login |

Pilot: Rosewood

2015. 09. 24. 16:42 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Mindjárt jövök, csak megnézem a naptáramat… Hm, 2015 van, de akkor mi a fene ez a Rosewood?

rosew1

Egy sima nyomozós sorozatról van szó, ami Miamiban játszódik. A főszereplője Dr. Rosewood, akinek különleges viszonya van a halállal (nem szó szerint), ezért magánhalottkémnek ment. Persze néha besegít a túlterhelt rendőrségnek is, sőt, gondolom, nem néha, hiszen ez lenne a sorozat lényege, hogy egy külsős dolgozik a zsarukkal.

Ettől még egy teljesen klasszikus nyomozós sorozatot kapunk. Senki sem zseni, vagy ilyesmi extra, csak a Miamis hangulatra és a főszereplők közötti kémiára építenek, miközben potyognak az emberek.

rosew2

Megint az a helyzet amúgy, hogy se lehúzni, se éltetni nem lehet ezt a kezdést. Van pár dolog, amibe belekötnék, de lehet, csak nem tudok eleged a magánhalottkém bizniszről, vagy a rendőrségi eljárásokról. Apróságok igazából, hiszen máshol simán elfogadjuk, talán jobb alapozás után, hogy külsőst vonnak be.

Ami tetszett, hogy nem tököltek sokat, a rendőrnő gyorsan elismeri Rosewood halottkémi képességeit, viszont a kihallgatásokra való “cipelése” nekem kicsit nyögvenyelős. Mármint Richard Castle, vagy Patrick Jane például a gyanúsítottakkal való találkozásból táplálkozik, de az itteni külsős csak a hullák nyelvén ért.

rosew3

Aki napfényes hangulatra és klasszikusabb, mondhatni CSI-osabb nyomozásra vágyik pár vicces karakterrel, annak ajánlott lehet a Rosewood. Nálam csak 4/10-re futotta neki, nem tudom van-e értelme folytatatnom, hiszen itt a teljes rutin benne volt a pilotban, a sorozat is ilyen lesz.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 09. 24. 16:54

tök színes, hangulatos (mind kép, mind zene szintjén), laza, feelgood krimi, de rohadt mesterkélt és érdektelen. 3/10

amikor kiderült a harmadik jelenetben, hogy erős a családi szál, azonnal meguntam. de összességében tisztességes, annak, akit ez megfog.

Lemoni - 2015. 09. 24. 20:52

Ez se jutott túl messzire nálam, egész pontosan csak 15 percig. Irritálóan mesterkélt és nagyképű a beszédstílus benne, rohadtul ellenszenves mindenki, leginkább a két asszisztensnő és hiába jó a zene, túl sok és túl tolakodó. Kuka.

Eni - 2015. 09. 24. 21:25

Én nagy nehezen végignéztem. Akartam szeretni, de nem ment. Engem pont a zene idegesített. Borzasztó volt. Ennél több latin zenét nem is lehetett volna belerakni.
A főszereplőnek szörnyű a stílusa. Minden ráillik amit az elöttem lévők leírtak.
Kasza.

winnie - 2015. 09. 25. 04:33

“Irritálóan mesterkélt”

ó, és még nem is láttad a jelenetet, ahol a zsaru kikérdezi a néger srácot, az nagyon gáz.

Lemoni - 2015. 09. 25. 12:51

A kevés néző miatt bukott a Forever, ami klasszisokkal jobb és szerethetőbb hasonló témában, a karakterekről nem is beszélve. A Rosewood a büntetés érte.

zso - 2015. 09. 25. 14:36

Hát igen… Forever-t akaroooooook :”(((

Vera - 2015. 09. 27. 22:14

Nálam is az első percekben ment a levesbe, amint megláttam, hogy a halottkém-asszisztens/lánytestvér magassarkú szandálkában, kis topban és feszülős naciban áll neki segédkezni, erre a világra épp semmi szükségem.

A Forever báját, nem mellesleg, én is visszasírom.

winnie - 2015. 10. 01. 14:53

unalmas volt a második rész, főleg, mert sokat támaszkodtak a karakterekre, akik nem nyertek meg a pilotban, de vicces volt, működött a dolog. és az új főnökrendőr nagyon jó.

4/10.

winnie - 2015. 10. 12. 07:36

1×03: kasza, niff said, nálam ennyi.

nemkelltud - 2016. 06. 27. 00:01

Ahogy kezdett egyre mélyebbre menni, rájöttem, inkább sejtettem , hogy ez egy gyenge Castle másolat lesz. Csak azt remélem, hogy tovább nem az lesz ,mint a Castle-ben, hogy a rendőrcsajszi megharagszik, amikor a társa előveszi a halott családtag ügyét, és beszámol neki,hogy mit tett, és megállapitja,hogy nem véletlenül halt meg. Ennek ellenére, úgy néz ki, hogy ez is arra a sablonra készült, amire a Castle meg A Mentalista, és a Dr. Csont egy kis része, hogy egy civil valamilyen csodálatos, elkerülhetetlen módon sikerül bekerülnie a rendőrség körébe. De mégis inkább a Castle-re hajazik, mert szerintem abbahagyják, amikor meglesz Eddy gyilkosa, ami egy kicsit szar befejezés lesz, ugyan úgy, ahogy a Castle-nek is

nemkelltud - 2016. 06. 27. 00:05

Egyébként szerintem tűrhető, mert ha úgy vesszük mindegyikben van elég idegesítő dolog, nem túl szép szereplő, és idegesítő zene. Nem is beszélve a karterek tulajdonságairól. Ha ezeket nézzük,mindegyik szar krimisorozaton meg lehet találni a csomot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz