login |

Ballers: vége az 1. évadnak

2015. 08. 26. 22:00 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Az HBO évekig szállította a kritikailag elismert, de javarészt alig nézett komédiáit. Idén változtattak. Bár nyilván nem azt döntötték el, hogy az idei nyáron a kritikusok által lesajnált komédiákat mutatnak be, de mind a Ballers, mind a The Brink (annak fináléjáról kritika itt) értékelhető nézettséget szállított – és negatív kritikák hadát. De az, hogy a hithű HBO-rajongók szívták egy kicsit a fogukat amiatt, hogy nem feltétlenül az elismertség volt a cél, belefért, egyeseknek talán még be is jött mindkettő nyári komédia.

Ballers-1x10-01

A Ballers, ahogy azt az eddigi kritikáinkban (pilot, 3 rész után, féltáv) leírtuk, afféle Entourage-pótlék lett, mind hangulatában, mind pedig készítőit tekintve megvan az egyezés egy bizonyos fokig. Ugyan a filmszínészek világa helyett most az amerikai focistákét ismerjük meg, de minden más, a csillogástól kezdve a partikon át egészen az ügynökig, itt is jelen volt.

A fenti linkeken felvázolt felépítés sem változott, továbbra is habkönnyű felületességgel kaptunk rövidke sztorikat, poénokat és minidrámákat, mindezt a mostanság már-már megszokott módon remekül teljesítő The Rock visszavonult focista karaktere köré szőve.

Ballers-1x10-07

A sorozat nézése közben az volt az érzésem, hogy minden egyes történetszál fölé ki lehetett volna írni, hogy “ilyen is van” – kábé így mentek végig a készítők pár bulletpoint-on, ami a profi sport világából ismert lehet. Akár munkahelyről, akár zsarolásról vagy szerződésről volt szó, valahogy sosem éreztem, hogy tétje lenne a dolgoknak, és ki tudja, lehet, hogy ezért is működött a Ballers, nem feküdte meg az ember gyomrát.

A fináléban például őszintén meglepett az események alakulása. Ha hinnék abban a hülyeségben, hogy a sorozatoknak üzenete, mondanivalója van, akkor azt is mondhatnám, hogy a készítők szerint csakis a pénz számít. Mert a pénz mindent megoldott, mindenki a pénz fele mozdult. Viszont ez, még ha igaz is, nem afféle üzenet, hanem maximum ténymegállapítás, vagy ennek a világnak a látlelete. Ha pedig kevésbé vagyok cinikus, akkor afféle eszköz, amit szentesítenek az egyéni, olykor valóban ambiciózus célok és vágyak. Mint a végén az a kvázi családi összeborulás.

Ballers-1x10-06

Véget ért a Ballers első szezonja. Részemről tehát kellemes szórakozás volt, pár erősebb epizódtól eltekintve végig egyenletes színvonalat hozott (kinek szörnyen alacsonyat, kinek megfelelően magasat), amolyan mosolygós feelgoodnak is mondható, ha az embert megnyerik a karakterek – velem, annak ellenére, hogy egyikük sem földreszállt angyal, könnyű dolguk volt. Strassmore, Joe, Ricky, Vernon, Charles – mind jó arcok, köszönhetően, hogy a fent említett felületességgel ábrázolják őket.

De, és nem is tudom, hogy ezt mennyire érdemes ideírnom a végére, a sorozat eléggé… Nem tudom. Nem felejthetőnek mondanám, hiszen mindig hamar csekkoltam az új részeket, hanem inkább úgy jellemezném, hogy ha nem lenne, akkor lehet, hogy a kutyának nem hiányozna. Nekem biztosan nem. De így, hogy van – maradok természetesen a 2. évadra is.

Ballers-1x10-04

Jut eszembe, már csak azért is kötelezően maradok, mert érdekel, hogy mi lesz a folytatásban. A Ballers első szezonja ugyanis nyáron játszódott, az offseason-ben, az edzőtábor időszakában, alig pár hét leforgása alatt. És tényleg nem tudom, hogy most ugrani akarnak egy évet, vagy innen folytatódik a történet az előszezonnal, és esetleg a bajnoki idénnyel.

Ballers-1x10-02

Akárhogy is történik, a második évad biztos, hogy új alaphelyzetet fog hozni, új problémákkal. Új gazdagember problémákkal.

10 hozzászólás Ne habozz!

Tatar - 2015. 08. 26. 22:38

You heard about Pluto? That’s messed up, right?

Royale Bluff - 2015. 08. 26. 22:39

Kicsit off, de nem te szoktál olyasmit írni, hogy túl sok a szuper sorozat ahhoz, hogy szimplán jókat nézzen az ember? Ha pedig érzed, hogy nem hiányozna, nincs 20 másik olyan sorozat, amit inkább megérne elkezdeni?

winnie - 2015. 08. 26. 23:11

OFF: most olyan heteim vannak, amikor sok mindent tudok nézni – nézek pilotokat is dögivel, darálok is, szóval nincs gond. DE. ettől függetlenül, a ballerst jó nézni. szeretem. de az a helyzet vele, mint tavaly a resurrectionnel, hogy ha nem lenne, nem hiányozna. túl… semmilyen, nem fajsúlyos.

(az viszont igaz, hogy visszamenőleg darálhatnék is ahelyett, hogy dark mattert vagy zoo-t nézek, viszont a dara nem szalad el, ezekről viszont tudok aktuálisan írni. szóval ilyenkor nem vagyok átlagnéző, hanem olyan, aki blogra is ír.)

tomasz0110 - 2015. 08. 27. 05:26

csak Dulé miatt néztem… :D
Tatar: +1

LnB - 2015. 08. 27. 08:15

Csak a nagyon elvakult NFL rajongásom vett rá, hogy elkezdjem nézni. Három részig nem tetszett. De volt egy kis időm ezért néztem tovább. Aztán megtetszett. Semmi különlegeset nem nyújt, csak jó. Talán egyedül Ricky Jerret karakterét tudnám kiemelni (az őt alakító John David Washington maga is játszott az NFL-ben egy évig, a Rams-nél 06-07-ig). Az ő jelenetein mindig nevettem. Főleg mikor gyűrűt vesz! :D
Entourage-et is szeretettem, ez is tetszik. De nagyon igaza van winnie-nek. “ha nem lenne, nem hiányozna”

2.évad remélem a szezonról fog szólni!

istike - 2015. 08. 27. 10:32

nekem inkább közepes legjobb esetben a sorozat, a nyitórész után egyre inkább esett a tetszési indexe, főleg azért mert a nagy kedvenc entourage-hoz azon kívül h itt is celebvilág a téme sztem egyáltalán nem hasonlít. Az entourage erőssége a goodfeeling volt. ott voltak a srácok, akiket szerettünk (najó turtlet kivéve talán még az elején), kiálltak egymásért, jó volt nézni őket. de itt rock karakterén kívül senki olyat nem találtam, akivel szimpatizálni lehetne, és így azért nehéz egy goodfeeling sorozatot megszeretni,nem hiszem h visszatérek amennyiben lesznek még évadok, pedig az elején jól indult.

novertigo - 2015. 08. 27. 16:51

Kellemesen szórakoztató és megfelelően vicces sorozat. Láthatóan nem törekedtek a fajsúlyos témákra, és mégis nekem is várósak voltak az epizódok tulajdonképpen megmagyarázhatatlanul. The Rock kellemes csalódás csakúgy mint az ifjú Washington. Következő évad egyértelműen nézős.

f.fredericks - 2015. 08. 28. 09:06

Nekem összességében tetszett. Voltak hullámvölgyek, de ha az összképet nézem jó volt. A karakterek számomra szimpatikusak voltak. Rickyt a végére egész megkedveltem. Charles-szal már az elején se volt gond. Joe az egyik legnagyobb forma. Egyedül Reggie nem szimpatikus nekem, nem is értettem a záró epizódban ezt a minden előzményt nélkülöző pálfordulását. Viszont aminek kifejezetten örülök az Arielle Kebbel. Már a TVD-ben is imádtam, remélem a második évadra is marad.
Véleményem szerint a 2. évad szintén az offseasonben fog játszódni, max korábban kezdik, pl. draft, mivel a szezon egy kicsit megdobná a költségeket, de hát ki tudja. Feltétlenül maradok a következő évadra. ;)

Csigusz - 2015. 09. 21. 20:59

Kellett neki tényleg egy ~3 rész, de utána a karaktereket is megkedveli az ember, meg a széria is megtalálja a saját hangját. Én elég jókat röhögtem rajta néhol, mázli, hogy a negatív visszhang ellenére is belekezdtem :)

winnie - 2015. 09. 21. 23:11

csigusz: pedig mi csak pozitívat írtunk róla.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz