login |

Longmire: kezdett a 4. évad

2015. 09. 16. 17:52 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

(Muszáj azzal a felvezetéssel kezdenem, hogy a Netflix átvette a sorozatot az A&E-től, ahol 3 évig ment, így az összes rész egyben került a netre. Hogy ez mennyire jó hír, mármint az egész évad megosztása, azt mindenki magának dönti el, viszont én csak az első részről írok, így az évados spoilereket jelöljétek kommentben. Ha kapunk vendégkritikát, akkor lesz évados írás is.)

Na, ez pont olyan volt, mint amire emlékeztem. A Netflix láthatóan csak a sorozatainak palettáját akarta szélesíteni, és továbbra is az eddigi nem tini nézőket célozza meg a Longmire-rel. Itt nincs semmi fiatalítás, de még csak az esetlegesen nagyobb költségvetés sem látszik meg.

longmirefolyt1

Az tény, hogy én pár éve abbahagytam a Longmire nézését, így nem tudom, hogy a 3. évadban mennyire feküdtek rá a fő szálra, de most egyértelműen high concept alapozással indított a sorozat. Avagy lesz egy átívelő ügy, ami mellé esetleg becsúszhat pár helyi eset, nem tudom, aki tovább haladt az jelezhetné kommentben.

A fentieket komolyan lehet venni: a rendezés, a fényképezés, a zene, vagy épp a színészi alakítások semmit nem változtak. Ugyanúgy modern western hangulatra törekedtek, oldszkúl morál az indián rezervátum mellett, mint eddig, így gondolom nem meglepő, hogy nem váltottak Coen-tesós No Country For Old Men-re (az is modern western).

longmirefolyt2

Ami feltűnt, hogy igyekeztek az új nézőket is kiszolgálni. Bár minden cselekedet a múltban gyökerezett, szóval nem lett 180 fokos váltás, viszont bőven elég információt kaptunk ahhoz, hogy az eseményeket értsük is. Jó, én egy-két névvel és karakterrel előrébb voltam, mégis úgy érzem, hogy friss nézőként sem lett volna bajom.

Szóval megkaptuk a főbb ügyet, ami egy érthető gyilkosság, ayren egy kicsit örülhetett a kezdőképeknek, és onnantól jött a lassú kibontás. A Longmire nem egy The Killing, vagy annak társai, másfajta nyomozás kell számítanunk.

longmirefolyt3

Ami biztos: nekem ősszel nem lesz már időm a sorozatra, hiába tűnik bőven nézhetőnek. Lehet, hogy nem sok országos újoncot fogok végignézni, de a sok bepróbálás mellett az egyszerre kitett évad csak nyomasztana. Ennek tükrében évadkritika nem hiszem, hogy lesz, esetleg ha valaki vendégbloggerkedik, amit örömmel fogadunk.

5 hozzászólás Ne habozz!

ayren - 2015. 09. 16. 18:53

ayren sajnos magyar felirat hiányában még nem örülhetett se a kezdő- se a további képeknek, de ami késik nem múlik. Remélhetőleg. :) És ha jó ütemben jönnek a feliratok, és az évad végére nem felejti el az elejét, talán az évadzárót is elvállalja. :)

Lajoska67 - 2015. 09. 17. 00:55

Nagyon jó, nagyon szeretem. Felét láttam az évadnak, jól eltalálták, remélem, marad később is.

Llew - 2015. 09. 20. 20:31

Nem sokat tököltek, hogy a harmadik részre látszólag felgöngyölítették az átívelést.

Llew - 2015. 09. 20. 20:46

És most nézem, hogy Peter Weller felcsapott rendezőnek és elég foglalkoztatottnak tűnik az utóbbi években. Mindig jó színészeket, különösen sorozatszínészeket rendezőként látni.

wryvery - 2016. 04. 11. 21:39

Pár hónapja bukkantam erre a sorozatra és egyből az egyik kedvencemmé vélt. A hétvégén meg is néztem az összes részt a 4.évadból. S szerintem a színvonal nem csökkent. Spoiler ” szerencsére a Walt össze fog-e jönni vagy sem Vic-l nem erőltették nagyon. A végére egy nagyon jót csavartak az írók. Henry és Jacob egy oldalara kerül, a másik sarokba Malachi. Talán sokat húzták az olaj munkások által – a törvényi kiskapu adta lehetőséget használják ki – elkövetett bűntettekről szóló cselekményeket. Megtöltenek vele 3 részt teljesen. S olyan érzése van az embernek, hogy Walter az olajmunkás főnők lesz az új nagy ellenség. Zacharyt nem értem minek írták be, ha útközben el is kaszálják. Pedig küzd a beilleszkedéséért rendesen. Matthias kaphatott volna több súlyt az évadban, főleg az olaj munkásokkal kapcsolatban. Cady továbbra is keresi helyét a világban, de lehet a következő évadra sikerül megtalálnia. Dr. Monaghan belépése Walt életébe pedig nagyszerűen zárja ki a Vic-l való viszony kliséjét.”

Egy szó, mint száz nézzen bele mindenki, mert egy rendkívül érdekes sorozat, remek karakterekkel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz