login |

Limitált Széria podcast – 2×14: Network Error

2015. 09. 12. 15:14 - Írta: CyClotroniC

16 hozzászólás | kategória: podcast,

A szabadidő némileg felülírta a nyári terveinket, de a mai adással kezdve visszaállunk a rendes kerékvágásba és heti rendszerességgel jelentkezünk majd egészen év végéig. Témaötleteink már most is akadnak szép számmal, de simán lehet, hogy elsiklunk valami nyilvánvaló vagy érdekes felett, így nyugodtan bedobhattok a hozzászólások közé javaslatokat, hogy mi érdekelne titeket a leginkább.

Az első két adást valójában nyáron rögzítettük, de igazából nem is feltétlenül baj, hogy elhúzódott idáig a publikálásuk, hiszen elég aktuális témával, az országos sorozatokkal foglalkoztunk, a jövő heti adagot pedig kizárólag az őszi újoncok áttekintésének szenteltük.

Most leginkább az elmúlt szezont vizsgálva próbáltuk megvitatni azt, hogy van-e még helye egy igazi junkie sorozatnaptárában az országos felhozatalnak, illetve ha van, hát miket nézünk szívesen a csatornák kínálataiból. Érdekes amúgy, hogy a teljesen más ligában játszó Hannibal-t leszámítva nem igen akad közös kedvencünk, de így is simán össze tudtunk szedni ~15 sorozatot, amit legalább az egyikünk követ, és persze elcsevegtünk egy keveset a csatornák múltjáról és jövőjéről is.

Szívesen néztek még országos sorozatokat vagy teljesen elhódított már titeket a kábel? Esetleg akad olyan, aki kifejezetten a országos kínálatra bukik?

Az adást szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is, a kommentekben pedig – ahogy eddig is – várjuk a véleményeteket.

16 hozzászólás Ne habozz!

Robb - 2015. 09. 12. 15:51

Országos vs kábel ? Nálam már inkább Kábel vs Netflix/Amazon. 20-ból 1 országos sorozat marad nálam nézős, kábeles/netes sorozatból 20-ból legalább 5.

Flanker - 2015. 09. 12. 15:56

Én azt mondom teljesen jó ha vegyesen fedtek le dolgokat. Országos is, kábeles is, Netflix/Amazon stb is. Gondolom a következő hetek főleg az országos újoncoké lesznek.

sivá - 2015. 09. 12. 16:03

Nem tudom melyik az országos, és melyik a kábel, de nagyon nem is érdekel.

Deny - 2015. 09. 12. 16:25

Én nagyon kábelellenes vagyok. A basic cable-ökről mostanában szoktam nézni ezt-azt, de azok inkább csak sitcomok, meg olyan sorozatok, mint a Devious Maids és a Suits. A prémiumcsatornák nem az én világom, eddig csak a Newsroom volt, ami bejött. Sokkal jobban szeretem a földhözragadtabb, könnyedebb sorozatokat.

Rob - 2015. 09. 12. 16:40

Végre! Azt hittem, már nem is fogjátok publikálni ezt a kábé egy hónapja (?) felvett adást :)

Lamantin - 2015. 09. 12. 16:56

csakis a kábel. ha látatlanban megtetszik egy sorozat és megtudom, hogy országos, el is megy a kedvem. ahhoz nagyon jókat kell róla hallani, hogy el is kezdjem, lásd Hannibal. országosok közül még a Supernaturallal elszenvedgetek, de most más nem is jut eszembe. meg évente 1-2 újonc tőlük, de általában nem tartok ki mellettük.

winnie - 2015. 09. 12. 16:57

mondanám, hogy naná, hogy kábel, de a tavalyi nézős országos újoncaim címei:

Jane The Virgin,
Forever,
The Flash,
How To Get Away with Murder,
Allegiance,
American Crime,
Secrets and Lies
Selfie,
Galavant
The McCarthys.
Wayward Pines,
Aquarius
American Odyssey
The Messengers
Agent Carter
Battle Creek
The Slap
The Last Man on Earth

kérdés: Empire, Gotham, Red Band Society, ezeknél a 4-5. rész dönt.

szóval sok kábelt nézek, de ha egy országos idény majdnem 50 újoncából 18+ megragad nálam, akkor az elég jó arány.

winnie - 2015. 09. 12. 16:58

cyclo: nem 3×01?:)

winnie - 2015. 09. 12. 17:03

egyébként lehet, hogy mégiscsak kábel, mert elég vicces, hogy jelenleg nézős az ongoing országosok közül:

person of interest és sleepy hollow. csak ezekkel vagyok szerintem szinten, és ezekkel sem magam miatt plusz nézős harmadikként még a the middle, de itt egy teljes szezon a lemaradásom.

(nagyon lemaradva, kihagyott évadokkal esetleg a chicago fire, elementary, new girl, de ezek nem számítanak, mert mire a mához elérnék, lehet, hogy már el is kaszáltam őket.)

(+ persze a realityk: survivor, amazing race, america’s next top model, shark tank, és nyárról a penn and teller: fool us, masterchef, plusz sorozatként a zoo)

szóval elég fura, hogy nézek egy csomó újat (cult of the new?), de sok sorozat élettartama nálam 2-3-4 évad, és utána nehezen marad fenn.

CyClotroniC - 2015. 09. 12. 17:10

winnie: Szerintem naptári évezünk, ha már minden télre tervezünk éves toplistát is, akkor jobban kiadja a szezonívet. Plusz ez volt az első nyár, akartunk akkor is aktívkodni és jó kérdés, hogy azt inkább melyikhez csaptuk volna hozzá. Az megint más kérdés, hogy mint kiderült 35 fok körül már megbízhatatlanok vagyunk és ha fel is veszünk 3-at, 2 simán eltolódik szeptemberre, bár ez kizárólag az én saram.

DarylD - 2015. 09. 12. 17:11

Megint jó lett az adás, várom a következő részt.:)
A kérdésre válaszolva a sorozataim több mint 4/5-e kábeles mára, és a tavaly látott 10 kedvenc sorozatom közül is 9 kábeles volt.
Azért követek továbbra is országos sorozatokat, jelenleg olyan 10-ből lehetek szinten. A kedvencem a Hannibal (volt), nem csak országos berkekben, hanem az összes sorozatom közül is az egyik nagy befutó.
Ha Hannit nem számolom akkor már csúnyább az összkép, ennek a 10 sorozatnak a felétől szerintem nyugodt szívvel búcsúznék kasza esetében. Igazi kiskedvenc még a The 100, The Flash, Galavant, Fresh off the Boat, plusz a Forevert szerettem még a tavalyi kínálatból (hüpp). Brooklyn Nine Nine, Simpsons kaszáját sajnálnám még, de ezek mindketten voltak már jobbak is, Simpsonst végképp csak megszokásból nézem már.
Szóval hiányozna azért az országos kontent, de tőúl sokat nem nyom már nálam a latba. Ha választanom kéne inkább az összes network sorozatomról mondanék le, mint egyes ‘kábelcsatornák’, mondjuk az HBO vagy épp a Netflix sorozatairól, főleg így, hogy nincs már Hannibal sem.

unrealnoise - 2015. 09. 12. 17:39

Nálam most csak The Good Wife.

Mivel nem szeretném a szabadidőm 80-100%-át sorozatnézéssel tölteni, erősen megválogatom mit nézek, és van ami szimplán nézős, de elkaszálom, mert annyira még sem jó.

Ilyen volt idén az Outlander pl. Jó, jó, ellenék vele, de mivel játszom is, be kell osztani minden percet. :) Kábeleseknél is kaszálok össze vissza ha olyanom van.

Szóval nálam kábel van azért preferálva. A kevesebb epizódszám miatt pláne preferálva van. :) Elég volt a The Good Wife-al szintre hozni magam…

A How To Get Away with Murder is jó, de sok helyen ordít róla, hogy országos, nem is fogom folytatni, mert egyszerűen nem az én kimért “stílusomban” adják elő a történetet. :)

mattkirby - 2015. 09. 13. 08:35

épp a napokban hallgattam meg az előző adást, az valami borzalmasra sikerült, remélem ez jobb lett. profik vagytok, ne süllyedjetek le a silány rihegős röhögős podcastek szintjére, azokból van elég. egyébként ha jól tudom a 100 az országogon megy, azt szeretem, de kb ennyi.

Kissur - 2015. 09. 13. 14:37

Én arról szívesen hallgatnék egy adást, hogy mi a sorozatjunkie története. Megalakulás, jelenlegi működés, hírek összeszedése, cikkek megírása.

P009 - 2015. 09. 13. 15:02

Én szívesen hallanám winnie-t és human-t legalább egy adás erejéig pont a fenti téma kapcsán. Van erre minimális esély?

juhaszvik - 2015. 09. 13. 15:37

jellemzően a kábelcsatornák szolgáltatják a minőségi(bb) tartalmat, de én úgy érzem, hogy mindez kezd hatással lenni az országos csatornák döntéseire. mintha egyre bevállalósabbak lennének. persze nem a határokat feszegetik, ugyanis ebben már sosem érik be a kábeles riválisokat, hanem inkább arra koncentrálnak, hogy azok mennyit harapnak ki a reklámközönségükből.
én országos sorozatokból csak barátokkal együtt nézek, és azok is mind szerializáltak. csupa olyan, amit amúgy nem néznék, de kibeszélni jók…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz