login |

Masters of Sex: már megy a 3. évad – írta kateelee

2015. 09. 10. 18:15 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel csak nem akart kikerülni kibeszélő a Masters of Sex idei, harmadik szezonjához, nekiduráltam magam az évadnak, hogy jelentsek róla. Nekem általában ugyanis darálós a sorozatom, főleg, mert egyenként közel sem ütnek olyan nagyot a részek. Persze a MoS folyamatosan hozza a tőle elvárt szintet és profizmust, de valahogy egészben az igazi.

Masters of Sex-1

Arról nem is beszélve, hogy folyamatában nézve az epizódokat közel sincs annyira a hangsúly a főszereplőkön, és ez bizony az a széria, amihez a fantasztikus mellékszereplők rengeteget pluszt adnak az élményhez. A tovább mögött spoilerekkel folytatom az évad első negyedéről.

Virginia sohasem volt a kedvenc karaktereim egyike, még pedig azért, mert rettenetesen nehezemre esik együtt érezni vele. Nehéz, mert nem tetszik a “kétszínűsége”, illetve az életszemlélete. Gondosan meghallgatja a depressziós Libby gondjait és bajait, tanácsokat is ad neki, pedig a zömükről ő maga tehet.

Arról nem is beszélve másik, hogy azért kiabál Bill-lel, hogy hagyjon neki némi szabad teret. (Már nem emlékszem igazán már az első évadra, hogy ki is kezdte a megcsalást, de nem hiszem, hogy Gin annyira ellenkezett volna.) A lényeg, hogy Virginia keze jobban benne van ebben az elfuserált kapcsolatban, mint Bill-é, igaz őt sem kell félteni.

Masters of Sex-2

Bill karaktere is eléggé, hogy is mondjam…, nyakatekert. Az egyik legjobb jelenete a fiával, John-nal volt a nyaralóban, majd a stégen. Bezárult egy kör, pontosan azt csinálta majdnem a fiával is, mint amit az apja a szörnyű gyerekkora alatt. Nagyon érdekes volt látni, remélhetőleg a későbbiekben ez hatással lesz a történetre.

Valamint valahogy az is furcsa volt, bár talán nem karakteridegen, amikor az rendben volt számára, hogy a már nem terhes Gin-nel lefeküdjön, míg problémái voltak a terhes Virginia-val való közösüléssel.

Masters of Sex-4

Virginia terhessége elég gyorsan lezajlott – már a második részben -, és megszületett a kislánya Lisa. Ez a rész – Three’s a Crowd – volt szerintem a sorozat legjobb epizódja, tele iróniával és hiábavaló reményekkel. Pontosan azt mutatta be, amiről a sorozat is szól. Bill és Virginiai munkája, kutatása, amiért mindketten bármit megtesznek, és a végsőkig elmennek.

Kifejezetten izgalmas látni, ahogy a gyermek megszületésével az egyensúly is megborult kissé. Valamint a melléktörténetek – uralkodó és a feleségének a meddősége, tankkönyv, befektetők – és a gyermek, illetve tini szereplők olyan szépen beleillenek a történetbe. Először arra gondoltam, hogy csak konfliktusforrásként lesznek jelen – John, Henry valamint Tessa -, de sikerült megoldani, hogy minden egyes jelenettel egy újabb pluszt tegyenek a sorozathoz, valamint a főkarakterek személyiségéhez is.

Masters of Sex-3

Összességében igen jól kezdett a 3. évad, mindenképp folytatom, s hátha idővel visszatalálnak azok is a sorozathoz, akik valamiért lemorzsolódtak az előző szezonban.

8 hozzászólás Ne habozz!

m76 - 2015. 09. 10. 18:34

Én belecsömörlöttem a sorozatba. Már a 2. évad végét is igen nyögvenyelősen tudtam le. A 3. évad első részét elkezdtem nézni, majd 10-15 perc után kilőttem és azóta sem volt kedvem visszatérni hozzá.

ayren - 2015. 09. 10. 20:14

Én is úgy voltam vele, hogy az első évadot nagyon szerettem, a második közepén viszont rájöttem, hogy már csak tologatom mindig magam előtt az újabb részeket, nincs kedvem belefogni, és akkor kaszáltam az egészet.
Talán mert úgy éreztem, hogy az első évadban még volt valami könnyedség, ami a másodikban eltűnt, és túl depis lett? Vagy nem tudtam kellőképpen megszeretni a karaktereket? Vagy annyi volt ebben a történetben, amennyit az első évad elbírt? Nem tudnám visszafejteni az okot.

spamdog - 2015. 09. 10. 20:32

Még nézem, de szerintem az évad végén befejezem. Egyszerűen elveszett a varázsa.

_Peter - 2015. 09. 10. 21:17

Én akkor maradtam le, amikor meghalt a rákos doktornő. Be se fejeztem később sem a második évadot, annyira nem érdekelt. Az első évad hangulata jobb volt. Másodikban hova tűnt pl. Jane? Most nyáron ahogy indult a 3. évad újból nézem hetiben, csak lestem milyen időugrásokról maradtam le közben, felnőtt gyerekei vannak Virginiának, Mastersé még kisfiú? Libby szálról is teljesen lemaradtam. Nem mondanám, hogy nagyon leköt, de legalább nem untam bele teljesen mint tavaly. Csak a trió is már kezd kevés lenni, a többiek egyáltalán nem érdekelnek. Barton, Betty, Austin, Beth a Walking Deadből, a szomszéd fickó, a parfümös fickó… csak nézem de nem érdekel. Virginia lánya, Masters fia viszony legalább érdekes volt, a gyerekek látják a nyilvánvalót.

Dave - 2015. 09. 11. 09:30

Első évadot bírtam. 2*01 -et asszem a közepén lelőttem , és azóta nekem se volt kedvem visszatérni.

sleepwalker77 - 2015. 09. 11. 10:26

Első évadot végignéztem, jó volt. A másodikat kb a felénél hagytam abba, mikor már szinte minden más sorozatot előbb néztem amikor kijött, egyszerűen meguntam.

Liz - 2015. 09. 11. 10:53

Olvastam valahol, hogy “flashing the ape” is the new “jumping the shark”, és annyira egyet értek…! Most már végignézem az évadot, hogy mire fut ki, de… uuh. Josh Charlesnak viszont örülök. Jó megint látni.

caltrask - 2015. 09. 22. 14:48

azt el kell ismernem, hogy nem ez lesz a legütősebb évada a MoS-nek, pedig eddig minden évadban megleptek valamivel
lehet, hogy éppen az életbeli ellaposodást szeretnék bemutatni, de ehhez semmi pluszt nem tesznek hozzá, pedig tényleg jók az új szereplők is, de ezek összességében nem markolnak bele az ember gyomrába
de azért vicces volt Austint pl. kiégett, ripacs striptease bar tulajként viszontlátni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz