login |

Limitált Széria podcast – 2×15: Országos újoncok 2015/16

2015. 09. 19. 15:40 - Írta: CyClotroniC

15 hozzászólás | kategória: podcast,

Nem igazán cifráztuk a témát eheti adásunkban, hiszen most kezdenek majd el csordogálni az országos csatornák újoncai, és bár a Sorozatjunkie is tele van rengeteg információval, azért mi is végigmentünk a kínálaton érintve az összes sorozatot, hol többet, hol egészen keveset időzve.

Bár inkább a kábeles felhozatalért rajongunk, minden évben találunk egy-két néznivalót az országos újoncok között is, így kicsit ilyen tű-a-szénakazalban-effektus játszódik le minden ősszel, mikor igyekszünk megtalálni azt az egy-két darabot, amibe a piloton túl is bizalmat tudunk fektetni.

Noha nem mindig onnan jön a siker, ahonnan azt várjuk is, de vakon leginkább a The X-Files-ra, a Scream Queens-re és a Supergirl-re kíváncsi a csapatunk egy-egy tagja (ti másra voksoltatok), de azért tényleg átnyálaztuk a teljes kínálatot, csatornánként haladva, illetve azon belül is próbálva egy tematikus ívet követni.

Amúgy nektek is feltűnt, hogy megint van egy csomó “nyomozós sorozat csavarral” koncepció? Nem aknázták még ki eléggé ezt a terepet? Ha nem, akkor…

Milyen csavarral dobnátok fel egy heti nyomozós sorozatot?

Ne felejtsétek el, hogy a jövő héti adásban sorozatklubbozunk majd, azaz ti is tudtok készülni rá egy-két epizód megtekintésével, a mostanit pedig szokás szerint le tudjátok tölteni innen mp3-ban és továbbra is megtaláltok minket a podcast Facebook oldalánMixCloud-on és iTunes-on is.

15 hozzászólás Ne habozz!

Tr7 - 2015. 09. 19. 15:58

semmi extrat nem irnak a tortenetre, csak erdekes karaktereket, rendoroket, ugyeket es talan egy ativelos szalat pl. maffia vagy ilyesmi. Kb. olyan felepitesut mint a The Good Wife….

winnie - 2015. 09. 19. 16:06

igen, csak az a baj, hogy sokan akkor el sem jutnak a beprobalasaig, max a visszhangokban bizhat a csatorna.

nekem 2007 korul nagyon varos volt a guy ritchie-fele suspects, amit nem rendelt be az abc, es ott a gyanusitottak vallomasabol epitettek volna fel a sztorit.

mondjuk en a mostaniakat nem neveznem krimi+csavarnak. az nem csavar, hogy a halottkem segit a rendorsegnek, vagy a satan segit, vagy ujjaszuletett rendor, vagy egy jovobe lato.

ezek ugye a foxosok mind: rosewood, lucifer, lookinglass es minority report. sok borso a falon, hatha nemelyik fennragad:)

CyClotroniC - 2015. 09. 19. 16:09

Igazából azokra értettük, amiket winnie is felsorolt. A magánúszó halottkémet továbbra sem tudjuk hova tenni :D

human - 2015. 09. 19. 16:22

valaki csinálhatna már egy magánnyomozós sorozatot, ahol nem a rendőrségnek segítenek és így sok dologra joguk van mégis, hiába magánzók. Egy kőkeményet, elég nehéz lehet megírni, ahol bárki ellenállhat a nyomozásnak, hiszen nem lehet csak úgy bevinni kihallgatásra, vagy egyáltalán nem kötelező beszélni senkinek a nyomozókkal..

persze volt Terriers, Veronica Mars, de egy igazi heti ügyest.

dzsiaj - 2015. 09. 19. 17:33

Az én álmom- bár ebben végképp semmi csavar nincs- egy igazi, klasszikus nyomozós, ahol lehet tippelgetni, vannak nyomok, és nem random bizonyíték alapján kapják el a tettest a 38. percben. Ahol lehet használni kicsit az eszedet is. Mindezt a manapság divatos, a főhős nyomorúságát bemutató nagybetűs dráma nélkül.

superpityu - 2015. 09. 19. 17:45

dzsiaj ellőtte a csavar nélküli nyomozóst :(

én már nem is igazán értem, hogy kit lehetne még behozni segítőnek. már van zombi, random arc bebogyózva, lucifer meg minden. meddig lehet ezt még vinni?

CyClotroniC - 2015. 09. 19. 18:22

dzsiaj: ha nem is teljesen olyan, mint amit leírtál, de én ezt a Columbo leporolva érzést eddig leginkább a Monktól kaptam meg. Az sem mai legény más sajnos.

LaCRossE - 2015. 09. 19. 20:13

Én egy olyan nyomozós sorozatot néznék, ahol a szexi nyomozónőt egy, az 1920-as évekből a 2015-ös évbe időutazó, bestseller író, jövőbelátó, démonvadász, vámpír-kutya segítené, ahol állandó will they-won’t they sexual tension lenne a szereplők között. Jaa, és az első évad cliffhangere lehetne az, hogy mikor már összejöttek a nyomozócsajjal, akkor megérkezik a múltból a halottnak hitt, de zombi és arisztokrata macska, aki a kutya felesége volt.

korum - 2015. 09. 19. 22:28

Én a kutyát azért lecserélném egy másik szexi nyomozónőre. A többi maradhat.

Quantumleap - 2015. 09. 20. 11:38

Talán egy női nyomozópáros, akik bevallottan leszbik/biszexek, és a néző várná, mikor jönnek össze. :D

Amúgy olyat szeretnék már látni egy epizodikus nyomozós sorozatban, hogy több évad után kiderül az egyik epizódban, hogy az aktuális gyilkos az egyik állandó, neadjisten központi szereplő. Ezt tudtommal még sehol nem merték meglépni.

punya - 2015. 09. 20. 15:38

Én egy olyat megnéznék ami a gyilkos szemszögéből mutatja be a történetet.
Értsd mindent, tájékozódik az újságokból a netről, hogy hogy halad a nyomozás. Mindeközben nem látjuk nyomozást csak a gyilkost és a környezetét ismerjük meg.

winnie - 2015. 09. 20. 22:53

punya: ilyen van, például a Motive, legalábbis részben, hiszen látjuk a nyomozást, de a középpontban a gyilkos és az áldozat van, a gyilkosság előtt, és után.

kzs - 2015. 09. 21. 08:15

Sziasztok!

Kedvelem a podcastot, de valamiert nem müködik az RSS.
Androidos Pocket Castot hasznalok, es bar a podcast fenn van a keresöben, nem mutatja a 2×15-öt (csak 2x 14-ig)

Hol talalom a normal RSS linketeket (nem itunes).

Köszi.

CyClotroniC - 2015. 09. 21. 11:27

kzs: Az iTunes-ért és az RSS-ért Bruzsy szokott felelni, ő viszont egész hétvégén távol volt a gépétől, amennyire én tudom, csak tablete volt, így emiatt lehet sajnos csúszás, de átdobom neki a kérdést, ő okosabb a témában.

update: nagyjából ez volt, már mennie kell.

kzs - 2015. 09. 21. 17:50

Köszi, most már valóban működik

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz