login |

Castle: kezdett a 8. évad

2015. 09. 22. 20:36 - Írta: Neoprimitiv

398 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez váratlan volt. Tavaly év végén szépen elbúcsúztam a sorozattól, aztán jött a hír a komplett showrunner-váltásról. A nyári előzetes interjúk alapján pedig kezdtem kíváncsi lenni, a Terence Paul WinterAlexi Hawley duó mennyit mer változtatni az eddigieken? Jelentem, sokat. Nagyon sokat.

1

Igaz, a Castle dupla részei mindig is kilógtak a “normál” epizódok közül, amióta pedig ezekkel nyitják az évadot azóta nehéz belőlük megjósolni a folytatást, de talán a második szezon óta nem volt ilyen jó évadnyitó. Legalábbis nekem, mert a Caskett-gügyögésre vágyók, gondolom, inkább csalódottak. A tovább után már spoilerekkel folytatom.

Vicces, hogy tavaly is, idén is valaki nyomtalanul eltűnt és őt keresik – de micsoda különbség! Rögtön az elején olyan történik, ami azt hiszem, még soha nem volt a sorozatban – látjuk a gyilkosságot. Nem is akármilyet, “szép”, véres, brutális kivégzést, amolyan Person of Interest-be vagy Criminal Minds-ba valót. Ez a keményebb, akciósabb, sötétebb tónus végig megmaradt és a számomra kifejezetten üdítő volt. Még az akciójelenetek is normálisan voltak megcsinálva, az első évadok “földhözragadt” stílusában, nem nindzsa-ugribugrinak.

action

Hogy miért kellene Beckett-et egy három évvel ezelőtti rövid munkakapcsolata miatt megölni, erre attól tartok a jövő héten sem kapunk majd értelmes magyarázatot. (Ha tévednék, akkor az hatalmas jó pont lesz.) De váratlan meglepetés volt, hogy az új gárda a sorozat múltjából próbál építkezni, nem valami semmiből előkapott világmegmentést találtak ki.

Szintén tetszett, hogy a teljesen kézenfekvő Bracken-szál végül is csak egy méretes red herring volt. Remélem, hogy a jövő héten le is zárják ezt a sztorit (nem akarok több “életveszélyben vagyunk, de kit érdekel?”-évadot), viszont az ellopott személyi adatok jó kiinduló pontot adnak Hayley későbbi visszatéréséhez – az előre gondolkodás is hiánycikk volt jó ideje a sorozatban.

(Már bejelentették, hogy Adam Baldwin is jön egy újabb körre, vagyis egyértelműen próbálják elvetni az eddigi “semminek semmi köze semmihez”-formulát.)

torta

Mivel az előző évad végével kvázi lezárták a történetet, most némileg újrakeverték a lapokat. Gates repült (rendőrfőnök-helyettes lett, tehát akár viszont is láthatjuk később), Beckett az új parancsnok, Castle pedig megint magándetektívkedik.

Ez utóbbiról remélem, hogy tényleg csak addig tart, amíg elmondhatja, hogy jogosult az adóból leírni az új irodát. Alexis momentán besegít neki (nem kellene inkább egyetemre járnia?), Ryanéknál jön a második baba, közben pedig Espositóval az előmenetelen agyalnak. Ezeket az infókat nagyon gyorsan, szinte jelzésként kapjuk, csak hogy tudjuk, mire számítsunk majd később.

toks2

A nagy újdonság az “új csaj”, Hayley Shipton (Toks Olagonduye), aki a fenntartásaimmal ellentétben nagyon jót tett a sorozatnak. Vele valamennyire visszatért az a csipkelődő, beszólogatós stílus, amit Andrew Marlowe évekkel ezelőtt feláldozott a turbékolás oltárán. Kár, hogy ennek párjaként úgy néz ki, végleg letettek arról, hogy Beckett és Alexis között érdemi kapcsolat alakuljon ki, de ha ez volt az ára, ám legyen.

Beckett egyébként összesen két rövid jelentben bukkant fel (technikai oka is volt, Stana Katic augusztusban még filmet forgatott), de a történet végig elég érdekes volt, hogy ne hiányozzon.

NF

Azért a Caskett-rajongók sem maradtak teljesen animgifes alapanyag nélkül, és még itt is volt kellemes meglepetés. A számomra a sorozat egyik legnagyobb hátránya az évek alatt az lett, hogy Nathan Fillion eszméletlenül ripacskodóan formálta meg a figurát. Vigyázat, nem ő volt ripacs, hanem Castle volt egy öntelt, folyamatosan pózoló pojáca, aki még bókolni is csak úgy tudott, mint ha tapsot várna a zseniális alakításáért.

(Úgy tűnik, hogy ez a készítők koncepciója volt, legalább is most a nyitó tortás jelenetben megmutatta, hogy tud ő egyszerűen csak kedves is lenni, túljátszás nélkül. Csak szurkolni tudok, hogy ne egyszeri eltévelyedés legyen.)

Voltak persze a szokásos átgondolatlan hülyeségek is (Beckett bezárva hagyja el menekülés közben a karperecét…), de évek óta először nem éreztem kényszerű kötelességnek, hogy a képválogatáshoz újra megnézzem. Ja, és az epizód végi cliffhanger nem az volt, hogy Castle és/vagy Beckett meghalt-e – nem is tudom, hová jut így a világ, túl sok ez a jóból.

Ha osztályozni kellene a nyitányt, akkor könnyű szívvel minimum 7/10-re lőném be, de hogy mit hoznak ki belőle, az csak a harmadik rész után derül majd ki. A nézettség nem biztató, 1.2-es demóval nyitott, innen nincs igazán hely lefelé.

398 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2015. 09. 22. 21:15

5. évadig láttam a sorozatot, lehet folytatnom kéne majd az új évaddal? Tudnál a 6. és 7. évadból pár fontos részt, amit érdemes a történet miatt megnézni?

Gedeon74 - 2015. 09. 22. 21:16

Húha, csak a spoilermentes két bekezdést olvastam, de ez aztán kíváncsivá tett. Castle évadkezdésnél a második szezon említése, és nem bezzegelésből? Látnom kell!

winnie - 2015. 09. 22. 21:20

en eleve a koncepcio miatt meg akartam nezni ezt a dupla premiert.

Neoprimitiv - 2015. 09. 22. 21:28

LoGi: a történet miatt semmit sem kell megnézni. Na jó, talán a 6×22 Veritas-t, amiben (remélem) lezárták a mombatross szálat. Azt is csak azért, mert most Bracken megint előkerült, de ennyi. Esetleg még a 7×14-15 tavalyról, a 3XK lezárása.

Kebelbarat77 - 2015. 09. 22. 21:54

F**k! És megint csak F**k! Kb. ezek voltak az első reakciók. Ja, és mindezt nem negatív értelemben.

Talán nem túlzás, de az elmúlt 4 évad legütősebb szezon kezdését sikerült összehozni szerintem. Tavaly ilyentájt azt írtam, hogy az akkori showrunner csere ígéretes kezdetet hozott – aztán láttuk mi lett belőle.

S bár egy rész alapján elhamarkodott dolgok messzemenő következtetéseket levonni, a mostani váltás talán végre tényleg igazi változásokat és megújulást hoz, amely nem merül ki abban, hogy PJJ-t kitették a állandó szereplőgárdából, illetve a főcím alkotói listáján Stana és Nathan is már producerként is szerepel.

Egy biztos: ez a rész a Castle-univerzumban igen pörgős, dinamikus, piff-puff dirr-durr epizódra sikeredett. Akinek a 6. és 7. évad a kedvence, az most könnyen csalódott lehet. Nálam ez a nyitás 8/10, főleg azért, mert a remény hal meg utoljára.

galocza - 2015. 09. 22. 23:25

hm. lehet, hogy visszatérek? eddig úgyis példátlan…

Memari - 2015. 09. 22. 23:47

Talán még ilyen sose volt, de az epizód alatt izgultam. Na nem a szereplők életéért, hanem ahogy haladt előre a történet voltak izgalmasabb jelenetek és jól segítették a zenék és kamera mozgások is, mert akadt itt akció.
Pl: rohanásból ajtóbetörés, lövöldözések, Alexis nyomoz, pókos kínzás (ami azért fura volt 1 picit)

Remélem sikerül tartani közel ezt a szintet, de ha csak fele ilyen jól fog folytatódni, máris élvezhetőbb lesz számomra, mint az AWM korszak “csúcsán” lévő részek.

sherlock20 - 2015. 09. 23. 07:52

Remek kezdés volt, csak bambultam hogy biztos hogy jó videót indítottam el? :D
Ha maradna ez a szint, ez az évad még szebb búcsúzás lesz, mint a tavalyi lett volna.

Neoprimitiv - 2015. 09. 23. 10:57
Khaal - 2015. 09. 23. 14:29

Meglepően élvezetes rész volt.

DarkEagle - 2015. 09. 23. 14:46

Hát ez tényleg eléggé meglepő volt és biztató.
Remélem nem csak a dupla rész lesz ilyen jó hanem a többi is. Bár szerintem úgyis mindegy mert van egy olyan érzésem hogy ez lesz az utolsó évad. Egyelőre komolyabban nem mélyednék bele az elemzésbe amíg nem vagyunk túl legalább 4-5 részen. De az irány mindenképp jó és végre nincs gügyögés és vannak poénok is meg komolyság amit tényleg komolyan is lehet venni.

uTomi - 2015. 09. 23. 18:00

Baromi jó lett a kezdés az tuti. Sőt gyakorlatilag ugyanaz az érzés fogott el mint a 2. és a 3. évad alatt. Nem tudom, hogy tartják-e a szintet de nagyon jó felé mentek el. Csak egytől félek, nehogy a kinti háziasszonyok megorroljanak a váltás miatt és nagyon bezuhanjon a nézettség mert akkor gyorsan visszaáll itt minden.

PersonaNonGrata - 2015. 09. 23. 23:29

Jó estét!
Jó volt, na!
De felejtsük, hogy a múlt évad már pozitívabb volt, mint az előzőek – tessék visszaolvasni akár kommenteket.
Fényéveket javult a sorozat.

esőjáró - 2015. 09. 26. 07:38

Annyira belelkesedtünk, hogy megbeszéltük Neoval és Memarival, hogy az évadnyitó és évadzáró közé beiktatunk egy félévi sörözést is. :) Ilyen jó régóta nem volt. :)

Neoprimitiv - 2015. 09. 26. 08:09

WTF???!! (SPOILER!!)

http://bit.ly/1R7swcf

Ez nagyon Chuck-osra sikeredett, de majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

A sörözéshez még annyit, hogy évek óta először variáltunk a “miért pont most akarják Beckett-et megölni?” lehetséges megoldásaival, kíváncsi leszek, a végén jót tippeltünk-e?

Sanna - 2015. 09. 26. 19:21

hát nekem baromira tetszett az évadnyitó, szerintem sokat elmond az elmúlt évadokról, hogy nem is emlékeztem, hogy Ryan-éknek van már egy gyerekük, no mindegy….

viszont ez a rész nagyon bejött, de a Neo által belinkelt spoiler-nek nem tudtam ellenállni, eléggé fura ez így, no de majd meglátjuk, ja és ne nézzétek meg :D

winnie - 2015. 09. 27. 00:06

hé, azt nem mondtátok, hogy daisy betts vendégszerepel benne. pláne kötelező.

winnie - 2015. 09. 27. 08:31

nagyon jó volt, bár filliont rég láttam tévében és néha nagyon kínos volt:(

winnie - 2015. 09. 27. 08:36

egyébként, és ez lehet, hogy spoiler, de nyilván annyira nem vagyok képben, meg interjúkból nem is emlékszem – de ebből a premierből totál az jött le nekem, hogy stana katic megy captainnek, hogy kevesebbet kelljen dolgoznia, mint mariska hargitaynak a law & order: svu 12-13. évadjától, és így érték el, hogy aláírjon az új szezonra. és akkor így castle toks olagundoye új karakterével fog besegíteni a rendőrségnek? vagy utóbbit hogy fogják megtartani?

vagy már mindent lehet tudni? mert akkor nem találgatok.

ez egyébként tetszik az olagundoye-interjúból:

TVLINE | How was the role of Hayley presented to you by the producers, how was she described?

Well, she wasn’t described by the producers to me. I got the sides for an audition, and there’s a breakdown that describes the character. When I got [the role] I figured, “They liked it, so that’s what were going to do.” So yeah, I stayed really true to what I did that first audition, keeping her sassy and relaxed and confident.

winnie - 2015. 09. 27. 08:37

(az meg egyébként lelombozó, hogy hiába törik magukat az írók, a nézettséget úgyis a finálé és az előző szezon határozza meg inkább, szóval kár, hogy pont most lett sorozatminimum. persze lehet, hogy 1. a köv. rész jobban fog hozni, 2. csak fellánglás.

Neoprimitiv - 2015. 09. 27. 08:58

winnie: én úgy emlékszem, hogy a csökkentett terhelésről szóló hírek nem hivatalos információk, csak tippelgetések voltak az új szereplő bejelentésekor.

Hayley időnkénti visszatérését szerintem az ellopott és kis csomagokban értékesített 100 ezer személyi adatra fogják építeni. “Mafia, drug cartels, terrorists. Take your pick” Ezen az alapon az ő független nyomozása bármikor összekapcsolódhat egy helyi gyilkossággal.

Zora - 2015. 09. 27. 19:26

Még a poszt és a kommentek előtt: TETSZETT!!!
Nem hittem volna, azok után, hogy “tavaly” hagytam több részt feltorlódni, mielőtt megnéztem volna őket.

VanillaSky - 2015. 09. 27. 22:07

Neo, rendesen megszívattál:) A bizakodó mondatok hatására adtam neki még egy utolsó-utáni esélyt. Erre megint mi van? Detektív Beckett ismét egyedül a világ ellen.:DDD A leendő szenátor, leendő rendőrfőnök, leendő FBI ügynökök gyöngye ismét leszámol egy kisebb hadsereggel, akikről nem tudni semmit, papamackó meg bámul értetlenül a nagyvilágba. Komolytalan ez az egész, nyugodtan sci-finek is elmehetne, mert a realitásokat már rég maga mögött hagyta.

winnie - 2015. 09. 28. 04:41

VanillaSky: egyelőre nem tudod, hogy ő mit csinált, csak a látszatot.

winnie - 2015. 09. 28. 04:42

Neoprimitiv: nem tudtam, hogy voltak ilyen hírek, csak a részből ez jött le nekem, de ha voltak, akkor lehet, hogy nem is hülyeség.

Neoprimitiv - 2015. 09. 28. 06:39

VanillaSky: Azt, hogy mit csinál majd a következő részben, nem tudom, az előzetesek és a premier alapján egy dolog sajnos biztos: nem azt, amit kapitányként kellene. Kár, hogy nem tudtak kilépni az öncélú “de ez titok” cipőből.

winnie: nem hiszem, hogy általános, egész évadra szóló jelenlét csökkenésről lenne szó. Inkább csak annyi, hogy amikor a tárgyalások zajlottak, akkor már megvolt a szerepajánlata a Sister Cities-hez. Tudta, hogy ütközni fog, ezért kihasználva a helyzeti előnyt, kiverekedte magának a későbbi kezdés lehetőségét.

Technikailag semmi akadálya nem lenne egy olyan váltásnak, hogy Castle kap egy új segítőt, a terepmunkát részben vele végzi és inkább csak ötletelni/segítségért jár be az őrsre vagy haza az asszonyhoz. A gond ott van, hogy az elmúlt öt évben kemény munkával kizárólag a Kate-Rick lávsztorira redukálták a sorozatot, aki megmaradt mellette, az ezért maradt.

Ha lecsökkentik ezt, akkor gyorsabban veszítik el a meglévő közönséget, mint ahogy újakat tudnának megnyerni. Egy nyolcadik évében járó sorozatba kevesen szállnak be azért, mert hátha más lett, mint eddig volt.

Memari - 2015. 09. 28. 19:50

Hírhétfőből:
“A Castle új showrunnerjei vissza akarnak térni a 2-3. évados történetmeséléshez, amely fun-abb volt, karaktervezéreltebb, kevésbé procedurális. Szóval inkább leegyszerűsítik az ügyeket.”

Azért az ügyek eddig sem voltak acélosak, de a 2-3. évadhoz való visszatérés jöhet! :)

Neoprimitiv - 2015. 09. 28. 20:29

Memari: én is olvastam valamelyik interjúban, de nekem inkább az jött le, hogy nem egyszerűsíteni akarják az ügyeket, hanem inkább elválasztani. Vagyis – legalább is elvben – szakítanának Marlowe fixa ideájával, hogy csak akkor történhet valami magányéletileg a szereplőkkel, ha azt hozzá tudják szigszalagozni a heti ügyhöz.

Mondjuk a heti eseteknél ha elmarad legalább az egyik kötelező No.1 és No.2 “Tudjuk, hogy maga ölte meg” delikvens, az nem lesz nagy veszteség, viszont nyernek vele minimum 6-8 percet, amit lehet másra használni.

Neoprimitiv - 2015. 09. 29. 09:03

Azt hiszem, ez a rész megint sokaknál ki fogja verni a biztosítékot. winnie a napi hírekbe már belinkelte a készítői interjút (http://www.sorozatjunkie.hu/2015/09/29/hirkedd-318/), de attól tartok, hogy annak minden pozitív ígérete (1-2-3 évadok hangulata, átívelő szál megjelenése majdnem minden részben, stb.) ezt a békát több okból sem fogják tudni könnyen megetetni.

(direkt nem az eredeti linket rakom be, spoileres a cím)

mevrim - 2015. 09. 29. 11:43

Neoprimitiv: Nálam alaposan kicsapta, úgyhogy részemről itt a vége, fuss el véle.

pöttyösbögre - 2015. 09. 29. 13:56

Nálam is. Fôleg az elôző rész után volt fájó a pofáraesés.

ace05 - 2015. 09. 29. 15:18

Spoiler on

Tényleg pofára esés volt a rész vége, mert simán elhittem, hogy most happy end lesz és megy minden vissza a régi kerékvágásba, de szerintem ha 13 rész alatt lezavarják ezt az “elkel intéznem a rosszfiúkat, hogy utána boldogan éljünk, amíg meg nem halunk” szálat, akkor jó lesz ez, de mivel network tévéről van szó sanszos, hogy majd májusban fognak egymás karjaiba borulni.

off

Viszont ezt a heti egy ügy/rész felépítést néha igazán dobhatnák. Felüdülés volt látni ezt a két részt, hogy most nem gyilkossággal kezdenek, amit majd megoldanak a 30-ik perc környékén. Nálam az ilyen részek mindig kiemelkedőek.

sherlock20 - 2015. 09. 29. 18:55

Kíváncsi vagyok, hogy a 2. rész által elért 1.6-os demó a rész végi fordulat miatt fog-e, és ha igen mennyit esni…

Neoprimitiv - 2015. 09. 29. 19:16

Emésztenem kellett, de sajnos így is gyomorrontásos. pedig bármilyen hülyén is hangzik, az első résznél sokkal több (már-már korábbi mennyiségű) hülyeség dacára a végéig alapvetően jól szórakoztam, a stílus, a tempó, a fényképezés “nézhetővé” tette.

Sajnos már a rész közben is voltak jelek, hogy korai volt az öröm:

– Alexis nyomul egy profi hit squad után és C-től csak egy vérszegény ne csináldra futja – pfff.

– Beckett ecc-pecc-kimehetsz alapon úgy dönt, hogy megbízik Vikramban – dupla pfff.

– Pitty-putty agyonlőnek egy pasit, akinek az egyetlen bűne, hogy fegyvert próbált húzni, amikor két vadidegen alak pisztolyt fogott rá de ez senkit sehol nem érdekel, gyere adj egy csókot mucikám – gőzmozdony.

– Bár a hamis info Vikramról az AG csajtól jött, senki egy percig nem gyanakszik arra, hogy akkor ő lehet a tégla – hőerőmű.

– Az összes hárombetűsnél is még szupertitkosabb szuperkémügynökség, aminek Kémanyu dolgozik – fejfájás.

– +1 (Szerk.): Alexis, a kompjútermágus a notebook képernyőjének a tükörképéről olvashatóvá nagyítja a beszkennelt papíron lévő elmosódott betűsort – fejlövés.

Erre jött rá a befejezés, ami annyi okból szar, hogy nehéz felsorolni. (Az, hogy jaaaaj, mi lesz most Caskett-tel, nincs közte, az nem érdekel.)
– Beckett, az igazság magányos megszállottja – ez nem másodlagos, hanem negyedleges frissességű halnak is büdös lenne.
– Szakítunk, mert meg akarlak védeni – ezek szerint kész, többé nem is engedi a közelébe? El is válnak? Mert ha nem, akkor tök mindegy, hogy elköltözött, had tételezzek már fel annyi észt egy Szupergonoszról, hogy csinál egy gyors háttér ellenőrzést Beckett gyenge pontjairól.
– Ha ezt az ügyet élve megoldja, akkor kész, többé nem lehet olyan bűnöző, aki kicsit komolyabb kategória, mint egy szimpla bicskázó? Vagy akkor majd mindig elrohan hazulról?
– A TVLine cikke alapján Castle persze nem nyugszik bele és megpróbálja visszaszerezni Beckett-et – kösz, de nem. Kivételesen ő tényleg semmit sem csinált rosszul, anyuci a segghülye, de ő liheg utána, hogy naaa, légysziiii, szeress engem!

Kár pedig, mert a cikk alapján a készítők érzik, hogy mihez kellene visszanyúlni, mitől működött a sorozat. Veregetem a vállam, hogy én négy éve mondom, hogy hiba volt egymáshoz csiszolni őket, eltüntetni az ütköző éleiket. Szikrát csak abból lehet csiholni, nem abból a vattacukor felhőből, amit Marlowe csinált belőlük. Csak nem így kellett volna.

Neoprimitiv - 2015. 09. 29. 19:19

sherlock20: több körzetben is focit adtak, szóval az 1.6 biztosan csökkenni fog, de annak semmi köze nem lesz a befejezéshez.

Viszont a tippem szerint így is magasabb lesz a nézettsége mint az évadnyitóé. Ez marha jó eredmény lenne, a második rész általában rosszabb számokat hoz, vagyis a premier tényleg visszahozott nézőket. majd meglátjuk a jövő héten, hogy ez az utolsó pár perc mennyit vitt el.

LaCRossE - 2015. 09. 29. 20:43

Neoprimitiv: csak a hozzászólásodat olvasva látom azt a fájdalmat, amit ez a nagy adag hülyeség okozhatott. De jó, hogy a pozitív hangvételű kritika sem hatotta meg a szívemet, gyengített el, és vontam vissza a Castle kaszáját.

Sanna - 2015. 09. 29. 20:48

hát ez meg mi volt már megint?
most azzal, hogy elhagyja a szeretett férfit, mi változik?

próbálják visszahozni az első 2 évadot, hiszen B. kapitány C. pedig magándetektivesdit játszik, miközben próbálja majd meggyőzni feleségét arról, hogy együtt sokkal erősebbek, és bárkit legyőznek…always
meg közben betoppan kém anyu is? hááát……

lehet hogy viccesebb, könnyebbek lesznek a részek ezáltal, de ehhez nem kellett volna megint a nagy big bad-et behozni a képbe, jáj

Neoprimitiv - 2015. 09. 29. 22:19

Wow, úgy látszik a nézők egy “picit” berágtak. Pedig a srác jó fej volt twitteren (ő a hangmérnök)

https://twitter.com/EAkorn/status/648944987728547840

Neoprimitiv - 2015. 09. 29. 22:41

Ez jó:

“People should watch #Castle, where true love lasts until contract negotiations.”

PersonaNonGrata - 2015. 09. 29. 23:28

jajj…

PersonaNonGrata - 2015. 09. 29. 23:34

Szerencsére a rész közepén a szemébe nézve megígérte, hogy nincs több titok. Erre mi lett?

“Nőnek akkor higgy ha ló legel a sírján.”
Itt kérek elnézést a rossz poénért, de ez ugrott be.

Neoprimitiv - 2015. 09. 30. 06:30

Rövid őszi évad lesz, a 8. rész lesz idén az utolsó, novemberben. Utána pedig a Castle is beáll a hosszú téli szünetesek sorába és csak februárban jön vissza.

Neoprimitiv - 2015. 09. 30. 08:31

A második részre is maradt az 1.2-es nézettség, ami tekintve, hogy két körzetben is foci ment helyette, nagyon szépnek tekinthető. (A foci nélkül még nőtt is volna az első részhez képest.) Már persze csak az első részhez viszonyítva, mert abszolút értékben pocsék. A jövő heti számok lesznek érdekesek, hányan váltják be ténylegesen az elegem van fenyegetést.

Szabi - 2015. 09. 30. 14:07

Szerintem jó volt, pörgős.
Érdekes lesz szerintem ha Beckett lesz a kapitány hisz elvileg ő nem megy többet terepre …
Én viszont visszahoznám a másik csajszit.
Szerintem jó volt én várom a jövő hetit

DarkEagle - 2015. 09. 30. 16:23

Neo a hosszú kommentjében jól leírta mi volt az én gondom az egész résszel. Őszintén szólva megint az van hogy huh a kezdés egész jó a készítők is oda nyúlnak ahova kell és úgy ahogy azt kell erre jön egy ilyen 2. rész? Ezt a részt AM írta vagy mi?

Először is magyarázza már el valaki hogy Alexis miért nem jár suliba. Ja és mégis hogy a francba tud kijavítani egy képet ami egy tükörben tükröződik vissza. Az ilyen baromságok nem teszik badassé ahogy a csaj mondta neki hanem azt a másik csajt meg a gép mágus pasit teszik hülyévé. Ez ilyen se..ből előrántott baromság már megint. Ha annyira okos lány miért nem jut el az agyáig az hogy ha Kate azt se akarta hogy az apja segítsen neki akkor Alexist még annyira se akarná. Komolyan ez a lány egyre hülyébb lesz. Tuti az Alkaidának is neki menne. Annyira unom már egyébként is az ilyen kliséket hogy egy tükör sarkában ott a megoldás. Kicsit se valósághű de ha egy 20 éves kis csitri csinálja akkor meg pláne zavaró.

És akkor ott a rész végi baromság is. Ha nem láttam ezer filmben/sorozatban ilyen akkor egyben sem. Komolyan nem lehetnek ennyire sügérek az írók hogy elhiszik hogy ez bejön bárkinek is és itt nem a “szakításra” értem hanem az indokra. Már megint a “szeretlek ezért elhagylak hogy megvédjelek” baromság. Semmi értelme magyarázza már valaki ezt el az amcsiknak mert csak ők csinálnak ilyet a készítményeikben. -.-‘ Köztudott hogy házasok és még ha el is válnak és mindkettő új életet kezd akkor is a gyenge pontja marad neki Castle. De elnézve a 3. részt nem tart sokáig ez a távol kell lennem tőled dolog. Meg ugye meg is borult az egész hisz a nagy költözés azt feltételezné hogy Kate most akkor ott hagy mindent és csak erre az ügyre koncentrál de nem ő visszamegy a melóba. WTF de komolyan??? :D

Egyébként a pisztolyos jelenet Castle irodájában nagyon tetszett poénos volt. De kb az maradt meg bennem egyedül mint jó jelenet.

Zora - 2015. 09. 30. 20:19

8×02

Hát ez meg milyen hülye befejezés volt?????
Menjenek a francba….

esőjáró - 2015. 10. 02. 18:32

Hát, én viszont biztosan nem kaszálom. Egyrészt mert engem a legkevésbé sem tett boldoggá a puszta tény, hogy együtt vannak, főleg azért, mert ez azzal járt, hogy Beckettből egy idióta hülye p.csát csináltak, akinek kb. annyi volt a lelkivilága, hogy azon izgult, hogy mit fog viselni az esküvőjén. Kifejezetten élvezem, hogy badass Beckett visszatért, és remélem, ha nem kell a hősszerelmest alakítania, akkor Castle is magára talál.

Ami nagyon fájt, az a pisztoly elhagyása volt MÁR MEGINT. Szabályosan kiabáltunk a tv-vel. :D Továbbra is tetszik, hogy nők fajsúlyosabb szerepeket kapnak, nem merülnek ki a barátnő/pincérlány szerepkörben. (Btw: hol van Tori?)

Neoprimitiv - 2015. 10. 02. 19:23

esőjáró: kaszálni most biztosan nem fogom én sem (vagy ha igen, nem emiatt), de mérges vagyok, hogy elcseszték.

Érdekes egyébként látni a reagálásokat a fórumokon. Van az egyik oldal, amelyik megpróbálja elmagyarázni, hogy ez miért passzol teljesen Beckett-hez. (Azt most hagyjuk, hogy mindez arra épül, hogy egy szereplőnek írtak három sort, amely szerint, amit az elmúlt évadokban, úgy a 4. óta láttunk, az nulla – ha van tankönyvi példája a retcon-nak, akkor ez az.) Meg különben is, ne aggódjon senki, mert majd úgy is kibékülnek – ilyenkor komolyan elgondolkodom, hogy aki szerint van aki ettől fél, az milyen értelmi szintű emberekkel van körülvéve?

A másik kategória, amelyik nem fogadja el a retcon-t, tőle márpedig ne vegyék el az elmúlt évadokat.

És van a harmadik (én is ide tartozom), akit szimplán dühít, hogy egy tényleg egészen jól alakuló évadkezdést egy nyilvánvalóan hülye, sehová sem vezető “csavar” oltárán feláldoztak. Már az epizód vége előtt kint voltak a következő rész promó képei, Beckett annyira tartja távol magától Castle-t, mint hóember a lávaömlést, semennyire.

Akkor meg mire? És bosszant az is, hogy – ha tényleg elkezd megint maszekban nyomozni -, akkor nyilván megint masszívan illegálisan kell csinálja, ami megint nyilván se neki nem fog lelki problémát okozni (ki nem szarja le a törvényeket), se a végén nem lesz semmi gond abból, hogy az NYPD egyik parancsnoka meghekkelget kormányzati adatbázisokat.

esőjáró - 2015. 10. 02. 20:58

Tekintve, hogy a szereplők kezdenek kigyógyulni az amnéziájukból, és emlékeznek arra, hogy miket csináltak, mág az is lehet, hogy lesz következménye annak, ha Backet adatbázisokat hackelget.

Ami egy kissé eltúlzott, az ez a titokzatos nememlékszemakódjára ember, akihez képest Bracken egy hátulgombolós pisis kislapáttal, aki két nyamvadt bérgyilkost volt képes kiállítani Beckett ellen. Nem tudom, hogy MegaGodzilla ellen medddig húzhatja.

Neoprimitiv - 2015. 10. 02. 21:13

esőjáró: többen voltak azok, csak először Rambo Beckett kinyírt hármat, aztán Kémanyu még kettő plusz hármat, barna csajszi agyonlövette magát a fiúkkal és így a végére maradtak hárman.

Kémanyut még mindig nehezen emésztem. Amikor a telefonszámot odaadta (basszus, egy szupertitkos szuperügynökség szuperkémjének névjegykártyája van…) azt vártam, hogy a jelszó “Oxford’s not Brogue’s” lesz.

esőjáró - 2015. 10. 03. 15:37

Neo: En arra gondoltam, hogy Bracken senator kuldott osszvissz ket bergyilkost, MegaGodzillanak meg csak hetfon van vagy tizenot embere Beckettet hajkuraszni. Szoval nem tudom, ki lehet az, akihez kepest Bracken hatulgombolos kezdonek tunik.

Neoprimitiv - 2015. 10. 03. 16:40

esőjáró: ja, úgy értem. Igen, ez a nonpluszultra hipergonosz már megint egy túllövés. Különösen ha ezek után Beckett szólóban (vagy Vikram segítségével) felderíti, kicselezi és a végén Castle nélkülözhetetlen helyszíni közreműködésével le is ülteti, bár az illetőnek a CIA, az FBI, az NSA, a DEA és az összes többi hárombetűs ügynökség 99,8%-a a mellényzsebében van.

Neoprimitiv - 2015. 10. 05. 13:24

Elég laza lett a forgatási beosztás, legalább is Stana már egy hete Európában (Milánóban és Párizsban) héderezik, NF pedig a Con-Man-t promótálja ezerrel. Elvileg már egy hete a 8. részt forgatják (a 7.-et majd csak utána), de akkor abban nem sokat lesznek együtt.

Neoprimitiv - 2015. 10. 06. 09:06

8×03: pont amit vártam, pedig örültem volna ha rámcáfolnak. Kár.

Brynden Rivers - 2015. 10. 07. 08:40

Drukkolok Stana európai film-projektjeihez és Fillion Con-Manjének.

És igen kaszálják végre el, már csak az ő karrierjük érdekében is.

bibe - 2015. 10. 07. 09:34

Hát itt jött el a kasza nekem. Ez a 3. rész (meg az első kettő…) valami rém gyenge volt. Hiába Stana ragyogó szépsége, már ez is kevés.

Neoprimitiv - 2015. 10. 07. 18:40

Én most már nem szállok ki (ilyen számokkal ez szinte garantáltan az utolsó évad), de ezzel a résszel most visszakerült a “majd a héten valamikor megnézem” kategóriába a keddi ebédszünetből.

ace05 - 2015. 10. 08. 10:17

A készítők ugye vissza akarták hozni a korábbi évadok hangulatát, hát sikerült, de szerintem nem úgy, ahogy ők azt elképzelték.
Az új rész nézése közben egyértelműen azt éreztem, mintha a 4. évadot nézném.

– Castle kétségbeesetten próbálja megszerezni( jelen esettben visszaszerezni) Kate-tet,
– Kate pedig már megint csinálja az egy(oké kettő) személyes magán nyomozását, hogy lebuktassa a gonoszt.

És ez az egész át van itatva, azzal az egyfajta nyomasztó “Úristen jöjjenek már össze, mert rossz/unalmas nézni, hogy a köztük egyértelműen meglévő kémia ellenére csak kerülgetik egymást” hangulattal.
Persze ezzel nem azt mondom, hogy rossz volt a 4.évad, de nem kellene még egyszer azt megcsinálniuk.

Az új rész, még a fogyasztható/nézhető kategóriába tartozik, mert még nem egy teljes évad telt el az előbb felsoroltakkal. Nem is hiszem, hogy ezt egy egész évadon keresztül húznák, de ha igen akkor nem csodálkoznék a kaszán.
Ami még bizakodásra ad okot, az az amit Kate a rész elején mondott, hogy nem ártana sietni, mert Castle előbb-utóbb rájön az egészre, és akkor biztos közbelép és bajba sodorja magát (tippre 4-5 rész környékén). Nagyon remélem, hogy meghúzzák ezt az írók. Mert nekem azok a részek mindig is jobbak/kiemelkedőbbek voltak amikor valamelyik főszereplőnek veszélyben volt az élete. Gondolok itt például a tavalyi 3xk-re, vagy mikor Beckett beépített zsaru volt, vagy ugye Alexis párizsi kalandja és még sorolhatnám.

Neoprimitiv - 2015. 10. 08. 10:36

ace05: tudom, hogy ennél a sorozatnál, különösen a mostani fordulat után kár számon kérni bármilyen karakterizációt, de ez a “tudja, hogy Castle közbelép” sajnos butaság.

Még a legótvarabb Marlowe érában sem akciózgatott Castle, amikor tudta, hogy ezzel Beckettet rakja a célkeresztbe. Ha Beckett kutakodott, akkor ott volt mellette, segítette, de nem kezdett el partizánkodni. A 4. évadban is csak a korábban már Beckett által is tudott dolgokból próbált valami újat kiokoskodni, nem nyomozott önállóan. Smith kilétét megpróbálta kideríteni, de ő az ő oldalukon állt, azzal nem riaszthatta Brackenéket.

Az, hogy most úgy tálalják, mint ha Castle akkor sem lenne képes megülni a seggén és hagyni a francba a dolgot, ha Beckett ezt szeretné, az egy újabb pofon a karakterének.

Az csak hab a tortán, hogy mivel Castle nem tud semmiről, viszont továbbra is megvan a kapcsolat köztük, ténylegesen sokkal nagyobb veszélybe sodorja, mint ha tudna a dolgokról. Akkor tudná, hogy vigyáznia kell magára, figyelne, így viszont totálisan felkészületlen és sebezhető.

ace05 - 2015. 10. 08. 14:02

Neoprimitiv: Azt én se úgy gondoltam, hogy Castle rájön arra, hogy Kate egy titkos CIA szervezetet akar lenyomni, ezért besegít a nyomozásába, vagy magánnyomozásba kezd, hogy minél hamarabb visszamenjen hozzá.

Szerintem inkább az lesz, mivel Castle nem hülye, ezért nem veszi be többet ezt az “időre van szükségem” dumát, így utána jár annak, hogy mi lehet ez az egész mögött és ekkor fog bajba kerülni pont azért amit írtál.

Neoprimitiv - 2015. 10. 08. 14:42

ace05: szerintem elég jó esély van pedig arra, hogy végül ez legyen.

Arra nyilván elég gyorsan rá fog jönni, hogy Kate valami disznóságot takargat előle. A “párom lement gyufáért. – Mikor? – Húsz éve.” villámtréfának jó, de nincs az a férj, aki pár hét után ne kezdene egy türelmetlenkedni egy határozott válaszért.

Aztán veszekedés (a’la 4. évad), kibékülés (a’la 4. évad), közös nyomozás (a’la 5-6. évad). A börtönös “emelj fel Castle” is megvolt már kétszer, az elég komoly ötlethiány, ha egy show a saját remake-jeként akar megmaradni.

DenisaW - 2015. 10. 08. 20:47

Most először ötlött fel bennem az a kérdés, hogy ezek az írók szándékosan akarják elkaszálni ezt a sorit?! Mert ez a 3. rész, hát..Nem értem az írókat. Egy jó kis ügy volt a kezükben, de azt úgy zárták le, hogy fájt nézni is. Értem, hogy minden évadban kell legyen egy főgonosz, de amit most művelnek már tényleg túlzás. Eldönthetnék végre, hogy az adott heti ügyeket oldják meg jól, veszik komolyan, vagy a főgonosz szálat, mert a kettő együtt láthatóan nem megy már nekik. Szeretem ezt a sorozatot, de egyre jobban az az érzésem, hogy tönkre akarják tenni, mint a Mentalistát. Alexis karakterével is kezdhetnének végre valamit, mert a nyomozósdi téma elég cink. Sajnálnám, ha ez lenne az utolsó évad, mert jó kis sori ez, csak nem ártana új írókat felvenni, mert a jelenlegiek nem hozzák azt a szintet, amit kellene.

winnie - 2015. 10. 14. 13:14

denisaw: a nézettség betonstabil a 8. évadban, ami nem jelent rosszat más kérdés, hogy nem nő.

de hogy legyen más vélemény is, én most nézek először castle-t a második évad eleje óta, számomra nagyon kellemes meglepetés az s8. igaz, hogy fel van erősítve, olykor debil szintre a komédia, de nagyon kellemesen szórakoztató, és a bűnügyeknél látszik, hogy nem akarnak nyílegyenesek lenni.

Neoprimitiv - 2015. 10. 14. 16:45

winnie:
– Én is meglepődtem, hogy NF a legutóbbi interjújában már kifejezetten vígjátéknak nevezte a sorozatot, amelyikben vannak néha komolyabb elemek is – korábban nem ez volt a saját maguk által megadott besorolás.

– Régóta mondom, hogy a Castle az alkalmi nézőknek, akiket nem zavar a múlt, a karakterek “mitológiája” sokkal élvezhetőbb, mint a törzsközönségnek. A mostani évadban pl. rohadt idegesítő, hogy részben kidobtak több évnyi kínlódást és olyan alaphelyzetet hoztak vissza, amiről mindenki azt hitte, hogy hál’istennek végleg túl vagyunk rajta.

Úgyszintén bosszantó, hogy megint, az isten tudja hanyadszor Castle lohol Beckett után és megint mindenki teljesen természetesnek veszi. Ha kihagytad a közbenső évadokat, akkor ezek csak szimpla hülyeségek, évek után már inkább karaktergyilkosság.

Nekem most olyan érzésem van, mint ha a 3. és 4. évad zabigyerekét nézném. Megint van egy elefánt a szobában, amiről senki nem hajlandó tudomást venni – akkor ugye mindkettőjük valaki mással járt, de ez a részeken nem látszott. Megint van egy mindenható gyilkos, aki Beckett életére tör. Megint Beckett volt a hülye és Castle próbálja visszakönyörögni magát. Ezeket a köröket már egyszer lefutották.

Memari - 2015. 10. 14. 21:48

A bromance vonalat és az apró gag-eket erősítik, kezd visszajönni a régi hangulat. A templomi első érkezőnél még fel is nevettem, de azon fogom a fejem, hogy Beckett milyen kapitány.
Se Montgomery, se Gates nem volt soha helyszínen, se kihallgatáson, de B hol itt, hol ott van. A heroinos kérdést is mindenki meg tudja válaszolni, aki látott már néhány nyomozós sorozat epizódot, ráadásul az irodájában kanapén fekve miközben a másik áll, ez nagyon fura volt, h kvázi ilyen tiszteletlen.

Sanna - 2015. 10. 15. 07:16

igazából nem is értem, hogy Castle hogyan gondolhatja megint, hogy itt neki kell tennie bármit is azért, hogy Beckett visszatérjen hozzá

meg úgy meg se kérdezi senki, hogy de mégis miért? se Lanie-vel egy jelenet, ja volt, ahol Beckett gyorsan elmondta, hogy I’m fine

nagyon furi ez igy, és bevallom nekem nem nagyon kezd visszajönni a régi hangulat

dragon1986 - 2015. 10. 15. 09:15

Memari

irodájában kanapén fekve miközben a másik áll, ez nagyon fura volt, h kvázi ilyen tiszteletlen.

Hat igen de jo volt a poz. :))

Neoprimitiv - 2015. 10. 15. 09:42

memari, dragon: nagyban ment az ötletelés a heverészés miatt, az első fan-elmélet természetesen a terhesség volt.

Szerintem sajnos semmi nincs mögötte azon kívül, hogy a készítők ezzel akarták érzékeltetni, hogy szegény Beckett-nek miközben hatalmas gondok nyomják a vállát, még egy rendes otthona sincs, ahol pihenhetne, érezzünk együtt a sanyarú sorsával. Ráadásul megvolt a jelenet párja is a kanapén alvó Castle-lel, akinek már az otthoni ágy sem kell, ha egyedül kell benne aludni.

Konen - 2015. 10. 15. 10:57

Beckett erre a nagy összeesküvésre úgy is Castle-el fog rájönni szerintem…annyira nincs értelme ennek,hogy “külön” vannak,de együtt oldanak meg minden ügyet + gyűrű is Becketten van :D mondom ezt mind úgy,hogy én csípem epa sorozatot….

Memari - 2015. 10. 15. 23:13

Neo: oké, a párhuzam, nincs otthona (apropó, most szállodában van, vagy a lakásában, mintha azt kiadta volna v csak dilemmázott a költözéskor és mégis megmaradt tartalék menekülőhelynek?) és fáradt, de akkor is köszönés után/közben legalább üljön fel.

Konen: “gyűrű is van Becketten” mert nem akar elválni, csak 1-2 (mikor mennyi) lépés távolságot tart a férjétől. Teljesen logikus.

fireblade - 2015. 10. 16. 10:28

Valaki azért megvilágíthatná nekem, attól hogy nem alszok otthon, és a férjemmel napközben cseverészek néha, és szüneteltetve vannak az ágyjelenetek..attól mért is védem meg akármitől???
Mert így nem rabolják el, nem zsarolhatnak vele? naná hogy nem..mert az ottani világban debil retardált bűnözők vannak csak

ééértem :)

Zora - 2015. 10. 16. 19:39

8×04

Csak nekem volt furcsa, hogy Lanie már információval várta a két nyomozó? Hogy ki találta meg a holtteste, ki zárta be a templomot, mit mondtak az apácák…
Már mindenki csinál mindent???

Maga az ügy tetszett, meg elég elviselhetőek voltak a párbeszédek is.

Nem tudom, talán vissza kellene néznem a 2. rész végét, de nem emlékszem, hogy Kate azt mondta volna, hogy nem szereti C-t. Mert akkor C miért visszaszerezni akarja? Hiszen nem vesztette el! Már úgy értem, a szerelmét.

Ha eltekintek ettől, akkor tetszik.
Tényleg kukában van, amit eddig felépítettek…

Zora - 2015. 10. 16. 19:40

Vagyis: “Lanie információval várta a két nyomozóT” és “holttesteT”.
Bocs.

Neoprimitiv - 2015. 10. 16. 19:55

Zora: nem mondta. Csak annyit mondott, hogy nagyon szereti, de elmegy, hogy helyretegyen magában dolgokat. Ja, és hogy bízzon meg benne, hogy ez így kell legyen. Ami jó szöveg, de se az nem következik belőle, hogy Castle kapásból arra gondol, hogy kiszeretett belőle, se az, hogy hetek múlva sem zavarja a dolog. (Ráadásul belenéztem a friss SP-be – hát, ha indulatokat akarnak kelteni, akkor hajrá, menni fog.)

Konen - 2015. 10. 16. 20:01

Èn ahogy olvastam az eredeti Castle fb oldal hozzászólásokat….hát nagyon nem jön be az embereknek ez a “csavar” sőt sokan utálják ezèrt Beckettet (de inkább at írókat) ez az új SP meg hmmm…

Neoprimitiv - 2015. 10. 17. 08:20

Van az az alapelv, hogy mindegy, hogy mit, csak beszéljenek róla. Mivel ez a második SP elég hamar kijött, a visszhangja pedig elég egyöntetű, érdekes lesz látni, hogy a netes morgás mennyiben csapódik majd le a nézettségben? Őszintén meg lennék lepve, ha lenne látszatja, de a fene tudja.

Konen - 2015. 10. 17. 15:15

Igen,elég hamar kijött ez a SP tuti nem véletlen

Neoprimitiv - 2015. 10. 17. 15:34

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy már többször elhangzott az évek során: a promók, SP-k az ABC kizárólagos hatásköre, a készítőknek nincs beleszólásuk, mit adnak ki vagy vágnak össze a sugárzásra átadott epizódból. És egyáltalán nem biztos, hogy aki csinálja (szakmányban, naponta két-három különböző sorozathoz is), az a törzsközönség fejével gondolkodik.

Tippem szerint mivel ez a SP a rész legelejéről való, a végén lesz valami ellenpont. Castle könyörög egy kicsit (naná, hogy ő), Beckett nem tud ellenállni, csók, always, de ugye bízol bennem, ez nem az, aminek látszik, stb. Alkalmasint úgy gondolták, mekkora buli egy kicsit megvezetni a népet – csak nem értik, hogy nagyon sokaknak már rohadtul nem érdekes, hogy mi van, az bosszantja őket amiért és ahogyan van.

Azt pedig végképp semmivel nem tudják nálam kompenzálni, hogy Castle egy perccel azután, hogy a bé neje gyakorlatilag elhagyta máris fülig boldog attól, hogy egy vadidegen azt mondja neki, érzi, hogy szerelmes belé. A második évadban egy cocker spánielhez hasonlították – a spánielek nevében tiltakozom ez ellen a sértés ellen.

Neoprimitiv - 2015. 10. 17. 22:37

“Coffee hearts, longing glances and a great payoff can trump logic” – tökéletes. (Hozzáteszem, a szerző velem ellentétben még tavaly is nagyon lelkes nézője volt a sorozatnak.)

http://www.tvovermind.com/castle/castle-season-8-episode-5-spoilers-sneak-peeks-267516#BJeZec5PGySb1djw.01

arwen*** - 2015. 10. 18. 07:57

Mi a kávézós jelenetből gondoltuk, hogy talán várandós. Ugyanis az az első, ami nem ízlik, ha baba van…

Neoprimitiv - 2015. 10. 18. 08:23

arwen: igen, az elég gyanús volt, egészen a végéig. Aztán kiderült, hogy csak a Szent Castle Kávé Misztériumról van szó.

Konen - 2015. 10. 18. 18:00

Kíváncsi vagyok,hogy ezt a “csavart” vajon meddig akarják húzni az évadban!? nem hiszem,hogy a végéig, bár sose tudni :D :D

Neoprimitiv - 2015. 10. 19. 11:04

Azon gondolkoztam, hogy az Agents of SHIELDS kapcsán belengetett, majd visszavont majd megint belengetett Bobbi-Hunter spinoffnak most nagyobb a valószínűsége, mint korábban. A kettejük marakodó viszonya első ránézésre príma Castle pótlék lenne. Hunternek ráadásul jobb szövegei vannak, mint amiket Castle-nak írnak mostanában.

Neoprimitiv - 2015. 10. 20. 16:45

Az azért egy elég érdekes írói koncepció, hogy valaki pénzéhes kurvának nevezi Beckettet, Castle-nak pedig erre a szeme se rebben. Engem azért egy kicsit rosszul érintene, ha a feleségemre mondaná valaki. Biztos én vagyok mimóza lelkű.

pöttyösbögre - 2015. 10. 21. 10:31

Jaj, Neo, nem érted te a szerelmet… az Igaz Szerelemben ilyen kicsire, minthogy legalább jelezzük, hogy nem ok, ha valaki lekurvázza a feleségünket, nem adunk. Az Igaz Szerelemeben csöpögős zenei aláfestéssel, hintában ülve mondunk szépeket jelzett feleségnek.

Neoprimitiv - 2015. 10. 21. 10:45

pöttyösbögre: az biztos, hogy bennem van a hiba. Leginkább azért, mert néztem.

Mondjuk az se semmi, ahogy a sorozat átnavigálta magát az ötletes, hét idézete esélyes párbeszédektől a fingós, Assposito-s és bot-kirúgós-seggreesős poénokhoz. Legközelebb gondolom az lesz a humor, hogy valaki a másik nyakába hány. Vagy Castle beöltözik dagadt, fingós néger vénasszonynak. Mennyi szenzációs lehetőség!

Neoprimitiv - 2015. 10. 21. 16:15

Apropó, valami nagyon ráérő emberke kikockázta, hogy ebben az évadban mennyi időt volt Stana és Nathan egyszerre a képernyőn (nem mértem utána):

8×03 – 8 perc
8×04 – 7 perc
8×05 – 4 perc 20sec

Azt mondják, a hosszú házasság titka, hogy a felek ritkán lássák egymást…

ace05 - 2015. 10. 22. 01:46

Az elmúlt két rész egész tűrhető, fogyasztható volt. De szerintem főként azért, mert ezt az “elhagylak, hogy biztonságban legyél, én meg titokban nyomozhassak” idióta szálat takarékra tették.
Így most már, csak egy dolog maradt. Felejtsék már el azt az írók, hogy Castle-t, nem engedi Kate belefolyni heti ügyekbe. Úgyis mindig visszakotnyeleskedik. Így három rész után ez már unalmas és idegesítő.

Amúgy ez ráillik a Castle-re? http://tvline.com/2015/10/21/blind-item-killed-off-series-co-lead/

Neoprimitiv - 2015. 10. 22. 07:17

ace05: ráilleni ráillhet, de nekem túl sok dolog szól ellene.

Ami miatt passzolhat az az, hogy tényleges co-lead nincs túl sok sorozatban, amelyek ráadásul közönség kedvencek is. Bones, Castle, Supnat, H50, esetleg a Sleepy Hollow. A Bones éppen az évad elején sütötte el a “Booth halott” poént, a Supnat-ban pedig (amennyire tudom) ez nem újdonság, állandóan meghal valamelyikük.

Viszont történet szempontjából Beckett legostobább húzása lenne, ha eljátszaná a saját halálát. Az indítaná csak be igazán Castle-t, hogy nyomozzon – pedig állítólag ezt akarná megakadályozni. Az egyéb negatívumokról (volt már “megölték Beckett-et”, hogy nyomozna tovább, ő nem egy szuperkém, stb.) nem is beszélve.

Azt pedig, hogy ténylegesen kinyírnák egyrészt cáfolják a kilencedik rész forgatásán készült képek, másrészt ez lenullázná az egyetlen stabil közönségüket, a Caskett rajongókat.

arwen*** - 2015. 10. 22. 10:45

Ha a vígjáték vonalat akarták erősíteni, sikerült.:-)
Nekem kifejezetten bejöttek a szóviccek és a magyar nevű nózihölgy:-) Viszont ezt a “szerelmi szálat” végre eldönthetnék. Nagyon nyögvenyelős.

Zora - 2015. 10. 22. 11:22

8×05

Nagyon jó színésznőt találtak az “orrtanúnak”. A hangja is nagyon egyedi volt, meg úgy általában jó volt a karakter is felépítve.

Jó rész volt, de a végén nekem, mikor B bemegy a lakásba a cuccaiért, az annyira nyálas volt, hogy öklendeztem. Pedig, 2 éve még ájuldoztam volna…

Zora - 2015. 10. 22. 16:25

Ja, és amit már múltkor is meg akartam kérdezni: Lucy hangja nem Stana?

pöttyösbögre - 2015. 10. 22. 18:12

Rákerestem, azt írják, hogy Aubrey Plaza a hangja, aki NF havernője.

fireblade - 2015. 10. 24. 13:02

Ok, külön élnek mert az a klassz megoldás..persze max Kate agyában, de mindegy..de mért kell ezért a cuccost elhordani??
nem az van hogy csak magányt akart hogy megoldja a dolgait?
ehhez mi köze hogy van ott váltás bugyi, meg fogkefe vagy nincs??
amcsiknál döbbenet hogy hogyan képzelik el az ilyen ” családi válság” dolgokat
közröhej

Neoprimitiv - 2015. 10. 28. 09:16

Ha valakinek álmatlan éjszakái lettek volna…

http://www.ew.com/article/2015/10/27/castle-showrunners-co-leads-not-dying

pöttyösbögre - 2015. 10. 28. 11:43

Ettől lettek. :-) Most aggódhatok egy másik sorozat co-leadjéért.

dragon1986 - 2015. 10. 29. 18:09

8×05 orrtanú Mia és Castle kaphatna egy spinoff-ot :D

PersonaNonGrata - 2015. 10. 30. 22:27

@dragon1986

yep!

Kebelbarat77 - 2015. 11. 10. 19:50

8×06
Slaughter is back! Ja, és ez messze nem volt annyira gáz, mint Castle-apu egykori ismételt felbukkanása. Sőt. Vállalom, de nekem még mosolyt is csalt az arcomra helyenként. Ja, és Beckett kb. annyira hiányzott ebből a részből, mint lufi árusnak a nyílzápor.

Már csak egy kérdés: Vajon Mr. Fillion és Mr. Baldwin mint 2 vezető színész elvinne egy sorozatot a hátán.

Neoprimitiv - 2015. 11. 10. 22:47

nem láttam még, azt hiszem nem is fogom (sajnos engem a Firefly bromance nem vonz, ha arra vágyom, akkor megnézem az eredetit).

Viszont sikeresen összehoztak egy sorozatminimumot, 6,07 millió nézővel és kereken 1.0 demóval.

Fillionnak nem kellett volna segget csinálnia a szájából két éve, amikor arról beszélt, hogy szeretné, ha a Castle még akkor befejeződne, amikor nézik, nem amikor már a kutyát sem érdekli. Áprilisban megvolt a lehetősége rá, de hát van az a pénz. (A korrektség kedvéért hozzá kell tennem, hogy azt az érdekes történetet sem látom minden szerelmem ellenére sem, ami Stana-t meggyőzhette a folytatásról…)

Memari - 2015. 11. 11. 20:26

Rá kellett keresnem, h mi volt a korábbi Slaughteres részben, mert csak az arc volt ismerős, de még a yt-os részteletkből sem rémlik teljesen – ilyen gondjaim pedig nem szoktak lenni. Vagy már ennyire nem érdekel a Castle, h törlődött a fejemből?

A coolság hangulatát próbálták tovább erősíteni, de kicsit túl sok volt számomra és tényleg nem hiányzott Beckett, Vikram pedig mindig említve van, h ezt meg azt ellenőrizget. Nem tudom honnan, de vhogy olyan érzésem volt, h Vikram megbújik a rejtekhelyen és addig míg B munka után nem csatlakozik, egyedül kutatgat a NAGY ellenség után.

Nemrég írtad Neo, h vki összeszámolta B és C képernyőn töltött közös idejét “8×03 – 8 perc,8×04 – 7 perc, 8×05 – 4 perc 20sec” nos ez a 6. részre folytatva a sort 0 lett. De igazából nekem sem hiányzott, egyedül ott volt egy kis hiányérzet, h a helyi illetékes R és E volt, de az is inkább a rangnak szólt és nem a személyének.

Van az a pénz és van az a kevesebb forgatási munka, amiért folytatják, sőt tavasszal beszéltük is, h Úgy, h Nathan aláírt, Stana ellen sokan fellázadtak volna, h ha nem tér vissza.

Zora - 2015. 11. 11. 20:54

8×06

De jó volt Kate nélkül! Igazából – mert én nagyon szeretem a színésznőt – úgy kellene, hogy egy rész Castle nélkül, egy rész Kate nélkül. Felváltva. Úgy érzem, feldobná a részeket.

Neoprimitiv - 2015. 11. 11. 20:55

Memari: elolvastam a kritikákat és őszintén szólva egyetlen olyan megjegyzés vagy mozzanat sem volt bennük, amelyik miatt úgy éreztem volna, hogy én ezt a részt látni szeretném.

Volt viszont pár olyan, amitől valószínűleg csúnya szavakat kiabáltam volna a monitornak: pl. hogy Castle ellopja Esposito-ék kocsiját Slaughter kedvéért, vagy Martha jótanácsai Castle-nek – helló kedves írók, honnan a pokolból tudja anyós pajtás, hogy Beckett-et a múltja kísérti? A “fakadjunk hirtelen dalra” jelentekért sem voltam soha oda, bár azon meglepődtem, hogy a “Cool Boys”-ról nem ugrott be minden szakírónak azonnal a West Side Story – úgy látszik, csak én imádtam.

Stana nyilván hülye lett volna nem aláírni abban az alkupozícióban. Az ABC vélhetően nem ilyen nézettséggel számolt, de ha azt veszem, hogy a Wicked City tegnap este azt hiszem kemény 0.4-es demót hozott…

Memari - 2015. 11. 11. 21:11

Neo, én sem rohantam megnézni a részt, csak már minden elmaradásom szinte hoztam.

S azt se felejtsük el, h C most megkapta S-től a lökést, h magán akciózzon B után és ezért fog majd bajba kerülni. Van itt főszálépítés!

Neoprimitiv - 2015. 11. 12. 20:35

Emlékeztem erre a rajzra, csak sokáig nem találtam a forrást. Terri Edda posztolta a twitterén talán a Castle második vagy harmadik évadában és akkor nagyon viccesnek találta…

http://www.cracked.com/article_18696_the-lifespan-every-tv-show-ever-5Bcomic5D.html

Memari - 2015. 11. 12. 22:36

Én is emlékszem rá Neo, de mindenki tudja, h ez természetesen az éppen kibeszélt sorozatra abszolúte nem igaz! ;)

Funda - 2015. 11. 13. 19:00

Great aritlce, thank you again for writing.

Neoprimitiv - 2015. 11. 13. 20:55

Funda: you’re welcome, I hope I didn’t disappoint you that in the meantime my thorough and honest excitment has pretty much dissipated…

szerintem - 2015. 11. 16. 13:06

en csatlakozom winnie-hez kulonben, ez az evad uditoen hat az elozoekhez kepest. nem ugy ertem, hogy jo lenne, hanem inkabb ugy, hogy az elozo 3-4 evad mar kifejezetten izzadsagszagu volt, fajt nezni, ez az evad viszont nem erolkodik tovabb. sem nem mely, sem nem jo, nem akar mast mint felszinesen szorakoztatni. mondjuk igy sem varos es csak az elso 4 reszt lattam eddig, de fejfajas nelkul neztem vegig az eddigieket.

kulonben nem tudom, mennyit beszeltetek errol, mert nem kovetem a kibeszelot, csak neha nezek bele, de a ket szinesz kozotti feszultseg, amirol olyan sokszor szo esik kulfoldi forumokon, valojaban azt hiszem teljesen mashol keresendo. par interju es cikk alapjan nekem ugy tunik, a castle-rajongok valami kulonos oknal fogva kb annyira veszik komolyan a sorozatot, mint annak idejen azok, akik gyujtottek isauranak. valoszinuleg keptelenek feldolgozni, hogy castle es beckett nem azonos a ket szinesszel, ezert ok igyekeznek minden nyilvanos kozos szereplest a leheto leghuvosebben kezelni, gondolom, erre akar a maganeletuk is ramehet, ha nem sikerul kordaban tartani a rajonfok ilyen iranyu elvarasait.

Neoprimitiv - 2015. 11. 16. 13:20

szerintem: a második részt nagyon sokan hiszik, de komplett butaság. Nem ők az első páros, akik szerelmeseket alakítanak és hidd el, hülyék minden sorozat rajongói között felbukkannak.

Reinhardt - 2015. 11. 17. 12:55

Nagyon erik az a kasza nalam…

Zordi - 2015. 11. 17. 13:47

Nekem tetszett!

Konen - 2015. 11. 17. 14:26

Nekem is tetszett !

pöttyösbögre - 2015. 11. 17. 21:07

Én meg most már egyáltalán nem értem ezt a különélést…

Neoprimitiv - 2015. 11. 17. 21:24

pöttyösbögre: na ez a baj, hogy érteni akarod. Ne terheld az agyad, az írók sem teszik.

Lassanként a “Mai is tanultam valamit” indíthatna egy Castle rovatot. A mai okosság: az igazi szerelmet ma onnan ismerni fel, hogy nem vagy kíváncsi rá, az életed párja miért hagyott faképnél és mikor akar visszatérni. Végtelenül ódivatúnak érzem magam.

Zora - 2015. 11. 20. 14:56

8×07

Be kell vallanom: tetszett.
Bár, először logikátlanságnak gondoltam, hogy az áldozatnak volt egy ál-lakása, ahova a nőket vitte, mégis, valaki a valódi lakásában ölte meg.
Honnan tudta a gyilkos, hogy hol van a valódi lakása?
A többi az jó volt.
Kevin és Espo is jók voltak. A notesz, mint golyófogó jó volt.

ace05 - 2015. 11. 24. 07:43

Az előző részhez:
Muszáj megkérdeznem, mert kíváncsi vagyok, aki látta az előző rész promóját, az komolyan elhitte, hogy ezek lehet, hogy válni fognak ? Amúgy jó rész volt és nem nem azért, mert “kiengedték a gőzt” a végén.
Bár azt meg kell jegyezni, hogy a sorozatot most daráltam le ősz elején, de emlékezeteim szerint ez a “ne próbáld megérteni a sztorit, csak kapcsold ki az agyad és nézd” fajta Hollywood-i idiotizmus nem volt jellemző a sorozatra.

Az új rész:

Meg kellet nézni azonnal a részt, mert kíváncsi voltam, hogy hogy jön rá.
Először is, csak engem emlékeztetett a Kardhal c. filmre a hackeres jelenet?
Ezek után csak remélni tudom, hogy rájöttek az írók, hogy ordas nagy baromság volt ez szál, és egyáltalán nem szerették a nézők. Erre azért következtettek, mert kb húztak egy HIMYM-t és kidobtak kb 5-6 részt a kukába az utolsó jelenettel. Hogyha már ezt második rész után meglépik, nem hiszem, hogy bárkinek is egy rossz szava lett volna rá.
Viszont igazán bedobhattak volna, valami jó kis cliffet a szünetre, mert ezzel az idióta szállal, gondolom jó pár néző azt mondta, hogy köszönöm elég volt, és nem hiszem, hogy azért visszafognak térni, mert megint összejöttek.
Amúgy visszatérő dátummal is volt egy kis variálás. Először ugye feb. végén jött volna vissza a sorozat, utána ezt megváltoztatták jan. 4-re legalább is a tvline szerint. Ezért is hittem azt, hogy valami jó kis cliff lesz és azért jön vissza hamarabb, hogy ne keljen annyit várni. Nos ez a dátum most már feb.1. Igazán eldönthetnék már.

Neoprimitiv - 2015. 11. 24. 08:12

ace05: egyértelműen azért variáltak az epizódok sorrendjével, hogy az utolsó két percet behozhassák. (Azt nyilván a sorrend módosítás után, utólag rakták be.)

Az eredeti felállás szerint azzal lett volna vége a félévnek, hogy Slaughter azt tanácsolja Castle-nek, ne várjon engedélyre. A reakciók és a nézettség alapján gondolom (joggal) érezték úgy, hogy ez kevés lenne a rajongóknak, bár én azzal jobban ki lettem volna békülve.

Azzal teljesen egyetértek, hogy az utolsó jelenettel teljesen fölöslegessé tették az eddigi részeket.

Enci - 2016. 01. 19. 18:57

Én csak most kezdtem el nézni – darálva persze, mert államvizsga előtt hogyan is másképp. Én bírtam azt a vonalvezetést, ahogy a két főszereplőt összehozták. És megdöbbenve olvasom, hogy a 8-ban kvázi szétmennek (vagy 5 percre).
Igazából darálósba azért jó a sorozat, mert amit vársz, nap végére csak megtörténik. És nincs huza-vona heteken (sőt hónapokon) át. Bár azt hiszem, hogy ha túl leszek a 6-7 évadokon (6×7 jön), akkor a kommentek láttán meg fog rendülni a hitem a sorozatban. Pedig eddig élveztem… :)

Főleg a Ryan – Espo megnyilávnulásokat: “Mom and dad are fighting – again.”

Egyszer összeszámolom, hogy ez összesen hányszor hangzik el a sorozatban :)

Memari - 2016. 01. 19. 22:24

febr 8 a visszatérés, kicsit sokat variáltak az időponttal

Neoprimitiv - 2016. 01. 19. 22:43

Memari: a tippek szerint az iowai előválasztás miatt tolták el 1-jéről – annyira szoros a verseny mindkét oldalon, hogy a tévék nem tehetik meg, hogy ne élőben tudósítsanak.

Cserébe lesz helyette vasárnap, 14-én (Valentin nap, naná) egy plusz, soron kívüli epizód.

Memari - 2016. 01. 19. 22:57

kicsit elbizonytalanodtam mert a SpoilertTV-n láttam olyan promót, amiben febr 1 és olyat is, amiben febr 8 szerepelt :D

Soron kívül, mármint, h nem hétfőn vetített, vagy netán gyorsan összeraknak egy special epizódot?

Neoprimitiv - 2016. 01. 20. 04:59

Memari: nem, szerintem csak burn out. Az epizód kiosztás 1-jével számolt, de az kimaradt valamiért, így gyorsan beraktak egy hétre kettőt, hogy utána ne boruljon a műsorrend.

Enci - 2016. 02. 10. 22:47

Megnéztem az új részt. Mivel zenész vagyok, az acapella pedig közel áll hozzám, nekem tetszett – az alap. De maga a rész eléggé erőltetett volt, szerintem. És megint az alapvető emberi érzelmekkel lőttek mellé, de nagyon.
Ha valaki el akarja játszani a mindentelsöprőbiglove szétesését, annak nem kellene kikészülnie (de legalább is eljátszania megtévesztés gyanánt)? Amikor én szakítottam életem szerelmével, még azt is elpuskáztam, hogy melyik vonattal kellene hazamennem. Szóval ezt a színészkedést közeli barátok/családtagok biztosan nem vennék be. Ehhez képest két nyomozó is elhiszi nekik? Na ne…
De a betétdalok tényleg jók voltak.
Úgyhogy piros pont nekik érte! :D

PersonaNonGrata - 2016. 02. 12. 23:44

Stana véletlenül nem vár babát?

Neoprimitiv - 2016. 02. 12. 23:52

PersonaNonGrata: a képek alapján nem. Volt pár twitter posztja nemrég, amelyek után viszont elindult a találgatás. Az évad végére kiderül.

PersonaNonGrata - 2016. 02. 13. 10:32

@Neo:
Beállok a tárborba, hogy igen. A hölgyek majd szakvéleményezik :)

Enci - 2016. 02. 15. 13:32

Hol olvastatok róla/láttatok valami képet, ami arra angedne következtetni, hogy S.Katic állapotos? O.o

Berann Morak - 2016. 02. 16. 16:47

A 10. rész meglepően kellemes volt, legalábbis a 9.-hez képest. Kivéve talán azt az orrvakarós dolgot, mert az tényleg nem romantikus de, valakinek biztos vicces.

Neoprimitiv - 2016. 02. 17. 21:55

Ez valószínűleg a Castle végét is jelenti:

http://www.nytimes.com/2016/02/18/business/media/paul-lee-resign-abc-entertainment.html?_r=3

“Mr. Sherwood, who disagreed with Mr. Lee over programming choices and future strategy, has used ABC’s soft standing in the overall ratings race to make a case inside Disney for a management shake-up at the network.”

Szerk.: tovább olvasva a cikket viszont az derül ki, hogy Sherwood több CBS-szerű proceduralt akar a szerializált sorozatok helyett, ilyen viszont csak egy van a kínálatban, a Castle.

Zora - 2016. 02. 22. 17:21

A 8×09 Espo éneklése miatt kicsit kínos volt, a 8×10 viszont zseniális.
Jó, alapból szeretem a tárgyalótermes jeleneteket!

Zora - 2016. 02. 22. 20:04

8×11

Ez sem volt rossz. Az Oborint játszó színész magyar származású.

Zora - 2016. 02. 24. 16:10

8×12

Jól összerakott rész volt. Persze, az nem tetszett, hogy Hú, C és B az, akik a csalafinta talányokat megoldották!
Persze, arra is lehet fogni, hogy mindketten bűnügyi talányokat oldanak meg…

Az viszont mentség nélkül nem tetszik a koncepcióban, hogy Gates kapitányt sosem láttam helyszínen nyomozni vagy gyanúsítottat kikérdezni.
B miért lett kapitány, ha ugyanazt csinálja, mint egy nyomozó??? Persze, elterelésnek bedobták, hogy ilyen szeminárium, meg olyan találkozó – de ez akkor is nevetséges.

Enci - 2016. 02. 25. 07:49

Én az interperszonális kapcsolatok kezelésének hiányát nem csípem, mert ebben egyre gyengébb a sorozat.

A múltkori részből – pláne ha magánnyomozót játszik az ember lánya – Alexis számára is bőven kiderülhetett Castle megnyilvánulásai után, hogy az apja és Beckett még bőven és teljesen együtt vannak. És akkor látja, ahogy fegyvert fognak rájuk, konkrétan Beckettre is, és még köszönni is elfelejt neki a nagy és boldog apa-lánya egymásra találásban? Nekem is van egy “apám felesége”, és mégis, a víz kiverne, ha látnám, hogy farkasszemet néz egy csőre töltött puskával.

Amúgy szerintem ez most egy kivételesen összecsapott rész volt. Pedig az alapkoncepció tetszett, jó volt az ötlet maga ezzel a szobafogsággal. De az áldozatnak ezért meghalni, és aztán a feladatok megoldása… Nem. Ebben nem volt ráció.
A rész maga kis jóindulattal 5/10. Csak az a sajna, hogy lassan a sorozat maga is átmegy egy kis jóindulatos 5/10-be. Kár érte…

Neoprimitiv - 2016. 02. 26. 09:48

Lhet, hogy az ABC tényleg meg akarja tartani a sorozatot? Évek óta nem készült külön promó hozzá

https://www.youtube.com/watch?v=slepRhKhoag

bobi64 - 2016. 02. 26. 15:44

Ne lássam az óceánt, ha nekem is nem pont az jutott eszembe, hogy Stana Katic terhes…

Memari - 2016. 02. 27. 19:11

Ledaráltam a szünet utáni részeket, de inkább olyan érzésem volt, h “kötelesség kipipálva”. :/

8×09-1 nappal később nem emlékszem semmi ordító butaságra, bár fura volt, h a pofozás után nem zavarja B-t, h a férje megcsalja mert ő is randizgat mással
8×10-messziről látszott, h nem az lesz a gyilkos, akit vádoltak és csak úgy lazán ugrottunk 5 hónapot az időben, s a csodapáros még mindig külön, de már a haverok sem foglalkoznak anyu és apu “külön” útjaival
8×11-néha még el is mosolyodtam a rész alatt
8×12-egy kapitánynak miért kell helyszínelés technológiai szemináriumra menni? mi köze a munkájához? Már nyomozóként sem tűnik nagyon indokoltnak. (De ez biztos belefér ebbe a világba, csak úgy, mint, h a kapitány is jár terepre nyomozni)
DE a szabadulószobás téma tetszett. :)

A Oscar díjátadós Castle reklám meglepő. A körítés fura, de a részek és az idei sikerfilmek közötti párhuzam bemutatása ötletes.

Neoprimitiv - 2016. 02. 27. 23:15
Neoprimitiv - 2016. 02. 29. 19:04

Úgy látszik, végre kifelé tendál a Castle-ből:

“I’m developing a cable-style tv program”

http://www.etcanada.com/et+canada+awards/stana+katic+talks+independent+spirit+awards/video.html?v=633180227857&p=1&s=da#video

boreeester - 2016. 03. 01. 16:14

hú, már megint jó régen nem jártam errefelé, itt a távoli Berlinben nincs időm követni a Castle híreket/epizódokat. :(

Neoprimitiv: ez a Spirit Awardos videó több szempontból is érdekes, egyrészt, mert véletlenül elszólta magát az új projekttel kapcsolatban, másrészt pedig, nektek is feltűnt, mennyire odafigyel a kéztartására (vagy pont hogy csak ösztönösen tartja így?) – mindenesetre érdekes.

Szintén Neo: “(A korrektség kedvéért hozzá kell tennem, hogy azt az érdekes történetet sem látom minden szerelmem ellenére sem, ami Stana-t meggyőzhette a folytatásról…)” egyszer még évekkel ezelőtt nyilatkozta, ha jól emlékszem, hogy a Castle stabil pénz, így mellette meg tudja engedni magának, hogy olyan projekteken dolgozzon, ami a szívéhez közel áll. Plusz gondolom azért elég erősen presszionálták a csatorna emberei.

Neoprimitiv - 2016. 03. 01. 16:36

boreester: halihó, jó itt is látni újra, nem csak fb-n!

A ruhánál ezért is írtam a találgatásokat, mert bár tőle egyáltalán nem szokatlan az időnkénti “vad” ruhaválasztás, ez most nagyon összecseng a korábbi boldog várakozásos, nagy örömös twitter posztjaival.

Mondjuk ebben a ruhában lehet utolsó stádiumú anorexiástól mindenórás terhesig bármi, ritka szar szabás. (Van pár kép hátulról, ahol még kis pertlik el is tartják a hátától az anyagot – Rebel Wilson beférne alá.)

Az tiszta sor, hogy a Castle komoly pénz. Viszont sok idő is. Ha önálló projekteket akar csinálni, nem csak beugrani egy-egy indie filmbe, amit pont nyáron forgatnak, akkor ahhoz azért nem a legszerencsésebb. Meglátjuk, majd kiderül. Minden esetre, ha terhes, akkor szerintem hamarosan (mondjuk március és a forgatás végén) bejelentik, hogy az ABC a távozása tudatában tudjon dönteni az esetleges folytatásról.

Az látszik, hogy most hirtelen nagyon ráfeküdtek a csatornánál a promóciójára. Külön speciál spot szerintem a harmadik évad óta nem készült, Fillion, Dever, Huertas közül legalább egy, de inkább több állandóan élőben twitteli az utóbbi részeket, stb.

Enci - 2016. 03. 01. 21:41

De a twitteres forgatási képeken meg pont olyan vékony és irigyelni valóan csinos, mint megszokhattuk. Szerintem nem terhes. De ez csakis és szigorúan szerintem.

Ez a díjátadós ruci meg egy krumplis zsák. Borzalmas.

Betti - 2016. 03. 01. 22:03

boreeester- mit lehet tudni az új projektről? Hallottam, hogy Stana beszélt róla, de angolul nem tudok nagyon jól..

Ami a promózást illeti, tényleg próbálják nyomni a sorozatot -főleg az elő tweetekkel, de eddig nem sok hasznát láttam, már ami a nézettség alakulását illeti. :/ Arra viszont még mindig nem “vetemedtek”, hogy a két főszereplő együtt tweeteljen, de még hozzászólásaikban sem említik egymást… Mai résznél is Fillion tweetjeiben minden szereplő megemlít, csak Stana-t nem… (Arra meg ár rég nem gondolok, mikor közös fotózásokon vagy interjúkban szerepeltek…az nem valószínű, hogy többet bekövetkezik..) Bár mit akarok, mikor az idei évadban alig van közös jelenetük… Erről láttam egy érdekes statisztikát twitteren: https://twitter.com/SenatorMellie/status/704363035985575936/photo/1

Neoprimitiv - 2016. 03. 01. 22:15

Betti: semmi többet nem mondott, csak annyit, hogy ezen dolgozik. Ez bármit jelenthet, akár éveket is, szóval nem olyasmi, amit már ősszel látni lehet(ne).

A tweetekről én is olvastam utólag megjegyzéseket. Leginkább az szúrt szemet másoknak, hogy bár általában Huertas és Dever jó haverok Stanával is (velük van egy csomó közös képe, hülyéskedő videók, minden), most még ők sem ejtettek róla egy szót sem, akkor sem, amikor éppen ő volt a képernyőn. A többi színészről/színészhez állítólag mind volt valami pozitív megjegyzésük, ezért volt nagyon kirívó és visszás.

Enci - 2016. 03. 01. 22:16

Ha kilép a sorozatból, sanszos, hogy abbahagyom. Na nem az én egy fejkvótám fogja megváltoztatni a világot, de amióta a “külön vagyunk” szerepeiket játszák a sorozatban, azóta sokkal gyatrább. Kérem vissza az első 4-5 évadot!!!!!!

tvolker4 - 2016. 03. 01. 22:33

Sziasztok.

Nektek mi a véleményetek a mai rész végéről? Mert én nagyon úgy érzem, hogy teljesen indokolatlanul és (a választásokat tekintve) ritka átlátszóan tolták le a készítők a “nagy igazságot” a torkomon… Magával az epizóddal nem volt bajom amúgy, de a vége számomra eléggé elrontotta az összeképet. Más is így látja, vagy csak én reagálom túl?

Neoprimitiv - 2016. 03. 01. 22:43

tvolker4: megint csak hallomásból mondom (nem nézem az új részeket), de kint is elég vegyes visszhangja volt. Nem is magának a szövegnek, annak a tartalmával a kommentek nagy része viszonylag egyetértett. Részben a szájbarágós, vörös farok jellegű tálalás nem tetszett sokaknak, részben azon voltak kiakadva, hogy a tökük tele van a politikai kampánnyal, a Castle-t pont azért nézik, mert az szinte teljesen térből-időből kiszakadva készül.

Valahol állítólag volt is egy interjú is (linket nem adtak hozzá, azért nem mondom biztosra), amelyikben az egyik showrunner elmondta, hogy igen, ők ezt most fontosnak tartották, hogy elhangozzék. Mivel holnap lesz a szuperkedd, az időzítés valóban elég nyilvánvaló. Ehhez persze azért kevesek lettek volna az írók, egy ilyen anyaghoz pont most kellett a csatorna egyértelmű jóváhagyása is.

tvolker4 - 2016. 03. 02. 11:10

Hát, ez mind szép és jó, de nem örülök, hogy a sorozatot kellett felhasználni arra a célra, hogy kifejezzék a véleményüket… De tényleg, az üzenetük tartalmával, a mondanivalóval nekem sincs bajom, részemről aztán lehet bármi a véleményük, csak nehezen emésztem meg, amikor valamit ennyire szájbarágósan tálalnak (főleg úgy, hogy olyan helyen kapom, ahol semmi keresnivalója nem lenne).

Kíváncsi vagyok amúgy, hogy a Rickkel kapcsolatos fejlemények hová vezetnek majd a későbbi részekben, lesz-e nagyobb átívelő szál, vagy 1-2 epizód alatt lerendezik.

Neoprimitiv - 2016. 03. 02. 11:25

tvolker4: egy részben. Szerintem már ezért is kár, azt az eltűnéses sztorit egy öt méteres bottal sem lett volna szabad megpiszkálni. Hagyni kellett volna feledésbe merülni, de nyilván az új showrunnerek úgy gondolták, hogy majd ők megmutatják, lehetett volna ezt jobban is csinálni, mint amit Amann és Marlowe kihoztak belőle.

Enci - 2016. 03. 04. 10:06

Berendelés a levegőben lóg – na vaj’h miért?

Neoprimitiv - 2016. 03. 04. 11:13

Enci: sok oka van. Alapvetően nyilván az, hogy nem tudják, megéri-e? A másik, hogy lesz-e kivel?

Az utóbbi évadokban az évadnyitó vagy hozta az előző évi szintet és utána esett két-három tizedet, vagy a két évad között pártolt el ennyi néző. Ez a csökkenés egy 1.0-1.1 demóból már nem vállalható, ezt a számot egy induló, olcsóbb új sorozattal is van esélyük hozni.

Másrészt nincs szerződés. A THR szerint Lee távozásával leálltak a tapogatózó tárgyalások is, kivárnak. Ahogy a berendelős poszthoz is írtam, próbálnak olyan forgatókönyvi helyzetet teremteni, hogy technikailag Beckett nélkül is nyomozhasson Castle. Egy drága főszereplő megspórolása sokat javíthat a büdzsén, főleg, hogy a gyenge nézettség miatt a többiek sem nagyon követelőzhetnek.

Ehhez viszont májusig nagyon alaposan fel kell mérniük, mennyien pártolnának el egy Beckett nélküli Castle-től. Szerintem nagyon sokan és nem hozna új nézőket, de eddig is húztak már láthatóan nagyon hülye dolgokat, szóval a pakliban benne van, hogy megpróbálják. Addig is igyekeznek megnyomni a mostani évadot, hogy lássák, sikerül-e feljebb tornászni a nézettséget még idén?

Enci - 2016. 03. 04. 20:52

Egy Beckett nélküli Castle… Akkor már inkább Alexis Castle legyen az új Castle, és nyomozzanak Hayleyvel meg Espoékkal. A sorozat neve meg lehetne Castle 2.0.

És nem csak azért, mert Caskett, hanem azért is, mert az egész sorozatnak ez volt a lelke. A kettejük viszonya és gyerekes viszálykodása a nyomozások során. A gyerekes viszálykodás elvesztével ment el a sorozat nézőinek egy nagy hányada. Ha a viszony is ugrik, akkor lesz a következő nagy arculcsapás. Mert sanszosan úgy érzem, hogy nem csak én gondolom így.

Szóval vagy együtt menjenek, vagy maradjon mindkettő, de rakják rendbe a viszonyukat. B verzió – adjanak Esponak és Ryannek egy külön nyomozós sorozatot. Azok ketten is pont olyanok (akarnak lenni), mind Beckett és Castle. És velük össze is lehetne hozni egy jó kis rendőrös heti 42 percet.

Neoprimitiv - 2016. 03. 04. 21:30

Enci: szerintem mindegyik ötleted ott van az ABC fejeseinek az asztalán is, legalább is mindegyik felmerült már az elmúlt hónapokban lehetőségként.

Én sem az Alexises ötlet, sem a Ryan-Esposito spinoff-ot nem érzem reálisnak. Arra nem lehet számítani, hogy majd a korábbi Castle rajongók tömegével térnek vissza miattuk. Akik pedig nem is ismerik a Castle-t, azoknak mitől lennének ezek spinoffként vonzók? Ez ugyan az a csőlátás, ami két éve a Derrick Storm sorozat belengetésénél volt – és amit azóta nagyon gyorsan el is felejtettek.

Enci - 2016. 03. 05. 03:18

De ez a lényegen nem változtat. Castle és Beckett a sorozat maga akkor is, ha Castle a cím (lásd: Bones). Beckett nélkül igencsak… Esne a nézettség. Nem a színvonal – az már esett. Nagyot.

De én hű rajongó vagyok, megnézem akkor is, ha ilyen. Bár ha kiveszik a főszereplőket (akár mindkettőt, akár csak az egyiket), akkor tuti kaszálom.

Neoprimitiv - 2016. 03. 06. 21:48
Enci - 2016. 03. 08. 10:40

Néztétek a 8×15 tartalmát?

Szula 25 - 2016. 03. 11. 22:51

Egy Beckett nélküli Castle szerintem halálra van ítélve. Talán úgy lehetne megoldani még egy évadot hogy Stana Katiccal megállapodnának hogy legalább 5-6 részben legyen benne. Valami szűlési szabin lenne ezért volna kevesebbet jelen. Ebbe a verzióba talán Stana Katic is hamar belemenne és közben tudna filmeket is forgatni.
Azt viszont hogy végleg szakítanának és mondjuk Castlet Haylyvel összehoznák a hűséges nézők nagyon nem tolerálnák még talán meg is lincselnék a készítőket. :)

Zora - 2016. 03. 12. 10:25

Kíváncsi vagyok, majd a távoli jövőben, mikor szinkronizálják a 8×13-at, az a tájszólás hogyan fog megjelenni…

Enci - 2016. 03. 13. 08:18

Ahogy eddig is -> sehogy :)

dragon1986 - 2016. 03. 17. 23:28

8×10

minden részt láttam, de miért is bad guy az ügyvéd pali? Akinek megtalálta Becket a gyenge pontját, túlságosan törekszik jót cselekedni :)

zordi - 2016. 03. 23. 13:45

8×15 az évad legjobb része eddig :)

Zora - 2016. 03. 25. 17:55

8×15

Ez most valahogy jó volt.
Feszes, logikás, értelmes.

Decker nagyon hasonlított Anna Torv-ra! (Fringe) Ez egy kicsit zavart – vagyis mindig rá asszociáltam -, de nem volt gond.

Neoprimitiv - 2016. 04. 03. 17:47

Ez azért nagyon szomorú. én is láttam pár kommentet az instagramján (gondolom ugyan arról a baromról van szó), őszintén sajnálom

http://www.tmz.com/2016/04/03/castle-star-stana-katic-online-threats-police/

Neoprimitiv - 2016. 04. 05. 16:28

Szegény Espositonak talán ha öt sornyi tényleges háttérsztorit kreáltak a nyolc év alatt. Ebből az egyik az volt, hogy nincs senkije, karácsonyozni is az egyik gyanúsított családja hívta meg. (5. évad, Secret Santa)

Erre most olvasom egy kritikában, hogy milyen szoros és összetartó családja volt a tegnapi részben, minden héten együtt vacsoráznak.

Éljenek a szenilisek!

Zora - 2016. 04. 14. 19:55

8×16, 17

Jók voltak végülis.

Enci - 2016. 04. 17. 22:14

Tudunk valamit a folytatásról? (9. évad) SK twitterén olyan poszt van kint Susan Sullivantől, hogy tisztára búcsúnak hangzik :(

Neoprimitiv - 2016. 04. 17. 22:28

Enci: tárgyalnak. Először NF-fel kell megegyezni, utána jöhetnek a többiek.

Az ABC szóban nagyon lelkes a folytatásra. Ugyan akkor gondolom ők is látják az elmúlt évek trendjét, hogy minimum két-három tizedet veszíteni fog az új évad a kezdésnél és utána nem is tud nőni. Ez azt jelentené, hogy helyből 1.0 alatt indítana – ilyen nézettség mellett már háromszor átszámolják a sztárok igényeit.

Az évadzáróhoz két befejezést forgattak, legkésőbb május 13-ig el kell döntsék melyiket adják adásba. Az én tippem az, hogy mindkét főszereplő aláír majd, de lehet, hogy az ABC csak egy rövid évadot rendel be.

Stana twittere semmit nem jelent, tavaly is ugyan ilyen búcsúzkodós volt.

Neoprimitiv - 2016. 04. 18. 18:48

Stana és Tamala Jones nélkül lesz 9. évad, ha lesz.

http://www.spoilertv.com/2016/04/castle-season-9-stana-katic-and-tamala.html

Memari - 2016. 04. 18. 18:50

Nem kellett sokat várni a hírre – TVLine és Ausiello:

2 lánnyal (SK, TJ) kevesebb lesz, ha lesz 9. évad.

Enci - 2016. 04. 18. 20:51

Itt kaszaltam el a sorozatot.

Neoprimitiv - 2016. 04. 18. 21:03

Ráadásul ez a hír azt is jelenti, hogy (hacsak az ABC be nem jelenti még a finálé előtt, hogy NEM lesz 9. évad) Beckett-től valahogy meg kell szabaduljanak.

Kérdés, hogy leesik-e a nézettsége az utolsó részeknek emiatt? Bár lehet, hogy pont ezt akarják tesztelni – ha már most megzuhan, akkor nem rendelik be az évadot.

Memari - 2016. 04. 18. 21:53

Ez azért elsülhet úgy is, h mivel már csak pár részben fog szerepelni, ezért sokan nézni fogják (még utoljára láthassák). (aztán már nem)

Vagy már most tesztelik a nézőkkel, h mi a reakció egy Beckett nélküli Castlere és ha túl negatív, inkább nem folytatják? (A spoilertvs cikk már ki is egészült egy szavazással)
Többen #nmc hastegeznek, még Marlow is, miközben a sorozat sorsáról nincs hír. – ez kicsit fura nekem

Mivel beharangozták, h 2 véget forgattak, legalább használja már ki ezt az ABC, s még időben szóljon, h melyiket verzió kerüljön adásba, a másik max mehet dvd-re.

kri - 2016. 04. 18. 22:06

Elképzelhetőnek tartjátok, hogy Huertas ezt tényleg nem tudta és ahogy a twitterén írja, online értesült arról, hogy a lányok kiszállnak?

Neoprimitiv - 2016. 04. 18. 22:57

kri: Ez nem egy TBBT vagy Friends, ahol a főszereplők összeálltak és csak együtt voltak hajlandók tárgyalni. Először Nathan-nal kellett a csatornának egyezkednie, egyrészt mert ő a címszereplő, másrészt mert ő a No.1 a callsheet-en. Innen kezdve a többiek ülnek a kispadon és várják, hogy mire jutnak a főnökök.

Az, hogy Huertas sem tudta előre, szinte 100%. Az, hogy erről csak a sajtóból értesült, az már az ABC vagy az ABC Studios talent managementjét “dicséri” – lehetett volna ezt kulturáltabban is intézni.

Memari: én a 2. opcióra szavazok, próbálják felmérni, hogy az ilyen esetekben természetes, “soha többé nem nézem” jajongás mögött mekkora a tényleges kiábrándultság.

A két évadzáró változat érdekes kérdés. Ha a készítőknek fogalmuk sem volt a stúdió ilyen szándékáról, akkor a 9. évadra felvezető változatból nem írhatták ki Beckett-et. (Már csak azért sem, mert akkor mindenki tudta volna már hetekkel ezelőtt, hogy jövőre nem számolnak vele.) Akkor viszont hogyan folytatják nélküle? Nem játszhatják el újra nyomtalanul eltűnik poént, hiszen nem tudnák előkeríteni.

DarkEagle - 2016. 04. 18. 22:59

Most nem azért de mi a frászt kell ezen tesztelni? Castle és Backett nélkül nincs sorozat, ENNYI! Ez tény! Lehet bármekkora megkövül fan egy néző akkor sem fogja nézni ha nem lesz Stana. Röhej mekkora seggkirályok vannak az ABC-nél. Eddig is tettem a sorozatra nagy ívben mert ez az évad eddig nem győzött meg, hogy nekem néznem kéne hetente és már 13 résszel el vagyok maradva de ha így marad fogom és egyszerűen törlöm a gépről és búcsút intek egykori kedvencemnek.

most akkor vagy jelentsék be, hogy kasza és le lesz zárva valami baromsággal az évad vagy ne tesztelgessék a fanokat mert nekik se véges a türelmük. Amúgy se értem minek tesztelnek a nézettség magáért beszél. Tényleg már csak az ősfanok nézik, akiknek nincs más.

Ráadásul most már ugye a srácok is elkezdtek twitteren írkálni hogy őket se keresték fel még. Nélkülük még csak csak de a két főszereplő nélkül SEMMI értelme csinálni a sorozatot. Vagy mindkettő vagy egyik se!

esőjáró - 2016. 04. 19. 08:37

Hát… Én arra szavaznék, hogy ne legyen kilencedik évad, és nem Stana miatt. Kb. három rész lemaradásban vagyok, a Summer Glausat már csak miatta néztem meg (Firefly forever!).

Mindegy. Évad-, sorozat-, akármi záró sörözés valamikor a Beckettsben?

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 08:46

esőjáró: szerintem már a 8. évad is fölösleges volt.

Ha már Firefly – Jewel Staithe is jön vendégszereplőként (azt hiszem a 20. részbe). Volt már néhány nem túl kedves (de némileg találó) komment a neten, hogy ha lesz 9. évad, akkor az azért lesz, mert van négy ex-firefly tag, akiket NF még nem hozott be a sorozatba.

A sörözés meg természetes – ha mást nem, a tort illik megülni.

Ja és egy újdonság: most, hogy vége a dalnak, úgy látszik már meg szabad említeni a médiában, hogy bizony volt ott adok-kapok (“clashes”) Stana és Nathan között… (THR cikk)

esőjáró - 2016. 04. 19. 08:55

Halottakról jót vagy semmit. :D

Szula 25 - 2016. 04. 19. 10:26

Neoprimitív: Figyeld meg a végén még Stana Katicra fognak kenni mindent hogy túl sok pénzt akar meg ilyen dolgok és ezért nem is tárgyaltakj vele.

Amúgy az a spoilertv-s szavazás ami említettetek hogy áll tudja valaki?

Betti - 2016. 04. 19. 10:35
Szula 25 - 2016. 04. 19. 10:39

Köszi Betti. :)
Mostani állapot szerint 85%-kal vezet a nem ami azért elég durva.

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 10:57

Szula:

– mivel Nathan után ő a második legjobban fizetett színésze a sorozatnak, nyilván az ő pénzén lehetett a legtöbbet fogni. (Tamala Jones-ot nem értem, hogy miért volt egyáltalán állandó szereplő, egy recurring guest bőven elég lett volna arra az epizódonkénti egy darab, kétperces jelenetre.) Az is valószínű, hogy nem akarta sokkal kevesebbel beérni, mint Nathan, hiába NF a nagyobb név papíron. Különösen az elmúlt hónapokban a csapból is folyó “Hollywod gender-pay gap” hangulat közepette.

Az, hogy igaza volt-e, tényleg egyformán fontosak-e a sorozatban, legfeljebb akkor derül ki, ha lesz 9. évad és látjuk majd a számokat. Ha nem esik többet 0.2-0.3 tizednél (ennyit akkor is jó eséllyel veszített volna, ha változatlan felállásban térnek vissza), akkor nem ért annyit, amennyit gondolt. Ha többet esik, akkor az az ő hiányának tudható be.

Az más kérdés, hogy ha az ABC inkább berendel egy várhatóan 1.0 alatt nyitó évadot, mint egy újoncot, akkor ott kurva gyenge lehet a pilot felhozatal.

– A szavazásról: bár az állás elég egyértelműnek tűnik, nem szabad elfelejteni, hogy minden esetben, amikor egy kedvelt fontosabb szereplőt kiírnak (főleg ha nőről van szó), akkor tele van a net a “soha többé nem nézem” posztokkal. Person of Interest, The 100, anno az NCIS kétszer is (Kate és Ziva távozása után). Aztán ha nem is gond nélkül, de átvészelik, közel sem csap be az Armageddon.

Szerintem itt a szimpla hőzöngésnél tényleg nagyobb lesz a hatás, de ez is csak akkor derül ki, ha lesz 9. évad. Vagy ha a rajongók rájönnek, hogy “Caskett-pozitív” befejezésre csak akkor van esélyük, ha a most még hátralévő részeket nem nézik (legalább is nem statisztikában mérhető módon) és ezzel leveszik a 9. évadot a napirendről.

Szasza013 - 2016. 04. 19. 11:03

Neo: ha tényleg igaz ez az adok-kapok,el sem tudom képzelni mi váltotta ki,hiszen az első 4 évad alatt, a közös interjúkon,meg Comic Con-okon abszolút jól kijöttek, nem hiszem hogy az színészkedés volt. Az 5.évad óta kivéve egy két fotózást nem szerepeltek együtt,ha meg mégis akkor is jó messze ültek egymástól. Lehet hogy ezzel védekeznek azok ellen az idióták ellen,akik egy párként látnák őket, de attól még lehetnek jóban. Bár nekem most az is elmond mindent,hogy csak Nathan nem reagált semmit…
Be tudod linkelni a cikket?

Szula25: Biztos, hogy Stanára fogják ráhúzni szerintem. Aztán lehet hogy ő nem akarta folytatni (lehet pont Nathan miatt) és megbeszélték hogy a pénz legyen az indok. Amit mondjuk nem is tudok elképzelni a Stanáról,hogy tudja, hogy tovább mehet a sorozat és nemet mond,hiszen ó az egyik legnagyobb Castle-Beckett shipper.
Vagy Nathan azért hallgat ennyire,mert ő már igent mondott,de csak akkor ha Stana nem jön tovább, és a csatorna gyorsan lerendezte.Ha
Viszont ha a csatorna döntött így,én Nathan helyében azért sem írnák alá még egy évadra, mert mégis hogy képzeli a csatorna hogy ez így mehetne tovább? Plusz ha aláír minden hatalmas Caskett fan-t maga ellen fordít,akik a keménymagja a sorozatnak.

Szasza013 - 2016. 04. 19. 11:15

Meg ha folytatódik, szerintem a magánnyomozós vonalon megy tovább,nem véletlenül erőltetik Hayley-t most (akit megjegyzem nagyon bírok,behozott egy kis életet ebbe a semmilyen évadja). Ha így lesz,az meg teljesen ellent mondana a sorozat alapjának: az író aki anyagot gyűjt a rendőrségen a könyvéhez,miközben a rendőrséggel nyomoz ( ez már amúgy sem így van, nem is emlékszem mikor írt utoljára Castle),nem pedig, hogy egy íróból átalakult magándetektív,a lányával (akinek most kéne lediplomáznia,ehelyett számítógépes heckereket szègyenítően okos lett) meg egy megint felesleges eltűnős sztoriból előkerült nővel nyomozgat.

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 11:38

Szasza: http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/castle-stana-katic-exit-season-885130

lejjebb van a cikkben, a második “read more” inzert alatt.

Az, hogy mióta lehetnek gondok, nagyjából egyértelmű: a 4. évadban a Paley Fest-en (2012. március) még egymás mellé ültek, készültek közös fotók is, aztán a következő évben már három embert is közéjük ültettek, azóta nincs fotó sem.

Ki lehet röhögni, de amióta ezt a TVGuide videót láttam (https://www.youtube.com/watch?v=y_afnu8Xx20) azóta van bennem egy olyan érzés, hogy valahol itt lehet a probléma gyökere. Nathan a valóságban is imádja ezt a fratboy humort, Stana reakciójából viszont egyértelmű, hogy ő erre nem volt vevő. Arra meg gondolom főleg nem, hogy ha ő vissza akarta adni a kölcsönt, akkor azt esetleg NF az “én hozom a pénzt, én vagyok a főszereplő, néha az embereknek szükségük van egy pofonra” stílusban reagálta le. 0.48-tól van ez a rész a videóban.

Mindentől függetlenül és tudva azt is, hogy nem ezen múlik, de a számomra is nagyon visszás, hogy NF annyit sem mondott, hogy sok sikert. (Ahogy az is, hogy Molly Quinn sem.) Nézheti bárhonnan, az, hogy ez az első sorozata, amit “az emberek ténylegesen néznek” (idézet tőle) és nyolc éve nézik, az nem neki, hanem kettőjüknek köszönhető.

boreeester - 2016. 04. 19. 11:43

Szasza013: itt szerintem azért jóval többről van szó, mint, hogy ki kire keni ezt a dolgot. Stana már egy ideje kifelé kacsintgatott a sorozatból, az előző évadnál is nehezen ment a megegyezés, hiszen ő már inkább a saját, kreatív projektjeit csinálná. Ugyanakkor nyilván a Castle egy rizikómentes döntés, hiszen mindig meg lesz az állandó fizetés. De gondolom a csatorna ezt már legutóbb sem vette jó néven, hogy Stana feltételekhez kötötte a maradást (itt most nem csak a magsabb fizetésre gondolok, hanem láthatóan jóval több szabadideje és lekötöttsége volt, hiszen az évad közben is jóval többet utazott, mint az elmúlt években bármikor).

Ami pedig Nathant illeti, biztos vagyok benne, hogy nem fogja azt mondani, hogy nem írom alá, nála soha nem volt ez a fajta kötelezettség akkora teher, mint Stana-nál. Ő, ha megkapja a pénzét, nem hiszem, hogy különösebb balhét fog rendezni.

Az ellentéteket meg már régebben is rebesgették, simán elképzelhetőnek tartom, hogy ez nem csak pletyka.

Neo: most szerintem az új igazgatóval elég lényeges változások jönnek, ezért is hezitálnak ennyit. Gondolom neki az az irány nem tetszik, amerre eddig a csatorna ment, és a pilotokat sem ő rendelte be, ezért az ő szájízének nem biztos, hogy megfelelnek. Talán ezért is húzhatnak a már meglévő sorozatok felé, amiket nyilván költséghatékonyabb átformálni, mint teljesen újakat behozni.

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 12:03

boreeester: Szia, jó újra látni! :)

nathan szerintem is alá fog írni vagy ha nem, akkor nem a Stanával való szolidaritásból nem teszi. Szintén a THR cikkben van, hogy jelezte, csak a két sráchoz ragaszkodik. Másrészt miért is ne írna alá? nem akarok a NF rajongók lelkébe gázolni, de most pont azt a karaktert játssza, amit játszania sem kell – hülye lenne egy vagon potya pénzt kidobni az ablakon. Ráadásul ettől Stanának ugyan úgy nem lenne szerződése.

A pilot scripteket ugyan még Lee vezetése alatt rendelték be, de az a Dungey volt a felelős a fejlesztésért, aki most egy polccal magasabbra került, szóval nehéz lenne a “nekem semmi közöm hozzá” szöveggel kibújni alóluk. Egy új sorozat pedig (ha a forgatási környezete hasonló) biztosan olcsóbb, mint egy 9. évadba lépő, hiszen ott mindenki nulláról indul.

Enci - 2016. 04. 19. 12:16

Nem is tudom már, hogy hol olvastam, hogy a 4. évad vége 5. évad eleje felé viszonyuk lett egymással, ami balhés véget ért. Lehet, valami bulvárújságíró fejéből pattant ez ki, de a leírtaitok alapján már kezdem azt hinni, hogy igaz lehet, és tényleg ez mindennek az oka. Hisz közben SK még férjhez is ment. És a férj sem igazán szívleli sem a sorozatot, sem NF-t. Megkeresem majd a cikket, de most ha agyonvernek sem tudom megmondani, hogy hol olvastam :/

Szula 25 - 2016. 04. 19. 12:34

Arról hogy tavaly is Stana pénze miatt húzták a dolgokat: Találgatok de nem lehet hogy Stana Katic is hangot adott a készítőknél annak ami ugye eléggé beindult a színésznőknél hogy ugyan olyan elbánásban és fizetségben részesüljenek mint a férfiak? Itt hiába Castle a címe a sorozatnak de mindenki tisztában van vele hogy egyenrangú partnerek ők ketten de Nathan Fillion többet kereshetett és szóvá tette, ami gondolom nem tetszhetett nekik akkor sem és ezért sem erőltetik hogy megállapodjanak vele?

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 12:37

Enci: nem voltam ágyastársuk, de a viszonyban én erősen kételkednék. NF-nek folyamatosan voltak barátnői (gyakorlatilag évente cserélgette őket, ehhez én vagyok lusta most visszakeresni, hogy akkor éppen ki volt), Stana viszont már 2010 óta a mostani férjével volt együtt. Mi több az 5. évadban szerepelt is egy részben, (5×12), az epizód elején őt hiszik Espositoék az áldozat testőrének.

Az más kérdés, hogy én sem lennék boldog, ha a párom kilenc hónapig napi 14-16 órákat dolgozna és soha nem látnám, de ezért is nem én vagyok a férje :).

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 12:49

Szula: nyilván nála volt a legnagyobb az ugrás. A mellékszereplők maradtak azok, amik voltak, bármelyik kihagyható maradt történetileg a sorozatból.

Stana viszont amikor a sorozat kezdődött egy epizódos vendégszerepeket tudhatott maga mögött, pár ezer követője volt és a legfontosabb szerepeként a Quantum of Solace-ot emelték ki mindenhol – amit kétszer néztem meg, mire rájöttem, hogy összesen két szava van benne…

Innen vélt egy veterán sorozat meghatározó karakterévé, lett 600 ezres követői bázisa, amelyik ráadásul nagyon elkötelezett is, lásd a PCA díjakat. Persze, hogy már nem akart az olcsójános kategóriában mozogni. Ráadásul ha nem is olyan harcosan, mint mondjuk Lena Dunham vagy Jennifer Lawrence, de ő is “girlpower” párti.

Szasza013 - 2016. 04. 19. 13:05

Neo: Köszönöm a cikket . :) Megjegyzem nekem sem jön be Nathan stílusa, néha ugyanolyannak látom, mint Castle-t, amikor már nagyon idegesít néha a karakter, nem tudom ki hogy van vele. És én is úgy gondolom, hogy mindkettőjük miatt jó ez a sorozat, és szerintem a Beckett centrikus részek sokkal jobbak és nézhetőbbek, mint a Castle centrikus. Amit láthattunk is most a 8×14 Castle eltűnésével kapcsolatos részben, (amiben egy értékelhető esemény volt, Hayley kiléte, hogy miért is van velük igazából, a többinél már szinte könyörögtem hogy hagyják abba), míg a következő rész, ami Beckettes volt inkább, szerintem az évad legjobb része. Ha jól emlékszem az előbbi 5 millió körüli nézettséget, míg a következő 6 milliót hozott.

boreeester: teljesen igazad van. Amúgy is szerintem nyilván Nathan keresi a legtöbbet, ezért is gondolom, hogy nem a pénz a döntő ok Stanánál, hiszen nem kereshet ugyanannyit ő is, mint Nathan. Valószínűbb, a több szabadidő, saját projektek az ok.

Meg nyilván nem várható el Nathantől, hogy szolidaritásból ne vállalja tovább(főleg ha nem is bírják egymást), hiszen a sorozat címe Castle, vagyis elég ha ő szerepel benne, meg hát ahogy írtátok, hülye lenne ezt abbahagyni csak ezért, hiszen fix pénze lenne még így is.

Amúgy szeretném megköszönni a válaszaitokat, évek óta lelkes olvasótok vagyok, mert ti sokszor máshogy láttok egy részt, mint én, és jó párszor felnyitottátok a szemem 1-2 óriási hibára egyes részekben, amik fel sem tűntek, és utólag nem is értem, hogy nem láttam azokat. (pl. 5×08—> pont annak mobilnak, amit szereztek felszívódott a vészhívója). Szóval köszönet ezekért. Bár imádom a sorozatot, sokszor agyvérzést tudtam volna kapni, olyan értelmetlen, hülye, felesleges megoldások voltak (pl. 6. évad vége),de most szaladt el nálam a cérna, hogy folytatnák így is.

Szasza013 - 2016. 04. 19. 13:09

* nem szaladt , szakadt :D

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 13:14

Szasza: köszönöm, örülök, ha szívesen látogattál ide! :)

Betti - 2016. 04. 19. 13:22

Szasza hasonlóképp érzek így is… Ha választani kell, hogy a Castle vagy Beckett centrikus részek jönnek-e be jobban, akkor az utóbbira szavazok… (Kivételt képez a 08×02, attól rosszul voltam… de Stana abban is zseniális, mint mindig :) )
Viszont én abba a sorozatba szerettem bele, amikor ketten nyomoztak, ketten tették ki a sorozat nagy részét és kettejükről szólt… Ez az évad tényleg csalódás, a statisztika (amit korábban már belinkeltem) arról, hogy milyen kevés percet töltöttek együtt a részekben elborzaszt..
Nagyon sajnálom Stana-t, aki többször emlegette a Castle baby-t és a boldog befejezést… Sajnos erre nem sok esélyt látok, és ez nagyon szomorúvá tesz. :/

Szasza013 - 2016. 04. 19. 13:36

Betti: jó, hogy mondod a befejezést, meg a Castle baby-t. Röhögnék ha , amikor megírták az évadzárót beleírtak volna egy terhességet (feltételezem akkor még nem tudták hogy Stana nem lesz már később). És mondjuk ezt a variációt kell majd leadni. És csak annyi lesz, mint mondjuk a Mentalistában, hogy ráteszi a hasára a kezét és elmondja mi van. Ha folytatódna akkor lemaradnánk egy fontos részről, hogy megszületik a gyerek, de mi nem láthatjuk. Szerintem erről senki nem akar lemaradni (főleg a hardcore Caskett fanok).
Az meg tök gáz lenne, ha a folytatásban behoznának egy gyereket csak azért, hogy legyen valami bizonyíték, hogy bővült a család…

Betti - 2016. 04. 19. 13:45

Valahol olvastam, hogy két befejezést forgattak… Arra az esetre, ha nem folytatódna a sorozat…

Betti - 2016. 04. 19. 13:47

Na Molly Quinn feléledt twitteren… Én megértem ,hogy ő így látja, de ő nagyon nem akarja, hogy a többség hogy látja…

Betti - 2016. 04. 19. 14:18

Neo-nak igaza van, hogy sokan a love story miatt vannak/maradtak…. Részben én is közéjük tartozom, de nekem jobban hiányoznak a közös nyomozások, elméletgyártások… Ebben az évadban volt, hogy csak belepörgetve néztem meg egy részt – főleg, amiben Stana nem szerepelt – és azt hittem, hogy felkészültem a befejezésre, de most nem így érzek… Biztos, hogy ebben szerepet játszik az, ahogyan ezt a hírt az abc (direkt kis betűvel… ) tálalta…
Valahogy nagyon a szívemhez nőtt a sorozat, ez volt az első, amibe igazán “beleszerettem”.. És sajnos nincs is másik, ami pótolhatná.
Nagyon furcsa lesz jövőre Castle-Monday nélkül :(

Szasza013 - 2016. 04. 19. 14:26

Vagy ha mégis lesz Castle-Monday azt mi már úgyse nézzük :D Nálam egyértelmű kasza lesz. És szerintem Amerikában is sokan így tesznek majd. A tegnapi rész nézettségére leszek kíváncsi, mert pont Hayley-centrikus lesz(ha jól tudom), és ez a legjobb módja annak, hogy kifejezzék a nézők, hogy ez a vonal sem most, sem a jövőben nem fogja érdekelni őket. Én azért ezt a maradék pár részt megnézem, Stana és Tamala miatt.

Szula 25 - 2016. 04. 19. 16:31

Szerintem a szezon végére tuti bedobják hogy Beckett terhes lesz és jövőre ha lesz folytatás akkor ezzel fogják magyarázni hogy nem lesz benne.

Azt a verziót hogy szakítanak vagy főleg azt hogy Beckett meghal nem léphetik meg és nem is merik szerintem mert a nézőktől amit kapnának nem emlegetnék meg. Beckett halála az nagy árulás lenne a nézőknél.

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 17:03

hehe, a TVLine főszerkesztő-helyettese, aki egyébként a Castle-t “vitte” a portálon, lecserélte a twitter fejlécét:

https://twitter.com/MattMitovich

Szula 25 - 2016. 04. 19. 17:05

Castle face oldalán is felháborodtak és osszák a készítőket és stúdiót is a kommentelők. Nem tudom de a nézők és fanok reakciója ennyire hidegen hathatja a készítőket? Na mindegy hamarosan csak megtudunk többet hogyan is döntenek.

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 17:13

Szula: szinte biztos, hogy megvárják a következő pár rész nézettségét és valószínűleg tényleg az utolsó pillanatban (ami május 12, akkor kell a véglegesíteni a finálét) döntik el, hogy belevágnak-e egy következő évadba.

(Az utóbbi időben az ilyen berendelés/szerződés témában rendre mellé lőttem, szóval van esély rá, hogy holnap reggelre kijön a sajtóközlemény :) )

Szasza013 - 2016. 04. 19. 17:36

http://m.crestviewbulletin.com/entertainment/20160419/castle-10-burning-questions-we-have-about-stana-katic-leaving

Neo:hát ez jó :D Ahogy olvastam a tweetjeit ő is kifogásolta a Los Angeles-i epizódot. :D

Szasza013 - 2016. 04. 19. 19:10

Na Nathan is felébredt. Háát… Szép-szép de én valahogy olyan sablon szövegnek érzem… Már lehet,hogy mindent belelátok, de amit mondjuk Jon Hueartas írt azt el hiszem, ő tényleg kiakadt.
Nathan még évekig ellenne így…hát nem tudom,ahhoz hatalmas csoda fog kelleni.

Betti - 2016. 04. 19. 19:13

Hm Nathan “üzenete” twitteren… Aranyos, meg minden, de belőlem inkább kis dühöt váltott ki… Tény, hogy neki nem kell feladni a munkáját más miatt… Az is tény, hogy sok ember dolgozik ezen a produkción, és mint az egyik munkatárs is írta twitteren, hogy reméli a folytatást, mert családfenntartó…
De én nem tudom elképzelni, hogy ne lett volna beleszólása valamilyen szinten. Tudom, hogy ő is “csak” egy dolgozó ember, akinek dirigálnak, de neki is van valamilyen hatalma… Ő is nagyon jól tudja, hogy mennyien szeretik Stana-t, meg, hogy ketten adják a sorozat magját… Lehet, hogy naiv vagyok, meg nem is látok bele a dolgokba, de ez a véleményem…

Betti - 2016. 04. 19. 19:20

Szasza, pont ahogy mondod, sablon szöveg… Még a végére egy “hiányozni fog-ot” odaírt, ami a hardcore Nathan fanoknak annyira kis “cuki” volt, hogy ott oltanak mindenkit, aki Nathan-t oltja…
Sajnos nem csak a színészek váltak ketté már évekkel ezelőtt, hanem a rajongók is… És szerintem ez csak tovább fokozta az ellentétet köztük… Mindegyik tábor olyan elfogult, hogy képtelenség meggyőzni őket a másik igazáról… Szomorú, hogy mennyire nincs összetartás…

Memari - 2016. 04. 19. 20:35

esőjáró: “temetni jöttem Castlet, nem dicsérni” – a sörözésnél :D a 13. résznél megakadtam, de a fináléra felzárkózóm.

Ezzel az egész huzavonával az is a bajom, ahogy látszólag intézték. Mennyivel szebben hangzik: közös megegyezés, kreatív különbségek, lejárt szerződés, visszatérő epizódszereplő … szép csúsztatás (még akkor is, ha mindenki tudja, h nem igaz), de kevésbé negatív megítélésű, mint a sorry, de nincs rád pénzünk, nem is tárgyalunk veled. Bár nem ez az első ilyen hír a sorozatok világából.

A szereplőtársak reakciói is hűen tükrözik, amiket tudni lehetett róluk, h kb milyen kapcsolatban vannak a való életben.

Biztos meg lehetne jól oldani (nem erőltetett Mrs Columbo, nem gyászoló Castle …) Beckett hiányát -ha pl POI készítői írnák, de semmi jóra nem számítok. Így inkább annak drukkolok, h ha lesz folytatás, akkor a sorozatzárós befejezés legyen leadva és egy reboottal folytatódjon vagy vmi értelmes spinoffként mehetne tovább, ami marad.

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 20:54

Memari: “Biztos meg lehetne jól oldani … Beckett hiányát -ha pl POI készítői írnák, de semmi jóra nem számítok.”

Itt van a kutya lényege elhantolva. Az előző évad végén gyakorlatilag letakarították az asztalt, a mostani gárda tiszta lappal indulhatott. Első blikkre úgy is nézett ki, hogy képesek lesznek élni ezzel. Ezek után összehozták az eddigi talán legvacakabb évadot.

Itt most nincs kire mutogatni, hogy muszáj volt ehhez meg ahhoz igazodni, ettől a gárdától ennyi telik.

Az intézés módja nagyon gáz.

Memari - 2016. 04. 19. 21:15

Az előző évadzáró, simán beillett volna sorozatzárónak…

Néhány kedves gondolat Beckettről és Stanáról:
http://www.thetvaddict.com/2016/04/19/castle-a-tribute-to-stana-katic-and-kate-beckett/

Memari - 2016. 04. 19. 21:38

De egyúttal már megy a szennyes teregetés is:
http://www.usmagazine.com/entertainment/news/castles-stana-katic-nathan-fillion-feuding-attended-couples-counseling-w203196

Évek óta nem olvastam ennyi sorozatos hírt, mint az elmúlt 24 órában. :D

Sus - 2016. 04. 19. 22:23

Tegnap annyira felpörgette a Stanaval kapcsolatos hír twittert, hogy trend lett belőle, pedig egy olyan sorozatról beszélünk amit már magam sem értek, hogy miért nézek.
Az új showrunner pároshoz én is sok reményt fűztem, de már az évad elején nagy volt a csalódás.
Ami Nathant illeti nehéz lett volna bármit olyat írnia, amivel valamelyik tábor ellenérzését nem húzza magára. Másrészt kiírta előző nap a twitterére, hogy másnap este live tweet…….Megvédeni nem akarom mert ő is mondott korábban valami olyasmit, hogy a csúcson kellene a sorozatot abbahagyni, aztán ez mégsem ment (tudom van az pénz :-)).
Ha már pénz Neo talán neked valami tipped hogy az most nem számított, hogy a főszereplők producerek voltak?
Tudom producerből is több típus van…..de ez engem abba az irányba visz, hogy Stana is el akarta engedni ezt a dolgot (amit én mélységesen megértek).
Amit nem értek, hogy a két főszereplő miért került ilyen rossz viszonyba egymással?

Neoprimitiv - 2016. 04. 19. 22:49

Memari: azt a cikket én is láttam, de mivel az egyetlen konkrétum benne az, hogy Stana menedzsmentje cáfolta, amit írtak, szerintem ez inkább Kacsa magazin kategória – legalább is remélem.

Sus: ez a “tiszteletbeli” producerség csak annyit jelent, hogy majd a későbbi bevételekből is részesedhetnek valamennyire. A mostani rezsicsökkentésre nem hiszem hogy hatással volt.

A rossz viszony miértjére nincs válasz. Írtam feljebb egy lehetséges kiinduló pontot, de az nem indokolná az ilyen hosszan tartó mosolyszünetet. Legalább is úgy vélem, hogy normális emberek ezt az első, de legkésőbb a második alkalom után leülnek és megbeszélik egymással és ezzel le van zárva. Fene tudja, talán Nathan rossz néven vette, hogy Marlowe gyakorlatilag évekig egy Beckett-showt csinált. Lehet, hogy féltékeny lett Stana gyorsan növekvő népszerűségére. Lehet, hogy Stana egy hárpia volt amikor megjött neki, passz.

Ami Nathan twitterét illeti, a fő gond szerintem a 24 órás csúszással volt. Ha ugyan ezt a szöveget a bejelentést követő órában teszi ki, akkor is bírálták volna (hiszen implicit benne van, hogy ő marad), de más lett volna az optikája. Butaság volt. Ha a píárosa tanácsolta, akkor rossz tanács volt, ha a maga feje után ment, akkor jobb lett volna, ha megkérdezi a PR menedzserét.

Neoprimitiv - 2016. 04. 20. 08:37

Egyébként az mekkora abszurd poén, hogy a sorozat rajongói a kedvencük elkaszálásáért petícióznak a csatornánál… (Teljesen megértem őket)

Enci - 2016. 04. 20. 08:58

:D Komoly

Neoprimitiv - 2016. 04. 20. 09:51

Nem lennék meglepődve, ha tényleg ez lenne a cliffhangeres évadzáró (nem saját ötlet): Beckett a Loksat ügy miatt tanúvédelem alá kerül.

Így az írók eltüntethették a sorozatból, de ha mégis mindkét főszereplővel hosszabbítottak volna, akkor gyorsan lezárva a témát a következő évad elején akár vissza is hozhatták volna. A mostani állás szerint pedig maradhat egy könnyes búcsú és felemlegetni se kell jövőre, de Castle-nak gyászolnia sem kell.

Memari - 2016. 04. 20. 10:33

Bárcsak ez lenne a befejezés! De ha tanúvédelem alá kerül, akkor nincs teljes happy end, mert vki(k) még mindig fenyegetik őt, és a kedves férjén kersztül könnyebb rá hatni.
Rémlik vhonnan, h nyilatkozták: válás nem lesz

Szép dolog a petíció, de akármi lesz ebből az ABC nem tud szépen kijönni. Közben újra csökkent a nézettség, a maradék részek nézettségének alakulását pedig mind2 oldal úgy magyarázhatja, ahogy neki tetszik.

Pongi - 2016. 04. 20. 10:39

UNDORÍTÓ, amit ezzel a sorozattal művelnek!!! Már kb 2-3 éve ott hagytam (pedig imádtam), de ezt a Beckett nélküli folytatást nem tudom szó nélkül hagyni.

Nevetséges.

Neoprimitiv - 2016. 04. 20. 11:00

Memari: ez kötve hiszem, hogy a Caskett rajongókat kielégítené. Az íróknak viszont lehetővé tenné, hogy (mondjuk egy éves időugrással) Castle maradjon az az idióta, amilyen most.

A nézettség most igazából nem változott, úgy értem Hayley általában nem közönségkedvenc. Ez a csökkenés betudható annak, hogy akik folyamatosan követik a sorozatot, azok tudták, hogy ő lesz a központban és esetleg nem ezt nézték hétfőn este. Arra sem számítok, hogy a hátra lévő négy rész nagyot esne, bár ha 1.0 alatti számokat fog hozni bármelyik, az rossz előjel az egész évi stabilitás után.

Ahogy winnie írta a híreknél, lehet, hogy a plusz egy évad külföldi eladásai megérik az ABC-nek a próbát. Én első közelítésben azt látom, hogy nagyon kétségbeesettek kell legyenek, ha egy várhatóan eleve 1.0 alatt induló évadot berendelnek.

esőjáró - 2016. 04. 20. 11:02

Azért az jellemző, hogy a férjem, akit már erővel sem tudnék leültetni a 8. évad elé, mert annyira egy hulladéknak tartja az egész sorozatot, totál kiakadt Stana menesztésén. Úgyhogy ő most duplán nem fogja nézni a 9. évadot. :D

esőjáró - 2016. 04. 20. 11:14

” I mean, you could have retired her. You could have crippled her, you could have had her join the freaking circus. But no, you had to put a bullet through her head.”

Betti - 2016. 04. 20. 11:17

Csökkenés annak is betudható, hogy az utolsó részeket (08×18-at is) vasárnap már leadja a CTV Kanadában…

Vici - 2016. 04. 20. 17:16

Az az érdekes, hogy a 18. rész első felének még 1.1-es volt a ratingje. A második felének viszont már csak 0.9. Lehet, hogy rosszul tudom, de azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy a sorozat nézettsége benézett 1.0 alá.

Neoprimitiv - 2016. 04. 20. 17:25

Vici: nem, idén már volt két rész is, aminek az összesítése is 1.0 alatt volt. Igaz, azokból az egyik egy rendkívüli, vasárnap sugárzott rész volt, a másik pedig a Grammy ellen ment.

Másrészt elég tipikus egy este tízes sorozatnál, hogy a második fel órára csökken a nézettség, máshol is kell reggel munkába menni.

Betti: Az egy nappal korábbi kanadai adás eddig nem igazán jelentett mérhető visszaesést a sorozatoknál, pedig már sokszor volt ilyen. Amerikában nem olyan általános a torrent a számtalan legális elérés mellett.

Ráadásul a nézettséget mintából számolják, nem ténylegesen darabra – annak az esélye, hogy a Nielsen-családok között kiugróan nagy arányban lennének pont a Castle iránt rajongó torrentezők, elég kicsi.

Vici - 2016. 04. 20. 17:34

Neoprimitiv: Köszi! Ezek szerint annak a kettőnek nem néztem meg az adatát akkor.

Egyébként én sem tartom valószínűnek, hogy a kanadai adásnak túl nagy jelentősége lenne.

winnie - 2016. 04. 20. 17:59

pongi: a sorozat címe castle, nem beckett és castle:)

de ha nem látod, honnan tudod, hogy nem imádnád a mostani részeket?

kri - 2016. 04. 20. 19:06

Persze, Castle, de azért Beckett karaktere elég fontos benne, és erre évek óta rájátszanak a készítők. Hiteltelen lenne szerintem a kiírás után úgy tenni, mintha nem így lenne. A Beckett nélküli rész engem nem nagyon győzött meg, hogy a jelenlegi Castle-karakterben van annyi, hogy el tudja vinni a hátán a sorozatot. Ha nem a szerelmi sztorit nyomták volna, nem butították volna le a végtelenségig a főszereplőt, kidolgozottabbak lennének a mellékkarakterek, akkor esetleg. Aztán majd meglátjuk, ténylegesen hogy fog ez elsülni.

Pongi - 2016. 04. 20. 19:24

Jó akkor csináljunk egy sorozatot Castle-el és ne legyenek benne emberek mert ez a sorozat címe:DD legyen benne mondjuk csak egy kutya akit szintén így hivnak..:D

Hagyjuk már, egy másik nemű karakter szerepe mindig rohadt fontos…

Szasza013 - 2016. 04. 20. 22:25

Pongi:Pontosan! Ezt mindenki fel tudja fogni,hogy a sorozat címe Castle, és ebből kiindulva csak róla kell hogy szóljon,elég ha ő benne van. De ha ennyire nem érzik szükségesnek Beckett karakterét,akkor minek volt ez az elmúlt 7 évad? Már a legelső részben egyértelmű volt mindenkinek,hogy Castle és Beckett egyszer egy pár lesz, mint minden hasonló sorozatban (Mentalista, Bones),itt is megtörtént,független attól,hogy mennyire erőltették az írók azt,hogy mennyit mutatnak a kapcsolatból, és ugyanígy zavarna, ha ezekben a sorozatokban írnák ki valamelyik szereplőt. Nem volt muszáj Castle-t egy női nyomozó mellé betenni.Ha egy férfi nyomozó lett volna,az sem lehetett volna olyan rossz,és talán ha őt kiírnák,kevésbé lenne ekkora a felháborodás,hiszen jobban pótolható,mint egy feleség. Bár ebben az esetben, a múzsás dolog,nem hiszem,hogy működne. De értitek hogy értem. ;)

Szasza013 - 2016. 04. 20. 23:07

http://www.usmagazine.com/entertainment/news/stana-katic-would-cry-in-her-castle-dressing-room-over-nathan-fillion-w203418

Amúgy hogy lehet hogy ezeknek az oldalaknak,mindig van egy bizonyos belső embere? :D

Ha esetleg tényleg így volt, az azért nagyon durva. Az első 4-5 évad blooper videói alapján nehezem tudom elképzelni,hogy idáig jutottak. Meg ezek szerint sok ember nem kedveli még Nathan-t,ők valószínűleg nem a többi színész,mert úgy láttam a videókon jól kijönnek. Bár,mint írtam Stanánál sem egyértelmű.

Neoprimitiv - 2016. 04. 20. 23:44

Szasza: Ha a magyar hasonló újságok szavahihetőségéből indulok ki, akkor jó, ha a negyede igaz. Illetve ha a negyede igaz, az sem jó, de nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire súlyos dolgok lettek volna a háttérben. Vagy ha igen és nem is tegnap óta, akkor miért írt alá tavaly?

Egyelőre ebben a cikkben is csak egyetlen konkrétum van, ahogy a korábban belinkelt másik hasonlóban is: az, hogy Stana menedzsmentje tagadta. (OK, abba, hogy neki nem volt problémája NF-fel belefér, hogy fordítva viszont nagyon is volt – szép dolog is a sajtóközlemény írás!)

Szasza013 - 2016. 04. 21. 00:12

Neo: Hát igen, a mi bulvár újságaink,sem akármik, hát még a kintik.(pl. Az utóbbi 5-6 évben Jennifer Aniston hányszor volt már terhes? 20-30?).
Csak,hogy akik ezt kitaláljak nem semmi a képzelőerőjük.:D
Mondjuk a lapszám eladásért bármit.

Berann Morak - 2016. 04. 21. 09:40

1. Végre felpörgött a kibeszélő! :)
2. Stana akkor most terhes vagy nem?

esőjáró - 2016. 04. 21. 18:37

@Berann Morak:

Terhes. Vagy nem. De ez teljesen biztos, egy belső forrás megerősítette a Daily Mailnek. :D

Valahogy még letolom ezt az évadot, aztán nekiállok az elsőnek. Az volt az igazi. :D

Berann Morak - 2016. 04. 21. 19:40

@ esőjáró: A válaszod ‘lájkolva’ :)

Én újra megnézem az összes évadot, mert megcsinálom a 8 évadnyi Beckett videómat, ha már készítettem a 100. és a 150. rész után is.

esőjáró - 2016. 04. 21. 19:45

@Berann Morak: Ha kész, lehet kérni linket?

Berann Morak - 2016. 04. 21. 21:39

@esőjáró: Mindenképpen ki fogom tenni ide, amikor elkészül. (Valamikor a nyáron)

DarkEagle - 2016. 04. 22. 16:53

“pongi: a sorozat címe castle, nem beckett és castle:)”

Ezt még el is hinném, ha a sorozat más irányt vett volna fel az évek alatt. Egyébként ez kb olyan mintha Sherlock mellől kiírnák Watsont. Oké, hogy Sherlock a nyomozó de te se tudsz szív nélkül élni. ;)

Szánalmas amit a sorozattal művelnek és hogy őszinte legyek, kb egy évtizede imádom NF-et de most hatalmasat csalódtam benne. Mármint most komolyan? Ennyi erővel nyomhatott volna valami copy paste szöveget is. Annyira tudom utálni ezeket a betanult szövegeket. Egyszer hallanám már hogy pl, megkérdi az újságíró:

“- Ön mit gondol a sorozatról?
– Szerintem nagyon gáz, csak a pénzért vállaltam el.”

Ha ezt megérem már megérte megszületnem. :D Mármint ezt most nem csak Castle-re értem hanem mindenre. Minden ember tudja, max az ilyen agyhalott fangirlök nem, hogy ez kamu szöveg. Nem értem miért nem lehet nyíltan kimondani a SAJÁT véleményünket. Az újságírók így is úgyis a szájukra veszik őket. Akkor meg nem mindegy? :D

Egyébként ez volt mindig is a Castle legnagyobb hátránya. Nincs meg az igazi családias hangulat a csapattal mint a legtöbb sorozatnál. Van ahol ez 1 évad alatt kialakul és látszik hogy nem kamu de ez a sorozat mindig is olyan kamu pajtis volt. Kaszálni kellett volna akkor mikor először felmerült a kasza lehetősége.

Szula 25 - 2016. 04. 22. 17:13

DarkEagle:
Pont a családias hangulathoz kapcsolható amit az Espositot játszó színész is kiírt a két színéssznő távozása kapcsán hogy ezt nekik is az internetről kellett megtudniuk nem volt bennük annyi hogy személyesen értesítsék őket, mármint Jon huertasékat.

Ha lesz még egy évad azért a Stana Katic helyett jövő színésznőnek sem lesz leányálom a munka, biztos hogy fogja kapni a negatív kritikákat.

Ja és még egy durva felvetés de mi van ha Beckett karakterét meghagyják csak Stana Katic helyett egy másik színésznő játssza el, mivel csak azt mondták a színésznő távozik nem? Mondom durva teória. :D

DarkEagle - 2016. 04. 22. 18:32

Ha csak Stana megy de Kate marad akkor máglyán égetik el a készítőket. A sorozat meg örül ha produkálni fog 0.1-es ratinget. :D

esőjáró - 2016. 04. 22. 19:52

Az mindennek az alja lenne, ha mással játszatnák el Beckettet, szerintem ez fel sem merül.

Kivenni Beckettet meg Laneyt a Castleből kb. olyan, mint kirúgni Inarat meg Kayleet a Serenityről…

Neoprimitiv - 2016. 04. 22. 20:22

Einsteintől tudjuk, hogy biztosan csak az emberi butaság határtalan, szóval semmit sem zárok ki, de egy új, jóárasított Beckett olyan szintű öntökönszúrás lenne, amihez az egész igazgatótanács kollektív szuicid hajlamára lenne szükség.

Lanie-t én őszintén szólva nem hiányolnám. Tamala Jones-ot sajnálom, mert még az is lehet, hogy játszani is tud, de erre nyolc év alatt semmi lehetőséget nem kapott.

Lanie mint BFF teljesen eltűnt a második évad után. Az évenkénti egy alkalmat megoldhatták volna egy akármilyen névtelen vendégszereplővel, akit csak arra az egy forgatási napra hívnak vissza, mondjuk mint ex-osztálytársat. Halottkémként pedig Perlmutter bármikor verte Lanie megjelenéseit.

esőjáró - 2016. 04. 22. 20:35

Viszont nagyon kedvesen és kulturáltan nyilatkozott a helyzetről.

https://www.youtube.com/watch?v=lWGSIuUF9lE

Neoprimitiv - 2016. 04. 22. 20:50

esőjáró: tényleg őszintén sajnálom a színésznőt. Korábban poénkodtam is, azon, hogy kellene egy különdíj az Év Legulfoglalkoztatottabb Állandó Szereplőjének, tuti befutó lenne. Ő volt az egyetlen állandó szereplő a sorozatban, akinek egyetlen epizódnyi sztorit sem voltak képesek írni nyolc év alatt. (Azt, hogy egyszer a saját hullája volt, nem számítom annak.) Nyilván anyagilag nem rossz bolt viszonylag tisztes, stabil pénzért nem csinálni semmit, de hogy nem ez lesz a karrierje legfényesebb pontja, az biztos.

Most olvastam viszont egy cikket a dolgok (esetleges) hátteréről, ez sokkal hihetőbbnek tűnik a korábbi hisztisnél. Kisebb a botrány, hihetőbb, hogy e mellett még azért képesek voltak együtt dolgozni és főleg időben jobban passzol az 5. évad óta tartó média csöndhöz.

http://dishnation.com/castle-feud-behind-the-scenes-nathan-fillion-stana-katic/

Szasza013 - 2016. 04. 22. 22:04

8×18
(aki esetleg még nem látta, lesz egy nagyon kicsi SPOILER)

Nagy nehezen sikerült rávennem magam, hogy megnézzem, ezután a hét után… Mondjuk, hogy elment…

Igazából egy dolog zavart, de az nagyon, és nem azért, mert ezek az utolsó részek, amikben még Beckett is feltűnik egyszer-kétszer, vagy lehet pont ezért: ezt az “álmomban elárultál, ezért inkább ne is szólj, hozzám, most nagyon haragszom”-ot komolyan gondolták?!
Ennél gyerekesebb dolgot nem tudtak volna kitalálni Beckettnek arra megint kb 5-8 percre amíg benne volt?
Fordítva már komolyan nem is zavarna, mert már megszoktam, hogy Castle-t lebutították, de Beckettet könyörgöm már, ne.
Am ez a Hayley-s rész sztorija nagyon minimálisan, de a Veritasra emlékeztetett. Nyilván totál más a két történet, de nekem ismétlődőnek tűnt a sztori, csak más a szereplő.

Neo: na ezt a féltékenység dolgot, már jobban hihetőnek találom.
Ha tegyük fel, hogy az a rendezős sztori igaz, komolyan aközül a sok ember közül aki ott dolgozik a színészekkel együtt (producer, sminkes stb.), senki nem szólhat Nathannek oda, hogy most mégis miért érzi ezt ekkora problémának, hogy a kolléganője, ellesne pár dolgot a rendezőtől? Nyilván nem ő rendezi azt a részt, és a rendező sem fog kevésbé oda figyelni.
Vagy bármi ilyesminél ha problémájuk van egymással, senki nem fegyelmezi őket, hogy most már elég?
Vagy úgy voltak vele tök mindegy, abban a pár jelenetben játsszák el hogy oda-vissza vannak egymásért (amit 110%-osan megvalósítanak) utána, meg úgy beszélhetnek (vagy inkább) nem egymással ahogy akarnak?

Szasza013 - 2016. 04. 22. 22:22

Na basszus…ez jó… bocsi a sok hasonló komiért, csak nem jelentek eddig meg.. Tényleg bocsi.
A második lenne a hivatalos, ha ki tudjátok törölni a többit (remélem) :D

Sus - 2016. 04. 22. 22:43

Igen ez valóban sokkal hihetőbb, de itt akkor is döbbenetes. Valami érzelmi felindulás lehet a háttérben. Azért haragudni (féltékenynek lenni a másikra), mert népszerű lesz ő is. Nagy csalódás, ha Fillion tényleg ilyen szinten van érzelmileg. Az összes Comic Con-on amikre folyamatosan járt ott rajongtak érte az emberek. Több mint 3 millió twitter követő és Stana sikerei miatt lesz ennyire elmérgesedett a helyzet. Hááát…..

Neoprimitiv - 2016. 04. 22. 23:02

Szasza: a kinek mekkora beleszólása van a dolgokba azt hiszem nagyban függ az egészet kézben tartó showunnertől (a rendezők a tévésorozatokban csak alkalmi munkások). Ha azt veszem, hogy a képernyőn mennyire látványosan Beckett sorozattá vált a Castle a 4-5. évadtól kezdve, akkor nincs kizárva, hogy Marlowe nem akarta a színfalak mögötti helyzetet tovább élezni.

Ahogy Beckett egyre jobban háttérbe szorította Castle-t, nem tartom teljesen alaptalannak NF aggodalmát, hogy csak idő kérdése, hogy Marlowe a rendezői székbe is beengedje. NF-ről amúgy is régóta úgy érzem (a saját nyilatkozatai alapján), hogy ő inkább rendezői színész: mondják el neki, hogy mit kell eljátszania, azt ő a legjobb tudása szerint megteszi, de a színészet számára egy élvezetes, jól fizető meló, nem önmegvalósítás, kihívások keresése. Stanát én pont az ellentétjének ismertem meg. Ez nem minősíti a színészi teljesítményüket, de el tudom képzelni, hogy NF számára Stana egy idő után egy stréber buzgómócsinggá vált.

Ráadásul kint ebben a szakmában az ilyen “csípéssor” dolgoknak, mint az, hogy kinek mekkora betűvel és hányadikként jelenik meg a neve, hányadik helyen van a callsheet-en, ezeknek egy szerződés megkötésénél komoly pénzben kifejezhető hatása van. Ezeket a megszerzett pozíciókat mindenki a saját jól felfogott érdekében foggal-körömmel védi. Úgy rémlik a Good Wife-nál is valami olyanból indult a hírhedt Margulies-Panjabi balhé, hogy hogy mert az utóbbi az előbbit is érintő kérésekkel előállni.

Betti - 2016. 04. 22. 23:07

Hát most már nagyon kíváncsi lennék az igazságra… De nem tartom valószínűnek, hogy megtudjuk… Twitteren most is lehetett találni egy stábtagot, aki cáfolta az “utálatot”. Pedig valami biztos, hogy van.
Először a sablon szöveg tőle (Nathan-től) twitteren, meg a mai “kommentjei”… Idáig nem volt bajom a színésszel, és most sem mondom, hogy “utálom”, mert ezt a teljes sztori tudta nélkül merész lenne kijelenteni, de nem szimpatikus…

Neoprimitiv - 2016. 04. 22. 23:23

Betti: én Stanát mindig is jobban kedveltem Nathan-nél, de úgy érzem, itt most a közvélemény nagyobb szemétládának látja, mint ami indokolt.

Nem okvetlenül szimpatikus, de a számomra nem meglepő, ha egy ennyire erősen kompetitív környezetben a jóindulata és segítőkészsége addig terjed, amíg az ő pozícióját nem érzi fenyegetve. Minden Stana iránti szerelmem dacára is megvárnám az ítélettel amíg ő kerül hasonló helyzetbe.

Belegondolva, ha a sorozat nem megy el abba az irányba, amit évek óta szidok, nem csinál Castle-ből egy pipogya bohócot, Beckett-ből pedig egy szupermega barbie-zsarut, akkor ez az ellentét sem alakult volna ki és a sorozatot is még mindig szeretném.

esőjáró - 2016. 04. 23. 06:24

Minden Stana iránt érzett tiszteletem ellenére, én Beckett kiírásán vagyok lehalva.

Egy rettenetesen jó karakter volt – legalábbis az elején -, egy mély sebeket hordozó, bezárkózott ember, aki egy veszélyes és további traumákkal terhelt munkakörnyezetben is képes kimászni a saját páncéljából. Azért szeretik ennyire, mert ő volt a leginkább átgondolva, ő volt a leginkább emberi. Mellette az eredeti Castle is papírmasé figura volt, szerencsétlen többiekről nem is beszélve. (Kivéve talán Montgomeryt).

Ezért vagyok itt még mindig, pedig az utóbbi évadok már tényleg a kínszenvedés kategóriába tartoztak, pár kivétellel. Az, hogy ezt a karaktert Stana játszotta, már csak hab a tortán, mert jó színésznőnek és egy jó embernek tartom, akit könnyű szeretni.

spokk - 2016. 04. 23. 11:16

Ennél jobban nem lehetett volna leírni Stana-Beckettet.
Kíváncsi vagyok, hogy Stana kap új sorozatot vagy megy vissza egy-két részes beugrónak vagy esetleg filmezik

Neoprimitiv - 2016. 04. 24. 07:05

spokk: új sorozatot idén aligha kap, hiszen a pilotok már készen vannak. Az is kérdés, hogy akarna-e, a kilenc hónapos monotonitás korábban sem volt a kedvence.

Ráadásul 38 éves lesz a jövő héten – van egy másik kilenc hónapos elfoglaltság, amit nem szoktak túl soká halogatni. Vendégszerepre bármikor hívhatják, azt pedig már korábban elmondta, hogy dolgozik a saját produkciós cége filmjén meg egy kábeles sorozaton is, unatkozni nem fog.

esőjáró - 2016. 04. 25. 07:06

“- Do I really do that?
– Yes. And it’s adorable.
– If it’s so adorable, why don’t you sleep with me? I mean her me, not me me…”

Neoprimitiv - 2016. 04. 25. 07:16

esőjáró: :))

Memari - 2016. 04. 25. 16:42

Nosztalgiázol esőjáró? :) oh, amikor meg hét idézeteinek lehetett ezeket nevezni…

Nekem onnan ez is nagy kedvenc:
” Is that for me, or the fictional version of me? “

Neoprimitiv - 2016. 04. 25. 16:58

Aki hülye, haljon meg. Annyira tele volt a múlt hét Castle-lel, hogy elkezdtem nézni az új részt. Öt perc után olyan pipa lettem, hogy abbahagytam.

Sikerült visszahozni faszkalap Castle-t, aki szerint ha Beckett véletlenül tovább lépne annál, mint hogy az ő szórakoztatására bűnözőket kergessen, akkor halálra fogja unni magát. Menjenek el Párizsba, vagy a piramisokhoz – de nem ám azért, mert milyen jó lenne együtt lenni, nem. Azért, mert Ricsike unatkozik. Ja, és ettől az übertaplóságtól (hogy ezek szerint csak addig volt valami tartalma a házasságuknak, amíg a kis csücskösfejű játszadozhatott), ettől Beckettnek el kellett olvadnia, mert milyen cukin aggódó a férjecskéje.

Rohadtul nem vagyok feminista, de ettől elszállt az agyam.

esőjáró - 2016. 04. 25. 16:58

“We should have a codeword so we all know which Beckett to kill, when the clone army attacks.” :D

esőjáró - 2016. 04. 25. 17:01

Uhh, van uj resz?? Pedig azt hittem, beertelek titeket. Nem a Backstabber az utolso?

Nincs kedvetek jatszani? Aki elsore kitalalja, hogy honnan van az idezet, az mondhatja a kovetkezot… :D

Neoprimitiv - 2016. 04. 25. 17:05

esőjáró: az utolsó részeket Kanadában már vasárnap leadják.

Ez egyébként könnyű: 3×11 Nikki Heat (az előzőek is)

esőjáró - 2016. 04. 25. 17:07

Ok, te jössz. :D

Neoprimitiv - 2016. 04. 25. 17:08

“- Where was the badge?
– Don’t ask.”

esőjáró - 2016. 04. 25. 17:10

1×07, Home is where the heart stops?

esőjáró - 2016. 04. 25. 17:22

“-Two relationships. Can you imagine the stress of trying to pull that off?
-Yes. Uhhh…a literary point of view.”

Szasza013 - 2016. 04. 25. 22:21

Fúú, 2×10? Ha jól emlékszem. :)

esőjáró - 2016. 04. 26. 07:01

Igen, One Man’s Treasure. :)

Te jössz :)

Enci - 2016. 04. 26. 08:21

Beszállok.

“- What happen?
– Mam and dad are fighting!”

Ha jól emlékszem, ez 3x is van az első négy évadban :)

Vici - 2016. 04. 26. 08:44

Enci: a 3×15 az egyik. :)

Szasza013 - 2016. 04. 26. 09:14

“-You know Castle, sometimes i forget that you have such a capacity for pure innocence in your life.
-Yeah, plus it was a great place to pick up chiks.
-Than you open your mouth and you ruin it.”

esőjáró - 2016. 04. 26. 10:00

Hú, de jó! A játszótérről beszélgetnek, de gőzöm sincs. Nyomozás indul, a boardot! :D

Neoprimitiv - 2016. 04. 26. 12:01

nem, nem játszótér, 2×19 Wrapped Up In Death – a múzeumban

Neoprimitiv - 2016. 04. 26. 12:05

“I don’t look. I hunt. And trust me, you don’t want that.”

Vici - 2016. 04. 26. 12:43

Ez könnyű: 4×07. :) Egyike a kedvenc részeimnek.

Neoprimitiv - 2016. 04. 26. 13:08

Egyébként SK ma születésnapos, boldog harmincnyolcadikat!

esőjáró - 2016. 04. 26. 13:52

Isten éltesse! :)

esőjáró - 2016. 04. 26. 16:13

Kibővítem a játékot, ha nem tudom a megoldást, megnézem az adott részt. :D

Szasza013 - 2016. 04. 26. 16:20

Bizony :) Reméljük, hogy nagyon boldog az a szülinap.:))

Szasza013 - 2016. 04. 26. 16:41

esőjáró: ez jó ötlet :D de nem hiszem azért,hogy sok lesz,amit meg kell nézni :)))

Vici - 2016. 04. 26. 17:23

Isten éltesse!

-What can I do?
-You could watch.
-Two weeks ago, I saved your life twice.

Zordi - 2016. 04. 26. 18:52

6,354 volt a nézettség a sok beszéd ellenére nem csökkent

Zordi - 2016. 04. 26. 19:08

6354 a nézettség nem csökkent a sok beszéd ellenére

Neoprimitiv - 2016. 04. 26. 23:01

Zordi: nem is volt várható.

Egyrészt a neten aktív része a közönségnek számszerűleg mindig is marginális volt. A sorozat fénykorában a legnagyobb Castle fanpage-nek volt talán húszezer regisztrált tagja – az egész világból.

Másrészt a nézők meghatározó része semmi más, mint néző. (Nem csak a Castle-nél, általában.) Legfeljebb azt nézi meg, mi megy este a tévében, de nem olvas tévés portálokat, blogokat. Sem a Castle, sem Stana nem akkora téma, hogy ezeken kívül, az általános napi híranyagokba bekerüljön – így a nézők jelentős részének eleve fogalma sincs az ABC döntéséről.

Harmadrészt akik eddig kettejük miatt nézték, azok pont azért nem fogják abbahagyni, mert tudják, hogy ez az utolsó esélyük egy kis Caskett élményre.

Ha a felháborodott része a rajongóknak elég aktív és a hátra lévő két hétben el tudja terjeszteni szélesebb körben, hogy ha lesz 9. évad, akkor ugrott az évek óta várt “és boldogan éltek…” befejezés, akkor talán (nagyon talán) a fináléra leeshet 0.2-del a demó. (A teljes nézettség érdektelen, de csak 6,19 nem 6,35, az csak az előzetes adat volt.)

Memari - 2016. 04. 26. 23:53

Tudja-e vki, h tart még a forgatás v már befejezték? Még a régi szép időkben kerültek ki köszöntős forgatási képek…
Repül az idő, már 38, remélem a következő év boldogabb lesz!

Neoprimitiv - 2016. 04. 27. 01:05

Memari: már bejelentés előtt befejezték. Pont azon gondolkoztam, hogy szokás, hogy a végén vagy a távozásakor a fontosabb szereplők elvihetnek valamit emlékbe – hát erre itt aligha került sor.

Enci - 2016. 05. 03. 08:03

Spílertvn (spoilertv.com) kitették az utolsó rész képeit meg néminemű ismertetőt. Hát őőőőőőő… A tudvalevő dolgok fényében én kíváncsi leszek, mit alkotnak az utolsó Beckett-teli epizódban.

Neoprimitiv - 2016. 05. 03. 08:16

Enci: “én kíváncsi leszek, mit alkotnak az utolsó Beckett-teli epizódban”

Én nem :( Majd talán megnézem, ha elolvastam a kritikákat. Végül is hálás kell legyek az ABC-nek, megkönnyíti a végleges szakítást.

Meg a CBS-nek is, mert ha jól értem az időrendjüket, akkor a Castle utolsó két része a PoI ellen megy majd. Na arra viszont valóban kíváncsi vagyok. :)

Szula 25 - 2016. 05. 04. 10:51

Az lenne a legjobb megoldás ha tényleg Happy lenne a vége és ha lesz még egy évad ott magyaráznák el mi is van Beckettel így aki arra nem kiváncsi(mint én) annak megmaradna szépen lezárva a történetük.

Spokk - 2016. 05. 04. 11:11

Azért kiváncsi lennék kiderül valaha a kiírás valódi oka mert ez a pènzügyi annyira kamu. Ha lesz 9. és tényleg csak rövid évad lesz nehogy már ne lett volna annyi pénz, hogy a főszereplőt kifizessék.

Neoprimitiv - 2016. 05. 04. 11:19

Szula 25: igazából egy fordított spinoff működhetne: új név, mondjuk Castle PI, a régi stáb, mínusz Stana és Tamala.

Én arra sem lennék kíváncsi, de könnyebb lenne eladni a még hezitálóknak.

Szasza013 - 2016. 05. 04. 23:55

8×20 SPOILER

Mi volt ez már megint?! Nem is tudom mi idegesített fel jobban:

-Kezdve azzal, hogy az írók ebben az évadban teljesen kukába dobták az előző 7 évadot, mintha pár dolog nem is létezett volna–>pl. Alexis iskolája, és tulajdonképpen minden, amit Castle és Beckett valaha megígért egymásnak (esküvőn és azon kívül). Kínosan szembetűnő volt a mostani RTL-es részekkel együtt nézve, ahol konkrétan megígéri Castle Beckettnek, hogy sose lesznek unalmasak a házasság után,erre alig egy év múlva Castle máris fel akarja rázni a dolgokat, mert halálra unja magát.

-Majd egy rész múlva már egy forgatókönyv is jobban felizgatja, mint a felesége

-Castle és Beckett minden héten egyszer “randiznak” (hát persze, ezt is hetek óta tudjuk…)hogy legyen mégis valami izgalom, ami annyira működik, hogy még Beckett is elfelejti a létezését

-Valahogy nem tudom komolyan venni az olyan részeket, amikben egy minden létező szervezet által körözött bűnözőt egy perc leforgása alatt hihetetlen nevetségessé tesznek (számomra).

-Ééés meglepetés: ismét Firefly találkozó…ennyire nem akar senki bekerülni a sorozatba(sajnos megérteném), hogy már csak Nathan régi sorozatbéli kollégái merik beégetni magukat? Ha ennyire erőltetni akarják ezt a vonalat folytassák azt a sorozatot, ne rontsák tovább ezt.

-A rész vége a teljes 8 évad alatt nekem az eddigi legértékelhetetlenebb, Castle már mindent a semmibe vesz

És ezek csak amik most az eszembe jutnak…az egyetlen pozitívum a részben Ryan kislánya volt, aki hihetetlenül aranyos.
Nem tudom elképzelni, hogy ha lesz folytatása, hogy tudnának eladni egy nemtörődöm, gyerekes, seggfejt (bocsánat, de néha az), úgy hogy nem lesz benne a felesége, akivel néha egész emberi oldalát láthatjuk( pl. 8×18 Beckett motorja), hiszen eddig is ilyen volt, de engem kevésbé zavart, ha hasonló gesztusokat volt képes tenni.

Szasza013 - 2016. 05. 05. 00:08

Az első pár évadban a gyerekesség és a felelőtlenség nem zavart, sőt nagyon tetszett, hiszen nagyon sok vicces helyzet volt belőlük.
Most már egy üldözési mániás idióta lett, amiből remélhetőleg már csak egy részt fogunk látni (sajnos megnéztem a kövi rész előzetesét), mert ezeken én már nem tudok nevetni. És reméljük egy nagyon jó, legalább olyan pörgős évadzáróval fejeződik be a sorozat, mint ahogy ez az évad kezdődött, senki nem hal meg akinek nem kell, happy end és ennyi.

Kihagytam, hogy Castle nyilván Alexissel is tudott szerethetőbb lenni.

winnie - 2016. 05. 05. 04:54

spokk: ebben nincs semmi kamu, ilyenkor szoktak fizetést csökkenteni, szereplőket kitenni. és épp az a lényeg, hogy csökkenteni KELL a kiadásokat, hogy folytathassál, és legkönnyebben egy színész fizetését lehet, az a legnagyobb tétel, pláne, ha főszereplő. és azt, hogy ez mennyire nagyon is komoly tétel, mutatja, hogy lanie sem lesz, pedig ő töredékét keresi beckett, illetve stana katic pénzének. és még az ő pénze sem fér bele.

példából rengeteg van. lisa edelsteint például nem akarták kitenni a house 8. évadból, de a színész nem ment bele a fizetéscsökkenstésbe. a the mentalistnél a 7. évadban volt ez, de más sorozatokba is ilyenkor hoznak be kezdő fizetéssel új arcokat, hogy a régiek, a nagy fizetésükkel elmehessenek, stb.

Neoprimitiv - 2016. 05. 05. 23:39

Na, a witsec-es elképzelések úgy látszik kilőve. Ausiello sokszor sejtet vagy fogalmaz homályosan, de nem emlékszem olyanra, hogy ha egy már dobozban lévő epizóddal kapcsolatban valamit kategorikusan cáfolt, akkor abban tévedett volna. A “First ever…” videó, kb. 2.00-tól

https://www.facebook.com/tvline/videos

Neoprimitiv - 2016. 05. 06. 06:21
esőjáró - 2016. 05. 06. 07:01

Évad- (egyeseknek sorozat-) záró találkozó május 19-én, csütörtökön, 19:00 órától a Beckett’s Irish Pubban. (1061 Bp, Liszt Ferenc tér 11)

Memari - 2016. 05. 06. 12:44

Nem lepne meg ha berendelésre kerülne a 9. évad, de remélem nem, bár nem hiszem, h a sikerült Nathannal megegyezni a folytatásról hír után ne folytatnák…

Zárótali: :( csak egy köszönésre fogok tudni beugrani, mert 8-tól koncertjegyem van. Esetleg ha kicsivel korábban tudnánk kezdeni. :)

Neoprimitiv - 2016. 05. 06. 13:01

részemről lehet korábban.

A berendelés szerintem ezután csak formaság – nem rúgták volna ki az egyik főszereplőt és nem állapodtak volna meg a másikkal, ha nem akarnák berendelni. A nézettség eddig semmit sem változott, az évadzárót pedig már annak függvényében kell leadják, hogy előtte mit döntenek.

esőjáró - 2016. 05. 06. 14:02

Ok, akkor előbb lesz. Fél hattól esetleg?

Neoprimitiv - 2016. 05. 06. 14:06

jövök

Memari - 2016. 05. 06. 17:33

Szuper, ott leszek! :D

esőjáró - 2016. 05. 06. 19:50

Ok, akkor Castle záró sörözés május 19-én, csütörtökön 17:30-tól a Becketts Irish Pubban. (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 11.)

esőjáró - 2016. 05. 06. 19:53
esőjáró - 2016. 05. 06. 20:52

Gyertek minél többen, koccintsunk Stana egészségére! :)

Memari - 2016. 05. 06. 23:24

Egyen póló! Ha találunk alapanyagot, tudok keríteni pólónyomós helyet. ;)

Csak bátran, olvasó és író társak, nem harapunk!

Neoprimitiv - 2016. 05. 07. 06:54

Na most kezd bohózattá (és totális PR katasztrófává) válni ez az egész: az ABC mégsem döntött, még kivárnak egy kicsit.

Szasza013 - 2016. 05. 07. 11:52

Neo: Azt gondolnánk,ha már megállapodtak Nathan-nel akkor ez már el van döntve és már be is rendelik (bár ne tennék). A mostani nézettségben nem lehet bízni hiszen naná, hogy nem csökken az utolsó rèszekben,amikben még mindenki benne van utoljára. Annyira szerintem eddig sem törődtek vele, emlékszem volt olyan rész is aminek 12 milliós volt a nézettsége (a 6×09? ha jól rémlik), azóta látjuk hova esett…
Ha annyira hinnének benne,már rég nem kéne találgatni hogy most mi lesz…meg nem csak fél évadot terveznének,ha már ugye a sorozat neve Castle…
Ennyire nem hozzáértő az új vezetőség? Meddig is húzhatják még? Amíg le nem megy az utolsó rèsz?

PersonaNonGrata - 2016. 05. 07. 12:19

Az a jó :( a Castle-ben, hogy a 8. évad nagy részét egyszerű értékelni. Értékelhetetlen 0/10.

Neoprimitiv - 2016. 05. 07. 12:24

Szasza013: nem erről van szó. A hosszabbítás szerintem eldöntött kérdés, nem futottak volna vele ennyi kört.

De valamelyik nagyeszű sündisznócskának most esett le, hogy ha bejelentik a hosszabbítást, akkor az bizony Beckett halálhírét is jelenti. Bár eddig nem mozgott a nézettség, de a finálé fő fordulatát elspoilerezni egyrészt masszív öngól. Másrészt ha ez bizonyossá válik, akkor azért el tudom képzelni, hogy tényleg esne egy mérhetőt a finálé.

Az upfronts után jönnek az üzleti tárgyalások a következő évad hirdetési tarifáiról. Mekkora esélye lenne az ABC-nek meggyőzni a hirdetőket arról, hogy egy Beckett nélküli folytatás majd milyen életképes lesz, ha az őt kiíró epizód erre a hírre máris hoz egy sorozat minimumot?

Az ABC olyan szinten szúrta el ennek a váltásnak a kommunikációját, hogy azt tanítani kellene. Tele van a net a “szexista ABC” cikkekkel, mert ugye két nőt rúgtak ki, ráadásul lehozták, hogy a két pasi azért (is) marad, mert Fillion ehhez kötötte a saját aláírását. Az ABC nézőinek ha jól emlékszem 65-75%-a nő, saját magukat is a női csatornaként pozicionálják – ennél masszívabb ön-tökönszúrást nehéz elképzelni.

Szasza013 - 2016. 05. 07. 13:35

Neo: “de valamelyik nagyeszű sündisznócskának”
hát ez a legjobb jelző eddig :DD

Én azért nem hiszem, hogy megölnék Becketett (bár ki tudja, olyan jól elcsesztek mindent eddig is), talán amikor megírták a befejezést,még nem tudták hogy ez lesz.
Ha mégis így lesz, az lesz az utolsó szög a Castle koporsójára… Mert hát hamár női csatorna java részt, azért a nők többségét érdekli a szerelmi vonal, aminek ha így lesz vége akkor azért sokkal többen állnak be az eddigi felháborodók mögé.
És akkor még ott lehet nekik az,hogy még egy gyereket sem tudtak összehozni a végére, nem úgy mint mondjuk a The Mentalist vagy a Bones.
De ennek a sorozatnak az írói még ezt sem képesek összehozni.:D

dragon1986 - 2016. 05. 08. 11:04

8×17 Gini részt valamiért tetszett, színésznő nagyon tetszik :) a Gini összes jelenetét újra néztem vagy 5x és az a kacsintás :D

Sanna - 2016. 05. 08. 17:15

sziasztok,
én is mennék, bár biztos hogy fél6ra nem érek oda

az idei évaddal baromira le vagyok maradva, de a híreket olvasva nem is veszitek sokat, és kedvem sincs sajna megnézni, majd a finálét :)

Neoprimitiv - 2016. 05. 08. 17:33

Sanna: szerintem nem csak egy fél órát leszünk ott. :)

Enci - 2016. 05. 10. 07:39

Crossfire promo – csőből kimondják benne, hogy Beckett meghal a rész végéig.

Neoprimitiv - 2016. 05. 10. 07:58

Enci: az éppen lehetne red herring is, nem a narrálás, hanem a főgonosz mondja. Viszont a berendelés gyakorlatilag biztos (most már mindekivel megállapodtak a maradók közül), mégis ki számított másra?

Különösen azok után, hogy a két showrunner azt nyilatkozta (már a leforgatott rész ismeretében), hogy minden szálat lezárnak, ne kelljen semmit átvinni a következő évadra?

Snapshot - 2016. 05. 10. 09:34

Ahhoz képest, hogy a 08×20-at többször bealudva, szenvedve néztem végig, a 08×21 kifejezetten jó volt. De lehet, hogy már alacsonyak az elvárásaim? :)

Szasza013 - 2016. 05. 10. 10:39

Enci: engem is kezd meggyőzni a promóciós, hogy ez lesz,de még kitartok :)

De figyu, nézzük onnan, hogy a millió olyan halál közeli szituáció közül, amibe eddig kerültek (pl. 3×24,-Beckett, 7×23- Castle, 6×11-Ryan,Espo),azért valljuk be nem kellett szét izgulnunk magunkat, hiszen tudtuk,hogy úgyis túlélik. Most először tényleg úgy ülünk majd le egy rész elé, hogy valóban van egy ilyen halálesetre lehetőség, megmerik azt húzni,amit soha nem gondoltunk,senkinél,főleg Beckettnèl (Castle-nél ugye nyilvánvalóan nem).
Most tènyleg lesz miért izgulni, ès legalább feltudunk mindenre készülni, hisz gondoljatok bele, mi lett volna, ha nem jelentik még be Stanáék távozását. :D Akkor a promóban a palinak sak azt mondanánk,h ugyan már úgyis tudjuk,hogy nem tudod megölni, és amikor a rèszben megteszi, akkor mindenki ledöbbenve nézné,mlamit másnap mindennél nagyobb felháborodás követne.

Lehet,hogy a promó végèn búcsúzkodnak csak, aztán Beckett él rejtőzik valahová(lehet Castle anyu segít neki). Ha tanúvédelem lenne, az Castlenek is kéne szerintem, azt nem tartom valószínűnek.

zordi - 2016. 05. 10. 13:05

Az is lehet rejtőzködik majd és a következő évad végén visszahívják az utolsó részben vendég szereplőnek. Lehet egy babával. Vagy csak álmodozunk.

esőjáró - 2016. 05. 10. 22:59

Ahogy Stana és Tamala kiléptetése zajlott, szerintem Stana-nak inkább sürgős dolga lenne egy mozambiki leprakórházban, minthogy visszajöjjön később vendégszereplőnek.

Neoprimitiv - 2016. 05. 11. 06:07

esőjáró: +1 :D

Sus - 2016. 05. 12. 12:01

Szerintem minden lehetséges a fináléban is és jövőre is. A sorozat nem a következetességéről híres, ahogy arra már többen utaltatok korábban is. Valahol a youtube-on volt egy Caskett válogatás (a sok között:-) ahol a készítő tök jól vágta össze az egymásnak mondott szövegeiket…..Nagyon szórakoztató volt, főleg a várható finálé és a jövő tekintetében. Ha ragaszkodunk a 8 év alatt elmondott szövegeikhez, akkor a minimum az lenne, hogy ha egyik meghal, akkor a másik is……:-) csak vicceltem.

esőjáró - 2016. 05. 12. 17:04

Nem a sorozat, hanem a színészek miatt gondolom, hogy innen már nincs visszaút a régi irányba. Szerintem megalázó volt, ahogy a lányokkal bántak, a kommunikáció meg végképp szerencsétlenül jött ki. Persze nyilván van az a pénz, és van az a mellőzöttség, aminél az ember haja elkezd korpásodni, de szerintem ez nem egyhamar fog bekövetkezni.

Neoprimitiv - 2016. 05. 12. 17:20

Tamala Jones már most bejelentette, hogy egy Tammi Terrell életrajzi filmen dolgozik, Stana-nak meg ott van a saját filmje, a belengetett kábeles sorozata, meg amiről még nem volt szó. Kétlem, hogy bármelyikük nagyon unná magát a következő fél évben. Annak pedig, hogy a 9. évad olyan számokat hozzon, amivel berendelik a folytatást, szerintem nagyon kicsi az esélye.

Vici - 2016. 05. 13. 01:11

Castle kasza! Erre ki tippelt?

Vici - 2016. 05. 13. 02:09

Megjegyzem ez az Alexi Hawley-Terence Paul Winter páros jó munkát végzett. Egy év alatt elérték, hogy a rajongók maguk kérjenek kaszát a kedvenc sorozatuknak.

Memari - 2016. 05. 13. 04:39

:D így kell hülyét csinálnia magából egy csatornának! Gratulálok!

winnie - 2016. 05. 13. 05:19

memari: a csatorna nem csinált semmit, már ha a kaszára célzol. a stúdió megteremtette a feltételeket a folytatásnak, szerződtette a színészeket meg minden, a csatorna meg nem kérte a sorozatot.

winnie - 2016. 05. 13. 05:21

ennek a kommentnek inkább itt van helye, ott ne offoljunk:

vici: túl kell lépni azon, hogy tetszik vagy nem tetszik. ez nem a nézőkön múlt, ekkora jelentőséget nem érdemes tulajdonítani nekik. (illetve annyiban kell, hogy a nézőkön múlt, mert a nézettség idén is, mint tavaly, gyenge volt. idén még gyengébb. de nem az idei részek, hanem a 7. évadosak miatt.)

“Az idei új showrunner-páros olyan remek munkát végzett, hogy a nézők maguk követeltek kaszát a sorozatnak. Ez is ritka.”

vagy azt is lehet mondani, hogy remek munkát végeztek, mert lehet, hogy ez volt az egyetlen évad mostanában, amikor a nézettség szinte kőbe volt vésve (nem néztem meg az előző szezonokat, annyira stabil volt, amiből akár azt a következtetést is le lelehetne vonni, hogy a nézőknek abszolút bejött.

de egyik következtetés sem helyes, mindkettő értelmetlen, csak annyi a különbség, hogy ítélni inkább érdemes a számok alapján, mintsem a töredék töredéke komment alapján, ami sehol sincs az össznézőszámhoz képest. a néző eleve tud kaszálni, nagyfiú/nagylány ő, nem fog követelőzni, hogy egy csatorna kaszáljon. megteszi ő is – és akkor kaszál a csatorna.

winnie - 2016. 05. 13. 05:32

na, megnéztem, és egyáltalán nem ez volt az egyetlen szezon, ami a nézők részéről a számok alapján jól szerepelt.

csak a premierek és a finálék (illetve az S8 esetében az utolsó leadott rész nézettsége) itt szerintem elég jól látszik, hogy mely évadokban volt stabil a sorozat, és mely évadok közben, illetve évadok után pártoltak el a nézők.

de, teszem hozzá, ez sem feltétlenül jelenti azt, hogy az évad rossz volt – vagy jó volt. előbbi esetben más oka is lehet a nézettségcsökkenésnek, utóbbi esetben sem kell, hogy általános tetszésnek örvendjen a szezon, hiszen mondhatjuk, hogy a hardcore néző attól hardcore, hogy marad a sorozat mellett minden áron, miközben panaszkodik. de ettől még amerikát sosem kellett félteni akkor, ha kaszáról volt szó. ha egy sorozat nem érdekli amerikát, akkor nem nézik.

8. évad

Castle (ABC, 22.00) – 6,84M (18-49: 1.2, #9)
Castle (ABC, 22.00) – 6,74M (18-49: 1.1, #9)

7. évad

Castle (ABC, 22.00) – 10,75M (18-49: 2.2, #7)
Castle (ABC, 22.00) – 8,44M (18-49: 1.4, #5)

6. évad

Castle (ABC, 22.00) – 11,46M (18-49: 2.2, #8)
Castle (ABC, 22.00) – 10,59M (18-49: 2.1, #4)

5. évad

Castle (ABC, 22.00) – 10,45M (18-49: 2.1, #9)
Castle (ABC, 22.00) – 11,16M (18-49: 2.1, #6)

4. évad

Castle (ABC, 22.00) – 13,28M (18-49: 3.2, #7)
Castle (ABC, 22.00) – 12,36M (18-49: 2.4, #6)

3. évad

Castle (ABC, 22.00) – 10,69M – 6.9/12 (2.7, #9)
Castle (ABC, 22.00) – 12,60M – 8.0/13 (3.1, #2)

Neoprimitiv - 2016. 05. 13. 06:47

winnie: sokban igazd van, de itt a lényegben úgy gondolom nincs.

– valóban nem a neten aktív pár ezres, esetleg tízezres (ráadásul csak részben amerikai) kommentelő dönti el egy sorozat sorsát.

– A Castle lagnagyobb pozitívuma az elmúlt évadokban a nagyon stabil nézőközönség volt. Az ötödik évad óta a sorozat rendszerint a csatorna átlaga alatt kezdett, az őszi etapban gyakran a leggyengébb dráma volt. Aztán az évad végére a többiek még rosszabbak lettek és az évad végére nem volt kétséges a berendelés.

Amiben viszont szerintem tévedsz, az az, hogy a visszajelzéseknek nem volt hatása a döntésre. Nem a twitter meg fb tiltakozásoknak, bár az, hogy azok sem haltak el egy hónap alatt, hanem még erősödtek is, legalább is figyelmeztető kellett legyen.

Van viszont az ABC-nek egy Public Advisory Board nevű intézménye, csak amerikaiaknak, csak regisztrált felhasználóknak. A negyedik évadban ez már egyszer fordított a sorozaton, amikor februárban egymás után két felmérést is készítettek velük arról, hogy mi nem tetszik a nézőknek.

Ide felmérés nélkül is irkálhatnak a nézők – ahogy a netet néztem, meg is tették, nem is kevesen és nem a folytatást támogatva.

Attól, hogy a közösségi médiában vagy fórumokon tiltakoznak nézők, még nem kaszálnak el egy sorozatot. De ha az reakciók kb. 90%-a negatív, bárhol is nézik, az azt jelzi, hogy pont a sorozat mostanra egyedüli erénye, a stabil közönség ugrott volna. (Hozzáteszem: a folytatást nem ellenzők nagy része is csak a “szemétség arra vágyni, hogy szegény színészek elveszítsék a munkájukat” vonalon mozgott.)

Ez nyilván csak az egyik, vélhetően nem is a legfontosabb eleme a döntésnek. Gondolom többet nyomott a latban, hogy az új vezetés el akarja hitetni, hogy tényleg képes megújítani a csatornát. Erre a legerősebb jelzés, ha nem tartanak meg lélegeztetőgépen lévő sorozatokat, mernek megválni a gyengéktől. (OK, a Dr. Ken és a Catch berendelése nem erre mutat, de náluk talán a még egy esély politikája működik.)

Bocs, még egy: lehet, hogy én nem emlékszem, de tényleg nem rémlik olyan, amikor a sorozatot aktívan követő, korábban bármikor mellette kiálló netes törzsközönség követelte volna a kaszát. Az évek alatt a kinti fórumokon is voltak állandó kommentelők, akikről lehetett tudni, hogy a legszarabb részt is megvédik, bármilyen kritikát a “ki kell várni a végét, majd biztos meg fogja érni” hozzáállással utasítottak el. Most azt láttam, hogy ezeknek a kőstabil embereknek a nagy része is inkább a kaszában reménykedett. Még egyszer: nem ezen a pár száz emberen múlott, de azért ez nem volt jó jel. Mondjuk ez lehet egy marketing módszer a jövőre nézve más fanfavorit sorozatoknál: b*szd fel a nézők agyát, aztán már örülni fognak, ha inkább befejezed.

Spokk - 2016. 05. 13. 07:34

Megnézném most Stana arcát:))

Enci - 2016. 05. 13. 07:42

És így legalább meg van az esélye valaminek, amivel “nesztek nektek, itt egy utolsó csont, csak hogy ne utáljatok minket jobban a kelleténél” feelinget elérhetik a törzsközönségnél:
lehetőséget a happy endre.

Azért, 8 év után ez sem mindegy.

Memari - 2016. 05. 13. 07:54

Winnie:jogos, nem voltam korrekt
Arra akartam utalni, h talan nem volt jo marketing strategia a csatorna-studio-showrunner-… reszerol, ahogy megvalt a 2 szinesznotol (nem a teny, hanem a modszer), Nathan szerzodesi felteteleinek nyilvanossagra hozasa es folyamat aktualis allapotarol valo tajekoztatas, a tobbszori “majd kesobb dontunk” nyilatkozatok, vegul a be nem rendeles.
A THR cikkeben volt-nekem ujdonsag-, h mar a 7. evad vegen ki akartak irni Stanat, de a Grey Anatomys sokkolo Derek tavozas miatt tartottak meg egy akkora felhaborodastol. Ha akkor megteszik-mert a tortenet igy alakul- szinten lettek volna felhaborodasok, de nem akkora, mint most.

Neoprimitiv - 2016. 05. 13. 09:29

Enci: ez ezek után szinte garantált, hiszen ezért csináltak két befejezést. (Ha a másik befejezésben is kinyírják a főszereplőt, azért mert csak, akkor ritka hülyék a készítők.)

Utólag visszanézve a döntési folyamat nagyjából tiszta:

– a csatornának az új, procedurális stílushoz jól jött volna egy már bejáratott sorozat, de nem ilyen rossz költség/néző arány mellett.
– a stúdiónak szóltak, hogy megmaradhatnak, ha keményen meghúzzák a büdzsét. (A Castle eddig is annyira heti esetes volt, hogy az átívelő szálakat gond nélkül ki lehetett volna hagyni, vagy pár epizódos mini ívekre becserélni.)
– a stúdió osztott-szorzott és Mekk mesterként úgy gondolta, hogy megélne a sorozat az egyik főszereplő nélkül is.
– a csatornának viszont kellett idő, hogy kiderüljön, mennyire megalapozott ez az optimizmus. Az elmúlt egy hónap reakcióiból szerintem arra jutottak, hogy kevéssé.
– Így szeptemberben ott állnának egy tizedesekben mérhető, elöregedett sorozattal, amelyiknél minimális az esély az új nézőkre. Hiába a költségcsökkentés, ez nagyon rossz üzenet a többi újoncra nézve is – mekkora szarban lehet az a cég, amelyik a láthatóan már kicsit rohadó áruval kénytelen házalni?
– ráadásul a korábbi bizakodás eredményeként már most is van két berendelt, 1.0 alatti sorozatuk (Agents of Shield. Quantico), gondolom nem vágytak egy újabbra. A Catch egy fél évad után még esetleg átfazonírozható, nagyobb eséllyel mint a Castle 8 után.

Vici - 2016. 05. 13. 09:32

winnie: értem, hogy mit akarsz mondani, de nem tudok vele igazán egyetérteni.
Bármennyire is stabil volt a 8. évad nézettsége ez nem biztos, hogy megmaradt volna a 9. évadra is. Sőt, a reakciók alapján inkább az valószínűsíthető, hogy éppen ezt a stabilitást veszítette volna el. Azért az mindenképpen figyelmeztető jel kellett, hogy legyen, hogy a saját közönsége a sorozat befejetését kéri.
Ami a nézői kaszát illeti: nálam egészen biztos, hogy megtörtént volna ennek az évadnak a végén, mert egy Beckett nélküli Castle semmilyen vonzerővel nem bír.

Szasza013 - 2016. 05. 13. 09:55

Nem gondoltam volna, hogy ha valaha kaszát kapnak, annak örülni fogok, de most,hogy erre a hírre keltem ,már boldogabb a napom.
Mostmár tényleg bízzunk benne,hogy egy olyan befejezèst találtak ki az írók, amit megérdemel a sorozat és mi is, akik kitartottak végig.
És miután lemegy, még sokat tudunk beszélni itt is róla, remélhetőleg azért,mert egy jó és pörgős részt fogunk látni.:)
És miközben nézzük,nem kell az időt nézni egyfolytában,hogy mikor van már vége,hanem arra fogunk gondolni,bárcsak sose lenne,olyan jó lesz. :)

esőjáró - 2016. 05. 13. 12:01

Nem örülök a kaszának, bár az utóbbi időben már nem igazán volt minek örülni a Castle háza táján. Viszont így még maradt valami látszatméltóság a sorozatban, nyugodt lélekkel és kevésbé rossz szájízzel lehet neki búcsút inteni.

Once more onto the breach, dear friends!

Sus - 2016. 05. 13. 15:00

Stana kedveset írt a twitteren. Nathan-nak szerintem még emésztenie kell ezt az egészet, bár azt gondolom, hogy számítania kellett erre a lehetőségre is, ahogy a többieknek is. A jövő hét után már ez is történelem lesz. Sajnálom, hogy nem találkozhatok veletek élőben 19-én, de továbbra is szívesen olvaslak benneteket!

esőjáró - 2016. 05. 13. 17:57

Esetleg visszahozhatnák a Forevert a Castle helyére :D

Szasza013 - 2016. 05. 13. 22:57

https://youtu.be/3hu1dREPfVQ

Jónak tűnik.:D Kíváncsi leszek arra a kábeles sorozatra is. :)

Neoprimitiv - 2016. 05. 14. 16:22

Castle előzetes:
– A legbiztonságosabb helyen vagyok a saját őrsömön, a saját rendőreimmel.
– Jó, de nehogy kimenj onnan.

Tippelde:
1) Az őrsöt támadják meg perceken belül
2) Beckett húz el valahová perceken belül.
3) Egyik sem, az írók is tudják, hogy az ilyen szövegekből mindenki ezekre tippel és okosabbak ennél.

fireblade - 2016. 05. 16. 00:14

hát ennyi volt skacok..bye :)

Enci - 2016. 05. 17. 06:29

and this is a big happy end – bár azért nem mondhatnám, hogy túlzásba vitték.

Viszont azt is leszűrhettük, szegény Beckett hogy lett volna kiírva.

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 06:37

Azt hiszem, jobb, ha mindenki úgy csinál, mint ha 8. évad nem is lett volna.

Nyilván nem lehetett két teljesen különböző befejezés, nyilván olyan kellett, amelyikből egy Beckett nélküli 9. évad folytatható és nyilván a Caskett rajongóknak több, mint a semmi. De ezért ez a finálé (még ha csak évadzárónak tervezték is) egy nagy rakás összecsapott izé lett. Pont olyan, mint az egész Loksat ügy volt.

winnie - 2016. 05. 17. 07:10

enci: nem hiszem, hogy így, hiszen amikor írták a részt, akkor még nem tudtak semmit. egyszerűen csak képen kívül mondtak volna róla valamit, de nem hiszem, hogy negatív úton-módon “szabadultak meg volna tőle”

winnie - 2016. 05. 17. 07:10
Spokk - 2016. 05. 17. 07:31

Na menjenek … valahova. Ennyire gagyit. Ez borzalmas. Ez a nézők teljes leszarása

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 08:14

winnie: nem tudom, mit értesz negatív módon alatt, de mivel a showrunnerek már jelezték korábban, hogy a 9. évad egy nagyobb időugrással kezdődne, elég egyértelmű, hogy Beckett már egy kő alatt lett volna.

Castle talán az első részben még kapott volna öt percet, hogy szomorkodjon, de ha a könnyedséget is kidobják Beckett-tel együtt, akkor két meghatározó elemből kettőt szüntetnek meg. Úgy meg minek megtartani a sorozatot?

Castle akár író, akár magánnyomozó, nem volt helyhez kötve – a “Beckett máshol dolgozik” nem működött volna. Ha Beckett kómában van, elképzelhetetlen akár Castle poénkodása, akár az, hogy egy ne látogassa. Már legalább is azoknak, akinek valamit is jelentettek a karakterek meg az elmúlt nyolc év történései.

Sus - 2016. 05. 17. 08:41

Ez egy barkácsszakkör. Én ettől a két showrunnertől többet vártam. Nem a befejezéssel kapcsolatban, azt gondoltam, hogy össze fogják csapni, az évaddal kapcsolatban.

winnie - 2016. 05. 17. 09:23

spokk: ha sorozatzárónak tervezik, más lett volna.

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 09:44

winnie: onnan kezdve, hogy megjelent Castle háza a képernyőn, akkortól kellett volna kezdődjön a sorozatzárónak szánt befejezés. 2,5 perc 30 másodperc helyett. Sokkal összeszedettebb, normálisabb lehetett volna, 2,5 perc nagy idő a képernyőn.

Az, hogy úgy gondolták ebbe a változatba is kell még a jaj, meghalnak dráma, azt jelzi, hogy egyszerűen nem érezték a sorozat hangulatát.

spokk - 2016. 05. 17. 10:35

Szerintem vagy be kellett volna fejezni tavaly, amire az utolsó rész jó is lett volna ahogy megcsinálták illetve ha már folytatták akkor a politikai vonalon kellett volna KB-nek menni nem kapitánynak. Abban talán még lett volna potenciál.

Enci - 2016. 05. 17. 11:21

Neo, szívemből szóltál!

Sus - 2016. 05. 17. 12:54

Kíváncsi lennék hány változatot vágtak össze amíg ezt az utolsó 2,5 percet “megalkották”.

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 12:59

Sus: szerintem sehányat, vélhetően csak az utolsó, “7 év múlva” 30 másodperc volt az eltérés.

Berann Morak - 2016. 05. 17. 13:48

Régóta abban reménykedtem, végre kiderül, hogy mikor a 3. évad végén lelőtték Beckettet, kómába esett és ami azóta történt azt csak álmodta. Mert ennyi baromság nekem csak álmomban szokott előjönni.

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 13:52

Berann Morak: ilyen szarul alszol? :D

PersonaNonGrata - 2016. 05. 17. 17:05

Nektek mennyi időtök van :)

esőjáró - 2016. 05. 17. 19:23

Ez mi a bánatos Úristen volt?!

winnie - 2016. 05. 17. 19:42

spokk: “Szerintem vagy be kellett volna fejezni tavaly,”

csak rajtad múlik, hogy mikor fejezed be. ha egy pont jó befejezésnek, akkor ott ki kell szállni. nem muszáj végignézni egy sorozatot. ez a legjobb ebben a műfajban: aki akarja, nézi, aki akarja, az nem. mindenki ott fejezi be, ahol akarja. aki “akaratgyenge”, az ne a sorozatot, hanem magát szidja:)

éppen ezért volt valahol gyomorforgató, hogy sokan direkt a sorozat befejezését kívánták, és nem csak azért, mert ezzel kvázi azt mondják, hogy 2-300 ember veszítse el az állását.

erről a témáról csinált most egy különkiadást a children of tendu (az egyik tag jose molina, aki anno a castle-be is írt), a castle-ről is beszélnek benne: http://childrenoftendu.libsyn.com/tendu-emergency-broadcast

nyilván ettől még senki nem fog magába nézni, de talán gondolatébresztőnek megteszi.

sherlock20 - 2016. 05. 17. 19:46

Jó, azt hiszem hogy jobb is hogy vége lett… Ez tipikusan az a sorozat, ahol kár volt erőltetni az átíveléseket, mert ilyet nem tudtak írni az írók…

A vége meg… Senki nem gondolt arra, hogy mivel úgyis itt a vége, ez lelőjük mind a kettőt krva felesleges? Ha csak a 7 év múlva jelenet jön, az legalább feelinges lett volna.
A tavalyi finálé ilyen szempontból sokkal jobb zárás lett volna…

Napokban megnéztem egy random 2. évados évadost részt. Mintha egy teljesen más sorozat lett volna.

Azért hiányozni fog mert junkiságom korai szakaszában akadtam rá, és ez a sorozat is elkezdte kikövezni az addiktságot.

esőjáró - 2016. 05. 17. 19:47

Viszont legalább a zárósörözésre se tudok menni. :(

winnie - 2016. 05. 17. 19:49

Neoprimitiv: passz, én nem követem, szóval ti jobban képben vagytok, de szerintem meg lehetett volna úgy oldani sokféleképp, hogy ne úgy záruljon a szezon, hogy az embernek elmegy a kedve a sorozattól. hátha elmondják, de abszurdnak hatna mondjuk a megölés ötlete. itt azért más volt a helyzet, mint “abban a bizonyos sorozatban, ahol megölték a főszereplő duó női tagját, és mégsem volt akkora felzúdulás, mint a castle esetében sem előzetesen, sem utólag”:)

winnie - 2016. 05. 17. 19:52

az abc új főnöke a kaszáról:

“In terms of the behind the scenes things that were happening on both Castle and Nashville, the studios in each case were looking for the best creative and financial ways to make room for a ninth season of Castle or a fifth season of Nashville,” she said. “They were definitely engaged in a bunch of conversations at the studio they felt would set them up for the best [chance] of success should they get the order. In terms of what we were discussing internally on the network side, it was [what was] best for the schedule and, obviously, looking at ratings, looking at our own planning and looking at some of the new development. A lot of those decisions really did come down to the wire, which is a difficult thing about these jobs. You have to weigh and measure a lot of different things. At the end of the day, it didn’t feel that — even though both Castle and Nashville were wonderful shows for us and good performers for a long time — that the future for us did not necessarily lie in those shows.”

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 20:05

esőjáró: ne már!

esőjáró - 2016. 05. 17. 20:13

@Neoprimitiv: Majd bepótoljuk :)

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 20:24

winnie: ha idei esetre gondolsz, akkor azt hiszem, sejtem, melyikről van szó, de éppen itt van a probléma. Ez nem úgy működik, hogy egy hulla = egy hulla.

A Castle-nél nagyon sok minden adódott össze a nézőkben ahhoz, hogy különböző stílusban, különböző okok miatt (vagy inkább az okok eltérő súlyozása mellett), de a sorozat végét akarják. Benne volt az elmúlt évadok lejtmenete, benne volt a hatodik évad vége óta megmaradt “egyszer már átvertek minket potyára” érzés, benne volt a nagyon erőltetett Hayley – Beckett csere.

De legfőképpen az volt benne, hogy évek óta, sőt, még ebben az évadban is azt sulykolták, az volt a sorozat egyik alapvetése, hogy ezek ketten elválaszthatatlanok. Fizikailag képesek létezni a másik nélkül, de se érzelmileg, se intellektuálisan nem. Castle az alternatív univerzumos részben egy lecsúszott lúzer lett, mert nem találkozott Beckett-tel. Amikor szakítottak, akkor azért akarta visszaszerezni, mert nélküle nem tudott írni, stb. Két elszúrt házasság után ő volt a végre megtalált one and only, aki után nem jöhet más.

Ez egy szép nagy gödör volt, amibe sok év alatt ásták bele magukat, de ettől még ott volt és nem lehetett egy szerződéssel meg nem történtté tenni.

Vici - 2016. 05. 17. 20:38

Ha már felkészültek arra, hogy ez egy sorozatzáró epizód lesz, akkor kíváncsi lennék milyen rendezői gondolat alapján hagyták benne a cliffhangert és miért vették ilyen rövidre azt a jelenetet, amit valóban zárásnak szántak…

esőjáró - 2016. 05. 17. 20:40

Komolyan, Castle lakásán ajtó nincs vagy zár? Milliomos író, de csak az nem megy be a lakásába, aki nem akar. És amikor a harmadik vadidegen életveszélyes alak sétál be, akkor sem fogad fel egy biztonsági szolgálatot, akik napi 24 órában figyelnék a bekamerázott folyosókat. Ez legalább olyan következetes hiba volt, mint az, hogy Beckett 10 alkalomból 12-szer ejti/veszíti el a fegyverét. Mint ahogy természetesen most is.

PersonaNonGrata - 2016. 05. 17. 21:43

Na emberek! Felhagyok az egy mondatos értelmetlen fikázással. Nem láttam még a záró részt, de előtte gondoltam megírom ezt a bejegyzést. Köszönöm nektek az elmúlt 5- évet, a bejegyzéseiteket. Itt elnézést minden kedves fórumtárstól, de Neo-t kell elsősorban megemlítenem és külön köszönnöm neki, hogy a bejegyzésein túl egyben a motorja is volt sok mindennek. Azt hiszem így visszatekintve a Castle topic csúcsa az SC-vel való találkozó volt – sajnos akkor még nem követtem a junkie-t így ennek nem lehettem részese. Remélem találkozunk más fórumokon vagy valamilyen eseményen. (Sajnos most nem tudok menni az aktuális találkozóra.)
Üdv és Mindenkinek még egyszer minden jót!

PersonaNonGrata - 2016. 05. 17. 22:05

SC?!?! Mekkora balfék vagyok… Természetesen SK.

Geza Kovacs - 2016. 05. 17. 22:05

Hát ez pont olyan trágya volt, mint az utolsó jó néhány évad. Bár egy kicsit mentett volna rajta, ha meghalnak a végén. Vagy ha egy poénnal kiderül, hogy filmforgatás a vége, és megjegyeznék utána, hogy a zárás egy kicsit azért durvára sikerült. Sajnos rondán fejeződött be a 8 évad, pont úgy, amilyen rondán tönkre vágták az utóbbi években.

zordi - 2016. 05. 17. 22:48

CsakSeasmus Deves és a felesége ép itt időzik nálunk .Természetesen meglátogatták Egert
az instagramon posztolgatnak

DenisaW - 2016. 05. 17. 22:49

Na, igaz angolul, angol felirattal ( így voltak homályos részek), de befejeztem a sorozatot. Azt kell mondjam, hogy így szétbarmolni egy sorozatot a 8. évadra azért nem semmi, és – mert miért ne?! – még ezt is képesek voltak úgy lezárni, hogy felért egy lábon kihordott agyhalállal. Nagyon, nagyon sajnálom ezt a sorozatot, mert nem ilyen véget, és nem ilyen évadokat érdemelt volna, amit kapott. Minap elkezdtem újra az egész sorozatot, és azt kell mondjam, hogy olyan volt, mintha teljesen más sorozatot néznék. A karakterek itt nem fejlődtek, nem lettek jobban kidolgozva, hanem visszafejlődtek. Persze egy-két alkalommal úgy tűnt, hogy mégis csak jó irányba fejlődnek, de aztán az írók léptek egy olyat, hogy ez gyenge kezdés után erős visszaesés lett. Értem, hogy akartak egy főszálat, egy átívelést, de bakker, ez a sorozat nem Beckett címet viseli/viselte, hanem a Castle-t. Már ott kezdték elcseszni a sorozatot, hogy a címadó főszereplőt háttérbe szorították, és egyre jobban csak Beckettre fókuszáltak. A végére Castle nem lett több, mint egy idióta, hisztis 5 éves, míg Beckett meg állandóan “el akarok költözni”, “időre van szükségem” nyafogós, érzelmileg visszamaradott nő. A ki Castle apja szál még teljesen jó is lehetett volna, ha nem cseszik el (azt is), azon a szálon esetleg be lehetett volna hozni valami újat, valami veszélyeset. De ehelyett jött a Beckett anyjának életére törő politikus, meg a CIA-n belüli titkos ember, aki mindenkit megken, megzsarol, stb. Szerintem túl nagy fába vágták az írók a fejszét. Nem értem, hogy miért nem maradhattak meg az első két évad hangulatánál. Maradtak volna lazák, viccesek, de olykor mégis komolyak.

Sus - 2016. 05. 17. 23:09

zordi: Ó tényleg. Nagyon rossz a kilátás a szobájukból :-)

PersonaNonGrata - 2016. 05. 17. 23:22

Halló! Miért nem dobunk rá (Seasmus Deves-re és a feleségére) egy üzenetet, hogy jöjjön el kocsmázni?

Neoprimitiv - 2016. 05. 17. 23:29

PersonaNonGrata: már írtam nekik, de gondolom szeretnének ún. magányéletet élni, Castle nélkül. (Az európai kultúra előnye, hogy szerencsére itt nem illik elkapni valakit egy közös fotóra, sörre, akármire csak azért, mert én ismerem…)

Örülök, hogy szívesen jártál ide az elmúlt években! :)

PersonaNonGrata - 2016. 05. 17. 23:35

@Neo! Köszi! Egy rugóra jár az agyunk! :)
Biztos nem jönnek? :) Ígérjük meg, hogy nem nagyon :) beszélünk Castle-ről.

Szasza013 - 2016. 05. 18. 00:45

Ó édes istenem!! Miért?! Miért?!

Akik ezt megírták azokat kellett volna lelőni,mert egy ilyen összecsapott utolsó jelenetet még nem láttam sorozatban, ami ennyire felcseszte az agyam (na jó talán az Így jártam anyátokkal).
Magáról a részről nem is érdemes beszélni,az olyan volt,mint az összes eddigi a 8.évadban.
De ez?? Esküszöm,döbbenten néztem,hogy így lesz vége, meghalnak, a lakás is üres lesz és vége. Mondhatni bele is törődtem, aztán berohannak a gyerekek,én meg WTF?? Mi történt? Hogy menekültek meg? És mindezt kb 15 másodperc alatt! Annyira akarták a happy endet a szörnyülködő rajongóknak,hogy egy ilyen jelenet után,berakják ezt és ezzel is bizonyítják,hogy abszolút nem tudtak felnőni a feladathoz.
Ha csak simán meghalnak még az is értelmesebb lett volna,mint ez…mondom úgy,hogy az se tetszett volna, de megbékéltem volna vele, nem minden sorozatnak muszáj jól végződnie,lehetnek néha sokkolók is, ami ez is lehetett volna.
Na mindegy,vége, egyik szemem sír a másik nevet, az egyik kedvencem volt, de úgy elrontották,hogy örülök,hogy többé nem látom vergődni hétről-hétre.
Természetesen a színészekre eddig sem és most sem lehet kifogás, az, hogy 8 éven keresztül nézhettem ennyi kitartó,tehetséges ember munkáját,hogy a legrosszabb részekben is legalább ezt mindig elmondhattuk, hogy igen szar rész volt, de le a kalappal a színészek előtt, mert ők ki tudták mindig hozni a maximumot magukból (ha kedvelték egymást,ha nem), meg tudtak nevettetni és meg tudtak hatni, amiért külön elismerésem,mert tényleg ritkán érzékenyülök el bármin. Bármi jön is nekik ezután, biztos vagyok benne,hogy ott is megállják a helyüket. :)

DarkEagle - 2016. 05. 18. 01:33

Oké erre nincsenek szavak. 1 rész alatt lerendezik az évek óta üldözött brigádot. Kiderül hogy az egész mögött a CIA egyik részlege áll. Majd nagy nehezen megmenekülnek. Persze az nem derül ki hogy Espoék hogy menekültek meg, ahogy az sem hogy Castle-ék hogy csinálták hiszen mire valaki benéz a házba simán elvérezhettek volna. Annyira súlytalan volt az egész hogy hihetetlen. Látszik hogy nem számítottak arra hogy közönség kaszát akart inkább mert egyértelmű hogy onnantól hogy az öreg elkapta Kate-et tudni lehetett hogy ott a vége. Onnantól az egész egy nagy bullshit.

@Winnie megint nincs igazad. Az hogy egy évad hogy végződik és a néző is kaszálhat sorozatot nem mentesíti a készítőket a szar munka alól. Már bocs de amibe én beleölök 8 évet attól elvárom hogy LEGALÁBB minőségien zárják le. Te lehet hogy simán dobod féltáv közben a sorozatot vagy azt mondod hogy oké itt elég ez jó befejezés de én nem. Nagyon kevés sorozattal csináltam ilyet. Ahogy fentebb írta Neo ez a kasza kikönyörgése meg teljesen jogos és bocs de szánalmas hogy azzal példázol hogy most miattunk kaszálták a sorit és ezért munkanélküli lett ki tudja hány ember. Akiknek egyébként tuti hogy 1-2 hónap múlva lesz új munkája.

Ez azért nem olyan mintha engem tennének ki a munkahelyemről és várhatok hónapokat vagy éveket mire kapok állást. Ráadásul ők nem éhbérért dolgoznak hanem milliókért. ;) Nehogy már őket sajnáljuk meg. Ha belefektettek volna némi energiát a sorozatba vagy LEGALÁBB a fináléba akkor azt mondom oké megbecsülték a fanokat de ez BULLSHIT!

30 MÁSODPERC A SEMMIRŐL? Ezt max a begyepesedett fangirlök imádhatták akik élvezték hogy Castle-ék csináltak 3 vagy 4, nem is tudom már hány gyereket. Ne vicceljünk már. Ez egyszerűen arról szólt hogy leszarták szó szerint a fanokat sőt még bele is hánytak a szánkba. És ez azoknak fáj a legjobban akik, mint én 8 éve FOLYAMATOSAN követik a sorozatot.

UNDORÍTÓ! Ha egy szóval kéne jellemeznem ezt az egészet akkor ez lenne az a szó. Minden mást leírtak a többiek.

DarkEagle - 2016. 05. 18. 01:34

Ja és azt nem is mondtam hogy csomó kérdés így is fenn maradt.

Szasza013 - 2016. 05. 18. 01:49

Na jó lehiggadtam :)
Most belegondolva,ez nem lett volna olyan hülye ötlet (szerintem),hogy azt hisszük meghaltak,majd kiderül, hogy mégsem, csak talán hatásosabb lett volna,ha kicsit hosszabban veszik ezt a részt, és tényleg lett volna időnk megsiratni őket, majd utána behozni ezt a 7 évvel későbböt.Mert bár akkor is ment volna az anyázás,de ez a jófajta lett volna,igaz kicsit kegyetlen dolog így játszani a rajongók érzéseivel. Bár néztem a Facebookon a kommenteket, azért páran így is szívgyógyszerért nyúltak. És nagyon sokan egy másfél-két órás részt akartak ennek a sztorinak. Lehet, hogy akkor tényleg nem kapkodták volna így el.

Ja és Loksat kiléte? Azt kell mondjam nagyon meglepően hozták le a végére (hála az égnek),egy percig sem gondoltam Calebre, hiszen “meghalt”,bár biztos volt olyan aki kitalálta.
Mert az,hogy egy 70 éves vénség legyen ez a szuper veszélyes főgonosz nagyon nem passzolt ide. Főleg hogy csak addig veszélyes,mint láthattuk,amíg fegyvere van, anélkül meg Beckett nyilván megver egy öregembert. :D

Szasza013 - 2016. 05. 18. 02:04

DarkEagle: az,hogy nem derül ki, mi történt a többiekkel,már igazából nem is meglepő,az utóbbi években rengeteg ilyen dolgot a “fantáziánkra bíztak” sajnos. És azt,hogy kik és hogyan találták meg őket? Örök rejtély, az írók ezt sem találták fontosnak,az volt a lényeg,hogy ránk hozzák a frászt. Na meg az ,hogy egy lőtt mellkasi/hasi sérüléssel nem véreztek el percek alatt? Ez a szokásos hollywoodi hülyítés, ami szerint a főszereplők mindent túl élnek mindig, nem számít mennyire képtelenség.

Enci - 2016. 05. 18. 06:26

Lott serulesbe nem feltetlenul kell belehalni. Minden attol fugg, h a golyo mit er el menet kozben.

Az viszont, h ilyen verzest mutatnak rajtuk, es igy nem vereznek el, kicsit nekem is erthetetlen. Meg az, h Castlnek ki dob es mit a zarojelenetben, ha SK epp a gyerekeket eteti. Feltunt az barkinek is, h NF elkap valami kis bizbazt az asztalnal ulve?

Sajnalom, amugy, azt is, h lezullesztettek a sorozatot, es azt is, hogy emiatt kaszat konyorgott neki a nep. De teny, h igy lesz a legkobb. Szamomra pedig a 7. evad lesz a lezaras a Poe dij atadojaval.

Vici - 2016. 05. 18. 07:37

Az a lövés szépen keretbe foglalta Beckettnek az évadot… sebesüléssel kezdődött és azzal végződött.

Szasza013 - 2016. 05. 18. 10:47

Most olvasom, mégis az öregember volt Loksat? Akkor ezt benéztem.Őszintén nem nagyon figyeltem arra mit mondott a pali a végén, csak a lövöldözésre koncentráltam. De mindegy is hülyeség volt így is úgy is.

Neoprimitiv - 2016. 05. 18. 12:06

Szasza013: egy csomóan megkeveredtek vele – mivel az egésznek nem volt se füle, se farka, nem csoda.

Snapshot - 2016. 05. 18. 13:51

A lezárással nem lett volna baj(om), ha nincs mögötte az a 30 másodperc, vagy előtte meg az a 20-40-60 rész. :)

Egyébként volt lehetőség ebben a 8. szezonban is, mert szerintem Hayley karaktere akár érdekes is lehetett volna egy kicsit jobb írással, de ami igazán fájdalmas volt az Gerald McRaney “elkótyavetyélése”. Ő sokkal inkább illett volna egy szarkasztikus (pót)apaként a sorozatba, mint az “igazi” James Brolin.

Erre is igaz (meg nagy-nagy átívelő szálra is), hogy talán a kevesebb több lett volna. Itt Neo-hoz igazodok: miért kell mindennek mindennel összefüggnie? Miért kell egy hatalmasabbnál is hatalmasabb gonosz? Sokkal hiteltelenebbé vált így az egész konfliktus. Ráadásul szuperembereket kellett faragni a szereplőkből, hogy még valamennyire hihető legyen a küzdelem. Pedig a való életben úgy jártak volna, mint ET egy hétköznapi szcenárióban: egyszerűen agyonb.ssza őket valaki egy vaslapáttal…

Viszont legyen egy kis mosoly és vidámság is! Kinek melyek voltak a kedvenc epizódjai a 8 évad alatt? Ok, csak három, ami először az eszetekbe jut! :) Nekem (nem sorrendben) ezek:

03×11: Nikki Heat
04×07: Cops and Robbers
04×06: Demons

VanillaSky - 2016. 05. 18. 14:17

2 évaddal ezelőtt kaszáltam a sorozatot, de az utolsó rész végét azért megnéztem. :) Valahogy nem bántam meg a távolmaradást.

Inkább winnie néhány napja feltett kérdéséről jutott eszembe a Castle. Éspedig abból a szempontból, hogy a néző fárad-e el vagy a sorozat?

Számomra utóbbira tökéletes példa a Castle. Volt már olyan sorozatom amit kaszáltam 3-4 évad után és belenézve – mondjuk éves kihagyással – a későbbi részeibe is jól szórakoztam. Itt ez nem történt meg.

Nosztalgiaként fent volt még a gépemen az első négy évad, belenéztem a kezdetekbe és ég és föld volt a sorozat. 8 év persze hosszú idő – főleg úgy, hogy 20+-san indulnak a szereplők – így az öregedés nyilvánvaló még Stananál is, Fillionnál méginkább. A dolog másik rákfenéje szerintem párhuzamba állítva a Bonessal, hogy valahogy nem működik az “összehozott” páros hosszú távon, egyszerűen jobban leköti az embert a szereplők “játéka egymással”, semmint maga a párkapcsolat megélése, mégha ennyire elfuserált is, mint itt. Viszont ami a legszembetűnőbb az a munka, munka jellege. Valahogy az első évadokban azt éreztem, hogy szeretik ezt csinálni és nem csak a karakterek közötti kémia kialakítása dobja fel a sorozatot, hanem maguk a színészek is szeretik amit játszanak, de itt a végén már nagyon azt éreztem, hogy ez egy kötelező meló, amit rutinból lenyomunk csak menjünk már haza.

De amiért jöttem:) A 3x gyilkosnál én ott maradtamle, hogy Castleék egy hídon lelövik és belesik egy folyóba, utána ő még visszatért vagy maradt halott/eltűnt?

Neoprimitiv - 2016. 05. 18. 14:22

VanillaSky: többször is visszatért :) Tavaly aztán végleg kiírták.

Sus - 2016. 05. 18. 14:41

Enci: Castle-nek a legnagyobb gyerek dobott valamit, legalábbis szemben ültek egymással szerintem

Én valahogy a 3. évadnál csatlakoztam. Majd utána megnéztem az 1. és a 2. és szerintem az 5. végén kellett volna abbahagynom.:-)

Gondolkodtam azon amit winnie írt és tényleg sok helyen be lehet fejezni egy sorozatot. Mást gondolnék erről a sorozatról is ha csak 3 évad lett volna, ha öt, de még ha tavaly befejezik akkor is.

VaniliaSky: teljesen igazad van, a nyolcadik évad már a kötelező meló volt. Még a párbeszédek is ismétlődtek.

Ami szerintem érdekes az talán a sorozatot ért külső hatások az elmúlt években és itt a közösségi médiára gondolok az összes pozitív és negatív dologgal együtt. Amikor elindult akkor a facebook is gyerekcipőben járt és a twitter is éppen, hogy elkezdődött…….de ez lehet, hogy csak amatőr fejtegetés

DarkEagle - 2016. 05. 18. 16:03

ha hihetünk az öreg csókának, akkor Loksat nem ember volt hanem a misszió neve, legyen az bármi is, hiszen nem derült ki mit terveznek. De gondolom világuralom. :D Szokás szerint.

Zora - 2016. 05. 18. 21:45

8×22

Szerintem nem kellett volna a végére, hogy “7 évvel később”.
Inkább, miután egymáshoz kúsznak, valamelyikük felhív gyorshívón valakit, és elkezd beszélni.
Ennyi elég lett volna.
Mert igazából a sorozat szempontjából mindegy, hogy élnek-e, vagy halnak utána – mármint, hogy mi, nézők, nem tudjuk, sikerült-e megmenteni őket.

Van valakinek ötlete a jövőre nézve, milyen hasonlóan jól kezdődő sorozatot kellene bepróbálnom? Komolyan várom a tanácsokat!

Enci - 2016. 05. 19. 06:06

@Snapshot:

Az elso evad barmely resze, a 2×1 es a 3×13.

Amikot az orosz pokerezes van, meg Beckett beepules

Enci - 2016. 05. 19. 06:08

(Rosszat nyomtam)

Szoval amikor Beckett orosz not jatszik, es bemegy a pokerszalonba Castle-ert, az nagyon jo resz.
De mondjuk 3XK utolso ket resze se rossz (7.evad csucsa).

Neoprimitiv - 2016. 05. 19. 07:56

Akkor búcsúzóul kérdezem, hogy azokon kívül, akiket személyesen is ismerek, és rájuk tudok kérdezni, hányan leszünk ma 17.30-tól a Beckett’s-ben?

fireblade - 2016. 05. 20. 13:07

Kár nem úgy lett vége mint ahogy az időutazós részben mondta a csóka..bár a 3 gyerek megvolt..utalhattak volna rá hogy szenátor vagy képviselő :)
Na bye skacok..

Bence - 2017. 08. 20. 18:13

HOL LÁTHATOM A CASTLE SOROZATOT?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz