login |

Dark Matter: vége az 1. évadnak

2015. 09. 03. 16:44 - Írta: winnie

34 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

When we woke up we were just a group of strangers. But now we’re a family.

A sorozat első évados fináléról szóló véleményemet a provokatív “Killjoys vagy Dark Matter?”-kérdéssel akartam kezdeni, mert hittem, hogy a Syfy és a Space választani fog, hogy melyik űrhajózós sorozatát fogja megtartani, de luftot rúgtam volna, hiszen mindkettő második szezonja be lett rendelve. Engem pedig egyik sem fog érinteni.

A Killjoys-t nagyon hamar kukáztam, egy percig sem jött be, a Dark Matter mellett azonban kitartottam. Főleg, mert kellemesen szórakoztató volt az alapozó első két része. S mivel nyáron most több időm volt sorozatozni, a később elszürkülés ellenére is maradtam mellette, mert kíváncsi voltam, hogy vissza lehet-e kapaszkodni. Nos, annak ellenére, hogy egyesek szerint biztos, hogy “beindult” a sorozat a vége felé, én arra a következtetésre jutottam, hogy megbántam, hogy végignéztem az évadot.

Dark Matter - 1x13-01

Komolyan mondom, nem is emlékszem olyan momentumra, amire azt mondanám, hogy jó volt, hogy láttam. Ez persze főleg annak köszönhető, hogy a Dark Matter az első 2 részes bányabolygós kitérő után zömében végig egyetlen űrhajón játszódott, csak három (plusz egy, ahol flashback-eltek) részre kerültünk le róla.

És ez persze azt is jelentette, hogy szinte alig volt az állandó szereplőkön kívül más a képernyőn. Ami, mivel azért nem voltak annyira penge karakterek, ráadásul nem is tudjuk, hogy kik ők valójában, már eleve nem lehetett túl érdekes, de az ingerszegény környezet, a pár színes neonfény és az unalmas, folyton ismétlődő űrhajóbelső iszonyat lecsökkentette az élvezeti faktort.

Dark Matter - 1x13-04

És utólag ez a vizuális deficit az, ami számomra a sorozat egyik legnagyobb hibája volt. Nem változott a környezet és az abban mozgók is mindig ugyanazok voltak, s azt vettem észre, hogy a rendezők nem nagyon tudnak mit kezdeni az írók által egy epizódra szánt rövidke sztorik (azok tényleg egymondatosak voltak) 40 percre nyújtásával, csupán rögzítették a szkriptben írtak előadását.

A finálé remek példa volt erre. Az érdekesnek mondható felfedezést szállító 1×12 után ismét űrhajós rész jött, egy fedélzeti potyautas/áruló keresős, 10 kicsi néger-szerű, ami loopolt párbeszédekből és ide-odajárkálásból állt. És ezt képileg pár perc után nem tudták szinte semmivel feldobni. Nem először volt az az érzésem, hogy a Dark Matter rádiójátékként ugyanolyan élvezetes lenne, mint így, tévésorozatként. (Komolyan érdemes kipróbálni, szinte semmi pluszt nem ad a környezet és a színészek arca.)

Dark Matter - 1x13-05

Az alapsztorit a fenti linken olvashattátok, a lényeg az, hogy heten mindenféle emlék nélkül térnek magukhoz sztázist követően egy űrhajó fedélzetén, és a sorozat folyamán mozaikokból próbálják összerakosgatni, hogy kik is ők valójában, no meg kutatják, hogy ki a felelős az amnéziájukért.

Az első évad folyamán a többség származása nagyjából kiderül, sőt, ha akarom a felelős személye is, bár a finálés cliffhanger minden volt, csak kielégítő nem. Mondjuk figyelemfelkeltőnek vagy elgondolkodtatónak nevezhetném, szóval rendben volt, de mivel elkamuzható, így az sem biztos, hogy lesz következménye. Persze az is igaz, hogy engem maximum egy “Hi, I’m Eight.”-utolsó mondat ránthatott volna ki az apátiámból.

Dark Matter - 1x13-02

Hiába derültek ki apró morzsák a szezon során, hiába lehet rá fogni a készítőkre, hogy válaszolnak erre-arra, az átívelés minimális volt az epizodikus sztorikban, s inkább csak a nem túl izgalmas karakterek (rádiós!) párbeszédeire szorítkozott. Ezek során előjött persze a sorozat kissé gyerekes, de azért jópofa humora, viszont amikor feszültséget kellett volna kreálni (ld. a finálé pár perces, settenkedős jelenete), akkor totális volt a kudarc.

Szóval részemről ennyi volt a Dark Matter, ez a szezon összességében 3 vagy 4/10-et ért nálam. Oké, az évadnyitóra még visszatérek, de kizártnak tartom, hogy az olyan legyen, ami berántana. A további sztorit pedig azok elbeszéléséből fogom megtudni jövőre, akik fejből vágják, hogy kicsoda One, Three vagy Five. (Azt hiszem, mindent elmond, hogy én tuti, nem mondanám meg azonnal még most sem a választ.)

34 hozzászólás Ne habozz!

human - 2015. 09. 03. 17:50

akkor a killjoys ilyen szempontból sokkal jobb volt, ott igyekeztek változatosabb helyszíneket szállítani, még ha kevés pénzük is volt rá

winnie - 2015. 09. 03. 18:26

mindenképpen. bele-belenéztem, de ott karakterek meg a stílus miatt nem volt esélyem maradni. de az változatos volt. (plusz itt még világépítés sem volt, csak pár bolygó, meg galaktikus rendőrség, és kalap.)

talán nem is véletlen, hogy abból 10 rész készül, ebből meg 13.

symor - 2015. 09. 03. 19:14

Nekem viszont tetszett, olyan volt mint egy időutazás valahová a ’90-es évekbe, amikor az ilyen semmiből készült sci-fik élték virágkorukat és nem nyavalyoghattunk azon, hogy mekkora gagyi (mert még egy Battlestar Galactica sem volt a közelben) hisz a gyermekfejünk mindent hozzátett a fantáziájával ahhoz, ami alapvetően hiányzott a sorozatból.

Nekem ez a nosztalgiaérzés adta el a sorozatot, ami persze korántsem hibátlan, de szinte minden manír benne van, ami annak idején a sci-fit átitatta a maga papírmásé valóságában a Star Treken túl.

Persze nem ez lesz a műfaj tótumfaktuma, viszont egyszeri kikapcsolódásnak még ott van a szeren.

6/10 simán

coffee - 2015. 09. 03. 19:20

Ez számomra az egyik legrosszabb évadzáró volt, ever. Általában nem volt gondom a részek nézhetőségével, de ez a hetedik perctől csak szenvedés volt. Ott már tudod, hogy hiába keresnek plusz egy embert a hajón (15 percig?!, 25 percig?!), nincsen plusz egy ember. Csak nézed, ahogy járkálnak, kúsznak a szellőzőben, és nem történik semmi. Hogy aztán később se történjen semmi. Hogy rájöjjenek, hogy köztük a hunyó, és aztán ne történjen semmi. Ebben a helyzetben elméletben csúcsosodó karakterek közötti konfliktus gyakorlatban már borzalmas erőltetett és unalmas volt.

Semmi, az egész rész alatt azt lehetett érezni, hogy ezt semmi értelme nézni… ÉVADZÁRÓNÁL

Aztán? Aztán megkapjuk a végén a választ, a feleslegesen végigkínlódott nagyon hosszú rész jutalmát… oh wait, nem is. Mert ez a mutatunk egy szereplőt, aki nincs bilincsre verve a többihez képest, ez így abszolút zéró. Nincs mihez kötni, nincsenek előjelek, magyarázat, csak egy nagy hasracsapás! Hát annak eredményét aztán nem várom…

m76 - 2015. 09. 03. 20:06

Nekem kimondottan tetszik a sorozat ingerszegénysége, sőt ha 625 féle gagyi cgi-vel pakolnák tele az csak elrontaná. Az ember képzeletére hagyni a dolgokat sokkal jobb, mégpedig azért mert az ember akkor mindent úgy képzel el ahogy az neki tetszene. Ha meg valóban mutatnának mindent, akkor az jó eséllyel nem mindenkinek tetszene.

Nekem teljesen bejött az évad egésze a Wil Wheaton-os részig, vicces módon tényleg a legutolsó évadzáró rész sikerült a leggyengébbre szerintem is. De ettől még simán ott leszek a 2. évadnál.

Interjuban azt mondta a készítő, hogy már a 8. részben is volt valami utalás a cliffhangerre. De azt aztán bárminek fel lehetett fogni.

Remélem nem viszik el abba az irányba a történetet, hogy ezen a hajón valójában senki se rossz fiú, hanem vagy beépített csendőr, vagy bosszú angyala, vagy tudományos kísérlet félresikerült eredménye, vagy meg nem értett aranyszívű keményfiú.

Nekem sokkal izgalmasabb lenne, ha valóban szemét utolsó mocsok állatok lettek volna annak előtte.

Az évadzérón kívül 6/10 simán megvolt ez. Nem vagyunk elkényeztetve úgy scifi sorozatokkal hogy válogathassunk. Ha nem esszük elveszik és még ez se lesz. Continuumot, meg Defiancét helyből üti. Na meg azok inkább scifinek álcázott nyomozósak.

human - 2015. 09. 03. 20:19

m76: több helyszín, esetleg több statisztával vagy mellékszereplővel, az nem több gagyi CGI-t jelent

edg - 2015. 09. 03. 20:19

Én is azért néztem, mert nagyon kevés scifi sorozat van. Nézhető volt. Ezzel már túlhaladta a mostani kínálatot.

mary - 2015. 09. 03. 20:41

Hát, elmegy szódával, de ezerszer inkább Defiance, ahol vannak érdekes karakterek, nem olyan, mint az Stargate, hogy random középkori falu humanoidokkal, hanem vannak érdekes idegenek, és nem csak angolul dumálnak. Talán ott leszek a 2. évad elején, de tekintve, hogy mennyit tekertem a videót a gépen az 1. évad alatt, nem sokat ígérek a jövőben…

Szaby59 - 2015. 09. 03. 20:55

Én egy Mallozzi nevével fémjelezett sorozattól többet vártam. Egy évadnak elment, de olyan gagyi jelenetek, “párbeszédek” voltak benne, hogy rendesen sajnáltam szegény “színészeket” :D

winnie - 2015. 09. 03. 21:11

(azt zárójelben azért hozzátenném, csak szabadkozásnak nem szabad ilyet kritikába írni, hogy én nem vagyok scifi guy, nem kerestem scifit, nem is nagyon ragadtam le máskor sem mellettük. de mindig belelkesedek kezdésnél, hogy talán majd most, de nem. pedig így voltam a képregényekkel is, és a flash végre bejött képregénysorozatként, szóval ott nem a műfajjal volt a gondom:)

m76 - 2015. 09. 03. 21:18

human:

Ugyanannyi pénzből több helyszín az azt hozza magával, hogy gyengébb lesz a megvalósítás.

Mindenesetre én még nem untam a főszereplőket, szóval engem nem zavat ez amúgy sem. De az az ígéret, hogy a 2. évad már a világ bemutatására helyezi a hangsúlyt nem pedig a szereplőkre.

energy - 2015. 09. 03. 21:58

Nagy csalódás volt az évadzáró, Azt hittem duplarészes epizód lesz, mert egy napon volt, de nem. hogy az áruló berakta valami zsaru jelvényét az android kezébe gyenge volt, a kiléte még rosszabb, kiszámítható.

A sorozat a neonokkal…. összességében gagyi hatását kelti. A szereplők sem nőttek hozzám.
Inkább megnézem az Csillagkapu: Atlantiszt még egyszer.

EnterMurmillo - 2015. 09. 04. 01:45

Nekem pont azért tetszett, mert főleg csak a hat főszereplőből kaptunk mindig. Nyilván ehhez az kellett, hogy bejöjjenek nekem a karakterek, és a többségükre kíváncsi is voltam, ezért tetszett a sorozat. Kellett már egy ilyen “egy hajó, egy legénység” típusú sci-fi. Az évadzáróval sem volt semmi bajom, úgyhogy tuti, hogy maradok a második évadra! Egyedül Wil Wheatont nem bírtam.

winnie - 2015. 09. 04. 04:27

nekem is tetszett volna, ha csak 6 főszereplő lett volna, de annyira nulla történeteket írtak hozzájuk, annyira nem tudták karakterizálni őket (főleg azért, mert bármit is csináltak, ott volt a levegőben, hogy valójában is nem is olyanok, és bármikor nullázhatják a kapott karakterisztikákat), hogy ez vitte le a szememben. nyilván, ha megbirkóznak az állandó karakterek + egy helyszín felállással és érdekessé tudják tenni, máris más lenne a leányzó fekvése, de így…

arról nem is beszélve, hogy ennek a felállásnak az a hátránya, hogy a fenyegetést jelentő részeknél is tudja az ember, hogy senkinek nem fog baja esni, ezt a szereplőgárdát nem nagyon tudják ritkítani.

n5wrr7 - 2015. 09. 04. 07:57

Kellemes nyári kikapcsolódást nyújt, csak nem kell túl magasra tenni a lécet. Nálam verte a Killjoyst, bár azt is szívesen néztem végig. Az epizodikusság dominánsabb volt, mint a karakterizálás, de azért arra is szakítottak időt. A karakterek nem lettek túl mélyek, de azért mindegyik múltjáról megtudtuk a lényeget. A szerelmi szál teljesen fölösleges volt, de szerencsére nem is kapott túl nagy hangsúlyt. Az évad végi cliff elég nem ütött nagyot, de biztos belenézek a 2. évadba, hiszen végre elhagyják a hajót!

sleepwalker77 - 2015. 09. 04. 10:25

Az évad első része után gondolkodtam, hogy folytassam-e, olyan zs kategóriásnak tűnt az egész. De adtam neki még egy esélyt, szerencsére. Amennyire gyengén indult, annyira rohadt jó lett az évad a végére. Simán 9/10 az évad és külön az évadzáró is. Nálam idei év legjobb sci-fi sorozata eddig, bár Defiance is sokat javult a 3. évaddal, a Dark Matter elvitte a pálmát.

Ndruuz - 2015. 09. 04. 12:29

Sleepwalker77: Abszolút egyetértek. Az első epizód feléig sírtam a röhögéstől annyira gagyi volt minden szempontból, de kitartottam és abszolút megérte.
Ha nem egy újabb BSG-t vár az ember csak egy kis kikapcsolódást az űrben akkor a Dark Matter ideális. Killjoyst is háttérbe szorította számomra, pedig az sem rossz.

Raziel Anarki - 2015. 09. 04. 14:00

nekem is bejött, középszer az igaz, de a jobbik fajtából.

nálam kis jóindulattal 6/10.

Sancho Pansa - 2015. 09. 05. 09:10

“Ha nem egy újabb BSG-t vár az ember csak egy kis kikapcsolódást az űrben akkor a Dark Matter ideális.”

Ha egy kikapcsolódást vár az űrben, akkor a Dark Matter rettenetesen rossz választás. Rémisztően gagyi, nulla eredetiség.

m76 - 2015. 09. 06. 20:09

Az eredetiség túlértékelt. Nem attól lesz jó valami, hogy olyan van benne amit senki sehol nem látott még (ez nem is lehetséges)

Dark Matter gagyi, de nem rossz értelemben, hanem olyan kedves, ártalmatlan gagyi. Mint pl Metal Hurlant Chronicles.

winnie - 2015. 09. 06. 20:55

lehetséges, ld. az idei kínálat néhány darabja – aminknél a dark matter pilotja például jobban tetszett nekem. több sorozat is hajtott nálam a “csakazértis végignézem a szezont, hátha”-címre, ez maradt, mert bíztam abba, hogy a bejövős kezdés után sima ügy lesz, de mondom, nálam totál kiveszett belőle a fun.

nagyon lecsupaszított volt a koncepció, és működhetett volna is, esküszöm, de tényleg észrevettem egy idő után, hogy a párbeszédek csak az időt húzzák. és ha sem képileg, sem hangilag nem tudnak mihez kezdeni egy részben, akkor ott nálam baj van.

(egyébként a kezdeti lelkesedésemet először a 3. vagy 4. rész törte le, amikor bolygóztak és 3 vagy 4 felé váltak. ezt a lusta, “írjunk 4 tíz perces sztorit”-szerkezetet nagyon, nagyon utálom. ott untam a 4 szálból 2-t vagy 3-at végzetesen és akkor gondolkoztam el először, hogy talán mégsem az a sorozat lesz belőle, amire számítottam. pedig a pilotban tényleg bejött ez a “tudjuk, hogy tudjátok”-kacsintós stílus, amikor ha meghibásodik az űrhajó, akkor szikrázik a fel, meg ilyesmi.)

Rodney - 2015. 09. 08. 13:59

Sokkal több potenciál volt az alapfelállásban. Azért bepróbálni be fogom a második évadot is.

Eli - 2015. 09. 12. 00:34

Mekkéj félperces felbukkanásaiért már megérte végignézni. És hogy betolta a Stargate-es csettintgetését is, attól behaltam.
Egy gagyi, de fogyasztható béna sci-fi, ami esetenként fun, pár karaktert meg tudott szerettetni, és ennyi.
Falling Skies úgyis búcsúzott nyárról, befér a helyére a naptárba.

Thomas - 2015. 09. 12. 21:31

Nekem a karakterek és a világ tetszett, és az egyhangú űrhajóbelsők sem zavartak volna, ha normálisan felépítenek valami történetet. De sajnos ezek a semmiből érkező problémák, amik a rész végére szinte mindig elrendeződtek valahogy (kivétel talán csak az 1-2. és a 10-11. részek volta), nagyon nem az én világom. Nagyon lassan adagolták a múltjukat is, végül még az sem tudtuk meg, hogy ki törölte az emlékeiket és hogy hatos miért is adta ki őket a hatóságoknak, vagyis szerintem ugyanezt a vonalat viszik majd tovább.

Végig olyan érzésem volt, hogy mindennel csak futottunk egy kört (kardos és tesója, hatos és a tábornok, kettes és az “alkotója”), de igazából a folytatást majd egy későbbi évadra szánták, ez meg így engem ilyen formában nem érdekel. Az évad egy közepesnél jobb volt azért, egy 6/10-et adnék rá, de csak akkor térek vissza, ha azt olvasom majd a véleményekben, hogy normálisan felépítettek valami sztorit, nem csak minden részben belekapnak valamibe.

Nézőke - 2015. 09. 16. 20:48

hát én ma végeztem vele,és kb ugyanaz a bajom, mint nektek,azonban a legfőbb gondom..: Mitől Dark Matter???????

m76 - 2015. 10. 01. 22:01

Mert ezt a címet adták neki? A star trek mitől star trek?

Egyébként interjuban a készítő azt írta, hogy a 2. évadban a világ bemutatása lesz a középpontban, míg az elsőben a karakterek voltak.

Dark Energy - 2015. 11. 01. 21:34

Nem tudom kaszálni, mert érdekel nagyon is, minden hibája ellenére. És ezért utálom, mert berántott és nem enged. Hullámhegy-völgy lesz a kapcsolatunk, az biztos. Most sikerült megnéznem az utolsó 3 részt két hónap elteltével, eddig jegeltem, magam sem tudom miért. Most meg rajongom érte.
Guilty pleasure, nem is kicsit.

Szek - 2015. 11. 24. 17:04

Sajnos alulmúlta az egyébként sem magas elvárásomat ez a sorozat. Pedig örültem mikor elindult. Aztán már nem örültem.
Szerintem elunalmasodott.

Bélus - 2015. 12. 10. 13:08

Jó kis sorozat, engem lekötött, voltak ugyan homlokcsattanós jelenetek de úgy általában megkaptam azt, amit egy sci-fi-től várok.
Ez a múlt elködösítése és abból fakadó félreértések, feszültség kifejezetten szórakoztat.
“arról nem is beszélve, hogy ennek a felállásnak az a hátránya, hogy a fenyegetést jelentő részeknél is tudja az ember, hogy senkinek nem fog baja esni, ezt a szereplőgárdát nem nagyon tudják ritkítani.”
Szerintem nem is kell. Csillagkapuban sem halt meg senki az alapcsapatból és ez így jó is, hisz engem nem az érdekel a sci-fiben, hogy a halált lássam vagy azzal érintsenek meg mint nézőt, hanem a csapat kalandjai és a (valós fizikát nagy ritkán figyelembe vevő) technoblabla, a tech fantázia megnyilvánulása.
Kíváncsian várom a folytatást!

Áfi - 2015. 12. 14. 04:39

Én az első két részt láttam, és a zs kategóriás látvány mellett őszintén szólva azon kaptam fel a vizet, hogy annyira sablonosak voltak a karakterek… Főleg az a nő, amelyik hasközépig érő felsőt visel…. egy űrhajón…. ezen annyira kiégtem, hogy legszívesebben a falhoz vágtam volna valamit. Inkább nem néztem tovább, kár volt legyártani. Full 90-es évek, az meg csak gyerekfejjel volt jó. Ma már Sliders-t is csak nosztalgiából nézek, nem rajongásból, mert felnőtt fejjel gagyi.

Áfi - 2015. 12. 14. 04:44

Még valami: biztos én vagyok a hülye (nyilván, mivel apróságok bírnak kiboritani, lásd főnökasszony hasközép-felsője), de miért nem lehet egy hjat rendesen zöldre festeni, ha már ez kell? Miért sötét a hajtőtől számított 3-4 centi, és csak aztán ilyen libafos-zöld? Miért? k….ra idegesített.
A Killjoys-ból még egy részt nem láttam, de talán jobb, ha nem is próbálkozom. Szerencsére jön egy The Expanse, és majd egyszer valamikor egy Hyperion is, akkor az ilyen Dark matter-szerű pótlékok (mert lássuk be, hogy ezek csak arra voltak jók) eltűnnek a francba.
Apropó, Defiance: a 2. évad első részéig láttam. Aztán valahogy nem vitt rá a lélek, pedig le van töltve. Érdemes?

Nade - 2016. 03. 24. 08:03

Na ledatáltam én is pár nap alatt. Összességében tetszett, bár az évadzáró ahogy coffee – 2015. 09. 03. 19:20 bővebben kifejtette, gyenge volt. A Battlestar Galacticát 2×14 után inkább váltottam erre, szimpatikusabb és logikusabb (leszámítva az évadzárót).
Olyan mint a CowboyBebop/Firefly/Farscape gonosz ikertesója lenne, szerencsére muppet alienek nélkül. Ugyanakkor a Ghost in the shell és a BSG “van-e lelke az androidnak”-téma feszegetését is érezni vélem benne.

G. - 2016. 06. 19. 18:02

Hát, elsőnek a Defiance ugrott be az évadzáró után, a végén azt is kaszáltam a fenébe, mert “buta” volt. (nem is tudom ezt jobban megfogalmazni, nagyon zavar, ha nem logikusan, ügyesen gondolkoznak a szereplők egy sorozatban) Persze nyár van, egy dara erejéig visszatérhetek még oda is.
Mivel űrhajós sci-fiből számomra sosem elég, adok esélyt a második évadnak, de már most félek, hogy hiába adott a Defiance-féle “szeretném szeretni” dolog, nem biztos, hogy szorgalmi időszakban bele fog férni az “erre még van időm” sorozataim közé.
A Killjoys nekem sokkal jobban bejött, abban (én) nem fedeztem fel annyi butaságot, mint ebben. Amúgy számomra pont a karakterek húzzák felfelé a sorozatot (a már említett űrhajós témán felül) és valahogy nem szeretném egyiküket sem holtan látni. (amíg mondjuk egy GoT-ban semmi gondom nem szokott lenni egy-egy főbb karakter halálával)
Summa summarum: Nem kiemelkedő, de egynek elmegy.
G.

Krisztina - 2017. 06. 30. 10:05

Nem tudom mit gondoljak erről a sorozatról. Kicsit Farscape utánérzésem van, de az a sorozat egy idő után már szinte nevetségesen irritáló volt. (ki nem álhattam a kosztümöket, a jelmezek félelmetesen szarok voltak, a túlzás ne továbbja)
2 évadot sem bírtam abból megnézni.
A Dark Matterben szerintem jobbak a karakterek, de a történet olyannak tűnik, mintha ad hoc írták volna a részeket és nem egy egységes előre megírt koncepció lenne. Hanem olyan, ahogy esik úgy puffan.
Hármas kezdetben totál idegesítő durung, aztán megtalálják Sarah kabinját amitől egy csapásra megváltozik, mert ő “jó ember” ahogy Sarah mondta neki, kár hogy Hármas nem emlékszik arra hogy ő kicsoda. Egyes tenyérbemászóan viselkedik, de ő érthető. Kiderül, hogy egy nagyvállalat nyálas vezetője, saját kicsinyes bosszúja miatt van a Raza-n, de hogy miért kellett Jace Corso arcát felvennie, na az még nem tiszta, csak önmagában a bosszú nem igazolja ezt a hülyeséget. Kettest alakító színésznő kicsit túljátsza. Nem csodálkoznék ha a karakter valójában egy pszichopata bérgyilkos lenne. Ötösről sem sokat tudunk, szerencsétlen kis potyautas jó társaságba pottyant. Hatost alakító színészt nem tudom hova tenni. Néha jóarc, néha nem, mintha kettő lenne belőle vagy ilyesmi. Hetes oh pardon ezt a nevet már birtokolja Seven of Nine, na szóval a kínosan csak Androidnak nevezett karakter kiejtése tetszik, szép dalamos a hangja, gépies, érzelemmentes. Ez eddig oké. De ehhez társul egy kissé infantilis, gyermekien bamba, naív arckifejezés ami egyenesen kiborító. Testtartás kiborító. Ruha kiborító. A Wendy nevezetű szórakoztató android ezerszer érdekesebb karakter (lett volna).
Ishida trónörököse, Négyes rendben van. Ő tetszik ahogy van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz