login |

Pilot: Scream Queens

2015. 09. 23. 21:35 - Írta: CyClotroniC

75 hozzászólás | kategória: 2015/16, antológia, kritika, pilot-mustra,

Like a Friends episode. But someone’s, you know… trying to murder all the friends.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Az egy dolog, hogy a Scream Queens volt nálam az ősz legvárósabb országos újonca, de elnézve winnie és human várakozási faktorát vagy a ti szavazataitokat, minimum meglehetősen kíváncsiak voltunk arra, hogy a Ryan Murphy-istálló mit fog kihozni egy slasher-komédiából, ha beledarabolja egy turmixgépbe a Glee és az American Horror Story legjobb alkotóelemeit.

screamqueens1

Ennek tükrében a Scream Queens mindenképpen csalódás (nézettségre is), hiszen sokkal eredetibb, ambiciózusabb elegyét vártam a horrornak, a kirakósdinak és a humornak. Ám előbbiből gyakorlatilag semmit se kaptunk, a humor néha ugyan kifejezetten frappáns volt, máskor bájosan bárgyú, de alapvetően kevés, viszont egyáltalában nincs elég feszültség a poénok közti üresjáratokban ahhoz, hogy elkezdjünk gyilkosokon és cold open-ben eltűnt babák kilétén agyalni, ráadásul szerethető karakterekben sem bővelkedik a felhozatal.

A gond az, hogy a kaszabolós, slasher műfaj sosem szólt másról, mint egy maréknyi kanos, félrészeg, antipatikus gimnazista/fősulis fiatalról, akik kellően buták és idegesítőek ahhoz, hogy elszórakoztasson minket másfél órában, hogy hogyan nyírják ki őket a legkreatívabb módokon, ez pedig igencsak gond lehet 10+ órás játékidőre elnyújtva, mert az epizódonkénti 1-2 haláleset közti részt bizony a karaktereknek, a sztorinak és a humornak illene kitöltenie, főleg akkor, ha – egy Ryan Murphy-sorozattól egészen meglepő módon -, hiányzik belőle a mindent átölelő, egyedi atmoszféra és karakteres stílus is, leszámítva a zeneválasztást, mert az telitalálat.

screamqueens2

A pilot egy 1995-ös halálesettel kezdődik, ám a történet végig a jelenben, egy főiskolai campuson játszódik, azon belül is főleg a KKT leányszövetség körül, ahol az iskola jelképének, egy vörös ördögnek hála, megszaporodnak a hisztérikus sikolyok és elkezdenek fogyatkozni az emberek, hogy a szezon végére mindössze 4 jelentősebb karakter élje túl a vérengzést.

Mindig is tudtuk, hogy inkább komédiát, mint horrort kell várni a sorozattól, így nem meglepő, hogy a Scream Queens igyekszik minden ismerős fősulis slasher-panelt felhasználni, még ha görbetükörből mutogatja is nekünk ezeket.

Kétségtelenül ötletes húzás a leányszövetség fejének, Chanelnek (Emma Roberts) a sleppjét vezetőjük után elnevezni Chanel 2-nek (Ariana Grande), 3-nak (Billie Lourd) és 5-nek (Abigail Breslin), ezzel is kifigurázva, hogy általában ezeket a karaktereket mindig is az Undok-Picsa Generátor 2000-rel készítették a forgatókönyvírók, de nem kis feladat őket ezzel együtt érdekessé és viccessé is tenni 15 epizódon keresztül.

screamqueens3

Az első két rész eddig elég szépen kipipálta a többi kötelező karaktert is: a jófej, küldetéstudatos főhős lány (Skyler Samuels) a jófej apukával (Oliver Hudson) és a jófej pasijával (Diego Boneta), a leányszövetséget ki nem állható dékánasszony, avagy a diétás-Sue Sylvester (Jamie Lee Curtis), pár karikatúra karakter (Lea Michele, Keke Palmer), akik szeretnének bekerülni a KKT-ba, Chanel überpasija (Glen Powell), annak sidekick-je (Nick Jonas) és egy biztonságis nő (Niecy Nash).

Ez amúgy nem kis teljesítmény egy ilyen méretű szereplőgárdánál és országos sorozathoz képest kifejezetten jól is teljesítették az enumerációt, még ha nagyon nem is gondolkodták túl a karaktereket, de hát éppen ezen a fronton lehetne sokat lépni előre a továbbiakban és kitölteni az unalmasabb lyukakat.

screamqueens4

Bár van, hogy nagyon művinek éreztem néhány poént, de mindenképpen pozitívum nálam, hogy bátor humora van a sorozatnak, hiszen nem mondhatni, hogy biztonsági játékot játszik a Scream Queens, ha az egyik csaj mobilon chatel a tőle karnyújtásnyira álló gyilkossal, bár szerintem messze a kávézós vitatkozás vagy a vérszerződős jelenet állt nekik eddig a legjobban, de egész jókat mosolyogtam Lea Michele hulla-eltüntetős tanácsain, vagy Niecy Nash három pontos biztonsági protokollján is.

Általában azt szokhattuk meg a Ryan Murphy sorozatoktól, hogy remekül indulnak, aztán elég hamar bamba pompomlányként felrohannak az emeletre kilehelni a lelküket, most mégsem érzem azt, hogy kenyérre kentek volna az első két epizóddal, amiből talán a pilot volt az erősebb, de a kettő együtt nem hozott többet egy vérszegény 6/10-nél.

screamqueens5

Aki horrort várt tőle, hagyja a fenébe, mert csalódni fog, aki a rejtélyre kíváncsi és tippelgetni szeretne, egyelőre eléggé éhen fog maradni, míg ha valaki egy elborult komédiára vágyott, mint én is, csak nyomokban fogja megtalálni a számítását.

Jelenleg az egyetlen erőssége tényleg csak a humora, viszont van hogy 10-15 percet is kell várni egy-egy jó jelenetre, ami egyáltalán nem hízelgő arány. Egyelőre nem kaszálom sikítva az egészet, egy-két epizódnyi bizalmat még megszavazok neki, mert szeretném szeretni a Scream Queens-t, de ehhez mindenképpen fejlődnie kéne.

75 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 09. 23. 21:14

majd jövök én is a kritikámmal erről a rágógumi horrorról.

1×01 – 7,5/10
1×02 – 5/10

de.

egyrészt szerintem a pilot nem jó példa arra, hogy ezért nem lehet slashert tévére írni.

“Aki horrort várt tőle, hagyja a fenébe”

és összességében ezzel sem értek egyet. nem csak azért, mert vagy 4, igen véres/undor haláleset van benne, hanem mert a pilot közben az járt a fejemben, hogy hangulatilag valami ilyesmit kellett volna hoznia a screamnek is. voltak jelenetek, ahol a zene és a sejtelmesség jól összehozta a horroros hangulatot. (az tény, hogy az országos keretek szabottak, ezt aláírom.)

főleg a pilotban nagyon bejött ez a lánykoleszos stílus, de amikor bárgyúba mentek át, mint a muszájtweetes gyilkolás (még a chatet elfogadtam), vagy a biztonságis nő totálisan slapstick hullafogadása, az hiába volt extrém humor, nem jött br

simán maradok, mert vannak nagyon jó pillanatai, és mind a szerzett zenéje, mind a választott számai nagyon jók, de már a 7,5 is valahol csalódás volt.

CyClotroniC - 2015. 09. 23. 21:38

Én annyira nem éreztem véresnek/undorítónak a haláleseteket, még országoshoz képest is lightosak voltak szerintem…

[SPOILER]

A cold opennel együtt volt kettő képernyőn kívüli, egy hétköznapi késelés, szóval ami maradt az olajos és a tan spray volt. Előzőt szerintem kifejezetten poénra vették, a maszkmesteri munkával együtt. A tan spray volt az egyetlen ötletes, de ott pl a Psycho kikacsintás inkább kreatívvá tette, mint parává. A függönyön túl még a vágás is ugyanaz volt ugye, csak zuhanyrózsa helyett szórófejjel.

[SPOILER VÉGE]

A zene viszont tényleg jó, azt gyorsan bele is írom egy fél mondatban, mert akartam, és az valóban adta, de nem éreztem azt, hogy lenne egy karakteres identitása a campusnak vagy a helynek és az szerintem jó ha megvan egy horrornál.

emeric - 2015. 09. 23. 22:06

Ez valami tragédia, 8 perc után nem bírtam tovább nézni…

sherlock20 - 2015. 09. 23. 22:36

Nekem végig a Coven motoszkált a fejemben miközben néztem…

5/10, 3. részt még megnézem, de ha nem kap el az se, lendül a fűnyíró… Tényleg ez a mindenből akar egy kicsit de az eredmény végül a semmi…

Lemoni - 2015. 09. 23. 23:09

Eh, ez borzalmas, az első rész felénél kiszálltam. Emma Roberts nagyon jól alakít, kár, hogy minden más meh.

Cápi - 2015. 09. 23. 23:46

Emma Roberts tipikusan a szemét csaj karakterére tökéletes.

Maga az első 2 rész, ház nem teljesen látom, hogy most ezt milyen műfajnak kéne felfogni ? Leginkább paródiára emlékeztet. Lea Michele-nek nagyon wtf ez a szerep, a jelenetein általában jól szórakoztam, deamőgy valahogy fárasztó az egész. Főleg az állandó zene meg a rejtélyesnek szánt hangeffektek Állandóan szólt valami háttérzene, ez mást nem idegesített?

Tomi - 2015. 09. 24. 00:18

Scream ennél messze jobb volt. Soha nem fog ez a sori annak a nyomába érni.

elemerapioca - 2015. 09. 24. 00:29

ja hogy ez 15 reszes lesz? Es azt megis hogy? Mivel akarjak kitolteni ezeket a reszeket? Gyilkolunk meg idetlen, degeneralt vicceket dobalunk? Vegulis a 12 – 18 eveseknek tuti bejon (celkozonseg)

CyClotroniC - 2015. 09. 24. 00:33

elemerapioca: Ezt nem is értem. Alapvetően lehetne jó műfaj paródia, az más kérdés, hogy nem lett az, de ha jól gyilkolászna és dobálna degenerált vicceket, semmi gond nem lenne vele. Attól, hogy a minőség nem a legjobb, az irányvonal miért lenne tiniknek célozva?

elemerapioca - 2015. 09. 24. 00:50

a poenokbol, szituaciokbol es a primitiv sztorybol kiindulva a celkozonseg nagyon fiatal de ez csak az en szemelyes velemenyem. Majd lehet a 5ik resz kornyeken eldontik hogy most ez horror lesz vagy komedia vagy izé…? 1 pozitivum Emma Roberts.

Most neztem a Poltergeist c. filmet (2015) es ott is pont azon gondolkoztam hogy ezt most komedianak szantak volna? Vagy ez a modern horror definicioja?

CyClotroniC - 2015. 09. 24. 00:58

Ez alapvetően komédia és csak eléggé másodlagosan horror. Direkt elvicceli a klasszikus slasher filmeket, amikben tiniket kaszabolnak. Nem elég feszes, tömény még, de ez az elképzelése. Ez sose lesz para sorozat szerintem, de remélhetőleg a poénok száma nőni fog.

winnie - 2015. 09. 24. 05:52

“nem teljesen látom, hogy most ezt milyen műfajnak kéne felfogni ? Leginkább paródiára emlékeztet. ”

nem paródia. komédia.

winnie - 2015. 09. 24. 05:53

“Majd lehet a 5ik resz kornyeken eldontik hogy most ez horror lesz vagy komedia vagy izé…? ”

horrorkomédia.

de ezt a kezdetektől fogva írtuk, hogy ez egy ilyen sorozat lesz:) éppen ezért volt várós, a horrorkomédia jó műfaj, csak éppen voltak hiányosságok. na, azért majd csak kikupálódik, reménykedem.

Risi92 - 2015. 09. 24. 07:55

nekem is csalódás volt :( de azért még megnézem a 3. részt, hátha..

Cápi - 2015. 09. 24. 08:49

winnie: ahha, koszi. Direkt irtam amugy parodiat mert az allado szandekos szemetkedes es alazas azert 50 percen keresztul szvsz nem egy huuuha humorforras, sot eleg hamar inkabb faraszto. Szerintem.

jessm - 2015. 09. 24. 09:00

Én utálom a horror filmeket, viszont a kifigurázásukat pedig nagyon, anno a horroa akadvát is nagyon szeretem .

Ez az abszurd humor nekem bejött , pont ez az amiben a glee is meg fogott plusz a zene, viszont az itt is telitalálat.
Kicsit tényleg emlékeztett a Covenre, főleg mert Emma itt is bitch . Vixsont a legtöbb emberrel ellentétben nekem a Coven egyetlen AMS évad ami tetszett. Így tetszik a hangulata és így nem volt unalmas egyenlőre az üres járatok se, de ezek a jövöben tényleg zavaróak lehetnek amikor az újdonság varázsa elmúlik.

Gondoltam, hogy nem lesz egetrengető a sorozat, talán műfajból is következik, de hozta amit vátram tőle
szóval 10/8.

mcshaw - 2015. 09. 24. 09:55

Megadtam neki a lehetőséget, végignéztem a két epizódot, de nálam repül a kukába. Se nem vicces, se nem rémisztő, csak szimplán unalmas.

yuuki - 2015. 09. 24. 11:35

Egy kicsit még üres ez a sorozat szerintem is. A karakterek még valahogy sekélyesek, egyedül Emma flashbackjeiben láthattuk, hogy ő nem volt mindig ennyire villain, de a szereplők többsége egyértelműen sablonosan hozza a saját maga egy szem kiemelt tulajdonságának megfelelő formát (ebben a tekintetben eléggé Horrorra akadva érzésem volt nekem is).

SPOILER

A leggyengébb láncszem alakítást illetően nekem egyértelműen Ariana Grande volt, fellélegeztem, amikor kinyírták – teszem hozzá kár, hogy nem őt fürdették olajban. :D
A humora egyébként tetszik, bár a chatelős résznél vonogattam a szemöldökömet már a végén, azt kicsit szerintem túltolták. Ellenben bejött pl. az a rész, amiben a srác ott pucéran próbál hormonsokkot okozni Skyler Samuelsnek, aki folyamatosan a “holegytakaró”-t mantrázza neki. A pszichopata csajszi meg teljesen jól hozza a hullamániáját, tudtam röhögni a hűtőházas jeleneten is.

SPOILER VÉGE

Én mindenképp maradok a sorozatnál, viszont egyelőre inkább guilty pleasure kategóriás, mint hetente izgulós “mikorjönmá” érzés a dolog.

Ha pedig lesz tippjáték, én egyelőre a túlgondoskodó apura szavazok :D

Nagy Dominik - 2015. 09. 24. 14:09

Igen, én is sokkal tobbet vártam a sorozattól és azt hittem ennél azért kreatívabb és egyedibb lesz. A szereplők jók, de nem volt nagy durranás. Az a poén hogy rettentően vártam a sorozatot. Minden napot számoltam erre bumm. Mindenesetre várom a következő részt. :) ;)

-T - 2015. 09. 24. 14:59

Én is sokkal többet vártam a sorozattól. De nekem a pilot azért bejött. A második rész már kevésbé.
Nem tudom, hogy csak nekem-e, de van egy olyan érzésem (a nézettség csak rátett egy lapáttal), hogy ez a sorozat hamar a Red Band Society sorsára fog jutni, Ryan Murphy ide vagy oda.
Na mind1. Azért várom a folytatást. A következő pár részre még biztosan maradok.

superpityu - 2015. 09. 24. 15:15

a pilotot szerettem, a 2. rész viszont már sokkal kevésbé jött be.

a szereplőkkel kevés gond akad. a karikatúrák elég jók. emma roberts partyribanc karakterét már láttuk a covenben. itt is ugyanazt hozza, és itt is baromi jól. a szerethető karakterek hiányoznak azért, grande kiírását kimondottan vártam. mondjuk elég fergetes volt, főleg amikor mélg azt is elküldte, “stop!!…”. alapvetően birom az ilyen humort, de a 2. rész sokszor volt kretén ilyen szinten, az annyira már nem volt jó.

a gyilkossal kapcsolatban nem hiszem, hogy nagy durranást kapunk. de most nem tudom, hogy hiba lenne vajon, vagy direkt mutatták, amikor #2 megkapta az üzenetet, akkor nála “unknown” volt a feladó, amikor pedig a vörös ördög belógott a képbe, akkor pedig látszot, hogy hosszabb párbeszéd van előtte a telefonon. véletlenül tűnt fel, nem is tudom, hogy lehet-e ilyet beállítani, hogy ne küldje a számot később.
a másik pedig a amikor 2. rész végén milyen vékony keze volt a gyilkosnak. tippre szerintem chanel vagy #5 lesz a hunyó, aki meglehetősen felháborodott amikor jonas csatlakozni akart a kkt-hez.

jessm - 2015. 09. 24. 17:46

Szerintem kettő ördög van, és ebben vagy benne van Nick jonas vagy csak valami segítő vagy ilyesmi.
De lényegtelen ugyse lehet kitalálni a vége elött, hogy ki za biztos addig fogják kutyulni , hogy mindenki gyanús legyen aki él.

winnie - 2015. 09. 24. 19:22

jessm: murphyék esküdöznek, hogy minden részben szórnak el jeleket. ők a screammel ellentétbe előre belőtték, hogy ki a gyilkos.

Bogyó - 2015. 09. 25. 09:42

Én is nagyon vártam a sorozatot, de annál nagyobb csalódás volt. A pilot felénél már nagyon untam, nem is bírtam tovább nézni. Azért majd kap még egy esélyt, hátha csak rossz volt hozzá a hangulatom, és megnézem a 2. részt is. Remélem, változik a véleményem, mert tényleg nagyon vártam!

Piemaker - 2015. 09. 25. 19:24

A kritika alapján olyasmi lehet,mint a Sorority Row című film minusz humor.

highwaycat - 2015. 09. 25. 19:52

Sokat vártam tőle, aztána kritika alapján alább hagytam, de ez még így is szörnyű. Unalmas, erőltetett, ráadásul bosszantó.

Bazsi - 2015. 09. 25. 22:50

megnéztem az első részt, kár volt. ekkora kalap fost rég láttam. nincsenek rá szavak mennyire szar volt!

Ripazha - 2015. 09. 25. 22:55

Megnéztem az első részt… háát valami eszméletlen…tré. Értékelem a görbetükrét, az iróniát meg az egész kifigurázását, de valahogyerőltetett. A fányírós jelenet tetszett, a kamerakezelések egész kreatívak helyenként, hiába felnvettem azért rajt, de sokkal inkább kínos volt mint tényleg poénos, legalábbis nekem. Pedig nem vártam túl sokat tőle és nem is kaptam tőle sokat, most az egyszer jól lőttem be, de hátha tévedek alapon megnéztem. Alapjáraton kíváncsi ember vagyok de ez valahogy nem fog érdekelni :D most így estére rém fárasztó volt… (bár a dékán nőci ígéretes, ő valahogy nem tom bíztató, mindegy csak miatta nem fogom végigszenvedni)

Henry14 - 2015. 09. 26. 00:46

Ez teljes mértékben kimeríti a nézhetetlen szemét fogalmát. Értékelhetetlen…

monti - 2015. 09. 26. 15:47

borzasztó ripacskodás, első 10 percet bírtam végig nézni

Tak! - 2015. 09. 26. 16:17

Annyira fáj, hogy nézni kell! :D Ha tartják ezt, maradok a végégig. Itt legalább van vége, vagyis lesz, remélem és nem húzzák mint a PLL-t.

AJ - 2015. 09. 27. 14:28

Az első részt láttam egyelőre csak, de tetszett, nem nagyon volt elvárásom a sorozattal kapcsolatban, sem a Glee, sem az American Horror Story, sem a The New Normal nem az én sorozatom. Ez viszont bejött.

Nem tudnám jellemezi, hogy milyen, mert egyszerre volt vicces, rengeteget nevettem egy 40+ sorozathoz képest, de volt sok kínos, idegesítő és kellemes pillanata is. Nem volt unalmas, ez mindenképpen pozitívum, pörgött és nem engedett le a rész. A verbális humor mellett a helyzetkomikumok is rendben voltak, paródia is meg nem is, bejött.

Az külön tetszett, hogy a horroros, thrilleres részek alatt olyan zenerészlet, dallam szólt, ami a Columbonál is ez, ez a pöttyögés, nem tudom ezt pontosan megmondani, de ez kifejezetten tetszett. Nem volt tökéletes az első rész, de meglepett.

DVM - 2015. 09. 27. 21:20

Húsz perc után kaszáltam. Amikor a kiscsaj “büntetésből” megpofozta magát, az volt a végszó. 20 perc alatt ennyire felidegesíteni nem sok sorozat tud az idegesítő karaktereivel.

sepörd - 2015. 09. 28. 21:32

“nem paródia. komédia.”

hát hivatalosan lehet, de a csetelős rész a pilotban az pl. full olyan volt mintha egy horrorra akadvát néztem volna.

markil - 2015. 09. 29. 11:06

Hát engem megvett kilóra. Lehet azért is tetszett, mert olvasva a sok negatív véleményt kicsit lelombozva kezdtem neki, de mikor végre leültem elé az első perctől kezdve szórakoztatott a végéig. A karakterek egytől egyig zseniálisak, Emma Roberts már a Covenben is a kedvencem volt, itt is fergetegesen ripacskodik és öröm Jamie Lee Curtist is végre viszont látni, évek óta nem kapott ilyen hálás szerepet. Tipikusan az a sorozat, amit egy percig sem szabad komolyan venni, annyira trash. A zenei aláfestés és a számok pedig tökéletes atmoszférakeltők, néhol pedig poénként is szolgálnak. Már úgy hiányzott nekem egy ilyen, mint egy falat kenyér, érdemes bepróbálkozni vele.

Tusán - 2015. 09. 29. 14:33

“hiányzik belőle a mindent átölelő, egyedi atmoszféra és karakteres stílus”

Öööö… hát erről a sorozatról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy nincs egyedi atmoszférája, egyáltalán nem.

CyClotroniC - 2015. 09. 29. 15:03

Tusán: a zene okés, de valahogy még nincs olyan saját stílusa, ami akár az AHS évadoknak, akár a Gleenek megvolt, legalábbis számomra. Se beállítások, se vágás terén, max Chanelék sétái vagy az AHS-ből áthozott fisheye dolgok, de azok is újrahasználtak. Valami újra számítottam.

Tusán - 2015. 09. 29. 23:10

Nekem Murphy sorozataiban az tetszik, hogy hihetetlenül részletgazdagok mind képben, mind pedig cselekményben, így minden sorozat egyedivé válik. A SQ-t nálam elsősorban az abszurd és lehetetlen párbeszédek teszik azzá (amikhez foghatót még az AHS-ben sem hallottam), illetve a folyamatos visszacsatolás a 90-es és korai 2000-es évek slasher-filmjeihez. Az is egyedivé teszi, hogy nem veszi magát komolyan a sorozat, hiszen Murphy tudja, hogy csakis így működhet egy tinicsajos horror.

Enzo - 2015. 09. 30. 14:20

Jó volt ez, na. A második rész nekem jobban tetszett, jobban szórakoztam rajta, az elsőben még nagyon új volt az egész sorozat stílusa + a gyilkossal csetelős jelenet már inkább volt kínos, mint vicces. A biztonsági őr a legjobb forma :D meg a süket Taylor Swift-es csaj is hatalmas volt, kár hogy kinyírták.
A 2.rész végén milyen cliffet kaptunk, hejj.
Gyilkosra tippelni még korai, most bekeverték Pete-et meg kicsit a dékán is gyanús, szóval tuti nem ők lesznek :D

Zsolt - 2015. 09. 30. 19:55

Az első két rész alapján nekem bejött. Talán az egyetlen ami kicsit zavar, hogy nagyon hasonlít az AHS Coven-ra. Kicsit megcsavarták a dolgokat a második rész végén szóval eddig várós…:D

DarkEagle - 2015. 09. 30. 20:04

Oké Instant kasza. Épp elég tini horrort láttam nem kell még egy. És igen tudom ez valami sitcom féle akar lenni ami parodizálja pont ezeket a gagyi hentelős tini horror filmeket de attól mert szar filmeket parodizál meg kliséket attól ez még nem lesz jobb vicces meg végképp nem. Bármennyire is csípem Emma Roberts-et nálam ennyi volt. Pazarolhatom az időm jobb sorozatokra is. Amúgy is kétlem hogy berendelnék a 2. évadot. Erre még az a jelzős se illik hogy “Ez annyira szar hogy már jó.” :D

Egyébként nálam pont fordítva volt. A Pilot volt ultra gagyi de a 2. rész már jobb volt egy fokkal. A kettő együtt TALÁN 5/10 és akkor kedves voltam. De csak mert a zenék egész jók voltak meg az említett képi világ is bejön de azt meg már láttam máshol.

Ez igazából a Horrorra Akadva film sorozatkénti megnyilvánulása. Lehet mondani bármit de ez így van és ez hatalmas mínusz nálam. Ugyanis a gagyi horrornál már csak a gagyi horror filmek gagyi paródiái a rosszabbak. :D

-T - 2015. 10. 01. 12:09

Hát…hát…mit is írjak a 3. rész után… Nálam egyre inkább kezdi elveszíteni a varázsát. A 3. rész már csak 5/10 volt számomra.

DarkEagle: egyetértek veled, ez tényleg a Horrorra Akadva sorozat változata, amivel nem is lenne semmi baj, de szerintem mindig túlzásokba esnek. Mind a párbeszédekkel, mind a jelenetekkel, meg úgy mindennel.

Az a legnagyobb bajom a sorozattal, hogy soha nem lehet komolyan venni senkit, ami egy idő után szerintem már idegesítő.
Még bírom egy darabig Jamie Lee C. és Emma R. miatt, meg mert jó az alapötlet és a képi világ is tetszik, de nem tudom, hogy meddig.

CyClotroniC - 2015. 10. 01. 12:11

Amellett, hogy nekem se tetszik annyira mint szerettem volna, de a Scary Movie-tól ez azért bőven visszafogottabb humorban, kevésbé slapstick, egyedül az SMS-ezős rész volt benne olyan.

Nelli - 2015. 10. 01. 18:18

Nekem pont fordítva volt: az első részt siralmasnak tartottam, a második és a harmadik viszont kifejezetten tetszett.

winnie - 2015. 10. 03. 16:12

“ami parodizálja p”

emberek. filmes alapfogalmak:)

nem parodizálja. ez csak vicceskedik. a paródiának van valami alapja. itt a poénoknál nincs olyan, hogy ez “igazából így meg úgy” lenne.

“Ez igazából a Horrorra Akadva film sorozatkénti megnyilvánulása. ”

na, az paródia volt. ennek semmi köze ahhoz. ebben például van tét, abban nem volt.

winnie - 2015. 10. 03. 16:21

egyébként a harmadik rész már-már értékelhetetlen volt nekem. a backstreet boysos jelenet epic volt, de egyébként nekem ez túl kretén ahhoz, hogy élvezzem. helyenként vannak jó pillanatai, de sokszor csak a méla unalom tör rám. és ebben a kvázi szabályok nélküli környezetben szerintem a whodunit abszolút nem működik. nem lehet komolyan venni, hiszen minden lehetséges, így nem is értem, hogy miért akarják, hogy a néző agyaljon.

bellamy - 2015. 10. 04. 01:00

Nagyon vártam már, mert kíváncsi és izgatott voltam, hogy mit hoznak ki egy olyan sorozatból, amit a Glee-hez és az AHS-hoz hasonlítanak. Mind a kettőt szerettem a maga módján, bár néha számomra már sok volt az előbb említett sorozat. A Scream Quenn viszont… Én inkább paródiának mondanám, mint komédiának. Abból inkább a rosszabbik fajta. Poénokat nem igen találtam benne és néhol inkább morbidnak és durvának tartottam azt az érzelem mentességet, mint komikusnak. Pedig a számomra ismert színészeket egytől egyig nagyon vártam. Noh, de ez az én véleményem.

brianflash - 2015. 10. 04. 13:34

Számomra itt a vége… A harmadik résznél kaszáltam, azt se értem eddig hogy bírtam :D De a backstreet boys-os jelenet már betette a kaput. Köszönöm ebből többet nem kérek…
Szörnyű humora van a sorozatnak nem is tudom hogy most nevetni vagy sírni kéne inkább rajta…

Shannen - 2015. 10. 04. 19:39

Az első két rész még úgy, ahogy tetszett, bár egy szinttel jobbat vártam. A 3. epizód viszont jóval alulmúlta a korábbiakat. A Backstreet boysos rész persze zseniális volt, de egyébként tele van roppant idegesítő momentumokkal és valahogy az egész nem áll össze egésszé és alig van benne értékelhető humor.
Ettől függetlenül érdekel, hogy a ki(k) a gyilkos(ok) és miért, de nem tudom meddig tart még ki a türelmem. Megéri-e egyáltalán még várni. Adok neki még egy rész esélyt, aztán majd lehet csak a finálénál térek vissza.

superpityu - 2015. 10. 04. 21:23

nekem aránylag bejön eddig. nem jó, de nem is rossz. az a legnagyobb baj, hogy nem túl koherens ez nekem. tele van tök jó jelenetekkel, de az egész szétesik, elvérzik valahol.
a backstreet boys jelenet kb vinnyogós volt, de keke palmer és niecy nash közösén is röhögtem egy sort, pedig iszonyat borzasztó volt az egész.
ami legbántóbb valahol, hogy mennyi jelenet olyan, mintha valamiféle paródia akarna lenni, de közben mégsem nevezném annak. mint most amikor zayday nem tudta eldönteni, hogy eldugja vagy ne a láncfűrészt.
érdekel a sorozat, de közben nagyon ott van az, hogy a sok brutális októberi visszatérő sorozat mellett lemorzsolódik.

Enzo - 2015. 10. 05. 16:25

“zayday nem tudta eldönteni, hogy eldugja vagy ne a láncfűrészt”
mivan? :D azt gyakorolta, hogy milyen gyorsan tudja elővenni :)

nem normális ez a sorozat, lassan mindenki gyanús :D Denise a legnagyobb forma továbbra is :D

sepörd - 2015. 10. 05. 21:23

siralmas, szánalmas, talán a legidegesítőbb sorozat amit valaha láttam. biztos vagyok benne hogy a gyilkos leleplezése is egy hatalmas facepalm baromság lesz, azt azért majd megnézem hogy igazam-e lett.

Csypi - 2015. 10. 08. 14:25

Hát szerintem a 3. rész volt a legjobb eddig, a BSB-s részen szétröhögtem a fejem. Én maradok, azért jókat lehet néha nevetni rajta és kíváncsi leszek kik lesznek a gyilkosok :D 7/10-es rész volt

winnie - 2015. 10. 12. 07:31
winnie - 2015. 10. 14. 13:32

na, gratulálok. már csak végigtekertem, a zenére vonulás király volt, de megint (talán 1 részes) mellékszereplő hullott el, ami vicc.

Tr7 - 2015. 10. 18. 07:53

Nem tudom ki mit vart el, s mit kapott. De en abszolut semmi nagyra nem szamitottam…oszinten szolva fogalmam sincs a tortenetrol mert en eleve nem is ezert nezem. Nem a tortenetert,nem a karakterekert, egyszeruen csak a szineszekert. Nallam sima 8/10.
Mondom, csak mert a szineszekert nezem es nezni is fogom.

Enzo - 2015. 10. 18. 23:53

Egész jó volt az 5.rész. Mondjuk érdekes halál helyett kaptunk egy újabb leleplezést…

…de az túl egyszerű lenne, hogy Gigi és Boone a két gyilkos, szóval itt még lesz valami csavar. (Zayday randiból kiindulva Earl Grey, az angol srác is gyanús)
-> apropó winnie, lassan egy gyilkostippelde időszerű lenne :)

mi volt még az 1×05-ben: hosszú főcím (wow!) és Robert Durst utalás, like! (külön örülök hogy Denise még mindig él)

Rorki - 2015. 10. 21. 11:42

Az 5. rész kifejezetten jól sikerült. Jók voltak a poénok, Chad monológja Barney régi napjait idézte a HIMYM-ből és a bugyuta faktor is alacsonyabb volt. A szereplők hülyesége pedig a poénokat szolgalta ki, nem fordítva. Teljesen egyben volt az epizód, nem úgy mint az eddigiek.

JH94 - 2015. 10. 21. 12:07

Semmit nem vártam a sorozatból, de mégis magával ragadott. Tipikus amerikai egyetemi klisé. Nem is kell sokat gondolkodni rajta, mert roppant egyszerű sorozat. Jó a színészi játék benne. A sztori kiszámítható. De sebaj, horror vígjáték szóval elnézem.
A BSB-os jelenet nagyon jó volt. A Chad-es jelenetek annyira idióták, hogy imádom őket. Az amerikai elnökös beszéde, jaj. :D A kedvem karakteres Munch dékán (Btw a neve a Sikoly festmény alkotójának a neve, zseniális). Emma Roberts alakítása szinte 100 százalékban copyja az AHS Coven beli alakításának.
Azért kíváncsi vagyok ki a Red Devil.

winnie - 2015. 10. 21. 13:39

“Tipikus amerikai egyetemi klisé.

ez a lényeg, hogy ilyennek csinálják. tipikus sorority, tipikus mean girls, s mindez eltúlozva. ettől lenne jó. a többi azonban, á…

Cyrax - 2015. 10. 30. 05:40

Nem 15 részes évadról volt szó? A The Futon Critic most már csak 13 epizódot ír azzal, hogy december 8-án 2 órás finálé lesz…

winnie - 2015. 10. 30. 06:45
Cyrax - 2015. 10. 30. 08:29

Akkor lehet lecsökkentették “titokban”?

Enzo - 2015. 11. 03. 01:49

Az semmi, de az epguides meg csak 10-et ír :O
http://epguides.com/ScreamQueens_2015/

Enzo - 2015. 11. 03. 02:07

1×06
Hozta a szokásos színvonalat, Caulfield, Sam és Roger kilőve. Érdekes módon a felnőtt karakterek alig szerepeltek, Denise pl egyáltalán nem (kár:/).
Chanel #3-t bírom :D
Az írók remekül gyanúba kevernek mindenkit, és ismét várom, hogy a fináléban legyen némi visszatekintős megmagyarázás. A köv.rész meg mindent még jobban összekavar..ááá. :D

Tomi - 2015. 11. 06. 21:05

Azt nem értem hogy ha leütik a gyilkost akkor miért nem nézik meg ki van a maszk alatt? miért szaladnak el mindig, főleg mikor 5-en ott voltak.

Enzo - 2015. 11. 10. 17:12

1×07
Eh, hát itt nem halt meg senki (jó, Dr.Munsch igen, de őt most hozták be)…és a Vörös Ördögöt abszolút nem is mutatták…
a szövegek viszont zseniálisak voltak, főleg Chanel-től, meg #2-tól (“where are the dinosaurs?” “Adolf Hitler was motorboating me” :D)
Denise-t meg nagyon eldugták, illetve Zayday se volt ebben a részben az utsó jeleneten kívül..azért remélem, ez nem lesz tendencia.

Enzo - 2015. 11. 14. 16:47

1×08
Pozitív oldal:
-kaptunk egy csomó infót, főleg Grace háttérsztorijáról
-Denise végre szerepelt egy csomót a beköltözése okán (#5 ruhájában milyen volt már :D)
-#hétidézete1: “If you want something done right, pay someone a lot of money to do it for you.” :D
-#hétidézete2: “Looks like the bitch apple doesn’t fall far from the bitch tree.”

Negatív oldal:
-Munsch nem ám megnézné, hogy kik a gyilkosok…legalább írnának olyan jelenetet, ahol nem is tudja megnézni, de így már kezd zavaró lenni.
-Nagyon sokan vannak életben a fő gárdából, lassan ideje lenne kiírni valakit..
-Chanel #5-ról még túl keveset tudunk, Pete meg alig szerepel.

Ez a 2babás festmény tiszta Heroes:Reborn érzés volt, a Grace anyja-szál a mappákkal meg a legutóbbi Gotham részre hajazott :D Boone a végén meg hogy nézett már ki :D

Enzo - 2015. 11. 20. 20:17

1×09
Na, most már akkor tutinak látszik a 3 gyilkos.
(Illetve már csak 2, bár várható volt hogy végül nem Gigi hal meg, hanem Boone.)

-Zayday és #3 gyakorlatilag kihúzható a gyilkosok listájáról, amennyire meglepődtek Boone-on.
-A szellem-trükk ügyes volt Boone-tól.
-Tetszik, hogy a sorozat követi a naptárat (Hálaadás előtt vagyunk ugye)
-ISIS utalás, eh, hát ez most nem volt a legjobban időzítve.
-Egyre bénábbak a gyilkosok, komolyan :D bár annak örülök hogy Denise még él.
-Earl Grey alig szerepelt szegény, erre kiírják? :(
-Most volt először, hogy gyilkosság után lekerült a maszk :)
-Ja és megtudtuk, hogy a Zayday-elrablós Red Devil az Boone volt, kellenek az ilyen visszacsatolások.
-A flashbackben a rádióban vmi “Butcher Pete” zene ment…utalás? :D
-A “once you go black, you’ll never go back” magyarázat…áááh, mennyire fáj :D

Hét idézetei:
“Listen up, hog-faced sluts.”
(muszáj röhögni Chanel mondatkezdésein, zseniálisak :D)
“Honestly, if you’re going to get attacked, please attempt to get attacked in a fresh, exciting way.”

Cyrax - 2015. 11. 21. 10:04

A 3. személy kiléte szerintem semmi extra sem lesz, mivel ez egy ilyen komédia-paródia, nem hiszem, hogy nagy twistet kell várni, inkább valami néző-szívatás lesz a végkimenetele.

Enzo - 2015. 12. 01. 02:20

1×10
Ötletes volt, hogy először szétszórták a szereplőket, aztán a végére mindenki visszatért a házba. Kaptunk egy kis backstoryt Hármasról (Billie Lourd nekem is a kedvencem :)), és megismerhettük a remek Radwell famíliát is.
A legjobb a részben mégis a gyanúsítgatás volt, tényleg a szánkba rágták, hogy bárki lehet :D
Már gondolkodtam, hogy fogják összehozni, hogy mindenki ott van, és a gyilkos is, de…ügyes :D az mondjuk várható volt, hogy egy fej lesz a tálcán, meg az is kiszámítható volt, hogy kié.
(Tényleg, hol van Denise?)

Lassan elkezdhetnének hullani a főbb szereplők, mondjuk még van 3 rész, ami gyakorlatilag 4, mert az 1×12 dupla lesz, ergó december 8.-án tripla évadzárót kapunk :D
Tippelés terén sokkal nem lettem okosabb, max annyival hogy GraceFatert kizárnám Gigi kezdő mondata miatt.
Viszont ha Gigit lefejezte a Red Devil már ott a hotelszobában, akkor valaki a fejet odahozta utána a házba, aki feltehetőleg nem a másik mutatott helyszínről jött (tehát nem #3, Chad, Chanel és Hester), ez Ötösre és Pete-re tereli a gyanút.

Úúú, új ötlet!
Slasher-sorozat, de nagyon meta verzió.
Az utolsó részben a szereplők megnézik az addigi részeket, és az elhintett nyomok alapján összerakjék, hogy ki a gyilkos.

Enzo - 2015. 12. 07. 17:56

1×11
-A Black Friday-es jelenetek hatalmasak voltak, főleg ahogy Chanel bejutott fél órával előbb, és szívatta a kinti zombikat.
“Torturing these soulless manatees of senseless consumerism brings me so much joy. And isn’t joy what the holiday season’s all about?”
Viszont ahhoz képest, hogy ez volt a rész címe, gyorsan lezavarták ezt a szálat.
-Denise visszatért, yay :D De elég kevés screentime-ot kap újabban…
-Grace-től kicsit out of character volt ez a nagy Munsch-ölési vágy, de aztán visszaváltozott.
-Pete kosztümjén a szekrényben meg kéne lepődni? Már egyszer mutatták…
Az viszont meglepő (és kicsit túlzás), hogy van még 1 gyilkos.
-Hogy maradnak így 4-en a végére? Persze hamarosan tripla finálé…

(Igazából csak az a gond az egésszel, hogy bárki is lesz az utolsó leleplezett gyilkos, nem lepődünk meg. Vagy ahhoz valahogy nagyon ügyesen kell csavarniuk a szálakat a készítőknek…)

winnie - 2015. 12. 09. 11:05

“-Hogy maradnak így 4-en a végére? Persze hamarosan tripla finálé…”

ennyit arról, hogy 4-en maradnak a végére.

ez lett volna az az aspektus, ami miatt néztem volna a sorozatot, de így, hogy kábé mindenki életben maradt a főszereplők közül, örülök, hogy kaszáltam. az 1×12-ben is kit öltek meg, lol:)

Cyrax - 2015. 12. 09. 21:06

Az utolsó perc béna volt, de gondolom azt akarta jelenteni, hogy mindhárman meghalnak. De még így is 5 maradt a 4 helyett. Amúgy szerintem elég szórakoztató volt és a gyilkos kiléte kicsit tényleg ilyen néző-szívatás lett.

len90 - 2015. 12. 10. 10:00

En remelem, hogy less folytatas, engem vegig nagyon jol elszorakoztatott. Antalogianak hirdettek meg, szoval ha lenne is masodik evad mas tortenet lenne, mas szereplokkel, pedig nekem a cliffhangers zaras is tetszett, es megneznem mit hoznak ki a folytatasbol. Es nagyon tetszett a meglengetett folytatas lehetosegenek referenciaja a AHS-re, ha tenyleg innen folytatodna a masodik evad, Akkor nyugottan utolag elnevezhetnek:

1. evad – Scream Queens: Murder House
2. evad – Scream Queens: Asylum

Ha elernenk a Coven-hez es Emma Robert megint hozna Madisont, na akkor vegkepp elegedett lennek :P

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz