login |

You’re The Worst: kezdett a 2. évad

2015. 09. 10. 21:18 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: kritika,

A You’re The Worst pont olyan, mint az első évadjában volt. Legalábbis a kezdése, hiszen a premierre még tanúm is van, hogy egyszer törvénytelenül felnevettem hangosan, már persze a sok mosolygós jelenet közben. Remélem, nem a hullámzás jön.

longlivedemocracyandthequeen

Úgy tűnik, az írók túlléptek azon, hogy milyen nehéz megismerkedni és tényleg kapcsolatba kezdeni, ezért újra megpróbálják a “szerelem” részt. Ugye a főszereplők végre együtt élnek, bár egy kicsit kényszerből teszik, és ennek kapcsán a szerelem szót nem véletlenül tettem idézőjelbe az előbb.

A sorozat folytatja a görbe tükör feltartását a romantikus komédiák elé. Nyilván nem realista, hiszen elég kemény dolgok történnek ebben az első részben, viszont a maga felnagyított módján mégis tele van igazsággal. Legalábbis, ha Jimmy és Gretchen gondolkodását nézzük, miszerint nem akarnak tipikus párrá válni, hanem inkább különlegesek maradnának, aminek érdekében mindent megtesznek.

Ez rengeteg őrültséget jelent.

worsttt

Közben a mellékszereplők között valami normálisabb is elkezdődhetett, és még a rapper csávó is visszatért. Nem vitte előre a sztorit, inkább csak emlékeztető volt, hogy ő is él még, viszont viccesen visszarántotta Gretchent kicsit a földre.

sleepybitches

Továbbra is érdekes, amit a készítők művelnek a sorozattal, így nyilván nézni fogom. Elég sok sitcomot követek, köztük akad jó is bőven, és valahogy mégis kilóg a mezőnyből a Worst. Felfelé.

13 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 09. 10. 22:04

visszajöttem, mert ezt a komédiát nagyon akarom szeretni – tavaly pár rész után nem ment. de míg a married megmaradt nézősnek ismét, addig ezt a kezdést döbbenet mennyire nem bírtam értékelni. helyenként jópofa volt, de egyébként szinte mindenhol unalmas és túlhúzott. ráadásul itt sem tudom értékelni azt, amit a két főszereplőn kívül írnak önálló sztorit, ld. minden, ami lindsey.

szóval ez a premier pont olyan részeit emelte ki a sorozatnak, ami nekem nagyon nem. nagyon, nagyon nem.

ldavid - 2015. 09. 11. 07:55

valahogy most nagyon nem vártam a folytatást, és erősen gondolkozom azon hogy kaszálom.

btw “zoiddle” wtf??? már hivatalosan igeként is használják a google szót, akkor meg?

Lanie - 2015. 09. 11. 14:54

Sajna ez az első rész elég nyögvenyelős volt, pedig az alaptörténetet és a színészeket is eléggé értékelem. Na majd meglátjuk.

hallak65 - 2015. 09. 11. 19:32

Nálam hatalmas kedvenc. A sok sorozatomból ez az egyik ami közben nem csinálok mást a gépen csak nézem :D

Hiroshima32 - 2015. 09. 12. 13:42

Nem okozott csalódást, sőt :D

zolij - 2015. 09. 12. 16:10

Nem volt rossz a kezdés, bár számomra az első évad elejéhez / végéhez nem ért fel. Sebaj, lesz ez még jobb is :)

Rational Gaze - 2015. 09. 13. 12:09

Nekem nagyon hiányzott, kb. mint egy falat kenyér. Vannak hibái persze, de túl hangosan nevetek néha ahhoz, hogy ezen rágódjak ;)

caltrask - 2015. 09. 22. 14:42

nagyon bírom a sorozatot, de most én is úgy éreztem, hogy nagyon keresik a helyüket a 2. évad elején
még több Shitstaint!

Sadie - 2015. 10. 23. 23:23

Imádnivaló.

Kivéve a lindsey-s vonalat. Nem is értem, hiszen elvileg az lenne az alapkoncepció, hogy vannak a normális emberek, és közöttük a ‘legrosszabb’ gretchen és jimmy – de akkor miért szükséges lindsey, aki teljesen hiteltelen, elmebeteg? Nem inkább normális mellékszereplők kellenének, hogy kiemeljék a fő páros diszfunkcionalitását?

A depressziós vonal is tetszik, keveset foglalkoznak a témával a tévében.

zolij - 2015. 11. 01. 11:27

ez a halloweenes rész eléggé adta.

mgitta - 2015. 11. 03. 19:36

@Sadle:

Gondolkoztam rajta, az 1. évadot darálva néztem meg, és én arra jutottam, hogy pont az a lényeg, hogy azt mutatják be, hogy amíg ők is és a környezetük is azt hiszi, hogy ők a legrosszabbak, ez valójában nem így van, semmivel sem rosszabbak a többieknél, sőt, képesek egy működő kapcsolatot is fenntartani a saját játékszabályaik szerint.

Shannen - 2015. 11. 09. 19:34

Szeretem az olyan sorozatokat, ahol mernek teljesen más irányt venni, mint amit addig megszoktunk, ráadásul ezt jól is csinálják.
Mióta behozták a depressziós vonalat, egyre erősebb epizódokat kapunk, amit a múlt heti rész (2×09) remekül megkoronázott. Az egyik legjobb epizód volt az előző héten.
Lehet kicsit nehezen indult az idei évad, de ez a mostani epizódokon már meg sem látszik.

hallak65 - 2015. 12. 03. 13:38

Nekem pont ez nem tetszik. Nyomasztó és depresszív a 2. évad. Én az első évad szintjét akarom, ahol azon volt a hangsúly, hogy két inkompetens ember együtt mennyire jól működik. Érzelmi lejtmenet a második évad, ahol egyre lentebb és lentebb küzdik magukat és a dramedy comedy részéből semmi nem maradt. A Shamless ilyentéren az etalon nálam. Ott minden részben, bármekkora sz4rban van is a család, valahogy feloldják a feszültséget. Itt a második évadnál minden rész végén az a tudat nyugtat csak, hogy nincs sok hátra. :/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz