login |

Pilot: Blunt Talk

2015. 08. 23. 16:38 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Bevallom, hogy baromira vártam a Starz új komédiáját, talán pont ettől is nagyobb kicsit a csalódásom, mint alapból lenne. Patrick Stewart híradósként kokaint szippantva elszabadul? Jöhet… ne.

blunt1

Azt rögtön az elején leszögezném, hogy a sorozatot készítő Jonathan Ames ezelőtt az HBO-s Bored To Death-et hozta nekünk, szóval nem tipikus komédiára kell számítani, amikor nekiülünk a Blunt Talknak. És igazából ez felismerhető a részeken.

A főhős itt is olyan végtelenül elegánsan nyugodt az extrémebb helyzetekben, mint a Bored To Death-ben. Ez az, ami a netre kitett két részben végig tetszett. Transzvesztita “lady of the night” ül a kocsijába? Gond egy szál se. A főnöke nem akar neki adni még egy esélyt? Ideje lefizetni.

Mindezt természetesen egoizmussal fejelik meg. Hogy is mondjam, természetesnek veszi, hogy ennyien vannak csak érte. Bár a maga módján fontosak számára az őt körülvevő emberek, de csak a már említett hierarchiában.

blunt2

A sorozat amúgy munkahelyi komédia, ami egy hírműsor kulisszái mögött játszódik. Főleg az Amerikába akcentusan érkező Bluntról és csapatáról van szó benne. Az első rész bonyodalma, hogy a műsorvezetőnek betépve összetűzése támadt a rendőrséggel. Ebből a mélypontból természetesen a karrier és karakter reboot jön, de olyan Hank Moody-san, csak elhatározva, de nem tényleg meglépve a jó útra térést.

A probléma leginkább azzal van, hogy a pilot nem erős. Rosszul megírt poénokkal van tele, és sajnos a mellékszerepekbe válogatott színészek sem a legjobbak, mindez pedig borzasztó időzítéssel párosul, mintha senki sem tudná pontosan, hogy milyen ritmusban kéne játszódjon a jelenet. És a mindenkibe sajnos a rendező is beletartozik.

Patrick Stewart persze kihúzza valamennyire a szarból az egészet, a már említett eleganciával, és azzal, hogy a rossz poénokba futva is ad valami extrát, ami feldobja a jeleneteket. De ő sem tudja igazán feltornázni a minőséget az elvár szintre. Azt olvastam, hogy később jobb lesz, de a pilot valamennyire szenvedés volt, szerencsére a második rész már javított kicsit az összképen.

blunt3

Részemről az első rész maximum 5/10, az 1×02 mondjuk 6-os, és ha így folytatnák, akkor évad végére új klasszikus születne. Esélyt tutira kap még a készítő és Stewart miatt, de a Bored To Death jobban indított pár éve.

7 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2015. 08. 23. 20:43

Hát rendesen félrevezettél. Az első rész remek volt, végig pörgött, élveztem. Már rá is készültem, hogy a 2. rész ennél is jobb lesz, erre pocsék. Első rész 7/10 volt simán. A 2. viszont még 2/10 se. Unalmas, gyenge poénocskák.

winnie - 2015. 08. 23. 21:11

ennyit szamit az, hogy ki mit var. emlekszem, az episodes volt ilyen, hogy istenitettem az elso 2 reszt az insiderseg miatt, majd utana huztam a szamat, mert atment olcso poenkodasba. sokan meg az elejen utaltak es a masodik resz utan szerettek meg.

en nem voltam oda a bored to deathert, pedig a koncepcioja miatt azt hittem, szeretni fogom. kivancsi vagyok, ez hogy fog lecsapodni nalam.

everest456 - 2015. 08. 23. 21:50

Stewart egymaga képes elvinni a show-t, mellette még Harry-t lehet kiemelni, de a többi mellékszereplőről süt, hogy generic fekete/zsidó/ázsiai/meleg/leszbikus (mit hagytam ki? :) poénok forrásai lesznek.

A pilot felépítése tetszett, de a “cliff” nem igazán illett lezárásnak. A második résznek is megvoltak a jó pillanatai, de nagyon kivilant, hogy mennyire papír a szereplőgárda maradéka.

Amúgy mi ez a 30 perces játékidő? Én 20 és 40 perces részekhez voltam szokva, talán emiatt is tűnik néha ritmusvesztettnek az egész.

winnie - 2015. 08. 24. 05:07

“Amúgy mi ez a 30 perces játékidő? ”

üdv a kábeles komédiák világában:) elég sok posztot írtam már arról, hogy mennyire nem barátom a 30 perces műfaj, kábé hasonló indokot felhozva. hbo, showtime, starz – a reklámmentes, fizetős csatornáknak nem kell ragaszkodnia a 20 perchez.

Brynden Rivers - 2015. 10. 17. 14:58

Valaki elmondaná milyen az évad többi része?

Jobb lett mint az első két rész?

Réka - 2015. 10. 26. 10:50

6-7 rész után én azt mondom, bejön! :)

Nem mindenkinek való, a hangulata nem változik sokat a pilothoz képest, de vannak benne olyan frappáns mondatok, gagek, hogy a párommal szívesen nézzük.

És (egyelőre) nincsenek tipikus indiai, zsidó, leszbikus, meleg stb poénok! Nincs is benne meleg szereplő…
Totálisan a személyiségekre fókuszálnak.

Jaj és a Curb your enthusiasm óta imádom a pszichológus csókát :) Jól hozza a karaktert.

JKJ - 2015. 10. 30. 19:20

Nagyon sok potenciált láttam benne az első rész után, amivel sztem nem éltek a készítők. Nekem annyit mondott, hogy mindenkinek vannak nyűgjei, furcsaságai és ez nem gond. Ennél kicsit többet vártam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz