login |

The X Factor UK: kezdett 12. évad

2015. 09. 01. 14:50 - Írta: dzsiaj

11 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, reality,

God, he’s not Louis!

Bizony, idén először nincs Louis Walsh, és ezzel már egy olyan zsűritag sem maradt, aki az összes évadban szerepelt volna. Nem tért vissza Mel B sem, így Simon „The Legend Himself” Cowell-nek (nem én hívom így, ő hívatja így magát a narrátorokkal) idén két lyukat kellett betöltenie.

vlcsnap-2015-08-30-19h46m13s178

Rita Ora szerepeltetésével nem is vállalt nagy kockázatot, ő nagyon jó langyos víz lesz a visszatérő Cheryl Fernandez-Versini (előző nevén: Cole, jelenlegi művésznevén: Cheryl) mellett.

Az idei merészebb húzás a nálunk teljesen ismeretlen rádiós-tévés műsorvezető, Nick Grimshaw szerződtetése volt; eddigi tevékenységét elnézve neki kellene viccesnek lennie, de ez az első adást látva egyelőre nem nagyon mutatkozik meg (oké, volt egy jó beszólása, amin elvigyorodtam, de ennyi), cserébe rém idegesítő fejeket vág, mutatom:

vlcsnap-2015-08-30-20h11m20s150vlcsnap-2015-08-30-19h46m23s23vlcsnap-2015-08-30-19h26m05s135

– We are man and woman.
– And what’s the name of the group?
– Man and Woman.

Pedig ráférne már némi megújulás a brit X-re, a nézettség ugyanis évek óta fokozatosan csökken, de amíg Simon Cowell ezt annak tudja be, hogy nem megfelelő a mentorok összetétele, addig szerintem érdemi eredményt nem fog tudni felmutatni. De vajon meg tud újulni még a formátum? A tovább mögött folytatom a válasszal.

– Have you got any experience in music?
– Yeah, I was in a band with Olly Murs.

vlcsnap-2015-08-30-20h29m57s56

Próbálkozások, változtatások minden évben vannak az elvándorolt nézők visszaszerzésére, de ezek, eddig legalábbis, nem vezettek sikerre. Az idei szezontól (újra) megszüntették a dupla meghallgatásokat, ami azt jelenti, hogy a fahangú pancserek ismét több ezer ember előtt mórikálhatják magukat, amit személy szerint jó ötletnek tartok.

Persze annak is volt némi varázsa, ahogy az áltehetségek bensőséges hangulatban, egy kis stúdióban járatták le magukat a négy mentor előtt, de úgy vélem, ennél sokkal jobb show-elem, mikor egy hatalmas arénában hatalmas tömeg fújolja/neveti ki az önjelölt sztárokat. Már csak azért is, mert ezt a nyomást nem mindenki tudja helyén kezelni, és ilyenkor történnek a legérdekesebb dolgok a színpadon.

vlcsnap-2015-08-30-19h45m25s216

I’m not gonna say, that everyone’s gonna love this audition. I think some people gonna find it incredible, and there’s other people who gonna go: what the hell was that? But… you’re different, you’re original, and I like that, and I am definitely gonna remember this.

Szintén újítás, hogy idén először nem a producerek (Cowell?) döntik el, hogy melyik mentor melyik kategóriát kapja, hanem a műsor nézői Twitteren szavazhatnak: egy fiókról értelemszerűen csak egy voks adható le.

A kérdés azonban változatlan: van még puskapor a The X Factor-ban? Hiába versenyzős reality, mint a Survivor vagy a The Amazing Race, a formula sokkal kötöttebbnek és merevebbnek, emiatt ismétlődőbbnek tűnik. Vegyük például az idei első válogatót, ami… nem mondom, hogy rossz volt, de már nem tud lázba hozni úgy, mint régen.

vlcsnap-2015-08-30-19h45m43s132

I absolutely feel awful for even having to comment on this, but I just feel what you’re lacking is that star-quality presence, that you need to be a performer. What will I remember from this audition… and I don’t think I’ll remember this audition.

Kezdtünk azzal, hogy az új műsorvezetők (hüpp, Dermot O’Leary), azaz Olly Murs és Caroline Flack a Mission:Impossible főcímdalára, Simon utasítására egy kínos montázsban új tehetségek után kutatnak. Előbbit nem értem, miért parádézik még itt, hiszen szemlátomást nem alakul rosszul a szólókarrierje, utóbbi pedig az ottani Celeb vagyok, ments ki innen!-t vezette, szóval neki gondolom mindegy.

Ezt követően gyorsan bemutatjuk a mentorokat, majd kezdődnek is a meghallgatások, természetesen egy rettenetes hangú énekessel. Nem hittem volna, hogy van még új balfácán a nap alatt, és nyilván nem szép tőlem, hogy így beszélek egy 60 éves nagymamáról, de amit Susan Price levágott gyerekkorom egyik kedvencére a 2 Unlimited-től a No Limit-re…

vlcsnap-2015-08-30-20h08m15s91

Ezt követően váltották egymást jobb-rosszabb előadók. Természetesen kaptunk még hülyéket, szép hangokat, nagy drámát, szóval a bevált receptet.

Kiemelni egyedül a Fülöp-szigeteki „4th Power” női formációt tudnám: a négy testvér hatalmas show-t csinált. És mivel ilyen egzotikus lánycsapat nincs még egy a jelenlegi könnyűzenei palettán, nagyon meglepődnék, ha nem találkoznánk velük az élő döntőkben.

vlcsnap-2015-08-30-20h29m29s29

– Girls, why the British X-Factor?
– We wanted to see Queen Elizabeth.

És ezzel véget ért az első adás, tizenkettedjére is. Nem tudom, maradt-e még látnivaló. Mindenesetre amíg a műsor kicsit is profitábilis, addig bizony megvárjuk majd, amíg az utolsó lekapcsolja a villanyt.

11 hozzászólás Ne habozz!

Hooligan - 2015. 09. 01. 16:37

Hát… minden tiszteletem a kitartásodért. Én már lassan harmadik éve próbálom hanyagolni a zenés tehetségkutatókat (Factor UK, US, AU, HU). Igazából pont úgy érzem, hogy már mindent láttam. És valahogy most sem érzem hogy vissza kéne térnem. Persze egy The Sing-Offra bármikor vevő vagyok, de talán pár évad múlva…

LaCRossE - 2015. 09. 01. 16:39

Az ott az egyik képen Wagner?

Thomas - 2015. 09. 01. 17:56

Ez nagyon tetszik, hogy így hívatja magát Simon, lehet hogy én is használni fogom rá:)
Szerintem amúgy olyan nincs, hogy már mindent láttunk, én minden új tehetségkutató évad elé ugyanolyan izgatottan ülök le, hiszen új tehetségek, új potenciális kedvencek, és talán most majd végre az nyer, akinek szurkolok:)
Most az egy dolog, hogy az X Factor UK-t már én is abbahagytam, amikor az amerikai elkezdődött, és már túl sok lett a néznivaló, de attól még kíváncsi vagyok rá, hogy kik vannak benne, így örülök a posztoknak:)

dzsiaj - 2015. 09. 01. 18:06

LaCRossE: jaja, de csak egy cameo-t kapott:(

Thomas: persze, teljesen jogos, amit írsz, csak úgy vagyok vele, hogy hol vannak már azok a libabőrök, amiket anno Susan Boyle vagy Paul Potts kiváltottak (ők mondjuk nem is X-esek). Már nem kapom fel a fejem, ha egy nagyon jó hangot meghallok, mert a sok tehetségkutató miatt megszoktam a nagyon jó hangokat. Földöntúli, zseniális énekeseket meg nyilván nem fog kitermelni minden évad.

Bence - 2015. 09. 01. 19:24

Szerintem egyértelműen van még lehetőség és izgalom ebben a műsorban. A zsűri nagyon jó lett, nekem Grimmy bejön, mint zsűritag, remek a felállás. Cherylen is azt vettem észre, hogy kicsit jobban elengedi magát, és lazább, ebben a felállásban. Egyébként most került ki a kategóriakiosztás, de nem spoilerezek.

A hangok idén mindent visznek, ők a bizonyítékai, hogy érdemes 12.-szerre is belekezdeni. Kíváncsian várom a tábort, és az élő mentorok házát.

Vero - 2015. 09. 01. 20:59

Én angolt akkor nem néztem, mikor se Simon, se Cheryl nem volt benne, de mivel most visszajöttek, és US sincs, így újból nézem. Tegnap meg is néztem, mind a kettőt. Nagy kedvenc még nincs. De a 4 testvér csaj tetszett.

rvtul - 2015. 09. 01. 22:50

A Fülöp-szigeteki lányoknál nagyon meglepődtem. A megilletődött személyiségükhöz képest brutálisan szétszedték a csarnokot! :)

orseeter - 2015. 09. 02. 11:33

Az a Fülöp-szigeteki lánycsapat eddig 4 tehetségkutatón indult, 3 alkalommal nyert is. Teljesen profik, meghívásra jöttek csak el az X-be.Adtam még egy esélyt a műsornak(a tavalyi évad teljesen kimaradt), de reménytelennek érzem.

mikornyicky - 2015. 09. 02. 23:12

https://www.youtube.com/watch?v=9Kj9sTi7NKc , a srác kollégám volt amíg le nem sérült munkahelyi balesetben. Azóta minden este beadják a feledhetetlen produkciót a munkahelyi rádióban.

Bence - 2015. 09. 23. 18:39

Mondjon akárki akármit, az idei évad egyszerűen zseniális. Hatalmas hangok vannak, szerintem még soha ennyi kiemelkedő előadó nem volt a korábbi években. A zsűri viszi a műsort, Grimmy igenis szórakoztató, jó csere volt a már belefáradt Louis-val. A műsorvezetőkkel sincs gond Olly és Caroline teljesen azt hozzák amit vártunk tőlük és ez így van jól. A kicsit hosszú tábor miatt aggódom, de az első rész biztató volt. Csak így tovább…

Judit - 2015. 09. 27. 22:39

Nem tudjátok honnan lehetne leszedni a szept 26-27i részeket?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz