login |

America’s Next Top Model: kezdett a 22. évad

2015. 08. 20. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Jé, eltörölték a pár szezonnal ezelőtt beerőltetett közösségi szavazást? Pezsgő! Megjött a jobbik eszük. Mostantól ismét a zsűri dönt, ráadásul nyílt pontozással egytől tízig, amihez hozzájön a challenge pontszáma. (Valaki tudja az okokat? A 21. évad egy ideje már parkol nálam. Vagy csak megunták, hogy nem az nyer, akit ők akarnak?)

A tavalyi, 21. évados kezdésnél már leírtam, hogy teljesen megdöbbentett, hogy pár, általam a kezdéssel azonnal kaszált szezont követően az America’s Next Top Model nézhetővé vált. Nem tudom, hogy ez csak afféle illúzió-e, vagy tényleg változtattak valamin a készítők (még mindig van gügyögés és sikongatás), esetleg a karakterek miatt maradtam, a lényeg nem változik: az ANTM ismét nézős, vagy legalábbis elviselhető realityverseny lett, és erről eddig a 22. évad első 3 része meg is győzött.

ANTM-S22-01

Az első két (és fél) rész megint válogató volt, szóval nem nagyon volt mit írni a mostani epizódig, cserébe viszont megismerhettünk szinte mindenkit. Mondjuk ennek szokás szerint az volt az ára, hogy szinte minimális jelentőséggel bírt a 30-ról 22-re, majd 14-re való rostálás, mert akit pár másodpercnél tovább láttunk korábban beszélni, az továbbjutott, egy-két kivétellel. Aki pedig alig kapott interjúlehetőséget, arról tudtuk, hogy nem fog megragadni. (Nyilván én vagyok felszínes, de csak néztem, amikor Larissa vagy India neveket írtak ki.)

A 22. évad kapott egy nagyon halvány témát azzal, hogy eltörölték a magassági korlátokat, így pöttömök is bekerültek a mezőnybe, de nem hiszem, hogy sok vizet zavarnának. Minden más változatlan, olykor idióták a feladatok, Yu Tsai még mindig teljesen jó (jobb arc, mint anno Jay Manuel.), Miss J még mindig a legjobb (az nem készítői bénaság, ha őt kell kihomályosítani, mint a 22×03-ban?), Tyra Banks meg már-már visszafogta magát és tanárnénisen magyarázott.

ANTM-07

Az első kiesésnél szokás szerint az volt az érzésem, hogy kizárt, hogy az éppen, hogy csak bentmaradónál ne tudtak volna jobb képet mutatni (ha pedig nem tudtak, akkor mehettek volna rá az 1 pontok), de legalább most volt olyan, hogy mutattak másik képet másnál. És egyébként is, a zsűri úgy dönt, ahogy akar, azon már rég nem húzom fel magam, hogy papíron ezerféleképp manipulálható lehet az eredmény.

A válogatásnál egyébként igencsak fő motívum volt a “struggle” szó, de szerencsére később már nem erőltették a nyomordrámát, mert a játékosok lazán hozták a szükséges interakciókat, HatügynökségesDevin és Bello csörtéje különösen ütős. (Jobb már csak a részeg Bello volt.)

ANTM-S22-02

És ahhoz, hogy az efféle hadakozás ütős legyen, tényleg az kell, hogy jó karaktereket válogassanak be. És, főleg a fiúknál ez ki is van pipálva, szinte senki sincs, aki totálisan színtelen lenne. A lányoknál már vannak gondok, akad olyan, akire inkább külső alapján emlékszik az ember, de fog ez változni.

Összességében bejött a kezdés, simán élvezhető volt, 6-7/10. Modell szempontból nem vagyok biztos abban, hogy a mostani arcok felvennék a versenyt az első 10 évadosokkal, azonban, mint írtam, vannak jó figurák, és egy-két nagyon értelmesen beszélő ember is az interjúk alapján. (A legértelmesebb mondjuk ki lett szórva, kár érte.)

ANTM-S22-04

És akkor jöhet a 22×04, addig pedig lehet körmöt rágni, hogy levágják-e Mikey haját. (Oké, ezt még leírni is nevetséges.)

2 hozzászólás Ne habozz!

Samott - 2015. 08. 20. 22:46

Kenan Thompson miert oltozott nonek? (utolso kep) ;-)

demerzel - 2015. 08. 21. 07:40

A második kép, mintha a Stargate-filmből lenne, a fiú testébe bújt goaud.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz