login |

Pilot: Blindspot (pre)

2015. 08. 18. 21:36 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Premier előtt, nem hivatalos forrásból már nyáron kikerült pár pilot a netre, így nem garancia, hogy ezek 100%-ban megegyeznek a később adásba kerülő verzióval. Kisebb-nagyobb változtatások előfordulhatnak. A végleges pilotról ősszel fogunk írni.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Feltámadt bennem a remény, ha nem is igazi high concept sorozatokra, de jó keverékekre van esély ősszel. Úgyis ez tredn elvileg: átívelő szál a heti ügyek mellé, markánsabban, mint a The Mentalist-ben. A Blindspot ezen belül pedig nem is tűnik rossznak így elsőre.

blindspot1

A történet annyi lenne, hogy a Time Square közepén feltűnik egy “hívják az FBI-t” feliratú zsák. Megérkeznek a bombaszakértők, de nincs rájuk szükség, hiszen egy meztelen, agyontetovált nő tűnik fel a csomagolásból, akinek a hátán egy ügynök neve virít.

Nem akarok sokat foglalkozni a tényleges történettel, a lényeg, hogy mivel az említett nőnek nincsenek emlékei, így az átívelő rejtélyes szál adott is. Főleg, amikor kiderül, hogy az egyik testén levő tetoválás egy bűntényre utal. Nem meglepő módon a többi is arra fog – ezek lesznek a heti ügyek.

Remélem, nem félreérthető, a Blindspot baromira nem kiemelkedő, de valahogy azt az a korszakot idézte, amikor mindenki megpróbálta lemásolni a Lostot. Vagy kicsit korábbra tekintve, kapunk egy jó kis John Doe-hatást, megfejelve Prison Breakkel, meg hasonlókkal. Tuti lehetne még említeni párat, viszont az említett sorozatok mindegyike szórakoztató volt, reméljük itt is az lesz a végeredmény.

blindspot3

A Blindspot esetében egy igazi blockbuster sorozatról van szó. Már az elejére kell bőven suspension of disbelief, hiszen rögtön terepre viszik a nőt, akiről semmit nem tudnak, meg… Á, nem is próbálom összeszedni a dolgokat. De nem ez a lényeg, hanem hogy gördül előre az egész, a pilotban az alapok ismertetése után szinte folyamatosan halad előre a cselekmény valamilyen módon, a karakterekkel egyelőre nem kell annyira törődni.

Ami sajnos negatívum, hogy a színészek egyelőre nem sokat villantottak. Az mondjuk durva, hogy a főszereplő, Jaimie Alexander még a Kyle XY-ból érkezett. Mondjuk a tehetsége már más kérdés. Nekem valahogy nem adta el a karakterét, bár érezni lehetett az erőlködést. Sullivan Stapleton pedig centire olyan, mint a Strike Back-ben, bár kemény FBI ügynökként ez nem annyira baj.

blindspot2

Az biztos, hogy a Bllindspot kap még pár esélyt tőlem, lehet belőle valami, de remélem gyorsan kapunk pár választ, mert nem akarom, hogy a rész végi csávó sokat kísértsen. 7/10.

15 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 08. 18. 21:42

nekem john doe + blacklist inkább – a prison break csak a tetkók miatt jöhet szóba, az csak külsőség.

nagyon tipikus volt, de abszolút azt hozta, amit ígért. egyedül attól tartok, hogy úgy fogok reagálni rá, mint a blacklistre, de egyelőre ez nem fenyegetett. nálam is 6-7 körül volt.

az a szó járt folyton a fejemben, hogy “compelling”.

más kérdés, hogy a világon semmit nem várok a megoldástól, ami évad végén majd újabb kérdéseket hoz. főleg úgy nem, hogy már a pilot végén elkezdték belebegtetni a szakállast. az azért érdekel, hogy mi az értelme annak, hogy nyomoztatnak, illetve, hogy mindegyik eset kapcsolatban fog-e állni azzal, akivel.

Lemoni - 2015. 08. 18. 21:45

Bár közel sem egy remekmű, a Lucifernél azért nézhetőbbnek találom. Ez is tipikus heti nyomozós egy különleges(nek szánt) alakkal a főszerepben, csak itt éppen nőnemű az illető, gyanítom azért, mert így pajkosabb a villantás meztelen bőrön a titkokhoz, JA remélhetőleg tud majd még az eddig mutatott 2 arckifejezéshez néhány újat produkálni. A főszereplő pasi karakter a lehető legklisésebbre íródott, a nagyobbik baj az, hogy neki még a nőcinél is kevesebb arckifejezése van. A Broadchurch-ös nőtől meg itt is ráz a hideg. A jó hír, hogy még nem kaszálom, 2-3 részt hagyok neki, mert most még kíváncsi vagyok, milyen bűnöket véstek a nőre, de ha ezt is valami hülyeségre futtatják ki, akkor nálam annyi. 5/10 a kezdésre.

m76 - 2015. 08. 18. 21:57

Az a baj, hogy a tetoválásoktól kiráz a hideg, meg amúgy is hiteltelen a casting.

Kissur - 2015. 08. 18. 22:34

Az a legnagyobb baj, hogy én Sullivan Stapletonon csak Damien Scottot látom. Ha meg nem őt, akkor egy rossz színészt, aki csak nagyon sejtelmesen-csúnyán tud nézni. Ez zavart a legjobban. Meg azt, hogy sokszor elmondták a karakterek neveit.

Memari - 2015. 08. 18. 22:49

Éppen tegnap néztem meg, s örülök, h van hozzá írás.

A story egyenlőre tetszik, bár csodálkoztam h ilyen hamar láthattuk a habeadomnekedeztaszert jelenetet, mivel látszólag nem a csaj emléke volt.
Sok mindent belógattak, lesz mit kifejteni, érződik, h nagyon el akarták adni a pilotot, s ez csak a miértekre adott válasz való kíváncsiság miatt sikerült számomra, de a színészi játékon bőven van mit csiszolni.
JA-ra eddig nem emlékeztem, pedig rákeresve a munkásságára párszor már láthattam, SS pedig jó katona volt a Strike Back-be, de nem tudom neki elhinni, h öltönyös FBI ügynök.

Nikki - 2015. 08. 18. 23:37

A színészek rosszak, a csajt már a Kyle-ban sem bírtam. Eléggé laposra és érdektelenre sikerült, zéró izgalom, az ügy vacak volt.
A fönt említett nagyszerű sorozatoktól olyan távol áll, hogy távcsővel sem látni. Ha majd lesznek nagy leleplezések és válaszok, azt elolvasom.

mark - 2015. 08. 18. 23:45

Nekem tetszett, végig legkötötte a figyelmemet. Persze voltak benne zavaró momentumok, például a többször ellőtt “- Hadd menjek én is! – Nem! – Légyszi! – Oké.” szituáció, vagy az elcsépelt “It’s just the beginning” mondat, stb. Sajnos adja magát, hogy elvesszen az egésznek a lényege, hangulata a heti ügyek tengerében, de hátha tudnak hozni majd egy jó színvonalat.

TheF00L - 2015. 08. 19. 09:20

Nekem nem tetszett. Felénél abba is hagytam. Olyan lapos, érdektelen, semmilyen volt. A színészek rettentően antipatikusak, a hangulat meg olyan B kategóriás volt számomra.

HoC - 2015. 08. 19. 17:38

Blacklist koppintás.

Ha nem lenne katasztrófa a casting, talán nézhető lenne.

kovi - 2015. 08. 19. 22:13

A fő történetszál az FBI-jos főnöknő csúnya múltja lesz.

gabgab - 2015. 08. 20. 00:11

utanunk a tuzozon: geena davis, sl jackson, david morse

nem tudom mi bajotok a szineszekkel, szerintem teljesen rendben van
amugy nem tudom mennyi arckifejezessel kellene eljatszani egy olyan szerepet, amiben -egyelore- kb max 3 fajta erzelem van urra a szereplon, raadasul ebbol 2 teljesen hasonlo

gsamsa - 2015. 08. 21. 18:12

tetszett a pilot-kezdemény,ugyanakkor sajnálom, h három utalást is elrejtettek benne. az utolsó jelenet nem illett a keretbe, mivel nem emlék volt, és már egyébként is sejthette a néző, hogy.

n5wrr7 - 2015. 09. 22. 14:52

A most lement Pilot szivárgott ki, vagy az egy másik verzió volt?

winnie - 2015. 09. 29. 17:51

1×02: pff, ez rém érdektelen volt. a lány helyett a zsarura koncentráltak, aki kapott családi szálat, gyötrő múltot, elrebegett vallomást. az ügyis érdektelen volt, céltalan rész eleji flashforward, kötelező lövöldözés és autós üldözés. gagyi cliff (az minek, több lett tőle a rész?) ez így nulla volt. 3/10

már most látszik, hogy nagyon közhelyes és nem túl érdekes módon függnek össze a dolgok. oké, jordana spiro plusz pont volt, de ilyen szerepben ő sem érdekel. (amennyit szomorkodott és amilyen szimpatikus volt, tuti, hogy valami gonosz lesz.)

Sawyer - 2018. 11. 15. 20:35

Fúh, hát ez valami rettenetes.
AZ alapfelállás még jó is lehetne, de a színészek borzalmasak, az akciók unalmasak és rosszul vezényeltek. Körülbelül félidőig bírtam, addig lefutott a lerágott csont-szentű amnéziás szál, aztán a japánokkal való bunyónál nyomtam ki. Inkább nézek egy jó kis Spencer-Hill csihipuhit, azok legalább szórakoztatóak, nem töltelékek, és még hitelesebbek is ennél a viccnél :D Az meg már most lerítt, hogy a csaj és a főhős FBI-szuperügynök összejönnek, azóta láttam is képet róla, szóval ez egy sablon aljasorozat…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz