login |

Z Nation: kezdett a 2. évad

2015. 09. 14. 17:10 - Írta: winnie

50 hozzászólás | kategória: kritika,

– I’m not a zombie.
– I know. You’re better.

Míg a The Walking Dead karakterei nem foglalkoznak a világ megmentésével, addig a Z Nation-ösöket csak az hajtja, ráadásul utóbbi sorozatban érdekes dolgok derülnek ki a vírusról, illetve annak hatásairól, szóval, akit ez a vonal érdekel, az örülhet. Más kérdés, hogy a 2. évados premiert (sajnos?) nem láttam olyannak, hogy az új nézőket bevonzhassa. Még akkor sem, ha nagyon alapozó volt. És sajnos ez az alapozás, illetve a szálak elvarrása és összehozása elég döcögőssé tette az évadnyitót.

Z Nation - 2x01-02

Illetve úgy fogalmaznék, hogy az, amiért kellemes néznivaló volt az 1. évadban a Z Nation, most hiányzott nekem belőle. Cserébe viszont a készítők nem fogták vissza magukat, hiszen annyira elszállt dolgokat mutattak be a zombisuttogó Murphy-vel, annyira fullba’ nyomatták a kretént, hogy egy TWD-néző látta volna némelyik jelenetet, igencsak gondolkodóba esett volna.

3099.

A kreténség mellett a másik szélsőséget, a drámát is kiemelték, valaki azt mondhatta az íróknak, hogy működni fog a művészieskedős megvalósítás és az érzelmekre fektetett hangsúly, de ez azért még nem fenyegeti a Z Nation-t. És remélem, nem is viszik túlzásba a dolgot, hiszen az maximum két szereplő kapcsolatát tekintve működhetne itt, annyira nincsenek megalapozva a karakterek, hogy önmagukban fontosak legyenek.

Z Nation - 2x01-05

Egyébként, ha már a TWD: elgondolkoztam azon, hogy vajon Rick-ék mihez kezdenének akkor, ha hirtelen a Z Nation zombijaival találnák szembe magukat. Mert az szép és jó, hogy csordában lassúzó, betépett walker-ök ezreit ölik le, viszont lehet, hogy megilletődnének, ha hirtelen sokkal agresszívebb és gyorsabb változattal találnák szembe magukat.

Az első évados cliffhanger-ök nagy részét elvarrták (a kezdés Citizen Z-vel igencsak vánszorgott, nem tudom, meddig bírják azt a szálat életben tartani), elkezdődött a csapategyesítés, hogy folytassák az utat Kaliforniába (meg kéne néznem, hogy Wyoming hol van a térképen), és még egy új szereplő is megjelent a színen, köszönhetően Citizen Z vérdíjának.

Z Nation - 2x01-03

Persze annak ellenére, hogy nem volt nagy utazás, ölészet így is volt, kiélhették a kreativitásukat a készítők, csak azt nem értem, hogy miért kellett ennyire agyonhasználni a lassításokat. Pedig én oda vagyok az efféle gimmick-ekért, de itt átestek vele a ló túloldalára, egy idő után nem sok pluszt adott.

Z Nation - 2x01-01

Erősen közepesnek éreztem a kezdést, lesz ez még jobb is nyilván, ha megint folytatódik az utazás. A bedobott átívelő szál mellett pedig kaptunk egy visszatérő első évados szereplőt, akinek a problémája tovább bővítheti a Murphy köré épülő mitológiakört, de engem sajnos ez a szál nem tud feldobni.

50 hozzászólás Ne habozz!

Lanie - 2015. 09. 14. 18:03

A lassításokat én sem értettem, ezen felül viszont abszolút bejött az évadkezdés, pontosan azt kaptam amire számítottam; szórakozást.

Benzin - 2015. 09. 14. 18:22

Egyetértek az írással. Minden szava arany

Nagy csalódás nekem ez az évadnyitó. Murphy szálán túlvezérelték az amúgy is agyatlan poénokat.

Felfeslett a varrás és kitüremkedett alóla a valóság, ez mégis csak egy Asylum prudukció. Főleg a Murhy-varieté akciójeleneteire gondolok. Ehh..

Bagosz - 2015. 09. 14. 19:15

Nem igazán értek egyet az írással. :-)
Abszolút pörgős,kretén,de egyben izgalmas is volt.Murphy állati,Cassandra kettőssége is érdekes, és szegény Citizen Z-nek is kijut a harcból.
Talán az zavart,hogy milyen könnyen átvészelték az atomtámadást és egyből mindenki megtalált mindenkit,doki is hip-hop felgyógyult,békés család,aki megmenti a néger nénit.Tehát,túl szép hogy igaz legyen.
Viszont úgy elment a 40 perc,rég éreztem így elrohanni az időt.
7,5/10

korum - 2015. 09. 14. 19:51

Szerintem jól folytatták az első évadot, előrelépés ugyan nincs, de hátra sem.
Tetszett, ahogy a női tanya történetét két mondattal lezárták :)

winnie - 2015. 09. 14. 20:26

a hűtőszekrényt jelölném a hét idézetének!

Marcipáncica - 2015. 09. 14. 23:17

Jó kis cucc ez még mindig, egyedül a rudon pörgős hülyeség zavart kicsit engem is. Most még frissen az aktuális Fear rész után azt mondom, még az is elképzelhető lesz hogy a heti Z-ket jobban fogom majd várni mint a komolyabbik nagytesót. :)

Thunder - 2015. 09. 15. 10:47

Ahogy a 2. évados promó bejelentő cikknél írtam, ennél a sorozatnál az a jó, hogy nem veszik magukat komolyan – innentől kezdve nincsen megkötve a kezük és csomó olyan tabu bemutatása/ledöntése belefér, amit a Romero filmeken felnőtt zombi ‘rajongók’ szívesen megtekintenek.

Hozta az előző évad színvonlát, kicsit talán gyorsan átlendültek az élőző évad végén bedobott cliffhangereken, de jó szórakozás, gyorsan repül az idő – szinte flow élmény :)

noodles - 2015. 09. 15. 10:51

pont tegnap kezdtük el nézni barátnőmmel az első évadot. a csecsemőzombien meglepődtem, vagyis azon, hogy ilyet be mertek vállalni és már rögtön az elején. szerintem hamar utolérjük a 2.évadot :)

Vanhorn - 2015. 09. 15. 22:36

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez az oldal és az itt comment élők beszélnek a második evadrol.
De hol megy, mert nekem úgy jön le, mintha mar menne, de a neten egy betűt sem írnak róla.
Ha valaki tudna segíteni, hogy mikor kezdődik vagy ha mar megy akkor hol lehet nézni , mert a Google a barátom, de most nem nagyon akar segíteni… Hallottam mar mindent mindenkitől és most feladom…
Szóval?
Megköszönöm!

bkitten - 2015. 09. 19. 09:34

IGen, :))

nos, nálam 9/10,de csak mert nagyon akarom fokozni :D

élmény jó volt, kivéve a rúdpörgést,kicsit sok volt-
várom a következő részt,nah
csak én tippelem azt,hogy a zombie-bébi fogja megmenteni majd a világot, nem Murphy:o?

Vanhorn-nak: torrenten töltsd le, ha akarod nézni hamar.

Benzin - 2015. 09. 19. 23:33

02×02

A számomra csalódást keltő szezonnyitó után félve indítottam el a 2. részt, de azt kell mondjam,ez durván horzsolt, mint a járdaszegély. 100%-os töménységű, feszesre húzott, eszelősen brutális akció. Doc és Mack nagyjeleneteire még keresem a szavakat.

A “nagy emberi” morális dilemmák feloldását amúgy sem zombi sorozatokban keresem, külön öröm, hogy itt ezekkel igazán lényegre törően foglalkoznak, ha egyáltalán szóba kerül.

ja, és az amúgy is higanymozgású Murphy ahogy fut..áhhh :DD

Shed - 2015. 09. 21. 12:32

Azon röhögtem ahogy behozták az új keményarcot, aztán Macket meg dobták is ki. Még csak azzal sem vesződtek hogy legalább egy résznyi átfedés legyen a ki és beléptetés között.

Abszolút szórakoztató, és meglátásom szerint a karakterek viselkedése sokszor még hitelesebb is mint a walking deadben. Nem nyafognak, nem drámáznak mindenen. Kb ezt várnám el a túlélőktől. Mert aki nem ilyen vagy nem válik ilyenné nem hiszem hogy életben maradna.
Nyilván nem kell komolyan venni, de a műfajában nagyon élvezetes.

_Peter - 2015. 09. 21. 17:39

Továbbra is kész a sorozat. :D
Szívesen megnézném ahogy Citizen Z megtalálja a csapatot vagy útközben Murphy juniort. Az akciónál mennyi jó ZS jelenet és ZS karakter volt. Pszicho vadászok és a többiek. Warren lassítva ahogy futott azokról a dudákról a mexikói rakétája is lepattant volna. 10K WHAT? :D Az épületben a fogócskánál jól megcsinálták izgulni lehetett értük, Doc és a csaj, aztán Mack faragott rá, meg is lepődtem.
Az a király itt szinte mindent szabad. Volt már zombibaba, zombinádó, radioaktív zombi, zombi céllövölde, atombomba, volt zombi sztriptíz, múltkor 10K poroltóval fújt fel egy zombit! :D

Marcipáncica - 2015. 09. 22. 23:39

Á, srácok nekem az új keménycsávóval megvan az idei kedvenc férfi karakter. A sorozat továbbra is szuper! Komolyan mondom, az egyik leginkább várós heti darab. :D

ar - 2015. 09. 25. 07:16

Az zombikkal “kiparnazott” medence mekkora volt mar … teny es valo, hogy kicsit laposan indult az evad, de felporgott rendesen a masodik reszre … hajra!

Csilla0422 - 2015. 09. 25. 21:10

Kész! Ismét megvettek kilóra. Imádom! Ez a zombik határok nélkül? :)

Új keményarc v keménycsávó :P

MURPHY – nincs olyan rész, ahol ne tudnám szétverni a fejét úgy, hogy közben imádom. A gyereke se semmi és még kint sincs!

_Peter - 2015. 09. 26. 13:20

Mad Max kamion és The Hills Have Eyes mutáns zombik, akikre nem hat Murphy törvénye. Betéptek egy kis Z weedtől. Az Asylum ismét alkotott. :)

marsters - 2015. 09. 27. 15:52

Az a bizonyos zombi az a tudós volt?

n5wrr7 - 2015. 09. 29. 22:14

Minden rész egy gyöngyszem! Eddig agyaltam, hogy kire hasonlít Cassandra a bundában: az ifjú, szétkokózott Tina Turner mutathatott így :D

Zombiebie - 2015. 09. 30. 19:15

Ami az Asylumnak a filmek terén nem jön össze, az itt kérem tarol! :) Kimondottan az agyatlan, vicces jelenetek viszik a pálmát. A haláli hullák hajnala jut róla gyakran az eszembe. Ha ezek ráeszmélnek, hogy mekkora lehetőség is van ebben, kifigurázni a mostani horrorfilmeket és scifiket, akkor ez egy véget nem érő történet lehet. Kell is egy kis görbe tükör, és ez a sori erre remek. Én csak örülök, hogy nem veszik magukat túl komolyan. A FTWD életszerűt akar mutatni, de nem jön nekik össze, ez baromságot akar mutatni és azt is adja. ^^

deku82 - 2015. 10. 02. 20:11

A 3. rész nekem picit visszás volt, valahogy itt éreztem, hogy már túltolták a dolgot. Egy minimális logikát azért eddig mindig elért, itt több jelenetnél vakartam a fejem. :(
Az 1-2. rész viszont nagyon szupi volt (jelöltem is), szóval a hitem még erős!

Benzin - 2015. 10. 03. 15:14

“Daddy’s here”

Megint Murphy kapta a jó poénokat,de szegénynek a végére arcára fagyott a mosoly, mikor megjelent Rosemary meg a gyereke…:DD

Meg kell néznem a térképet, hogy kerültek Minneapolisba, amikor tavaly már Arizonában voltak

http://www.syfy.com/znation/maps/

marsters - 2015. 10. 10. 10:17

Zombi jézus omg de betegek

Masterfun - 2015. 10. 12. 12:31

Szorakoztato de semmi tobb…

Benzin - 2015. 10. 12. 18:58

A 2×5 extra fárasztó volt.

Tubás zombi, háromkirályok, zombi-juh, gördülő sajt (WTF?). Ráadásnak az a p#csa végig visította az epizódot, fejem fájdult beléje…

Ha nem lett volna a zseni 2×2, most kaszálnám, a sajt miatt :DD

Mala - 2015. 10. 13. 17:05

Nekem nagyon bejött az utóbbi rész, bár tény, hogy extra fárasztó volt :)
Viszont tele volt jobbnál jobb szövegekkel, kezdve a zombie sheep / why not dumától a Lucy the first-ig.
A sajt vajon hol áll meg? :)

Zvora - 2015. 10. 14. 13:53

Hát én ennek a sorozatnak többször is nekifutottam és mindig az volt bennem,hogy ez nézhetetlen :) Aztán valahol valami fordult és azóta imádom. Nem tudom mi a besorolása a sorozatnak nekem valami nagyon paródiás :) Aranyos könnyed időnként zavaros néha megmosolyogtató sorozat :) Szeretem

Roland - 2015. 10. 15. 15:02

Végig néztem az első évadot, szorakoztatott, tetszettek a részek, de a második évad valami borzalom, csak kapkodom a fejem, az írók biztos szívtak a Z Zöldböl, másképp nem tudom hogy képesek ekkora baromságot kitalalni.

Benzin - 2015. 10. 17. 19:42

Holy acid flashback! :DD

Egy embert vesztettünk. Egy tök jó karakterből bohócot csináltak erre a szezonra, járt neki a “mercy”.

A másik fogatási helyszínen meg elment a villany? Vagy ebzárlat van? Hová tűnt DJ Qualls?

n5wrr7 - 2015. 10. 19. 14:09

Egyetértek az előttem szólóval: Járt már Cassandrának a mercy. Olyan volt, mint egy kutya. Citizen Z hiánya fel sem tűnt, felőlem hanyagolhatják…

szirial - 2015. 10. 20. 21:05

Ha Citizen Z-t sose látjuk többé, engem az se zavarna.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy Lucy-t megenni vagy imádni akarják a Z-k?

Mala - 2015. 10. 21. 11:15

Arra én is kiváncsi vagyok, hogy mi a szándékuk az íróknak Lucyval. Túl gyorsan lepattintották, nem?
Remélem még idén kiderül.
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy a Z-k megennék, de valamiért nagyon vonzza őket.
Cassandrát én sem sajnáltam, sajnos nagyon rossz irányba vitték a karakterét :(

szirial - 2015. 10. 21. 19:16

Akkor éri komoly meglepetés az örökbefogadó szülőket, amikor levegőzni viszik a babát és rájuk ront a környék összes Z-je.
Vajon később is kisujjakat fog szopogatni Lucyke vagy egész karokat csócsál majd?

deku82 - 2015. 10. 21. 19:24

A 6. rész elején mondtam tesómnak, 3 karakter felesleges/irritál: a baba, a “kutya” és Z polgártárs. :) Idén a 2. rész volt eddig a csúcs, jó lenne továbblépni.

Furaha - 2015. 10. 24. 15:41

Hát… nálam nagyon érik a kasza. Kár, pedig az 1. évad nagyon szórakoztató volt, de akkor még jól sikerült a készítőknek egyensúlyozni a feszültebb jelenetek és a humor között. A 2. évad viszont a 3. rész óta átment teljesen debilbe, egyik rész nagyobb hülyeség, mint a másik. Egy részig tartó extra mutáns zombik, phyto-zombik… most komolyan, mi ez, a pokemon? zombi messiás, és a mostani rész missisippis hülyesége a 2 gyengeelméjűvel… És akkor még az extrém Asylum hülyeségekről, mint a guruló sajt és társai még nem is beszéltem. Hova lett a sztori, az izgalom és Murphy humora?

Benzin - 2015. 10. 24. 18:10

Következő részben jön George R. R. Martin, azt még megvárom, bár nem hinném, hogy sokat segítene ezen a szezonon. Ezt megették a random idiótaságok

Eny - 2015. 10. 26. 13:27

en meg igy is birom. kikapcsol teljesen a sok suletlenseg :D

Zsuzskamano - 2015. 10. 27. 08:36

Őszintén szólva én már jobban szeretem, mint a TWD-t, jobban szórakoztat, míg ott egyre több az unalmas jelenet. Nekem igenis tetszik, hogy mikor a legkomolyabban kéne izgulni, akkor betesznek egy “úúúúúbammegdefárasztó” poént, Murphyt épp ezért csípem, bár az apai érzései kiakasztottak picit. :) Z polgár szerintem csak arra kellett, hogy legyen egy híres név a soriban az elején, és felvezesse a fő történetet, én is megvagyok nélküle. Lucy szerintem hamar meg fog nőni (ha a terhességet nézem pár rész múlva már 9-10 évesen jöhetne simán), bár ezt a szálat nem értem mi a franctól született meg ilyen hamar. A sok sületlenség kimondottan kikapcsol esténként, én még jó pár évadon keresztül el tudnám viselni, bár való igaz, az első évad közelében sincsenek most, de ki tudja, lehet ez még jobb is. G.R.R.M. meg mehetne vissza könyvet írni a zombiskodás helyett! :D

Marcipáncica - 2015. 10. 27. 19:16

Bizony, Martin papa egyre több melléküzemágat folytat oszt a könyv meg nem halad. :)
Én is azok közé tartozom akik csippantják a sorozatot annak ellenére, hogy páran már leírták ebben az évadban. Nekem egyáltalán nem tűnik rosszabbnak vagy gagyibbnak mint az első. Annyi van, hogy a számítógépes trükkök (zombi állatok, kisbaba stb) rettentő bénák most. Ez korábban nem volt ennyire szembeszökő, de mivel némi szándékosságot feltételezek emögött, így ezt is inkább a poén faktorhoz sorolom mint hogy zavarjon.
A legfőbb erőssége még most is az, hogy teljesen szándékosan rettentő mód blőd a sorozat, iszonyatosan szórakoztató, és ezt a néha már morbidan beteges humort én nagyon kajálom. Teljesen kikapcsol egy fárasztó nap után. Maradok. Ez egyértelmű.

Mala - 2015. 10. 29. 17:36

Én is imádom ezt a szezont!
Az utolsó epizódon még órákig vihogtam, mint ahogy a sajton is.
Ha (komoly) drámát szeretnék, akkor megnézem a TWD-t, ezt pedig nyalánkságnak megtartom :)

Marcipáncica - 2015. 11. 04. 19:31

Ez a rész is simán hozott számomra hét idézetét, jelöltem is: “Zomby fun-pack. Collect all 10.” :)

winnie - 2015. 11. 06. 10:44

ehh, elkezdtem a darát, hogy végre felhozzam magam, a full lövöldözős 2×02 után végre megindultak, de a 3-4-5 mind iszonyatosan közepes volt, a babás résznél le is lőttem 30 perc körül, szóval ebből így kasza lesz.

hiába poénos és elborult olykor, de eddig rém unalmas és érdektelen.

Stiel - 2015. 11. 06. 22:09

3. évad berendelve.

Dee - 2015. 11. 11. 17:16

Gyerekek, ezek egyre betegebbek!:D Eddig se vettem túl komolyan a sorozatot, de a 2. évad már a vígjátékok vígjátékának a vígjátéka!:DD

Eny - 2015. 11. 12. 10:20

meg vege sincs az evadnak es en mar varom is a kovetkezot :D

Agathor - 2015. 11. 15. 21:16

Eddig nekem tetszik a 2. évad. A többiekkel ellentétben nekem pont a 2. rész nem jött be annyira, a Zombi-Jézusos részt pedig nagyon bírtam. De ez az UFO-s most nem hozta a vártat, valahogy túl gagyira sikerült, és nem volt benne semmi kiemelkedően poénos rész vagy utalás.

szirial - 2015. 11. 18. 21:09

Szerintem az indiános rész jó volt. Doki egyébként is az egyik kedvencem, de az asztrális projekciója nagyon bejött. Citizen Z-ből meg ennyit még pont el tudok viselni.

Roland - 2015. 11. 25. 21:22

kassza:(

Evian - 2015. 12. 14. 23:09

De jo kis resz volt, nagyon bejottek a flashbackek, es egy reg nem latott szereplot is jo volt latni :)

Evian - 2015. 12. 14. 23:10

lemaradt, hogy a 2×14-es reszrol beszeltem :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz