login |

Fresh Off The Boat: kezdett a 2. évad

2015. 09. 25. 12:30 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

A héten folytatódott a két nosztalgiasorozat. A The Goldbergs-ről is lesz külön szó, most lássuk inkább a 90-es évekre visszatekintő Fresh off The Boat-ot.

frelshoffs2-1

Aki valaha is kíváncsi volt a sitcomra, az nyugodtan bekapcsolódhat itt. Teljesen az újoncokra, vagy újra belenézőkre volt tervezve a premier. Az elején történetbe illesztve elmondták, hogy eddig mit láttunk, és egy különleges helyzetbe szorítva a karaktereket szépen újra felvázolták, hogy ki milyen.

– Hey, boss, do we get vacation days?
– Your job is a vacation from poverty.

A mostani első részben nyaralni mentek Huangék. Ez azért extra, mert még sosem voltak, így az asszony nehezen enged ki. Mindegy, nem a történet a lényeg egy sitcomban, csak azért említettem, mert így néha egyetlen szobába, de mindenképp egy helyre lettek szorítva a szereplők, gyorsan le is festették mindet újra a bekapcsolódáshoz.

Fresh Off The Boat

Igazából a Fresh az a tipikus feelgood sorozat, már ha épp elkapja az embert. A zenék és a ruhák nagyon adják a nosztalgia faktort, a gyerekek aranyosak és viccesek. A probléma kicsit a szülőkkel van. Az odáig jó, hogy más kultúra, de a feleség nagyon idegesítő tud lenni. Talán pont miatta hagytam abba az első évadot?

Nyilván mindenre rásüthető, hogy ha épp van kedve hozzá az embernek akkor nézi, viszont a szarul megírtakhoz több pia kellhet. Például a Minority Report… á, azt semmikor nem nézné az ember. Viszont ez remekül van összetéve, jó karakterekkel és rendezéssel, ellenben sosem lesz az a 10/10 és kötelező.

freshoffs2-3

A premier szintén rövidfilmes eset, hiszen pont a viszonylagos fillersége miatt simán lecsúszott. A folytatásra nem pörögtem rá, hiába 7/10 ez a rész, viszont ha az újonc sitcomok borzasztóak lesznek, akkor simán visszanézek.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 09. 25. 12:34

á, nagyon nem. megint azt tudom írni, amit a finálénál is, hogy hiába vannak oda érte a kritikusok, nekem ez fizikai fájdalom, szörnyű volt. a gyerekek tehetségtelenek, mindenki darálja a szövegeit (nem jön be ez a stílus), az egész helyenként olyan, mintha tök amatőr lenne.

ja, és nekem rohadtul nem feelgood volt. nem vitatkozni akarok ezzel, de engem többször is komolyan lehangolt a rész, hogy mennyire szánalmasak, és hogy szívják meg a gyerekek. az biztos, hogy nem olyan volt, amin mosolyogtam volna nézés közben.

constance wu, az anyuka, ugye odakint a legnagyobb kedvenc, és nekem is ő az, aki esetleg bejöhetne, de valahogy nem tudom elkapni a ritmusát neki sem.

szóval hiába érdekes a koncepció ezt nem rám írták, nem a stílusom.

galocza - 2015. 09. 25. 12:43

időkitöltőnek valamennyire jó volt, de végig a kaszás árnyékában. ha idén lesz jobb – márpedig hál’ istennek úgy tűnik, hogy lesz mit nézni (először sikerült nyáron növelni a lemaradást) – suhan a kasza végre.

ldavid - 2015. 09. 25. 20:18

nekem még mindig bejön :)

Treff86 - 2015. 09. 25. 21:35

Nézni fogom, még egy darabig, de a narráció a sava-borsa egy ilyen sorozatnak, a Goldbergs-t sem tudnám elképzelni a “back in the eighties” felvezetés nélkül. A gyerek hanggal már gyilkoltak rajta, ha azt is elhagyták én nem nézem tovább…

Zizi - 2015. 09. 26. 02:29

@Treff86
Azt írták, hogy mivel Eddie Huang nem vállalja tovább a narrátor szerepet, ezért el fogják hagyni. És sem örülök, mert szerintem is kell hozzá… Meglátjuk.

Bírom amúgy a sorozatot. Nekem kimondottan az anyuka karaktere a kedvenc, tudom túlzás(nak tűnik) a karaktere, de a pár dologból, amit az igazi Eddie Huang könyvéről és életéről olvastam, az jött le, hogy néha elég durva gyerekkora volt. Így simán beveszem, hogy kb. ilyen lehetett az anyja.
Ja, és én tökre bírom a két kisebb srácot, de pont a főszereplőt nem.

JKJ - 2015. 09. 26. 07:53

Az Anya karakter a legjobb. Pont azért vicces, mert idegesítő! :-)

goodjohnwin - 2015. 09. 26. 19:52

A Cristelával letudtam egy időre az illendőségi kisebbségi kvótát, ezt az évadpremiert azért bepróbáltam, de nem győzött meg – leginkább az erőltetettsége a zavaró.

zolkó - 2015. 09. 27. 08:25

A pilot óta egy részt sem láttam, de az első képen a vöröshajú srác ugye az, aki a True Detective-ben Farrell fia volt?

ldavid - 2015. 10. 02. 21:52

2×02 végén a “Nuthin but a G Thang” komoly volt :D
egyébként jobb volt mint az első rész

pody - 2015. 10. 06. 22:04

sokkal jobb volt. Tovabbra is egy jopofa sorozat, en jokat tudok rajta rohogni, de teny nem lesz egy orok klasszikus. Es en is inkabb a 2 kisracot birom (itt a masodik reszben is amikor megjelentek egy kiskutyaval hatalmas volt) es a foszereplo sracot nem annyira

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz