkül. Nem azért, mert olyan fantaszikum volt, hanem mert ez olyan, mintha menne a Dr. House House nélkül.

Kai pedig olyan mint a korai Damon (emlékeztek Vickys ámokfutására?), vagy mint a jelenlegi Enzo, vagy mint Kol. Enzo pedig a régi Damon vagy Kol. Csak nekem tűnik fel, hogy nincs bennük semmi új? Klaus sokkal egyedibb volt.

Nem értem, mintahogy régen is írtam, miért nem merítenek a könyvekből. Amik nem nyűgöztek le, de legalább ötletesek.

Max - 2015. 09. 09. 22:59

ui. annyival még árnyalnám a véleményemet, hogy meglátásom szerint akkor működhetne Nina Dobrev nélkül a sorozat, ha képesek lettek volna eddig beleírni tényleg erős, új, izgalmas karaktereket, akik viszik tovább a showt, erre az egyetem tökéletes lehetőség lett volna, akarom mondani a college, de ez valahogy nem sikerült. Pl. Klaus később jött a TVD-be, és jó pár évadon át meghatározó volt. De aztán ilyenek nem nagyon történtek. Pl. simán lehetett volna egy új, érdekes lány, akibe akár később Damon, Elena távozása után beleszeret. De ez az egész valahogy nem ment…. Mindenki csak epizódszereplő lett valahol…. Vagy nem elég karakteres….

Max - 2015. 09. 09. 23:03

ui2: egyébként az, hogy Elena idegesítő lett, Damon pedig ‘picsogó’, az sajnos csupán egyenes és szükségszerű következménye annak, hogy nincs erős történet, súlyos és komoly fordulatok, cselekmények, veszteségek. Szóval azért idegesítők, mert nincs mit csinálniuk, mert nem történik semmi. Elena régen azért volt szimpibb, mert rengeteg story volt, és néha előjött az érzelmi töltet… De a TVD átment totál tinidrámába.

kissoreg - 2015. 09. 22. 13:20

Nem néztem az utolsó évadot, az évadzárót is csak végigpörgettem, hogy nagyjából tudjam, miről van benne szó. Viszont megfogalmazódott bennem egy kérdés, ami ha hülyeség, akkor bocsánat, de:
Ugye Elena akkor fog magához térni, ha Bonnie meghal. Nem lehetett volna megoldani úgy, hogy Bonnie-nak adnak egy kis vámpírvért, aztán megölik? Ez nem bolygatta volna meg a varázsigét? Végülis akkor is meghal, nem?
Persze tudom, hogy ki kellett írniuk Elenát, pont azért, mert lépni akart, de volt szó erről a sorozatban, hogy ez így nem lenne megoldható? Vagy csak mindenki “elfelejtkezett” erről? Vagy lehet, hogy volt szó róla, csak Bonnie elkezdett picsogni, hogy nem akar vámpírként élni, bla-bla. Nincs kedvem végignézni az évadot, valaki meg tudná válaszolni, aki még nézi? Köszönöm szépen!

Csypi - 2015. 10. 01. 11:11

kissoreg: egyáltalán nem volt szó arról, hogy Bonniet átváltoztatják, fel sem merült senkiben. 1 mp alatt megoldották azzal az egészet, hogy Bonnie szépen leéli az életét aztán ha meghalt, szépen Elena felébred.

Szerintem a sztori szempontjából fura húzás volt, mert persze Damon és Bonnie nagyon jó barátok lettek a börtönben, de eddig Damon bárkit kinyírt Elena miatt habozás nélkül, így ez nem volt túl hiteles nekem. Főleg, hogy bármilyen boszit elő tudtak keríteni a föld alól is, hogy megoldjanak bármilyen problémát, itt meg szépen beletörődtek az egészbe és elfelejtik azt is, hogy él még.
Okosabb lett volna teljesen megölni Elenát és akkor nem lenne akkora gáz, hogy Damont összehozzák mással, aki ugye elvileg Élete szerelme volt. Kathrine miatt is sóvárgott 150 évig (még ha voltak is közben csajai), elvileg most is azt kéne tennie 60 évig, de a sorozat miatt nyilván nem fog.

SPOILER

ha már a készítők képesek meghúzni azt a förtelmes lépést, hogy Damont összehozzák Bonnieval, pont azzal, aki miatt nincs mellette a nagy Ő (nem is értem ezt hogyan…), ez után nem hiszem hogy a sorozat továbbra is olyan lesz, mint eddig.

SPOILER VÉGE

Nem hiszem, hogy Nina nélkül ugyanolyan lesz a sorozat, mert szerintem érzelmileg, már ami Damon szerelmi életét illeti tele lesz logikai bukfencekkel, amit pont annak köszönhetünk, hogy életben hagyták Elenát (bár ha megölik is, nehéz lenne elhinni, hogy utána hamar -sorozatban eltelt időben mérve- újra szerelembe eshetne (bár ezt Stefannál is megoldották:)).
Jeremy szerepét eléggé eltették félre a 6. évadban, de gondolom a későbbiekben kiaknázzák a vámpírvadászos mellékéletét.

Kol és Kai megölését én is sajnálom, mert nagyon jó karakterek voltak, de nyilván a legtöbb “rossz” karakternek mennie kell, mert akkor nem nyerne soha a “jó”. Annak viszont örülök, hogy legalább Klaus feltűnésének a lehetőségét 1-1 részlet erejére meghagyták.
Caroline karakterét viszont örülök, hogy érdekesebbre hozták ebben az évadban, mert az elején még kicsit idegesítő volt.

Kíváncsi leszek a 7. évadra is, de kicsit kevesebb érdeklődéssel várom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz