login |

Pilot-mustra: Best Time Ever with Neil Patrick Harris – 1×01

2015. 09. 17. 15:00 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Az idei amerikai országos tévés évad első újonca nem sorozat volt, hanem Neil Patrick Harris varieté show-ja az NBC-n. Magyarul utálom a varieté elnevezést, mert sokak szókincsében nincs benne, esetleg rosszra asszociálnak róla (a Dáridó-féle esztrádra), pedig angolul a variety egyszerű kifejezés, mondhatni arra utal, hogy “mindent bele”, egy random műsorszámokból álló zenés szórakoztató műsort kell elképzelni.

A BTEWNPH az angoloknál évek óta futó Ant and Dec’s Saturday Night Takeaway licence alapján készült, és a lényege, hogy amellett, hogy NPH minden ökörséggel szórakoztatja a nézőt, részenként 5-6 nagyobb szegmensben láthatunk humoros jeleneteket, celebes viccelődéseket/átveréseket, kandi kamerás kunsztokat, látványos versenyeket, vetélkedőket, zenét, táncot – ami éppen az adott adásra jut.  Ja, és a műsor ÉLŐ. (A végére azért kiírják, hogy amit kell, azt utólag esetleg rekreálhatják, bár nem tudom, mit lehetett.)

Best Time Ever with Neil Patrick Harris - 1x01-01

A Best Time Ever a kinti sajtótól inkább negatív kritikákat kapott, helyenként kemény lehúzásokat is, így felkészülten vártam a premiert, de az az igazság, hogy teljesen kellemes lett a végeredmény. Kellemes, bár nagyon üres, ez nem must-see TV. Ehhez persze az is kellett, hogy legyen benne feelgood szegmens, mindig is szerettem az “ajándékozós”, random embert meglepős dolgokat (softy vagyok), mint ahogy a celebes átveréseket is, ld. Punk’D.

Az élő adásra utaló snittek is jópofák voltak, mint a látható stábtagok, a random emberek bemikrofonozása, legalább az illúziója megvan annak, hogy tényleg nincs megbeszélve semmi. Cserébe viszont Nicole Scherzinger (aki NPH állandó társa lesz) konstans súgógép-bámulása, még a dialógoknál is, rém zavaró volt. És a végén, ahogy Reese Witherspoon (ő volt az 1×01 celeb bemondója) beszélt és közben bámult felfele a kamera mellé, végképp fura volt.)

Best Time Ever with Neil Patrick Harris - 1x01-04

Csak szemléltetésképp, a következők voltak a pilotban – a videóik külön posztban itt nézhetőek meg:

  • Best Days of Our Lives: egy néző házaspárt felhívtak a színpadra, és rejtett kamerás felvételekkel szembesítették őket azzal, hogy az elmúlt hetekben hova követte őket NPH, és hányszor találkoztak vele anélkül, hogy tudtak volna róla. Aranyos és feelgood volt, ezeket szeretem. 8/10
  • Singalong: karaokevetélkedő 3 ember között, egy élőben énekelt dalt (Gloria Gaynor: I Will Survive) kellett 1000 dollárért folytatni. A csavar az, hogy a 3 játékost élőben kapcsolták egy rejtett kamerán át az otthoni tévékészüléke elől. Elsőre a reakció priceless, de utána csak 3 perc éneklés. Kit érdekel, hogy nyernek-e? 2/10
  • Neil Vs: minden részben lesz egy meglepetés feladat – vagy a celeb bemondó, vagy a rejtélyes vendég, vagy Nicole Scherzinger, vagy egy néző ellen. Most toronyra mászás és drótkötélpályás lecsúszás volt. Élőben, két reklámszünet között. 3/10, de csak azért, mert a műsorban butaszőke bemondót játszó Witherspoon végre csinált is valamit.

Best Time Ever with Neil Patrick Harris - 1x01-06

  • Undercover: részben celebes álinterjú (ismerős itthonról), részben átverés – a The Voice forgatásán NPH az osztrák The Voice műsorvezetőjeként kérdezte a hírességeket, majd a háttal ülő zsűrinek előadott egy dalt. 6/10, de csak NPH miatt, maga a kunszt annyira nem volt vicces, az éneklés meg hosszú.
  • Get Lucky: totál random néző dögunalmas játékkal (egy perc alatt válaszolnia kell minél több kérdésre, két megadott válasz közül) durva jó dolgokat nyer, amiket utána még kockára is tehet. 1/10
  • End of The Show Show: “nagyszabású” táncos finálé, NPH produkcióival, jópofa celeb cameo-val, amit nem lövök le. Ehhez ért NPH, elemében van, de szerintem a többségnek ez hiányozna a legkevésbé. 5/10

Best Time Ever with Neil Patrick Harris - 1x01-09

Tudom, hogy agykikapcsoló szórakoztatásról van szó, de ettől még az üresség negatívumként említhető. Fontos nekünk látni, ahogy NPH élőben(!) 5 percig versenyt mászik egy Oscar-díjas színésszel, hogy utána lecsússzon egy (WAITFORIT!) drótkötélen, miközben ezt valaki közvetíti? Akinek van ideje pár perces netes videókat nézni, annak lehet, de én még a feleségem által nekem küldött videós linkekre sem kattintok sokszor idő hiányában.

Best Time Ever with Neil Patrick Harris - 1x01-03

Szóval nem volt gond a Best Time Ever-rel, nem unatkoztam rajta, bár ha minden epizódot erre a szerkezetre húznának rá, akkor az egyhangú lenne. Azonban hiszem, hogy lesz mindenféle szegmens, szóval a változatosság garantált.

Nézős persze nem lesz, csak akkor, ha valami olyasmi szituációban vagyok, ahol el kell foglalnom magam egy félszemmel is nézhető sorozattal. Ráadásul, mint már hónapokkal ezelőtt is írtam, ez tipikusan YouTube-sorozat számomra. Igaz, hogy NPH szórakoztató az átkötéseivel, de a fő élményhez minden héten elég megnézni azt az 1-2 produkciót, ami érdekli az embert, és a maradék időbe belefér egy szitkom epizód.

Best Time Ever with Neil Patrick Harris - 1x01-02

Az mondjuk lenyűgözött, hogy ez a 8 rész milyen előkészületeket kívánhatott meg, forgathattak bőven az ezt megelőző hónapokban ilyen-olyan jeleneteket. Most pedig arathatják munkájuk gyümölcsét, ha sikeres lesz a műsor. Ami egyébként újabb mínusz 1 vagy 2 sorozatot jelent, ami ilyen bőséges kínálat mellett már nem ráz meg minket annyira.

A végén persze adja magát a kérdés: itthon miért nincs ilyen már jó ideje? Oké, lehet, hogy a 18-49 éveseknek nem ez kellene, de ettől még egy jó műsorvezetővel (vagy mindig mással?), lehetne valami event jellegű dolgot összedobni. És modern varietére gondolok, nem Lagzi Lajcsi-féle csujogatós esztrád műsorra, vagy Rózsa Gyuri ősrégi Televarietéjére.

18 hozzászólás Ne habozz!

@fatrakor27 - 2015. 09. 17. 15:08

Utolsó kérdésedre a válaszom, véleményem szerint Magyarországon nincsen olyan igazán jó műsorvezető, aki egy ilyen műsort el tudna vinni a hátán.
Saját tapasztalataim szerint akárhányszor le akartam ülni ilyesmi műsorokat nézni, ahol van műsorvezető, 10 percnél tovább dührohamok kíséretében kapcsoltam ki a TV-t.

juhaszvik - 2015. 09. 17. 15:29

ma tuti belenézek, engem érdekel. dr.horrible óta nagyon csípem NPH-t. kérdés, hogy mennyi benne a dumálós rész (felvezetés)?

magyar verzió: áh, mennyi formátumnak nincs itthon lokalizációja, miért pont ennek lenne (a már emlegetetteket leszámítva).

Lengabor - 2015. 09. 17. 15:36

Ha csak olyan színvonalon hoznák össze, mint a Gyertek át szombat estét, neadjisten a Vundersőn és Zuperszexit, akkor inkább nem kellene, legalábbis nekem biztos nem. Ellenben egy modern Csíííz!, Kész átverés Show vagy America’s Funniest Home Videos hazai kiadása jöhetne. Ez a kicsit ez is, kicsit az is műfaj nem biztos, hogy nagyon sikeres lenne, műsorvezetőtől függetlenül. Na meg a hazai celebekkel is tele a padlás. Szóval nem mondanám, hogy pont erre lenne szükség itthon, de normális megvalósítással adnék neki egy esélyt.

winnie - 2015. 09. 17. 15:43

“kérdés, hogy mennyi benne a dumálós rész (felvezetés)?”

minimális.

vbalazs91 - 2015. 09. 17. 16:16

Engem valahogy nem tudnak felizgatni az ilyen műsorok.

winnie - 2015. 09. 17. 16:17

ld. a szavazásunkat, ez nem meglepő, a többség így van vele:

Junkie-ként érdekelne egy ilyen műfajú műsor?

Nem. (55%)
Pár szegmensét talán nézném rendszeresen. (27%)
Igen. (18%)

vbalazs91 - 2015. 09. 17. 16:29

Akkor lehet, hogy ezért nincs itthon ilyen műsor :)

winnie - 2015. 09. 17. 16:31

de nem feltétlenül mi lennénk a célközönség, hiszen sok olyan műsor van és sikeres, ami minket nem érdekel. és abból kiindulva, hogy angliában sikeres, amerikában elindították, az esély biztos, hogy meg lenne rá.

juhaszvik - 2015. 09. 17. 21:45

Megnéztem, és… engem elkapott! az utolsó eseménynél csak pislogtam, hogy basszus lement a 40 perc.
Jó, tudom, hogy másnál nem lesz ekkora móka, de engem megvettek kilóra. Folyamatosan pörgött, NPH szinte hibátlan volt. Mondjuk a véletlenül(?) felvett súgógép, vagy a háttérben iszkoló NPH az End of The Show Show alatt mutatja, hogy csupa hibaforrás az élő műsor.

“jópofa celeb cameo” – ez nem volt meg, aztán megnéztem még egyszer: az a nő, aki hasonlított Oprah-ra, az Oprah volt?

monana - 2015. 09. 17. 22:58

“jópofa celeb cameo”
jah engem is ez érdekelne

winnie - 2015. 09. 17. 23:22

a végén ott volt ant és dec, az angol házigazdák.

dragon1986 - 2015. 09. 19. 22:45

“jópofa celeb cameo” – ez nem volt meg, aztán megnéztem még egyszer: az a nő, aki hasonlított Oprah-ra, az Oprah volt?

nem rémlik de lehetséges. Person of Interestes színésznőt is láttam.

Thomas - 2015. 09. 20. 15:22

Most jutottam el odáig, hogy megnézzem, nekem nagyon tetszett, ritka jó szórakozás volt:) Szinte végig fülig ért a szám, de a Voice-os résznél konkrétan meg kellett állítani többször, mert már annyira röhögtem:) Amíg ilyen marad, és változatos tud lenni, addig tuti nézős lesz nálam:)

De ez a műsor olyan jól állt volna Ryan Seacrestnek, ebben aztán ki tudott volna bontakozni, nem a Knock Knock Live-ban, amit úgy vezetett, mintha ő is unná:) Mondjuk Neil sem volt rossz, de nekem végig ez járt a fejemben, hogy milyen jó lenne e bben Ryan-t látni, ezért végre megkapná jövőre a reality műsorvezetős Emmy-t, így meg gondolom Neil fogja:)

A legkevésbé nekem a mászós verseny tetszett, meg az utolsó, közös parádázás, ott nem is nagyon figyelhettem, mert Ant & Dec-et észre sem vettem, de most vissza fogom nézni. A többi szerintem jó volt, a karaoke kimondottan feelgood, én is énekeltem velük a dalt, és még a kérdéses játék is érdekes volt.

Zuzu - 2015. 09. 24. 00:23

omg a 2. rész mekkora volt már!!!??? :-DD
nagyon jó pörgös volt végig, az end of the show show meg feltette az íre a pontot!

Thomas - 2015. 09. 24. 23:33

Nekem is tetszett a 2. rész:) Mondjuk a Britney-s átverés nem volt annyira vicces, mint a Voice-os, de azért bejött. Az első szegmens is jól sikerült, a karaoke pláne, és még a vége is fogyaszthatóbb volt így, hogy Bonnie Tyler énekelt közben:) A legnagyobb fejlődés meg a versenyzős szegmensben volt, ami sokkal élvezhetőbbre sikerült:) Jó lesz ez, egyelőre simán hozza a várakozásaimat:)

Thomas - 2015. 10. 01. 19:18

Jó volt a 3. rész is:) Szerintem baromi feelgood az egész műsor, attól függetlenül, hogy hogy sikerülnek az egyes szegmensek. Mert most szerintem kevésbé jól, legalábbis az apuka nem volt valami vicces, aki megtréfálta a családját, a kvízjáték is harmadikra már kezd unalmas lenni, és zenei vendégként Cee Lo Green nincs nálam egy szinten Gloria Gaynorral vagy Bonnie Tylerrel:) Viszont ami érdekes volt, hogy a versenyzős rész most az időjárási körülmények miatt elmaradt, így rögtönözniük kellett, és egy Cobie Smulders-es kandi kamerás videót kaptak elő a kalapból, ami viszont tetszett:)

moony - 2015. 10. 04. 20:30

imádom, imádom és imádom. végig vigyorogtam eddig minden részt, iszonyatosan feelgood. Neil szokás szerint hozza zseniális formáját, érdekes az egész koncepció, nem tudom jobban hangsúlyozni hogy mennyire megfogott az egész.

Thomas - 2015. 10. 08. 16:17

Én is:) Most a kezdő szegmensen (ami vagy negyed órás volt) is remekül szórakoztam, akkorákat röhögtem, pedig nem is nézem ezeket a Real Housewives-soroztokat:) Képzelem, hogy a nézőik mennyire élvezhették :D És azt sem hittem volna, hogy megérem, hogy látom, ahogy Shaquille O’Neal kolompon kíséri Gloria Estefant:) És az a lézeres játék is jó móka volt, és most még a végén a dobolászás is:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz