login |

Pilot: Limitless

2015. 09. 23. 16:10 - Írta: human

105 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Azt már láttuk, hogy a Minority Report folytatását miképp képzelték el a kinti tévék, szerencsére a Limitless-nél egy hangyányit jobban nyúltak az alapanyaghoz, és vették fel a történet fonalát.

limit1

Viszont a folytatásos tematika miatt ez a pilot magában inkább a film második része volt, ezért még nem látni benne a heti ügyes dinamikát, szóval muszáj lesz több esélyt adni neki. Ennek köszönhetően viszont a tipikus túlzsúfoltság nincs jelen az első részben, nem nyomoznak már most a későbbi társak közösen, hanem negyvenvalahány percben épphogy csak összehozzák őket.

A történet annyi, hogy a főszereplő élete a semmibe tart, zenészként próbál pénzt keresni, míg a barátai szépen lassan felnőnek, gyereket vállalnak, komoly állásuk lesz. A szülei sem tartják sokra, szerintük már nem viszi semmire. Ekkor kerül a képbe egy régi barát, aki megdobja egy NZT-bogyóval.

limitpisztoly

NZT: egy drog, amitől az ember az agyát maximumon tudja használni. Nem erőltetik már a 10%-100% dolgot, főleg így a Lucy utáni évben, csak azt, hogy a szer hatása alatt az ember minden emlékét képes elérni, és átlátni az összefüggéseket, rendesen kapcsolni az információkat.

A csavar, hogy amikor újra kérne a barátjától NZT-t “csak még egy adagot”, akkor holtan találja, és az FBI kopogtat az ajtón. Miért pont az FBI egy sima gyilkosságnál? Ők is nyomoznak a szer után, és nem is a hulla miatt jöttek eredetileg. Szóval így a pilotban jöhet a menekülés, a nevének tisztázása, és minden, ami ezzel jár. Később persze hősünk segíteni fog az FBI-nak, tippre nem csak sima gyilkosságoknál, de majd meglátjuk.

limitzoom

Csak a film rajongói miatt mentem bele ennyire a történetbe, a lényeg, hogy a pilot baromira bejött. Nyilván bármi lehet a folytatásban, de ettől még bőven érdemes bepróbálni. Bár kevesebb pénzből készült, de a drog hatását itt is nagyon jól szemléltették. Jött a zooomolás, a színek változása, minden, amit ott kedveltünk.

Mindezt egy egész korrektül választott főszereplővel, Jake McDorman jól hozta a lúzerből lett okost, mellé pedig Jennifer Carpenter érkezett, ő képviseli az FBI-t. Vele voltak apróbb gondok, viszont jóval kevesebb időt is kapott. Plusz Bradley Cooper komolyan gondolta a sorozat támogatását, és feltűnt a részben.

limitcooper

Ami biztos, hogy a rész vége felé akadt pár olyan képtelenség, ami kilógott, emiatt muszáj volt levonnom a pontszámból kicsit, viszont a 7/10 így is simán elfért rá. Bár nem sok őszi új sorozatot láttam még, de ez tutira kap legalább még két esélyt.

105 hozzászólás Ne habozz!

Lemoni - 2015. 09. 22. 13:52

Pont tegnap este próbáltam be. Hát, nekem nem. Az egy dolog, hogy egyik szereplő sem lett szimpatikus, de valami nagyon hülye dinamikája van, egyik pillanatban idegesítően túlspilázott jelenetek, a másikban hótt unalom. És semmi újat nem tud mutatni a különc pasi-karcos női nyomozó klisédömpingben.

kisanna - 2015. 09. 22. 17:05

egyetértek a fent szólóval, halálra untam magam közben. az utolsó 10 percet áttekertem, nagyon gyenge.

_Peter - 2015. 09. 22. 17:57

Nekem se jött be.

sleepwalker77 - 2015. 09. 23. 13:58

Simám megvett, film is nagyon bejött, sorozat is hozza a szintet.

DarkEagle - 2015. 09. 23. 16:41

Jó kezdés volt viszont innen már csak lefelé mehetnek ha nem tartják ezt a szintet. És hát ugye azzal nem biztos hogy megél a sori ha csak azt nézzük hogy mennyire okos lesz a gyerek a bogyótól. Pár részt adok neki mert ezt nem lehet csak úgy dobni de remélem nem merül ki annyiban hogy minden részben kap egy bogyót hogy segíthesse a heti ügyeket. Mr Szenátor barátunk még érdekes lehet. Miért segített vajon Briannek? De mivel ő nem állandó szereplő így tuti hogy végjátszmában lesz szerepe. Remélem nem kell csalódnom. Ha jól láttam az előzetes nézettséget akkor egész jól produkált a Pilot pláne ha azt nézzük hogy volt Pre-air Pilot is asszem.

huhh - 2015. 09. 23. 16:50

Ha javul a következő néhány rész, akkor maradok. Egyébként ez idáig nem egy nagy durranás. Meg sajnos CBS, ami hosszú távon vagy azt jelenti, hogy szappanosodik a cucc, vagy azt, hogy átmegy sztenderd epizodikus zsarusorozatba. Egyik sem hangzik jól.

uw - 2015. 09. 23. 16:55

imdb cast alapján azért eléggé állandó szereplőnek tűnik bradley cooper is. Oké, screentimeban biztos nem, de az, hogy ugyanúgy 4 epizódnál van feltüntetve a neve mint Jennifer Carpenternek, azért ad egy kis reményt, hogy mindig halad egy kicsit az átívelő szál is.
Kíváncsiam várom, hogy mit hoznak ki belőle a köv pár részben..

schray - 2015. 09. 23. 18:40

Nem értem a kommenteket, én a kritikával értek egyet: a pilot szórakoztató volt és érdekel a folytatás. A film is érdekes volt és a sorozat sem ment át (eddig) gagyiba, mint mondjuk a Minority Report. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a főszál és hogyan fogják kivitelezni a heti ügyeket.

DaMan - 2015. 09. 23. 18:47

Ugyan van alapja a panaszkodó kommenteknek, de azért ne felejtsük el, hogy ilyen rész jó eséllyel nem lesz több, innentől mehet a bűnüldözés. Ami persze lehet, hogy hasonlóan klisés és unalmas lesz, de adjunk nekik esélyt, hátha.

szpojleres mókus - 2015. 09. 23. 18:47

Nagyon bejött, nagyon tetszett (én a filmet is nagyon szerettem), nekem is hét per tíz volt teljesen a legvégéig.

egy olyan sorozatot amiben cooper elküldi hogy csináljon neki ezt meg azt az nagyon tetszene. De hogy egy új mentalistát próbálnak belőle csinálni, amiben felhasználják a szuper erejét, az fbi-al fog utazni ide oda ilyen ügyet megoldani na nekem az nagyon nem jön be.

Cyrax - 2015. 09. 23. 18:48

A főszereplő a Manhattan Love Story óta nem lett szimpatikusabb, de maga a koncepció is olyan érdektelen.

Jennifer Carpenter-t viszont sajnálom, elég nagy visszaesés a Dexter után neki ez a pilot…

winnie - 2015. 09. 23. 19:12

uw: az imdb cast csak az, amit valaki felvitt random. egy user. senkinek nincs fogalma arról, hogy mennyit fog szerepelni. cooper nem állandó. ez biztos. egyelőre a 2. részről jött még csak ki sajtóközlemény, abban nem lesz benne.

sorozatok esetében, főleg előrefele semmit ne higgyetek az imdb-s adatoknak. a csatornák 2-3 részre előre mondják meg, hogy az adott részben ki lesz benne (még az állandók sincsenek minden részben)

Shyllard - 2015. 09. 23. 19:22

Filmnek nagy fanja vagyok, féltem hogy mit kezdenek a dologgal, de nagyon jól megoldották, abszolút élvezetes kezdés és Bradley Cooper támogatása sem elhanyagolható, ügyesen használták fel a karakterét.

István - 2015. 09. 23. 20:06

Kell neki egy belső ember (Coopernek), mert lehet nyomoznak az drog után, és ő a fő gyártó ugye. Ez szerintem csak ennyi. Esetleges konkurenciát ki iktatni egyszerűbb a törvényes úton.

luckylaci - 2015. 09. 23. 20:52

Olyan volt mintha a film második részét nézném, nekem nagyon tetszett

jessm - 2015. 09. 23. 21:31

Úgy voltam vele , hogy be próbálom (a filmet nem láttam), de sok reményt nem fűzők hozzá.
Aztán egészen szórakozató volt az első rész. Kicsit kételkedek , hogy ezt , hogy folytatják,mert nekem tetszett , hogy váltakozott az okos és a “buta ” szakasz.
Mindegy apilot jó volt, majd meglátom , hogy folytatják.

clegane - 2015. 09. 24. 01:24

nemtom nekem a film nagyon tetszett miközben az összes ismerősömnek (!) egyáltalán nem.
úgyhogy remélem a sori is tetszeni fog de várok még vele pár résznyi (évadvégi?) kritikát mielőtt elkezdeném.

herczog - 2015. 09. 24. 10:15

engem kilóra megvettek, pont Coopert nem bírtam a filmben, csak volt csak bajom, úgyhogy nekem áldás hogy viszik tovább az egyébként jó sztorit mással. És a mentalistával ellentétben nem tenyérbemászó a srác. Persze ha átmegy heti nyomozósba nehéz lesz fenntartani az érdeklődésem. Meglátjuk ezt még.

Drunken Whaler - 2015. 09. 24. 11:00

A filmet láttam és tetszett, de ez a sori nekem egy tipikus Blacklistre hajaz, csak a mindentudó csávó nem tapasztalatból tud mindent, hanem egy bogyónak köszönhetően, és az FBI-os csaj sem eyecandy. Még kap egy-két részt, de sok reményt nem fűzök hozzá.

winnie - 2015. 09. 24. 11:12

tetszett, főként a drogos részek. más kérdés, hogy ez alapozás volt, a heti rutin nem biztos, hogy így be fog jönni. 7/10

dzsiaj - 2015. 09. 25. 00:45

Bejött, elrepült a 40 perc, legyen 7.5/10. Szintén az a félelmem, hogy jövő héttől átmegyünk random nyomozásba, és nem biztos, hogy elfér még egy Blacklist nálam, már a Blindspot piloton is húztam a számat rendesen.

Tyberius06 - 2015. 09. 26. 22:47

Mielőtt nekivágtam ennek, megnéztem a filmet, csak mert rémlett, hogy pár éve tetszett.
A pilot bejött, de kiváncsi leszek, hogy kezelik majd a heti eseteket.
Debrát meg fura volt hallani “normálisan”, nem mocskos szájjal beszélni… :D :D

Tod - 2015. 09. 28. 17:45

Az USA hirtelen jött legnagyobb elméjének megengedik, hogy az FBI-nak oldjon meg idióta kis ügyeket ahelyett, hogy betegségek ellenszerén dolgozna/űrhajót építene/fegyverrendszereket fejlesztene.
Persze már.

Ahelyett, hogy megmutatnák, mit csinál egy hiperokos ember egy olyan pozícióban, ahol jobb hellyé lehet tenni a világot, csinálnak egy ilyen fost.

szpojleres mókus - 2015. 09. 30. 23:09

Pontosan Tod, a számból vetted ki a szót. A film azért volt jó, mert láttuk egy ember felemekedését ahogy a nulláról hirtelen eszméletlen dolgokat csinált.

Ebben is rengeteg lehetőség lenne, de ehelyett kapunk egy mentalista-mcgayver keveréket. Ha következő részekben is ez lesz nekem tuti kasza és szerintem sok más embernek is.

winnie - 2015. 10. 01. 14:56

Tod: nem azt akarják megmutatni, amit te akarsz, hanem azt, amit ők akarnak, de…, ez egy tévésorozat. lehet csinálni a srácról 22 történetet, amik szórakoztatják a nézőt. és lehet csinálni rákkutatást heti 45 percben, sok könyvolvasással meg kísérletezéssel. ha az valósulna meg, amit te akarsz, nem csak más nem nézné, de még te sem. nemnézni lehet anélkül is:)

persze ettől még teljesen logikátlanul közelítesz hozzá. nem az a kérdés, hogy mit nem csinálnak, hanem az, hogy miért nem. például azért, mert van már emberük rá. vagy más miatt. őt egyelőre csak vizsgálják az immunitása miatt, és egyelőre még normál ügyeket sem mernek rábízni, nem hogy rákellenszert.

winnie - 2015. 10. 01. 15:00

1×02: ehh, nagyon hullámzó, de azért 5/10 megvolt, mert a fellángolások jó, és a központi kapcsolata is jó a főhősnek carpenterrel, de továbbra is a turbó üzemmód, ami működik. és így, hogy az elején lekorlátozták (ami egyébként meglepő volt, pacsi neki), kifejezetten unalmassá tett pár részletet.

de legalább az ügyben kellőképp elszálltak, az nem volt tipikus:)

superpityu - 2015. 10. 01. 21:15

bejött a folytatás, bár nem egy pilot minőség volt, de ilyen azért befér heti 40 percben. mivel nyomozósnak úgy is híján vagyok, ami nam baj, de itt elég jó a dinamika a főszereplők között. plusz a színészeket is szeretem így maradok tovább.
a bebogyózott jelenet rohadt jók most is, bár szerintem furcsa volt, hogy kevesebb a játék a színekkel már a pilothoz képest. remélem azért nem szoknak le róla idővel.
brian elég jól elcipeli ezt az egészet a hátán, kellően szemtelen mégis szerethető figura. plusz ha nem csak egyszeri alkalom volt a rész eleji álma akkor megvesznek kilóra. ahhoz képest mennyivel furább volt, a lekorlátozás, ami meglepett, de ugyanakkor mégis szimpatikus húzás volt. még ha kétszer ki is szökött.

harmundo - 2015. 10. 02. 10:34

Hát, én még egy részt maradok, de szerintem utána kiszállok a dologból. Tipikusan az a sorozat nálam, amit berakok a háttérbe, miközben Diablo III-azok, hogy szóljon valami. Heti 40-ben untatna.

4/10

Snoopyzit30 - 2015. 10. 04. 18:16

Nekem csalódás a filmhez képest. A film nagyon tetszett, de itt az eleje gyakorlatilag csak egy ismétlés, utána meg egy csomó ellentmondás, meg hülyeség.
Amikor az FBI-os csaj azt mondja, hogy a srác a legokosabb ember, akkor fogtam a fejem. Miért lenne ő a legokosabb? Egy sima átlag lúzer csávó, aki bevette ezt a drogot és most mindenre emlékszik, amit valaha látott, olvasott stb. A legokosabb az, aki az összes NZT-használó között amúgy is a legokosabb volt és úgy vette be a drogot.
Szerintem a film nagyon magasra tette a lécet, jelen esetben az alapötletet nekem nem lehet így még egyszer eladni (még akkor sem, ha Bradley Cooper karaktere is benne van, ami pedig pozitívum).
A pilot nekem 6/10.

winnie - 2015. 10. 07. 22:38

az 1×03 csont nélkül bejött, marha szórakoztató volt. maradós.

VanillaSky - 2015. 10. 11. 13:53

Kellemes kis időtöltés, de nem hiszem, hogy egy átlagos iparos munkánál valaha jobb lehet. Ami a legnagyobb negatívum az Carpenter karaktere/szerepköre/lehetőségei vagyis inkább a csatorna adottságai miatti korlátozások. A Dexterben elnézve a “működését” itt egyszerűen egy nulla kihívással felvértezett karaktert kell hoznia. Persze itt még csak 3 rész ment le, de közel sem hiszem, hogy akkora hullámvasúton fog végigmenni, mint anno a bátyó mellett.

winnie - 2015. 10. 12. 07:34

VanillaSky: egy átlagos iparos munka zseniálisan jó lehet, de ez semmiképpen sem az – az volt például aperson of interest, ami mára az egyik legnagyobb fanfavorittá nőtte ki magát. egy átlagos iparos munkában nem szenvednének holmi vizualitással vagy olyan jelenetekkel, mint a the legend of marco ramos. a limitlessben látni, hogy bőven akarnak pluszt kínálni.

Paladin - 2015. 10. 15. 14:19

Juj, tudom, lényegtelen, de ekkora igénytelenséget… negyedik rész, 16. perc. Magyarázzák a főnöknek, hogy mit foglaltak le.
“We’ve got his hard drives…” és a zsákból illusztrációként előkap a fickó egy TÁPOT :)

Nem csoda, hogy az fbi-osok nem boldogulnak Brian nélkül, ha összekeverik a kettőt ;))

Persze ettől nem fogom kevésbé szeretni a sorozatot, de azé’ má’ na! :)

Dave - 2015. 10. 19. 14:19

Paladin: én is többször visszatekertem mert nem hittem el, hogy egy táp a HDD. :)))

jeges - 2015. 10. 21. 00:18

hát ez minusz végtelen, ha nem kaszálják el 13 rész után … rém gyenge, minden szinten, mind színészi játék, rendezés, történet, áhh, über 0, csak azért bírtam végignézni mert 10 perc után nem hittem el hogy a beszívva egyszer nézhető film után képesek voltak ennyire szart csinálni

DaMan - 2015. 10. 21. 13:17

Azt már megszoktam, hogy az NSO posztjaira hozzá-nem-értők kommentelnek, de már itt is..? :(

Kevés esetben érzem úgy egy sorozatnál, hogy ‘bár darálhatnám’, de a 1×05 zárásánál előjött. Csak azt remélem, hogy Brian és Rebecca megmaradnak ‘szoros barát’nak és nem akarják őket párkapcsolatba tenni. Soha.

winnie - 2015. 10. 21. 13:37

““We’ve got his hard drives…” és a zsákból illusztrációként előkap a fickó egy TÁPOT :)”

ó, basszus, erről van valakinek fényképe? én rohadtul nem értek ehhez, de akkor kiraknám, ha vicces.

Paladin - 2015. 10. 22. 13:31

Képem nincs, de itt a részlet https://www.youtube.com/watch?v=IWTH7mB4rXk

DaMan – mindenben soroddal egyetértek :)

sallome - 2015. 10. 22. 14:28

Én bírom a sorozatot. Nem terveztem heti nezősre, mégis az lett. A nyomozós része kevésbé érdekel, de főhősnek ez a semiskizofrén állapota már annál inkább. Egyfelől az NZT-s kontra átlag Brian. Másfelől az 1*05 alapján mintha NZT-Brian inkább a tiszta logikát, átlag Brian az érzelmeket, a morált és a lelkiismeretet “képviselné”. Kíváncsi vagyok ebből mit hoznak ki.

_Peter - 2015. 10. 25. 18:55

A pilot nem jött be, a többi rész alapján is meh. Szerencsétlen jószívű srácnál bekapcsol az intersect és szuperképessége lesz sztorit már láttam. Debra Morgant is. Nyomozgatás és mikor jönnek össze nem érdekel, a viccelődés nem viszi el. A táp volt a legnagyobb poénjuk akaratlanul.

_Peter - 2015. 10. 28. 20:26

Hi, my name is Mike Ikerson. :D Ez most jó volt!

Minden jelenetnél ahogy nézegeti a bogyót, tiszta gáz a csávó tövig levágott körme. Vagy legközelebb ne HD-ben nézzem? :D

Nálam 5-6 pontnál többet nem ér, de azt legalább stabilan hozza ezt meg kell hagyni.

DaMan - 2015. 11. 04. 10:53

Hát ha az 1×07 nem nyeri meg a hét legjobb epizódja versenyt, akkor nem tudom mit csinálok. El nem tudom képzelni, hogy van olyan ember a világon, aki ne szeretné a Ferris Bueller-t.
És bónusznak még ott volt a Pitbull is (nem a zenész, a harcos), bár ez jóval kevesebbeket fog feldobni. Én azért örültem.

outlander - 2015. 11. 05. 01:51

Az 1×07-ben a Ferris Bueller előtti tisztelgés tényleg tök jó volt, bár ahogy az általában lenni szokott, aki nem ismeri a filmet, az kevésbé fogja tudni értékelni az egészet :) Nem volt rossz rész, csak kár hogy a “comm guy lesz a főköcsög” fordulatot kilométerekre előre lehetett látni.

VanillaSky - 2015. 11. 09. 21:35

Mondjuk a vége azért eléggé elrugaszkodott a valóságtól és valahol a sztratoszférában járhat. Megvan Brian, mindenki boldog, de a csecsen besúgót/elárult apát/potenciális terroristát nyugodtan elviszi egy iskolabusz:D Az FBI-osok remélem azért kiraktak 1-2 szórólapot, hogy ha valaki találkozik vele hívja a körzeti megbízottat.

DaMan - 2015. 11. 18. 09:18

Már-már nem is annyira izgat az aktuális heti ügy, vagy a nagy átivelő sztori bármelyike, leginkább arra vagyok kiváncsi, mit fognak felhasználni jövőhéten. 07 Bueller, 09 Expendables, 11 ?

Ja, ha van kivágott videó a neten lehet, hogy érdemes lenne megosztani a zárás (ami nekem borzasztóan nem jött be, egy tucat viziló jobban hiányzott, mint a családi szál előrángatása) utánról. Engem kárpótolt, sőt, az ‘Am I pink?’-es részen kivül szerintem a legjobb volt a részben.

Dave - 2015. 11. 20. 10:49

Ez a sorozat egyszerűen JÓ!
Élvezet nézni, kikapcsolt. Nagyon jók a szereplők, és a főszereplő iszonyat laza és összefogja valahogy az egész társulatot.
A legjobb újonc nekem. :)

payskin - 2015. 11. 21. 18:19

Ez a rész (9.) mekkora jóság volt! :) Nálam is a legjobb újonc.

kritikatura - 2015. 11. 24. 10:34

Nézem, bejött mint a film. Illetve jobban. Nem is tudom, újranézem inkább a filmet mert kopottak az emlékek.

@Tyberius06: dettó. Debra Morgan f@cknstupididiot nélkül szinte vérszegény. :D

DaMan - 2015. 11. 25. 10:26

Csak bele kellett piszkitani a makulátlan képbe..
Legalábbis ez jutott eszembe, amikor fater beindult a rész végén. Ráadásul függőnek sem nevezném Bryant, mert az eddigiek alapján csak annyi változik, amikor nincs a bogyón, hogy nem zseni. De mindegy is, remélem ebben a szezonban már nem látjuk az öreget.

Neoprimitiv - 2015. 11. 25. 18:48

A múltkori poszt után úgy gondoltam, kipróbálom – eddig csak a pilot volt meg, de marad. :)

Neoprimitiv - 2015. 11. 27. 11:58

1×08 elején, de máris hatalmas gratula a készítőknek. Az előző rész végén azt hittem, az a “majd én teszek róla” szöveg csak a szokásos, lehet, hogy kezdünk vele valamit fordulat volt.

Az eddigi részek alapján maximálisan nézős. Végre megint egy sorozat, amelyik általában jóízűen röhög saját magán, de ettől még se nem ostoba, se nem felületes.

Dave - 2015. 11. 27. 12:36

Bizony jó sorozat ez.
Azért most Ron Rifkin (sajnos) nem tudta megállni, hogy ne vegye elő az Alias -ban megismert figuráját. :)

Neoprimitiv - 2015. 11. 27. 12:54

Dave: a tudatlanság előnyei – nem néztem az Alias-t :)

DaMan: nekem kifejezetten bejön az apa-fiú vonal. Azt nem tudom, mit fognak kezdeni azzal, hogy Brian gyakorlatilag a második szóra elmondja bárkinek, hogy miről van szó, de az öregúr reagálása nekem kifejezetten üdítő. (Bár ha jól sejtem az apjának csak az FBI-os NZT szálat mondta el, a másik felét nem.)

Amit eddig az öreg csinált az teljesen egységes, nem erőszakolták meg a karaktert. Még csak el sem ítélem érte, hiszen mivel az alku másik feléről nem tud, egyszerűen a saját legjobb tudása szerint igyekszik védeni a fiát.

Neoprimitiv - 2015. 11. 29. 09:50

Azt el is felejtettem: nálam a TECH TALK a hét dumája :)

VanillaSky - 2015. 11. 29. 23:29

09-10-ben milyen elborulások vannak már:D Nem hittem volna, hogy ilyen szinten nem veszik komolyan magukat és működhet, de mégis.

DaMan - 2015. 12. 16. 10:59

Izmosodik a történet. Nem bánom, hogy vége a Casey-Rebecca szálnak és az is jó ötlet volt, hogy nem Briant helyezték a középpontba. Így sokkal kellemetlenebb figurának tűnt, mint eddig. Remélem pár évad múlva a karaktere átmegy annyi fejlődésen, hogy emlegetjük majd a részt, amiben Brian elkezdett változtatni a seggfejségén.

ldavid - 2015. 12. 18. 22:51

egészen rendben van ez a sorozat.
a legutóbbi rész kimondottan frankó volt.

DaMan - 2016. 01. 06. 06:49

Iszonyú balszerencséje a sorozatnak, hogy ilyen erős évben debütált. Az első félben legjobban működő Brian-Rebecca párosból szó szerint perceket láttunk most, vagy tán még annyit sem, mégis remek visszatérés volt ez. A zárójelenettel pedig meg is adták a tavasz alaphangját, ráadásul annyi lehetséges kimenete van a dolognak, hogy hosszas gondolkodás után sem tudnám megmondani, mi lesz a szezonzárásban. Ennél pedig most nem várok többet.

hozsanna - 2016. 01. 14. 19:05

Kár, hogy kinyírták Casey-t, hiányozni fog Desmond. Szerencsére a sorozat még nélküle is leköt.

Tod - 2016. 01. 20. 22:46

Hát ez már megint tömény zseniálitás volt.
Mit fognak csinálni vajon a negyedik évadban?

DaMan - 2016. 02. 17. 10:33

Going strong. Még amikor egy normális részt csinálnak sem bírnak elszakadni egy kis agybajtól és ettől igazán zseniális az egész sorozat. Az íróknak bigup a heti ügyek változatosságáért és az átívelő szál nem elrontásáért. Kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből hosszú távon.

Dave - 2016. 02. 19. 09:31

Az eheti Undercover rész annyira nem ütött. :(

Brynden Rivers - 2016. 02. 19. 20:54

Bollywood :)
http://www.ew.com/article/2016/02/11/limitless-bollywood-episode-photos

Tényleg csak a szokásostól eltérő keret adta a pluszt a részben meg Christina Vidal :)

Brynden Rivers - 2016. 02. 24. 17:05

Ez a Tarantino – SHIELD crossover remek volt :)

Toma - 2016. 02. 25. 02:19

Hihetetlen milyen szintre fejlődött ez a sorozat!
16. rész eddig a csúcs.

jessm - 2016. 02. 25. 09:05

Nagyon jó volt a heti rész. Izgalams volt, hogy az Fbi és brian külön utakon , de ugyanazon az eseten dolgoztak. A humor pedig mindig jó.
Remélem nem kaszálják.

dinnyemano - 2016. 03. 04. 21:48

A Bollywood részen jót vigyorogtam. (mint ex-bollywoodi tánctanár és filmnéző)

dragon1986 - 2016. 03. 06. 00:19

1×11 sok okostojás swatosnak nem gyanús hogy szuperképességet adó nzt-t miért egy civilnek adják? ha annyira jó mint gondolják, miért nem képzett ügynökök szedik? stb.

DaMan - 2016. 03. 09. 12:36

Mit lehet még mondani, amit eddig nem mondtunk? Brutál jó a sorozat. 17 rész alatt több történt, mint más sorozatoknál 5-6 évad alatt. És még öt rész hátravan! Micsoda tavasz lesz ez..

hummel - 2016. 03. 16. 13:52

Brian egyre nagyobb bajban és már a pirulából is kifogyott. A leugrunk Moszkvába és megkeressük Piper-t elég sutának tűnt. Éppen ráirányította a figyelmet a lányra, akinek halottnak kellett volna lennie. Más kérdés, hogy a lánynak elkélt a segítség.

Rammschein - 2016. 03. 16. 21:42

Hát Brian ultra nagy gázban van.
18. rész spoileres:

-tesó bemártja Rebeccánál Sandsről WTF.
-Sands tuti nem repdes emiatt az örömtől
-végre csajozik Finch :D
-nyilván Morra is meg fogja tudni
-a családja sem éppen szívleli jelenleg Briant
-fogynak a pirulák…

ergo ez most ilyen Brian meg a lány, ketten együtt a világ ellen féle móka, persze valahogy jól kell kijönnie a főszereplőnek a sztoriból… de sajnálnám ha a csajszit kiírnák belőle… (Ja, és remélem Rebeccával nem akarják majd összehozni… olyan téren jobb a kémiája Briannek a lánnyal.)

Rammschein - 2016. 03. 16. 21:43

U.i.: ahogy komolyodott a szál, annyira nem durvultak el az ökörséggel így… fura ilyen részt látni, de azért az átívelő plotnak is mennie kell. :)

Brynden Rivers - 2016. 03. 23. 10:37

Az elsőre fölösleges kitérőnek tűnő Moszkvában játszódó rész értelmet nyert, ahogy beállítják Brian pedig egyre mélyebbre ássa magát.

SPOILER

Sands vajon tényleg különutas lett, vagy Morra kamuzik?

DaMan - 2016. 03. 23. 14:06

Még a lényegtelen heti ügyek is százszor érdekesebbek, mint bármelyik másik hasonló sorozatban. Az átívelő sztoriról meg ne is beszéljünk, nem is tudom hányadik csavar ez már, úgy látszik mindig lehet még fokozni.
Borzasztóan kíváncsi vagyok a következő részre.

Bogyó - 2016. 03. 23. 22:10

váá, kész vagyok, mikor jön a következő? Rendesen felpörgették az évad második felét!

Zora - 2016. 03. 28. 14:59

***dragon1986 – 2016. 03. 06. 00:19

1×11 sok okostojás swatosnak nem gyanús hogy szuperképességet adó nzt-t miért egy civilnek adják? ha annyira jó mint gondolják, miért nem képzett ügynökök szedik? stb. ***

.
Én úgy emlékszem, voltak ilyen irányú kísérletek, csak éppen a használójuk belehalt a szer szedésébe.
Brian is meghalna, ha Morrától nem kapná az ellenszérumot havonta, kéthavonta. Ennek fejében kell jelentenie az FBI-ról.

Most néztem meg az 1×17-et, hát, szegény, jól összecsaptak a feje felett a hullámok. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Zora - 2016. 03. 28. 16:31

1×18

Jó volt ez is!

Marcipáncica - 2016. 03. 31. 00:51

Nagyon komoly izgulás van így a 20. előtt… Mikor lesz már rész?

Neoprimitiv - 2016. 04. 05. 08:25

Na, erre kíváncsi leszek, hogyan viszik innen tovább. Jó, nyilván Piper segítségével, de ettől még Brian elveszíti a “csak ő képes rá egyedül” státuszát. Az a táblás jelenet a végén jó volt… :(

Rammschein - 2016. 04. 05. 08:32

Basszus, na ez finálé volt. Nem úgy, mint a WalkingDead-nél…
SPOILERES

Tetszett, hogy Sands-et elintézték, viszont kár, hogy Piper még náluk van… Morrát is behozhatták volna egy kis cameora, hogy mi van így közte meg Finch között pontosabban… bár ezt lehet a 2. évad elejére tartogatják. Rebeccát érdekes volt látni NZT-vel, sokkal rámenősebb, szabályokat áthágóbb lett. Hozzá képest az NZT-s Finch egészen butának tűnt!! Azért ez fura. Vicces, hogy az FBI főnök, hogy rájött az egészre, hogy valami off-os Rebeccával.A cliff végül is itt az, hogy mi lesz ezután Brian-nel, aki feláldozta az immunitását Rebeccára… és az FBI-nál sem maradhat jelenlegi tényállás szerint. De valahogy tuti feloldják ezt majd.

SPOILER OFF

Jó ez a sorozat, főleg a kreatív agymenéseket tekintve, de mint nyomozós sem rossz. :) Szép kis történetet rittyentettek egy filmnek a továbbfűzéséből.

winnie - 2016. 04. 05. 09:06

a különbség csak annyi, hogy nem volt finálé. még van 2 rész.

Rammschein - 2016. 04. 05. 11:23

xDDD Ne… komolyan azthittem, hogy ez az évad vége. :OOOO Így csak még előnyösebb a párhuzamom a Limitless javára.Így viszont akkor nem kell várni 1 évet, hanem a következőkben kiderül minden kb.

LoGi - 2016. 04. 05. 18:48

Nagyon tetszett a rész Rebecával NZT-n, és fúú de mennyire szeretnék még további évadokat látni a sorozatból, szóval nagyon szorítok ezért.

Tetszett a rész, főleg a TWD finálé után tudtam értékelni, hogy ez a sorozat nem bújt ki egy cliffhanger alól valami béna módon, ami a status quo-t nem bántja. (amelyre oly sok más sorozat gyakran nem képes, és csak játszik a nézőkkel)

Neoprimitiv - 2016. 04. 05. 19:09

Rammschein: nyugi, én is gyorsan megnéztem a vége után, hogy tényleg van még két rész, annyira finálé érzete volt.

A mostani helyzet azért érdekes, mert csak elég erőltetett módokat látok arra, hogy miért pont Finch lenne ezek után is az egyetlen, aki (vélhetően) megkaphatja majd a Piper kifejlesztette ellenszert?

Az nem tudom, kinek jött le, hogy a cím és az egész rész a Princess Bride kulcsjelenetére utalt, hogy a popcult dolgok se menjenek feledésbe:

“My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die.”

hummel - 2016. 04. 06. 07:48

Az egyik legjobb rész volt. Brian reakciója, amikor Rebecca pillanatok alatt kitalálja hol van a könyv – You. On NZT. It’s not fair. – fenomenális.

Kíváncsi vagyok mit gondol Morra, mert meg sem rezdült korábban a templomban, mikor rájött Sands önállósította magát. Pedig nem csak Sands csapata, hanem az FBI miatt is aggódhatna. Persze lehet, hogy Morra eleve így kalkulált, ez esetben Sands és társai az ürgeöntés áldozatai, de az FBI-t akkor is kezelnie kell valahogy.

DaMan - 2016. 04. 06. 12:02

Ez a sorozat lesz az, amit évek múlva emlegetünk majd, mint úttörő. Egyszerűen annyira friss és más, hogy nem lehet mást mondani. Zseniális.

Ez a rész már kb. a harmadik olyan volt, ami bőven elfért volna évadzárónak.

És ugyan Finch táblácskája eltűnt, ki tudja mi lesz itt. Morra akár Nas helyére is be tudja tenni ha nagyon akarja, vagy inkább Rebeccát, úgy meg marad Finch is. Vagy az is lehet, hogy minden úgy megy majd, ahogy a rész végén felvázolták. Annyi jóságot kaptunk már ettől a csapattól, hogy nincs kétségem, amit kitalálnak az működni fog.

Neoprimitiv - 2016. 04. 06. 18:20

DaMan: a hangulata és a vizuális világa tényleg egyedi, annak idején a Pushing Daisies volt ilyen. Egyben az is látszik, hogy kis cgi-vfx költségvetésből is lehet maradandót alkotni, csak ötletek kellenek hozzá.

Próbálom kitalálni, hogy mit húznak majd a befejezésben és még mindig csak nagyon bizonytalan tippjeim vannak.

A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a Morra vonalat lezárják, akár úgy, hogy Sand társasága végez Morrával. Így egyrészt nem kell Bradley Cooper gázsiját évadonként kétszer-háromszor kigazdálkodni (bár nem hiszem, hogy ez lenne a döntő szempont), másrészt Morra ha nem is volt az elkövető, de aktív részese volt a “Tisztogatásnak”. Így helyreállna a világ rendje, Brian-t sem zsarolná.

Az ellenszérumot pedig a jövőben megkaphatná Piper-től, akiről sokkal valószínűbb, hogy egyetlen embernek, akiben megbízik, adjon belőle, mint hogy átadja a kormányzatnak. Így megmaradhatna Brian speciális státusza akkor is, ha kiderül, hogy ez nem adottság.

Aztán persze lehet, hogy egészen más lesz, ez az író csapat eddig nem szűkölködött ötletekben.

_Peter - 2016. 04. 06. 20:06

NZTRebecca nagyon király volt! Nekem még mindig van nem kevés Chuck utánérzésem, de ez nem baj. Elnevetgélek ezen is, a pilot nem tetszett, de utána már szórakoztató lett.

Neoprimitiv - 2016. 04. 06. 20:13

_Peter: nekem inkább most lett. A “ki szedi majd az NZT-t” probléma elég erősen hasonlít a “ki használja az Intersect-et” kérdéshez, és a Chuck-ban is elkezdett egy idő múlva körbe járni a képesség.

DaMan - 2016. 04. 20. 10:29

Semmi váratlant nem hoztak, a rész végi jelenet után viszont ugyanannyira nézném a következőt, mint az eddigi részek legtöbbje után. A DEA-s arc beépítettsége messziről világított, de talán ez volt az első unalmas karakter a sorozatban, szóval belefért.
Kicsit sajnálom, hogy a rész elején nem hangsúlyozták ki jobban az NZT-mentes Brian szenvedését, de nem tudom mit vághattak volna ki helyette.

Rammschein - 2016. 04. 20. 17:56

Tetszett, én mondjuk kivételesen nem láttam meg, hogy a DEA-ssel gáz van, bár így utólag tényleg látszódott. A rész végére nagyon bepörgött, és ez, hogy Sands-ék kinyírták Morra embereit…Na így kerül vissza Brian az FBI-hoz. :D Viszont így aztán az FBI revansot akar venni majd Sands-en…tegy ék is… + Pipert megtalálhatnák már! :D

Dacw - 2016. 04. 21. 12:00

Úgy érzem fincsi évadzáró elé nézünk :)

Bogyó - 2016. 04. 21. 22:04

Jó kis rész volt, már előre félek, h mekkora cliffhangert kapunk az évad végén.

_Peter - 2016. 04. 22. 16:05

Sajnos a hirtelen felbukkant betársuló nyomozóról messziről sikított hogy rosszfiú. Veletek szokott lenni ilyen, hogy már a színész feje és a karakter első pár megnyilvánulása elárulja rögtön, na ő lesz a tégla? Ez sokat levont a részből nekem. Lehet az én hibám, azt a fonalat elvesztettem Morrát miért is nem zavarja Sands eltűnt a ködben és bármikor árthat a karrierjének, káoszt is csinált New Yorkban, szóval lehetne az Brian és Rebecca kénytelen lenne együtt dolgozni a szenátorral, talán még Piper is hamarabb előkerülne. Hiszen ezt a latin kulcsszót is a szenátor papírjain látta, ami az ügy megoldásához kellett.

Neoprimitiv - 2016. 04. 25. 08:02

DaMan: lehet, hogy én emlékszem rosszul, de az NZT nem szedésétől – addig amíg hat az ellenszer – Brian-nak nincs semmi baja, csak “visszabutul” a normál önmagába.

DarkEagle - 2016. 04. 25. 21:43

Na végre ezt is beértem így a végére. :D

Drogos ügynökről nekem is azonnal leesett hogy mi van. Egyébként vicces mennyire megvezethető az FBI.
Viszont így Sands továbbra is a képben maradt mert ahogy elnéztem az ügynök csávó az ő embere. Kíváncsi vagyok mi lesz most mert Briannek kelleni fog az ellenszer kivéve ha közben már nincs is rá szüksége, mivel ugye a boltban voltak jó pillanatai. Érdekes fordulat lenne ha a sok NZT után meg az ellenszertől kialakult volna a szervezetében egy ellenszer és szép lassan bogyók nélkül is okos lesz. Mondjuk ezzel sok poén forrás elveszne. :D

hummel - 2016. 04. 26. 14:55

Neoprimitiv: DaMan gondolom nem egészségügyileg értette Brian szenvedését. Csupán arra célzott, hogy Brian visszazökkent az NZT előtti kerékvágásba és ezzel mennyire nem tudott mit kezdeni.

DaMan - 2016. 04. 27. 10:44

Igen, hummelnél a pont, a tehetetlenségre gondoltam, csak rosszul fogalmaztam.

A múlt héten úgy éreztem, jobb lenne dupla epizóddal zárni, de már látom, hogy így volt ez jó, egymás után leadva nem adta volna ki eléggé a sztorit.
A legfontosabb talán az, hogy amíg ez volt a legkomolyabb rész az évadban, sikerült az eddigi lazaságot megfelelően összehozniuk a kellő drámával. Ilyenre utoljára a Scrubs-tól emlékszem és azóta is hiányzott.

Piszok jó évad volt, na.

A ‘sorozat-szezon’ nálam nyáron kezdődik, így ez és a Mr. Robot megosztva a legjobb idén. Nem is csak a debütálók közül, mind a huszonpár sorozatból, amit nézek. Amikor anno a leírását olvastam nem hittem volna, hogy ennyire extra lesz.

Berendelték már a második évadot?

Neoprimitiv - 2016. 04. 27. 13:36

DaMan: sajnos még nem, de nagyon remélem, hogy be fogják.

Jó volt az évadzáró, a tippjeim egyik fele bejött (Piper és csak most, csak itt, csak neked immunitás), Morra viszont ezek szerint (meg a készítők szerint) jövőre is játékban lesz. Gondolom Sands is, az a “nem biztos, hogy túléli” elég nagyra nyitott kiskapu. Jó lenne, ha Piper is maradna, hiába Jennifer Carpenter a főszereplő, vele sokkal jobban működik a kémia.

dinnyemano - 2016. 04. 27. 14:43

Jaj az évadzáró utolsó 5 másodperce volt a legjobb!!! MIke & Ike feje! ÁÁÁ! :D

Nekem nem tetszett ez az utolsó két rész,
de azért így is a kedvenceim közt van! Nézős lesz ha marad!

hummel - 2016. 04. 27. 14:56

Szépen összehozták a végét. A nagy hajszának vége, a főhős megnyugodhat, Piper is biztonságban és a munkáját is visszakapta. Piper-nek hála már nem függ senkitől, megvan az immunitás, ráadásul egy zacskónyi NZT van elraktározva vészesebb időkre.

Ha lesz folytatás, akkor lesz anyag bőven. Morra nyitva maradt, Sands pedig nyilván még visszatér, a heti ügyeknek meg megágyaztak az utcára kikerült droggal.

Piper-rel valóban ott a kémia, remélem látjuk még, habár Georgina Haig-nek lesz sorozata, szóval legfeljebb mint visszatérőként fognak a készítők számítani rá.

Összességében egész jó évad volt, van egy egyedi bája a sorozatnak, amit máshol nem látni.

_Peter - 2016. 04. 27. 18:46

A pilotnál húztam a szám, aztán egész jól beállt egy stabil szintre heti ügyekkel és átívelő sztoriban is szórakoztató volt. Chuck-Intersect láttam már valahol ellenére is. A finálé is komolyság közé jól adagolták a poénokat is, színészek is jók, happy end is lett. Piper maradjon csak, nagyon örvendetes nem Rebeccával akarják összeboronálni.

Tyberius06 - 2016. 04. 28. 09:31

Az heti szinten követett sorozataim közül eddig ennek volt a legjobb évad/sorozat zárása idén. Ez simán el tud menni sorozatzárónak is és kb minden fontos le lett benne zárva. Ha nem rendelik be, sajnálnám ugyan, de nem lennék szomorú. Person of Interest óta nem tettem sorozatot a “gyűjteménybe” (országos, nem kábeles), amit láttam is, ez bekerült…

Zora - 2016. 04. 30. 13:59

Na, végeztem vele én is. Jó volt, várom a következő évadot.

Én azt nem értettem – vagy a korábbi részekben figyelmetlen voltam – hogy miért nem mehetett Morrához az oltásért? Amikor nála járt, és elmondta, hogy Sands külön utakon jár, Morra elég jól kezelte a hírt. Szóval, akkor miért nem kapott Brian egy löketet, meg persze utána is?

Aztán ugye a végén mondta Rebecca, hogy Morra eltűnt. Na, de mikor? Hiszen Brian megkaphatta volna az oltást már előtte is. Ez a dolog homályos nekem.

hummel - 2016. 05. 01. 10:42

Zora: Az 1.20 végén vázolta Rebecca. Brian nemcsak segített elkapni Sands-et, de Morra-ról is kipakolt. Nyíltan szembefordult velük, így beáldozta az oltást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz