login |

Killjoys: vége az 1. évadnak

2015. 08. 25. 21:14 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Ez most nagyon bekakadt lemez lesz, mivel az utolsó rész után is az tűnik egyértelműnek, hogy a Killjoys több pénzből, kicsit jobb rendezővel kiemelkedően jó lehetne. Így meg csak buta szórakozás. Ezen lehet páran megsértődnek, de sajnos ez az igazság, viszont pont emiatt voltam még ott a finálénál is.

kjfin1

A Space és a Syfy sorozata űrfejvadászokról szólt, akik szépen lassan belekeverednek az osztályharcba. Nem minden harcos szívtelen? Főleg, ha a mentora tökéletes gyilkológépnek képezte ki. Igen, az előbbi azt jelenti, hogy a heti ügyek szépen átmentek a várt nagyobb, átívelő szálba.

A probléma, hogy süt az egészből, hogy erősen behatároltak a készítők lehetőségei. Kitaláltak valami epic űrnemzetes, osztályok közötti harcos, lázadásos történetet, jó helyszínekkel… Aztán a komoly konfliktusok közben lézeng 10 statiszta a képen, a már hússzor használt díszletek között.

kjfin3

Ez nem akkora gond amúgy, csak a készítés közben kell igazán kreatívnak lenni, plusz jó színészeket szerezni. Bár a BSG-nél valószínűleg kevesebbe került a Killjoys, de azért a Battlestar összes része sincs talán annyi, mint egy modern Star Trek-film, és mégis rengeteg hatalmas jelenetre tudunk visszaemlékezni. A Killjoys-nál nem lesz ilyen.

Akkor miért is néztem végig, miért érdemes? Mert az előbbiekre konkrétan elkezdtek rájátszani a vége felé. Míg a pilotból sütött az erőlködés, hogy cool legyen, addig a végén már humorizáltak a “cool” jeleneteken a szereplők. És elkezdett működni az egész. A finálén konkrétan többször felnevettem, hisze ez a 2. szintű lazaság már működött.

kjfin2

Szóval ponyva-sci-fi a Killjoys, sokszor felhasznált problémákra építve, de simán ez lett a nyártguily pleasue-je nálam. Fenébe a sokkal izzadósabb Falling Skies-szal. Az évad 6/10, de már most nézném a folytatást.

Van cliffhanger, és kicsit lassan indult be a fő szál, de az utolsó két-három résztől látszott a szórakozásunkra felhalmozott puskapor. Plusz a horroros, elhagyatott űrhajós 5. részt szerintem mindenképp érdemes bepróbálni.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 08. 25. 21:22

nem mondod komolyan, hogy a killjoys is az otodik reszre hozta az elhagyott urhajos, horroros reszt:) a dark matterben is az 1×05 volt.

egyebkent total ugy erzem, hogy vagy ezt, vagy azt hagyjak meg a parhuzamok miatt. bar a DM visszaesett a kezdes utan es ott kesobb jon csak az ativeles, nekem inkabb jott be, a killjoysra egy percig sem sikerult rahangolodnom, pedig probalkoztam derekasan.

a vegen a level 6-os radobbenes wtf volt? vagy lehetett szamitani ra?

human - 2015. 08. 25. 21:26

végig volt vezetve a level6 dolog, apró legendából kibontva a genetikailag is fejlettebb szálig

Morelight - 2015. 08. 25. 21:54

Nekem is inkabb a Dark Matter jött be, remélem nem kaszálják el, nekem sokszor volt Defiance utánérzetem :)

energy - 2015. 08. 25. 22:38

A Killjoysban az egyetlen pozitívum Aaron Ashmore, akit már a 13-as raktárban is bírtam.
A Dark Matter sci-fi szappanopera, de legalább érdekes.
Én a Defiance-t első évad végén kaszáltam.

winnie - 2015. 08. 25. 22:39

“A Dark Matter sci-fi szappanopera,”

érdemes mindig utánanézni a fogalmaknak – a világon semmi szappanopera nincs a dark matterben. ez így félrevezető, mert akit ilyesmi érdekelne, nagyot csalódna.

dzsiaj - 2015. 08. 25. 22:51

Na jó, pedig kemény akartam lenni, hogy 3 rész után kaszálom a francba, mert annyira nem fogott meg, de ha elkezdik magukat nem túl komolyan venni, akkor kap még esélyt.

Isteee - 2015. 08. 25. 23:09

Szerintem az utolsó rész nagyon csalódást keltő volt. Bármelyik rész helyére betehették volna az évadban. A cliffhanger sem volt erős.
Valamiért persze én is végignéztem, még ha a másik (Dark Matter) jobban is tetszik. De hát imádom az űrhajós scifiket és sokáig nem volt jó. :)

schray - 2015. 08. 26. 00:22

Jóez, fokozatosan javult, az 5. tényleg kilógott pozitív értelemben, de a végére megtalálta a hangját a sorozat. Remélem lesz második évad, több pénzből és ezen az íven folytatják

galocza - 2015. 08. 26. 07:09

az elején nagyon szenvedtem, a főszereplő lánykát most is nehezen tűröm, de kb a 4. epizódtól besorolódott a bűnös élvezetek kategóriába. nekem meg szinte csak az van.

polovcev - 2015. 08. 26. 07:39

Én végig kitartottam és nem is nagyon bánom. Nem lesz belőle instant klasszikus, de nem is kellett beletekernem, mint egy bizonyos másik sci-fi-be, ami évek óta okoz csalódást. Nem dölnék a kardomba ha elkaszálnék, de nagyon remélem, hogy nem kerül rá sor, mert nyáron ez így bőven belefér.

n5wrr7 - 2015. 08. 26. 08:05

Nagyon jól szórakoztam rajta végig! Guilty pleasure a javából! Nem nagy elvárásokkal álltam hozzá, és nagyon kellemesen csalódtam. A Dark Mattert komolyabban veszi magát, sokszor érzem erőltetettnek. De Killjoys hamar letett a komolyságról, és számomra ez tette élvezhetőbbé.

Clarisse - 2015. 08. 26. 09:25

Nekem ez valahogy jobban bejött, mint a Dark Matter klisé-halmai. (Azt valahol az ötödik-hatodik résznél kaszáltam?) Itt legalább van egy átgondoltabb világépítés, érdekesebbnek tűnő karakterek. (Plusz nálam a jelmezek/kosztümök is nagyon rádobták a dolgot, főleg a felsőbb körökben.)

Chev - 2015. 08. 27. 17:13

Nálam bőven 6 pont feletti volt az összkép. A nyár kellemes meglepetése, hogy mi lett ebből. (Oké, mondjuk megosztva a Mr. Robottal, de az más kategória.)

Egyetértés viszont humannel, hogy érezni lehetett, hogy ez így marha szórakoztató, nem annyira bugyuta, mint más, hasonló sorozatok (nehéz megállni, de nem offolok! :) ), azonban bőven több potenciál lenne benne. Ebből akár a Cowboy Bebop és a Firefly összeházasítása is kisülhetett volna, és akkor mindenki más lehúzhatta volna a rolót. :)
Ehelyett “csak” egy kellemes, (nem hard) scifi akciósorozat, jól adagolt heti ügyekkel és átíveléssel, a konkurenciához képest kicsit jobb világ/hangulatépítéssel. Mindenesetre én bőszen twitteltem a #RenewKilljoyst. Kell! Még!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz