login |

Pilot-mustra: The Muppets – 1×01

2015. 09. 24. 20:05 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: 2015/16, animáció, kritika, pilot-mustra,

Jé, egy animációs sorozat, amit el tudok viselni? Oké, a The Muppets bábanimáció, de akkor is. És persze az is igaz, hogy emberek is vannak benne – ezúttal Topi maci barátnője és annak szülei (ez volt a B-sztori), illetve Miss Röfi talkshow-jának két vendége (Elizabeth Banks és Tom Bergeron), plusz a zenei vendég, az Imagine Dragons, és pár nem beszélő stábtag. Ennyi.

Egyébként az ismert Muppet-figurákat mozgatja a szitkom, és nemcsak az említett főszereplők (+ Breki és Gonzó) kapnak szövegeket, hanem Statler és Waldorf, Scooter, Pepe, Janice, Animal és a többiek is. Nagyon sokan. 20 percben. Ja, és ez nem gyereksorozat, a célközönség egyértelműen felnőtt.

THE MUPPETS – 1×01 – 6/10

The Muppets - 1x01-02

A 10 perces pilotprezentációt, amivel eladták a sorozatot, mindenki megnézhette, de nem ez a pilot. Illetve az elején van benne írószobás jelenet (de másképp), és Topi vacsorája is megmaradt (Margo Harshman helyett Riki Lindhome a barátnő, de Jere Burns visszatért), de minden más ment a kukába, mindössze a dokus koncepció maradt.

A The Muppets egy olyan világban játszódik természetesen, ahol a bábok és az emberek együtt élnek, a középpontban pedig Miss Röfi éjszakai talkshow-ja van, aminek Breki a showrunnerje, és a többi bábnak is van mindenféle beosztása. Szóval adott egy “insider” alap, és erre jön rá az, hogy a stáb munkáját egy dokumentumfilmes csapat követi, szóval az ő nézőpontjukból láthatunk mindent, s természetesen a kamerába beszélés sem maradhat el, a’la The Office vagy Modern Family.

The Muppets - 1x01-04

Míg a pilotprezentációért maximálisan oda voltam, ez a kezdés már közel sem jött be annyira. DE. Annyira aranyos a koncepció, annyira jópofa az egész, hogy végig azt éreztem a pilot közben, hogy ezt bármeddig el tudnám nézni hetiben. Még akkor is, ha egyenetlen volt. És mi lenne akkor, ha jobban ismerném a karaktereket? (Annyira már nem emlékszem rájuk gyerekkoromból, a filmeket meg nem láttam.) Szóval egy “rajongónak” többet fog jelenteni. Elvileg.

One-on-one interviews? What an overused device. You tell the camera how you really feel, and then they cut back to you saying something completely different. I hate these interviews. (vágás) I love those interviews. Great device.

Persze meg kell jegyeznem, hogy nálam az hatalmas pozitívum, hogy dokusra vették a figurát, mindig is gyengém volt az efféle leselkedő kamerás, ellopott pillanatos, olykor a kamera láttán megjátszós stílus, szóval ezt mindenképp kéretik számba venni.

The Muppets - 1x01-03

A gond még az lehet a The Muppets-nél, hogy mivel majd minden bábnak akarnak legalább egy mondatot adni, hogy az egész kissé villámtréfás jelleget ölt (a két öreg a páholyból, Statler és Waldorf erre jó példa, kapnak 3 random rövid párbeszédet), ami egyrészt szaggatottá teszi a történetmesélést, másrészt pedig lutrissá – vagy bejön az adott poén, vagy nem, és akkor bukta az ember a felvezetést is, mivel az nem annyira része a sztorinak. (És ezért nem nézek animációsokat, mert sokszor a zseniális poénok között nem kötnek le a karakterek. Itt talán erre nem kerül sor.)

– You know the original name of the band was Imagine Dragons?
– Huh. That is their name.
– I know. They kept it.

Az insider aspektus nyilván itt csak felületes, nem egy bábsorozatból fogunk érdekes infókat megtudni a sorozatkészítésről, de az a sorozat, melyben az egyik állandó helyszín az írószoba, már előnnyel indul nálam. Persze, hogy ne legyen veszélyes az átlagemberre a téma, ezért Topi randizása mellett a kiemelt szál Breki és Miss Röfi kapcsolata, ami elég ambivalens, hiszen nemrég szakítottak, és most az egyik a másik műsorának vezető írója.

The Muppets - 1x01-01

Egyetlen gondom volt csak. Tudom, hogy kultikus karakter, meg nélküle az egész sorozat lényege veszne oda, de Miss Röfi akkor is idegesítő. Vannak jó poénjai, de már eleve a hangját képtelen vagyok elviselni, s ez kissé hazavágja a műélvezetemet. Ehh, majd valahogy megpróbálom túltenni magam rajta.

11 hozzászólás Ne habozz!

S0m30n3 - 2015. 09. 24. 21:11

Azt hittem csak én nem tudom elviselni Miss Piggy hangját. Most megnyugodtam. Majdnem el sem kezdtem a sorozatot miatta, de végül valahogy elkezdte megszokni a fülem, talán nem lesz egyáltalán probléma később.

Amúgy sosem láttam egy muppets részt sem, de ez most nagyon bejött, régen röhögtem ennyit bármin is, semmi problémám nem volt a résszel.

jessm - 2015. 09. 24. 21:18

Miss Röfi hangja ténykleg egy kicsit idegesítő, de nekem elment kategória.
A pilot meglehetősen hangulatos volt, azt hittem nem fog tetszeni mert olyan felmás érzéseim voltak a muppet dolgokkal. Végülis kellemes szórakozást nyújtott.
Egy két poén meg ismosolygtatott. Mindenképp maradok a következő részre.

Thrasher - 2015. 09. 24. 23:27

Nálam is 6/10, de igazából nem az írás volt az, ami bármi pozitívumot is hozott volna, hanem ennek a receptnek a szokatlansága.
Nagy esélyt rátok rá, hogy ahogy elmúlik az újdonság varázsa, minden érdekességét el fogja veszteni.

elemerapioca - 2015. 09. 25. 00:20

8/10 cuki faktor es Rofi nekem is “too much” de mindig is ilyen volt szoval … :)

Zizi - 2015. 09. 25. 00:51

Miss Röfi hihetetlenül idegesítő.

A pilot meg nekem leginkább csak arra volt jó, hogy rájöjjek, rohadtul kár, hogy a The Comedians nem kapott berendelést…

Dave - 2015. 09. 25. 07:08

8/10

Nosztalgikussága miatt is tetszett, pedig nem néztem régen sem annyira sok Muppets – et. A mockumentary stílus jól áll nekik és tényleg cukik. Egyetértek a véleménnyel.

goodjohnwin - 2015. 09. 25. 11:39

Nagyon tetszik ez a felnőttes megvalósítás, az emberekkel való kavarodás és kavarás ad valami kkelemesen perverz ízt az egésznek :)

Treff86 - 2015. 09. 25. 21:32

Miss Röfi szerintem is idegesítő, de az eredetiben sem szerettem (igen én néztem az original sorozatot is, igaz elég keveset láttam, és a Sesam Street jobban bejött).

Nem tudom eldönteni, hogy ez most jó vagy sem, kell-e nekem, vagy hagyjam a fenébe, olyan egynek elmegy, de nem volt rajongás érzésem, pár részig biztosan maradok még, főleg a népes “szereplő” gárda miatt. (Minden sorozatot imádok, ami ennyi embert megmozgat, /könnycsepp eldörzsölés, miközben a My Name is Earl-re gondolok/).

Ja és persze: Cookie Monster crossover epizódot a népnek!!!

tomex - 2015. 09. 27. 12:59

Na ez nagyon semmilyen volt. Fogynak rendesen nálam az idei újoncok.

Thomas - 2015. 09. 27. 15:59

Szerintem nagyon aranyos volt, és nagyokat nevettem rajta, főleg a két öregen a “páholyban”, Topi macin és a barátnőjén, meg Tom Bergeron feltűnésén:) Most nem tudom elképzelni, hogy nálam ez ne maradna nézős bármeddig is, de majd meglátjuk, mennyire tudják változatossá tenni. Én már megszoktam Miss Röfit, engem nem idegesít a hanga sem, illik hozzá:) És azért ő is hozott pár vicces pillanatot:)

winnie - 2015. 09. 29. 17:51

a második rész a sok miss röfis bénázással és az unalmas talkshowjelenetekkel (meg énekléssel) max 4,5/10 volt nálam, most írószoba sem nagyon volt. topi hozta magát, de gonzó eltűnt. aranyosnak persze továbbra is aranyos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz