login |

Pilot: The Carmichael Show

2015. 08. 29. 18:44 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ha tippelnem kéne, arra fogadnék, hogy most egy ideig szüneteltetni fogják a stand-up komikusokra épülő sorozatokat. Pont annyira volt Jerrod Carmichael komédiája is katasztrofális, mint a Mulaney. De még a valamennyire nézhető Mr. Robinson sem húzza ezeket a sorozatokat a “jó” halmazba.

carm

A történet egy fiatal párról szól, akik összeköltöznek, és a pasi ezt nem nagyon akarja elmondani a szüleinek. Mint ahogy kiderül, hogy a bátyja sem reklámozza nekik: hónapokkal ezelőtt elvált a feleségétől. Tipikus családi szitkom az alap.

Azzal kell kezdenem, hogy Carmichael egy nulla színész. Bár a stand-up rutinja megvan, amikor monológot kap, az elmegy, de amint másokkal kéne eljátszania egy jelenetet, azonnal összeomlik a sorozat. Hiába igyekszik a párját alakító még mindig jól kinéző Amber Stevens West kihúzni őt a szarból.

maxine

Itthon szerintem alapból a témája miatt nem lesz túl népszerű. Kicsit furcsa, hogy borzasztóan ultrahagyományos sitcomban (folyamatos közönségnevetés a katasztrofális poénoknak) beszélnek a faji kérdésekről. Lehet, kinn kicsit más a nézőközönségnek ezeket a párbeszédeket látni, de új nézőpontot nem szúrtam ki azért benne.

What do you call a Chinese rapper? Vanilla Rice.

Csak egy példának, hogy be lehessen lőni kábé milyen: a második részben emberek tüntetnek a rendőrök által tanúsított rasszizmus ellen. Kemény téma, és tényleg több szemszögből megrágják, akár működhetne is, hogy otthon “családon belül” folyik a diskurzus, de valahogy üresen kong az egész. Egy kicsit a színészek miatt van így, de mélységet sem sikerült beleírni azért.

carmcsalad

Ami a legérdekesebb döntés volt, hogy az “hangos négerek”-sztereotípiát nem tudom, hogy direkt tették-e, de agyonhasználták. Amint feltűnnek Carmichael szülei, onnantól mindig kiabáltak. Őszintén szóval egy kicsit idegesítő volt. A pilotra és a második részre olyan 3/10-et adnék, de semmiképp ne nézzétek meg.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 08. 29. 18:25

csak a pilot volt meg, de ha ez a második részt, ennyi elég is lesz.

oké, pacsi, hogy politikáról dumálnak meg komoly dolgokról, de az első rész azért volt számomra annyira érdektelen, mert nem érdekelt az, amiről beszéltek. csak nyomták, nyomták a hülyeségeket, amik lehet, hogy viccesek voltak, de el sem jutottak a tudatomig.

carmichael egyes reakció bejöttek, érdekes figura, még sosem láttam standupját, de basszus, ha ő és a csaja a főszereplő, akkor miért apu és anyu pofázik? illetve kiabál, mert ugye. az is idegesítő volt.

nem biztos, hogy rettenetes ez, de nagyon nem érdekelt, nem kötött le.

winnie - 2015. 08. 30. 07:59

jézusom, az 1×02… megint pont főszereplő alig dumál, a szülők a középpontban, énekelnek, és loretta devine meg folyton kiabál. érdektelen és idegesítő.

kábé 1,5/10.

FrankLuck - 2015. 09. 04. 13:02

De, rettenetes. Azt hittem a Mountain Goats lesz a mai nap mélypontja, de ebből 10 percet sem bírtam (abból legalább 15-öt).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz