login |

Limitált Széria: Sorozatklub

2015. 09. 17. 17:02 - Írta: CyClotroniC

28 hozzászólás | kategória: animáció, podcast,

Gondolom, sokatoknak ismerős a “könyvklub” kifejezés, ahol egy ismerős társaság összeül, hogy kibeszéljék az éppen terítéken lévő regényt, elvitatkozzanak róla vagy szimplán csak megosszák egymással a gondolataikat. Azt gondoltuk a Limitált Széria csapatával, hogy akár ki is próbálhatnánk ezt, nem csak magunk között, de a hallgatók bevonásával is, már amennyire ezt a podcast formátuma engedi.

logo2-500px

Jövő heti adásunkban az animációs műfajjal fogunk foglalkozni, és mivel elég sok sorozatot nézünk, de szinte egy olyan sincs, amivel mindenki naprakész lenne, ezért adta magát, hogy kiválasszunk egy-két epizódot kedvenc sorozatainkból, amikből nem csak a podcast többi tagja, de akár ti, hallgatók is felkészülhettek, ezzel egy kicsit interaktívabbá téve az élményt. Ezek lesznek terítéken:

Adventure TimeArcherBoJack HorsemanGravity Falls | My Little Pony
Over The Garden WallRick & MortySteven UniverseWe Bare Bears

Amellett, hogy a Gravity Falls-t leszámítva született már mindenről ajánló a Sorozatjunkie-n (és arról is írok hamarosan, mert hatalmas kedvencem lett), azért leírtuk pár mondatban, hogy mit kell tudni az adott sorozatról és a kiválasztott epizódokról, hogy segítsünk a válogatásban. Ha csak egy részre neveztek be, mindenképpen a “házi feladat” epizódot tekintsétek meg, viszont aki kedvet kapna utána egy kis repetára, annak szolgáltunk szorgalmi-ajánlattal is.

animation

A mind a kilenc sorozatból 20-20 percnyi ízelítőt adó teljes menü elfogyasztása nem több 3 óránál, de ha azt vesszük, hogy éppen 9 napotok van az adásig 9 sorozatra, akkor a kompletisták még a szorgalmikkal együtt is simán végezhetnek jövő hét szombatig. Természetesen az adás a szemlézett epizódok ismerete nélkül is hallgatható lesz, de reméljük, hogy minél többen velünk tartotok, hiszen amellett, hogy akár nem várt kedvencre is bukkanhattok köztük, érdekesebb lesz úgy hallgatni a beszélgetést, hogy a többségünk éppen ugyanannyit tud majd és ugyanazt a részt látta csupán az adott sorozatból, mint ti is.

Persze szeretnénk majd ezt a kezdeményezést később is elővenni más műfajokkal és sorozatokkal, akár közös pilot-bepróbálásokkal is, így csináltunk is neki egy egyszerű kis tumblr oldalt, ahol a mostani sorozatok rövid ajánlóit és a jövő heti adásra kiválasztott epizódokat is megtalálhatjátok. Annak pedig kifejezetten örülünk, ha megosztjátok velünk itt a fórumon, vagy a Facebook oldalunkon az első tapasztalataitokat a bepróbált epizódokról, kíváncsian várjuk ugyanis, hogy mik tetszettek nektek, vagy mik azok, amik egyáltalán nem működtek nálatok, így akár a ti véleményeteket is beleszerkeszthetjük majd az adásba.

Jövő hét szombaton “találkozunk”, addig is jó szemezgetést/darálást mindenkinek, aki velünk kíván tartani!

28 hozzászólás Ne habozz!

ubul - 2015. 09. 17. 18:16

pont a Gravity Fallsról nincs cikk, szomorú :D egyik kedvencem nekem is, remélem mihamarabb írtok róla :)

winnie - 2015. 09. 17. 18:39

megjegyzem van iras rola vagy 2 honapja, kaptunk villamtol, csak meg nem sikerult betolnunk:) meglatjuk, hogy igy mi lesz vele, hogy cyclo is tervez.

CyClotroniC - 2015. 09. 17. 18:41

Na azt speciál nem is tudtam, két írás sosem árt mondjuk, bár gondolom ő is általánosan írt és én is úgy akarok majd, de azt így előre meg tudom osztani, hogy nálam a nyár egyik legnagyobb daraélménye és meglepetése volt. Egy rohadt nagy, szórakoztató kaland az egész, ami tele van kreativitással és poénnal. A legdühítőbb, hogy minden évben próbálkozunk az országos csatornák kalandsorozataival, amikor itt van ez a zseniség az orrunk előtt.

Raziel Anarki - 2015. 09. 17. 19:25

én is épp tegnap fejeztem be a gravity falls darát, nagyon eltalált sorozat, instant kedvenc, várom az irásaiokat!

clegane - 2015. 09. 17. 21:35

ebből az Over The Garden Wall meg a BoJack ami nekem nagyon adta

baggio - 2015. 09. 17. 22:22

A Rick & Morty-ból tessék mindenkinek felkészülni :)

Skate - 2015. 09. 18. 01:50

Adventure Time: Az ajánlott részek közül csak a Card Wars jött be egyedül. Lemonhope kifejezetten idegesített. Thank You nem volt rossz, közben semmi extra. Egyelőre nem fogott meg a sorozat.

Gravity Falls: a pilot és a 2×02 is tetszett. Azt hiszem ledarálom az eddigi két évad részeit.

My Little Pony: szinkronosan láttam a pilotot, azóta feléje se néztem. Be kellene próbálnom eredetiben is.

BoJack Horseman: a promók eleve elriasztottak eleve, így nem igazán kaptam kedvet eddig a bepróbálására.

Rick & Morty: tavaly bekerült már a top10-be. Előtte még soha nem került éves listámba animációs sorozat. A 2. évad meg az idei legjobb eddig. Úgy érzem, év végén az első hely garantált lesz számára.

Archer: rendszeres nézője vagyok. A karaktereket még mindig imádom.

Over The Garden Wall: már pótolnom kellene nagyon.

Steven Universe, We Bare Bears: fogalmam sincs ezekről. Egy esélyt talán megérnek.

CyClotroniC - 2015. 09. 18. 05:38

Egy tény, a szokásos szinkronhisztin simán túlmutat az, hogy mennyire mások a pónik magyarul és eredeti nyelven. Imádom a sorozatot, de magyarul még engem is idegesítenek. No meg a pilot szerintem elég langyos rész.

Nem állítom 100%-ra, hogy meg fog változni a véleményed, de biztosan egészen más élmény lesz eredeti nyelven az It’s About Time, mint magyarul a pilot.

Réka - 2015. 09. 18. 10:30

Tök jó ötlet :) Igyekszem megnézni őket, legalább egy részét, Archert sokáig néztem, csak aztán elkallódott. Viszont a Rick & Morty-t nem bírtam nézni, nagyon zavart az öreg böfögése :(

A többit megnézem, tetszenek!

nedewya - 2015. 09. 18. 17:15

Adventure Time: Nem ez az első alkalom hogy szóba került nálatok ez a sorozat, és ti mindig pozitív véleménnyel vagytok róla, de ezúttal nem tudok egyetérteni veletek. Megnéztem az ajánlott epizódokat, valamint pár random részt, de nem tudtam megszeretni. Kétségtelen hogy kedves, és ártalmatlan sorozat, sőt még azt is elismerem, hogy a világ amit létrehoztak valóban nagyon részletgazdag, és fantáziadús, de nem tudok elmenni amellett hogy ez egy mese. Ha egyszer lesz gyerekem, nagyon örülök majd, ha ilyen mesét néz, és nem valami közönséges “böfögős-fingós” izét, de én már nem találtam szórakoztatónak.

Archer:
Huh. Pár éve, amikor az első évad kijött, baromira imádtam. Azt hittem ez lesz majd az animációs sorozatok királya, és erre sokáig minden esélye meg is volt. Az első két évad fantasztikusan az ócska akciófilmes klisék kiparodizálása, Archer taplósága (és az ebből adódó humor) valamint a popkultúrális utalások között, és pont ezért egésze zseniális volt. Viszont sajnos azt vettem észre, hogy a készítőkön egyre-inkább úrrá lett a kiégés jelensége. A sorozat lassan saját maga paródiájává vált, és olyan blőd agymenéssé változott, amit az én gyomrom már nem vesz be. Az eddigi utolsó évad konkrétan egy jó részt, és két nézhetőt tartalmazott, a többi vagy rettenetesen blőd volt, vagy önismétlés.
*A Vision Quest valóban nem rossz rész, de én elsőre inkább a korai évadokból ajánlanék pl: Killing Utne, Swiss Miss, Pipeline Fever – ezek mind zseniálisak.

BoJack Horseman:
Zseniális. Nagyon imádom. Egészen fantasztikusan egyensúlyozik a dráma, és a komédia között, hogy azt tanítani kéne. A karakterek, a történet, az állatokból fakadó komikum, a sztereotépiák kiforgatása, és végül a társadalomkritika, mind tökéletesen harmonizál, (főleg az első évad második felétől) és éppen ezért kötelezően nézős. (Remélem egyre több embernél)

Gravity Falls:
Csak egyetérteni tudok azzal, hogy “mindenkinek bátran merem ajánlani” Ez talán a legkönnyebben fogyasztható,sorozat a palettáról, csak sajnos nem sokan ismerik. :(

My Little Pony
Hááát…. Nem. Én tényleg megpróbáltam, de nem megy :)

Over The Garden Wall: nem ismerem, de pótolni fogom
Steven Universe: Nem ismerem, de nem is igazán fogott meg

We Bare Bears: Megnéztem, és tetszett, de valahogy nem az igazi. Legalábbis még nem az. Én remélem lesznek még jó sok része, és hogy az írók tudnak emelni/változtatni a humor stílusán, mert én egyenlőre inkább csak a “haver” része miatt nézem, és nem a “szitkom” miatt. Egyébként kifejezetten jó hangulata van, és szerethető sorozat, de nekem még valami hiányzik belőle.

Rick & Morty: Végére hagytam a legnagyobb kedvencem. Mese nincs, a Rick & Morty nálam a jelenlegi legjobb animációs, Sci-fi, és komédia sorozat. Három az egyben. Egészen zseniális, dacára annak, hogy a community sosem tartozott a kedvenceim közé. Ez viszont annyira beteg, annyira fantáziadús, annyira őrült… És közben mégsem válik önmaga paródiájává.
* A szorgalminak feladott 1×05 az egyik kedvenc részem, de szerintem a 2×02,2×03 és az 1×02 is tökéletes első nézésre.

CyClotroniC - 2015. 09. 18. 17:33

Egyrészt köszi a részletes élménybeszámolót, remélem még jönnek majd ilyesmik, másrészt tök szívesen reagálnék most pár dologra, mert érdekes felvetések vannak benne, csak akkor ugye mi marad az adásra :)

Talán csak annyit, hogy a Steven Universe a részek alapján vagy a leírás alapján nem fogott meg?

fajro - 2015. 09. 18. 19:26

Ez egy mennyire jó ötlet!!
Nagyon várom már a további részeket – mert sajnos az animációk nagyon nem érdekelnek… De lehet, hogy a hecc kedvéért ráveszem magam.

Mindenesetre az ötlet nagyon jó, mindenképpen követni fogom (bár általában csak csendben szoktam tenni) :)

Nedewya - 2015. 09. 19. 10:23

CyClotroniC: Rád bízom hol reagálsz rá, de örülök ha érdekesnek találod :)

A Steven Universe a leírás alapján nem fogott meg, bevallom nem volt még időm megnézni. Sajnos nekem is csak 24 órásak a napjaim, és bár Jack Bauernek ez elég arra, hogy megmentse a világot, nekem ez alatt csak napi 1-3 epizód fér bele, és ezt a szűkös keretet én inkább a kötelezően nézős dolgaimmal töltöm ki. Ebből viszont következik, hogy nem sok időm marad “kísérletezgeti” újakkal. :((

Treff86 - 2015. 09. 19. 10:56

A pónikon és a Steven Universen kívül (meg a macikon, de azt múlt héten kezdtem) mindet nézem, és imádom őket. Hiányolom a listából a Gumballt, ami szintén nagy kedvenc.

Lássuk egyesével:

Over the garden wall:
Egyszerűen tökéletes, sokkal sötétebb, mint egy Disney mese, aki szerint hasonlít Miyazaki műveire, annak nagyon igaza van, nekem is sokszor eszembe jutott miközben néztem. Remélem lesz folytatása, vagy előzmény sztorija (az képregényben meg is jelent). Az Oh potatoes and molassest rongyosra hallgattam, énekeltem, az asszony ha meghallja már rosszul van tőle :D
Szóval mindenkinek ajánlom, nagyon különleges élmény, de gyerekkel nem biztos, hogy megnézetném, legalábbis 10 év alattival nem…

Gravity Falls:
Abszolút imádom, humoros, ugyanakkor olyan high concept összeesküvés elmélet meg átívelő szál van benne, amelyet sok “rendes” sorozat is megirigyelhetne. A részek végi feladványok meg hűűű, hatalmas plusz, kár hogy én nem értek a kriptográfiához :)
Vannak egyébként miniepizódok is, azok is nagyon jók. És abszolút kedvenc a szivárványt hányó törp látványvilága :)

Adventure Time:
Régóta nézem, szeretem is, de itt jobb szeretem az epizodikus dolgokat, az átívelő szál annyira nem foglalkoztat, sokszor össze vissza nézem a részeket, rövid leírás alapján megnézem, hogy milyen az a rész, és ha éppen hangulatom van hozzá, akkor megnézem.

Archer:
Egyszerűen imádom, humor és retró kémkedés? Jöhet minden mennyiségben :) (élőszereplősből ott a Danger 5, ha valakinek hiánya van az új évadig) Nagy kedvenc volt a Bobs crossover rész (apropó Bob is hiánzik a listáról, meg a South Park, meg más sok más sorozat..) De itt igaz, hogy az első pár éved jobban bejött, mint a mostaniak, viszont mindig megújul, képes az éles váltásra (drogos vonal…), szóval szeretem, és maradok nézni, mert jókat lehet nevetni rajta. Lanaaaaaaaaa……

Rick és Morty:
Maga a tömény zsenialitás, ha valaki túl tud lépni a böfögéseken, akkor nem fog csalódni. Az új évadban, amúgy kicsit drámaibb lett Rick karaktere, eddig érzéketlen valakinek tűnt, de idén több részben is kiderült már, hogy nagyon nem így van.

Macik:
Cukik, ennyi, érdemes rá szánni néha 10 percet egy részre.

BoJack:
Idei felfadezés, azaz múlt heti. Tavaly megnéztem az első részt és kaszáltam is…de annyi jót írtak róla, plusz a Netflix nálam már komoly minőség jelző azóta, hogy elkezdtem újra, de az első nézte nem néztem meg ismét…Nagyon sötét, pont megfelelő arányú dramedy, hasonló a Californication-höz, de itt a rajzolt vonal, és az így megteremtett állat/ember világ tud enyhíteni a sötétségen (vagy pont mélyíteni, lásd barát/kaja jelenet). Alig várom a következő évadot, szinte észre se vettem, hogy elfogytak a részek, meg hogy telik az idő…

Steven:
Tv-ben néha elkapom reggelente munkába készülődés közben a CN-ön, vagy hétvégén, tetszik; lehet nézni fogom, de még sok sorozat vár, és Autumn is comming…szóval, előbb az új pilotok :D

Pónik:
Ua., mint a Steven.

Flutter Dash - 2015. 09. 19. 19:32

Már megint szinkronhiszti? -.-
Én speciel úgy lettem nagy rajongója a póniknak, hogy magyarul néztem meg az első évadot, utána meg felirattal és magyarul is! Tény hogy van néhol hibája a szinkronnak, de én akkor is azt fogom előnyben részesíteni az eredetivel szemben!

CyClotroniC - 2015. 09. 19. 20:07

Hát pedig… engem kifejezetten sokkolt a pónik magyar hangja. Leginkább azért zavaró, mert egész estés animációs filmeknél kifejezetten jókat szoktunk csinálni, többnyire bejönnek, de itt minden elsiklott. Az a huszadrangú kategória, hogy a dalok fordítása gyengus, az énekhangok is (a This Day-jel magyarul vallatni lehet) vagy hogy elveszik itt-ott pár poén, de sajnos a karakterek jellemei eltűnnek ebben az affektáló, picsás magyar szinkronban. Komolyan olyanok voltak mind, mintha tini drama queenek lennének, pedig eredetiben AJ déli akcentusa, Dashie vagány, tomboy hangja, Rarity okosan kimért prűdsége, ami sosem megy át ripacsba, mind-mind rohadt sokat dob a karaktereken, az meg külön fájó, hogy Pinkie Pie sípolós játék hangjából semmi nem maradt meg magyarul.

Sajnos ugyanilyen csalódás volt a Gravity Falls is. Valamiért a tévés mesék túl vannak affektálva a legtöbbször, pedig ha Pixar filmet kell szinkronizálni, ezen képesek vagyunk túllépni.

Egyébként bele lehet futni jókba is, a South Park számomra dupla élmény, egészen máshogy vicces eredeti nyelven és magyarul sokszor, nyelvileg is roppant kreatív, de hogy egy aktuálisat is mondjak, a Simpsonsból kivágott Rick & Morty cameoban Mortynak telitalálat a hangja, Rickké sajnos nem az igazi, de ha lenne magyarul, már az is félsiker.

Ettől még tetszhet valakinek, ahogy neked is, magyarul, de engem túl sok minden zavar ahhoz, hogy úgyis élvezzem.

Treff86 - 2015. 09. 19. 22:18

Fura, én mindent angolul nézek, akkor is,ha már van belőle szinkronos, kivételt képez a Gravity Falls, amit soha nem nézek eredetiben (pedig már nagyon kíváncsi vagyok, a szinkronos meg csak nem akar folytatódni…) és az Adventure Time. Ezeknek imádom a magyar hangját. Mondjuk a Mabel angol hangját adó színésznőt ki nem álhatom, egy szerepét se bírom, rettenetesen irritál, de mígna Bobs burgerben túl tudok lendülni ezen, addig a Gravityt túlságosan isnszerertem hozzá. (Apropó, volt már olyan heti kérdés,hogy ki az a színész/színésznő, akit nem tudsz elviselni semmil,en szerepben és ki az, aki bárkit alakíthat mégis imádod, esetleg csak miatta nézed a sorozatot?). Illetve a South Parkban a hangok mindkettőben jók, a régi részeket jobb szeretem magyarul, de az újakat megnézem adott héten angolul, de annyira nem jön már be a sorozat, hogy nem nézem meg újra szinkronosan,csak azért, hogy úgy is halljam. (Ha már animációs téma szvsz a South Park túl amerikai lett, mióta próbálnak trendik lenni a témákkal, és nemcsak szimllán viccesek, azóta nem tudok végignézni egy részt se a nélkül, hogy 3-4x ne állítanám meg csak azért, hogy kiguglizzam, hogyakkor most ki az akiről beszélnek és mit csinált és az most miért is vicces…jobb szerettem míg univerzálisan bolt vicces és nem kellett hozzá az amerikai életérzés…a mostani rész pl egyáltalán nem jött át ezzel a pcmarhasággal, lehet nekik ott vicces, de ezzel kezdeni az évadot eléggé rossz ómen szerintem…egyedül Cartman mentette meg a részt meg Randy..mint már oly’ sokszor…)

DarylD - 2015. 09. 19. 22:30

My Little Pony: Jelenleg is folyik a dara, szép tempósan haladok vele, jelenleg a negyedik évadnál tartok. Nehezebben rántott be, az első pár rész nem fogott meg igazán, de bíztam Cyclo ízlésében, és nem bántam meg.:D Szerintem sokat nőtt a minőség mostanra, plusz egyre jobban hozzám nőnek a karakterek, nagy kedvenc lett.

Over the Garden Wall: Ez az egyetlen, amit nem próbáltam be. Kritikák alapján daralistán van, de ezt úgyis tuti meg fogom nézni, nem akartam kavarni a sorrenden.

Steven Universe: Talán ez tetszett a legkevésbé a látottak közül, de még így is simán nézhető kategória, de úgy érzem ezt nehezebben kedvelném meg. Azért erősen gondolkozok itt is a darán.

Gravity Falls: Itt csak a pilotot néztem meg, mert az alapján ezt is tuti ledarálom majd valamikor. A humora talán ennek fogott meg a legkevésbé elsőre, de maga a heti ügy’ szórakoztató volt nagyon, és kíváncsi vagyok mit tartogatnak még a későbbiekben.

Adventure Time: Hú, ez igazi érzelmi hullámvasút volt. A 4 rész alatt néha tátott szájjal lestem a gyomrosok után, másik pillanatban meg már röhögtem Finn-ék hülyeségén. Tetszett, amit láttam, de 6 évadot nem tudom mikor fogok tudni ledarálni belőle, főleg úgy, hogy az első pár évad gyengébb állítólag.

Archer: Ezt amúgy is néztem, szeretem is nagyon. Mostanra kicsit ellaposodott már, de tele van remek karakterekkel, és még most is gyakran sikerednek érdekesre a heti sztorik.

Rick and Morty: Nézem, imádom, ötletes nagyon, kár lenne kihagyni!

We Bare Bears: Na, ezt nagyon szerettem, de teljesen azt hittem, hogy 6 rész után vége lett az első évadnak. Már ezért megérte, hogy előjöttetek ezzel az adással, most darálom az 1. évadot.:)

BoJack Horseman: Hatalmas kedvenc, nagyjából top5 kedvencem közt van eddig idén. Nagyon ügyesen adagolják a drámát és a komédiát, tele van remek karakterekkel, én oda vagyok érte.

Amit hiányolok 2 látott rész alapján a listáról, az a Clarence. Amit én láttam belőle az szórakoztató volt és vicces, kicsit hasonlított a humora némelyik sorozatra innen. Talán érdemes lenne bepróbálnotok azt is valamikor:)

Norbi - 2015. 09. 20. 15:55

My little pony: Ezt a sorozatot még nem nézem, kicsit tartok tőle sajnos, bár a cikk alapján simán nekem való lenne, majd egyszer lehet le fogom darálni, de inkább nézném eredeti nyelven, csak magyar felirat nélkül nem biztos, hogy belemernék vágni. Nem tudom mennyire nehéz a nyelvezete.

Adventure Time: Ebből már láttam pár részt, és tetszett is. Régóta rajta van a dara listámon. A közeljövőben el is fogom kezdeni.

Rick and Morty: Színtiszta zsenialitás. Imádom!

Bojack Horseman: Kellemes meglepetés volt, főleg mikor át csap drámába a sorozat. A 2. évadot még nem kezdtem el nézni, de biztos az is jó lesz.

Over The Garden Wall: Mestermű, főleg amik a végén kiderülnek. Nagyon élveztem, tényleg mindenkinek ajánlom hiszen végignézni se egy hosszú idő.

Archer: Nagy hiányosságom, ezt is a közeljövőben tervezem ledarálni az elejétől kezdve. Természetesen 1-2 részt láttam, azok tetszettek.

Steven Universe: Erre is ugyanezt tudom mondani. Láttam pár részt, érdekes. Annyira nem szippantott még be és még annak idején a pilot se fogott meg igazán, de én kitartó vagyok és egyszer ezt is befogom pótolni az elejétől. :D

Gravity Falls: Az egyik legjobb animációs sorozat. Nagyon, de nagyon szeretem. Imádom a humorát, a rejtélyeket az átívelő szálat, ami néha izgalmasabb mint bármelyik másik film vagy sorozat, és nagyon tetszik a kialakított univerzuma. Bátran ajánlom mindenkinek.

We bare bears: Ezt a napokban le is daráltam. Tetszetős, csak kell még neki egy kis idő mire kiforrja magát, de én maradok az biztos. Mondjuk ezt angol felirattal nézem és elég jól értem, nem tudom a póniknak vagy az adventure time-nak milyen lehet a nyelvezete?

Fura, hogy a South Park és a Family guy nincsenek itt, bár lehet az már túl mainstream. :D

CyClotroniC - 2015. 09. 20. 18:43

Norbi: Úgy gondolom, hogy nehéz nyelvezetük egyáltalán, sőt kifejezetten könnyen érthetőek, de a pónikban vannak pörgős jelenetek vagy neuoritkus karakterek, akik hadarhatnak, de angol felirattal az se lehet gond szerintem, mert alap szavakat használnak.

A South Park és a Family Guy pedig azért maradt ki, mert mainstreamek is már, ahogy mondtad, illetve annyira nem nagy kedvenceink. Ha van kimaradó, amit sajnálok, az a Korra, de abból lehetetlen epizódot kiragadni, az annyira high-concept, illetve sajnos már nem is fut, így magyarázható a hiánya.

uw - 2015. 09. 21. 01:31

Én még a Star vs the Forces of Evil-t hiányolom, gravity falls mellett nagy kedvenc.

CyClotroniC - 2015. 09. 21. 01:36

uw: Na nekem pont az a következő animációs darám, szóval sajnos nem volt még meg és a többieknek sem, így most kimaradt, de amúgy érdekel.

kns - 2015. 09. 21. 14:08

Na és a Regular show hol marad?:D

Norbi - 2015. 09. 21. 19:35

A Star vs the Forces of Evil-t én is elkezdtem nézni, de még csak 1-2 részt láttam, az alapján biztos fogom majd folytatni, meglepően jó :D

CyClotroniC - 2015. 09. 21. 19:58

Azóta nekem is megvolt 40 perc, nálam is dara lesz.

yeeeyha - 2015. 09. 22. 20:27

Az animációs sorozatok terén teljesen kezdő vagyok, gyerekként se nagyon néztem őket, azután még végképp nem.
Főleg a twitteres méltatások (CyClotroniC, superpityu által) miatt figyeltem fel a műfajra, mert nem értettem, miért lehetnek ezek annyira jók, hogy egyszerűen muszáj beszélni róluk és 1 hete letöltöttem egy szép kis kupacot:
My Little Pony, Steven Universe, Adventure Time, Rick&Morty. Utána még kettőt ajánlottak mindenképp: Gravity Falls-t és az Over the garden wall-t. A Ponyn kívül mindet sikerült is bepróbálni az elmúlt pár napban.

Szóval nekem kezdőként minden teljesen új, és fura is ez az érzés, mert nem tudtam mire számítsak. Egy normál sorozatnál sosincs ennyire tiszta lap, sokszor már az alapján be lehet vhogy sorolni, hogy melyik csatornán megy.

És akkor a bepróbált sorozatok nálam (perpill) a leggyengébbtől legjobbig:
5. Adventure Time: az első bepróbált és fúúú, nagyon nem jött be, a pilotot se bírtam végignézni. Nem tetszett se a grafika, se a világ, se semmi.

4. Steven Universe: érdekes az egész, Steven egyből szimpatikus lett, de ez az in medias res kezdés kicsit sok volt nekem (köldök és szupererő és lények stb. minden magyarázat nélkül). Annyit még nem láttam belőle, hogy kialakult véleményem legyen a lányokról, egyenlőre ők a furán furák közé tartoznak, remélem ez változni fog.

3. Over the garden wall: azért ez a harmadik, mert már éjszaka kezdtem nézni, aztán ezzel álmodtam egy baromi ijesztőt, de nagyon bírom a hangulatát és a 2 testvér egyszerűségét és egyben mégis mélységét. Hihetetlenül komplex-nek érzek minden epizódot, pedig 10 perc az egész. Elsőre 4 részt néztem meg, de másnap napközben is volt, hogy eszembe jutott és elkapott a hangulata. Erre a legtöbb 40 perces sorozat se képes. Amúgy olyan, mintha egy leendő klasszikust néznék (lehet a zene miatt is), ill. itt éreztem azt, hogy számít, hogy kezdő vagyok az animációs sorozatok terén, mert CyClotroniC kritikájában a felhozott példákból mindegyik tök ismeretlen volt, de annyira nem bánom, hogy ebből a stílusból ez nekem az első.

2. Gravity Falls: ezt egyszerűen nem lehet nem szeretni :D de tényleg, aranyos is, vicces is, kalandos is, pedig annyira egyszerű keretbe van rakva (2 testvér a nagybácsinál tölti a szünidőt), hogy látatlanban azt hittem, áá, ez unalmas és gagyi lesz. Pedig….! Az 5 sorozatból ez az egyetlen, ami az első rész első pillanatától fogva megvett kilóra, ahogy Dipper kommentálásában elkezdődik a sztori és mindjárt az 1. ügyük is tök jó volt (műkéztől, vámpírtól, zombin át minden eszembe jutott, hogy mi lehet a csávóval, erre :DD ), lazán 9/10-es rész volt. Dipper a kedvencem, de Mabel és Stan bácsi is nagyarc.
Ami a legjobban tetszik, hogy a rejtélyes esetek is mindig rejtélyesek, szóval mindig meglepődök a megoldásnál és változatos sémákra épülnek a részek, (viaszbábu gyilkosság, szörny lefotózás, vagy csak Mabel szép kis szíve :D); ellenpéldának hoznám például a Relic Hunter-t, hogy az mennyire egy sémára épült (Sidney a harcos amazon, Nigel a tudós pipogya, és a napot mindig Sidney nyeri meg, stb.), ill. utóbbi időből a Zero Hour unalmassága, tipikussága rémlik így a kalandsorozatok közül. Ahhoz képest, hogy milyen kevés kalandfilm, kalandsorozat készül mostanában, a legtöbb mégis pocsék lesz, erre tessék, itt van ez.

1. Rick&Morty: az első résznél nagyon pislogtam, hogy WTF mi ez és mit akar, de úristen, rohadt jó. Ettől tartottam egyébként a legjobban, mert annyira messze állt ránézésre az én stílusomtól. Amúgy igen, tényleg messze van a komfortzónámtól, 1 epizód épp elég belőle egyszerre, annyi ötlettel és történettel vannak telezsúfolva, ha ezt nézi az ember, akkor 100%-ban a képernyőre kell tapadnia. Rick&Morty remek páros, rátaláltam a Simpson családbeli látogatásukra is és az a pár perc is nagyon adta (de Simpsont továbbra se tervezek nézni, soha). A szörnyek amúgy baromi rusnyák, Rick meg csinálhatna egy videóblogot az őrült munkáiról és a különféle világokról :D
(Szitkom terén egyébként épp Community darában vagyok, szóval ezzel együtt Dan Harmon most nagyon benne van az életemben.)

Ősszel nagy animációs darákban leszek, úgy érzem.

Norbi - 2015. 09. 27. 14:31

Mikor jön a rész? Egész héten ezt vártam :D

CyClotroniC - 2015. 09. 27. 16:26

Norbi: általában szombaton szokott lenne ugye, de nagyon nem volt időm befejezni a vágást, sajnos ez egy ilyen káosz hét volt nekem. Ma szeretném ezt pótolni, szóval azt mondom, hogy legrosszabb esetben holnap tuti kimegy.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz