login |

Sex&Drugs&Rock&Roll: vége az 1. évadnak

2015. 09. 18. 21:47 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: kritika,

We’re “norm-core,” which I invented. We wear mall clothes. No irony, bro.

Oké, ez váratlanul ért. Több nyári újonc komédia is nézős lett nálam (talán túl sok is), de legjobban magasan a Sex&Drugs&Rock&Roll jött be. Eszméletlen jó szórakozás volt. Szóval igazán jöhetne egy második évados berendelés.

A sorozatról human többet is írt, egyet a pilot és egyet 3 rész után, és egyet kell értenem vele, aki valamilyen szinten is komálja Denis Leary-t, annak kötelező a sorozat. Nemcsak azért, mert ő a főszereplő, hanem mert ő is készítettes, és majdnem az összes epizódot ő írta (még a dalokat is), s ennek köszönhetően rengeteg mindent kap a durva sok öniróniával megformázott fő karakter az ő személyiségéből.

Sex Drugs Rock and Roll-5

Már maga a sorozat alapszituációja is vicces, ahogy a 80-as évekből megörökölt frizurájú, ex-rocksztár Leary (alias Johnny Rock) ismeretlenül ráhajt a saját lányára, aki a sorozat elején a karaktere volt együttesének új énekese lesz, s így indul meg a sztárság felé vezető úton. Ebben apja mind zeneszerző és/vagy dalszövegíró segíti, de természetesen velük tart az egykori dobos, gitáros és basszusgitáros, akik mind nem semmi figurák, a kiöregedett rockerek mindig is jó arcok voltak.

We read this article on U2. At the very beginning of the band, they agreed, like brothers, that they would split everything. Every goddamn cent four ways. That’s 25% Bono, 25% The Edge, 25 bass, 25 drums.

Annak ellenére, hogy a Sex&Drugs&Rock&Roll az FX-en megy, egy teljesen kommersz komédiáról van szó, főleg az utolsó 3 rész ment át totálisan közönségbarát, szinte minimális mélységet és borút tartalmazó már-már kabaréba, s be kell töredelmesen vallanom, ezek voltak azok a részek, amik legjobban bejöttek. Korábban is a nyár legjobb új komédiája volt a szememben, de az 1×08 már a kezdéstől fogva sírva röhögős volt, és a folytatásban is halmozták az idióta és áthallásos poénokat.

Sex Drugs Rock and Roll-4

Oké, az azért mindenképp erőssége a Sex&Drugs&Rock&Roll-nak, hogy annyira nem mismásolják el a karaktereket, ahogy azt országos csatornákon szokás, törődnek velük, de bármennyire is jópofák a mellékfigurák is (Bam Bam, Rehab és Flash), általában mindegyik csak annyi szerepet és időt kap, amennyi van benne.

We have a beast-core manifesto!

A sorozat ráadásul olyan szempontból elég felületes, hogy Leary nem erőlteti meg magát sztorik tekintetében, hiszen azok jönnek maguktól. A részek nagyjából arról szólnak, hogy egy-egy írószobában feldobott, az együttes helyzetéből fakadó topikot átvesznek, és lejátszanak 20 perc alatt. A színészek (Leary-vel az élen) és a karakterek megoldják a többit.

Sex Drugs Rock and Roll-2

Mindenképpen meg kell említenem a hatalmas dumákat és zenés utalásokat, amiket szállított a sorozat, egyszerűen kincsesbánya volt a hét idézete posztoknak, és csak az utolsó 2-3 részből annyi dumát tudtam volna választani, amivel több teljes bejegyzés is megtelik.

Összességében tehát marha szórakoztató volt a Sex&Drugs&Rock&Roll. Szívem szerint zseniálisnak is nevezném, mert annyira szerettem majd minden pillanatát, de azért ha reális vagyok, el kell ismernem, hogy valójában inkább csak ziccereket ütött le a sorozat és sokszor “csak” bohóckodtak. De kit érdekel, ha ennyire betalált?

Sex Drugs Rock and Roll-9

Nem tudom, hogy milyen a tipikus Sex&Drugs&Rock&Roll-néző, mert nyilván ez a sorozat sem szól mindenkinek, de hiszem, hogy nagyon sok junkie-nak bejönne az az őrültködés és haverkomédia (mert végülis az, nem?) szállítottak.

– I want to get something to eat, get my feet up, watch Game of Thrones. Special episode tonight, supposedly.
– If I was on that show and I was the dragon, I would eat the evil midget on day one as an appetizer.
– Wait a minute, wait a minute. There’s an evil midget and a dragon? I got to watch this show. Are there naked chicks?

Ja, és annyit a végére, hogy zenés sorozatról van szó, de pár stúdiós részen és rövidebb koncertfelvételen kívül nem túlozzák el az éneklést. De mivel ez a műfaj sokkal élvezetesebb számomra, mint a country a Nashville-ben vagy a hip hop az Empire-ben, még a több sem zavart volna. (Az egyébként külön plusz, hogy minden éneklést forgatáson vettek fel, tehát nem utólagos, stúdiófelvételekről van szó.)

Sex Drugs Rock and Roll-3

Az mondjuk csalódás volt, hogy Rehab a 19. századi Nagy Ír Burgonyavészről szóló 25 tételes zenei ciklusából vagy kantátájából csak ilyen keveset hallgathattunk meg.

22 hozzászólás Ne habozz!

crashland - 2015. 09. 18. 22:14

Nalam is a nyar ujonca / ujonc komediaja.

Hatalmas szorakozast nyujtott, mindenkinek ajanlom.

clegane - 2015. 09. 18. 22:18

meh, nekem éppen hogy túl lightos volt, 4 rész után fejcsóválva canceleztem

kuktin - 2015. 09. 18. 23:24

nagyon vártam Denis Leary miatt de sajna rém pocsék lett az egész..

Bruti - 2015. 09. 19. 01:23

Én imádom Leary-t és nem is csalódtam benne. Igazi kretén humor. :D
Nem beszélve arról, hogy most ez az egy sorozat, aminek nem tekerem át a főcímét. Volt még egy ilyen régen, a Rescue Me. Véletlen? :D

AbyssR - 2015. 09. 19. 04:37

Bruti!

Fú, igazad van! A Rescue Me főcíme olyan hangulatot árasztott a telitalálat zenéjével, hogy én sem tekertem át soha.

Engem a S&D&R&R kilóra megvett. A folyamatos froclizások, Leary-s párbeszéd-riposztok mindig is a kedvenceim voltak.

A sidekickek szintén nagyon jó karakterek.

9/10

emeric - 2015. 09. 19. 08:24

Én annál a résznél kaszáltam, ahol a lány féltékenysége volt a fő téma. Hagyjanak már… a lány olyan szinten buta és ellenszenves karakter, hogy fájt volna tovább nézni.

MRagnar - 2015. 09. 19. 09:42

Én is kíváncsi lennék, hogy olyanoknak is tetszett akiknek abszolút nem a rock/metal a műfajuk. Vagy csak rockosabb ízlésűeknek jött be.
9-es :)

Quantumleap - 2015. 09. 19. 10:03

Ezt még nem néztem, csak tervezem. Csak nehéz rávenni magam, mert Leary-t megszoktam Haás Vander Péter szinkronjával. De ő ugyebár már nem lehet neki, ha leszibkronizálják.
De egy rész csak 20 perc???

harmundo - 2015. 09. 19. 10:15

Nekem az eleje nagyon bejött, de aztán talán túlságosan hamar beleszoktam. Vannak idegesítő szenvedések benne, de több a jó pillanat. A második évadra maradok, ha lesz.

6/10

winnie - 2015. 09. 19. 10:19

MRagnar: nekem nem műfajom, de ez szerintem attól függetlenül nagyon jó volt zeneileg.

winnie - 2015. 09. 19. 10:19

quantumleap:

” De egy rész csak 20 perc???”

hát, komédia. szóval igen. 22-23 perc.

Quantumleap - 2015. 09. 19. 10:30

winnie: Akkor is csalódás. Ha már egyesek Rescue Me-pótlékként emlegették, akkor nem kellene minimum ugyanolyan hosszúnak is lennie?

Ewe - 2015. 09. 19. 10:40

Quantum: mas mufaj. 40 percben el se lehetne viselni.
Leary miatt vegigneztem, a beszolasokon jokat mosolyogtam, de alapvetoen karakter es sztori szinten csalodas volt.
Hatha a 2. evad (ha lesz) jobban sikerul…

pody - 2015. 09. 19. 11:13

azert ez eleg lightos, kommersz rock, ketlem hogy valaki a zene miatt nem nezne tovabb, foleg hogy valoban nem viszik tulzasba. Meg nem ertem a vegere (talan most a hetvegen, iras meghozta ra a kedvet), de en nagyon birom. Leary beszolasai mint mindig zsenialisak es a tobbiek is hatalmas figurak. Egyedul foszereplo leanyzo jateka baromi gyenge, eleg rossz szineszno, viszont valamiert nem tud zavarni ez nala :)

lappa - 2015. 09. 19. 11:31

a téma és Leary miatt nagyon akartam szeretni, de egyszerűen nem sikerült. nekem túl sekélyes, és sajnos nagyon kommersz irányba vitték el, jobban tetszett volna, ha azért minimális drámát is csempésznek bele. a főszereplő lány rettenetes színésznő, és még a kémia sem működött az apjával. ez nálam kasza.

Mordekai - 2015. 09. 19. 13:33

Kellemes volt ez a 10*20 perc.
Rescue Me pótlék, tényleg ez a legjobb leírás, Lám még Sheila is feltűnt. Denis Leary kb. ugyanazt a figurát hozza (önmagát) és ez nem baj, még mindig nagy arc. Viszont a környezetet illetően és látványban is hozhattak volna valami mást. Szerintem aki csak a cím alapján próbálja be, annak csalódás lehet a sorozat.
A csajszi játékával semmi baj sincs, plusz tud énekelni és jó teste van. Inkább a szemöldöké izé.

10/ erős 7

Megyek megnézem a Rescue Me főcímét.

winnie - 2015. 09. 19. 15:09

elizabeth gilliesszel nekem sem volt bajom, termeszetesnek tunt. leary korabban azt mondta, hogy mindenkeppen olyan szineszt kerestek, aki nem csak jol enekel, de remekul tud adott esetben improvizalni.

Julian Plenti - 2015. 09. 20. 12:24

Nekem nagyon bejött, pedig nem nevezném magam Leary-fan-nek. Viszont a sok popkultúra-utalás és a poénok nagyon a helyükön voltak, na meg volt kellő önirónia is. Ha lesz folytatás, én nézem.

sleuth - 2015. 09. 20. 15:29

Én az első rész után gyorsan kaszáltam is, ezzel a szörnyű soft rockkal a világból ki lehetne kergetni. A pilot végén a dal amit énekel a lány, az gyorsan el is döntötte, hogy ez biztosan kasza, borzasztó volt. Ráadásul maga a lányt játszó színésznő is elég ellenszenves, ezen felül pedig semmi vicceset nem találtam benne. Lehet később jobb lett, de nálam ez instant kasza volt.

winnie - 2015. 09. 21. 07:09

“ezen felül pedig semmi vicceset nem találtam benne. Lehet később jobb lett, ”

nem hiszem, én már az első részt is végigröhögtem, annyira jó volt. szinte végig maradt ez a szint, csak az utolsó 3 részre végleg átment “kabaréba”.

caltrask - 2015. 09. 22. 13:43

Én is nagyon szerettem:) Denis Learyt a fekete humora mellett mindig is jó pasinak tartottam, de ebben a sorozatban már rá kellett jönnöm, hogy nem az én korosztályom:) De még így sem néz ki 58-nak. És akkor még nem is beszéltünk a humoráról: üdítő volt hallgatni, hogy az nem öregedett vele együtt:) Elizabeth Gillies szerintem se több, se kevesebb, mint aminek lennie kell a szerepben: kiteszi magáról a bikinis selfiet, hogy legyenek rajongói, majd ő fogalmazza meg tök normálisan, hogy azért, mert hirtelen apa-lánya lettek még nem fognak egymás nyakába ugrani.

Gevin - 2015. 11. 18. 10:42

A Rescue me-hez (vagy annak pótlékához) ugyan nem ért fel végül, de így is jó kis szórakozás és Leary olyan, mint mindig.

A soft-rock viszont néha valóban idegesítő, viszont a popokult utalások az esetek nagy részében igen jók. A Sidekick karakterek hol jobbak, hol rosszabbak.

7/10 nálam is

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz