login |

Scream: vége az 1. évadnak

2015. 09. 02. 20:24 - Írta: winnie

43 hozzászólás | kategória: kritika,

But in observation of this loaded moment, I am not in favor of splitting up, nor am I three days from retiring. I will not be right back!

A franchise és a műfaj iránti elfogultságom miatt biztató volt a Scream kezdése, utána annyira ellaposodott, hogy majdnem elkaszáltam, de szerencsére az 1×07 valamennyire életet lehelt bele, és az utolsó 3 rész már tényleg hozott egy erősen közepes, helyenként azért élvezhető szintet. Kár, hogy mint sorozat nagyon, nagyon messze állt attól a szinttől, amit “jó”-nak nevezhetünk. És ezen a korrekt befejezés és a gyilkos leleplezése sem sokat segített.

Scream-1x10-01

A gond igazából a sorozat klasszikus felépítéséből adódott. Az írók már a pilotban kimondták az egyik karakter révén, hogy kaszabolós tinihorrort nem lehet sorozatos formában megvalósítani, hiszen egy film felépítését nem nagyon tudja visszaadni a sorozat. (Illetve lehet, de ahhoz antológiás felépítés kell, mint anno a Harper’s Island, illetve az ősszel bemutatásra kerülő Scream Queens esetében – ezek inkább überhosszú horrorfilmek lesznek, előre deklaráltan minden részben gyilkossággal.)

A készítők a pilotban azt a megoldási javaslatot adták a tévére való adaptálás problémakörére, hogy el kell érniük, hogy a nézők megkedveljék a fő karaktereket, hogy aggódjanak értük. És a fináléval kapcsolatos interjúk alapján azt állapíthatom meg, hogy komolyan hitték, hogy mindenki beleszeretett ezekbe a figurákba, s nem csak ők voltak oda értük…

Scream-1x10-02

Nem, ez sajnos nincs így. Nekem nem volt sok bajom a karakterekkel már a kezdéskor sem, de még véletlenül sem merészkednék odáig, hogy azt mondjam, érdekesek lettek volna. Emma, mint főhős esetleg olyan volt, akinek lehet szorítani, Audrey az outsidersége egyesekhez biztosan közelebb állt, vagy Noah, azért mert ő volt Randy, szóval a filmőrült, aki a kiszólások zömét megejtette, de egyikük sem volt közepesen izgalmas, túl egyszólamúra sikeredtek.

Többek között, mert szinte mindent alárendeltek a sok sejtelmes telefonálgatásnak, a helykitöltő mellékszálaknak (még red herring-nek sem nevezném őket), a nem annyira ütős mitológia építgetésének, illetve a hangulat hasztalan való megteremtésének. Karakterizálni a túlságosan kötött keretek miatt nem tudtak. (Pozitívum, hogy épp ezért szappanhabtól is mentes volt a sorozat (igaz az utolsó részekben a Brooke és a pasik-témát nagyon túlhúzták), de cserébe nem sok mindent kaptunk.)

Scream-1x10-04

Az, hogy klasszikus formátumú sorozat a Scream, természetesen/sajnos azzal is járt, hogy a fináléig szinte érintetlen maradt az állandó szereplők köre – ennyit a fenyegetettségről. Oké, voltak halálok, az első 3 részben például 3 – az egyik a kezdőjelenet során, egy másik meg elég jelentéktelen, de utána egy kivétellel semmi.

Tonight, we change the ending.

De tényleg. Álmok, ijesztgetések, sebesülések. És kész. És így sajnos nem nagyon lehetett mibe kapaszkodni középtájt. Nem feltétlenül vérfürdőre vágytam, de ettől még ez az oka annak, hogy nem annyira volt működőképes a Scream.

És akkor is ezt mondom, ha pontosan tudom, hogy egy vélhetően fiatal által elkövetett esetleges 10-es gyilkosságsorozatot nem lehetne normális indokkal alátámasztani, csak őrültséggel. Márpedig a nem gyilkológépes slasher-ekben azért a motivációt sem szokták elmaszatolni. Szóval így (talán) hitelesebb volt a dolog, de ennek az ára a szórakoztatás volt.

Scream-1x10-07

A finálé, mint írtam, elfogadható lett, gyilkost és megoldást tekintve is, a rész második fele a kergetőzéssel kellemes lett. A tovább mögött spoileresen folytatom, mert szerencsére kiderült az is, hogy ki a gyilkos, valami motivációt is megpróbáltak számára felvázolni. És persze jövőre jöhet a második évad egy új esettel, ugyanezekkel a szereplőkkel. Már persze azokkal, akik túlélték.

Piper lett a gyilkos, s mellé a végére még Audrey kapott egy cliffhanger-t, de ennek nem tulajdonítanék nagy jelentőséget, nem hiszem, hogy a 2. évadra “rosszfiú” lenne, s azt sem, hogy konkrétan segített volna a gyilkosságokban, de majd kitalálják, hogy mihez kezdenek ezzel az elég zsenge “fordulattal”.

Scream-1x10-06

Nem volt gondom a megoldással, talán rá tippeltek a legtöbben (mindjárt megnyitom a tippelős posztot megint), még nem olvastam, biztos olyan is volt, aki szerint teljesen egyértelmű, hogy ő volt, de… Szóval ezen azért lepődnék meg, mert ezeknek a sztoriknak éppen az a lényege, hogy aki a legbiztosabb befutónak tűnik, az nem lesz gyilkos, nem?

Oké, azt is lehet mondani, hogy Branson-ra terelték a gyanút, de volt a nézők között olyan, aki az utolsó két részben rá gyanakodott, vagy aki elhitte, hogy az 1×09 végén sajátmagától szökött meg? A Scream karakterei ezt hitték, de mi már részek óta azt láthattuk, hogy Piper-re célozgatnak, mint tettesre. Mindig “jókor” tűnt fel, olyan dolgokat mondott és kért, ami gyanús volt, és a fináléban kvázi eltűnt.

Scream-1x10-05

Szóval épp emiatt lehetett volna meglepő, hogy ő a tettes, de valójában mégsem volt az, mert azzal, hogy szinte mindenki hollétéről tudtunk, más egyszerűen nem jöhetett szóba, meglepetést csak az okozhatott volna, ha az egyik halottról derül ki, hogy valójában nem halt meg.

Nem voltam oda tehát a szezonért, a közepesnél talán valamivel gyengébb lett, inkább csak momentumai voltak az 1. évadnak. De kíváncsi vagyok, hogy merre viszik tovább a sztorit a folytatásban, viszont szinte kizártnak tartom, hogy erőltetettség nélkül folytatni lehessen. És, ha sikerül is, ott lesz megint az állandó szereplőgárda ritkításának kérdése.

43 hozzászólás Ne habozz!

Juhtolvaj - 2015. 09. 02. 20:42

Nekem nagyon nem tetszett, hogy Piper volt az egyik gyilkos. A Sikoly 3 is pontosan ugyanezért a “fordulat” miatt élvezhetetlen a számomra. Az egész Scream-hangulat sokat múlik szerintem a gyilkosokon és az indítékom. És ezt most nálam sikerült egy kicsit elronantani.
Na mindegy, remélem jövőre kicsit merészebbek lesznek.

Juhtolvaj - 2015. 09. 02. 20:48

*Ja, nem tetszés alatt arra gondolok, hogy az elveszett testvér a gyilkos.
Ha Piper csak simán riporter és gyilkos lett volna, arra még azt mondom, hogy oké.
De így eltitkolt, gonosz, pszichopata nővér szerepben nekem nem jött át. :D

rol001 - 2015. 09. 02. 20:49

Bejött a tippem, aminek örülök is hiszen “kitaláltam”, de részben csalódott is emiatt, hogy ennyire kiszámítható? volt.
A következő évadban pedig lehullhat a lepel a segítőről. Az azonban tényleg nem túl biztató, hogy az állandó szereplőgárda miatt a fő karakterek elég nagy biztonságban vannak.
A rész összességében tetszett, jöhet azért a következő évad.

daaavid - 2015. 09. 02. 21:36

kiemelkedő sorozatnak semmiféleképpen nem mondanám ,mivel a sikoly volt az első slasher amit láttam és a sorozat annak a hangulatát idézte meg bennem ezért tetszett. kliséhalmaz volt, a szereplők nem kerültek hozzám közel de mégis hangulatos volt. a “cliffhanger” a végén érdekes ,de szerintem audreynak nem lesz köze a gyilkossághoz… de ez majd kiderül. összességében nyári időtöltésnek jó volt

goretity - 2015. 09. 02. 21:37

a “jó ötletnek tűnik a hűtőbe bújni a gyilkos elől” – jeleneten azért így órákkal később az élmény átélése után is szépeket mosolygok visítva röhögés formájában

winnie - 2015. 09. 02. 22:05

túlélte, szóval jó ötlet volt:) nem sok lehetősége volt egyébként.

monti - 2015. 09. 02. 22:37

ja piper? na akkor legalább nem kell megnéznem))

Desmond Wallace - 2015. 09. 02. 22:43

A finálé jó volt, a gyilkoson viszont nem lepődtem meg, de ez a kergetőzés tényleg egész izgalmasra sikeredett.

Brook-nak azért az arcára fagyhatott volna a mosoly. Ő volt talán a leggyengébb karakter a főszereplők közül.

Maradok a 2. évadra is, de közepesnél tényleg nem jobb.
Vicces, hogy a Sikolyban a tévéváltozatokat emlegetik az elején, és ez is pont olyan lett.

DVM - 2015. 09. 02. 22:59

Az hogy lehet, hogy valaki azt hiszi, fiúgyermeket szült, közben pedig lányt? Az ultrahangon is fiú volt. Persze, azt lehetett tudni, hogy Piper az egyik gyilkos, de nem áll össze.
Audrey sem annyira, őt csak behúzta Piper a csőbe?

Alterego-x - 2015. 09. 03. 01:52

A sorozat tetszett, de Piper egész utolsó jelenete nagyon gáz volt, annyira rajzfilmbe illően karikírozott, közhelyekkel teli, igazi “evil monologue” volt hogy nem tudtam komolyan venni.

A “sexist much?” kiszólása volt a legkínosabb, feltételezem hogy a készítők egy újabb kikacsintásnak szánták a közönség felé címezve, fricskát nyomva az orrunk alá hogy erre bizony nem gondoltunk hogy nő is lehet.

Csak az a probléma hogy de igen, mióta a képünkbe dörgölték hogy a hangmodulátor nemtől függetlenül működik, és nem ismerjük Brandon gyerekének a nemét, egyértelmű volt a szándékuk, szóval az egész inkább úgy jött át hogy a készítők vállon veregetik magukat hogy ők milyen feministák, mi meg már ffényévekkel előbb járunk.

Andro - 2015. 09. 03. 07:32

A gyilkos leleplezése rémesen gyenge volt, és az egyik tippem bejött, hogy Piper lesz. A sorozat közepes volt, egyik szereplő sem lett túl szerethető. Viszont ez a “hűtőládába bújok a gyilkos elől” megoldás a lehető legrosszabb volt. Én biztos nem tettem volna, hiszen ott az ember nem tud hová menekülni.

Második évadra maradok, mert az Audrey-s cliffhanger felkeltette a figyelmem. Lehet, hogy ő is benne volt? Majd kiderül, mert az ő karakterével még lehet kezdeni valamit.

winnie - 2015. 09. 03. 07:37

Andro: :) mint írtam fent, hogy lett volna a legrosszabb, ha éppen így maradt életben? (feltéve, ha a megölése volt a cél) ebből kiindulva a legjobb volt. hülyeség, persze, de ettől még. plusz, ha zsákutcába kerül, akkor minden más megoldás az, hogy nem bújik el.

Gabe - 2015. 09. 03. 08:01

Sokan mondták az évad közben Audreyt, én buta megoldásnak tartottam akkor is, a végén meg főleg… márpedig az kiderült, hogy egy éve ő tört be az archívumba, azt is megtudtuk, hogy került a DNS-e a maszk belsejére. Engem az érdekelne, hogy pár levélben hogyan győzte meg Piper, mi volt az indíték (az nagyon gagyi lenne, hogy kiközösítették és ellopták a legjobb barátnőjét), nagyon remélem, hogy ezt már a következő évad elején lenyomják nekünk flashbackben, bár szinte biztos, hogy elhúzzák majd a végéig és közben nyilván neki is lesz egy segítője, mert hát kellene egy hűha faktor is, ami itt sajnos Piperrel elmaradt. Apropó, ugye nem csak én tartottam borzasztóan rossz színésznőnek ezt a Pipert?
Szóval általánosságban nekem nagyon bejött ez a rész, rengeteg kikacsintással, (landline, 1996), de szerettem volna jobban meglepődni a végén. Apropó, csak engem érdekel, hogy az első rész végén Noah homloka miért volt ketchupos? :D

winnie - 2015. 09. 03. 08:12

“Apropó, csak engem érdekel, hogy az első rész végén Noah homloka miért volt ketchupos? :D”

az nem a festék volt, amivel összefújta az egyik jock kocsiját?

Gabe - 2015. 09. 03. 09:25

De több, mint valószínű, akkor valahogy nem esett le :D

Marcipáncica - 2015. 09. 03. 11:59

Na most lehet hogy én vagyok a láma, de Audrey csaját miért kellett kinyírni? Rájött valamire? …

Gabe - 2015. 09. 03. 12:12

Az az elmélet több külföldi oldalon (bár én az egész Audrey magyarázatot gyengének tartom), hogy Rachel tudhatott a tervéről, meg ugye le is filmezte Audrey Nina elleni kirohanását… az megint hülyeség volt persze, hogy a memóriakártyát nem semmisítette meg. Amúgy, ha nagyon bele akarjuk magunkat élni ebbe a két gyilkos magyarázatba, akkor tutira Audrey ölte meg Rachelt, fizikailag sokkal erősebb Pipernél, bár én tényleg elhittem neki végig, hogy szerette.

winnie - 2015. 09. 03. 12:14

“To watch you suffer, Emma.”?:)

hacsak nem audrey ölte meg, akkor nem hiszem, hogy sok indoka lett volna, vagy én felejtek el valamit. ezért is írtam, hogy általában egy gyilkosságsorozatot nehéz megmagyarázni minden egyes áldozatra. voltak slasherek, amikben minden gyilkosságnak megvolt az oka, hirtelen nem emlékszem, hogy a scream-filmekben voltak-e külön-külön személyes indokok azon kívül, hogy “mert csak”.

Alterego-x - 2015. 09. 03. 12:25

Gabe: Ezzel az a baj, hogy pont Audrey volt az aki folyamatosan felemlegette ha valamelyik gyilkos-elméletükbe Rachel nem illett bele. Ha ő lenne a gyilkos, akkor pont az ellenkezője lett volna az érdeke, rájátszani a mindenkori gyanúsított gyanússágára, és elfeledtetni hogy Rachel a kakukktojás.

Azt nehéz lenne megmagyarázni hogy annyira jó színész, hogy fordított pszichológiával egybekötve adta ennyire hihetően a tudatlant.

winnie: A “to watch you suffer” alapelvvel meg itt az a baj, hogy akkor miért volt gagyin megrendezve az öngyilkosság? Ha azt akarta komolyan elhitetni hogy ő kergette öngyilkosságba, akkor miért nem hagyta a teraszról lógva, miért hagyott elég kiszámítható nyomot Emma anyjának?

Összesítve szerintem egyértelmű hogy a második évadban Rachel halála még fontos lesz, de annál bonyolultabb hogy Audrey ölte meg.

Alterego-x - 2015. 09. 03. 12:27

Ja igen, Audrey bűnösségéhez az sem fér hozzá, amikor Rachel szobájában egyedül tesztelte hogy fel lehetett-e akasztani valakit egy ventillátorra, amikor nem tudhatta hogy Emma rá fog nyitni.

winnie - 2015. 09. 03. 12:38

Alterego-x: persze, csak azért mondtam, mert ő kábé ennyivel indokolta. majd lehet, hogy kitalálnak rá valamit, bár ilyenkor mindig figyelembe kell venni azt, hogy a halálok, ha van rá ok, akkor az összképhez kapcsolódnak, nem a gyilkos személyéhez, ugyanis általában azt, hogy ki a gyilkos, nem az elején találják ki, hanem út közben. tehát amikor meghalt rachel, akkor még nem nagyon tudták, hogy piper a tettes. viszont, ha az volt a terv, hogy audrey-ra egy kicsit árnyékot borítanak a végén, vagy éppen tudták, hogy köze lehet rachel halálához, akkor ezzel kapcsolatban már a legelején is elszórhattak morzsát.

Marcipáncica - 2015. 09. 03. 13:53

Na olvasgatom a válaszokat, nekem valahogy egyik sem igazán elfogadható. Talán csak az, hogy Rachel tudhatott, láthatott vagy levideózhatott valamit. Esetleg rá is jött hogy Audrey bűnös. Viszont ha ez így van, akkor meg illett volna, hogy valahogy utaljanak erre. … Talán majd a következő évadban. Ja, és ha már következő évad: remélem úgy indul hogy az egyik sérthetetlennek tűnő főszereplőt az első 5 percben elteszik láb alól. Különben nem nagyon lesz tétje az egésznek, ha lesznek az örökös túlélők plusz az egyéb szereplők és csak ez utóbbiak hullanak… :)

Marcipáncica - 2015. 09. 03. 13:56

Igazából újra kéne nézni az infók tudatában, de annyira nem tetszett a sorozat hogy most nekiálljak…

winnie - 2015. 09. 03. 14:17

“az egyik sérthetetlennek tűnő főszereplőt az első 5 percben elteszik láb alól. ”

az nagyon erős kezdés lenne. csak ugye az írók és a karaktere, akiket úúúúúgy megszerettek…

00alexa00 - 2015. 09. 03. 14:50

Én is csalódtam kicsit. Túl kiszámíthatóvá vált, reméltem bevetnek valami plusz csavart még a végére.

Szerintem Audrey nem volt benne a gyilkosságokban, és Piper segítője valaki más volt. Azért sem stimmel, mert akkor rabolták el Willt, mikor Audreyt kiengedték a rendőrségről.

A 2.évadra remélem jobb gonoszt illetve háttérsztoryt hoznak, mert ahogy előttem is mondták ez a scream 3 koppintása volt (gyilkos + motiváció) Még mindig Noaht tartom gyanúsnak, de Jacke is a listán maradt.

LaCRossE - 2015. 09. 03. 15:38

csalódást okozott a finálé, szerintem nálam kasza. Piper, mint gyilkos várható volt, de szerintem harmatgyenge volt az egész rész.

Juhtolvaj - 2015. 09. 03. 17:18

Ahm…lehet, hogy Jake a másik gyilkos. Mármint kétszer is akkor szívódott fel (6. és 10. részek), amikor a gyilkos megjelent.
Brooke-ot a gyilkos 3x “támadta” meg, de mindegyik esetben hagyta elfutni. És ha jól vettem észre, a hűtő szurkálását is akkor hagyta abba kb., amikor először megsérült. Aztán amikor kimentette őt Emmáékkal és kimentek a teraszra, valami olyasmit is mondott, hogy “szerencsések vagytok, mert ez a gyilkos nem hagy életben senkit, aki összefut vele”. Nem pontosan, de ez volt a lényege.
+ Arra is volt oka, hogy Bransont besározza.

Juhtolvaj - 2015. 09. 03. 17:33

Vagyis az talán 7. rész volt, 6. helyett.

glarion - 2015. 09. 03. 19:09

Nem támasztottam nagy elvárásokat a sorozat felé, de még azokat is bőven alulmúlta. Pedig tudtam, hogy egy agyatlan tini slasher elé ülök le, és a pilot után nagyon reménykedtem, de ahogy haladtunk előre, úgy váltak egyre szenvedősebbé a részek. Noah karaktere volt az egyetlen pozitív pont, aki fel tudta dobni a horrorkliséket egy-egy poénnal, de még ez is kevés volt. A hajamat téptem attól, amikor már X ember meghalt, de ezek még mindig nevetgélve járkáltak iskolába, meg egyedül éjjel az utcákon… Riley halála is körülbelül egy fél epizódig rázta meg Noah-t, utána már vígan nevetgélt Audrey-val… Egy kivétel Will halála, amit megpróbáltak egy picit jobban hangsúlyozni.
Emma karaktere végig borzasztóan szürke maradt, a színészcsaj nagyon-nagyon gyenge, de bevallom gyengeségem: az eyecandy faktor azért működött.
A legnagyobb gond azonban, hogy BUTA volt a sorozat és butának nézte a nézőket. Teljesen egyértelmű volt, hogy Kieran vagy Branson nem lehet a gyilkos, mert annyira tolták rájuk a gyanút, és kizárásos alapon csak Piper maradt, mert a többiek múltját ismertük.

hornyak9018 - 2015. 09. 03. 20:03

Én sem szerettem Pipert és az sem tetszett, hogy ő volt a gyilkos de valami azt súgja, hogy többen vannak (Kieran,Audrey,Jake). Egyébként nálam abszolút nézős ez a sorozat mivel volt benne karakterfejlődés is, simán megérdemel 8/10 pontot.

Cole - 2015. 09. 03. 21:07

Nekem bejött ez az évad. Tény, hogy a végére kiszámítható volt, hogy ki lesz a gyilkos, de összességében tetszett. Kíváncsi leszek a 2. évadra.

RIP Wes Craven.

szpojleres mókus - 2015. 09. 03. 23:12

ledaráltam 2 nap alatt, őszintén EMma karaktere miatt csak mert eyecandy

második évadra biztos nem térek vissza, mert igen felcseszett az egész, hogy mekkora retard mindenki. Ha emma elment volna rögtön a legelső eset után a rendőrségre, semmi sem lett volna. Meg valami őrült megmondja, hogy ne bízzon senkiben, szóval még a saját anyjában sem bízik.

Ehelyett az egész évad a következő sémára épült fel –

Emma most én felhívlak, és x y helyen valakit meg fogok ölni, ha hívod a rendőrséget. Szóval gyere oda.

Jó odamegyek, de ne ölj meg kérlek senkit.

Tőled függ.

Emma odamegy, de akkor is meghal mindenki. Ezt eljátszani egyszer még oké, de másodszor, harmodszor, negyedszer, áááá a hajamat téptem.

Ez nem egy killing, ez inkább szerintem egy trash horror, felnőtt 25 pluszos színészekkel akik 18 éven aluliakat játszanak el, és utána látványosan kell sikongatni. Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de már mikor pájpört másodjára mutatták meg a sorozatban tudni lehetett azonnal hogy ő az. Legalábbis számomra. Semmi extra feszültség nem volt az egészben. Kínomban röhögtem amikor elmegy és befeketíti Emma előtt a fiúját, az meg el is hiszi neki. Jobban örültem volna ha férfi a gyilkos, ez így eléggé nevetségesnek tűnt a számomra, főleg a tény hogy megölt egy csomó embert, izomagy Jake és Willt és a seriffet beleszámítva, de senki sem bírt el soha egy nővel me a késével.

winnie - 2015. 09. 04. 04:32

“de már mikor pájpört másodjára mutatták meg a sorozatban tudni lehetett azonnal hogy ő az. Legalábbis számomra.”

az a baj, hogy ezt bárkire rá lehet sütni, és az ember a leleplezésekor felidézve csak arra fog emlékezni, hogy rá is gondolt – de akkor még az írók sem tudták, hogy ő lesz, így hiába gondolt rá az ember.

yeeeyha - 2015. 09. 04. 11:23

A megmaradt 6 tiniből 6 életben maradt, hát ez elég szánalmas.

Audrey-ról meg nem tudom elképzelni, hogy a kapálózó, sportoló, csupa izom willt csak úgy el tudja húzni a földön… vagy a készítők nem törődnek a realitással. Biztos kitalálnak majd valamit, de remélem Jake-t választják majd, mert nagyon bénán jöttek ki a jelenetei az egész évadban.

Gery89 - 2015. 09. 04. 13:08

A sorozatot sosem vettem komolyan, ezért pontosan ilyen befejezést is vártam. Nekem jó kis nyári popcorn széria volt, amit úgy gondolok, hogy a készítők is direkt “komolytalanul komolynak” csináltak. Jöhet a második kör.

n5wrr7 - 2015. 09. 05. 08:18

Az én tippem az volt, hogy a seriff igazából Brandon James és a fiával együtt állnak bosszút. Piperre már elég korán elkezdtem gyanakodni, de úgy voltam vele, hogy “Á, túl egyértelmű, csak oda akarják terelni a nézők figyelmét…”. Azt hittem, az a sok indokolatlan barátságos gesztus Emma felé tényleg csak ártatlan kedvesség lesz, és ez lesz a csattanó, hogy őrá gyanakodnak, de mégsem ő lesz AZ. Audrey-n azért meglepődtem, őt már az elején lehúztam a listámról, szóval azért félig sikerült meglepniük :)
A sorozat egyébként rémesen gagyi volt, de hát a slasher filmek sem a logikájukról vagy épp a színészi alakításaikról híresek, nem is azért nézem/nézzük őket. A 2. évad elején még biztos ott leszek!

winnie - 2015. 09. 05. 09:14

“amit úgy gondolok, hogy a készítők is direkt “komolytalanul komolynak” csináltak. ”

?? attól, hogy valamit komolytalannak találtál (mégis mit? ugyanazt néztük?) a készítők teljesen komolyan csinálták, mint ahogy komolyan is vették, hiszen mit nem lehetett ezen komolyan venni? embereket öltek, életeket tettek tönkre, volt gyerek, aki kvázi megárvult, a gyilkos hatalmas trauma hatására cselekedett, stb.

csupa, csupa tragédia. ez a sorozat közel sem volt annyira humoros vagy vicceskedő, mint mondjuk az első film.

tény, hogy helyenként jópofán önironikus volt, de attól még teljesen komoly és komolyan vett.

karli - 2015. 09. 06. 00:06

Most ez komoly, hogy a készítők nem tudják előre ki lesz a gyilkos? De akkor egy csomó hibalehetőség van nem? Mi van ha egyik szereplőből se lehet a végén gyilkost csinálni?

abelh - 2015. 09. 06. 10:09

esős napon, fáradtan, lepörgött reggeltől estig, de szerintem hétről hétre kiszálltam volna, egy darának viszont jó volt.

1. én is végig azzal hitegettem magam, hogy a too obvious nem lehet a megfejtés, ezért nem Piper lesz..és mégis, így csalódás. Hagyjuk a “na én megmondtam” faktort, de onnét kezdve, hogy az volt szinte az első mondata Emmának címezve, hogy megölték az apámat és nincs meg a tettes, na onnét tiszta sor volt mire vezetik majd ki. De legalább ütni való volt a színésznő, meg a karakter is, szóval minimális katarzist adott az a headshot.

2. valamilyen szinten tényleg sikerült megkedveltetni a karaktereket, örültem, hogy nem lettek halomra kaszabolva (főleg Noah), Brooke meg egészen elviselhető lett az évad végére – de nem kicsit volt erőltetett a hirtelen jött haverság, de örültem, hogy nem a szokásos butagazdagszép vs. csúnyácskacsóró gimis klikkesedés maradt végig.

Én maradok a második évadra, mert egy darálós tinglitangli hétvégére jó ez, de elképzelésem sincs hogyan lehetne ebből értelmesen kihozni a második gyilkos felfedését. Mivel Piper végig azon pörgött, hogy hazudozott a muter, gondolom kiderül, hogy Emma apja kaszabolt 20 éve is, aztán most is elgurult a gyógyszere, de az már Pipernél is kiszámíthatóbb lenne :)

Thomas - 2015. 09. 06. 21:49

Szerintem jó kis finálé volt, és nagyon örülök, hogy maradtam, mert az utolsó 4 rész már adta nekem a horrorfilmes hangulatot, amit szerettem volna:) Azt viszont sajnálom, hogy a karakterek nem sikerültek valami szerethetőre, jobb lett volna nagyobb vérfürdőt rendezni, és több újjal kezdeni jövőre, de hát ez van:) Egy állandót azért kiírtak, legalábbis szerintem Will annak volt beharangozva.

Annak örülök, hogy az egyik tippem a gyilkosra bejött, majd jövőre kiderül, hogy a másik is. Pont azért tippeltem Piperre és Jake-re, mert rájuk nem terelték annyira nyilvánvalóan a gyanút (sőt, Jake-nél még a sérüléssel el is terelték), és még az is bejött, hogy Piper lesz Brandon lánya:) De szerintem aki már látott pár horrorfilmet, az ki tudta ezt logikázni. Így nekem inkább az lett volna a meglepő, ha csavarnak egyet a bevált gyakorlaton, és mondjuk Branson lett volna az egyikük:)

Alíz - 2015. 09. 08. 18:46

Amúgy Brooke apjának mi volt az a felvétel akkor? Vagy nem is derült ki?
Mikor jön a második évad?

Nino - 2015. 09. 17. 11:17

Nekem egyaltalan nem tetszett a sorozat… minden volt ami az eredeti sikoly film nem akart lenni es amit az egesz mozis sorozat parodizalt.a szereplok vallalhatatlanul rosszak voltak,a foszereplo csajnak a nevere se emlekszem de minden kepernyon toltott perce az agyamra ment. Nem is tudom h birtam vegignezni. A helyes srac nem volt helyes a foszereplo nem volt szeretheto a kuloncok kozul is csak a rovidhaju leszbi csaj hozott valamit a jatekaban de mar az o nevere sem emlekszem..mindenki mas egy kalap kakkantas volt. Nem csoadalkoznek ha kiderulne h szegeny Wes Craven ezert halt meg..nem lett volna szabad kiirni a sorozat vegere a nevèt. Gyalazat volt az egèsz.

winnie - 2015. 09. 19. 20:33

” amit az egesz mozis sorozat parodizalt.”

nem, itt valami félreértés van. egyrészt a sikoly nem parodizált semmit, az a szó mást jelent, másrészt az a slasher mozikkal foglalkozott. a scream tévésorozatnak meg épp az volt a lényege, hogy szinte senkit nem ültek meg. ha lekaszaboltak volna mindenkit, akkor igazad lehetne, de így…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz