login |

Beauty & the Beast: vége a 3. évadnak

2015. 09. 07. 20:02 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

A nemzetközi eladásaiból élő Beauty and The Beast letudta nyáron, szép csendben a harmadik szezonját, s a készítők már javában dolgoznak a negyedik évadon is, ami egy év múlva kerül csak képernyőre. Kíváncsian várom, hogy ki tudnak-e találni valami eredetit fő sztorinak, mert a mostani történet elvileg lezárásra került, a harmadik évad egy nagy masnival átkötött dobozra sikeredett, hepienddel és cliffhanger nélkül. Amiért kár, mert bármennyire is utálom kaparni a falat, mégiscsak az az igazi, ha az utolsó másodpercekben bedobnak egy kérdőjelet a közösbe.

Beauty and The Beast-5

Genie’s out of the bottle.

Mondjuk egy kérdés, a “hogyan tovább?”, így is adott, hiszen az eddigi állandó status quo megváltozni látszik – többszörösen is. De valahogy sem az összkép, sem a főszereplők közti viszony változása nem hordoz magában olyan újdonságot, amit ne láttunk volna már sokszor a képernyőn.

A 3. évad ugyancsak status quo-változással (mindegyik fő karakter igencsak újszerű szituációba került), valamint laza, szuperemberes átíveléssel, de jobbára heti ügyekkel kezdett, ami kifejezetten jót tett a sorozatnak a mitológiára való rágyúrás után, de a szezon fele táján eljött egy nagyobb változás egy fő rosszfiúval, ami a random nyomozgatást is a háttérbe szorította.

Beauty and The Beast-4

Ezek során megint a mitológia került előtérbe, kissé talán túlságosan is, mert elég sok parttalan, önismétlő párbeszédet eredményezett a szörnylétről való kvázi filozofálgatással – a rajongóknak ez lehet, hogy hab volt a tortán, nekem túlzottan is a fantasztikum kategóriájába esett. Cserébe viszont a “megkísértett” Vince és a sötét oldal csábítása érdekes kérdéskör volt, amit igazán feszegethettek volna tovább.

Who says this has to be our fight?

Kat szokása szerint ugyanazokat a köröket rótta, mindent ő akar megcsinálni, aminek ugyebár a magánéleti szál, az esküvős előkészületek látták a kárát, de szerencsére ezt az írók is észrevették, s végre fordítottak egyet a szituáción azzal, hogy másokra is gondolnia kellett, de persze csak azért, hogy azt követően ismét a szokott útra álljanak vissza.

Beauty and The Beast-7

A Beauty and The Beast az a sorozat, amit a rajta lévő PG-korhatár tökéletesen belő, nem sok olyan természetfölötti, “gyilkolós” széria van, amelyik ennyire enyhe besorolást kap.

A készítők ennek megfelelően sosem viszik túlzásba a durvulást, de egy fokkal talán mégis sikerül a “semmilyen limonádé”-kategória fölé belőni a sorozatot, amibe az érzelemtől kezdve a cukiságon át (jé, Heather most nem idegesített, talán mert totál átestek vele a ló túloldalára) a keménykedésig mindent belevisznek, hogy senkinek ne menjen komolyabban az idegeire, amit lát.

Beauty and The Beast-1

A 3. évad is ártalmatlan időtöltés volt, egy-két jobb ötlettel, talán még csavar is akadt a történetben, azonban, amikor nagyobbat lehetett volna lépni, akkor a készítők általában inkább visszakoztak és megmaradtak a langyosabb vízben. Ami nem biztos, hogy rossz döntés, mert bár így kissé biztonsági játék a végeredmény, de aki a karakterek és/vagy a színészek miatt nézi, azt jó eséllyel nem tudták elriasztani a BatB-től.

A kérdés, hogy a 4. évadra mernek-e valami komolyabbat lépni.

1 hozzászólás Ne habozz!

Binky - 2015. 09. 08. 08:25

Az az igazság, hogy én nagyon szerettem volna szeretni és nézni ezt a sorozatot, de hiába néztem, nem tudtam elhinni, hogy ezek ketten szerelmesek. Játszották, mondták már az első részekben, de nem tudtam rájönni, hogy mikor alakult ki ez a marha nagy szerelem. Hiteltelen, így szépen abba is hagytam. A szörnyszál is nevetségesnek tűnt, lehet azóta javult a helyzet, vagy tisztább lett a kép, majd megmondjátok. Részemről azonban kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz