login |

Mr. Robot: vége az 1. évadnak

2015. 09. 03. 21:30 - Írta: human

98 hozzászólás | kategória: kritika,

A nyár, de talán az év legjobb újonca. Tippre az elején még a csatorna sem tudta, hogy milyen aranybányát fogtak. A USA a sok buktáról, meg a Burn Notice-ról, a Psych-ról, a Monkról vagy a Suitsról lehetett eddig ismert, erre most olyat tettek az asztalra, amit talán még az HBO is irigyelhetne.

mrrobot0

Bár szerintem nem mindenki kenyere, viszont ha elnézzük a Mr. Robot inspirációit, akkor könnyebben belőhető, hogy kinek érdemes belenézni. Egyrészt Fincher munkásságából merítettek, hiszen van itt Fight Club, Seven és The Game, plusz a sebezhető hacker figurával a The Girl with the Dragon Tattoo is feldereng, bár ott az eredeti film és könyv nyilván ugyanolyan múzsának számíthat.

A vállalati oldalhoz pedig egyértelműen az American Psycho-ból kölcsönöztek. Néha mintha Patrick Bateman mászkált volna a képernyőn (úristen milyen durva sorozatot csinálhatnának abból, vagy a Glamoráma könyvből).

Ezeket nem úgy kell elképzelni, hogy hommage mániával csináltak egy utalgatós sorozatot, amit meg kell kajálnunk, hanem szellemiséggel akartak közéjük tartozni, hasonló fajta szórakozást nyújtani, mint azok a filmek. És basszus, sikerült is.

mrrobot1

A Mr. Robot története nagyjából úgy foglalható össze, hogy van egy hacker, akit besoroz a tagjai közé a FSociety hacker csoport. A céljuk eltörölni mindenki adósságát, az E(vil) Corp. emberekről tárolt adatait megsemmisítve.

Az előbbi csak a főbb szál, amire szépen lassan elég sok mindent ráfűztek. A legfontosabb természetesen a főszereplő, Elliot érzelmi utazása lett. Ahogy az évad során folyamatosan ráébred, hogy milyen helyzetben van szellemileg, miközben ugye egyre komolyabb bűntényekbe keveredik a nagy hack kivitelezéséhez. És ezt fantasztikus nézni.

mrrobot5

Amit leírtam abból valami hatalmas gagyi is születhetett volna, azonban a Mr. Robot mégis működik. A sikerhez az egyik alkotóelem mindenképp a főszereplő Rami Malek, aki olyasvalakit alakít, aki Aspergeres tüneteket produkál, azonban a készítők a legtöbb ehhez kapcsolódó klisét kidobják az ablakon. Olyasmire gondolok, hogy nincsenek furcsa fizikai megnyilvánilásai, nem akad bele mozdulatokba vagy szövegekbe. Egyszerűen csak tágra nyitja a szemét és kimutat mindent, amit a szerep elvár.

A másik hatalmas pozitívum pedig a megvalósítás. Jó a rendezés, fantasztikus zenéket választanak végig, legyen az pop vagy klasszikus, és úgy van fényképezve, mint kevés sorozat a tévében.

Mr Robot-2

Engem már azzal megnyertek, hogy tele tették negatív terekkel a képkivágásokat, és nem használták a tipikus “2 ember beszélget úgy, hogy az egyik arcát mutatják, miközben a másik válla belóg”-snitteket. Persze ez sem véletlenül népszerű technika, viszont tévében, ahol kevés a nagytotál, egy kicsit unalmas már. Hát a Mr. Robot nem tökölt, megoldották máshogy.

Nem elég, hogy a megvalósításban nagyot dobtak, mint mondjuk a True Detective tavaly, de az egyik legolcsóbb húzásból előnyt kovácsoltak. Igen, a narrálásról van szó. Nem véletlenül számít olcsó írói húzásnak, hiszen többnyire ócska magyarázkodás lesz belőle. Persze lehet jól használni, és a Mr. Robotban sikerült is. Másfajta bevonása ez a nézőknek.

mrrobot6

Intimebb viszony, hogy a főhős végig hozzánk, nézőkhöz beszél afféle képzeletbeli barátként kezelve minket, kérdéseket tesz fel nekünk, és ez leginkább a finálé előtti részben teljesedett ki. Már az a döntés is meglepő volt, hogy mi előbb kitalálhattunk dolgokat, mint a nekünk beszélő Elliot, de így a nagy felfedés a kíváncsiság helyett teljesen karakterdráma lett.

Az utolsó két rész remekül játszott velünk, nézőkkel, nagyon jó témákat adott a folytatásra nézve, és mégis, az egyik legjobb epizód az 1×06 volt, a börtönös. Itt ismét a rendezői döntésekhez jutok vissza, hiszen kábé gyomron szúrnak minket benne, aztán kitartják a jelenetet és Malek olyat alakít, áh… Ezt követően pedig a következő részben még kicsit meg is forgatják bennünk a pengét. Ehhez képest a szezon vége kicsit más fajta csúcspontot tudott szállítani.

mrrobot4

Részemről 9/10 az évad, tényleg nem tudom, idén látunk-e ennél jobbat. Valahogy úgy pop, hogy több az átlagnál, és még a hacker filmes klisék szempontjából is keményen helyreteszi Hollywoodot.

98 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 09. 03. 21:33

remek szezon volt, múlt héten leírtam a véleményemet, de a finálét még véletlenül sem fogom isteníteni, pusztán jó volt – tele remek pillanatokkal. és a “csak jó”-ság miatt valahol csalódás is, de mindenféle érdekes dolgok következnek.

(lehet, hogy túlságosan sok angela volt benne, az a bajom? a karakterrel nincs gond, de valahogy a hosszadalmas jelenetei nem hordozták most azt a hatást, mint korábban.)

Malachi - 2015. 09. 03. 21:46

teljesen átkerült a hangsúly Angelára, szerintem ezzel már a következő évadot készítik elő. engem jobban érdekelt, ami körülötte történt. Eliot már csak utazott, nem maradt rá különösebb szerep az utolsó részre. bár mikor benézett a kocsi csomagtartójába, mintha lett volna ott valami (valaki?) amit nem mutattak. Angelának tippre komoly szerepe lesz majd az oroszlánbarlangban.

nektek is feltűnt a randioldalas utalás az elején, amikor a pszichológusnővel beszél a fazon? az most vagy óriási mázli, vagy létezik, hogy most került bele? az Ashley Madison botrányra gondolok itt, ami most történt. a faszi meg konkrétan arról beszél.

winnie - 2015. 09. 03. 21:52

ravasz utószinkron:) de nagyon tetszett, hogy ennyire törődtek az anyagukkal, hogy így beleszőtték utólag. (egyébként a pilotban is volt ashley madison utalás, de akkor még csak konkrétan a szolgáltatást emlegették.)

Toma - 2015. 09. 03. 22:12

Minden elismerést és méltatást megérdemel a sorozat, Rami Malek-kel az élen aki remekül alakította a betegségét.

A Fight Club hangulata a sorozta első 10 percében már beszippantott és nem volt megállás. Tyrell felesége nagyon zseniális volt abban a pár perces jelenetben Elliot-tal, remélem még találkoznak.

A sorozat katarzisa nekem a 8. rész végén következett be. Nemis azért mert nem számítottam erre konkréten az 1. rész óta meg voltam győződve arrol hogy Haluzik Elliot de ahogy megvágták a jelenetet a szinészet minden klappolt és innen kezdődik el majd az egész történet amit Esmail maga mondott csak a 2. évatól indul az igazi sztori.

9-10. rész de leginkább a 10. egyfajta felvezetés volt.

Tőlem megkapja a 10/10 -et.

superpityu - 2015. 09. 03. 22:12

fogadni mertem volna rá, hogy a cipős, a puszis és a parkolós kép benne lesz a kritikában.

egyébként simán a nyár sorozata, de egyre valószínűbb, hogy az év újonca is. maga az évad nagyon bejött, de a finálét annyira nem szerettem, nem volt rossz, csak valahol mégis kevés. mindhárom központi karakter külön úton jár, bár elliot-angela szinte az évad elején ki lett kukázva, de teljesen furcsa volt, hogy darlene is alig szerepelt.
viszont angela tuti nagyobb teret kap jövőre, amit igazából nem bánok Portia Doubleday az évad végére szerintem egész jól hozta már a karaktert, pedig az elején elég nyögvenyelős volt. baromi érdekes lesz belülről megismerni a rendszert.
az ashley madison utalás elég meglepő volt, de tényleg látszik rajta, hogy mennyire foglalkoznak a sorozattal.

Vödör - 2015. 09. 03. 22:16

Évek óta a legjobb sorozat, bár az utolsó részt kicsit erőltetettnek éreztem, de a következő évadban ezen javíthatnak.

djangyu - 2015. 09. 03. 22:19

még nem fejeztem be, de tényleg állat. Súlyos. De állat.

Ineteq - 2015. 09. 03. 22:23

Nekem is idei kedvenc lett, a 8-9. rész környékén a csúcson, a finálé nekem is gyengébb lett kicsit. Afelől azért vannak kétségeim, hogy a 2. évadot hogy tudják majd feldobni, mert az első évadban benne volt a karakter kibontakozása, ahogy ráébred önmagára. Ezt viszont a következő évadban már nem lehet eljátszani.

_Peter - 2015. 09. 03. 22:27

Snafu a király, remek volt. Az évad is, a finálé is.

“We live in the kingdom of bullshit.”

Na és a ház előtt a svéd csajjal az Under the Skin/Scarlett Johansson jelenet még a zene is olyan volt?

Óriási.

Malachi - 2015. 09. 03. 22:49

ja azt írtam a kibeszélőbe, Tyrel feleségétől engem kifejezetten rázott a hideg. olyan, mintha tényleg tudna valamit, amit csak a “nagyok”, mármint a Ecorp vezetői szintjén levők. közben a hang megszólal Eliot fejében, hogy “ő hallja mit gondolsz”. basszus. :D nagyon ijesztő és nem tudom, valamiért úgy érzem nagyon durva dolgok jönnek még később. a legyintés a végén a kandalló előtt, hogy nyilván tudják ki irányítja az fsociety-t. brr.

Lemoni - 2015. 09. 03. 22:49

A Sense8 mellett a másik kedvenc újoncom. A szezonzáró tényleg “csak” nagyon jó, de összességében kiváló a teljes évad. Rami Malek elképesztő zseniálisan játszik és a svéd gerle… akarom mondani vércsepár is remek. Sajnos, Angelát nem sikerült megkedvelnem, bármit csinál, nekem jelentéktelen (vagyis nem tudja a karaktert eladni nekem a színésznő), egyedül az ő szála, amely kicsit untat, nem érdekel, viszont Darlene-t nagyon bírom. Kíváncsian várom a folytatást, hogy ki áll az ajtóban……. :)

Fl@sh - 2015. 09. 03. 22:55

Ez a Fight Club második része, 9/10-es részektől hemzsegő sorozat.
Iszonyat sok mindenből építkezik mégis
eredeti, és még csak most jutottak el odáig, ahol a Fight Club véget ért!
A br4ve-trave1er.asf rész pedig az év egyik csúsa…

engé - 2015. 09. 03. 22:58

Valahogy nem éreztem, hogy bármilyen tetőpontot ért volna el a finálé, de erre is számítottam. Mármint inkább úgy mondom: Nem csodálkoztam emiatt, lévén a sorozat már jó előre tudta, hogy nem csak egy, hanem két évadot kapott. Ránéztem a seekerre és láttam, hogy már az epizód lassan a végénél jár és két dolog ugrott be: 1, már itt tart az epizód? 2, még mindig nem történt semmi klimaktikus. Talán ha mi nézők is átélhettük volna a terv véghezvitelét, akkor nem írnám ezt, de azt is megértem, hogy így Elliot emlékezetkiesését is nagyobb hatásfokkal éljük át.

A múltheti lövöldözés Mr Robotra gyakorolt hatása miatt már a táskás jelenetnél rögtön leesett, hogy egy Budd Dwyerhez hasonló szituációt fogunk látni. Kár, hogy emiatt nem szólt nálam akkorát, pedig kulcsjelenete volt a finálénak és pont a sokk-faktorra utazott.

Maga a sorozat kedvencem lett, nagy érdeklődéssel folytatom továbbra is, de a készítőknek arra kéne ráfeküdniük leginkább, ami az évad első felében működött nagyon: A sorozat akkor a legérdekesebb, mikor tényleg Eliottal foglalkozik és nem szorul a perifériára. Bátrabban kéne redukálni a mellékszereplők képernyőidejét vagy csak szimplán mihamarabb egybe kéne a második évadban futtatni a szálakat (nyilván ez lesz, csak a kérdés, hogy meddig tart a folyamat). Kicsit lehetnének kevésbé nyögvenyelősek azok a mellékszereplős jelenetek amiről pontosan tudjuk, hogy csak a build-up miatt szükségesek. Ja és ne csak arról szóljon a sorozat ezentúl, hogy Elliot agya zápul és akkor teljesen jók vagyunk.

8/10

Adäm - 2015. 09. 03. 23:18

Finálé valóban “csak” jó lett, a totális katarzist a megelőző részek már elhozták. A forradalom inkább tűnik már a következő évad felvezetésének, mint az első évad kerek lezárásának – de ez egyáltalán nem baj!
Teljesen beszippantott, öröm volt nézni! Leftovers után itt is röppen a 10/10

patrickburnsred - 2015. 09. 03. 23:25

(még) Nem olvastam el, csak legörgettem a pontszámig, hogy megnyugodjak, nem nyúltam mellé. Ma kezdtem el nézni, 3 rész le is pörgött kapásból és természetesen az évad befejezése után a kritikát is elfogom olvasni!

bvr - 2015. 09. 03. 23:27

Hm, nekem is tetszett az évad, de nem vagyok annyira lelkes mint a legtöbb komment. A pilot alapján kicsit többet vártam az évadtól. A sztory minőségét pl. egyelőre nem is értékelném, ehhez (sajnos) kelleni fog a második évad (a szuperlatívuszokhoz nekem olyan minőségű megvalósítás kell mint mondjuk a Breaking Bad, és most még nem arról beszélek hogy az 5 évad együtt mennyire végiggondolt és erős, hisz ezt nyilván nem lehet megítélni csupán az elsőből. De ott az évadok külön-külön is nagyon a helyükön voltak a maguk fináléival, és most is ilyesmit vártam volna.
Amúgy kicsit tartok a második évadtól, mert ha a post-credit scene alapján tényleg majd valami “titkos háttérhatalomra” lesz ez kifuttatva, hát azzal annyi a buktató (meg a klisé) hogy kissé szkeptikus vagyok hogy ebből valami nagyon jót és eredetit lehet kihozni. Főleg hogy a
(Valamint Tyrell Wellick/”Patrick Bateman” karakterével is felemásak az érzéseim. Az elején érdekes volt (tetszett ahogy ábtázolták a feleségével együtt, meg ahogy svédül beszélgettek), de főleg a gyilkosság a tetőn… hát majd attól függően hogyan folytatódik a második évadban, talán majd kiderül mennyire volt a készítők részéről alaposan végiggondolva és végigvíve Tyrell szála)

Malachi - 2015. 09. 03. 23:41

Tyrel már most is elég világos szerintem, mindent csak azért tett, hogy megfeleljen a feleségének, hogy bekerüljön abba a bizonyos körbe, mert úgy tűnik ő nem onnan származik. underdog, akinek meg kellett küzdenie azért, hogy odajusson ahol most van. volt. a felesége gondolom jobb körökből származik. és Tyrell lassan becsavarodott az erőlködésbe, vagy valami hasonló. és az is látszott, hogy dróton rángatja a tagot.

Malachi - 2015. 09. 03. 23:42

mármint a nő dróton rángatja Tyrellt.

Heisenberg - 2015. 09. 04. 00:08

Egyébként egy külföldi fórumon írták, hogy Tyrell felesége nem svédül beszél, hanem dánul, Tyrell pedig svédül, de mivel elég hasonló a két nyelv, simán megértik egymást, és ez gyakori a svéd-dán-norvégok közt.

bvr - 2015. 09. 04. 00:09

@Malachi: pl ez az egyik lehetőség, és így persze rögtön nem is túl izgalmas a karaktere. Én az elején valami olyasmire számítottam hogy a feleségével olyasféle archetípus feldolgozása mint a House os Cards kezdetén Mr és Mrs Underwood (vagy a Boss-ban Kelsey Grammer és Connie Nielsen karaktere)

winnie - 2015. 09. 04. 04:30

“és még csak most jutottak el odáig, ahol a Fight Club véget ért!”

érdekesség, hogy a mr. robot eredetileg filmnek készült és a finálé sztorija lett volna az egyharmadát lezáró szegmens.

Anthonz - 2015. 09. 04. 08:55

Alapjában véve tetszett, de mégis volt sok olyan szál, részlet ami meg nem, vagy csak teljesen unalmas volt. A Tyrell szál érdekesnek indult, de aztán számomra már csak idegesítő volt. Gondoltad, hogy ez a feleségével nagyon tud valamit, közben nulla és ráadásul őrült. A Patrick Bateman hasonlat az egész jó, csak olyant már láttunk. Sőt ha már itt tartunk, akkor a Fight Clubot is láttam már. A másik minuszos Angela, hát ki a fenét érdekel mit vergődik a tizenx éve történt dolgokon, get over it!

Elliot nagy bajban lesz a következő évadban, annyira kattant azt sem tudja mit csinált a tegnap. így nem nehéz az ecorpnak rájönni, hogy ő a tettes. + szerintem a kínaiak elárulták/kihasználták. Mondjuk Elliot kattantságát is talán túlzásba vitték kicsit az írók.

Malachi - 2015. 09. 04. 10:59

bvr – az elején én is, de aztán árnyalták a képet.

serra - 2015. 09. 04. 12:26

Mindenki dícséri a környezetemben is, csak bele kéne fogni.
Csak kíváncsiságból kérdezem: Az az egy pont miért maradt le az értékelésnél? Semmi negatívat nem olvastam (vettem észre) a kritikában.

dömper - 2015. 09. 04. 13:58

Az első rész 12. percénél kezdődő monológot tanítani kellene…

human - 2015. 09. 04. 14:21

serra: a finálé nem igazán finálé volta miatt kb, de az is jó rész amúgy, csak inkább felvezeti mi jön. Igazából kicsit egy premierre hasonlít. Az érzelmi csúcspont az 1×09-ben volt

mogsta - 2015. 09. 04. 14:36

bemásolom amit a kibeszélőbe írtam:

Csalódtam. És nem is kicsit. Többre számítottam, vagy nagyobbra, nem is tudom, elmaradt a katarzis.

Először is, miért kellett kihagyni, hogy konkrétan hogy történik az Ecorp bedöntése? Kb. Erről szólt az egész évad (kivéve a Sheila szál) erre elmarad a klimax? Az mondjuk oké, hogy Tyrell csak arra kellett, hogy elvigye a balhét, bár az inkább a véletlen műve volt, hogy pont akkor rúgták ki. Vajon a pisztoly még mindig a popcorngépben van?

Nagyon zavart, hogy Eliott megint nem emlékszik semmire. Ez már megvolt, ütött is elég nagyot, hogy se a hugát, se a hallucinált apját nem ismeri meg. Itt most egy hangos nanemá volt a reakció mikor kiderült az újabb amnézia.

Meg aztán az egész évad lezárása, most akkor az lesz, hogy Apu, Anyu és a gyerekkori énje teljesen átveszi az irányítást felette és együtt folytatják világ megmentését?
Mondjuk a stáblista utáni jelenetben bemutatták, hgy kiket is kellene legyőzni a további évadokban, de akkor mit keresett ott Whiterose…?

István - 2015. 09. 04. 14:49

Nekem az első részek alapján kedvenc volt, de úgy a 6-7. után elkezdett zuhanni, és a zárót is nyögve nyelősen néztem már csak. Valahogy nem éreztem a végefelé, kicsit sokat akar a szarka feelingem volt.

sherlock20 - 2015. 09. 04. 15:17

A végefőcím utáni jelenetről ugye senki se maradt le?

Amúgy elég kis laza, levezetős finálé volt, ami viszont az értékéből nem von le. Basszus ez nagyon jó kis évad volt. Le a kalappal.

dedmazay - 2015. 09. 04. 17:10

És Christian Slater? Szerintem ez neki a nagy visszatérés, ha azt nézzük, hogy miben szerepelt ezelőtt.

Mardred - 2015. 09. 04. 18:13

Az évad vége tényleg csak jó volt, de az évad összességében kiváló. Az alapfelállás már maga tetszik, ahogy szépen bemutatják a két oldalt (AZ első évad gyakorlatilag erről szólt az én véleményem szerint, az 1%-nak az 1%-a jelenet a végén kb. minikatarzis volt) és hát… Tyrell, az Ecorp főboss Tyrell felesége, Elliott… annyi itt az “őrűlt” mégis érdekes karakter. (AZ Ecorpos főnököt nekem azzal a két jelenettel eladták, az ilyen emberek ijesztenek meg igazán, mondjuk Tyrell csaja se volt semmi)

Lényeg a lényeg. Iszonyatosan jól szórakoztam. Rég volt olyan sorozat, amit ilyen hamar ledaráltam (Egy hét, az utolsó részt a kijövetel reggelén felirat nélkül. :D) , szóval asszem hálás vagyok a készítőnek vagy mi. :)

U.I.: Akit érdekel, redditen Sam Esmail válaszolt pár rajongói kérdésre:
https://www.reddit.com/r/MrRobot/comments/3jjeat/so_what_did_you_think/

Benzin - 2015. 09. 04. 18:16

Amennyire friss és és izgalmas volt a felütése a sorozatnak, annyira látványosan fogyott el a végére.

Kitört a forradalom, csak átaludtuk.

A villanyt meg a netet nem kapcsolta le senki, Prada cipőt is lehet venni, Elliotnak lesz melója bőven a 2. szezonban is. Már, ha emlékszik rá. Mi volt egy órával korábban.

Azért a kutya-krematórium jelenet aranyos volt : DD

Piszkosfred - 2015. 09. 04. 18:33

Az Ashley Madison utalason en is kellemesen meglepodtem, respect, hogy utolag beleraktak egy ilyet.

A kritikaval nagyreszben egyetertek, bar az evad kozepe tajan nekem volt egy eros zuhanas, de aztan visszajottek, kivancsian varom mit hoznak ki ebbol a kovetkezo evadban.

engé - 2015. 09. 04. 19:01

A fentebb linkelt Reddit threadből kiderül, hogyha minden jól megy, akkor sem lesz ötnél több évada a Mr. Robotnak. Feltehetően hasonló ívre hajtanak, mint a Breaking Badesek, csak nehogy hamarabb törje le ezt a csatorna, ha valóban ez a terv.

Gevin - 2015. 09. 04. 20:39

Inkább azt mondanám, hogy a pilot a Fight Club 2. Az évad legeslegjobb epizódja, ami után – nem is visszaesett – nem tudta tartani azt a zseniális szintet. Mert a pilot felzabálta az agyamat, de a későbbiekben én inkább azt éreztem, hogy a zseniális és a felszínes pillanatok pengéjén billeget ide-oda a sorozat és néha azért válik nevetségessé, mert már túlzottan komolyan veszi magát.

A 9. részben felcsendülő, átdolgozott Pixies szám, mint hommaga viszont fantaszikus és szívmelengető. Megnyaltam utána a lelkemet.

btw: human (bár sztem tudod), “2 ember beszélget úgy, hogy az egyik arcát mutatják, miközben a másik válla belóg” – úgy hívják, hogy “ansnitt”.

Mardred - 2015. 09. 04. 20:42

“Megnyaltam utána a lelkemet. ”

Gevin: Látom, azért kicsit hatással volt rád a sorozat. :D

furkesz - 2015. 09. 04. 21:43

6:34-nél tényleg a Last Ship plakátja volt a buszmegálló oldalán?

kissbence09 - 2015. 09. 04. 22:55

A lezárás valami eszméletlenül jó volt!!! Kifejezetten tetszett, hogy ilyen egyedi, abszolút sablonmentes cliffhangert alkalmaztak, illetve a Marvel-filmek névjegyeként szolgáló, stáblista utáni jelenet annyira mindfuck volt, hogy alig várom a 2. évadot!!! Sorozatos múltan eddigi legjobb első évados lezárása (hashtag nem).

Horace - 2015. 09. 04. 23:52

mogsta: a sorozat kitalálója elmondta, hogy a Mr. Robot EGY történetet mesél el 4-5 évadban. Ebból következik, hogy az első évad végén nem fogsz választ kapni az összes kérdésedre és a 2. évad első része onnan fogja folytatni, ahol az 1. évad abbahagyta…

juhaszvik - 2015. 09. 04. 23:58

Na most értem a végére, nagyon állat volt, 9.5/10 nálam (10-es csak elméletben létezik). Vannak hibái, de a hangulattal és a karakterekkel annyival többet tesz hozzá, mint más sorozatok, hogy megérdemli tőlem a “maximum” pontot.

A csókos jelenet mindent vitt: “Elliot, did you forget again? Did you forget who I am? Elliot, I need you to tell me who you think I am.” Az évadcsúcspontja volt nálam, pedig volt még jópár hasonló.

- 2015. 09. 05. 00:54

Mestermű, nekem is ezek a filmek jutottak róla eszembe. 10/10

Robot - 2015. 09. 05. 01:20

A kínai hackercsapat a whiterose főnök nő, az nem ugyanaz mint akivel az evilcorpos gore dumalt, mert akkor Eliotot kihasznaltak es lehet h Angela azert van ott h kesobb zsarolhassak vagy h Eliot kozeleben maradhassanak.

Robot - 2015. 09. 05. 01:24

Bocs pár vessző meg egy kérdőjel lemaradt, igy kicsit érthetetlen az előző komment… Szóval ez egy kérdés volt h szerintetek is ugyanaz a kinai hacker nő meg a végén az evilcorpos boss spanja?

Ubermacht - 2015. 09. 05. 02:26

Igen, ez elég egyértelmű, pedig nekem se esett le elsőre. Az utolsó 2 szóra még a hangja is “elvékonyodik”. :D (+ az óra, meg a színész is ugyanaz)
Ezzel kapcsolatban jó kérdés, hogy az E-corpos CEO tényleg tudja-e, ki a tettes, vagy csak úgy akart látszani Whiterose előtt?

winnie - 2015. 09. 05. 08:50

“ha azt nézzük, hogy miben szerepelt ezelőtt.”

olyan remek sorozatban, mint a breaking in, szóval ő már visszatért:)

winnie - 2015. 09. 05. 08:51

“A kínai hackercsapat a whiterose főnök nő,”

egész pontosan transzgender. aki ismeri bd wongot, mint színészt, annak egyértelmű volt, de az óra mindenképpen jópofa húzás volt ennek beazonosítására.

CrM - 2015. 09. 05. 16:25

Kérdés, hogy Tyrell is Elliot-e? Vissza kellene néznem néhány régi jelenetet, hogy van-e, ami ellentmond ennek. Mintha Gideon találkozott volna vele egyik epizódban…

Norbi - 2015. 09. 05. 17:34

Az Elliot-Tyrell felesége közti jelenet komolyan elgondolkoztatott azon, hogy esetleg Elliot Tyrell-e valójában, viszont Gideon tényleg találkozott Tyrell-lel az egyik részben a szerverrel kapcsolatosan, szóval emiatt nem tartom annyira valószínűnek ezt a teóriát (persze teljesen azért mégsem zárja ki).

don - 2015. 09. 05. 18:21

Én elsőre Dexterre asszociáltam. Egy kívülről teljesen átlagos, belülről üres fickó. Emberölés helyett embereket tör fel, vérminták helyett CD-ket gyűjt az “áldozatokról”, hasonlóan beszél a nézőhöz, csak kevésbé szociopata. Nekem annak ellenére tetszett, hogy nehezen vettem rá magam, de hanyatt sem estem tőle, talán majd a 2. évad meghozza az áttörést.

G. - 2015. 09. 05. 19:59

(SPOILEREK!)
Bár az évad főszála egy az egyben Fight Club volt, még mindig van annyi abban a sztoriban, hogy megállja a helyét újramelegítve. Az biztos, hogy a képi világ, a hangulat, a főzseni lelki világa nagyon egyedivé teszik a sorozatot. (SPOILER vége)
ÉS ami a legjobban bejött: legalább megpróbáltak hitelesek lenni az IT dolgokkal kapcsolatban. Olyan dolgok voltak a kijelzőkön, amik tényleg léteznek a valóságban is, nagyon nagy plusz pont ezért!
Az évad számomra nem volt olyan szinten bejövős, mint a legtöbbeknek, az én skálámon 8/10-et érdemel.
G.

Thomas - 2015. 09. 06. 12:12

Az biztos, hogy az év újonca eddig, az 1x09nél azt éreztem amit legutóbb a Hannibal 2×13-nál, zseniális, év sorirészének is elmenne jelenleg. :D
De sajnos az évadzáró nem volt valami jó, engem nagyon untatott, és egy tizedmásodpercben lerendezték azt amit várt az ember az utolsó részre. Szóval az évadzáró egyértelmű csalódás, és több megválaszolatlan kérdés is született, várom a 2. évadot.

Chev - 2015. 09. 06. 16:06

10/10, a nyár meglepetése. Vagy az évé, majd kiderül. :)

Aredhel - 2015. 09. 06. 16:55

Nekem is a Sense8 mellett a másik idei nagy kedvencem lett. De míg a Sense8 sztem inkább 8-as, a Mr. Robot nekem 9,5-10-es. Iszonyat minőségi szórakozást nyújtott. És részről részre sikerült pofont adnia a kliséknek. Szeretem, amikor egy sorozat meg tud lepni. Az utsó rész egy kicsit fura volt, de összességében nagyon ott volt. Csak így tovább.

baggio - 2015. 09. 06. 18:02

Az első rész nagyon tetszett, a negyedik felénél mégis kaszáltam, talán mert nem akartam egy újabb drogfüggőről szóló sorozatot nézni, és a szép fényképezéstől függetlenül nekem épp hogy gagyinak hatott az egész.

Dob - 2015. 09. 06. 18:32

De ennek a feldolgozását berakni a sorozatba: https://www.youtube.com/watch?v=qrdpliMfoAM
és akkor amikor elkezdett minden nyilvánvaló lenni. A készítők is elég kockák lehetnek

Snoopyzit30 - 2015. 09. 06. 19:07

Szerintem ebben a storyban nincs 5 évad. A Breaking Bad-del együtt lapon még megemlíteni sem szabad, szerintem. Úgy a 6-7. részig jó, de aztán kezd veszíteni a lendületből. A zárás szerintem pocsék. Ahogy írta is előttem valaki, túl sokat akartak és aztán már totál zagyva lett az egész, értelmetlen húzásokkal. Persze ez nem feledteti azt, hogy mennyire jó az eleje, így én 7/10-et adnék rá, de egyenlőre most nem várom a folytatást. Ami kérdőjelként maradt bennem az a Tyrell-féle szál, a többi miatt nem fogom kéztördelve várni a következő évadot az biztos.

Egy kérdést válaszoljon meg nekem valaki, konkrétan Angela pasijával kapcsolatban. Ollie konkrétan az Allsafe Cybersecurity cégnél dolgozik, ahol Elliot főnöke (ezt hangsúlyozza is neki egy jelenetben) és ezek tudatában el kellene azt hinnünk, hogy olyan idióta, hogy az utcán egy “senki”-től kapott cd-t berak a gépébe és azt másolgatni vagy futtatni akarja? Az utcán vett cd-t még én sem raknám be a gépembe, nemhogy egy ilyen elvileg nagy tudású emberke.

Bence - 2015. 09. 06. 21:26

@Snoopyzit30

Megzsarolták.

Snoopyzit30 - 2015. 09. 07. 08:57

Bence

Akkor még senki nem zsarolta. Az utcán szólították le és akkor tette be a gépébe otthon. Én arról beszélek, nem arról, amikor már megzsarolták és a cégbe is bevitte Angela a cd-t.

Tito - 2015. 09. 07. 09:41

@CrM: Jó a kérdés, bár emlékszem egy jelenetre – így visszanézés nélkül – , amikor Tyrell találkozott az autójában Eliottal (vagyis Mr. Robot képében), ahol folytattak egy párbeszédet. Kétlem, hogy saját magával találkozott volna egy terepjáróban az embereivel karöltve.

crossover - 2015. 09. 07. 12:45

Ez a Tyrell Ollie e nekem is megfordult a fejemben, mert amikor Tyrell felesége valamelyik skandináv nyelven beszélt hozzá, és nem értette, kicsit csalódás félét láttam a nő arcán. Viszont mivel Ollie Allsafe-es főnöke találkozott Tyrellel, ezért elég érdekesen lehetne ezt mégis összehozni….Bár nekem az is furcsa volt, amikor kiderült, hogy Slater csak a fejében létezik. Az első perctől kezdve sejtettem, hogy csak képzeli, aztán a terepjárós jelenetnél elbizonytalanodtam, mikor Tyrellel beszélt a kocsiban, és kissé megfenyegették egymást. Valami olyasmit mondott neki tyrell, hogy tudom, hogy ki vagy. Ezután mikor Olliehoz ment ( Tyrell ), ott úgy adta elő a “tudom, hogy te állsz az egész mögött” szöveget, mintha most történt volna a nagy leleplezés, pedig előtte a kocsiban beszélt vele, illetve Mr Robottal….az nekem egy kicsit zavaros.

Brynden Rivers - 2015. 09. 08. 07:37
CrM - 2015. 09. 08. 12:34

@Tito: Pedig pont azzal a jelenettel nincs gond szerintem. Két “személyisége” beszélgetett egymással ugyanúgy, mint akár az Elliot – Mr.Robot párbeszédeknél. Inkább érdekes a Gideon-nal való találkozás.

patrickburnsred - 2015. 09. 09. 00:09

nagyon kíváncsi leszek miképpen tér majd vissza a sorozat a 2. évaddal és, hogy ott mi lesz majd a nagy csavar. Szinte az összes kommentet elolvastam és én is látok benne fantáziát, hogy talán Elliot=Tyrell, így talán nem is lenne olyan nagy wtf, ha az ECorp boss tudná, hogy ki áll az fsociety és az ECorp támadásai mögött.

Az évad összességében nálam is 9/10, de csak mert tényleg ez egy történet és ennek csak egy szeletét kaptuk meg most.

lostfanka - 2015. 09. 10. 17:00

eliott tuti nem tyler. Egyebkent ezt mondta a felesege eliottnak dan nyelven:

“If you have done something to him, I will kill you”

zsuzsika - 2015. 09. 10. 17:11

“A vállalati oldalhoz pedig egyértelműen az American Psycho-ból kölcsönöztek. Néha mintha Patrick Bateman mászkált volna a képernyőn (úristen milyen durva sorozatot csinálhatnának abból, vagy a Glamoráma könyvből).” – Ezt olyan szépen mondtad, hogy majdnem megkönnyeztem. :) Az Amerikai pszicho és a Glamorama a kedvenc könyveim, és én is már eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha lenne belőlük sorozat. Tyrell szinte tényleg mintha Patrick Bateman lett volna. :)

Snoopyzit30 - 2015. 09. 10. 21:39

Aki szerint akár 1% esélye is van annak, hogy Elliot=Tyrell azzal nem ugyanazt a sorozatot néztük :-P

egy igazi szakember - 2015. 09. 11. 10:29

A téma felvetés tetszett, amit a világ dolgairól beszélt az fsociety az a valóság, maga a megvalósítás nekem nem tetszett, a sorozatot is lassúnak és unalmasnak találtam, többször is.
Kaszálom.

joe - 2015. 09. 12. 15:01

nos… ha a valóságban E-Corp a “vállalat” neve, és csak Elliont ovasatában EVIL-Corp, akkor minden ahol EVIL-Corp van a plakátokon/bárhol, akkor az mind csak Elliot fejében játszódik?

T - 2015. 09. 13. 22:46

Lehet, hogy a hackelést életszerűen sikerült visszaadniuk, de ennek a hippi “a-gonosz-nagyvállalat-miatt-adósrabszolgák-a-keményen-dolgozó-átlagemberek” gondolatnak közgazdaságtanilag nagyjából semmi köze sincs a valósághoz.
Nincs olyan, hogy egy cég a “hitelkártya tartozások 70%-át birtokolja”, amit ha eltörlünk, akkor egycsapásra mindenkinek jaj de jó lesz.
A valóság ezzel szemben az, hogy ami az egyik embernek a diákhitele\hitelkártyatartozása\jelzáloga az a másik embernek a kötvénye\bankbetétje\nyugdíjalapja. És nemcsak az E(vil) Corp. fejeseié, hanem az átlagembereké.

CyClotroniC - 2015. 09. 13. 22:57

T: Jaja, pontosan, de én részben ezért sem szimpatizálok az fsocietyvel sem. Igazából én végig úgy álltam hozzá, hogy ez itt is így van, sőt elvileg a fináléban el is hangzik többször is, hogy hány embert nem tudnak kifizetni, meg a megtakarításokhoz sem lehet hozzájutni, meg a nyugdíjalappal is gond van. Remélem ennek lesz is súlya, mert enélkül nagyon félremenne az egész morális rész, és pont attól érdekes.

lostfanka - 2015. 09. 14. 10:06

Cyclo az fsociety otlete eleve egy hulyeseg, mert azok az emberek akiknek peldaul nincs hitele ez totalis kicseszes. Ez azoknak az embereknek a legjobb akik bohem eletet folytattak es hitelbe vagtak magukat. Szoval szerintem nem egyertelmuen pozitiv az amit ok csinalnak, nem hiaba mutattak telibe hogy a bank fonok megongyilkolja magat:)

sepörd - 2015. 09. 16. 22:04

nem tetszett a finálé, nekem már túl sötét volt, Elliotot teljesen elvesztettük. a 9. rész felemelő zseniális végével kellett volna lezárni. egyébként mindent elmondtatok, 10/9.

winnie - 2015. 09. 19. 20:31

“csak Elliont ovasatában EVIL-Corp, akkor minden ahol EVIL-Corp van a plakátokon/bárhol, akkor az mind csak Elliot fejében játszódik?”

ez csak egy technikai fogás, ő a narrátor, mesélhet nekünk mindent is ő, ennek biztos, hogy nincs jelentősége.

matyi - 2015. 09. 23. 23:51

Ha Mr Robot nem valós, akkor ki ült bent Wellick kocsijában az egyik rész végén?

gyuree - 2015. 09. 28. 13:44

Az megvan, hogy a csaj mit játszik a legvégén a hárfán? ;)

idioty - 2015. 10. 03. 22:33

matyi: egyértelmű, hogy az is Elliot volt. Szerintem amikor beszippantott egy kis cuccot, akkor nem tudta, hogy emlékezet kiesése van. Azaz valószínű Tyrell ismerhette, hogy milyen betegsége van valójában.
Egyébként elsőre nekem is úgy tűnt, mint ha autista lett volna. Viszont ezzel totál ellentétes, ahogy kiskorában viselkedett, beszélt. Ezért is nem voltak tipikus autista tünetei. Szerintem akkor sérülhetett meg szellemileg, amikor kiesett az ablakon. Vagy az apja halálakor. De szerintem tuti nem autista a gyerek.

Enzo - 2015. 10. 09. 17:46

Na most fejeztem be. Ütős, de a finálé lehetett volna jobb. A 6.-8.-9. részek voltak a csúcspontok.
Zene, fényképezés ötös, a színészek is nagyot hoztak…
de vajon a végén ki jött Elliothoz?
az utolsó jelenet pedig zseni, mit gondolkoztam hogy itt ennek mi értelme van, aztán egy órapittyenés, és…”bááázzeg”!

Lori23 - 2015. 10. 22. 23:12

Elliot nevében benne van, hogy Ollie. Ez is véletlen? Jövő évadra szerintem Angela lelketlen szuka lesz bizony. :)

MendaxDurden - 2015. 11. 02. 12:48

Szerintem fantasztikus évad volt. A pilot zseniális volt. Utána a 8. részig megzuhant a színvonal. És éppen amikor kezdtem húzni a szám jött a csavar. Nekem valamiért a 8. rész volt a kedvencem. És bár tényleg elég furcsa rész volt a 10. én mégsem vagyok annyira elégedetlen. De van itt még valami.

Egyetlen aprócska dolog Tyrell-el kapcsolatban. Csak teória, de lehet benne valami. Ha igaz az amit lostfanka írt és Joanna tényleg ezt mondta dánul Elliotnak, “If you have done something to him, I will kill you.” és megnézzük, hogy mi volt a 9. rész utolsó momentuma, akkor lehet találgatni, hogy mi lett Tyrell-el.

Az, hogy ezt a sztorit hogyan viszik tovább számomra rejtély. Az, hogy Angela kerüljön a központba és több szerephez jusson érdekes ötlet lenne. Nem kedveltem meg túlságosan a karakterét, de mindenképp érdekel, hogy mi lesz a folytatásban. Nálam az egész évad 10/10. Mert bár tényleg volt benne üres járat. Az utolsó részek mégis betöltötték az űrt.

G. - 2015. 11. 11. 10:44

SPOILERES!
Nekem inkább az eleje tetszett, a hekkelések stb.
Valaki már írta és én is azt gondolom, hogy elmaradt a katarzis, az évad fő eseményéből semmit nem mutattak. Gyakorlatilag az első pár rész után azt látjuk, hogy a skizofrén főhös próbál magára találni. Kényszerképzetek, hallucináció, drog… pár rész után nekem az már indokolatlanul elnyújtott és nyomasztó volt.
(Tyrellel kapcsolatban felmerült már valakiben, hogy ő is robot úr egyik skizó kivetülése lehet?)

5mooth - 2015. 11. 16. 16:04

Elképesztő egy sorozat. Eddig nálam a braking bad viszi a pálmát, de tökéletes élményt képes nyújtani a Mr. Robot is (még páromnak is, aki abszolút nem IT beállítottságú – néha kicsit magyarázni kell a dolgokat, de nagyon élvezi még így is).

Nem olvastam el a kommenteket, így lehet, hogy 20adjára íródik le, de ezzel a kis véleményezéssel is egyet tudok érteni. True Detective is elképesztően hangulatos volt (főleg egy 95″ vásznon), és itt is remekül festik fel az egész képi világot.
Engem mondjuk sokkal inkább emlékeztet az egész a Dexterre. Ami szintén rendkívül népszerű volt és az utolsó évadot leszámítva egy nagy kedvencünk is. Persze nem zavar. Örültünk volna még jó pár kiváló résznek, de már a 8. évad is eléggé elcsépelt volt, nagyon erőltetett lett volna abból egy folytatás. Így viszont egy új téma, mégis hasonló világ/feeling.
Amerikai pszicho érzést is szépen hozza.

Ja és téma szakmai része is nagyon rendben van. Nem hibátlan, nem tökéletes, de nyilván nem is egyszerű megtalálni azt az egyensúlyt, hogy ne legyen túl száraz a laikusoknak se, de mégis hiteles maradjon. Na ez az első ilyen jellegű sorozat/film, ahol ezt sikerült. Azért arra a bizonyos IP címre figyelhettek volna ;D (talán még a pilotban).

Még csak a felénél tartunk, de már várjuk a következő évadot :)

idioty - 2015. 11. 17. 07:13

Ezt az IP cím kérdést feltettem a hálózatos munkatársamnak, de nem adott egyértelmű választ. Először is mi az, hogy egy fájlba beírjuk valaki IP címét, másodszor van egy hekkereket segítő fickó, aki ennyire egyértelmű nyomot hagy maga után, és ez nem tűnt fel senkinek sem?

csokad - 2015. 12. 17. 22:05

gyuree – 2015. 09. 28. 13:44

mire gondolsz? mit játszik?

verdynius - 2015. 12. 27. 12:00

SPOILER ALERT (ha megnézted az évadot csak akkor olvasd, akkor is saját felelősségre)

(3 hónnappal a cikk írása után…) Tegnap este sikerült befejezni az évadot. Olvasgatva a kommenteket, hogy az utolsó rész nem volt annyira nagyon jó, az egész évadhoz mérten. Én is így gondoltam. Aztán, amikor ma beszélgettem róla barátnőmmel, sikerült rájönnöm, hogy miért ez a sorozat legjobb része…
Szóval, adott egy jelentéktelennek tűnő beszélgetés Elliot és Joanna (Tyrell felesége) között, amikor is Tyrellt keresi. Lehet, hogy másoknak ez egyértelmű volt, és azonnal leesett amit írni fogok.
Joanna alapból egy furcsa teremtés, és a beszélgetés alkalmával a furcsábbnál is furcsábban viselkedik. Furcsán válaszolt a kérdésre, hogy Tyrellt keresi. Megfordította a beszélgetést, ő próbált Elliotból információt kiszedni. Majd, amikor Joanna átváltott anyanyelvére, Elliot nem értette azt, majd Joanna láthatóan megkönnyebbült, elmosolyodott. Következésképp, Joanna egy alteregóhoz ment férjhez. Elliot alteregójához. Az évad folyamán egyetlen beszélgetés sem volt közöttük, ahol egy 3. fél szerepelt volna. A DataCenteres részben is furcsa volt, hogy kóborolni hagyta. Vélemények?

pepe úr - 2015. 12. 29. 23:21

év csalódása. legjobb rész még a pilot volt. értelmetlen, fárasztó butaság a végéig. 4/10

Marcipáncica - 2016. 01. 04. 09:27

Ünnepek között daráltam, a sorozat zseniálisan indult, teljesen magával ragadott, viszont az utolsó két résznél csak fogtam a fejemet. Szerintem a végére jelentősen csökkent az élvezhetősége, esett a szinvonal… nézni fogom a folytatást, de így lezárni az évadot? Kár érte.

Binky - 2016. 01. 16. 13:36

A JAWS-on is nyert és annyian dicsértétek, gondoltam csak belenézek ebbe a sorozatba.És le is daráltam, úgy beszippantott.

verdynius: Nem lehet Tyrell Elliot alteregója, mert volt bent a ECorpnál Elliot, és a titkárnőnek csak feltűnt volna, hogy magát keresi.

szabot85 - 2016. 03. 31. 15:31

nem volt lelki erőm most minden kommentet újra átnézni, de erre mintha nem lenne utalás sehol:
http://www.imdb.com/title/tt3042408/

pedig ez mintha időben belőzné a robotot és a párhuzamok elég érdesek. . szerintem

winnie - 2016. 03. 31. 22:11

annyira nem elozte be, inkabb egyszerre keszultek, a mr robot pilotja pedig joval korabban.

kovg1987 - 2016. 05. 30. 21:09

Nagyon tetszett a képi világ, a téma, a tartalom, a 6-7-8. rész egészen kiemelkedő volt, sajnos az évad lezárása nem sikerült túl jól számomra… de ettől függetlenül várós a 2. évad!!

rol001 - 2016. 06. 29. 23:31

A sok dicséret és a második évados promók miatt elkezdtem nézni az első két részt és teljesen beszippantott.
Aztán a negyedik rész számomra annyira elvont volt a maga drogos hallucinációival hogy majdnem ott hagytam a sorozatot és milyen hiba lett volna!
A hatodik börtönös rész fantasztikus volt, Mali Ramek amit a végén alakított, illetve ezt követően a “vallomása” a pszichológus nőhöz hibátlan volt.

Ahogy játszottak velünk az utolsó részekben is Elliot gondolataival, ki-mi a valóság/mi a képzelet, sikerült mindig meglepni, bár az tény hogy egybe darálva nem is gondoltam nagyon túl, vagy előre a részeket.

Ja és amit én is kiemelnék még az Stephanie Corneliussen alakítása mint Tyrell felesége. Az utolsó részben még libabőrös is lettem Eliottal közös jelenetén, tényleg mintha az ember gondolataiba férkőzött volna.

Jöhet a második évad! És aki kaszálta a negyedik rész környékén esetleg, az folytassa szerintem, megéri.

Sawyer - 2016. 06. 30. 17:48

A pilotot még akkor néztem, mikor megjelent, az eléggé bejött, de valamiért csak most álltam neki a folytatásnak.

Kicsit csalódtam, mert a pilot számomra egy másfajta “torz világot” mutatott be a folytatáshoz képest (vagy csak én értettem félre, és alakítottam kedvem szerint?). A főhős stikkje nagyon hatásos, a sorozat irtóan nyomasztó, de nekem az évad felétől túl elvont és unalmas, onnantól a karakterek is ellaposodtak.

A 8-9. részbeli csattanó meg hát… én az első rész Harcosok klubja hangulata és a viselkedése miatt folyton azt figyeltem, mikor mit csinál Slater, úgyhogy eléggé nyilvánvaló volt, hogy nem valódi, és voálá, igazam lett. De aki látott már sok jó filmet, az szerintem odafigyelés nélkül is észreveszi az ilyeneket már.

Nem volt rossz, engem a céges dolgok jobban érdekeltek, mint a hackerkedés meg a szőke csaj bambázása.

7/10

Fannikah - 2016. 10. 19. 19:39

Melyik csatornán van és hány órakor??

Evergreen976 - 2017. 01. 02. 17:13

Még csak most fejeztem be az első évadot…basszus,ez valami eszméletlen jó.
Mindent leírtatok, nem tudok újat mondani, mindjárt nekikezdek a 2. évadnak, köszönöm hogy láthattam.
Részemről az évad: 10/9

Syracuse - 2017. 01. 06. 16:21

Az első részt láttam, nekem az túl kocka, túl geek volt. Azóta se néztem tovább, hiába dicséri mindenki.

Menyus - 2017. 12. 15. 14:54

Ez olyasmi sorozat mint a Kontroll nélkül?
Az nagyon bejött és most hogy annak vége szívesen néznék hasonlót.

Wimra - 2019. 05. 18. 02:16

Engem teljesen beszippantott ez a sorozat (mostanra már a második évaddal is végeztem).

1. ÉVAD SPOILER

Fura, mert egyszerre érdekel a sorozat, és nézni akarom, de közben meg szenvedek is tőle, mert rossz látni Elliot szenvedését. Valamennyire bele tudom élni magam, annak ellenére, hogy én nem vagyok egy IT-zseni, főleg, hogy nekem is volt már olyan, hogy nem feltétlenül bízhattam abban, amit látok.

Egy idő után gyanakodtam (mint mindenki, gondolom), hogy Mr. Robotot Elliot vagy haluzza, vagy egy altere, de aztán az Iron Mountain-es akció előtt, amikor sürgősen drog kell neki, akkor a belövős hely előtt a csávó Mr. Robotnak mondja, hogy ácsi, ha ő IS be akar menni, akkor neki is tolnia kell a cuccot (vagy valami ilyesmi, ha jól emlékszem), így elvetettem ezt a teórát, erre a végére kiderül, hogy mégis így van. Akkor ez egy baki a sorozatban?

A 9. rész végén én is behaltam a zenénél, ez a kicsit lassabb, instrumentális verzió nagyon ütős lett.

Scal - 2021. 12. 31. 04:45

SOILER

Azt direkt azért rakták bele gondolom, hogy megkavarják az ecceri nézőt, de hát mindent csak képzelt ott és álmodban elképzelheted hogy apád egy másik személy szal szerintem nem baki :D

Sőt, én most arra gondolok, hogy többszörös tudathasadásos a csávó és Tyrell is ő, azért viselkedett vele olyan furán a felesége.

Én csak most néztem meg hogy felkerült a Netflixre, 10 pontos az első évad, kezdem is a következőt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz