login |

Clipped: vége az 1. évadnak

2015. 08. 20. 17:22 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Az idei nyárnak két nagy sorozatos meglepetése volt számomra. Az egyik a halálközeli élményes TNT-dráma, a Proof, melyről a pilot után el nem tudtam képzelni, hogy érdekelni fog, s lőn. A másik pedig a Clipped, a TBS fodrászüzletes, többkamerás komédiája, amit már a premier előtt leírtam, és nem csak azért, mert a Will & Grace (meg a Partners, meg a Four Kings) készítőitől érkezett.

Szerencsére a pilot megnyert (kritika itt), és utána maradtam is a sorozattal, annak ellenére, hogy volt két pocsék része, amit csak a karakterek miatt voltam képes végignézni, de a lényeg, hogy a The McCarthys kaszája után ismét van nézős, élő közönség előtt felvett (“aláröhögős”) komédiasorozatom.

Clipped-1x10-01

Alapjába véve a Clipped semmi extrát nem hoz, egyszerűen csak jópofa és szerethető. Egyszerű karakterekkel, szituációkkal, konfliktusokkal és poénokkal operál, klasszikus munkahelyi szitkomnak tűnik, de utóbbi jellemző ellenére inkább haverkomédia, főleg, hogy számomra csak a finálé előtt derült ki, hogy a főszereplők zöme középiskolai osztálytárs volt.

– Can I ask you a question as a friend?
– Of course.
– You’re a moron.

Az egyre kevesebb fodrászos sztori mellett a pilottal szemben a romantikus töltet is teljesen háttérbe szorult nagy meglepetésemre. Sejtetések és kisebb utalások ugyan vannak kétszer két szereplő között, de semmi komoly, öröm, hogy nem hangsúlyos a dolog.

Clipped-1x10-02

A szimpatikus karakterek között nem nagyon van kiemelkedően vicces (talán csak a klasszikus deadpan Charmaine), a többség ugyanazt az egy-két ráhúzott tulajdonsága révén működik, de a működő szitkomok éppen az egyszerűsített felállástól szoktak működni.

A mellékkarakterek zöme is jópofa, talán a tetováló szalonos fickó jöhetett volna többször, egyedül a vörös hajú nővérek mennyiségét szorítottam volna vissza.

Clipped-1x10-03

Szóval, bár semmi korszakosat nem hoz a Clipped, de szolid és nagyon szerethető, megtekintés után pedig instant módon felszívódó végeredményt produkál. Ártalmatlansága miatt még a barátság fontosságának kiemelése sem lesz szájba rágós.

8 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2015. 08. 20. 19:53

Imádtam, remélem, lesz folytatás. Viszont, mivel TBS, lefogadom, hogy 3 évadnál tovább nem fog tartani.

Thomas - 2015. 08. 20. 22:20

Huhú, asszem végül a Scream 1×06 kritikához nem írtam be, hogy mennyire minden szavaddal egyetértek, itt viszont szinte teljesen más véleményen vagyok:)
Kitartottam Ashley miatt (bár a finálét még nem láttam), pedig nekem nagyon jelentéktelen volt az egész. Viccesnek nem nevezném, szerethetőnek itt-ott talán, de engem pár szereplőn kívül mindenki idegesített. Különösen Charmaine, Ben és a vörös hajú nővérek. Érdekes, hogy amennyire imádtam Lauren Lapkus-t az Are You There, Chelsea?-ben, annyira hidegen hagyott itt, pedig hasonlóan elszállt karaktert kapott, nekem mégsem működött. Mo is valahogy fárasztó volt inkább, mint szerethető.

Azért rossznak sem mondanám, csak olyan nagyon közepes az egész. Amit elnézek, de nevetni se tudok rajta, meg különösebben jól szórakozni sem, szóval nem hiszem, hogy folytatnám. Talán nekem pont, hogy érdekesebb lehetett volna, ha jobban rámennek a romantikus szálakra, még Danni és A.J. volt a legjobb az egészben:)

winnie - 2015. 08. 21. 08:21

thomas: végülis, szerintem nálam is kábé 5/10 lenne, szóval a közepes stimmel:) de ez és a szerethetősége, a hangulata nézőssé teszi a többkamerások között.

Eny - 2015. 08. 21. 08:44

winnie, neked koszonhetoen kiprobaltam es mondhatom,h nezos,habar,ahogy ti is irtatok,egy olyan kozepes dolog az egesz,de van igenis szeretheto.
tegnap este neztem meg 2 reszt :)
koszi

Eny - 2015. 08. 21. 08:44

de van * – nem kell oda :P

Thomas - 2015. 08. 21. 12:59

Érdekes, mert az 5/10-zel egyetértek, de én nem tudok ilyen lelkesen írni róla. Olyan tipikus “el lehet nézni, nem bánt senkit, de minek is nézem?” sorozat lett nálam:)

winnie - 2015. 08. 21. 13:20

igen, ez már egyéni értékrend kérdése.

megnéztem, hogy a másik nézős többkamerásnál, a the mccarthys-nál ezt írtam:

“szép lassan feljebb lépdelt közepes szintre, aminek örültem, mert végre megint akadt nézős “klasszikus”, élő közönség előtt felvett komédiám”

lelkes vagyok, mert nekem az tényleg nagyon nagy szó, ha egy többkamerás nézős lesz, de sok komédia annyival jobban bejön, hogy túlzás lenne “feljebb” értékelnem.

goodjohnwin - 2015. 08. 23. 19:07

Nekem eddig mindig bejöttek a KoMut-páros sorozatai, a Partners és a Four Kings kaszájának sem örültem, a W&G pedig örök kedvenc. A Clipped-ben a nagy gárda tetszik, meg ahogy egyensúlyoznak közöttük, mindenkinek adva egy-egy jó sort (oké, nem mindig annyira jó, de nem fájnak). Ráadásul a dilis karakterek kellemesen ellentételezik a tipikusabb (romantikára hajlamosabb) arcokat.

+1 jó dolog: a KoMut-sorozatok “visszaköszönései”
pl:
– Four Kings + Clipped főcímdal
– Partners + Clipped főszereplő pasik hasonlósága (Urie, Krumholtz vs Castle, Pinkston)

Volt egy festmény, ami a W&G-ben és a Partners-ben is a falon lógott, ezt eddig még nem láttam, de számítok rá :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz