login |

Gotham: kezdett a 2. évad

2015. 09. 23. 18:30 - Írta: superpityu

230 hozzászólás | kategória: kritika,

Tavaly az egyik legjobban várt újonc volt a Gotham, de a szezon elején a FOX olyan mélységekbe került nézettségileg (akkor még sehol sem volt az Empire), hogy az eredetileg 13 részesre tervezett évadot kénytelenek voltak megtoldani pár résszel. Bár maga a szezon eleje sem volt annyira erős, de évad közepén még gyengébb lett az összkép, úgyhogy pihentettem is a sorozatot, és csak nyáron pótoltam be az elmaradásomat belőle.

gotham

Mondhatom, hogy darálva sokkal szórakoztatóbbnak találtam az S1 második felét, de ebben nyakig benne van az is, hogy az évad végét jócskán felhúzta az Ogre-szál, valamint Fish nélkülözése. A fináléról Cyclotronic emlékezett meg itt, a 2. évad kezdése egy hónapot ugrott az időben, mi pedig várhattuk a csodát.

A szezon előtt azért beindult a hype-gépezet, nem is voltak restek elárulni a készítők, hogy a szezon rengeteg új gonosz karakter alapjait fekteti le. Ennek pedig a premier pedig eleget is tett. Amellett, hogy megtettük a kötelező köröket, megnéztünk mindenkit, hogy milyen helyzetbe került a finálé után, sikerült valamelyest megalapozni az évad főgonoszainak is.

gotham

Spoilerekkel a tovább után folytatom.

A tavalyi maffiás szál lezárása után Penguin hatalomra kerülése nem váltott ki mindenkiből felhőtlen örömöt, belőlem sem, nemhogy Gotham befolyásosabb lakóiból. Viszont keményen próbálkozik fenntartani az erős vezető látszatát, aki mellett ott figyel az egyre több idegrángástól szenvedő Butch, Victor Zsasz, valamint Selina.

Utóbbi előtt továbbra is értetlenül állok, mert azt sem igazán sikerült már bekajálnom, hogy fél perc alatt Fish mellé állt, de az, hogy most pedig Penguin mellett arcoskodik teljesen szembemegy az eddigi karakterépítésével.

gotham  

Loeb kiemelt figyelmet tulajdonított Gordon és Harvey párosának, olyannyira, hogy Harvey fel is mondott és a premierben már kocsmárosként éli mindennapjait. Gordon pedig csak a premierben adta le a jelvényét, természetesen átmenetileg.

Jim ilyen szintű árnyalása meglepett, kicsit itt is azt érzem, hogy karakteridegen volt a megmozdulása, hiába mondogatták, hogy néha a legrosszabb eszközök a legjobbak. Nem tudom, hogy foglalkozni fognak-e tovább ezzel a szállal, de remélem, azért némi dilemmát azért kapunk még, mert furcsa lenne lelkiismeret-furdalás nélkül hagyni egy morálisan és erkölcsileg ilyen mély karaktert, mint Jim.

gotham

A premier másik fontosabb szála pedig az Arkhamban tanyázó rosszfiúkról szólt, valamint Barbaráról. Tavaly úgy tűnt, hogy Barbara egy hatalmas luft az egész szériában, hiába lenne a képregények szerint az, aki. Az évad végi Ogre-szálban viszont központi szerepet kapott és felcsillant valamiféle remény, hogy kezdenek valamit a karakterrel.

A pszichopatává válása kissé ugyan meredek húzás, de tekintve, hogy hány sorozatban tett jót egy felesleges karakternek a teljes kifordulása, így nem igazán írom le előre itt sem. Tény, hogy Erin Richards csapnivaló színésznő, de most mégis van benne valami magabiztosság, ami kicsit jobban eladja az egész karakterét.

gotham

Bár nyakig benne van az egészben, hogy erre a szálra most kifejezetten jó szövegeket írtak és maga a közeg is segítette az élvezhetőséget. Valamint egy olyan dinamika, amit még csak csöpögtettek, de csak az nem vette észre, aki nem akarta, hogy Jerome a jelek szerint oda van Barbaráért. Ebből ugyan bármi lehetne, de talán tényleg a legnagyobb félelmeim egyike is megvalósulhat, hogy ők lennének Joker és Harley Quinn. A kérdés, hogy mennyire fognak ragaszkodni a képregényekhez.

Az évad főgonoszai idén pedig Theo és Tabitha Galavan lesznek, akik az utolsó 10 percben meg is kezdték az ügyködést azon, hogy minél nagyobb káoszt hagyjanak maguk után. Bár kérdéses, hogy mire is kellenek nekik az Arkhamból kiszabadított rabok, és az is érdekes, hogy miért pont őket hozták ki.

gotham

Csupa alapozás volt a rész. Volt rengeteg biztató momentum, egynek ugye maga a Batcave kinyitása, aztán Nygma pár perce egyértelműen a rész fénypontja lett. De arról sem feledkezhetünk meg, hogy Essen-t előléptették, ami lényegében megváltoztathatja a GCPD működését.

Nem gondoltam, hogy ennyire élvezetes kezdést sikerül produkálnia a Gotham-nek, olyan erősebb 6/10 volt. Van még hova fejlődni, de most kifejezetten jól keverték a lapokat.

230 hozzászólás Ne habozz!

sherlock20 - 2015. 09. 23. 19:00

Arról azért emlékezzünk meg, hogy Cameron Monaghan valami ki*aszottul jól játszik. Ha ő lenne később Joker a sorozatban, nem bánnám, sőt, örülnék. De persze amíg tart a Shameless maradjon csak ott. :D

a Kati néni - 2015. 09. 23. 19:12

Barbarának vajon hogy lesz legalább egy (vagy kettő) gyereke szerintetek? Jelen állás szerint már a fiát meg kellett volna szülnie (bár ő most ha jól tudom, nincs kánonban), viszont a lánya eléggé fontos figura a jövőben.

Enzo - 2015. 09. 23. 19:18

Jó volt ez, épp most néztem meg.
Megkavarodtak a dolgok rendesen 1 hónap alatt (Harvey józan csapos, WTF?)…Jim meg már megint ki-be ugrál a rendőrséghez (vagy legalábbis valami hasonló játszma volt az első évadban is)
Valami lelkizés amúgy tuti lesz Ogden Barker megölése miatt, jól írtad, hogy “furcsa lenne lelkiismeret-furdalás nélkül hagyni egy morálisan és erkölcsileg ilyen mély karaktert”.

Selina tényleg teljesen fura, hogy Pingvin bandájába állt, szerintem ő se tudja igazán, hogy hol az oldala…
Victor Zsasz nagyon király még mindig, Nygma és Barbara megőrülése is jó szálnak ígérkezik, Jerome (Cameron Monaghan) szintén zseniális (Barbara mint Harley Quinn az tényleg fura lenne, sztem nem lépik meg – remélem)

Kérdések: mi van vajon a batcave-ben?
(számítógép? :O máshol nem volt eddig, nem?)
Essen helyett ki lesz a kapitány vajon, ha ő commissioner lett?

És persze Alfred-é a szokásos #hétszövege:
“Don’t start talking in French to me!” :DDD imádom a szövegeit :D

Shyllard - 2015. 09. 23. 19:19

Nagyon kellemes rész volt, valahogy én sem számítottam arra, hogy élvezni fogom, de mégis. Úgy fest jó évad elé nézünk.

ChesterB - 2015. 09. 23. 19:19

Nekem nagyon bejött ez a rész, nagyon jól áll a sorozatnak (főleg Erin Richardsnak) ez a badass dolog. Ha a többi rész is ilyen lesz, nagyon komoly évad elé nézünk, ami jól is jönne az eléggé felemás első szezon után.

jjujj - 2015. 09. 23. 19:20

nekem ez a Badass Barbara nagyon bejött, szerintem remek találat volt ilyen irányba elvinni a karakterét… sőt ez a gonoszok előtérbe helyezése felpezsdítheti a sorozatot és talán végre tényleg sötétnek és veszélyesnek fog látszani a város (előző évadban is ez volt a cél, de szerintem nagyon nem sikerült)

Nem értek egyet, hogy Cattől idegen ez váltás. Már az előző évadban láttuk megölni egy embert, és ha jól emlékszem többször hangoztatta, hogy az utcán bizony keménynek kell lenni… Bruceszal közös jelenetekben tényleg egy ártalmatlannak tűnő kislány képe rajzolódhatott ki, de azon kívül, volt arra pár utalás, hogy messze nem egy anyámasszony katonája.

Engem leginkább ez a Bruce kioktatja Gordon-t jelent zavart, ahogy a volt nyomozó elmegy “siránkozni” egy gyerekhez, meg minden apró kis dologba beavatja, már vártam mikor sírja el magát…

DarkEagle - 2015. 09. 23. 19:44

Faja kis nyitány volt és ha tartják magukat a beígért dolgokhoz akkor nagyon jó évadunk lehet. Persze sokan már sírnak hogy a nézettség rossz de az NFL meg egyéb baromság miatt erre nem adnék. Plusz tavaly elég sokan elpártoltak ugye és kell még pár rész hogy visszatérjenek. :D Nálam sima 7/10 volt a rész.

A képregényt kb már el is lehet felejteni mert totál más minden. Plusz volt egy pillanat amikor Jimet kirúgták hogy na akkor most ő lesz Batman de nem merték meglépni. :D Pedig amikor benézett Bruce-hoz akkor már tényleg azt hittem hogy ezt akarják meglépni.

Ha már Bruce, a barlang berobbantása elég vicces lett pláne hogy eszébe se jutott senkinek hogy a kód “Bruce” :D Nigma és Pinvin továbbra is zseniális. Zsasz dettó. Barbara rengeteged fejlődött. A börtönös jelenetek is nagyon jók lettek. A talán Joker srác meg hozza a formáját. :D

Iceman - 2015. 09. 23. 20:23

Nálam most lengett be az ideiglenes kasza, majd talán valamikor darálom mint az első évad második felét. Harveyn kívül az összes karakter ripacsnak tűnik, főleg Gordon. Nem tudom milyen volt más sorozatokban/filmekben de nekem teljesen olyan mintha túljátszaná magát a csávó. Persze valószínűleg bennem van a hiba mert a többségnek tetszett a rész.

Silas - 2015. 09. 23. 20:30

arról mondták, hogy nem a Batcave. reménykedtem én is, de olvastam, hogy az nem az.

Cardas - 2015. 09. 23. 22:27

a Kati néni
ez a Barbara nem Gordon lányának (Barbarának, aka Batgirlnek) az anyja minden képregényben. van ahol örökbe fogadták a lányt, máshol a második feleségétől született, szóval a készítők bármelyiket választhatják

steelwolf - 2015. 09. 23. 22:57

Tabitha Galavan atomdurván néz ki..nyámi!

Csicsi - 2015. 09. 24. 00:42

Baromi jól kezdett szerintem a második évad. Victor Zsasz őrűlt de még számomra nem eléggé, szerintem később brutálisabb lesz.
Riddler személyiséghasadásos szála fura nekem mert nem tudok róla, hogy neki ilyesmi problémái lennének, de az is lehet hogy később 100%ban átveszi a szerepet a tükör-énje és eltűnik az a Nigma akivel senki sem törődik:)

dzsiaj - 2015. 09. 24. 01:31

Nekem is sok volt az inkonzisztencia, akár jellembelire gondolunk (Selina, Jim), akár történetbelire: itt arra gondolok, hogy Loeb már az első évadban is a helyi maffia aktuális fejétől függött. Először Falcone-tól, aztán Don Maronitól. Most, hogy Pingvin lett a nagyfőnök, baromira nem volt abban a helyzetben, hogy kitegye Jimet és Bullockot a rendőrségről, sőt, éppen most kellett volna, hogy a legzsírosabb pozíciókban üljenek. Az meg külön vicces, hogy semmi olyan nincs Loeb múltjában, ami miatt le kéne mondania. Akkor most tényleg elfelejtettük, hogy a lánya ölte meg a feleségét? Ennek már csak az elhíresztelésével is akkora botrányba keveredne, ami tönkretenné a karrierjét.

Persze, persze, suspension of disbelief, de minden sorozat saját maga fekteti le a játékszabályokat, amik szerint játszik, és nem szeretem, amikor ezeket se tudják tartani.

Mindettől függetlenül egy 7/10-et nálam is ér az évadnyitó, mert volt benne minden, ami miatt szeretem a Gotham-et. Az epizód fénypontja nálam egyértelműen a Pingvin-Zsasz-Loeb jelenet volt, az röhögve 10/10-et érdemel.

a Kati néni - 2015. 09. 24. 09:04

Cardas: oké, értem én, hogy el lehet térni a képregénytől, viszont egyetlen alternatív univerzumban sem olvastam most a DC Wikián, hogy úgy lenne, ahogy mondod.

senki - 2015. 09. 24. 09:07

sherlock20: Az nem kérdés, hogy Jerome lesz Joker… Ez tuti…

Ami meglepett az Barbara… Eddig irritált, most nem…:D
De az nem lehet, hogy ő lesz Harley Quinn…

bokesz - 2015. 09. 24. 10:08

azert a folytatasra kivancsi leszek, hogy a kis Bruce mikor talalja meg az igazi deneverbarlangot…
remelem nem ez a kis luk lesz az azokkal a regi poros cuccokkal…

Enzo - 2015. 09. 24. 12:33

Tényleg, ezt akartam is kérdezni, hogy nem úgy volt, hogy Loeb már egyszer lemondott? Valami részlet ezek szerint kimaradt nekem, mert tökre meglepődtem, hogy most megint ő volt a góré..és így meg pláne, hogy Pingvintől kéne függnie (bár, ki tudja ez mennyire automatikus)

Lilith - 2015. 09. 24. 14:25

Nagyon jó volt a rész,az előzőekhez képest.Nygma tükrös jelenetet meg vitte a pálmát bekerülhetne a hét idézetébe is :)

Lilith - 2015. 09. 24. 14:28

“Ha már Bruce, a barlang berobbantása elég vicces lett pláne hogy eszébe se jutott senkinek hogy a kód “Bruce” ”

Ha jól emlékszem akkor számok voltak.De lehet rosszul emlékszem.

a Kati néni - 2015. 09. 24. 15:23

Hú, ugyanazt a díszletet már sokadjára használják újra, semmi gótikus fíling, eléggé olcsó ez így.

dzsiaj - 2015. 09. 24. 18:20

Lilith: rosszul bizony. Számok voltak ÉS betűk felettük, pont mint a telefonokon.

nadi - 2015. 09. 24. 20:07

@dzsiaj

Pingvin azt nem mondja komolyan. Pont azért mondja, mert tudja, hogy található a múltjában bőven. A célja az volt, hogy megmutassa nem riad vissza attól, hogy kinyírja. Botránnyal fenyegetőzni az nem Pingvin stílusa. Kvázi gúnyolódik vele. Így lett hatásos a fenyegetés.

newbie - 2015. 09. 24. 20:54

A macska mindig ott érzi otthon magát, ahol enni kap, így nem meglepő a macskalány viselkedése.

dzsiaj - 2015. 09. 24. 22:07

nadi: visszanézem a jelenetet még egyszer, ezen ne múljon :)

Enzo - 2015. 09. 24. 22:36

@newbie: éééés mennyire jogos!

ChesterB - 2015. 09. 24. 22:55

Amúgy miért nem akarják sokan a Joker-Harley Quinn dolgot a sorozatban? Vagy csak én értelmeztem félre valamit?

CyClotroniC - 2015. 09. 24. 23:30

Részemről Barbara minden csak nem Harley, de szerintem ez a veszély nem is fenyeget, neki elvileg jóval fiatalabbnak kéne lennie, vagy minimum Joker korúnak, itt meg egy fokkal idősebb. Fura lenne egy Gordon korú Harley, na.

A Joker dolog viszont elég egyértelműnek ígérkezik, de jó is a srác.

superpityu - 2015. 09. 25. 10:17

a barbara-quinn dolog csak ilyen belebegtetett valami, amit lehet én érzek kicsit hangsúlyosnak. de eleve tényleg a kor az ami ennek igazán gátat szabhat, mármint barbara kora. lehet inkább valami minta lesz ő joker számára, amit később keresni fog. mert azt kötve hiszem, hogy ezek után már valaha is jim mellett lesz.

a slusszpoén a dologban pedig az, hogy morena baccarin terhes és pont ben mckenzie a büszke apuka. kötve hiszem, hogy bruno heller kihagyná ezt a ziccert, ha a színészek is benne lennének.

Desmond Wallace - 2015. 09. 26. 12:07

Tetszett ez az évadkezdés. Nálam is 6/10. Remélem, hogy ebben az évadban nem untatnak majd rosszabb részekkel.

Barbara pozitív meglepetés, szóval örömteli ez a változás, hiszen az elő évadban a nullával volt egyenlő a karaktere.

schweini - 2015. 09. 29. 08:08

superpityu: Morena Baccarin úgy tudom, házas és nem Ben Mckenzievel.

Nekem tetszett az évadnyitány. Amit Bruce talált az nem a batcave, viszont érdekes hogy milyen cuccok voltak ott bent.
Barbara biztos nem lesz Harley.
Fish eltűnése szerintem jót fog tenni a sorozatnak.
Idén is marad nézősnek, aztán meglátjuk mi lesz belőle.

LaCRossE - 2015. 09. 29. 13:04

Hihetetlen, mennyi dolog történt 42 perc alatt, nagyon durva és intenzív rész volt.

LaCRossE - 2015. 09. 29. 13:06

schweini: ez így van, de már válófélben van a jelenlegi férjével, és azt tervezi, hogy hozzámegy Ben McKenzie-hez a válás véglegesítése után.

schweini - 2015. 09. 29. 18:07

@LaCRossE:Kösz az infót, sejtettem, hogy valami ilyenről lehet szó, csak nem követem a búlvár híreket.

Neoprimitiv - 2015. 09. 29. 20:30

Jó volt ez a folytatás és az előzetes nézettségi adatok alapján a nézőknek is tetszik az új évad.

A Barbara-Harley témához: én nem vagyok képregény-kánon ismerő, nem tudom, ott ki-kivel-mikor-hogyan, de a mostani részben Barbara fekete-fehér kabátja a piros kesztyűvel még nekem az outsidernek is Harley Quinn-t juttatta eszembe. Kötve hiszem, hogy csak merő véletlen lenne.

LaCRossE - 2015. 09. 29. 20:33

Neoprimitiv: bennem az is felmerült, hogy azért utalgatnak inkább, hogy ha Barbarát tennék meg Harleynak, akkor mondhassák, hogy voltak rá utalások. Most mégis mit veszíthetnek vele? Ha mégsem történik meg, akkor meg mondhatják, hogy csak húzták a nézők idegeit.

superpityu - 2015. 09. 29. 20:48

akárhogy is lesz nagyon jót tett a karakternek a váltás. és a sorozatnak is.

maga a rész pedig… uhh. sejtettem, hogy essen nem lesz sokáig köztünkjelen, de nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar kiírták. plusz a jelenete jerome-mal rendesen odacsapott. főleg, amikor taglalta, hogy a létezése nem hagy majd nyomot.
egyedül az zavart, hogy ennyire szabadon tudtak közlekedni. pl barbara simán besétált, senki sem vette észre, jerome-ot is csak essen ismeri fel, amikor szembe nézett vele.
ettől függetlenül tetszik az idei irány, bőven jobb, mintha heti esetek lennének. bár bruce kicsit kizökkenti a részeket, viszont pingvin hiánya fel sem tűnt.

sehrezad - 2015. 09. 30. 09:44

A young Jokerrel rendesen feje tetejére állt a város, bár itt még ő is inkább csak sakkfigura. Viszont izgalmas lesz, ha összejön egy Pingvin-Gordon-Bruce összefogás ellenük.

Kobun - 2015. 09. 30. 09:45

Én kifejezetten örülök ennek a 2. évadnak. Nekem sokkal pörgősebb, ill. talán még darkosabb az elsőnél (lehet a durvább jelenetek miatt). Az első évad befejező részeit is nemrég néztem meg, mert nagyon leült az első évad, de ez jóval jobban indul

Wondorog - 2015. 09. 30. 10:23

Egyre jobban átmegy a sorozat a Burton filmek stílusába, ami nagyon jót tesz neki.

DarkEagle - 2015. 09. 30. 15:07

Azt a büdös életbe!!!! :D Ez a 2 rész nálam 20/10-es volt simán minden elfogultság nélkül!!! :D

Barbara lassan tényleg Harley lesz de ha nem az se érdekel mert baromi jót tett neki a váltás. Bruce szál is nagyon jó szerintem egyre jobb és most hogy Lucius is csatlakozott azt hiszem mondhatjuk hogy hamarosan jön Batman. Mármint nyugi nem Brucera gondolok de előbb vagy utóbb kell egy hős aki nem rendőrként megy neki a bűnözőknek. Szerintem a következő évadra esélyes hogy vagy Alfred vagy Gordon Batmanné vagy más nevű igazságosztóvá alakul át. Mert hát ellensúlyozni kell a gonoszokat és erre Gordon egyedül nem elég hiába vág morci pofákat Ben bácsi. :D Ami néha kizökkent az élvezeti faktorból de egye fene elnézem neki ha továbbra is ilyen részek jönnek. És elnézve a kövi rész előzetesét eléggé esélyes. Ha már élvezet. Jerome-ot alakító srác egyszerűen zseniális. Nem tudom hogy találták meg a szerepre de ennél tökéletesebb színészt aligha választhattak volna. Mondhat nekem bárki bármit 0000% hogy ő Joker. :D Egyszerűen minden jelenetétől ráz a hideg annyira epic. :D

Hihetetlen hogy a tavalyi eléggé laza kis évad után a 2. évad már 2 rész után ennyire brutálisan jó. Eddig az évad sima 10/10 nálam. Csak így tovább.

DarkEagle - 2015. 09. 30. 15:08

Megint beragadt a kommentem. Komolyan srácok spamnak vagyok betéve vagy mi? Miért tiltja le minden kommentem a rendszer? :/

DarkEagle - 2015. 09. 30. 15:16

Majd elfelejtem. Alfred és Lucius jelenet a bárban hát bakker az megérni egy külön misét. Alfred zseniális volt. :D Tavaly nem volt olyan rész amit megnéznék azonnal újra de ezt a 2. részt mindenképp megfogom. :D

superpityu - 2015. 09. 30. 15:26

darkeagle: van pár szó és szóösszetétel, amit spamként kezel a rendszer, vagy lehet éppen a neveket. a lényeg, hogy nem veszett el teljesen :D

DarkEagle - 2015. 09. 30. 16:04

superpityu: Szerintem nyugodtan lehetne alap beállításon hagyni a kommenteket és ami ténylegesen olyan komment azt moderálni. Esetleg külön embert felvenni arra hogy moderáljon. Egyszerűbb mint minden 2. kommentet engedélyezni. :D

CyClotroniC - 2015. 09. 30. 16:07

DarkEagle: kb ~100 spamre esik 1-2 véletlenül szűrt hozzászólás, egyébként eléggé ritka, hogy megfogja, tippre a tiédnél például a három felkiáltójel lehetett a szűrt dolog. Egyébként szűrő kell, az elmúlt órában pl ~30 spamüzenetet fogott meg a rendszer és egy sem volt rendes komment közötte.

DarkEagle - 2015. 09. 30. 16:33

Ha jól látom WordPress oldal motorot használtok de ha nem akkor is amit most akarok írni. A komment rendszert sokkal jobban is meglehetne oldani. Pl a kommentelést reghez is lehetne kötni Captcha kóddal ergo csak akkor megy el a komment ugye ha beírunk egy kódot és igazából ehhez a megoldáshoz még regisztráció se kellene most hogy belegondolok. Ez 100%-ig kiszűri az igazi spam kommenteket. A regisztrációs dolog meg azért lenne jó mert azzal meg megoldható a hülyék kiszűrése bannolása etc. Mert jelenleg ugye csak beírok egy másik nevet meg egy emailt és ennyi.

Plusz ha reghez kötött a komment akkor utólag szerkeszthető is lenne a saját kommentünk így megszünne a flood is és nem kéne egymás után 3-4 kommentet is írni. Ezt megoldani nem tart semeddig max 1 órás meló. :) De ez csak egy javaslat ami már évek óta megérett. Szerintem gondolkodjatok el rajta. Itt egy link hátha meggyőzlek benneteket.

http://blintdesign.hu/blog/wordpress-spam-blockk-tippe/

DarkEagle - 2015. 09. 30. 16:36

Egyébként nem értem miért tesztek mást szűrőbe a káromkodáson kívül. Spoiler gomb nincs pedig olyan plugin is van WP-hez szóval másra tényleg nem lenne szükség. Ezen a héten eddig 1 kommentem volt amit nem kellett utólag engedélyezni. Csak mondom. :) Pl ez eg tökéletes spoiler plugin WP-hez ami jó kommentejhez és posztokhoz is ami elég sok gondok megoldana. :)

https://wordpress.org/plugins/easy-spoiler/

korum - 2015. 09. 30. 22:45

Tetszett a rész, de ha még a rendőrörs kiirtásának sem lesz valami komoly eredménye (jön a katonaság/kijárási tilalom/egyéb dirva dolgok) hanem csak új rendőrök fogna ülni az őrsön, a sztori meg megy tovább, mint eddig, akkor morcos leszek.

kecskebégető - 2015. 09. 30. 22:51

2×2 A sorozat legjobb része volt.Nem tudom hová lehet ezt fokozni.Iszonyat jó az irány.Az elöző évadra köröket ver eddig pedig nagyon rossz az sem volt.
Sajnos félek,hogy hosszú évad nem fog jót tenni neki.’3 rész iylen tempóban bőven elég lenne.

s7abo - 2015. 09. 30. 23:15

Az a második rész alapján szerintem nem kérdés, hogy ki lesz Joker. És nagyon jól nyomja. Túlgesztikulált, színpadias, pszichopata. Az viszont nekem is megfordult a fejemben, hogy Barbara lenne majd Harley, de annyira más típus, hogy nem hiszem, hogy meglépik. Plusz itt inkább Jerome van oda Barbaráért, ha lehet ezt így mondani. A képregények szerint pedig általában fordítva van, és sokkal súlyosabban. Viszont a pom-pom lányoknál nagyon megijedtem, hogy az egyiküket elrabolják, vagy mittudomén, és kibontják majd a karaktert, mint Harleyt. Adta volna magát, de szerencsére nem lépték meg. Szerintem szándékos paráztatás volt, hogy pár copfos szőkére ráközelítettek a kamerával. Na ott egy kicsit elástam volna a FOX-ot. De úgy néz ki, olvasták a kritikákat.
Nos, hogy összegezzem, szerintem az első rész olyan 6/10 volt. A kötelező körök lehúzták, jobbat nehéz lett volna kihozni belőle.
A második viszont nagyon erős. Nálam simán 8/10. Nagyon bekezdtek, remélem, marad a színvonal.

s7abo - 2015. 09. 30. 23:36

Ja igen, a Bruce-Alfred párosról se feledkezzünk meg. Nekem Alfred egy nagyon pozitív karakter. És nagyon jól kezeli a sorozat. Folyamatosan egyre jobban árnyalják, és egyre jobban meglep, egyre szimpatikusabb. Nem csak egy lakáj, aki tud dolgokat. Látszik, hogy nem azért alkalmazták Wayne-ék, mert jól tud teát főzni.
Bruce is sokat fejlődött a szememben, de néha még vannak mélypontjai. A színész nem a legjobb, de kezd ráérezni. Végre nem egy kis sírós, tátott szájú kölyök, mint az első évad első 2/3-ában.
Jim továbbra sem a szívem csücske. Szinte semmi arcjátéka a színésznek. Így viszont nem jön át az erkölcsi dilemmázás a távoli jó érdekében tett sötét kiruccanások miatt.
Nygma zseniális. A tükrös jelenet nagyon jó.

blabla - 2015. 10. 01. 12:42

Odavert, a het legjobb epizodjai kozt a helye a 2x02nek

jjujj - 2015. 10. 01. 17:37

Csak számomra iszonyatosan cikik ezek a Bruce-Gordon közös jelenetek?
Annyira görcsösen meg akarnak már most teremteni valami köteléket a két karakter között, ami egyszerűen nem működik. Oké, ígéretet tett a gyereknek, de ettől még nem kell úgy viselkedni mintha apa-fia, báty-öcs vagy valami hasonló lenne közöttük. Ez az ölelkezés meg aztán mindennek a legalja volt.

Pipacs - 2015. 10. 05. 12:32

Tényleg rágyúrtak erre az évadra, egyre jobb! Néhány elkomolytalankodott részlettől eltekintve, amiket még mindig nem sikerült kiküszöbölni (gondolok itt pl. a 02×02-ben az öngyújtós bénázásra, meg a “mentésre”, vagy Harvey tippjére, amire senki nem gondolt, pff) no meg azt a zsonglőrködéstől, hogy a szálak/karakterek simuljanak össze (A 2.részben hol volt Pingvin, mikor ilyenek történnek “az ő városában”? Egy jelenetet se érne meg a dolog?), de én továbbra is nagyon bírom, s a színvonal meg szépen jön föl.
Joker (nekem már most az, “túl” egyértelmű) lassan veri Pingvint színészileg, pedig ő is zseniális!
Barbara nekem vhogy még mindig nem hiteles, nem is a színésznőcske miatt, hanem a kissé erőltetetten gyors 180 fokos fordulat miatt.
Nygma tükrös hülyeségei úgy láccik, csak engem idegesítenek… Nem tudom, mit szeretnének vele kezdeni, de jó volna, ha kezdenének már vele valamit, ő most csak úgy “simán van”. Ok, kezd bedilizni, de ez minden. Fölösleges volt ilyen “korán” beletenni, ha összesen ennyivel lavírozik évadokon keresztül, amíg el nem jön “az ő ideje”.
Alfred piszkosul jó, a karakter és a színész is, tetszett az a rész, mikor várja, hátha utánaszól a kis takony kölke. :) Bruce útkeresésébe számomra amúgy beleférnek a csapongások, furcsa tanácsok Gordonnak, meg kb. bármi, elvégre még vagy 10 évig nem lesz belőle denevér, legalábbis elvileg nem.
Harvey hiányzott, imádom a figurát! Gordon meg jó hülye volt, hogy bedőlt a trükknek, ment az orra után, ez megint kissé komolyan vehetetlen volt. Meg ha már itt tartunk, kíváncsi lennék, miért akarják életben tartani. Mert nekem abszolút ez jött le. (Már csak a mesterlövészes részből is ez következik.)

Simán a hét epizódja a 02×02, várom a folytatást!!!

Pipacs - 2015. 10. 05. 12:34

Bedarált a szűrő! :)

Csypi - 2015. 10. 05. 13:16

Részemről 10/10-es kezdés volt :)
Jerome tökéletes Joker választás volt, nagyon pszicho :D
Barbara szerintem sem lehet Harley, ahhoz “öreg”, mármint elvileg Harley fiatalabb, mint Joker, viszont tény, hogy a színésznőnek sokkal jobban áll ez a badass karakter, kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle. Robin Lord Taylor hatalmas Pingvin, nagyon jól hozza a karaktert szerintem. Zsasz és Nygma nagy kedvencek, szerencsére kaptak is kezdésnek jó kis szaftos jeleneteket. Egyre inkább darkos DC-s a légkör, én mindenképpen várom a folytatást.

kovg1987 - 2015. 10. 05. 15:54

most jutottam el a 2×02 megnézéséig…

ez valami fenomenálisan zseniális volt, messze a sorozat eddigi legjobb része!!
kérdés, hogyan lehet ezt a szintet megtartani…

LaCRossE - 2015. 10. 06. 13:02

Ha tényleg ennyi Jerome-nak, azt nagyon nehezen viselem, mert a létező legostobább döntés lenne.

LaCRossE - 2015. 10. 06. 13:05

Amúgy meg ez így hatalmas pofon és hatalmas csalódás.

korum - 2015. 10. 06. 13:56

Miért olyan rossz döntés?

wondorog - 2015. 10. 06. 16:04

Pedig annyira jól hozta a Joker karaktert, engem nagyon felbosszantott ez a döntés, hiába számítottam rá a rész címe alapján.

LaCRossE - 2015. 10. 06. 17:27

korum: azért, mert Cameron Monaghan zseniális lett volna Jokerként, szóval nem tudom, hogy találnak-e a helyére egy legalább hasonló jót.

LaCRossE - 2015. 10. 06. 17:28

Az igazság az, hogy átbaszva érzem magam.

wondorog - 2015. 10. 06. 17:53

Akkor nem csak nekem volt iszonyat csalódás a dolog. Ezek szerint Barbarából se valószínűleg lesz Harley, pedig már kezdtem megbarátkozni a gondolattal.

wondorog - 2015. 10. 06. 17:55

Kicsit azt érzem, hogy Bruno Heller ugyanazt kezdi csinálni, mint amivel elb@szta a Mentalistát is, felépít teljesen jó karaktereket, aztán azért, hogy meglepje a nézőket, red herringet csinál belőlük és nem veszi észre, hogy ez mennyire gáz.

LaCRossE - 2015. 10. 06. 19:07

wondorog: Barbara nem is baj, hogy nem lesz Harley (bár nála is red herringeztek rendesen), szerencsére ő jól működik a mostani őrületével.

everest456 - 2015. 10. 06. 20:38

2×03
Muhahaha
Annyira adta magát az egész, hogy nem is kell ragozni. Amúgy ha jól rémlik a többség elég szépen követte anno a Mentalistát
Fool me once, shame on you; fool me twice satöbbi
Innentől lesz izgalmas hogy mit lépnek. Előveszik-e a heti ügyes tökölést vagy görgetik tovább a story-t

bár reddit komment, de ezen röhögök egy ideje:
Barbara’s superpower is that she can turn anyone into a lesbian.

superpityu - 2015. 10. 06. 21:11

hát izé, nem mondom, hogy ez rossz döntés lett volna. nem feltétlenül tetszik nekem sem, mert monaghan rohadtul elkapta szerepet. viszont kicsit azt jutottja az egész az eszembe, amikor az arrow háza táján le kellett fújni harley szerepeltetését, mert ugye jön a sq film. szerintem simán benne lehet a dc keze abban, hogy itt most ki kellett írni ezt a karaktert. viszont ha a rész végi barmokból valakit mégis megtartanak, akkor csak akarnak valamit kezdeni ezzel az egésszel.
így gondolom barbara-harley sem lesz, ami nem akkora baj, de kicsit zavar, hogy mindkét tesót kezelgeti. viszont erin richardsnak fekszik most ez a karakter, remélem nem változik mostanában igazán.

wondorog - 2015. 10. 06. 21:31

http://comicbook.com/2015/10/06/gotham-showrunner-talks-shocking-joker-twist/
Itt egy interjú Hellerrel. Szerintem ez baromság, hogy egyrészt borultak volna a tervek, hiába volt zseniális színész CM. Kapásból 2 ellenpéldát is tudnék, a Lostban Michael Emerson is vendégszereplő lett volna csak, de a játéka miatt nagyobb szerepet kapott, vagy a Breaking Bad 4. évad főellensége eredetileg Tio Salamanca lett volna, de Giancarlo Esposito olyan jól hozta Gus Fringet, hogy inkább őt tették meg.
Ahogy everest456 is írta: “Fool me once, your shame, fool me twice, my shame”.

Brynden Rivers - 2015. 10. 07. 08:11

@everest456
“Barbara’s superpower is that she can turn anyone into a lesbian.”

:D

Brynden Rivers - 2015. 10. 07. 08:15

Még szerencse hogy Bruno Heller nem ölte meg Brutust a Rómában és hozott be helyette egy másik “villaint” :)

Tényleg nem értem hogy lehet két ennyire különböző színvonalú forgatókönyvnek ugyanaz a szerzője.

Ayrons - 2015. 10. 07. 11:07

Am most a végén Joker dumált ?
Ez ám az eredeti ötlet , hogy a valódi Joker csak lemásol valakit…….
Nálam kasza lett a sorozat , első évadban Pingvin jó volt de már ott is rezgett a léc pár helyen. A második évadot Monaghan miatt vártam erre ez lett… Nem érdekel Gordon mivel érdektelen karakter, akkor Bruce se mivel ő még túl fiatal.
Én a gonoszokat akarom látni , hogyan emelkednek fel , hogyan fog a város rettegni tőlük és végül Batmannek jönnie e kell.
Nem heti ügyeket akarok látni meg Gordon szenvedését , majd néha napján 1 részbe egy nagy gonosz előtörténete fellebben.NEM.
Bane, KillerCroc, PoisonIvy,Kétarc(ő hol van ), Madárijesztő is térjen vissza, Joker,MrFagy és a többiek.
Elméletileg a Gotham sorozatnak róluk kell hogy szóljon erre eddig van egy Pingvinünk és egy alakuló Rébuszunk.
Barbarával semmit nem fognak kezdeni , gonosz lett az csókolom , max az évad vége felé lesz.

mokesz24 - 2015. 10. 07. 13:10

Az eddigi hozzászólások alapján alap, de azért kiírom, hogy
SPOILER :D
Ayrons! Jerome apja dumált, azaz ugyanazt a szöveget idézték fel amit Jeromosnak mondott korábban!
Az szerintem kijelenthető, hogy az egyik legjobb rész volt a sorozatban! Annak ellenére, hogy óriási baklövés Jerome kiírása! (Ha egyáltalán meghalt, márpedig úgy áll a helyzet)!Heller egy nyilatkozatában állítólag azt mondta, hogy az igazi Joker a 8. évadban bukkan majd fel teljes valójában! Én kétlem, hogy megéli a sori ezt, ha úgy alakulnak a dolgok ahogy az első évadban!
Igazából érthetetlen, hogy Jokert(akit ugye nem tudunk ki) Jerome inspirálja és őt utánozza majd, szóval semmi eredeti nem lesz benne. Max a neve! :D Az a baj, hogy pont Jerome miatt voltak kifejezetten élvezhetőek a 2. évad részei. A halálával szerintem elindul a lejtőn a sori!(De ne legyen igazam!) Ami nem is meglepő, ha már csak azt vesszük, hogy Jokerrel nem találkozhatunk egy jóideig :D. Pingvinen és Rébuszon kívül nincs értelmes kidolgozott karakter! Nem beszélve a hősökről akik abszolút érdektelenek legalábbis számomra! Max Bullock karaktere érdekes kicsit!
Egy szó mint száz óriási a Batman univerzum, de úgy megírni behozni karaktereket egy sorozatba, hogy gyakorlatilag nagy részük még meg se dögölhet(madárijesztő, pingvin stb.)mert Batman ellensége lesz a jövőben elég nehéz! Ami meg a leginkább elgondolkodtató legalábbis számomra, hogy mit akarnak a végén kezdeni! Az utolsó évad utolsó részében “megszületik” Batman, Joker, Madárijesztő, Rébusz, Harley stb. és ennyi!? :D Mert én kb. így képzelem el!
Na de bocsi a regényért! :D

everest456 - 2015. 10. 07. 15:34

És hogy az emberek mit észre nem vesznek

http://imgur.com/Tdb85Fw

torjack - 2015. 10. 07. 15:46

“Egy szó mint száz óriási a Batman univerzum, de úgy megírni behozni karaktereket egy sorozatba, hogy gyakorlatilag nagy részük még meg se dögölhet(madárijesztő, pingvin stb.)mert Batman ellensége lesz a jövőben elég nehéz!”

A képregényekből kár kiindulni, főleg azután hogy Gordon képregénybeli első nejéből őrültet, a másodikból meg már hullát csináltak. Sal Maroni se érte meg, hogy Batsy majd egyszer jól orrba verhesse :)

Ayrons - 2015. 10. 07. 16:22

Ha nem ragaszkodnak a képregényhez , akkor Joker maradhatott volna.
Alapjáraton a gonoszok 3/4 része a képregényben Batman miatt jött létre vagy Batman feltűnése után.
Sorozat magát meg úgy reklámozta , hogy bemutatja a gonoszok felemelkedését és a végén szükség lesz Batmanre , erre tisztán emlékszek emiatt fogott meg a sorozat.
Erre mi van ? Van egy Pingvin és egy bekattanni készülő Nigma. Dent se mostanában lesz Kétarc. Akikbe lett volna potencia azokat kinyírták : emberevő csávó, maszkos párbajozó , “Joker”.
4. évadnál többet nem jósolok.
Ahogy néztem sokan Jerome miatt várták az új évadot elég csak a külföldi fórumokat nézni mikor jöttek a promók , mindenki ráfüggött a srác miatt. Ha nem dobnak be egy új Jokert akkor rossz világ jön, szerintem.

“Heller egy nyilatkozatában állítólag azt mondta, hogy az igazi Joker a 8. évadban bukkan majd fel teljes valójában!” Valaki nem lehet ennyire naiv…… talán ha 12 részes lenne egy évad akkor még elhiszem hogy 5-6 évadot megél de 8 biztosan nem.
Ha meg a DC beleszólt akkor be…., Öngyilkos Osztagot elcseszték emiatt. Komolyan a Mavel jobban csinálja , ott behatárolja Shieldnek hogy ez van azt kész , míg a Dardevil független. Dc meg mindent keresztül húzz , holott ők két univerzumot építenek…..vicc.

Neoprimitiv - 2015. 10. 07. 20:02

Nyilván mázlista vagyok, mert nem ismerem a Batman univerzum összes féregnyúlványát (és nem is érdekel), a sorozatot csak önmagáért nézem. (Ahogy a SHIELDS-et is.) Ezért én sokkal kevésbé látom tragikusnak a helyzetet. Jerome nekem is hiányozni fog, egyszerűen mert egy hatásos karakter volt egy nagyon jó színésszel. Az évad-gonoszok annyira nem izgatnak, viszont Jerome kiírásával több idő marad Pingvinnek és Nygma-nak, akik eddig teljesen takaréklángon voltak. Barbara átváltozása szintén egyértelmű pozitívum.

Ami sokkal jobban zavar – majd az évad során kiderül, hogy mennyire -, hogy a “jók” színtelenek. Gordonnál el kellene mozdulni valamerre, mert ez a hamleti tépelődés hosszú távon unalmas, Lee nyilván veszett fejsze, Bruce még csak egy durcás tinédzser. Alfred és Bullock azok, akik valami színt hoznak ebbe az oldalba, de ők inkább csak rezonőrök.

Az viszont érdekelne, hogy amit a végén láttunk, a tök ismeretlen emberek kényszeres vihogása, az most valami tévén keresztüli tömegszuggeszció akart lenni? vagy “vihogj és ölj” felirat ment percepciós küszöb alatt az adásban?

Neoprimitiv - 2015. 10. 07. 20:04

Bocs, de még annyit: lehet Jerome-ot hiányolni, de én legalább annyi “hogy képzelik, hogy máris behozzák Joker-t” véleményt olvastam korábban, mint ahányan most a kiírása miatt mérgelődnek. Szóval ez eléggé a kisnyuszi és a sapka esete.

Ayrons - 2015. 10. 07. 20:06

Létre jön a Jerome fanclubb és annak egyik tagja majd Joker lesz ha a sorozat megéri a 8-évadot. Addig meg random káosz keltés , hogy Gotham süllyedjen a sötétségbe.

LaCRossE - 2015. 10. 07. 20:41

Neoprimitiv: jó, de azért azt ne mondd, hogy Joker karakterét ne ismernéd.

Itt a probléma gyökere az, hogy behozták Jerome-ot, aki tökéletes Joker lett volna. És elkezdték olyan keményen beszopatni a nézőket, ahogy csak lehet. Szépen felépítik őt, mint potenciális Joker, röhögéssel, őrültséggel együtt. Egyszerűen brillírozott a képernyőn, nem hiszem, hogy van olyan néző, aki panaszkodott amiatt, hogy ő lesz Joker. Mert valljuk be, kőkeményen ezt tolták az arcunkba. És akkor mi történik? Ó, ez csak egy red herring volt, kapjátok be.

Olyan szinten átbaszták a nézőket, amire még nem is nagyon láttam példát a sorozattörténelemben, bár itt nagyon helyesen felhozták Bruno Hellert, a The Mentalist a másik tökéletes példa lehetne. Ezt így nem lehet. Nem lehet egy írónak/készítőnek, tudom is én kinek a saját egója legyezgetése miatt így átbaszni a nézőket. Lehet, hogy ő ezt menő húzásnak tartotta, és majd mindenki dicsérni fogja, hogy milyen bátor, de ez nem volt az. Fogta a nézők bizalmát, és megmutatta, hová dughatjuk fel. És emiatt a kegyetlen és szándékos félrevezetés miatt olyan dühös vagyok, hogy tényleg a kaszát fontolgatom. Nem szeretem, ha így átbasznak, és ezzel rengeteg nézőtársam van így.

Ayrons - 2015. 10. 07. 20:45

Tegyük még hozzá , hogy vele promozták a 2.évadot. Szóval akiket megnyertek potenciális nézőnek , mert azért a Joker alakítás eléggé bevonzza a nézőt azt szépen el is vesztik.
Ha pedig Heller jampiskodik akkor köszönöm de nem kérek belőle.

Neoprimitiv - 2015. 10. 07. 21:10

LaCRossE: persze, hogy ismertem, meg hírből/névről még pár másikat is. Arra céloztam, hogy az “ezmegaz nem lehet, mert a 198. füzetben nem az van” engem nem zavar. Nem szólom le akit igen, nyilván, ha valaki benne van egy világban, annak ez egészen más.

Ayrons: azt, hogy kit vesztenek el a promók miatt és kit nem, azt szerintem korai most így ex-katedra kijelenteni. Jerome egy jó karakter volt egy nagyon jó színésszel. Nyilván lehetett volna hosszabb szerepe még akkor is, ha nem őt szánták Jokernek.

Minden sorozatnál, minden fontosabb szereplő kiírásakor elhangzik, hogy kész, ezzel lőttek, senki nem lesz rá kíváncsi. Ha a készítők nem fognak tudni más, hatásos figurát/szálat kiállítani, akkor veszíteni fognak nézőket. De nem azért, mert kiírták Jerome-ot, hanem azért, mert nem volt helyette más.

LaCRossE - 2015. 10. 07. 21:32

LaCRossE: az engem sem érdekel, mi van a képregényekben, ha jajgatnék a pontosság meg a “canon” miatt, akkor el sem kellett volna kezdenem a sorozatot :P

LaCRossE - 2015. 10. 07. 21:57

haha, ezt meg hogy sikerült h magamnak válaszoltam!? :D

Desmond Wallace - 2015. 10. 07. 22:30

Eddig sokkal biztatóbb ez az évad, mint az előző volt.

sehrezad - 2015. 10. 07. 23:30

Ez most, komoly, ez az “átb…ták a nézőket” szöveg? Nem lehetne kicsit árnyaltabban nézni ezt a kérdéskört? Jerome jóval több, mint egy egyszerű fan service red herring – elkezdődött egy motívum (a nevetés, az őrült, kaotikus nevetés), aminek nem tudjuk még a kifutását, de amit történik, és ami ragályos. Jó karakter volt Jerome? Igen. És elhiszem, hogy sokan akarták Jokernek. DE! Ahogy viselkedett, ahogy mozgott, abban benne volt az, hogy ő alapvetően még csak egy kispályás, aki túl sokat képzel magáról. Valaki, aki lehetne Jokerré, de mégsem lesz azzá – tegyük fel a kérdést, a sorozat világán belül, miért?
De hatása mégis van, mint látjuk, elveti a magot.
Jerome talán csak a Joker Keresztelő Szent Jánosa volt itt, bocs a profanizmusért. Aztán persze meglátjuk.

Szerintem jó rész volt, tetszett, hogy a Pingvinnél is belebegtették kicsit a nevetés-vonzást :) És az is kiderült, hogy most még Pingvin sem nagypályás – éleződik a Bullockkal való komolyabb összetűzés. Nekem az tetszik a sorozatban, hogy kellően intelligens metaszinten is – Jerome utolsó szavaiban nem csak az volt benne, hogy neki kellett volna lennie a “hősnek”, hanem az is, hogy “Jokernek”. Ezt nem csak átbaszásként vagy vörös heringként lehet érteni, hanem szerves része lehet a Gotham világának kialakításában. Mint ahogy annak a meta-játéknak is, hogy Pingvin tudja, hogy most ellopták előle a showt. Kérdés, hogy akar majd visszatérni, illetve akar-e, ilyen játékosokkal a pályán.

sehrezad - 2015. 10. 07. 23:35

Neoprimitiv: a jók színtelenségéről: abszolút így van, épp a mostani rész alatt jegyeztem meg, hogy az a baj, hogy a rosszak (Jerome, Barbara, Pingvin – mindenki) sokkal szellemesebbek, mint a jók :) Talán Bullock lehet kivétel, de újabban nem feltétlenül. Gordon nője is klisésedett, az Alfred-flörtre sem reagált izgalmasan.

Neoprimitiv - 2015. 10. 08. 06:13

sehrezad: én megértem a Batman univerzum rajongóinak azt a panaszát, hogy a két top főgonosz egyikét semmilyen szinten sem akarják egy copycat-nek látni. Engem ez az előjáték önmagában nem zavar (meglátjuk mi sül ki belőle), de látom, hogy másoknak miért lehet illúzió romboló.

Dark Energy - 2015. 10. 08. 20:51

Nekem tetszett a rész. Repkedtek a jobbnál jobb szövegek. Jerome tökéletes Joker alapanyag volt, vagy lett volna, bár én is amondó vagyok, hogy az igazi Joker várasson még magára. Mindenesetre ez az alapozás nem rossz.

s7abo - 2015. 10. 09. 22:01

Tényleg kicsit “politikusos” választási kampánynak tűnik a történtek ismeretében a második évad promózása. Viszont így utólag, ha belegondolunk, a fő szálakhoz azért tartják magukat. Azoknak a gonoszoknak a nevei, akiket a képregényekből is ismerünk, nem változik. Nygma, Zsasz, Selina, Pingvin, Ivy, és biztos lesz még pár. Ezek alapján várható volt, hogy Harley karaktere majd egy Dr. Harleen Quinzel-ből lesz, és ugye Joker valódi neve sem Jerome. Sőt, az első éved közben, amikor megjelent Jerome, ment a találgatás, hogy ő lesz-e Joker. Akkor olyan nyilatkozatot is hallottunk, hogy Joker egyáltalán nem jelenik meg az első évadban. Aztán Jerome annyira azt a karaktert hozta, hogy mindenki azt hitte, mégis ő lesz az. De ezek szerint igaz volt, és tényleg nem bukkant fel az első évadban.
Szóval várjuk az Arkhamos részeket, hátha lesz utalás a szöszi doktornőre. És figyeljük a vihogó ismeretleneket, mert tuti, hogy nem hagyják ennyiben a szálat.
Ja, és személy szerint örülök Pingvin háttérbe szorításának. Engem kicsit már idegesített a karakter. Jól játsza, meg minden, de kezd nagyon egysíkú lenni.

Enzo - 2015. 10. 09. 22:24

Eh, hát ezt a Joker kiírást sikerült elspoilereznem magamnak – bár félig lelőtte a rész címe (The Last Laugh) és a “hét csalódása” rovatban való kiakadás együtt.
Nem örülök neki, nagyon nem, max háttérbe kellett volna szorítani Jerome karakterét, mert kezdett egy minimálisan sok lenni, de kiírni szerintem baromság volt, annyira jól hozta a szerepet… remélem még viszontlátjuk valahogy.
A végén a sok wannabe Joker viszont tetszett.

-A mániákusok jól kitervelték ezt az egészet, most Theo a nagy hős, bekajálta az egész város.

-Barbara’s superpower :DDDD jó duma :D de amúgy tényleg, ez már a 2.leszbi szál (és azóta se tudom, hova lett Montoya és Allen) … hű…na, szóval tetszett a Tabitha-Barbara jelenet az elején :P (Jessica Lucas, jegyezzük meg a színésznőt.)

-Alfred rányomul Lee-re, hát ez poén :D

-Selina meg elég meh volt, mintha nem tudnának vele mit kezdeni.

-Több Nygmát, Zsasz-t, és Pingvint! (meg Ivy-t)

jjujj - 2015. 10. 11. 11:25

Nem tudom egyeseknek mi az elvárása a sorozattal kapcsolatban, de be kéne látni, hogy Bruce még tini és nyilván azzal fog lezárulni a sorozat(ha nem kap kaszát), hogy felveszi a Batman ruhát, ami iszonyatosan sok időt vesz igénybe a való életben ez min 10 év, vagy még több, ezt kell a sorozatnak nézhető intervallumba beszorítania, úgy hogy a színészek korát is figyelembe kell venni.

Ahhoz, hogy beteljesítsék a gonoszok/jók végső szerepüket, nagyon sok évadnak kell eltelnie ezért most csak elvetnek millió és egy magot, amiből később lehet építkezni. Pontosan azért nyírták ki Jerome-ot, hogy ne higgyük azt már most látjuk bizonyos karakterek végső alakját. Egyébként tudunk arról valamit, hogy Joker miért is lett olyan amilyen? Nem olvastam a képregényeket, lehet ott írnak valamit erről, de szerintem nem ördögtől való dolog, hogy inspirálta valaki/valami. Bár ebben a sorozatban nehéz lesz magasabbra tenni a lécet, ami Joker karakterének megformálását illeti.

A színészért nagy kár, ha őt most vmi magasztos cél miatt feláldozták, akkor az hatalmas hiba volt. Remélem valahogy visszahozzák.

Nyüszike - 2015. 10. 13. 00:36

Nekem személy szerint egyáltalán nem tetszett, hogy Jereome (és az őt játszó)színész legyen a Joker, és örülök a harmadik epizód fejleményeinek ez ügyben, és nem is játszotta jól a “szerepet”, erőltetett volt nagyon és a falra másztam tőle.

Kpeter - 2015. 10. 13. 10:03

szerintem ez a sorozat rém gyenge. egy azaz egy részt nem tudok felidézni, amire azt mondtam volna, hogy na ez igen. egy lagymatag langyi sorozat az egész, ugyanolyan az összes rész kb. se jobb, se rosszabb. kliséhegyek, erőlködés, erőltett és idegesítő karakterekkel és párbeszédekkel van tele az egész. látszik, hogy nagyon akarnak és hogy nagyon nem jön össze. egyedül pingvin, aki feldobja valamennyire.

Neoprimitiv - 2015. 10. 13. 13:06

Kpeter: csak kíváncsiságból kérdezem, hogy akkor miért nézed? Nekem is van olyan sorozatom, amivel most már nagyon elégedetlen vagyok, de ott korábban volt több, nagyon szerethető évad plusz személyes kötődés is.

De ha egy viszonylag új sorozatból csak összesen egy felidézhető epizód van, azt hagyni kell a fenébe, van száz másik. Az idei négy rész azt is megmutatta, miben változott a tavalyihoz képest, ha nem jött be, akkor ez aligha lesz jobb.

Kpeter - 2015. 10. 13. 14:34

reménykedtem benne, hátha jobb lesz. de lehet az én igényeim túl magasak :)

LaCRossE - 2015. 10. 13. 15:04

Ezaz, Pingvin lement Galavan pincsikutyájába, csak mert az elrabolta az anyját. Felemás érzéseim vannak a résszel kapcsolatban, nagyon fontolgatom a kaszát.

Neoprimitiv - 2015. 10. 13. 18:04

Kpeter: több, mint egy évad óta reménykedsz, miközben egyetlen rész sem tetszett? Miben? Jó, néha vannak váratlanul magukra találó sorozatok, de azoknak legfeljebb utólag ad még egy esélyt az ember.

Neoprimitiv - 2015. 10. 13. 18:16

LaCRossE: nem tudom, mit hoznak ki majd ebből, de anyuci már az első évadban is fontos pont volt Pingvinnél. A pincsikutyaságról pedig majd meglátjuk – az előzménysorozatok átka, hogy azt azért tudni lehet, hogy Pingvin nem lesz második alabárdos a Galavan bandában.

LaCRossE - 2015. 10. 13. 19:04

Neoprimitiv: nekem ez akkor is kicsit OOC volt Pingvinnél. A másik dolog, ami zavar Galavannál, hogy ekkora szerencséje, mint neki, egy sorozatos karakternek nincs. Eddig kb minden a szerencsén múlt neki. Nem tudom komolyan venni, mint gonoszt.
Máshol olvastam amúgy, hogy Galavan kb Fish csak más köntösben.

Neoprimitiv - 2015. 10. 13. 20:00

LaCRossE: nyilván az én egyéni mázlim, de nekem Galavan teljesen érdektelen, egynyári főgonosz, ezért nem zavar. A Fish hasonlat alighanem találó, bár én Fish-ben több lehetőséget láttam, mint Galavan figurájában. Ez megint egy előzmény-átok, hogy ha nem akarják már most fullra kifuttatni a jövő ismert főgonoszait, akkor kénytelenek ilyen önjelölt pótlékokat használni. Fish-t azért éreztem jobbnak, mert ő hogy is mondjam, szerves része volt annak az alvilágnak. Galavan inkább a korai Bond filmek megalomán gonosza, kb. annyira is lehet komolyan venni.

Viszont örültem, hogy most a Nygma sztoriban léptek valamit, Jim helyzete is érdekes lesz azzal, hogy most Pingvin nyakát is szorongatják.

everest456 - 2015. 10. 14. 10:10

Amúgy nem lett volna ez rossz, de Pingvin, könyörgök: ott és akkor el kellet volna mondani mi a helyzet és a jó Theo rövid úton sírba szállt volna

És Butch volt ma a nyerő ember :

-I have no idea why we’re here. We’ve been doing crazy stuff allday

-Think happy thoughts, that what I always do

kecskebégető - 2015. 10. 14. 19:20

ajajajaj ne komolyan?Delta city?…..

Enzo - 2015. 10. 17. 18:24

Jó kis rész volt ez.

Pingvinnél tényleg az egyetlen dolog, amivel sakkban lehet tartani, az az anyja, de egy ponton úgyis történnie kell egy résznek, amiben meghal az öreglány, és akkor ott aztán elborul minden, az tuti…

Galavan amúgy sokkal ügyesebb, mint Fish, mert ő jónak álcázza magát, ravaszul felépített tervekkel (bár azért mondjuk Pingvin átlátott marha gyorsan az egészen, talán más is át fog).

Ez az új Barnes kapitány egész szimpatikus, az előzetes becsapós volt vele kapcsolatban (mmint hogy Jimmel milyen lesz a kapcsolata). A Strike Force-nak meg örülök az új arcok miatt. (Garrett, Pinkney, Josie, Martinez – lehet tanulni a neveket)

Alfred arc, megpofozza Selinát aztán meg elküldi Bruce-t, hogy fusson haza :D
Ezt a Silver nevű csajt is ügyesen összehozta Theo… cuki amúgy a lány (*életkor lecsekkol* francba), csak idősebbnek tűnik Bruce-nál.
(Selina színésze 99-es, Silveré 2000-es, Bruce-é meg 2001-es egyébként)

Nygma: na ez vicces volt (“just a gigolo”-ra ahogy ott készítette a nemtommilyen kaját…), és hopp egy csók, megérdemelt, már azt hittem, hogy valami közbejön :)

Végre kaptunk nagyobb adag Victor Zsasz-t, kellett…hogy lehet ennyire őrült fejű embert találni erre a szerepre? :D (Anthony Carrigan) Az utcai GCPD-s lövöldözés viszont nem sikerült valami hihetőre…

#hétidézetei:
“Gentlemen! Ladies! Others!” :D /Pingvin/
“Darling, I’ve got no freaking idea. We’ve been doing crazy stuff all day long.” :D /Butch – és ráadásul tényleg nem tudta/

sehrezad - 2015. 10. 19. 22:31

Pingiun azért látott át a szitán, csak mert Galavan úgy akarta :) Barbara szándékosan bukkant fel.

sehrezad - 2015. 10. 19. 22:33

LaCRossE: Mégis, mi múlt a szerencsén? Mindent ő tart kézben.

jjujj - 2015. 10. 22. 17:54

most így visszanézve ez a széktörős entry amit ez a Barnes bemutatott iszonyatosan nevetséges :D

első két rész marha nagyot ütött, most már kezd gyengébb lenni és csak egy kicsivel jobb mint az előző évad

Enzo - 2015. 10. 23. 12:36

2×05
Barnes jelenetei jók voltak :D
“Nobody gets pants!”
meg a fickó felrobbanása után a
“What the hell are you packin’?” :D

A Gordon-Nygma duplarandi is vidám, bár kissé funkciótlan.
Pluszpont a nézőpont-ütköztetésért Selina és Bridget között (család&rabszolgaság vs szabadság&egyedül)
És kaptunk egy kis töriórát is, ami érdekes volt, de kissé kiszámítható. (tegye fel a kezét, akinek nem esett le kb 6 mondattal a vége előtt, hogy a Dumas-kból lett Galavan)

A végén Creel atya beszéde viszont ígéretes és sokat sejtető volt.

jjujj - 2015. 10. 23. 19:20

“A végén Creel atya beszéde viszont ígéretes és sokat sejtető volt.”

Inkább béna megoldás, egy másodpercig sem lehet komolyan venni, hisz tudjuk mi a végkifejlete az egész történetnek és amit ők meg akarnak valósítani az egy milliárd százalék, hogy nem fog megtörténni.

Theo Galavan-t játszó színész amúgy csak engem zavar? Nem tudom eldönteni, hogy a rendezés ennyire béna, vagy a színész ennyire tehetségtelen, de mikor előadta az őrsön a gyilkosság utáni traumáját, akkor egyszerűen nem lehetett komolyan venni.

LaCRossE - 2015. 10. 27. 16:57

Ez a rész tele volt olyan idióta húzásokkal, hogy már csak Pingvin mentőakcióját fogom megnézni, de ez így kasza. Jerome halála óta mintha nem tudnának épkézláb semmilyen helyzetet megoldani, így kapjuk a hülye és logikátlan dolgokat.

DaMan - 2015. 10. 27. 18:24

Elég össze-vissza lett, de a már felvázolt sztorik kiteljesedésére kiváncsi vagyok, úgyhogy el tudom nekik felejteni ezeket a gyengébb köztes részeket, ha cserébe ütni fog az évad vége.

LaCRossE - 2015. 10. 28. 08:34

Ja, igen, amit még évad elején mondtam, hogy amit Barbarával műveltek, az nagyon tetszett, de Jerome halála óta egyszerűen nem kezdenek semmit a csajjal. A Tigress pedig sajnos számomra unalmas.

DarkEagle - 2015. 10. 29. 19:18

Attól mert tudjuk hogy mi lesz a történet vége vagyis Batman születése és ugye tudjuk hogy Bruce nem hal attól még nem biztos hogy itt is úgy lesz. Mi van ha fogják és szépen megölik Bruce-t és más lesz Batman? Erre senki se gondolt? Ez nem előzmény sorozat hanem egy alternatív világban játszódó Gotham. Ezt nem ártana nem elfelejteni. Egyébként mondjatok egy sorozatot ahol nem tudjuk mi lesz a vége. Úgyse tudtok. Mindig a jók nyernek és nem az a kérdés hogy miért vagy hogy ezt tudjuk hanem az hogy hogyan. Márpedig remekül fel van építve a sorozat eddig. Nem egy izgulóm magam halálra tőle sorozat de az atmoszféra zseniális benne. Igen vannak benne bugyuta dolgok is de melyik sorozatban nincsenek? eléggé egyértelmű hogy Galavan nem lesz hosszú életű 2 évadnál tovább kétlem hogy látjuk de egyáltalán nem ez a lényeg. Ez a sorozat pont attól jó hogy látjuk hogy születnek meg a már ismert gonoszok milyen dolgok vezetik őket a rossz vagy épp a jó útra. Ez a sorozat lényege nem az hogy mikor látjuk Batmant akcióban. Valószínű hogy kb soha vagy ha mégis akkor az utolsó évad végén. :D

A heti rész meg nagyon jó volt. Több szempontból is. Jó látni ahogy keverednek a szálak. Egyesek a mélybe hullanak mások keverik a paklit stb.

Ayrons - 2015. 10. 30. 12:22

Milyen gonoszok születése ? Eddig 1 valaki született meg , és van egy másik aki alakulgat.
Ez egy eléggé naiv kijelentés , hogy Brucet megölhetik mert alternatív világ. Ennek ellent mond Jerome kiiktatása , simán lehetett volna Joker egy új eredet történettel de nem vagy Barbara a kis segédje de nem.
Az meg kész vicc , hogy a készítő a 8.évadban akarja Jokert behozni aha álmodozzon még jó ha 5 évadot megél a sorozat.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 14:17

Ayrons: Már ne is haragudj de mennyire ismered a Batman képregényeket? :D csak mert nem mindegyikben Bruce lesz Batman. Van ahol az apja és van ahol Alfred is. :D És igen Nygma pl a heti részben született meg végleg elvágták a valóvilágtól azzal hogy kinyírta a saját szerelmét. Ha nem is adja fel magát akkor eltűnik. Ha meg feladja magát akkor megy Arkhamba. Onnan meg tudjuk mi lesz.

Jerome pedig igen valóban tökéletes Joker lett volna de egyrészt a csávó több sorozatban is játszik így nem volt tartható sokáig. Másrészt a készítők nem azt nyilatkozták hogy Joker a 8. évadban jön hanem azt hogy akkor fogják SZÓ SZERINT kijelenteni hogy ő Joker. Azért nem mindegy. Ráadásul azt mondták ez az évad Joker felvezetése lesz. És még koránt sincs vége.

Egyébként a gonoszok születéséhez még. Ott van ugye Nygma aztán Pingvin már kész. Jokert idén akarják felvezetni. És volt rengeteg kisebb gonosz is. Ott van még Poison Ivy akivel egyelőre még nem kezdtek semmit és ott van Bruce kis barátnője is. NEm nem Cat-re gondolok hanem a kis szöszire. ;) Ha nem vagy tisztában a dolgokkal máskor inkább ne próbálj meg okoskodni ha kérhetem. ^^’

torjack - 2015. 10. 31. 22:28

“Egyébként mondjatok egy sorozatot ahol nem tudjuk mi lesz a vége. Úgyse tudtok.”

LOST

Nyertem

:D

“csak mert nem mindegyikben Bruce lesz Batman. Van ahol az apja és van ahol Alfred is. ”

Persze, de ilyen alapon lehet itt Gordon lesz Batman, vagy beleőrül a harcba és Jokerré válik. De azért nem valószínű, hogy a Gotham ennyire elvetemült lesz.

DarkEagle - 2015. 11. 01. 09:58

Miért ne történhetne meg? Elvégre Gordon is jó úton halad hogy kizárják a kapitányságról és földönfutó legyen. És utána két lehetősége marad. Vagy magányos igazságosztó lesz vagy bűnöző. ;) Egyébként az hogy ez egy alter univerzum pont arra ad lehetőséget hogy bármi megtörténhet. :D

A LOST-ot nem láttam és valszeg soha nem is fogom megnézni de erősen kétlem hogy a többség akik nézték ne tudták volna a végkifejletet. Egyébként is többesszámban írtam. :P

Enzo - 2015. 11. 02. 01:07

2×06
Na, ez a Firefly szál tetszett, és ötletesen lett lezárva.
Ez az Indian Hill biztos mond valamit a képregényt ismerőknek, úgy érzem, egy fontos szál lesz még a későbbiekben.

#hétidézetei:
“Maybe you should take the Fascist Youth” /Harvey/
“I hate how it smells like good barbecue” /Harvey/

Továbbiak:
1. Jé, Ivy újra. Mondjuk lassan ideje lenne kezdeni vele valamit.
2. Selina most komolyan elvette a fegyvert a Pike tesóktól, és azzal a kezében futott a furgon után? Használni luxus?
3. Butch keze egy kalapács, lol. Vidám volt az ötletelés a csajoktól az elején :D
Erről a Pingvinmuter-mentős akcióról meg ordít, hogy csapda. Peersze, Butch kiszabadult Tigresstől, aha…
4. Nygma, Nygma…mi lesz még itt. Pedig annyira sínen volt, kíváncsi voltam, hogy mikor b@ssza el az egészet…hát, most. De nagyon.

zero - 2015. 11. 03. 09:31

2×07 idézet gyanús:

Can you give me a hand with this? 16:54

everest456 - 2015. 11. 03. 10:44

2×07
Eddig jól haladunk, viszont kár volt megtörni a Nygmás részekkel, azokat áttekertem, majd másodjára “egyben” megnézem az egész részt.

Amúgy a f*sz kivan, hogy pingvin is Ridlert játszik, pedig elmondhatná, hogy Galavant mit tervez, persze a nagy reveláció előtt kapja a lövést….

Viszont tényleg kár volt behozni a strike force-ot, szépen lassan mindegyik elhull. Remélem köv részben elég sokan fűbe harapnak, mondjuk Theo és a szado-mazo domina “testvére” és mehet a kis szőke ribi is.

DaMan - 2015. 11. 03. 12:47

Nekem pont a Nygmás részek adták a felüdülést. Igazából azon kivül már csak a Bruce-Silver-Selina és a Galavant-Gordon van, ennyi meg azért kell, főleg, hogy utóbbiak úgy érzem hamarosan összefonódnak. Jó lesz ez, csak most már végezzék be a dolgokat. Kibirom, ha nem kell a fináléig várni.

mxyzptlk - 2015. 11. 03. 19:18

Szerintem abszolút korrekt rész volt a mostani, amikor egyszerre Penguinként egyszerre megjelent egy rakás ember hát az valami óriási volt :D Alakul az évad!

sehrezad - 2015. 11. 03. 22:15

Nagyon nem tudom, hová lehet fokozni mindezt…de majd kiderül. Bekeményítettek az írók a második évadra, sokkal kegyetlenebb ez a mostani.

rio - 2015. 11. 03. 22:53

Fú gyerekek ez a legalja :D Az a sorozat, ami legalább a saját világán belüli szabályokat nem tartja be, és ennyire inkonzisztens minőségű jeleneteket és történetszálat dobál be random módra egymás után, halálra van ítélve.

Joker ugye ennyi volt, Bruce Wayne mint egy viaszbábu kómázik végig a részeken, Gordon tálcán kínálja kb. az életét a konfrontálódással, a Strike Force behozása meg mire volt jó, úgy őszintén? A Riddlert játszó színész meg nem tudom, direkt ilyen szar, vagy ennyi van benne?

Marcello - 2015. 11. 04. 23:42

A 2×07 szerintem jobb volt, mint az azt megelőző két rész. Azt hittem, az évad végéig húzni fogják majd, mire Gordonéknak leesik, hogy Galavan nem teljesen az, akinek mutatja magát, de a készítők nem tökölnek sokat. A Bruce-szálon futó szerelmi háromszög talán indokolatlan, de legalább ez majd megalapozza azt, hogy Selinával ismét egymásra találjanak (én sokakkal ellentétben szeretem őket együtt). Azzal pedig nem értek egyet, hogy a Nygmát játszó színész rossz lenne… A rész végi jeleneténél még kicsit meg is lepődtem, mennyire jól adja a karaktert. Most már talán ténylegesen Riddlerré változott, kíváncsi vagyok, hogyan keveredik ki ebből a viszonylag szorult helyzetből.

Enzo - 2015. 11. 05. 17:02

2×07
1. Na, Oswald mamának befellegzett, ő volt az egyetlen, akit egy kicsit túljátszottnak tartottam.
2. Az elején elég erőltetett volt, hogy Tabitha nem találta el Pingvint. Elég ambivalnes érzéseim vannak, mert elég hihetetlen, hogy mindig megmenekül Oswald, de közben meg azt se akarnám, hogy kiírják.
(Főleg Jerome után nem sokkal, elég erős lenne)
3. Szerencsére Nygma is alakul, jók voltak a jelenetei.
4. Jé, Harvey Dent, régen láttuk.
5. #hétidézete: “Questions like that are above my paygrade and below my sense of wonder” :D
6. RIP Martinez. Fura hogy a Strike Force-nak csak a fele van meg. De miért nézett oldalra/le, amikor Tabby megölte?
7. Na, Gordonnak 7 részig tartott rájönni a Galavan-ügyre. Yay.
8. A Pingvin Army zseniális trükk volt, a rész fénypontja :)
9. A végén a standoff Gordon és Galavan közt is megér egy misét. :)

jjujj - 2015. 11. 06. 11:41

@DarkEagle

ez itt off, de a LOST teljesen kiszámíthatatlan volt, ezért sem szerették sokan a vége felé, mikor a valóságtól teljesen elrugaszkodott válaszokat kezdett adni, a befejezésről már ne is beszéljünk (kik haltak meg, kik nem, lezárás stb)…

lehet először saját magadnak kéne megfogadni a bölcs tanácsaidat, csak ezután kioktatni másokat:
” Ha nem vagy tisztában a dolgokkal máskor inkább ne próbálj meg okoskodni ha kérhetem. ^^’ ”

A különbség, hogy a LOST-ot mindenki elvárás nélkül nézte mivel semmilyen háttér információval, történettel nem rendelkezett. Ellenben ennek a Gotham-nak, kimondva kimondatlanul Bruce Wayne felemelkedéséről kell, hogy szóljon. A történet kezdetének és végének adottnak kell lennie (lsd Smallville). A kettő pont között a többi szereplővel azt csinálhatnak amit akarnak, mert mindent meg lehet valahogy magyarázni (pl. most Joker megölését), csak egy karaktert nem lehet kiírni ebből és az Bruce Wayne.
Legalább is erre kell törekedniük, aztán ha idő előtt jön a kasza, lehet egy alternatív befejezése a dolgoknak, de addig nem hiszem, hogy nézettséget tudnának azzal generálni, ha menet közben kiírnák azt a karaktert akire az egész sorozat fel van húzva, sőőőt

Wall-E - 2015. 11. 06. 12:31

“2. Az elején elég erőltetett volt, hogy Tabitha nem találta el Pingvint. Elég ambivalnes érzéseim vannak, mert elég hihetetlen, hogy mindig megmenekül Oswald, de közben meg azt se akarnám, hogy kiírják.”

Ezért nincs értelme az ilyen jellegű írói megoldásoknak, írjanak helyette olyan jelenetet, amiben hihető, hogy Pingvin megmenekül, mert ez így vicces volt, ez a félszuperhős Tabitha, aki eddig mindenkit simán levág, megkínoz, agyonlő, most hirtelen öt méterről egy botorkáló mozgáskorlátozott embert nem tud eltalálni egy egész tárnyi golyóval, ez olyan tipikusan nagyon ügyetlen dolog sajnos.

DarkEagle - 2015. 11. 07. 18:58

@jjujj: Látom nehéz volt felfogni hogy nem láttam a LOST-ot így arról nem tudok véleményt alkotni. Ez egyébként is csak a te véleményed nem mindenkié. :)

A Gotham meg nem Bruce felemelkedéséről szól még csak nem is ő a főszereplő hanem Gordon. Hányszor kell még egyesek szájába rágni hogy ez nem Batman sorozat hanem Gotham? A Smallville nagyon rossz példa hiszen ott nem a város volt a főszereplő hanem Clark és az ő végzete volt a lényeg ahogy Superman válik belőle míg itt egyáltalán nem Bruce a főszereplő hanem a várost alkotó ismert személyek. Szóval amit mondtam továbbra is áll. ^^’

mSO - 2015. 11. 08. 17:29

Igen jó részek voltak ezek most…

sehrezad - 2015. 11. 10. 08:13

Wall-E: ez inkább isteni beavatkozás, lásd Ponyvaregény :)

Ayrons - 2015. 11. 10. 19:17

Ez a sorozat a gonoszok felemelkedéséről szól ,amit Gordonon keresztül látunk vagy inkább a városon keresztül de inkább Gordon.
Am DarkEagle a sorozat vége az lesz Bruce Wayne felölti a jelmezt mert a városnak szükséges lesz egy hősre :) Készítők mondták szóval Wayne maradni fog.
Ez nem fog neked , alternatív képregény univerzumokat megvalósítani.

Képzeld Dick is volt Batman , vagy RedHood :O

Narakh - 2015. 11. 11. 20:30

Talán azért viszonyulok ilyen szentimentálisan ezekhez az adaptációkhoz, mert kimaradt az életemből a képregénykorszak. Akárhogy is, olyan darabok bújnak ki folyton a kaszám alól, amelyekre jóérzéssel nem szabadna több időt pazarolnom – Arrow, Flash, rólatok beszélek -, a Supergirlt meg már elkezdenem is hiba volt. Mégis mindig megússzák.

Ez a széria viszont azzal együtt maradt teljesen szerethető számomra, hogy a cselekmény a májusi évadzárótól kezdve csökkenő érdeklődést generál bennem. Talán a kapós karakterek teszik, de van a sorozatnak egy sajátos atmoszférája, amit máig marha jól fenntart. A Galavanes vergődéssel engem speciel nem vettek meg, Nygma Ridlerré “érése” viszont újabb és újabb kedves percekkel ajándékoz meg.

sehrezad - 2015. 11. 11. 21:53

De pocsék volt ez a 8-as rész, te jó ég… A börtönbelii Barbara-Gordon jelenet pályázik az év legrosszabb színészi alakítása címre, pedig vannak azért versenytársak.

Narakh - 2015. 11. 11. 22:56

Érdekes, nekem például épp ezek a jelenetek hoztak újra kellemes színt a cselekménybe (már ha a kihallgató szobára gondoltál). Az eltúlzott teatralitás eddig is szerves része volt a dialógusoknak, az említett jelenetben ráadásul a karakterek maguk is mindketten szerepet játszanak, amire a mimikájukkal reflektálnak is. Szerintem elég jól megcsinálták, bár egyébként is szeretem Barbara karakterét.

No persze nem kötelező ám egyetértenünk, akkor nem volna miről beszélgetni. :)

Enzo - 2015. 11. 13. 21:04

2×08
A nyitás egész jó volt, rég láttunk álom/képzelgés jelenetet.
Galavan ügyesen fűzte Bruce-t, de azért Alfred is a színen van, és egész jó volt a kettejük közös jelenete, szerintem most remekül játszott Pertwee és Mazouz is.
Őrült Barbara szintén remek karakter, persze túlélte, hogy behozhassák később.
Azon meglepődtem mondjuk, amikor Lee dokinénit is betolták a templomba. A legszebb viszont az volt, amikor Barbara megkérdezte Lee-t, hogy tudja-e hogy került vissza Gordon a rendőrséghez, arra számítva hogy majd jól bemártja, erre az meg elmesélte :DD milyen meglepődött fejet vágott! Szerintem ott “eltört” benne valami.
Galavan elég gyorsan lebukott, gyanús ez nekem. Szegény Bruce, elégett a papír…remélem azért egyszer kiderül, ki ölte meg a szüleit.
A vége pedig nagyon felhúzta a részt…Pingvin és Nygma együtt? Oh my… *-* ebben látok potenciált!!

Mélypont:
Gordon-Barbara csók? Wtf? Még ha csak direkt előre eltervezett volt, akkor is…valahogy ez most olyan indokolatlannak tűnt, meg valahogy Lee se háborodott fel rajta eléggé.
A t-bone karambol meg az egyik kedvencem volt…amíg nem használták túl. (Már ebben a részben volt egy korábbi jelenet, ahol megéreztem, és később tényleg lett.)

BTW…észrevettétek, hogy Nygma kocsijának a rendszáma RIDL LVR? :D

Cardas - 2015. 11. 17. 19:00

Na, a tegnapi részben Nygma és Pingvin közti beszélgetést nagyon jól megcsinálták, illetve a résznek magát ezt az egész szálát. Viszont a Gordont levadászó hitmanek elég súlytalanok voltak. Egyszerűen mindegyiket piffpuff legyőzte Gordon, nem is volt kérdéses, viszont ami a rész végén történt, biztos nyomot hagy a karakterben, fejlődni fog tőle, és ez nagyon tetszett. Joker utalás a rész elején szintén szép kacsintgatás volt, és örültem hogy barb végre nem szerepelt, ki tudja miért, rémesen irritáló és erőltetett. Továbbra is önnek szurkolok Mr. Cobblepot!

DarkEagle:
“Látom nehéz volt felfogni hogy nem láttam a LOST-ot így arról nem tudok véleményt alkotni. Ez egyébként is csak a te véleményed nem mindenkié.”
Ha nem láttad, nem tudhatod mi volt benne. Teljesen kiszámíthatatlan (rossz értelemben szerintem), nem volt előzménye, logikus magyarázata semminek, csak bedobták az ötleteket, és utólag visszatekintve sem utalt semmire értelmesen a sorozat, amiből rá lehetett volna jönni a dolgokra. Kb olyan, ha elakarod képzelni, mintha a Gothamben egyszer csak beugrana Batman, akiről kiderül hogy a jövőből jött ahonnan Zatanna küldte vissza Detective Chimp tanácsára. Tök kiszámíthatatlan és oda nem illő. Nagyjából ilyen volt a Lost, és nem túlzok :D

Enzo - 2015. 11. 21. 18:08

2×09
Hm, Eduardo mint későbbi Joker eszembe se jutott valamiért a rész nézésen közben, de mindenesetre stílusos állat, remélem szerepel még. :D

Ez a “Gordon legyőz egy tucat bérgyilkost” dolog valóban sántított, még az elsőnél elhittem hogy nem a legdrágább emberét küldi oda a nő, de egy idő után már túlzásnak éreztem.

A Nygma-Pingvin szál viszont állat, Ed beszéde ami megváltoztatta Pingvin hozzáállását, na az nagyon ott volt a szeren, wow. Jó páros lesz ez, én érzem.

Töredékek:
-Volt liftzene alatti kemény jelenet, tiszta Helix :D
-Bruce “megyek, lefekszem” terve rém átlátszó volt, de szerencsére Alfrednak is annak tűnt :D
-Kik ezek a tesók a végén vajon?

ádám - 2015. 11. 22. 11:15

Enzo: -Kik ezek a tesók a végén vajon?

Árnyak Ligája..? első tippem ez lenne az eddigi ismereteim alapján, de valószínűleg tévedek

DarkEagle - 2015. 11. 23. 19:07

Tuti hogy nem az Árnyak Ligája, egyrészt teljesen más az öltözetük és itt most nem az Arrow-s Ligára kell gondolni. Plusz ezek inkább szerzetesek. Ráadásul a Ligában nem hívják egymást testvéreknek hiszen van Ra’s meg a lányai és ennyi. A többiek csak kutyák. Vannak persze különlegesebb tanítványok mint Batman vagy Kanári. De ennyi igazából. Mivel Galavan nem comic karakter így nem igazán tudni kik a csuklyások.

Viszont Flamingo az szóval őt még tuti látjuk. :D

Nygma és Pinvin baromi jó páros lesz. A naiv kapitányból meg már kezd elegem lenni hogy azt hiszi törvénnyel ér bármit is Gothamben. :D

everest456 - 2015. 11. 24. 12:03

A csuhások az Order of St. Dumas rend tagja

2×10
Wow, egész jól pörgették az eseményeket, bár tartok tőle, hogy az őszi finál egy nagy elnyújtott leszámolás lesz.

Bruce: egész jó volt a srác, viszont tartók tőle, hogy az évad második felében a Wayne gyilkosságra fognak fókuszálni….

Na mindegy, várom a félévadzárót. Eddig (számomra) várakozáson felül teljesít az évad.

Dark Energy - 2015. 11. 24. 20:25

Sokáig azt hittem, hogy Galavan, R’as al Ghul lesz, megvan benne annyi, mint Jerome-ban volt Joker, de megint csak olyan ismert karakter elemeket használtak, hogy úgy érezzük, mintha.

A srácot én nagyon dicsérném a mostani részben nyújtott alakításáért, mert volt olyan pillanata, amikor úgy reagáltam, hogy végre, végre, szevasz Batman.

Brigante - 2015. 11. 26. 21:53

Hát nekem ez az èvad bejövös…. Szerintem Jerom mèg nem halt meg… Csak valahova elraták :-) túl jó volt, hogy kiirják. Remèlem.

torjack - 2015. 11. 29. 16:11

Jerome halottabb már nem is lehetne…ez azért elég egyértelműen kiderült.

Enzo - 2015. 11. 29. 20:35

2×10
Jóféle felvezetés volt, a finálé trailere meg szerencsére nem lő le sokat.
Kezdjük is a hét idézetével, meglepő módon Barnes-tól:
“Is the universe normally like you this much, detective?”

A Bruce-Cat-Silver szálon a nagy átverés szerintem zseniális volt, nem hittem volna, hogy ezt mind Bruce és Selina találták ki, de királyul sikerült. (Attól eltekintve hogy ugye Silver úgy néz ki, hazudott)
Ez a (Tom nevű?) ír fickó rendkívül stílusos gazember, remélem látjuk még. (Most esik le, hogy milyen Joker-sebe volt)
Bruce kezd felnőni, na, ebben a részben igazán jót nyújtott.
A másik szálon Gordon is jól átvágta a szerzetes csávót, az is tetszett :D

Pluszpont az Alfred-Tabitha harcjelenetért. Gordon viszont most már ne kerüljön ennyiszer életveszélybe, ha tudjuk, hogy úgyse hal meg. (Vele csak nem húznak egy Jerome-ot…)

noodles - 2015. 11. 30. 22:45

Enzo: a joker sebes Tommy Flanagan és azok igazi sebek rajta, nem kell a sminkeseknek bajlódniuk, készre kapják a rosszarcút :D

Pipacs - 2015. 12. 01. 10:38

Mindig berántanak, pedig úgy állok neki a heti részeknek, hogy unom, nincs kedvem, aztán leragadok elé…
Bruce végre megérkezett. Az a pillanat, amikor Silvernek megmondta, hogy téved, na az volt A pillanat.
Alfred király, imádtam, ahogy bunyózott az eszelős csajjal! Kíváncsi vagyok, kikerül-e a szeméttelepre, vagy vhol levetődik a kocsiról?
Harveyt megzabálom, a főnökös kiakadása a heti nagy húzása. :)
A Nygma-Pingvin szál idegesít, nem tudom hova fut ki, de nagyon unom. A dokinénit szintúgy.
Gordon valóban mindig nagy szarba kerül, és tényleg tök feleslegesen, egyetértek Enzo-val.

DaMan - 2015. 12. 01. 11:46

Na, hát ez emberes rész volt. Bár az erős negatívum nálam, hogy nem hagyják kimúlni Galavant, annyira azért nem volt extra. Tabitha és Silver maradása még akár jó is lehet, ha mondjuk az ötödik évadig nem veszik őket elő. De kétlem, hogy ennyire rám szabnák a sorozatot.
Az mindenképp pozitívum, hogy Bruce karakterét végre sikerült elviselhetővé írni, így már csak Gordont kell kevésbé G.I.Joe-ként kezelni. Vagy ami talán a jobb ötlet, hanyagoljuk a drámát körülötte, tolja az akciót. Az működik.

Neoprimitiv - 2015. 12. 01. 17:32

Bruce “kikupálódása” valóban jó volt, de ettől eltekintve nekem minden téren várakozás alatt maradt a félévad vége.

Először is írhatnának végre valami olyan jelenetet szegény Ben McKenzie-nek, amelyikben nem annyi a feladata, hogy A) elszántan mereszti a szemét vagy B) bután mereszti a szemét. A gyerek-házasság szálról ugyan most azt mondták a készítők, hogy eredetileg is tervben volt, nem csak MB terhessége miatt írták bele, de vessenek a mókusok elé, én zéró kémiát érzek a két karakter között. (Ami a hét vicce, hiszen a valóságban is ő az apuka, de mégis.)

A Galavan és a Barátok szálat is számomra sután rendezték le, a nagy bunyó olyan Ötvös Csöpis színvonalú volt. Az nekem is negatívum, hogy Galavan is túlélte, szerintem ebben a vérbosszús sztoriban nincs több szufla. A képregény rajongók biztosan elolvadtak Mr Frigó megjelenésétől, nekem akkora pluszt nem jelentett, majd kiderül, mihez kezdenek vele.

Még mindig Oswald és Nygma az a két karakter, akik miatt nézem a sorozatot, illetve időnként Alfred és Bullock, már ha kapnak használható anyagot.

DarkEagle - 2015. 12. 03. 16:44

@Neo: LOL én nem is tudtam hogy együtt vannak azt meg pláne hogy tényleg terhes BM. Mondjuk nem is követem ennyire az eseményeket. De azért vicces. Ahogy mondod ez szerintem ilyen utólag belemagyarázás de a sorozatnak talán jót tesz majd hogy nem Barbi lesz a felesége és a gyereke(i) anyja.

2×10-11:

Egyben néztem a két részt és számomra zseniális volt. Pláne a 10-es rész. Bruce irtó sokat fejlődött és igaz számítottam rá hogy Silvert átvágják de arra azért nem hogy Selinával csinálták ketten. Azt hittem Alfred alkotott. Nagyon Batmanes volt Brucy azzal a hideg tekintettel. :D A végére még Silvert is megkedveltem tök poén hogy lelépett a szadómazó nővérrel. Remélem még látjuk őket. Végre Alfred is kezdi elviselni Cat-et de hát na. És persze Fox apánk is megcsinálta a vinyót szóval jövőre jöhet a Wayne gyilkosság.

11-es rész nem ütött akkorát mint a 10-es de nem volt rossz. Engem a kapitány csóka már nagyon irritál. Látja hogy mi folyik a városban de mégis törvényesen akarja kiiktatni Galavant. Jó lenne ha felébredne vagy kiírnák a francba. Bullock még mindig remek. Nygma és Pingvin dettó.

Lee terhessége meglepett hisz nem tudtam a bulvár hírekről. :D viszont így legalább érdekes fordulatok lehetnek Barbival hisz így talán már letisztázták hogy nem ő lesz végül Gordon felesége stb. Nekem az a jelenet amikor Pingvin agyonüti Galavant nagyon átjött még Jim szemszögéből is. Egyre mélyebbre süllyed szóval nagyon érdekel mi lesz ebből.

És hát Mr. Freeze-re is kíváncsi vagyok bár kicsit túlságosan hasonlít külsőleg a Flashből Capitan Cold-ra. :D

Ami viszont nagyon nem tetszett hogy visszafogják hozni Fish-t is. Legalábbis a rész végi jelenet erre utal a laborban. Jut eszembe Pingvin szépen lenyomta Galavan torkán az esernyőt. :D

DarkEagle - 2015. 12. 03. 17:21

Ja amúgy ez mekkora poén volt már mikor Bruce kb szerelmet vall Selinának, ő meg. “Oké, nem gáz ha ellopom az egyik kocsid?” Hiába na.

Ez a mondat meg mehetne a hét idézetei közé:

“Fox, Cat, Cat, Fox.” by Gordon. :D

Enzo - 2015. 12. 04. 00:54

2×11 – félévadzáró
Az előző rész jobban tetszett, de a vége eléggé feldobta ezt is.

Most pontokba szedve megyek:
1. Jim ahogy felébredt, hát szerintem weirdest morning ever: csontváz az ágya mellett + Nygma és Pingvin énekel :D

2. Alfred milyen GTA módban nyomta a megmenekülése után :D

3. Na, Lee kijátszotta a terheskártyát. (Tök elfelejtettem hogy Baccarin terhes IRL…) Jim meg érvelhetett volna azzal, hogy Galavan kiiktatásával Lee-nek és a babának is egy szebb jövőt próbál biztosítani.

4. A Silver-Bruce játszma komoly volt, végig érezhető volt, hogy a szökés kamu, de ennek ellenére jól sikerültek a jeleneteiket, és ó igen, Bruce végre felnőtt és tököket növesztett, taps, nagyon kellett ez a sorozatnak.
“I don’t love you. I pity you.”

5. Micsoda szupercsapat alakult Theó ellen: Jim,Alfred,Harvey,Fox,Pingvin…
(BTW Fox hol volt eddig? Most olyan hirtelen lépett be újra.)

6. #hétidézete: “Cat, Fox. Fox, Cat.” :D

7. Tabitha “árulása” fel volt vezetve, de azért egy picit így is meglepett. Tippre még visszatér, meg talán Silver is.
(tele van eyecandyvel ez a sorozat)

8. Hű, a vége (Indian Hill+extra jelenet) tömény volt, vissza kellett néznem.
Professor Strange?
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy tényleg a DC univerzumban vagyunk-e :D (Dr.Strange miatt ugye)
Fish teste is mintha feltűnt volna…
A fagyasztós emberről meg azt hittem először az öltözék miatt, hogy Firefly, de aztán rájöttem hogy a csajt már elintézték. Bár pont a 2×06-ban láttuk utoljára Indian Hill-t…jó lenne valami bővebb lassan, a második félévadban erről a helyről.

DarkEagle - 2015. 12. 04. 13:06

@Enzo: Fox eddig a cégre figyelt és közben a gépet javította. :D

Fish nekem is feltűnt de egyáltalán nem tartom jó ötletnek visszahozni őt. A végén pedig, igen jönni fog Dr. Strange csak nem a Marveles hanem Hugo. :D

zoo - 2015. 12. 05. 02:42

Még mindig B-kategória, de 1-2 szinttel simán jobb az előző évadnál. Tetszik, hogy minden fel van fűzve a főszálra, nem kell ilyen bugyuta lufisgyilkosokat nézni. Remélem ezt a vonalat viszik tovább Hugóval és a doktorral.
Ami viszont bosszantó számomra, hogy sorozatos szinten elég jó közelharcok vannak, mégis szanaszét vágják a jeleneteket, pár hosszabb snitt helyett, legtöbbször indokolatlanul. Ide sorolom a Gordon lesüllyedését. Az egész félévad erről a moralizálásáról szól, és amikor megtörténik, akkor kapunk két közelit a két főszereplőről, pár pillanatra(mikor gyönyörű lett volna egy Sin City Hartigan öngyilkosságához hasonló beállítás, háttérben a Pingvinnel)

deku82 - 2016. 01. 01. 23:57

Az ünnepek között 6 nap alatt letoltam az eddigi 33 részt. Röviden, nekem készült ez a sorozat. :) 10/9. Minden karaktere tetszik, a logikai hibák se érdekelnek. Valamiért elhiszem, hogy ez egy képregényes Gotham. Elolvasva az eddigi több mint 500 kommentet a sorozatról, majdnem UFO-nak érzem magam, hiszen a 6/10, és a “megint kaszálom” a jellemzőek.

Amiért nem 10/10: mert daráltam, és tudom, hogy hetiben nézve kisebb lenne a varázs. Ettől félek most a legjobban, hogy februártól már én is kritikusabb leszek vele. De ilyen minőségben felőlem 10 évados is lehet. :)

s7abo - 2016. 01. 10. 21:29

Nekem a második sokkal jobban tetszik, mint az első éved. Sokkal sötétebb. A karakterek is szépen fejlődnek a színészeikkel együtt. Végre kezdenek ráérezni a szerepükre. Gordonnak még mindig nincs semmi arcjátéka, nem is értem, miért nem ő a “Kétarc”? Több úgysincs neki. :)
Alfred továbbra is a leglazább, legkeményebb arc az egész sorozatban.
Bruce is szerencsére kezd tököt növeszteni (ahogy már előttem is írták), jót tett neki.
Végre átváltoztatták Nygmát is. Most a lúzert kell játszani a rendőrségen. Bár szerintem Gordon azért kérdez tőle párat Pingvinről. És hogy lehervadt az arca, mikor Fox csuklóból megfejtette a rejtvényét!
A csajok hozzák a kötelezőt, de sok extrát nem látok egyikben sem. Jól néznek ki, bunyóznak, csábítanak, terhesek lesznek, stb. De egyik sem tűnik ki a többi közül. Talán még Cat.
Összességében független sorozatként sem rossz, de úgy nyilván kicsit összefüggéstelen lenne. Sokkal több sokkal rosszabb sorozat fut sok-sok éven keresztül csupán a hype miatt. Ez legalább kicsit különbözik egy n+1 helyszínelőkhöz képest.

passauf - 2016. 03. 01. 16:47

Nagyon jó volt a rész, ugyanolyan minőségi mint eddig.
Mr. Freeze felvezetése nagyon jó lett! Fene gondolta volna, hogy Jim Gordon rossz kiejtéséből lett a neve. :D

Nagyon kíváncsi leszek mi lesz most Pingvinnel, hogy tudja majd megint felépíteni a birodalmát a nulláról

Hugo Strange karaktere is nagyon jó lett, vajon az évad másodok felében ő lesz az ellenség? A “see no evil, do no evil” jelenet nagyon durva lett, egyszerűben hátborzongató volt.

Yooha - 2016. 03. 04. 08:35

Csodálkoztam, hogy Strange-nek miért nincs haja, meg hogy tudtommal ő valami mágus. Aztán megnéztem, hogy az Dr. Strange, és Marvel…

Enzo - 2016. 03. 12. 12:22

2×12 pótlás
Na, végre visszatért a Gotham!

1. Butch annyi mindenki alatt szolgált, most végre ő a főnök. Tabitha meg betársulna, hááát, érdekes páros lennének. (Remélem Butch kezére még szerelnek 1-2 dolgot, ez a fúró vicces :D)

2. A megfagyasztott fekete rendőr csaj tök úgy nézett ki, mint officer Parks, de hát őt ugye megölte Flamingo. :O

3. Hétidézetei: “This is my amused look.” /Barnes/
és persze a “See no evil, do no evil!” Nigeltől, azért ott eltátottam a számat, nagyon kemény jelenet volt. :O

4. Hugo Strange marha jó kis extravagáns karakter lett, kíváncsi vagyok rá, eddig jól hozza BD Wong.

5. Lol, Jimék ha sziréna nélkül mennek a gyógyszertárhoz, simán elkaphatták volna Fries-t…

6. Amúgy vicces a Fries-Freeze áthallás, jól a szánkba is rágták. De végre egy sorozat, ahol foglalkoznak a nevek kiejtésével, tökre bírom amikor az ilyen nyomozós ügyekben telefonon át első hallás után tökéletesen le tudják írni mindenkinek a nevét, nem kell betűzni meg ilyenek.

7. Victor motivációja alapvetően egészen megható és aranyos lett :) Eddig szimpatikus “főgonosz”.

8. Pingvinnel kéne valamit kezdeni, mert kezd elhalni a szála. Vagy írják ki, vagy essen át valami agymosáson. Ja és Nygma is várós, hogy mikor lesz belőle komolyabb negatív karakter.

passauf - 2016. 03. 16. 12:36

A legjobb képregény alapú sorozat most a Gotham. Ez a sötét világ annyira bejön, hogy egyszerűen Batman se kéne bele. Élvezet nézni a rengeteg gonosztevőt és a remek színészek játékát. A sorozat leggyengébb pontja Bruce, de az e heti részben ő is egész jó volt. Kíváncsi leszek arra, hogy Bruce most addig nem jön vissza míg Batman nem lesz vagy ez csak valami kisebb “tanulóút”.

Ahogy pedig folytatták Joker születését az valami zseniális volt. Azt hittem, hogy az évad eleje óta elfelejtették Jerome átkát, erre meg most kiderül, hogy igen is van hatása.

Enzo - 2016. 03. 16. 15:58

2×13
A nyitó képsor marha látványos volt, továbbá tetszett az Arkham szál (és Pingvin) bekötése helyszínileg a történetbe. Pingvinnel egyébként veszélyes “játszania” Gordonnak, tuti lesz még szerepe annak, hogy Strange hallotta az igazságot Galavan megöléséről. (Már ha meghalt Galavan, ugye, az utolsó jelenet alapján.)
Strange segítsége is jó csel volt, szerintem ő lesz inkább a főgonosza az évad 2.felének, ez a Freeze szál ennyi volt egyelőre, még így is, hogy (naná) nem halt meg Victor. (Gyanús is volt, hogy mennyire beharangozták, aztán 2 részig tartott volna csak.)
Amúgy le kellett volna fagyasztani Norával együtt az A16-os használatával, aztán akkor együtt is felébreszthetőek, és Mr.Freeze is ki van vonva a forgalomból…vagy csak én vagyok túl humánus??

Edrick - 2016. 03. 17. 15:06

Húha, ez tetszett. :) Bár a cím alapján Clayfacet vártam volna, legalábbis valamiért arra asszociáltam, de Solomon Grundy mint szembekötős játék jó volt :) Pingvin szálára kíváncsi leszek, fura, hogy már most kiengedték, de hát nyilván nem véletlen. Személyes kedvencem Alfred, a visszavonult 007-es, ő mindig jó, de külön öröm volt megint újra látni ezt az oldalát is. Ha már Alfred, akkor Brucet is említsük meg. Ez a gyerek a másfél évad alatt véleményem olyan pozitív irányban mozdult el, hogy öröm nézni, miként halad azon az úton, amely majd elvezeti tudjuk hová :) Nigma körül szorul a hurok, de nem feltétlenül Gordon miatt, ez az üldözési mániás dolog nem rossz. Ja és hát az a klub, tényleg volt hatása annak a jokeres dolognak.
Csak azt tudom mondani, hogy fejlődik ez rendesen, pláne, ha megnézzük, honnan indult 2014 őszén. Hétről hétre várom. És itt legalább most már nem lesz plusz szünet, jöjjön, jöjjön! :)

deku82 - 2016. 03. 17. 20:17

Az “első” 3 rész most annyira nem jött be. Nigma és Pingvin minden jelenete szuper, de összességében mégsem szippantott be igazán. A HoC-ból M. alaposan meglepett, nehezen tudtam elvonatkoztatni… Ettől még várós!

Edrick - 2016. 03. 22. 16:44

Te jó ég, ez most belement a sűrűjébe.
Másfél évig csepegtetik itt nekünk Nygma szálát, erre most megkaptuk. Az üldözési mánia által hajtva kellő munkával és precízióval záratta be Jimet, és nem is lehet azt mondani, hogy jogtalanul. Mindig is tudtuk, hogy van sütnivalója, de jó volt látni nem csak egy jelenetre lezárva. Bruce.. Én nem tudok mit mondani. Eszméletlenül fejlődik még mindig, ez a környezet nagyon jó volt.
Egy kicsit talán csak Pingvin apját éreztem elsietettnek, vagyis hogy körülbelül 30 másodperc alatt kitalálta, hogy apa-fiú kapcsolatban állnak. De tisztelet Paul Reubens-nek, szép kacsintás tudva úgy, hogy ’92-ben is ő játszotta Pingvin apját. A család többi tagjáról leír ugye, hogy ők elküldenék egy melegebb éghajlatra. Remélem, a jövőben több közös Ed-Pingvin jelenetet kapunk, mert az új család mellett akár Nygma is lehetne az, aki észhez téríti, ugyanakkor Nygmának viszont egy potenciális veszélyforrás, ha rögtön rohan a rendőrségre, hogy mit is csinált Ed, mert elég sok mindenről tud.
A véleményem továbbra is az, és remélem, még sokszor elmondhatom ezután is, hogy ez a sorozat mostanában hozza, amit hoznia kell.

Dark Energy - 2016. 03. 22. 19:43

Ez bitang jó rész volt.

DaMan - 2016. 03. 22. 21:03

Na igen, amennyire tapogatóztak az első évadban, annyira belementek a másodikban. Van itt minden, szerintem nincs néző, aki ne találna magának szimpatikus szálat/szálakat. Ráadásul még a tarsolyban is ott van egy-két ász. Örülök, hogy így nekifeküdtek ahelyett, hogy beletörődtek volna a középszerűségbe.

passauf - 2016. 03. 25. 11:12

Hihetetlen ez a sorozat. Eddig is nagyon jó volt, az egyetlen gyenge pont Bruce volt. Erre ő is egyre jobb. A színész nem csak magasabb, hanem tehetségesebb is lett. :)

És végre, 1,5 évad felvezetés után megszületett Riddler. És még a ruhája is olyasmi volt. :D

De király lenne, ha a Gotham készítői csinálnák az Arrowt is. Akkor nem csak komoly és sötét próbálna lenni az a sorozat, hanem az is lenne.

Edrick - 2016. 03. 29. 17:38

Falcone :) Ez váratlan volt, tudnak ők meglepőeket húzni rendesen. Azt reméltem, Pingvin apjából többet kapunk, de az elején már lehetett érezni, hogy meg fog halni. Nagyon érdekel, hova fognak jutni ezzel a mostoha család dologgal, mert most csak szappanoperákat megszégyenítő módon áskálódtak :)
Ha Gordon és Pingvin mostohaanyja összetalálkoznak, akkor majd ki lehet jelenteni, hogy mini O.C. reunion? :)
Igazából csak a végén tűnt fel, hogy se Bruce nem volt, se Nigma, vagyis ő csak egyszer. Pedig a múltkor nagyon jók voltak mindketten, ezt így szüneteltetni, hát.. remélem majd jövő héten. :)

Még, még, még! :D

U.i.: Az egyik börtönös jelenetnél, amikor megjött Harvey, csak nekem tűnt úgy, hogy az egy az egyben az a díszlet, amit a Daredevilben is használtak a múltkor Fisk és Punisher első beszélgetéséhez?

Dob - 2016. 04. 01. 14:18

Edrick: szerintem is ugyanaz a diszlet volt

Poghy - 2016. 04. 03. 13:42

2×16:
A nyitójelenetet nagyon durván jól eltalálták. Azóta többször is visszanéztem, hát eléggé megadja az alaphangulatot. A rész amúgy korrekt volt, Don Falcone engem is meglepett, plusz Ben McKenzie is jobban odarakta magát most. Pingvin szálán meg inkább az építkezés ment, meg az új karakterek bemutatása. Gondolom majd az örökösödési harc fogja visszahozni a régi Pingvint. Lee elvetéléséhez meg lehet, hogy Barbarának is volt köze.

Továbbra is várom, hogy Cat mikor örökli meg Tabitha ostorát, mert szerintem onnan lesz neki. :)

Edrick - 2016. 04. 05. 15:15

OFF: tegnap nem volt? :O pedig még ebben reménykedtem, hogy legalább ez jó lesz a mai napban. Kár, tényleg azt hittem, nem lesz már szünet. Simán lehet, hogy benne volt a promóban, de pont ez az, ahol nem nézek ilyeneket, mert nem kell kedvcsináló. Hát, majd akkor jövő héten.

mSO - 2016. 04. 08. 09:13

“De király lenne, ha a Gotham készítői csinálnák az Arrowt is.” vannak azért közös szereplők a stábban ;)

Edrick - 2016. 04. 12. 15:08

Egek Ura, én szóhoz sem jutok. Én komolyan nem. Lehet, hogy köze van annak, hogy nagyon vártam már, de ez piszok jó volt. Harvey jelenetét az elején nagyon poénra vették, nem volt rossz, de Jim és Ed beszélgetése, na az 10/10. De mindkettő. Az “…or you don’t want to admit that there’s a monster in all of us?” akár lehetne a sorozat alcíme is, engem nagyon befogott. Azt hittem, az évad végéig húzzák Ed titkolózását, de nagyon váratlan volt, pláne ezzel a “tudtam, hogy tudod, hogy tudom” dologgal. Én nem tudom, hova legyek :D
Szépen összehozták Bruce, Nygma és Jim szálát, és tényleg sokat fejlődött a gyerek, ezért is félek most egy kicsit, hogy mi lesz így, hogy nem megy vissza az utcára.
És szegény Pingvin. A bullying rész nem igazán tetszett, de ha ez kellett ahhoz, hogy visszatérjen, akkor rendben van, örülök is, hogy nem húzták a végtelenségig, viszont ezt a családos dolgot kicsit alibinek érzem, mintha az íróknak nem lett volna ötlete máshogyan visszahozni a valódi énjéhez. Ettől függetlenül a végén a húsos jelenet nagyot ütött.

Igazából egy gondom van, vagyis inkább félelem: ha ez most ilyet szólt, akkor ugye nem fogyott el a puskapor? Az első évadban a hetedik résznél volt így egy erős rész és.. utána lejtmenet. Bár visszajött Barbara, és Strange is ott van még most már Eddel, remélem az utolsó 5 részre azért csak nem veszítenek a lendületből. De igazából ez köröket ver az első évadra már nagyon rég óta, szóval nem tudom, miért aggódok a mostani részek után :D
Nagyon szépen jön fel a sorozat, most már végképp megérdemli a figyelmet ;)

sunny97 - 2016. 04. 12. 18:27

Ez a 17. rész simán 10/10. Nagyon jól összerakták.
Nem gondoltam volna, hogy Nygmát ilyen hamar elkapják. Azt hittem, lesz még 1-2 titkos kis “akciója”. Kíváncsi leszek ezek után mi lesz a sorsa, mire fognak jutni vele az intézetben. Csak ne az legyen a vége, hogy a 3. évad már nélküle fog menni.
Pingvin visszatérése külön öröm. Hozta a formáját. :D
Bruce szüleinek az ügye kicsit erőltetettnek tűnik, igazán túl léphetnének rajta. Bár a 18. rész előzetese alapján lesz ‘jobb’ dolguk is, mint a nyomozás. :D

Enzo - 2016. 04. 12. 19:49

2×14 pótlás
-Micsoda utalás a Crane-formulára :)
-Mr.Cupcake érdekes karakter, tetszett :D
-Na, egy újabb Joker-utánzat Jeri személyében. Hát, nem egy Jerome, de azért nem volt rossz.
-Bruce-nál egész komoly a karakterfejlődés mondjuk az 1.évadhoz képest. Asszem itt dőlt el, hogy milyen lesz a hozzáállása, hogy hős lesz belőle és nem egy egyszerű gothami gyilkos.
-Végre elértünk a pilot óta Wayneék gyilkosához. Ideje volt. (Már ha tényleg Malone volt az.)
-Érdekes ez a Pingvin-újrahasznosítás. Nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy csak megjátssza, de talán Strange-et csak nem tudná átverni ennyire.
-Na, Nygmából talán lesz valami…esetleg az évad végére?

wondorog - 2016. 04. 12. 20:10

Nekem kezd olyan érzésem lenni, hogy Strange lesz, aki megölette a Wayne-eket, talán rájöttek a titkos kísérleteire.

DarkEagle - 2016. 04. 16. 22:02

“Nekem kezd olyan érzésem lenni, hogy Strange lesz, aki megölette a Wayne-eket, talán rájöttek a titkos kísérleteire.”

Ezen én is agyaltam már. Sorra engedi ki az elme roggyantakat az intézetből és hát az meg mindenkinek egyértelmű hogy nem poénból.

Bruce egyre jobb. Egyre inkább érződik belőle az igazi Bruce feeling. És végre életre keltették a gépet is. Kíváncsi leszek mi lesz belőle. Bár ezt a Selina szálat nem értem Alfrednél. Miért védi ennyire, tud ő magára vigyázni. :D Szokás szerint megint a végére húznak bele legjobban a készítők mert hát az egész évad egy nagy építkezés mindig.

Riddler vs Gordon valami zseniális volt.

Enzo - 2016. 04. 17. 01:25

2×15 pótlás:
Tyű, Nygma frankón felültette Gordont, zseniálisan lezavarták az egészet 1 rész alatt. Az elején az ellopott festményes nyomkereséssel kicsit Sherlock (1×03?) utánérzésem volt :D
Pingvinfater szál érdekes, a zárójelenete ennek a családi szálnak olyan volt, mintha meg akarták volna mérgezni Pingvint, de félbehagyták volna a jelenetet, furcsa.
Ivyt is rég láttuk, jó volt újra látni, és még megemlíteném hogy Tabitha milyen ügyesen parodizálta Oswald anyját. :D

Enzo - 2016. 04. 18. 19:19

2×16
Érdekes rész volt, csomó mindenkit nem is láttunk, 2 szál futott végig, néha ilyen is kell. Kicsit indokolatlanul gyorsan kikerült Gordon a börtönből, és egyelőre a Pingvin-szálat se érzem, hogy hova fut ki.
Tetszett Puck végtelen optimizmusa, a behúzható késes trükk Jim “megölésénél”, meg az eyecandy faktor Sashával. (a piros fülbevaló vmi utalás volt amúgy?)
Ja és yay, Falcone is back!

Succ - 2016. 04. 19. 09:07

SPOILER
Pedig hogy örültem, hogy megszabadultunk Galavantól…

De legalább van esély rá, hogy Jerome visszatér :D

Edrick - 2016. 04. 19. 21:18

Barbara szövege, amikor feltűnt a klubnál, csillagos ötös. Nem tudom, miért, de hihetetlenül bejött. És továbbra is pont annyira kattant, amennyire kell, ennek pedig csak örülni tudok. :) Bruce továbbra is remekel, Alfred a retired 007 szintén, és Gordon is a rész elejével különösen, le a kalappal! :)
Strange szála érthető okokból eddig nem volt pörgetve, de most rákapcsolnak, örültem, hogy viszont láttuk Fries-t, de bura nélkül a fején azzal a hajjal csak én röhögni tudtam, nem tehetek róla :D
És hát Galavan, igen, várható volt, ez egyre jobb lesz! :)
Csak azt sajnáltam, hogy Nygma ilyen hamar el is lett tüntetve Hugo süllyesztőjében, meg hogy nem volt Pingvin. :( De bebizonyították, hogy nélkülük is tudják tartani a szintet. :)

everest456 - 2016. 04. 19. 21:26

s02e19 Spolier

Eléggé kiszámítható volt a történet nagy része, fr azt, hogy megtalálták az összefüggés dr Strange körül az megint pozitív.

– Ellenben lezbo-Barbi vol. nagyon sok már kicsit unalmas
– Freezee-nél meglepett, hogy egy pszichopata állatot csináltak belőle, de szerintem esélyes, hogy pont ő fogja megölni a kedves doktort az évadzáróban
– Azrael (anno az éved első felénél elég sokan tippelték, hogy ő lesz az aktuális Azrael, végül is bejött nekik :D )

Már csak az a kérdés, hogy Barnes “useful idiot” vagy tényleg valami nagyobb haéacsak rángatja a háttérből

Évadvégi cliffhangerre ki mit tippel?
nálam a court of owls vagy ra’s al ghul (esetleg valamelyik lánya: Thalia v. Nyssa Raatko) felbukkanása van az esélyesek között

everest456 - 2016. 04. 19. 21:27

elnyelte az oldal a kommentem

Edrick - 2016. 04. 19. 21:59

Évad végi cliffhangernek? Passz. Minimális szinten lehet valami, de szerintem kerek lesz az évad. Court of owls esetleg, Ra’s is csak annyira, hogy Bruce csatlakozzon hozzá kiképzésre, Talia és Nyssa legfeljebb csak úgy, mint most Selina, semmit több.

Nem tudom, mi lesz a vége ennek az évadnak, de az odáig vezető útért nekem már megérte :)

everest456 - 2016. 04. 20. 18:27

egy kiterjesztett promo a köv. részhez. Akár ki lehet tenni a főoldalra is.

https://www.youtube.com/watch?v=lz0mtoB_y7U

Enzo - 2016. 04. 24. 01:41

2×17
Na ez a rész ott volt a szeren!

Először azt hittem, hogy Jim Harvey után a Wayne házba megy, de így ügyes volt a kikényszerített Ed-Jim faceoff. A Nygma lakásán levő jelenet elég csavaros volt, tetszett, a kakukkosórás lebukással és a villamosszékkel együtt.

Cory Michael Smith amúgy nagyon nagyot játszott a részben, meg a szövegei is ütöttek. Kicsit meglepően gyorsan lezárult ez a Riddler szál…jó, persze nyilván még visszatér valahogy, de elhúzhatták volna még 1-2 részen át. Szépen lassan mindenki Strange kezei között köt ki, Barbara visszaengedése mint kísérlet, na ez meg külön érdekes lesz.

A rész közepén felírtam, hogy Oswald szála bántóan szomorú (a bullying rész miatt) és kicsivel érdektelenebb, aztán meg nagyot néztem a váltáson. Aztqrva! A “Sasha, hmm… definitely more tender” jelenet, te jó ég…old Pingvin is back! Egy ilyen erős érzelmi reakció simán eltörölte Strange összes kísérletét és terápiáját?

DarkEagle - 2016. 04. 24. 22:43

2×18:

Baromi jó rész volt. Azrael feltámadt. Barbarát szinte már megsajnáltam. :D Bruce egyre jobb ahogy haladunk előre. Szegény dinó lányt nem kellett volna kiírni olyan kis cuki volt. :D

Évad végi cliffre azért nagyot ütne egy Batman beta bedobása. Egyre durvább a helyzet kéne már egy maszkos igazságosztó. Még ha nem is Bruce ugye, akkor is ott van nekünk Alfred vagy Jim. Thalia és úgy az egész Al Ghul család TELJES MÉRTÉKBEN kizárható, lévén ők már szerepeltek az Arrow univerzumban is fura lenne őket itt is látni kivéve ha ugyan azok játszanák itt is őket. Bruce-t elvinni kiképzésre csak így elég random húzás lenne.

Edrick - 2016. 04. 24. 23:04

Megint szünet? :( Úgy érzem, túl sokszor kiabáltam el, hogy ennél a sorozatnál már nem lesz pihenő, aztán mindig lett. Legalább csak egy hét, azt majd csak kibírjuk valahogy

Enzo - 2016. 04. 27. 00:16

2×18
Karen Jennings cuki volt a raptorkezével együtt :3 (Meg is néztem a színésznő nevét: Julia Taylor Ross :))
De hogy ennek mi értelme volt, hogy feláldozza magát…ennyire meg akarta védeni Bruce-t az egész Strange ügytől? Nem tetszett ez a döntés, még jó, hogy Fox hozta a B tervet, és rájöttek hogy ki a Filozófus.

Egyébként mindkét cliffhanger annyira kiszámítható és tökegyértelmű volt körülbelül a rész egyharmadánál, te jó ég, és ehhez képest eszméletlenül túlhúzták…mínuszpont.
Strange simán kitalálható volt (valaki újraindította ugyanazt a projektet mint ami Pinewoodban ment, na vajon ki?)
Galavan meg dettó (annyira látványosan nem mutatták az arcát, és Indian Hillben már csak 1 szereplő maradt, akit előhúzhattak a készítők…)
Amúgy ez az Azrael dolog nekem nem mond semmit, az univerzumban járatosabbak biztos örülnek neki. :D

Barbara látszólagos oldalváltásai ügyesek voltak, az Úrnő meg most esett le, hogy tényleg szerepelt már.
Butch-Tabitha-Barbara szövetség, ez meg érdekes lesz, amúgy a félévadban annyira eldugták az első kettőt, hogy az évad végére tuti kapnak valami fontos szerepet.

Kicsit amúgy kezd sok lenni a szereplő így, hogy mindenkit visszahoznak, lásd Barbara és Pingvin kiengedése, Fries és Galavan felélesztése (még Fish is visszatér? az kéne…). Ráadásul nincs is kibontva/eleget használva mindenki, pl Victor Zsasz nagyon rég volt (kár), Lee-t se láttuk rég, Pingvin be se fért ebbe a részbe, Ivy nem halad sehova. Kéne némi irtás az évad vége felé.

Egyébrandom:
-2 ilyen buta Blackgate őrt, a rabszállító eltérítése fájdalmasan egyszerű volt.
-Alfred kezdi elveszíteni Bruce fölött a kontrollt, a sorozat elején még simán nem engedett volna olyan dolgokat, amiket most eltűr.
-Egy pillanatig úgy tűnt, mintha mégiscsak kijött volna a 2×19 most hétfőn, de jobban átolvasva a fentebbi kommenteket, erről a részről írtatok ti is. :D Amúgy én örülök a szünetnek, így legalább beértem a vetítést.

Edrick - 2016. 04. 27. 01:18

Lee azért nem volt, mert szerintem ekkortájt szült Baccarin, és ugye pont Ben Mckenzie-től, csak hogy érezzük az iróniát. :) Bár ilyen szempontból meg enyhén szólva fura, meg kicsit talán kegyetlen is, hogy Lee a történet szerint elvetélt. Így nézve valamiért azt kívánom, hogy az legyen kamu, még úgy is, hogy elég szomorú volt az a jelenet, meg baromira drámai.

noodles - 2016. 04. 27. 13:07

elég fura, hogy így engedik ki arkhamból az embereket. szerintem ez nem lenne ilyen egyszerű, szóval azért bűnözők, ha már gyógyultnak nyilvánítják őket akkor nem a sima börtönbe kellene menniük?

torjack - 2016. 05. 01. 09:38

“Thalia és úgy az egész Al Ghul család TELJES MÉRTÉKBEN kizárható, lévén ők már szerepeltek az Arrow univerzumban is fura lenne őket itt is látni kivéve ha ugyan azok játszanák itt is őket.”

Ha beakarják hozni az Al Ghul famíliát, befogják. Tesznek magasról arra, hogy a CW mit kontárkodott a karakterekkel. Az egyetlen ami kizárható az az, hogy ugyanazok játsszák őket, akik a CW-nél. Legalábbis merem remélni.

Szerintem amúgy borítékolható, hogy valamikor (ha megéri a sorozat) behozzák őket.

Blobov - 2016. 05. 03. 13:05

“elég fura, hogy így engedik ki arkhamból az embereket. szerintem ez nem lenne ilyen egyszerű, szóval azért bűnözők, ha már gyógyultnak nyilvánítják őket akkor nem a sima börtönbe kellene menniük?”

Nem, ez nálunk se így van. Ha valaki bolond és emiatt mentesül a büntetéstől, de kényszergyógykezelésre ítélik, ha gyógyultnak nyilvánítják, nem kell már böribe mennie, hiszen az az alapvetés, hogy nem tehetett a bűncselekményről, mert hiányzott az ehhez szükséges beszámítási képessége.

everest456 - 2016. 05. 03. 19:54

na szóval 2×19:
Azrael= proto-batman (kicsit reverse knigtfall, főleg ha esetleg eltér az eredeti tervtől és elkezdi a rosszarcokat irtani)
Barnes: szerintem most már 100%, hogy senkinek sem a kutyája, hanem saját magától tölti be a hasznos idióta szerepet, remélem elhullik az évad végére

Nygma és Strange is érdekes úton halad, szerintem a saját kreálmányai fogják “felfalni” a dokit

everest456 - 2016. 05. 03. 20:05

-Hugo Strange: What we need is a good, heroic story
-Peabody: What we need is a good heroic dose of Thorazine, but you’re the boss.

Peabody annyira, de annyira jól eltalált a maga minimális képernyőidejével.

Edrick - 2016. 05. 03. 21:12

Ez olyan szépen összerakott volt, hogy mindjárt elsírom magam. :D
Strange zseniális, a rész eleji beszélgetésük Gordonnal kicsit fura volt elsőre, de jól átverték egymást, tetszett :)
Bruce és Gordon: “You need to be better” ez betette a kaput :) Annyi mindent lehetne még idézni ebből a részből, részemről sok fog majd menni a hét idézetébe.
Nygma okos, tetszik ahogyan manipulálja az embereket :) Peabody szuper, nagyon kell Strange mellé egy ilyen karakter. A professzort valószínűleg tényleg majd a saját kreálmányai ölik meg, de lehet csak ő is elmegy melegebb éghajlatra, mint Falcone. Alapból azt gondolnám, hogy olyan karaktert, akinek van később szerepe Batman szempontjából, azt nem ölik meg, de Maroni is meghalt, szóval nem tudom. Mondanám, hogy ha meghal, legfeljebb feltámasztják, de azokat meg nagyban ő végzi el, úgyhogy nem tudom :)
Ha már Batman, hogy nézett már Bruce, mikor Azrael ugrált köpenyes ruhájában? :D A maszkja mondjuk lehetett volna jobb is, mert számomra Iron Man/Crossbones/Deathstroke keverék volt, de amúgy nem volt rossz.
Hozta a most már szokásos szintet :)
Csak még egy kérdés: amikor Strange vitte le a könyveket, az Alice Csodaországban-t olvasta. Azt Mad Hatternek vitte le? :)

Dav3883 - 2016. 05. 05. 14:16

Persze hogy neki!

Durva idén a Gotham azt meg kell hagyni, sehol sincs már az első évados szenvedés hálisten.

És még 3 rész!!! Mi lesz itt a végére, te jó ég:)

LaCRossE - 2016. 05. 10. 14:01

Pingvin jól lerendezte Azraelt. :D

Edrick - 2016. 05. 10. 14:30

Ilyen nincs :D én nem tudom, hova legyek komolyan mondom. Éppen gondoltam, hogy Butchék az évad második felében nem sok vizet zavartak, de úgy is jól el voltak ketten, nem is nagyon hiányoztak. De ez, ez kész :D Még a szerelmi szálas dolog sem zavart, valahogy szépnek és szomorúnak hatott. Az egyetlen fura az volt, hogy gyakorlatilag Fish-sel is ugyanilyen volt neki tavaly, úgy látszik, nála ez valami átok vagy betegség, vagy csak szimplán baromira magányos, hogy mindig beleesik a mellette lévő nőbe. De még ezzel együtt is mondom, szép és szomorú volt valahogy mégis. Nagyon bele szeretnék kötni valahol ebbe a részbe, de nem megy :) Legalábbis itt nem, talán csak abba lehetne, hogy az előző részben lepattantak róla a golyók, legalábbis úgy rémlik, most meg simán lelőtte Gordon, még ha utána fel is állt.
De akkor is, én csak azt tudom mondani, amit eddig is: ez zseniális volt :D

LaCRossE - 2016. 05. 10. 15:54

Gordon most hátba (is) lőtte Azraelt, ott meg gondolom nincs páncél, ahogy biztosan van néhány pont elől is, ami nincs neki védve.
Bruce meg milyen kis kemény volt, hogy elütötte a kocsival, tetszik nagyon a srác eddigi fejlődése. Csak minek szállt ki a kocsiból, na az buta dolog volt. :D

Blobov - 2016. 05. 11. 05:57

“Good night, Fellas!” Priceless volt :)

Poghy - 2016. 05. 11. 16:38

Ez a rész most nagyon jól össze volt rakva. Cat és Nygma találkozása vicces volt a szellőzőben, itt is akadt pár jó beszólás (“Can you pick a lock?”). A régi Pingvin most is nagyon elemében volt. Bruce megint jó kemény volt, de a prímet mégiscsak Butch vitte a rakétavetővel. Ezek mellett szerintem a drámaibb jelenetek is rendben voltak.

Egyáltalán nem volt túlzsúfolt, és mégis belefért Hugo Strange, Pingvin, Cat, Nygma, Azrael, Firefly és Killer Croc egy részbe, bravó Gotham! :)

sledge - 2016. 05. 14. 18:37

Egy szó: Zseniális. :) Öröm nézni, mennyit fejlődött az első évad óta. :) Csak így tovább. :)

Enzo - 2016. 05. 17. 01:42

2×19 pótlás:
Továbbra is állat az évad. A Strange-Gordon beszélgetés az elején nagyon állat volt, Nygma alakításáért Arkhamben szintén jár a pluszpont.
Peabody hatlmas volt a Thorazine-es idézetekkel… ha nem 2 hete lett volna, azt mondanám #hétidézete :D
(Ezt az Alice Csodaországban szálat nem teljesen vágom, hogy jön ide.)
Szegény Barnes :/ pedig megint pont most bebizonyosodott előtte, hogy Gordon nem beszél hülyeségeket, Strange valóban feltámaszt embereket. Kellett az a jelenet is, amiben Tabby tudomást szerez a testvéréről, kicsit ők Butch-csal el vannak tűnve, de gondolom évadzáróra lesz fontosabb szerepük. Amúgy te jó ég, mennyi karakter van itt, és pont ez az évad, ahol kb senki se hal meg véglegesen, lehetne némi ritkítás köztük.

LaCRossE - 2016. 05. 17. 12:54

Ez a rész már megint mennyire eszméletlen volt!
El sem hiszem, hogy itt a Court of Owls. :D

Mindenki jó nagy szarban van, bár a legkisebb szarban talán Selina. Kíváncsi leszek a végjátékra nagyon.

Edrick - 2016. 05. 17. 14:04

Kifogytam a szavakból. Kíváncsi voltam, mi lesz jövőre, de feltehetően Court of Owls, szóval nem csalódtam :) Harvey-n meglepődnék, ha nem lenne belőle jövő héten ténylegesen kapitány. Hugo – Bruce 10/10, Clayface hihetetlenül jól lett megoldva, én én tényleg nem tudok mit mondani.

A képregényeket felületesen ismerem, de a behatóbban ismerőktől annyit kérdeznék, hogy Fish ki lett? Mert arra nem tudtam rájönni.

@Enzo: “(Ezt az Alice Csodaországban szálat nem teljesen vágom, hogy jön ide.)”
Feltehetően Hugoék felélesztettek egy Jervis Tetch nevezetű úriembert, akinek szintén nem volt emlékezete, és az Alice Csodaországban olvassa neki Hugo, így lesz belőle majd Mad Hatter :)

Edrick - 2016. 05. 17. 14:28

OFF: amúgy csak én vagyok egy kicsit letörve, hogy nem pörög a kibeszélő? Mármint ez a poszt szeptemberben indult, most van 206-207 kommentnél, a Legends of Tomorrow-é meg januárban, és ott már több van. Oké, az újonc, a társsorozatok miatt nagyobb lehet(ett) az alaptábora, meg minőségben is gyengébb, és a negatív véleményeket lehet, jobban le lehet írni, és a Gothamet ki tudja, hányan kaszálták el tavaly, de olyan szépen fejlődik, hogy azt várnám, jönnek ide írni róla az emberek. Tudom, az is tényező, hogy nem kommentelnek annyian, mint amennyien olvassák magát az oldalt, de valahogy mégis elszomorít kicsit a hanyagoltság és a két kibeszélő közti számbeli különbség :/ OFF vége

LaCRossE - 2016. 05. 17. 14:43

Edrick: hát sajnos ez van, én azért annak is örülök, hogy van annyi komment, hogy ne tűnjön el a sorozat az oldalsávról. És amúgy imádom a sorozatot, mégsem kommenteltem, szóval én is bűnös vagyok.

Ha ez vígasztal, küldtem winnie-nek nemrég egy finálé előtti írást. :)

Comedian - 2016. 05. 17. 15:03

Nagyon jó lett ez az évad. Az elsőhöz képest ég és föld a kettő.

Lehet, hogy spoileres lesz.

SPOILER!!!!

Amikor meg láttam az Alice Csodaországban jelenetet, akkor egyből arra gondoltam, hogy Jerome-ból lesz Mad Hatter. A mai rész pedig megerősített ebben, ugyanis Jerome teste már nem volt tartálybanés a készítők is nyilatkozták, ha jól emlékszem, hogy nem Jerome lesz Joker.

everest456 - 2016. 05. 17. 18:26

Most a kérdés csak az, hogy Strange-nek kegyetlen és fájdalmas vagy hosszú,kegyetlen és fájdalmas halála lesz, látva az évadzáró promoját. (vagy Peabody simán hátbálövi/szúrja)

Valamint adja magát a Firefly vs Frezee párharc

A Court gondolom a Talonokat akarja feléleszteni(vagyis képregények alapján ez adná magát)

Poghy - 2016. 05. 17. 21:01

Edrick: Szerintem Fish nem konkrét DC-s gonosz megformálója lett, csak visszahozták a WTF faktor miatt és olyan képességet adtak neki, ami passzol a megálmodott évadzáró forgatókönyvéhez. Ami pedig a másik témát illeti, a kibeszélő hanyagolásában én is ludas vagyok, jövőre majd igyekszem többet írni hozzá, mert a Gotham az idei fejlődésével bőven adott rá okot, hogy többet beszéljünk róla.

Na a Court of Owls rendesen meglepett, esélyes hogy őket a következő évadban fogják jobban kibontani. Basil Karloról hallottam pletykákat, hogy benne lesz az évadban, de már kezdtem róla lemondani, erre őt is behozták a végére. Bár nem tudom, mennyire sikerül őt majd karakterizálni az évadzáróban, remélem jövőre is fogjuk még látni. Szép kis “freakshow” gyűlt össze így évad végére az Arkhamba. :)

Egyébként teljesen jó rész volt, csak Pingvint hiányoltam kicsit, illetve Fish jelenlététől tartok, remélem jövő héten gyorsan kinyírják. Bruce meg Strange viszont nagyon ott volt.

Dob - 2016. 05. 18. 11:35

Kicsit egyszerű megoldás, hogy az indian hill-ben született minden szupergonosz a random hatással.

forzajuve - 2016. 05. 18. 21:52

Én is nézem még mindig, csak nem írogatok ide… Hát, a múltkori kérdésre válaszolva, hogy melyik DC-s sorozatot nézném tovább, ezt írtam, pedig nézem a LOT-t, Arrow-t és a Flash-t is. Vacilláltam Flash meg a Gotham között, de annyira jól ábrázolják a várost, meg ahogy látjuk, hogyan válik fokozatosan a kissrác Batman-né, hogy nem is kérdés, melyik a jelenlegi legjobb DC-s sorozat.

Edrick - 2016. 05. 20. 17:01

Húha, úgy érzem, több emberből is előhoztam a bűntudatot, pedig nem állt szándékomban, elnézést kérek :) Egyébként nagyon sokáig én sem írogattam ide, de szerintem fölösleges jobban belemenni ebbe, hogy ki, mikor és miért nem írt, az a lényeg, hogy most itt vagyunk :)

LaCRossE: igen, segít egy kicsit :)

Poghy: Erre mondjuk nem gondoltam, mint létező DC-s karakter Enchantress ugrott be (aki idén lesz a Suicide Squadban), hogy hátha ő az, de simán lehet, hogy tényleg nem konkrét alak, és a WTF faktor miatti behozatala is szintén esélyes.

Jerome maradjon csak Jokernek szerintem :) Mad Hatter is őrült, de valahogy más a kettő, Jerome szerintem eddig inkább Jokerre hajazott, mint Mad Hatterre. De majd kiderül, a készítők mostanában szoktak kellemes meglepetéseket okozni :)

Ayrons - 2016. 05. 22. 11:19

én néha néha beolvasgattam az itteni dolgokba és meggyőzetek , hogy térjek vissza a sorozathoz, második évad elején kaszáltam de az itteni pozitív visszajelzések meggyőztek. ÉS nem bántam meg. Egyszerűen zseniális a sorozat, Hugot baromira eltalálták és a Court of Owls *.* wáááááá. És ahogy hozzák létre a Batman gonoszokat, Kroki stb zseniális.

Bullock a legnagyobb arc :3

Enzo - 2016. 05. 22. 17:54

2×20 pótlás
Kicsit ilyen Gotham:Civil War lesz, mindenki visszatér, az összes halott is, és még az élők is sokan vannak. Ettől függetlenül ez ismét egy remek rész lett, a 2.évad 2.felére a Gotham is bőven felért a 8/10 szintre. :)

1. Harvey jó kapitány lenne, akármennyire is nem érzi úgy.
2. Eh, megint az “agymosott ember visszahozása” klisé Galavannel – gondoltam, de aztán meglepődtem, mert a visszájára fordult a dolog a Bruce-emlékek behozásával.
3. Az viszont kicsit zavar, hogy nem képesek rendesen kinyírni senkit – most Indian Hilltől eltekintve Barnes és Tabitha is “csak” életveszélyes állapotban van, valami legyen velük.
4. Annyira tudtam, hogy Selina összefut Pingvinnel a szellőzőkben :DDD Már amikor először felmerült, hogy bemegy egyedül, akkor sejtettem :D De hatalmas jelenet volt. “can you pick a lock” és utána Cat arckifejezése, priceless :D
5. #hétidézete1, Pingvin Galavanról: “I mean, if he wanted to wear leather, he should just wear leather. This is Gotham City. No one cares, right?” :D (de persze nem ez nyert…;))
6. Alfred és Bruce szétválnak becsukni az ablakokat, amikor jön Galavan. Gratulálok…
7. Hah, Indian Hill-ben felismertem Killer Croc-ot minimális DC tudással (Suicide Squad trailerekből kb)
8. Firefly is visszatér, szép…de azért Selináért elkezdtem aggódni (egészen a 2×21 trailerig)
9. Bruce-tól a garázsban a cipős trükk elég átlátszó volt, a kocsis elütés viszont adta.
És utána jött az évad legjobb jelenete!
“My last one got stuck in your throat, so I’m thinking about shoving this one somewhere else.
Jim, a little tip for next time: always bring the right tools for the job.”
és megjön Butch egy KIB@SZOTT AKNAVETŐVEL :DDDDDD sírok :DDD ezzel a zenével egyszerűen tökéletes lett az egész jelenet, újranéztem már, meg még fogom is :D

LaCRossE - 2016. 05. 24. 12:00

Az utolsó jelenetben csak szerintem volt benne Bane is?

LaCRossE - 2016. 05. 24. 12:01

Amúgy keserédes finálé volt, sajnos sok minden nagyon nem tetszett, de legalább a vége kárpótolt a dolgok miatt.

Comedian - 2016. 05. 24. 13:01

Nem volt rossz ez a finálé, bár kicsit alapozásnak tűnt inkább a következő évadnak. A végén a melák az vagy Bane vagy Solomon Grundy szerintem. Lehetett hallani Jerome-ot is egy pillanatra, meg egy zöld kalapos ürgét, amikor felszálltak a buszra. De engem most leginkább a cliffhanger foglalkoztat.

Edrick - 2016. 05. 24. 14:14

Hát, tényleg nem a legjobb volt, a felvezető részek jobban sikerültek, itt nagyon koncentráltak arra, hogy minél sejtelmesebben mutassák meg a “szörnyeket”. Meg nekem fura maga Strange is, nem az, hogy elbukott, az szépen volt megoldva, mi több továbbra is tökéletesen játszotta Wong, hanem volt a középen az a jelenet, amikor meglőtték. Először azt gondoltam, kicsit súlytalan a halála. Majd felállt. Komolyan? Egyik oldalról megpörkölték, a másikról meg lefagyasztották, Jim kétszer megpofozza, és felkel? Nekem ez nem tetszett.
Ed zseniális volt, de minden egyes alkalommal csak azért is visszazárták, már komikus volt egy idő után, pedig nagyon jól ki tudják használni a karaktert, de mindig visszadugni a cellájába, az egy kicsit sok.
Basil mint Jim nagyon jó volt, még nyilán túl átlátszó, de nagyon érdekel, mi lesz, mikor beletanul ebbe a szerepcserés-alakváltós dologba. Meg hogy egyáltalán gép nélkül hogy tudja majd változtatni magát, na az lesz az igazi.
Bane és Mad Hatter biztosan voltak, igen. Én a végére Tommy Elliot-ot mondtam volna valamiért mint hajléktalan Bruce, de elvileg ő már szerepelt egyszer a sorozatban, úgyhogy ez kiesett.

LaCRossE - 2016. 05. 24. 18:52

Elküldtem winnie-nek az írást, és hűűű… nem gondoltam volna, hogy ennyire negatív kritikát fogok küldeni, de szinte csak abból áll az egész, hogy mi nem tetszett, mi volt rossz.

Ez így utólag elkeserített, ennyire nem gondoltam rossznak a helyzetet.

Edrick - 2016. 05. 24. 19:59

Megértem a negatív kritikát a rész kapcsán, de attól magát az évadot még nem felejtjük el ;)

LaCRossE - 2016. 05. 24. 20:37

Persze, hogy nem! :P

Poghy - 2016. 05. 24. 23:50

Az évadzáró nekem se jött be annyira, mint az előző részek, kicsit el lett kapkodva. A legszomorúbb, hogy Fisht nem írták rögtön ki, nagyon nem szeretném őt a következő évadban látni. :( Remélem Bane se lesz, szerintem ő nem illene ebbe az idősíkba. Mad hatter mondjuk lehet jó lesz, de ez a mind-control téma már nagyon lerágott csont az összes DC-sorozatban. Killer Croc meg a Court viszont jöhet, szóval várós a folytatás.

Valakinek van ötlete, hogy a végén ki volt a “Thank you” csaj, aki kiszállt a buszból?

Dav3883 - 2016. 05. 25. 00:00

valami bruce hasonmás, de képregényfejjel semmi nem ugrik be. alakváltó csak nem lesz megint..

LaCRossE - 2016. 05. 25. 00:13

Csaj… XDDD

Bruce Wayne hasonmása, egyelőre nem lehet tudni biztosra, ki is ő. Én Thomas Wayne Jr. aka. Owlmant tippelném, mert ugyan miért ne lehetne most Owlman épp Bruce Wayne ikertestvére?

Meg is lehetne magyarázni, hogy ikreket vártak, és mondjuk a Wayne Enterprise egyik intézményében szülte meg Martha Wayne a gyerekeket (aminek akár köze lehet Indian Hillhez is), de azt mondták nekik, hogy az egyik gyerek halva született, közben pedig elvitték.

Ayrons - 2016. 05. 25. 17:26

Hush ?

LaCRossE - 2016. 05. 25. 17:46

Hush is lehetne akár, de egyrészt Tommy Elliot már volt a Gothamben, másrészt pedig erősen kétlem, hogy Hush gyerekként már megjelenne.

DarkEagle - 2016. 05. 25. 17:56

Az hogy Tommy Elliot volt már a Gothamben nem jelent semmit. :D Elvégre simán átalakíthatták őt is. De én kétlem hogy valaha is lesz Hush a sorozatban lévén a filmekben is jönni fog. Mármint az önálló Batman filmben tuti benne lesz majd. Épp ezért nagy nevek nem lesznek a szörnyek közt sem.

Egyébként nem lett volna rossz rész de mint finálé elég cink. Plusz Fish nagyon sokat rontott rajta és úgy fest jövőre viszontlátjuk még. Hihetetlen hogy az készítők nem látják mennyire ripacs ez a nő. A férje se egy színész zseni, de hozzá képest zseni, ráadásul kedvelhető bármilyen hülye karaktert is alakít. :D

Enzo - 2016. 05. 29. 17:40

2×21 pótlás
Szép felvezető volt, rengeteg szál fut, és mindenki nyakig ül a pácban.
Nygmának örülök, hogy fókuszban maradt, Selina ügyesen kivágta magát (meg előtte volt Firecat is), Fish visszahozása eléggé meh. A Court of Owls nekem nem mond semmit, de izgalmas szálnak tűnik ez a bagolyarcú nő és kis társasága, franc gondolta hogy Strange-et is felügyeli valaki.

Darabkák:
-Ivy megint feltűnt, de megint semmitmondó jelenetben…
-Megnéznék egy Firefly vs Victor Fries összecsapást :P
-Harvey hivatalos bikkfanyelven megfogalmazott szövege Azrael elintézéséről zseniális volt :D
-Tabitha? Barnes? Élnek/meghaltak?
-BD Wong marha nagyot játszik, de Peabody is zseni :D

#hétidézete:
“-Who killed Galavan?
-Which time?” :DDDD meg kellett állítanom a részt, annyira felröhögtem :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz