login |

From Dusk Till Dawn: The Series: kezdett a 2. évad

2015. 08. 22. 14:50 - Írta: superpityu

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nem igazán vártam a FDTD:TS premierjét. Pedig tavaly bejött a kultikus film tévés változata, mégsem hagyott bennem igazán mély nyomot. Úgy is ültem le a kezdés elé, hogy akár a kaszát is megsuhinthatom, ha nem lesz kedvemre való. Ilyenkor szoktak baromi jó részeket hozni a sorozatok. Most is ez történt.

fdtdts

Tegyük hozzá, hogy az én szememben a From Dusk Till Dawn: The Series sosem lesz egy igazán kiemelkedő sorozat, de a vámpíros témát annyira nem veszik benne komolyan, hogy öröm nézni az egészet. Pedig megy a mitológiaépítés ezerrel, de annyira tele van tömve a sorozat olcsó húzásokkal, hogy mindig sikerül komolytalanná válnia. Viszont ez nem is igazán válik a kárára. Tudom furcsán hangzik, de pont ez adja meg a sorozat legnagyobb pozitívumait.

Lehet azért is tetszett igazán most a kezdés, mert kvázi mindenki tiszta lappal indul, véget ért a Titty Twisteres kaland, teljesen új felállásban tolják a szereplők. Richie és Santanico nem rossz páros, de tekintve, hogy Eiza Gonzalez mennyire tud színészkedni, nem biztos, hogy jót fog neki tenni a sok képernyőidő, jobban áll neki az, ha inkább vonaglik egy sort valahol.

fdtdts1

Viszont Kate és Seth (megint) telitalálat a kezdés alapján, pedig velük kapcsolatban tényleg szkeptikus voltam, mert, hogy illene össze két ilyen összeférhetetlen karakter.

Nagyon jó dinamikát adott a résznek a kettejük civakodása és igazából kettejükön látszik igazán a változás. Bár még mindig nem igazán tiszta, hogyan is fognak ők passzolni a Santanico-féle főszálba, de azért némi kis esélyt látok arra, hogy nem lesz izzadságszagú a szerepeltetésük.

fdtdts2

Közben bemutatkozott a főellenség, akinek eddig nagyjából annyi a szerepe, hogy gonosz és erős, és mindenki fél tőle. Valamint Danny Trejo is feltűnt, aki tényleg nagyon elszállt jelenetet kapott. Meglepetésre vér sem volt benne, egyszerűen megpróbálták nagyon menőre írni az egész megjelenését. És itt látszott igazán, hogy mennyire is veszi magát komolyan a sorozat – csakis a szórakoztatás számít. (Én legalábbis már akkor vigyorogtam, amikor megláttam a szobrot.)

Valahol érezni az egészen, hogy ez Robert Rodriguez szerelemgyereke, s bár korábbi munkáit elnézve már nem lenne szabad meglepődnöm, hogy néha mennyire elvetemült jeleneteket tol néha a nézők arcába.

fdtdts3

Bár nem vártam, de abszolút pozitív csalódás lett a From Dusk Till Dawn – 2×01. Pontozni talán 7/10-re tudnám, és valahogy úgy tűnik, hogy az idei szezonban sokkal több a puskapor, mint az előzőben.

7 hozzászólás Ne habozz!

lola - 2015. 08. 22. 20:30

Nagyon vártam, hogy milyen irányban mennek tovább, jópofa volt. Örülök, hogy Richie-nél megtartották ezt a socially awkward penguin vonalat annak ellenére is, hogy most már tényleg minden oka meglenne menőnek lenni. :)

Cápi - 2015. 08. 22. 21:13

Nem volt rossz a kezdés, Kate és Seth párosa eddig jól indul.
A sorozatnak meg végre kijött a hivatalos zenéje, ezzel a számmal azóta se tudok betelni :D
https://www.youtube.com/watch?v=GcF6UJdu_ds

Lemoni - 2015. 08. 22. 22:41

Nálam Kate és Seth mentette meg az epizódot, sajnos Eiza Gonzalez olyan szinten bűnrossz színészileg (és arcplasztikailag), hogy kínszenvedés nézni a jeleneteit. A történetben elborultságban nem lesz hiány, ez már most látszikr remélem behoznak még néhány jó és különleges új karaktert.

a Kati néni - 2015. 08. 23. 08:14

Volt egy mexikói sorozat, az Amores Verdaderos, abban ezt az átszabott fejű Eiza Gonzálezt úgy lerugdostam volna, hogy még a tévének is megfájdult volna.

TittyTwister - 2015. 08. 24. 10:08

Nem tudom, hogy miként került fel a torrent két napja, mikor mindenhol 25-ét jelölték meg az s02e01 _eredeti sugárzási dátumának_ (így azt sem értem, hogy ti honnan tudtatok erről).

http://kepfeltoltes.hu/150824/fromdusk_s02e01-aug25_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na mindegy, én akkor kénytelen vagyok várni 26-áig.

winnie - 2015. 08. 24. 10:42

25-e a tévés premier. az El Rey kiadta pár szolgáltató felhasználó számára Video on Demand formátumban a premiert. Előfordul az efféle, nem is olyan ritkán.

n5wrr7 - 2015. 08. 27. 20:00

Jó kis kezdés volt! Elég nagyot ugrottunk időben, nem is baj, hogy egyelőre csak a 2 párost mutatták be, így nem volt túl zsúfolt a rész. Richieről hiányzik a szemüveg, nagyon jól passzolt a pszicho karakteréhez. Eiza Gonzalez tényleg harmatgyenge, de díszletnek mutatós :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz