login |

Grey’s Anatomy: kezdett a 12. évad – írta Kriszta

2015. 09. 25. 19:40 - Írta: vendegblogger

406 hozzászólás | kategória: kritika,

Már egy tucatnál járunk. Szép kor.

Nekem mint veterán GA-nézőnek egy kicsit félelmetes is belegondolni, hogy az egyik kedvencem már ilyen hosszú ideje a képernyőn van. Természetesen lehetetlen a folyamatosan várt magas szintet hozni, így hullámhegyek-és völgyek egyaránt jellemezték eddig az évadokat, és valószínűleg a folytatásban is ez lesz a helyzet.

Grey's Anatomy - 12x01-01

Ennyi időt egy sorozat mellett csak akkor lehet eltölteni, ha az szerethető karakterek terén jól muzsikál. És itt bizony ez a helyzet. Még akkor is, ha a kezdetek kezdetén megismert és megkedvelt csapat már bőven megfogyatkozott, sőt az elmúlt két évadban olyan szereplők távoztak, akik az első évad óta  meghatározó karakterek voltak.

Sokan meg is kongatták már a vészharangokat, hogy ekkora veszteséget már nem tud elviselni a sorozat. Nézzük, milyen szezonkezdéssel válaszolt a kritikákra Shonda Rhimes és csapata. A tovább mögött spoileresen folytatom arról, hogy miként folytatódott Meredith és a többiek története.

A fonalat pár hónappal a szezonzáró után vesszük fel ismét. April nemsokára hazatér egy újabb kiküldetésről, Alex és Jo beköltöztek a közös lakásukba, és Meredith pedig visszament a szülői házba. Bailey meg is kapta az ellenfelét a sebészeti főnökségi pozícióért folytatott harcban, de sajnos ezt a szálat már ebben a részben le is zárták, nem túl meglepő végeredménnyel.

Grey's Anatomy - 12x01-02

A vérfrissítést a sorozat (szokás szerint) az új rezidensek behozatalával szeretné megoldani. Reméljük, ezúttal jobban fog sikerülni, mint a legutóbbi esetekben.

Azt persze a készítők is belátták, hogy ekkora változások után szükség lesz egy könnyedebb évadra, így még a szezonkezdés előtt kijött pár írás arról, hogy ebben az évadban nem kell nagy drámákra számítanunk (hahh, hiszem, ha látom!), és az első rész is ennek az irányvonalnak felelt meg.

Grey's Anatomy - 12x01-03

Pontozni nem szeretnék, azt meghagynám inkább a szezon végére. De az nem titok, hogy összességében egy kicsit megfáradt, ámde korrekt kezdést kaptunk, mely során a legtöbb szereplő életében új irányokat nyitottak, ami mindenképp jó alap a továbbiakra nézve.

406 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2015. 09. 25. 20:10

Jóóó volt! :) Bár inkább olyan évadközi résznek tűnt. Bailey is chief, yay! A Náci visszatért! Mondjuk, kicsit gyorsnak éreztem a választását, mintha túl könnyen kapta volna meg a helyet.
A betegek jók voltak, a zenei feldolgozások is szuperül sikerültek. Azt az idegesítő anyukát én is felpofoztam volna :D

Egy kis érdekesség: a következő részben szerepelni fog a világ legmagasabb színésznője. És aminek a legjobban örülök: a nézettség továbbra is bitang erős.

Kriszta - 2015. 09. 25. 20:11

Egy kis kiegészítés:
A “megfáradt” jelzőt Meredithre értettem.Nekem ő nagyon kilógott ebből a részből.Az életunt ábrázata nagyon feltűnő volt,a régi magabiztosság hiányzott belőle.

Csilla0422 - 2015. 09. 25. 21:01

Öööö, nem tudom. Vibrált is, meg nem is. Jónak jó volt, de nem ilyen kezdésre számítottam. A zenékért pacsi!

“Hetibeteg” sztorija érdekes volt. Nemtom hasonló esetben én miként reagálnék.

Arizona – Stephanie na az mókás volt. :) Legalább így “visszajött” Leah.

Nekem szimpi volt a főnök jelölt. Egy-két kört még futhattak volna… Bailey kinevezése előtt. Nazi is back!

Japril?

Oké, Bamba doki is maradt. :) Ő aranyos. Van még a Mentalistás és a Bajgúnár.

12 év után még ennyi néző… szóval.

Eltiron - 2015. 09. 26. 09:38

Amikor megláttam Joey Lauren Adamset, eléggé felcsillant a szemem, nagy kedvencem a Chasing Amy óta (ami az egyik kedvenc filmem), sajnos úgy fest, csak ennyi jutott neki.
Elég gyengécske rész volt, nem tudom hányadszor kaptuk meg a “cute gay couple vs. bigott homophobe” klisét, most még egy kis bevándorlózással is súlyosbítva, számomra a sorozat legidegesítőbb vonása a végletekig (és néha azon is túl) tolt polikai korrektség – de ezen kár is meglepődni, a kezdetektől ilyen a stílusa.
Remélem az évad folyamán kiemelt figyelmet fog kapni Amelie, aki most a kedvenc karakterem, a hármas együttélésből jó poénok sülhetnek ki.
Meglehetősen sajnálom Bailey kinevezését, engem eddig is idegesítettek az ordítozós hisztijei, ajelek szerint ebből még többet fogunk kapni :S
Amúgy a soundtrack megint baromi jó lett, a Pink-feldolgozást, ami a végén szólt meg is fogom keresni :)
A nyarat úgy húztam ki, hogy az összes fellelhető GA OST-t rápakoltam a telefonomra :)
Jó évadot minden fannak, remélem bőven lesz kibeszélnivalónk ;)

Fóka - 2015. 09. 26. 13:24

Nagyon tetszett! Egyáltalán nem hiányzott Derek …

Évi - 2015. 09. 26. 19:06

Egyetértek, kissé megfáradt már Meredith, bár Shonda-nűl lehet h ez is csak valaminek az előkészítése, nagyon várom, hogy alakul a 3 nőci együttlakása. Nektek feltűnt, hogy az előző évadban Mer kizárólag a gyerekei mellett volt látható, amikor nem dolgozott, most meg nem is láttuk őket?
Az előző évad végén nagyon lezártnak éreztem az egész sztorit, így nagyon vártam, milyen hangulatú lesz az évadindító.
Jó évadot minden GA rajongónak:)

Kittus - 2015. 09. 27. 13:55

Én nem bántam, hogy ez a kezdés most így sikerült. :)
Már hiányzott azt kell, hogy mondjam.
:)

schweinsteiger - 2015. 09. 28. 14:21

Nálam leggyengébb évadkezdés evör :( A meleg-szál már uncsi, olyan érzésem van, minden második részben van egy ilyen meleg vagyok-apukám/anyukám elítél cucc Amúgy pedig kb nem történt semmi.. Baileyt pár évad óta sajnos nem bírom.

Revidivo - 2015. 09. 28. 16:46

Nem tudom, meddig akarják még ezt folytatni, szerintem ideje lenne megkegyelmezni ennek a sorozatnak, egyre csúszik lefelé. Magamtól képtelen vagyok abbahagyni, 9 éve követem hétről-hétre, és ez a sorozat a fő oka, hogy junkie lettem. Kezd olyan érzésem lenni, mintha egy vonatbalesetet néznék.
Ami érdekes, hogy nekem nem is a kiírt karakterek hiánya fáj nagyon, hanem egyszerűen annyira szappan már az egész, hogy szinte fáj nézni. Főleg arra gondolva, milyen volt régen. De a megmaradt emberek se az igaziak a régi gárdából, nekem például régen Bailey volt az egyik nagy kedvencem, most meg már évadról-évadra egyre kiállhatatlanabb.
Szomorú kimondani, de mielőbbi kaszában reménykedek.

Roxi - 2015. 09. 28. 21:14

Nálam is csak közepes volt ez a kezdés,remélem belehúznak ,mert ez így kevés lesz.

Andi - 2015. 09. 30. 23:06

Én nézem még. Ráérek a hideg estéken és angolul nyelvi szinten tartásnak sem utolsó :D
Mer gyerekeit most én is hiányoltam hirtelen, mert csak a nagy rumli látszódott. Kíváncsi lennék hogyan osztoznak a szobákon, életen a két kicsivel és ki vigyázz a gyerekekre….
April és Jackson nagyon távolságtartóan tekintett egymásra…
Majd látjuk mi jön még!

debcsillu - 2015. 10. 01. 13:33

Hát nekem ez az évadkezdés jobban tetszett mint a tavalyi.

Kriszta - 2015. 10. 02. 09:23

12×02

Egész jó rész volt.Kíváncsi vagyok zenei téren tartják-e majd végig ezt, a “mai” slágerek feldolgozásai vonalat.Kicsit szokatlan Taylor Swiftet(covert) hallgatni ebben a sorozatban. :)

April jelenetei tetszettek a legjobban a részben,viszont azt nem értem Jackson miért nem akar dolgozni a házasságuk megmentésén,minden beszélgetésnél homokba dugja a fejét aztán sarkon fordul…

Csilla0422 - 2015. 10. 02. 20:29

Már tudom mi miatt volt az első rész furcsa. Idegennek hatott. Nem feltétlen a “sok” új szereplő miatt volt olyan érzésem, mintha már nem GA nézném.
Ez volt a 2. részben is egy darabig. Aztán történt valami… jött Bailey a régi lendületével illetve majdnem a régivel. A rész humorfaktora volt olyan igazi GA. Ezek miatt érzem azt, hogy még mindig érdemes nézni.

Kepner! Sajnáltam szegény Aprilt, mert mindenki rá zúdította a “sza..ságait”… ő meg hallgatta, mert más választása nem volt. :D

Arizona kb. 2 év után kezd el azon rugózni, hogy Callie találkozgat valakivel. Komolyan? Most mondom, hogy elmehetnek a p..csába, mert tuti, hogy ismét Calzona lesz.

Mark is visszajött – igaz képletesen!

majomka - 2015. 10. 02. 22:55

Kriszta: nem érted, mert női fejjel gondolkodsz, ezért nem értitek sosem, ami nekünk természetes reakció. Aki ellök magától minket, azt hiába szeretjük, kialakul egy fal, ha úgy veszem egy védelmi burok, amit csak a bizalomvesztés leküzdésével lehet lebontani. Sokszor jártam már így. Volt akinek leesett, volt akiket elvesztettem. Az élet megy tovább. A zene telitalálat volt ebben a részben (is). A Keep en eye on me-t még énekeltem is vele :D Sokan mondogatják, hogy meghalt a GA (a’la meghalt a wow), leültem megnézni a részt és 5 perc múlva felálltam, hogy már vége is??? Nekem ennyi elég ahhoz, hogy ennyi év után is még mindig a number1 sorozat.

Kriszta - 2015. 10. 02. 23:31

Engem inkább Callie idegesített,két randi után már úgy áradozik az új csajról mintha Cupido találta volna el…OMG
A rész végén meg mikor Arizona mondja neki hogy nyugodtan megbeszélheti ezt vele is(nyilván nem gondolta komolyan A. sem ezt 100%ig) akkor meg még halál komolyan bele is kezd megint az áradozásba…ááá csak a fejemet fogtam hogy ez most normális? o.O

Szerintem elég ‘messze’ vannak most egymástól,évad végénél hamarabb nem hinném hogy összehozzák őket.

romy - 2015. 10. 03. 01:02

Nekem Callie és Arizona külön érdekes, szerintem együtt abszolút nem működnek, de sajnos én is úgy érzem, hogy Calzona lesz a végére…
Bezzeg Aprilék, értük nagyon szurkolok, remélem Jackson megbocsájt neki, én mondjuk nem biztos, hogy tudnék. Számomra ők az egyetlen pár a sorozatban, akiken érzem, hogy összeillenek, nagyon jók együtt, van “kémia” köztük.
Bailey évek óta kész vicc számomra, nem tudok rá jobb szót találni: idétlen. Örülnék ha ő távozna legközelebb, bár nyilván erre semmi esély…
Meredith eddig kifejezetten tetszik, akkor az igazi mikor dolgozik. A szerelmi vívódásait már nagyon untam, remélem nem hoznak mellé senkit, szerintem neki valami nagy áttörés fog következni a karrierjében. Maggie az, akivel nem kezdenek semmit, pedig szerethető karakter.
Az újak eddig semmilyenek, remélem kezdenek velük valamit, én a két megmaradt lányt nem tudom hova tenni, szerintem nem alaposan megírt karakterek.

Eltiron - 2015. 10. 04. 16:03

Na, a második rész már igazi telitalálatos volt, a negyedik percben már hangosan röhögtem (“ladyplace”), végig megvoltak a poénok, működött minden.
Amúgy én teljesen egyetértek Jacksonnal. Aprilnek semmi joga azon hisztizni, hogy kimegy a szobából, ahelyett hogy beszélne vele – April nemhogy a szobából ment ki, hanem a kontinensről és nem pár órára, hanem fél évre, szóval STFU, először kérjen bocsánatot talán, aztán majd lesz miről beszélni… Nagyon szép, érzelgős monológot rittyentett a végén, de ettől még nem lesz igaza.

Evian - 2015. 10. 06. 14:31

Az elso resz utan nem volt kedvem irni, mert annyira semmilyen reszt csinaltak, a kezdo nehezsulyt gyorsan lefogyasztottak, Bailey szokatlanul konnyen jott ossze a dolog; nah de a masodik resz!
Nagyon elveztem, minden a helyen volt.
Az pedig, hogy Jackson-April tortenetben kinek van igaza (en is egyetertek Jacksonnal es @majomkaval)), nagyban fugg attol, hogy ki-milyen elethelyzeteket elt meg/at/hallott, es persze az illeto szemelyisegetol. Van, aki mindent meg tud bocsatani; van, aki semmit, es termeszetesen ezek kevereke. A szituacio okozta feszultseg eletszeru es teljesen elfogadhato.
Mindenesetre nem gondoltam volna, hogy ennyire eros reszt tud hozni a GA meg most is, nem mintha McDreamy lenne a sorozat kozepe, de… szoval alig varom a csutortokoket.
Krisztanak pedig koszi a kibeszelot.

Kriszta - 2015. 10. 06. 16:23

Szívesen. :)

Roxi - 2015. 10. 07. 08:08

Úgy döntöttem innentől nem nézem hetiben,annyira nem köt le. Majd karácsonykor ledarálom az addigi részeket.
És ez a kibeszélő sem vonz,látom egyre több ember hozzászólása tűnik el.

beryl - 2015. 10. 07. 12:56

Mi a feszültség tárgya Japril között? Nem néztem meg a 11. évad utolsó 3 részét, és egyenlőre nem is szeretném.

Deny - 2015. 10. 08. 01:09

beryl: A 11×22-ben April elment Owennel a frontra gyógyítani. Eredetileg csak pár hónapról lett volna szó, de végül April egy egész évig elhúzta az időt. Aztán hazajöttek, de April visszavágyott, mert a front teljesen felszabadította. Jackson azt mondta neki, hogyha visszamegy, valószínűleg nem fogja megvárni. Jackson nagyon rosszul viselte az első túrát is. April végül mégis elment, mert szüksége volt a változásra azok után, amin keresztülmentek. Jackson viszont szeretett volna vele együtt gyászolni. Hát nagyjából ennyi.

Elég kétoldalas a sztori, mindkét felet megértem, de valahogy most inkább Jackson oldalára állok. Aprilnek megvolt a lehetősége, ezzel a húzásával meg kb. magasról tojik Jacksonra, mert nem érdekli, hogy ő mit szeretne.

beryl - 2015. 10. 08. 10:36

Köszönöm @Deny! Akkor Jacksonnak van 1 csaja szerintem :)

amaranta - 2015. 10. 09. 08:53

szánalmasan hisztériás nők és férfiak gyülekezete, ennyi mondható el a sorozatról, talán jobb lett volna, ha nem is szólok hozzá…

Csilla0422 - 2015. 10. 11. 17:03

Ugye tudjátok, hogy volt GA rész? :D

Ismét olyan furcsa érzés kerülgetett a sorozat közben. Túl sok a szereplő, ergo nem jut mindenkire megfelelő idő. Ahelyett, hogy régi szereplőket jobban “kibontották” volna kaptunk megint egy rakat újat. Nem lesz ennek jó vége…

Everything has changed – azt hiszem ezt kell fogadni.

Maggie és Bájgúnár? :) Owen és a picsogása nem hiányzott.
Jot le tudnám verni.

Japril. Oké Jacksonnak igaza van. De nem szívtak már eleget?

Most Izzie “jött” vissza…

Eltiron - 2015. 10. 12. 13:42

Jaj de gyenge volt a 12×03… Az újak tök érdektelenek, de számomra Jo meg Maggie is ilyen “hátezmegkicsoda” karakter.

Enci - 2015. 10. 14. 08:15

Maggie kell a csajos-hármasba. Ez a nővérek egymás közt, egy lakásban, szerintem mókás, be fog indulni. Főleg, mikor Callie is velük van :D

Én alapvetően kíváncsi az Owen-Amelia páros fejlődésére lennék. Hogy fejlődés lesz, vagy fejlövés. Kaszálni viszont még mindig nem fogom, bár akkor sem tenném, ha fejlövés lenne, mint az új gyakornokok.

És azért ahhoz képest, hogy 12. évad, még mindig a harmadik/v. negyedik?/ legnézettebb sorozat csütörtök esténként. :)

Deny - 2015. 10. 14. 10:50

Enci: nem csak csütörtökön, hanem a héten is (legalábbis a drámák közt), ami azért nagy teljesítmény. :)

Enci - 2015. 10. 15. 07:54

pláne! :)

GA forever! :D

Kriszta - 2015. 10. 16. 08:32

12×03-04

Annyira semmilyen volt számomra az elmúlt két rész,hogy nem nagyon tudtam mit írni.Sőt,főleg csak negatívumok maradtak meg amit nagyon sajnálok:

-Maggie-nek a ‘nyávogásai’ meg idétlen pofavágásai kifejezetten idegesítenek
-Jo-val és Steph-hel annyira nem tudnak mit kezdeni hogy ilyen rémkínos(rossz volt nézni) jeleneteket kreálnak nekik mint a mostani részben volt.Amelia-t sajnáltam a legjobban aki két szék közül a pad alá esett…szegény azt sem tudta mi van már.
-Aprilék…áá hagyjuk,ezt még sajnos félévadzáróig tuti húzni fogják.

-és a “kedvencem”: belefutottam már egy forgatási képbe korábban a neten így annyira nem lépett meg a rész záró jelenete,de nem akartam spoilerezni.Most komolyan,ez mi az isten volt??????Ki volt az az idióta akinek ez az ötlet kipattant a fejéből?Így elsőre a csaj ábrázatát elnézve nagyon meglepődött ő is hogy Mer nyit ajtót.Namármost ebből azt feltételezem,hogy nem tudta kihez jön vacsorára.De akkor mégis milyen lehet az a nagy új szerelem(Callie szerint) hogy még ezt sem tudta?Nem jött még fel közöttük,hogy Callie hol dolgozik,esetleg kik a barátai..stb?Vajon hány Meredith Grey rohangálhat Seattleben?De ha meg valahogy azt hozzák ki hogy esetleg mégis tudta hova jön…na az még rosszabb lenne…

Enci - 2015. 10. 16. 10:44

Egy orvosnak egy nap alatt is van soksoksok páciense, nem hogy egy több, mint egy éves intervallumban. Ráadásul Ő sebész. Nem kötődik, nem kötődhet beteghez. Persze, vannak meghatározó esetek, és gondolom, hogy egy sebész számára A Neuroisten kivégzése is egy ilyen eset, de lássuk be, a felesége nem biztos, hogy örökre a retinájába égett. Vagy ha mégis, akkor is inkább Mrs. Shepherd, és nem Dr. Meredith Grey. Passz piros, majd meglátjuk.

Nekem tetszett ez a rész is, meg az előző is, csak a gyakornokok ne lennének… És igen, Wilson és Stephanie is pont a “veletek is csak a létszám több” karakterek közé tartoznak. Warrren kivételével az összes doki szakorvostól lefelé szürke egérke lett. Hiányzik Mark, meg Lexie… Meg néhány PP orvos is elférne ebben a gárdában. Egy Bailey – Charlotte King páros aztán dobna egyet a lendületen :)

de akkor is: GA forever :D

Deny - 2015. 10. 16. 10:50

Nálam ez ütött, pedig korábban olvastam, hogy visszatér a csaj, de ez váratlan volt.

Ne már, Maggie az évad sztárja :D olyan jókat röhögök rajta, de el tudom hinni, hogy másokat idegesít.

fajro - 2015. 10. 16. 12:44

Szerintem pont a nevét jegyzi meg, mint ahogy a Neuroistent is csak akkor ismerték fel, amikor kiderült a neve. A Meredith Grey is ismerősen csenghet, ha más nem, az anyja miatt.

Azt még bele lehetne magyarázni, hogy Callie csak annyit mondott, hogy a barátokkal vacsiznak, és nem mondott nevet. De annak ki kellett volna derülnie, hogy a Grey-Sloan kórházban dolgozik, és abból már következik Meredith jelenléte.

Egyébként Maggie tényleg jó, Owenből pedig szívesen látnék többet.

Enci milyen igazad van, Charlotte King hiányzik ebből a kórházból!

Enci - 2015. 10. 16. 16:17

Mondom, két ilyen diktátor rendet rakna seperc alatt :D

Deny - 2015. 10. 16. 16:54

Nem hinném, hogy a csaj tudta, hogy Mer a Grey-Sloanban dolgozik, mégha a nevéből esetleg rá is jöhetett volna. De mivel a csaj Dereket sem ismerte, szerintem Ellist sem igazán tudhatja. Másrészt, elég nagy az a kórház, sok ott az orvos, szerintem fel sem merült benne, hogy pont Merhez mennek. zt meg nem hiszem, hogy bármelyikük is beszélt volna róla.

A silver flood milyen vicces volt már :)

Kriszta - 2015. 10. 16. 22:55

-“Who screws the intern?”
-“The father of my children.”

Csilla0422 - 2015. 10. 17. 16:08

Anno írtam is, hogy az alsóbivalybasznádi kórházból a rezidens csaj volt a legszimpatikusabb, ő volt az, aki még próbált is tenni valamit. Szívesem látnám – tessék itt van. :D (Ha működik: Mark, Mark, Mark)

Telt – múlt az idő és azóta Penny sebész szakorvos lett. Árulják már el, hogy Callie hol az istenben kukázta ki?! Konferencia? A fene nagy szerelmem nem tud rólam semmit? Vazz ő nem Jon Snow… Most nagyon felkeltették az érdeklődésem, már várom ezt a vacsorát. Mer, Amy :D szegény bula.

Arizona picsogása – bárcsak egy méretes péklapáttal tudtam volna hátba verni.

Jo, minek van még ő mindig itt?

A három grácia (Mer, Amy, Maggie) kezd összeérni, ők jók lesznek. – Talán.

Úgy tűnik, hogy dívik minden részben a csevegés valaki autójában.

Most Derek “jött vissza”…

Kriszta - 2015. 10. 17. 16:54

Epic egy vacsora lesz az tuti :D

Deny - 2015. 10. 18. 11:58

Én nem is Merért aggódom, hanem Amyért. Vagy inkább Pennyért kéne? Amy szerintem beledöfné a kést a fejébe az asztalnál :D

BubuMaczko - 2015. 10. 18. 23:09

Engem Jo idegesít, már vagy egy éve. Stephanie viszont jó tanítvány, kreatív, és törekvő. A mostani rész után reménykedek, azért akarják, hogy utáljuk Jot, mert szét fogja mázolni egy busz ;)
Az szép lenne, ha Amelia rájönne, kit kell vendégül látniuk… A csaj helyében rövid úton távoznék. Hol van Jackson freudi rémálom anyja, mikor olyan szépen beleszólhatna megint a fia életébe?

Renka - 2015. 10. 19. 17:35

Jo most(màr) engem is idegesít… Stephaniet kezdem megkedvelni,a hàrom “nôvér” nagyon jó együtt. Klassz,h visszatértek az elsô évad hangulatàhoz. Owen kínlódàsàt rossz nézni,remélem igazak a hírek, és valamikor évad közben tovàbblép valakivel… aki nem Amelia. Bírom ôt is mostanàban, de Owennel csak bénàznak…

Enci - 2015. 10. 19. 19:22

Amelia Owent is rendbe tehetné. Meg Pennyt. Hejj, de várom már! :D :D :D

“Hol van Jackson freudi rémálom anyja, mikor olyan szépen beleszólhatna megint a fia életébe?”

@BubuMaczkó, ez gyönyörű volt! :D

yeeeyha - 2015. 10. 19. 21:37

Maggie nálam lassan előlép legjobb GA karakterré, én hatalmasakat vigyorgok rajta (és a színésznő is tök jó)

Kriszta - 2015. 10. 19. 23:06

ooohhh ezek a sneak peekek…szegény Meredith… :/
“Szegény” Penny két szót nem mer szólni :D

BubuMaczko - 2015. 10. 20. 09:19

@Enci, köszönöm!
@beryl, Szerintem amúgy kizárt, hogy Jackson becsajozott volna, akkor nem Bailey-éknél aludna. Meg ennyi bizalmat adnék szerencsétlennek…

Renka - 2015. 10. 20. 09:25

Maggie nagyon jó!És DeLuca-val együtt is jól mûködnek szerintem… Annyira jól,h az egyik TV elôzetesben egy pillanatra làtszik, h Maggie a kórhàzi àgyon köt ki.. paciensként.”hot,hot sex!”…ortopéd sérülésre tippelek, amit majd Callie jól helyre tesz. És amivel majd jól lemarad Penny nyilvànos kivégzésérôl…

beryl - 2015. 10. 20. 11:41

@BubuMaczko, csak egy tipp volt, mert a régi szép időkben ezt csinálta volna (szerintem). Bailey-éknél alváson én is meglepődtem. És vajon azóta is ott alszik?

Évi - 2015. 10. 20. 19:27

@BubuMaczko isteni a megfogalmazás Jackson anyjáról, virultam rajta :) de nem csak a fiacskája miatt, még Webberrel is lehetne vmi interakció. Ráadásul W. mintha csak nézelődne.

Hol vannak a gyerekek? Ki viszi őket reggel suliba? Cuki, ahogy együtt megy a csipet-csapat munkába, de na!

Utólag azt gondolom, a Derek-szál olyan szépen lassan el lett engedve (a washingtoni meló pl.), nekem nem is hiányzik; na de Cristina, nem tudom magam túltenni azon. hogy nem osztják egymást Mer-rel.

April álomvilágban él, helló, elmegyek egy évre, nem is telefonálok haza, aztán visszajövök a férjecskémhez, aki a jó ég tudja miért nem akarja megmenteni a tönkrement házasságunkat? WTF?

Bailey már nem is menő és vicces, csak szimplán szuperfurcsa.

Karev-Jo: két eltérő dimenzió. Remélem Shonda ír valamit ennek a nyaff-nyaff hercegnőnek. Valami izgit.

Maggie imádnivaló, jó néhány éve a legszerethetőbb karakter.

A másik bambula meg Owen. Emlékszem, ahogy berobbant a sorozatba, hát, elfogyott az energy…
Várom a csütörtököt!

BubuMaczko - 2015. 10. 20. 20:35

@beryl: Nem tudom, hogy ott alszik-e még, de szerintem ha valakinek az a baja, hogy a felesége egyedül hagyja a fájdalmával, vagy azonnal becsajozik, vagy tisztességesen lezárja előbb a dolgait. Jacksonnál az utóbbira tippelek. Azért eléggé felnőtt, felelősségteljes emberke lett, aki a munkájába temetkezik, de persze ez egy sorozat, így ki tudja… April tényleg tévúton járt, reméljük, megkapta eléggé a hidegzuhanyt, hogy összeszedje magát. Azért egy gyereket elveszíteni szörnyű dolog, bár ez nem menti fel, de összességében kedvelem a csajt.
@Évi: köszönöm, itthon a férjemmel egymás közt csak így hívjuk :)
A gyerek kérdés engem is izgat. Amíg Derek élt, és távol volt, addig az volt a probléma, hogy Meredith-nek nincs ideje szakmailag fejlődni, kutatni, és állandóan a gyerekekkel mutatták. Most ráadásul eggyel több gyerek van, és se reggel, se este nem lehet látni őket. És még a kocsiban sincsenek ott.
A Christina távozását is legalább annyira megalapozták, mint Derek halálát. Részben egyetértek azzal, hogy a karakterükből szinte mindent kihoztak, amit lehetett, és a sorozatnak meg kellett újulnia. És sajnos nem Yang’s Anatomy a cím… Owen meg azóta használhatatlan kb, bár Amelia alakíthatna rajta.
Amikor Jo előadta a gyerek témát, felröhögtem, hogy ez a vinnyogó picsogó óvodás akar gyereket. Remélem, az az izgi kinyírja a csajt (gonosz vagyok)…

Kriszta - 2015. 10. 23. 10:56

Nem tetszett.
Körvonalazódik bennem hogy miért is nem,amire ha jól látom(12×06 promo) a következő rész rá is fog erősíteni így inkább utána fejteném ki.

Enci - 2015. 10. 23. 11:15

Mer ki fogja csinálni. De az a veszekedés Amelia és Mer között elég erős volt! És eléggé igazságtalan is. Szerintem. Mindenesetre mégiscsak itt van a dráma. Jó nagy dráma.

BubuMaczko - 2015. 10. 23. 18:09

Hát szerintem nem kellene még egy karaktert behozni a képbe (még akkor sem, ha boxzsáknak), így is akadnak, akikkel alig foglalkoznak újabban. Ez a csaj elég lett volna erre az epizódra… Amúgy fel lehet venni alakit dolgozni úgy, hogy adott az ellenséges munkakörnyezet, és ennyi szike meg fűrész veszi majd körül?
Szerintem nem volt igazságtalan a vita, mert valahol mindkettőnek igaza van. Ameliának abban, hogy a kórházba be sem mehetett elköszönni a bátyjától, mielőtt kiúzták a dugót. Meredithnek meg abban, hogy ő is gyászol, neki is jól esne olykor valaki, aki őt babusgatja.
Apropó, imádom, hogy Alex ott van mellette. Remélem, nem bombázzák szét a barátságukat azzal, hogy összehották őket.
April szépen tud sorok közt bocsántot kérni, és elismerni, hogy a másiknak igaza van. Remélem, kibékülnek.
Először néztem, hogy Jo annyival elintézheti, hogy bocsi, és elkezd máris rinyálni magáról. De végre valaki beolvasott annak a nyavajgó libának, és pont azt mondta, amit kellett :)

Deny - 2015. 10. 23. 18:49

Szerintem nem fog sokáig maradni a csaj, szerintem már az epizód végére sírva fog menekülni a kórházból. Azon gondolkodtam, hogy Mer talán pont azért engedte meg, hogy ott dolgozzon, hogy szét bírja szívatni.

Ellen hatalmas volt tegnap.

Csilla0422 - 2015. 10. 23. 20:09

Úgy indult az egész, hogy az évad eddigi legjobb része…aztán jött a jeges zuhany.

Ez nem volt fair Mer részéről. Így rádobni a bombát valakire nagyon durva és kegyetlen dolog. A másik fél még csak magyarázatot sem adhatott.

Voltak benne olyan jelenetek, hogy az író és a színész előtt is le a kalappal.

Arizona… anno S10-ben aranyos volt Aprillel részegen, de most valahogy sok volt. Hozzanak már neki valakit!

Steph – ő ott volt a szeren! Jot remélem kiírják.

Maggie :D:D:D

Mentalista srác miért volt ott a vacsorán?

Deny - 2015. 10. 23. 20:21

Csilla: Jo hívta be, mondván, hogy a kulimeló a gyakornokok dolga, aztán meg ottragadt a játéklovon :D

BubuMaczko - 2015. 10. 23. 20:41

@Csilla0422: A csaj részéről sem volt fair sok minden. Először is semmi keresnivalója nem volt a házában. Aztán amikor Mer azt mondta neki, essenek túl ezen, mert utána többet nem kell találkozniuk, a csaj nem ellenkezett, hogy amúgy egy helyen fognak dolgozni.
Érthető, hogy elpattant a húr a hírre, hogy minden nap látnia kell ezután.
Amúgy már Derek halálakor is kb. önmagát sajnálta a csaj, és még ő rinyált Meredith-nek, most sem csinált mást.
Meggie-t egyre jobban imádom. A meghatározás, hogy vezető kardiológus, de amúgy tizenkét éves, tökéletes volt :)

Csilla0422 - 2015. 10. 23. 20:57

Deny, az kötői kérdés volt :D de köszi szépen a választ. Amúgy nagyon frappáns volt, bejött.

Ami kiakasztott, hogy Jo is vendég és ő maga is vendéget hív. Jo ha nem Alex nője a vacsora közelébe sem lett volna. Sőt csak utólag hallott volna róla. Bár lehet ez csak azért van, mert már nagyon ki vagyok hegyezve rá.

BubuMaczko, amikor Derek meghalt, a csaj rezidensként többet tett azért, hogy elkerüljék a bajt, mint a 2 szakorvos együtt.
Penny többször is mondta Callienek, hogy menjenek el. De Callie ismét önzetlen volt és a jó szokásához híven háttérbe szorította az én én én és megint csak én stílusát.

Felmerül a kérdés, hogy Penny és Callie szoktak -e egymással beszélgetni? Ahogy a kollégáit bemutatta az jött le, hogy Pennynek lövése sincs semmiről.

BubuMaczko - 2015. 10. 23. 22:47

@Csilla0422 Tudom, hogy rezidens volt, meg ő mondta a ct-t, de ha meghal valaki, nem a feleségéhez fordulok azzal, hogy nem voltam elég jó. Ahogy Meredith mondta, a halott családjáé akkor és ott a legnagyobb probléma. Ha elmakarok menni valahonnan, elmegyek. Ha a másik nem érti, miért, elmondom neki. Nem azt mondtam, minden az ő lelkén szárad, hanem hogy látom mindkettejük igazát. Ettől emberi az egész. Szar helyzet, amiben mindenki és senki a hibás.
Élek-halok az ilyen drámákért :D
Amúgy nekem is fura volt, hogy bemutat embereket, és láthatóan előzetesen nem beszélt róluk…

Enci - 2015. 10. 24. 16:10

Jó lesz ez az évad. Az Alex-Mer összehozás bennem is felmerült, meg hogy azért csak nem… Mmint oké, hogy Jo mostanában mindenkinek sok. De azért Alexnek párnak nem Mer kell. Inkább Maggie :D vele úgy el tudnám képzelni. Amúgy a Maggie-kisgyakornok kapcsolat kísértetiesen tök ugyan az, mint Mer-Der párosé. Grey lány mindkettő. Szakorvos-gyakornok kapcsolat mindkettő. Szép a haja a pasinak, és egy bárban kezdődött minden, majd a kórházban folytatódott. Szerintem Maggie az új anatomizálni való Grey. :)

Deny - 2015. 10. 24. 16:41

Enci, nekem tetszik Maggie DeLucával, de már tavaly észrevettem, hogy nagyon jó a kémiája Alexszel. Amikor Alex felsorolta valamelyik részben a jó tulajdonságait, pl., vagy amikor Mer “eltűnt”, és a verandáról nézték a tűzijátékot :)

renka - 2015. 10. 24. 18:50

Húúú….micsoda epizód volt ez! Volt dráma rendesen, de azért nevetni való is. Maggie megint nagyon “ott” volt. Én most már remélem, h DeLuca lesz nála a befutó…azért milyen türelmes a fickó,nem?lol
Arizonának mindig innia kellene, ilyenkor nagyon szeretem. Bírom azt is,ahogy olyan jól elbeszélnek egymás mellett Aprillal.
Meredith kiborulását maximálisan megértem. Ha nem lenne nekem alapból ellenszenves ez a Penny, akkor talán-talán Őt is tudnám egy picit sajnálni…így nem nagyon, és remélem nem marad sokáig. De akárhogy is, a felbukkanása most bomlasztja a társaságot rendesen.

Andi - 2015. 10. 27. 19:08

Olyan jó lett volna, ha a végén Meredith nem szól Penny után, hogy See you on Monday, don’t be late!
Minek???
Ha ő meg olyan mazochista, hogy ezek után tényleg ott lesz… nekem egyáltalán nem volt szimpatikus.
Egyszer nem tudta keresztülvinni az akaratát a részben (hazamenés, elmondani, hogy ismeri Mer-t, elmondani mi történt..rendesen), nem sokat fejlődött azóta, hogy Derek vizsgálatainál is félresöpörték.
Az meg végképp hihetetlen, hogy nem tudta, hol fog dolgozni, hová pályázott és mi az, hogy nem gondolta, hogy össze is futhatnak?!? Annyira azért nem egy országméretű az a kórház… de még akkor is…
Ez annyira erőltetett szál…
Maggie-ék legalább aranyosak :)

carpediem - 2015. 10. 28. 00:51

MEredith azért szólt a végén, mert ilyen erős ember és jó orvos, hogy majd ő megtanítja orvosnak lenni, és nem hagyja érzelmeit befolyásolni. egyébként érthető a csa behozatala kellett a dráma, s derek sem volt eléggé siratva. De reálisan
1. Penny milyen már hogy elfogadja a vacsorát? nem mondja meg Callienek hogy abba a kórházba megy ahonnan felelős egy orvos haláláért? miért üli végig a vacsit, s a végén miért ő távozik utolsónak?hogy van képe ezek után még a klinikára bemenni dolgozni.emberileg sosem lesz szimpi Penny
2. jól modnta April mindegyikük hibázott, -egyébként éppen derek volt az az ötödik évadban asszem mikor gyógyítani sem ment be, mert megölte a terhes nőt. Tehát a csaj egy közülök. csak ebben a szituban a vacsin ülők voltak a család, a hozzátartozók. szóval éremnek két oldala van.
itt Penny ott cseszte el, hogy fel sem merült benne ez hogy egy ilyen híres neurológust ne ismerjenek abban a kórházban, ahova átkérte magát. meg ne álljon fel vacsiról.

Amelia-Meredit, mindkettőnek igaza volt, Amelia néha nem tudja hol a határ, s túlságosan érzelmes lesz. Nem viselkedik tesóként, hogy belegondoljon MEredithnek milyen szar lehetett végigélni ezt a vacsit csajjal akitól meg tudta halott a férje. Amelia meg még nem ismeri EMrt hogy azért nem figyelmeztette a vacsin ki a nő, mert nem akart botrányt.nem akart rosszat Callienek…de Mer sem gondolta végig, hogy nem kéne ameliát kedvesen csevegni Pennyvel.
megint itt van: éremnek két oldala van.

Calliet sajnálom, megszereti a csajt, aki elkövetett egy hibát mint bármely orvos. de ez a hiba a legjobb barátja volt…

Anthonz - 2015. 10. 28. 10:45

A Penny kellett volna már abban a pillanatban amikor Mer kinyitja az ajtót szóljon, hogy bocs közbejött valami, mennem kell.
De tetszett amikor Mer ledobta a bombát és mindenki ült bután az asztalnál, ennyire kínos jelenetet ritkán csinálnak meg, és főleg nem ennyire jól.
Amugy nekem is erőltetett Penny behozatala, de gondolom kellett már valami extra dráma, mert a többi eléggé erőltetett azért.

Enci - 2015. 10. 29. 08:15

Asszem (spoilertv-s sneak peek alapján), jó lesz ez a következő rész is :)

Deny - 2015. 10. 29. 14:19

Emlékeztető, hogy ne érjen senkit meglepetés: ma/holnap nem lesz új rész Halloween miatt.

Kriszta - 2015. 11. 06. 08:23

Na úgy döntöttem ehhez az egész Perfect Penny mizériához inkább nem kommentelek semmit…MeredithforPresident!

Ez a Britney száma végén kiverte nálam a biztosítékot.Jézusom mennyire nem illet az oda. o.O

Viszont az új dokira kíváncsi leszek meddig marad.Illetve,hogy mi a nézeteltérés tárgya közte és Hunt között.Ez még érdekes is lehet akár. :)

fajro - 2015. 11. 06. 13:43

Szerintem a Penny témát itt lezárják, mostantól csak annyit fog kapni, amennyit egy szimpla rezidens…

Kíváncsi vagyok, milyen új szálak lesznek, mert nagyjából lezáródott minden, Penny megoldva, Jackson-April talán megoldva.

A Hunt-os szál még nagyon érdekelne, remélem, nem hagyják lógni.

A Britney-szám tényleg nem volt jó, pedig én imádom ezeket a feldolgozásokat. (Pl pár hete a Leftovers-ben nagyon jó kis átdolgozás volt: https://www.youtube.com/watch?v=jYluMAO1b7Y)

BubuMaczko - 2015. 11. 06. 13:45

Fogadok, hogy az új pasit Meredithnek írták be. Dús haj, kék szemek, bánatos kutyus tekintet, rejtély….
Remélem April és Jackson kibékülését nem húzzák az évad végéig.
Penny és Jo pedig kéz a kézben sétáljon egy busz elé…

renka - 2015. 11. 06. 15:12

“Penny és Jo pedig kéz a kézben sétáljon egy busz elé…” Lol Ahogy most állnak a dolgok, nem lenne ellenemre…
Jackson-April páros nagyon jó volt, csakúgy mint Maggie és Webber közös jelenetei. Ha már Maggie…néha elképesztően aranyos tud lenni, nagyon jól állnak neki ezek a kínos szituációk (a nyitójelenet volt a csúcs). Remélem az új pasit nem neki hozták be, az már egy kicsit sok lenne a jóból… Ráadásul én bírom DeLuca-t, végre egy gyakornok, aki nem tűnik pszichopatának, okos…és jó ránézni is.

Deny - 2015. 11. 06. 21:55

BubuMaczko: Elvileg nem Mernek szánják. Shonda ezt kijelentette már régen, de persze az ő szavára nem mindig érdemes adni. Viszont az alapján, amit eddig tudunk, szerintem sanszos, hogy Maggie-nek szánják DeLuca helyett. Vagy ahogy elnéztem őket tegnap, szerintem nem kizárt, hogy Japriléknek kavar be egy kicsit. Elvileg hosszútávon marad, mert állandó szereplő, és a promóban is “New doc of Grey’s”-ként emlegették. Mindenesetre a múltja engem is érdekel.

Penny szerintem nem sokáig marad, eleve csak vendégszereplő. Még pár rész, és valószínűleg elfelejthetjük.

Renka - 2015. 11. 06. 22:39

Még bízom benne, h Stephanie kapja az ùj dokit (elvileg idén mindenképp kap valakit)… nagyon nem szeretném, h DeLucat passzoljàk le neki.

BubuMaczko - 2015. 11. 07. 17:02

Ellen Pompeo interjúja alapján még mindig lehet, hogy ő kapja:
https://www.youtube.com/watch?v=9qZdaDcmmOU
Ha mégsem, én is inkább arra tippelnék, hogy Aprilnek fog bekavarni.
Meggie-t én is egyre jobban bírom. Aranyos és kellően lökött. Remélem, megmarad neki a gyakornok, ő tényleg normálisnak tűnik.
Stephanie nem hinném, hogy még egyszer munkahelyi kapcsolatba kezdene, eléggé megszívta Jacksonnal… Inkább valami külsőst képzelnék mellé.
Csak én gondolom, hogy kezdenek sokan lenni? Kb minden második részben mutatnak egy-egy karaktert. Bailey, Arizona, Amelia, April, Owen hol nagyobb szerepet kap az egyik részben, azután jelképesen megmutatják a következőben…

renka - 2015. 11. 07. 17:44

BubuMaczko remélem neked lesz igazad. Egyébként Shonda azt mondta, h még nem tudja, h mit kezd vele…persze ki hisz neki?lol Arra én is gondoltam, h Aprilnek fog bekavarni,nehogy már a szezon első felében összejöjjenek Jacksonnal. Ez még nekem is túl egyszerű lenne…
Tényleg kezdenek sokan lenni,és engem eléggé idegesít is,h pl.Pennyre pazarolják az értékes perceket. Érdekes, h idén éreztem úgy először, h Meredith és Alex mennyit öregedtek. Mondjuk nyáron újranéztem az első két évadot, talán azért is lol… A frissítések jót tesznek a sorozatnak, de most már azért elég lesz…

Enci - 2015. 11. 10. 11:03

Renka, tök egyet értek.

Még az öregedéssel is. Én is ledaráltam nem oly’ rég a GA eddigi részeit, meg a PP-t is. És igen, sokat is öregedtek (gyakornokból osztályvezető szakorvos), meg úgy beérettek a karakterek.

Szerintem amúgy csodálatos Shondaland lakóknak el kellene dönteni, hogy melyik gárdát szánják a képernyőre. A szakorvosokat (akiknek az életét immár 12 éve követjük nyomon), vagy az újoncokat (rezidensek, gyakornokok). Mert igen, nagyon sokan vannak/nagyon sokan lettek, és ez már kezd átcsapni zavaróba. És nem sok új karakter nőtt az emberekhez, kb csak kettő: Amelia és Maggie. De ők szakorvosok, meg osztályvezetők, szóval no para. :)

Deny - 2015. 11. 10. 11:33

Enci: az azért szerintem nagyon egyoldalú lenne, meg kb. kivitelezhetetlen. A sorozat eleje óta minimum három generáció van bemutatva. (Szakorvosok, rezidensek, gyakornokok) Egyébként nincsenek többen, mint tavaly, Derek helyére jött Martin Henderson. Penny csak visszatérő, nem fog sokáig maradni. Egyelőre a gyakornokok is csak visszatérők, még DeLuca is, bár szerintem ő hamarosan elő lesz léptetve. Ugyan Ben most már állandó szereplő, ő már tavaly is sokat szerepelt, szóval így képernyőn nem nagyon jön át a különbség :D

Nem mondom, hogy nem lehetne kicsit megritkítani a létszámot, de engem személy szerint nem zavar, hogy nincs benne mindenki mindegyik részben. Néha még felüdülést is jelent :D

Csilla0422 - 2015. 11. 10. 17:38

A kevesebb néha több, szóval Jo nyugodtan mehet. Nem sírnám vizesre a párnámat a hiánya miatt.

Mentalista srác aranyos, jól áll neki ez a “töketlen” szerep. Az igazi kedvenc a legújabb arcok között az agytól rókázos srác. Az ő maradásának nagyon örülnék.

Martin Henderson szeme nagyon szép! Remélem, hogy nem Mer párja lesz. Talán Amy!

Callie nagyon rá van cuppanva Pennyre. Nem is tudom, hogy mi a jó szó rá, arra ami köztük van. De sokkal hitelesebbek, mint Calzona valaha is volt.

April – Arizona frendsíp nagyon tetszik. Maggie lett a mókás csaj… :)

renka - 2015. 11. 10. 19:12

Lehet, h létszámra nincsenek sokan, de kevés közülük az a karakter, aki érdekes…legalábbis számomra. Jo kb. addig volt érdekes, amíg össze nem jöttek Alex-el…drukkoltam nekik, de azóta Jo gyakorlatilag csak panaszkodik, folyton megkérdőjelezi Alex elkötelezettségét, kb. ennyi a szerepe.Ja, meg féltékeny Edwardsra. Ben felőlem mehetne, amerre lát. Meredith mindig az origója lesz ennek a sorozatnak, gyakorlatilag Ő köré építik az egészet, az Ő családja, az Ő barátai stb. Ezzel mondjuk nincs is baj szerintem (egyébként E. P. ma 46 éves).Viszont nagy húzás volt Shonda részéről, h visszatért az első évad hangulatához. A három nő egy lakásban (és főleg egy autóban), a Maggie-DeLuca, vagy az Arizona-April páros nagyon szórakoztató. Ráadásul így nem is használódnak el úgy a a karakterek, mint a nagy drámákban.Azért arra kíváncsi vagyok,h mit követett el az új doki…

renka - 2015. 11. 10. 19:33

Na, pont most olvastam, h Giacomo Gianniotti (DeLuca) állítólag 7 évre aláírt…vicces, h ma gondolkodtam rajta, h ha van eszük, gyorsan az orra alá nyomnak egy szerződést. Mondjuk 7 évre azért nem gondoltam, de minden vágyam így teljesüljön…és ilyen gyorsan.lol

Kriszta - 2015. 11. 10. 23:10

Dance it out!Boldog szülinapot Ellen! :)

Enci - 2015. 11. 12. 14:45

Hát ha még hét évig megy ez a sorozat, annyira nem leszek szomorú. De komolyan! :)

Kriszta - 2015. 11. 13. 08:40

ez a Hunt-új doki szál nagyon izgat már.Remélem a téli szünet előtt kiderül mi van a háttérben. :)

Csilla0422 - 2015. 11. 13. 10:51

Ez a rész :D :D :D

Callie – Penny aranyos együtt. Callie olyan, mint egy vérengző anyaoroszlán, ahogyan védi Pennyt. :) Ne ez is hiányzott az előző kapcsolatából…

Amúgy mi a helyzet a kórházi szabállyal a rezidens – szakorvos viszonnyal kapcsolatban? Maggie – Bájgúnár, Callie – Penny…

Webber és Arizona :D Mekkora poén lenne ha Leah betoppanna a bárba…

Jo milyen egy hülye p..csa már. Könyörgöm írják ki!

Az abszolút kedvenc dr. Spencer… ő nagyon aranyos és igazán széppé tette a mai napomat.

Deny - 2015. 11. 13. 12:33

Uhh, én inkább az ellenkezőjét gondolom :D szerintem borzasztó kínos Callie és Penny együtt, a kezdő jelenetet végig fintorogtam :D és úgy látom, az amcsik szerint sincs köztük kémia. A védelmezéssel meg már kicsit túlzásba esett szerintem, még ha érthető is. Igaza volt Pennynek, önmagáért kellett volna kiállnia.

Egyre jobban izgat a Hunt – Riggs viszály. Ha jól hallottam, Hunt valami “Can’t find her”-t motyogott a PTSD-s epizódjakor. Vajon mi történhetett?

Richard és Arizona xD Jo tényleg idegesít, pedig nem volt bajom vele sosem.

A rasszista dolgot kicsit erőltetettnek éreztem.

drusilla - 2015. 11. 13. 14:48

Mi ez még mindig az óvoda? Utáljuk az új dokit csak azért, mert Owen utálja? :D Kiváncsi vagyok mi lehet a megbocsáthatatlan bűne és Aprile hogy ismerhette ennyire félre? :) Csak ne megint valami nő álljon a háttérben.

Callie igazán elszúrhatná már a dolgot Pennyvel, hogy szabad legyen az út Pennynek Arizona felé. Mellette nem aludna el :D ;)

Jo engem is idegesít az utóbbi időben. Tehetségtelen, nem kezdeményező, nem is értem mit keres a sebészeten :o Azon rágódik amit Stephanie mondott neki. Az tény. El kéne fogadnia. :D

A végén azt vártam, hogy Penny és Stephanie abba a bárba ül be iszogatni ahol Arizonáék vannak, de sajnos… :(

renka - 2015. 11. 13. 20:30

Csilla0422 Ha azt a szabályt komolyan vették volna, már véget ért volna a sorozat. lol Kivitelezhetetlen…

Az új doki olyan akcentussal beszél, h felét nem értettem annak amit mondott… Szerintem Riggs egy ideig csak kavar, idegesít mindenkit…és talán ennyi a feladata (mondjuk elég az, ha Hunt ledobja a bombát). Az igazán pikáns az lenne, ha Amelia vagy Meredith “kapná”…majd, valamikor a picit távolabbi jövőben. Jo vajon meddig nyűglődik még? Lassan megsajnálom…

Annyira nem nyűgözött le ez a rész, még a vicces Maggie is túl komoly volt… De az előzetest elnézve, a jövő héten lesz itt minden.

Kriszta - 2015. 11. 18. 20:28

Sziasztok! :)

a téli szünet előtt állunk,osztottam-szoroztam és végül úgy döntöttem nem fogok a szünethez kritikát írni,esetleg majd a visszatéréshez.
Eget rengető dolgok nem történtek eddig,persze Pennyt kivéve,de őt meg kiveséztétek már rendesen.
Részemről egyenlőre beszéljük csak itt ki a dolgokat,de persze ha valakinek lesz kedve egy téli szünetes összefoglaló írásához,hát hajrá. :)

szerzsu - 2015. 11. 20. 14:27

Az “új doki”-t imádtam anno az Off the Map (Dzsungeldokik) sorozatban, amit méltatlanul fejeztek be idő előtt. Ha másért nem hát azért, mert nagyon szexi maradhatna szerintem :)))
(Egyébként Új-Zélandi…ezért az akcentus)

Engem nagyon idegesít Jo és Amelia nyűglődése, na közülük egyik sem hiányozna.

BubuMaczko - 2015. 11. 20. 17:36

Bár kivételesen egyetértettem Jo-val: ez a kapcsolat nem működik, csak nyűglődik benne… Bár Alexre ráfér, hogy rendben menjenek a dolgai, csak könyörgöm, ne ezzel a nővel…
Meggie és a srác meg nagyon helyesek, April és Jackson remélem, most befejezik a vitát végre.
Webbernek meg kapcsolati tanácsadást kéne még többet vállalnia :)

renka - 2015. 11. 20. 18:33

Mondtam a múltkor, h Jo addig nyűglődik, míg megsajnálom…és tényleg! Egy picit legalábbis… Eltudom képzelni, h igent mond, de a problémák attól még ott maradnak.
April és Jackson…a vége úgyis az lesz, h újra összejönnek. A kérdés, h mikor… Simán benne van a pakliban, h April újra terhes lesz (búcsú szex ugye)és kénytelenek lesznek kibogozni a szálakat.
Maggie és Andrew az aktuális kedvenceim. Még nem tudnak róla, de teljesen egymásba estek.Szerintem jól fog jönni a pszichológus, már várom, ahogy Maggie-t ráébreszti, h mi is a helyzet.lol És persze most jól megbeszélték, h az “unprofessional” érzéseket az ajtón belül intézik, de persze majd jól lebuknak. Maggie idei formáját elnézve,majd éppen Ő lesz az, aki gondoskodik erről.lol
A Meredith-Amelia páros elég drámai jeleneteket tud összehozni, a szórakoztató autós reggeleknek annyi…legalábbis Amelia nem mostanában fog ebben részt venni.
Owen-Nathan kapocs érdekesnek ígérkezik, Arizona és Webber viccesek együtt.
Azt hiszem, h senkit nem hagytam ki, aki számít…hiányozni fognak! El sem hiszem, h februárig kell várnunk a folytatásra. Ez azért elég durva…

Deny - 2015. 11. 21. 14:25

Amennyire bírom Ameliát, most nagyon az agyamra ment. Konkrétan a Cristinás megjegyzése zavart, ő nem tudhatja, milyen szoros kapcsolat van Mer és Cristina között. “Cristina elhagyott, de én itt vagyok.” – Hát basszus, nem azért ment el, mert ki akart szúrni Merrel. És kicsit igaza van Mernek, attól, hogy Amelia családtag, nem feltétlenül kell bírnia, bár szerintem kicsit erős volt a megfogalmazása. Én egy labilis nőnek nem mondanék ilyen durvát. Az a baj Amyvel, hogy túl hamar felkapja a vizet mindenen. Elhiszem, hogy kirekesztve érzi magát, de basszus, el kell fogadnia, hogy Owen nem szívesen beszél a dologról, Mernek is nyílván csak azért mondta el, mert régebb óta ismeri,és tudja, hogy benne megbízhat. Persze itt vetül fel a kérdés, hogy talán akkor nem is igazi a kapcsolata Amyvel. Uh, olyan “idegesítő”, hogy a GA-ban minden szürke, és semmi sem fekete vagy fehér :D sosem lehet konkrét állást foglalni, mert mindkettő félnek igaza van valamiben. Azért remélem, Amy nem esik teljesen vissza.

Szerintem Aprilék tuti kibékülnek, Jo pedig valószínűleg igent mond, de biztos fog még rinyálni.

A tippem: Riggs Owen sógora, és valószínűleg közrejátszott a húga halálában. Az előző részben azt motyogta Owen, hogy “Csinálj valamit, sehol sem találom”.

Hú, hosszú egy szünet lesz, az biztos.

BubuMaczko - 2015. 11. 22. 12:56

Owennél én is erre tippeltem, aztán mikor Meredith bedobta, hogy húga van, már biztos voltam benne…
Jo tovább fog rinyálni, mert képtelen boldog lenni, vagy cselekedni. Ettől hiteltelen számomra a karakter: kötve hiszem, hogy aki szó szerint a semmiből idáig küzdötte fel magát, csak rinyálna, ahelyett, hogy érvényesítené magát.
April és Jackson meg túlzottan szeretik egymást ehhez, és egyikük sem az, aki feladja.
Amúgy ki gondolta volna, hogy egy Backstreet boys feldolgozás ilyen jó lehet? Így észrevettem, milyen jó a szöveg…

Deny - 2015. 11. 22. 15:04

BubuMaczko: én ugyanígy voltam a Shake it Off-fal meg az Oops, I Did it Againnel :D

BubuMaczko - 2015. 11. 22. 16:14

@Deny: nekem még a Wrecking ball tetszett nagyon. Az eredeti énekesért nem vagyok oda, de az új verzió nagyon jó lett…

renka - 2015. 11. 22. 18:47

Ma reggel rákerestem, és azóta az “As long as you love me”-t hallgatom. Nagyon klassz,főleg a G.A. képsorokkal együtt. A Wrecking Ball is bejön, jól válogatják a feldolgozásokat ehhez a sorozathoz.

Deny - 2015. 11. 22. 20:28

Én is így vagyok vele, de az amcsik meg legszívesebben fejét vennék Alexandra Patsavasnak (Isten ments!), ők rémesnek találják a feldolgozásokat.

BubuMaczko - 2015. 11. 22. 21:03

renka: A Sleeping at last-ned több feldolgozását is leadták már a Grace klinikában. Ha az tetszett, hátha ezek is:
https://www.youtube.com/watch?v=N1xhfm3mdvc
https://www.youtube.com/watch?v=cw7PNLt1AYk
https://www.youtube.com/watch?v=3lUYsvoFtIo
https://www.youtube.com/watch?v=yJ6wJqaE6o4
Azóta nagyon szeretem az együttest :)

Deny: Pedig szerintem nagyon jó munkát végez, akár feldolgozásról van szó, akár nem. Itthon válogatom is magamnak a GA zenéit, és némelyikről egyenesen az jut eszembe :)

Kriszta - 2015. 11. 22. 21:26

Nekem is sikerült megnéznem végre a részt és azon gondolkoztam közben,hogy szinte össze sem tudom számolni hány olyan külföldi cikk jött ki,hogy ez az évad ‘könnyedebb’ lesz és Mer ‘ragyogni’ fog,ahhoz képest a 12x08ra eljutottunk odáig,hogy
-Callie-Penny vakvágány
-Penny-Mer konfliktus
-Mer-Amelia viták
-Amelia-Owen viták
-Owen-Riggs jobbhorog
-Steph-Jo veszekedés
-Jo-Alex veszekedés
-April-Jackson veszekedés
– Amelia vodkatonic
-és Meredith attól hogy újra egy boldog,magabiztos,kiváló sebész ragyogását mutassa olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől.

Azért ellenpólusként megemlíteném hogy Maggiék és az Arizona-Webber páros tényleg hoznak pár másodperc mosolyt az arcomra a maradék kb 40 perc kiabálás mellé…

Deny - 2015. 11. 22. 22:25

Kriszta: Azért szerintem a tavalyi melodrámához képest ez simán könnyedebb. Ráadásul sokkal több a humor is, szóval szerintem ez rendben van. Én nem vártam rózsaszín buborékot, nem is lenne érdekes a sorozat úgy :D

Amúgy elértük a százat :D

renka - 2015. 11. 22. 22:40

BubuMaczko köszi, lecsekkolom őket!

Kriszta,a “könnyedebb” talán csak annyit jelent, h idén senki nem hal meg a főszereplők közül.
A Mer-Amelia jelenet tényleg elég durva volt, meg April és Jackson is elég drámaira vette a figurát… Owen-Riggs konfliktus nálam még nem érte el a “tetőpontot”, gondolom amikor kiderül a titok, az robbanni fog… Egyébként szerintem is valami olyasmi lehet a háttérben, h Owen és Nathan barátok voltak, Owen húga összejött Nathannel, aztán valami akció közben meghalt (talán nem tudták kimenteni a tűzből, ilyesmi).

Enci - 2015. 11. 23. 09:42

@renka: és a talánon van a hangsúly!

Mert hogy itt mindig meghal valaki… Daráltam a vészhelyzetet az elmúlt hetekben, és azt számoltam, hogy a vészhelyzetben 15 évad alatt kevesebb főszereplő (és kvázi főszereplő) halt meg, mint ebben 11 évad alatt. De persze a főpasi mindkettőben elhalálozott (Greene doki, meg Neuroistenség). 15. évadra kilométerekkel fog vezetni a GA :D

Sajna az utóbbi egynéhány részt nem láttam, szóval karácsonyra kértem a Jézuskától időt, hogy megnézzem őket. Kíváncsi vagyok (főleg a kommentjeiteket látva), hogy mi történt :) Meg érdekel az új jópasi :D

renka - 2015. 11. 23. 11:23

Enci:Háááát, igen… Webbernek állítólag lejár a szerződése például…szóval ki tudja, h mi lesz itt még!

Deny - 2015. 11. 23. 12:30

renka: most szinte mindenkinek lejár a szerződése, egyébként. Jessica Capshaw-n kívül szerintem majdnem mindenkinek, de szerintem idén nem lesz haláleset.

Mellesleg én még csak az első évadig jutottam a Vészhelyzettel, de azt még így is tudom, hogy ott több abszurd haláleset/baleset/katasztrófa történt, mint itt :D Helikopteres incidensek rémlenek?

renka - 2015. 11. 23. 12:41

Anno én is néztem a Vészhelyzetet,nekem sötétebb emlékeim vannak róla, mint a G.A.-ról. Green haldoklása (meg azt hiszem Őt is megtámadták a kórházban korábban), Carter megkéselése, Carol öngyilkossáa, AIDS-es karakter stb. Lehet, h csak nekem tűnik úgy, de ott a szereplők tovább hordozták magukkal a traumát, ezért drámaibbnak tűnt. Meg nem nagyon emlékszem light-os vonalra, ami a G.A.-be azért így-úgy jelen van. Ebben a sorozatban nekem a repülős katasztrófa (és ami ugye utána jött)maradt meg a legsötétebb eseménynek, abban elég sokan benne voltak, és sokáig tartott a fizikai-lelki felépülésük is (már annak ugye, aki egyáltalán túlélte).

Csilla0422 - 2015. 11. 23. 20:30

Legemlékezetesebb és legjobb GA rész 6 évad dupla finálé…

12X06 vége másodjára is üt… bár tény ez lényegesen jobb, mint az eredeti szám…

Sleeping at last ők nagyon jók, ez az új szám 12X08 medzsik.

Callie – Penny még oké
Jo – levesbe
Arizona – Weber :D jók
Owen – mehet Joval (nagyon idegesítő)
Maggie és loverboy mókások és kellenek
Steph – oké

Riggs, nem lepődnék meg ha kapna még egy maflást… sztem megfekteti Amyt. :)

Mer, bármennyire is heppinek tűnik tuti, hogy nem az.

A 10. évadban voltak olyan részek, hogy váó és váó. Itt meg még nem. Jo picsogása és a viták mellett Maggie, Webber és Arizona kész felüdülés.

beryl - 2015. 11. 24. 14:13

Miért gondoljátok, hogy Japrilék kibékülnek?

renka - 2015. 11. 24. 18:15

Tényleg, miért? Ez egy tök jó kérdés, komolyan. Nem tudom, talán azért, mert nincs többé Mer-Derek, kell (kell?) egy nagy páros a sorozatba. Valahogy olyan egyértelműnek tűnik, h Ők együtt lesznek. De pontosan ezért nagy meglepi lenne, ha mégsem…végülis bármi megtörténhet. (Sokan a Callie-Arizona párosban is biztosak, még a válás után is…)Nem fogom a szívemre venni, ha mégsem maradnak együtt. Én tök jól elvagyok most Maggievel meg DeLuca-val, az végre nem a felmelegített töltött káposzta esete…lol

BubuMaczko - 2015. 11. 24. 21:39

Most April mondta, érezte, hogy vége, és meg akarja rartani az emléket, amíg lehet, és ne beszéljenek, mert vége lesz. Jackson nem mondta, hogy igaza van, hanem azt, hogy ne akarja már eldönteni, mit akar mondani. Tehát Aprilnek nincs igaza abban, hogy vége, tehát meggondolta magát. Szerintem terápiát akar. Ami még nem jelent semmit, de legalább nem mondja azt határozottan, hogy végeztek.

BubuMaczko - 2015. 11. 24. 21:43

Ja, és tényleg ők eddig a tartós kapcsolat megtestesítői, ahol nem az a gond, hogy nem szerretik egymást. Callie és Arizona borzasztóak voltak a végére, Christina és Owen nyűglődtek, Derek meghalt.
Most Amelia és Owen még ki sem alakult és hamvába holt kb. Callie és Penny kizárt hosszútávon, Joe meg egy csecsemő szintjén van, nem lehet komolyan venni. Baley és Ben még, akik stabilan együtt vannak, de alig mutatják a kapcsolatot… Webber is mindig egyedül van, a freudi rémálom sosincs mutatva mellette. Maradt April és Jackson, meg Meggiék friss kapcsolata

beryl - 2015. 11. 24. 22:20

Igazatok van, tényleg nincs nagy páros, és nem mondta ki Jackson csak April. Azért érdekelne, hogy miért ragaszkodott a váláshoz eddig Jackson meg kerülte Aprilt, aztán meg…

Ameliát sose bírtam, mindig egy befurakodó, “én is a csapatba akarok tartozni, mert Derek a bátyám”-ot erőltető valaki volt nekem. Számomra nem derült ki róla semmi, csak hogy másokat próbál utánozni. A párbeszéd Mer és ő közte tetszett. Már rég kellett volna.

renka - 2015. 11. 25. 14:50

Amelia-Owen sztorinak szerintem hamarosan vége (vagy már vége is)…soha nem is volt világos,h mit szeretnének egymástól.

Alex és Jo kapcsolata nagyon ellaposodott. Nem biztos, h ez a jó szó rá, de valami hiányzik belőle…vagy belőlük. Amit kicsit sajnálok, mert Alex révbe érhetne már.

Maggie-Andrew: ha ügyesen építgetik a történetüket, bennük szerintem elég sok lehetőség van (csak úgy, mint Japrilék,nekem ők is valóságosnak tűnnek.)

Callie és Arizona Őket nagyon bírom…csak nem együtt. Szoktam külföldi fórumokat olvasgatni, sokan vizionálják, h az évad vége felé megint felcsillan a remény… Én abban bízom, h ez már egy lezárt kapcsolat, nem szenvednek együtt tovább.
+Callie és Penny: én nem igazán érzem a kémiát köztük, nem hiszem, h ez egy hosszabb távú dolog lesz.

Miranda és Ben kapcsolata néha vicces ugyan, de engem különösebben soha nem érdekelt.

April és Jackson: ezt már kiveséztük…de Ők valahogy tényleg “valódinak” tűnnek, ezért (is) lenne meglepetés, ha végül nem jönnének újra össze.

BubuMaczko - 2015. 11. 27. 21:26

Ha már itt szóba került:
A Sleeping At Last megosztotta a facebook oldalán ezt a linket:
http://noisetrade.com/sleepingatlast/christmas-collection-2015?utm_content=buffere6656&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer
Ingyen letölthető innen a karácsonyi albumuk.

Kriszta - 2015. 12. 06. 08:51

Jessica Capshaw ismét gyermeket vár. :)

Kíváncsi leszek lesz-e ennek valamilyen hatása a sorozatban.Jelen pillanatban így sincs sokat a képernyőn.

renka - 2015. 12. 08. 16:00

Ahogy így elnéztem a fotókon,nem fogja a szüléssel megvárni az évad végét… Ha kicsit előre dolgoznak, akkor talán-talán végig lehet majd Őt látni, de szerintem nagyjából annyit, amennyit eddig is (vagy még kevesebbet). Komolyabb storyline nem várható.

anyecs - 2015. 12. 10. 15:48

Én sajnálnám, hogyha Arizona is elhagyná a sorozatot, mert szurkolok neki, hogy összejöjjenek a tűzoltó csajjal. :) Szerintetek van rá esély? Én a Callie-Penny párosból nem nézek ki komoly kapcsolatot. És tényleg alig-alig maradt egy jó páros. Szurkolok Maggie-knak, és Aprilék-nek is. Bailey uncsi és erőltetett, szerintem. Jo engem is idegesít már, pedig az elején még szimpi volt.

renka - 2015. 12. 10. 18:32

Jessica Capshaw-nak már van 3 gyerkőce, ha jól tudom 2 a sorozat ideje alatt született. Meg egyébként is született már pár baba a 12 évad alatt, emiatt nem fogja elhagyni a sorozatot,csak picit kevesebbet szerepel egy ideig. A tűzoltó csaj szimpatikus volt, de nem tudom, h lesz-e folyt.köv.
Most, h nincsenek új részek, nézegetem a korábbi évadokat…Bailey régen menőbb volt szerintem, mostanában tényleg unalmas. Meredith meg annyira szép volt, h folyton rácsodálkozom. lol

anyecs - 2015. 12. 12. 19:57

Február 11-én folytatódik a 12. évad.

Kriszta - 2015. 12. 24. 02:18

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! :)

Valami pletykát kaptatok el külföldi fórumokon? :)

Deny - 2015. 12. 24. 15:36

Kellemes ünnepeket! :) Már megvolt az éves karácsonyi GA-epizódom :) Ezúttal a 6×10-et néztem újra, jó kis rész :) Sajnos nem olvastam semmit a sorozatról, de egy jó hír: Sandra Oh-nak új filmje lesz “Catfight” címmel.

Kriszta - 2015. 12. 24. 16:31

6×10 jó választás :) Imádtam azt az időszakot :)

Csilla0422 - 2015. 12. 25. 19:38

Boldogat Mindenkinek!

Jessica új babája kb 2 hónapja téma, de azt hittem ez is kamu. Mivel ő is írta, csak nem lehet az.

Mindenki “újranéz”? :)

4. évad végéhez közeledek. Bailey itt még mindig zseniális, Erica Hahn… a régi szép idők!

Renka - 2015. 12. 26. 11:54

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Pletykàk…
-forgattak egy màsik kórhàzban
-lesz egy vendég doki,akinek talàn Owen mùltjàhoz lesz köze…és mivel nem öreg, pocakos, én el tudom képzelni Edwardssal is.
-Maggie-DeLuca pàros elég sokat forgat együtt (egy-két fotó is kering a neten róluk),remélhetôleg szépen építgetik a romàncot
-lesz Arizona-DeLuca jelenet is.Klassz lenne, ha végre bekukkanthatnànk a közös albérletbe.
-a következô részek elvileg Meredithre fókuszàlnak majd

Kb.ennyit tudok. Hiànyoznak…én az 5.évadnàl tartok. Lol

Deny - 2016. 01. 01. 12:41

Boldog új évet minden Grey’s-fannak! :)

Kriszta - 2016. 01. 03. 09:02

Boldogabb Új Évet mindenkinek! :)

Deny - 2016. 01. 05. 15:58

Akit esetleg érdekel, és van olyan mazochista, mint én, hogy fennmarad miatta, az RTL 19-étől éjfél körül adja a 9. évadot keddenként.

beryl - 2016. 01. 06. 12:32

RTL?? Szeptemberben a TV2 ígérte…

Deny - 2016. 01. 07. 00:13

TV2? Biztos ez? Mindig az RTL vetítette, a TV2 csak utósugározza a FEM3-on.

beryl - 2016. 01. 07. 13:22

Tudom, ezért is csodálkoztam a híren :) De mindegy, lényeg, hogy adják végre.

Kriszta - 2016. 01. 08. 09:55

Jó reggelt!
Kijött egy kedvcsináló a februárban visszatérő Shonda sorozatokhoz.

Úristen a miénkhez milyen jeleneteket vágtak :D

Deny - 2016. 01. 08. 23:31

Csak igaz volt az a videó, amit két hónapja kiraktak :D Kíváncsi vagyok, mi történhetett :D

Egyébként juhúú! Nyertünk két People’s Choice Awardot szokás szerint (kedvenc drámasorozat országos TV-n, és kedvenc országos drámasorozatbeli színésznő – Ellen)

Renka - 2016. 01. 09. 10:51

Úgy tűnik Meredith-nek szüksège lesz a pszichológusra…valami lövöldözèsről lehet szó. Èèès Giacomo Gianniotti-t (Andrew DeLuca) hivatalosan is állandó szereplőnek minősítettèk (már azt hittem,h csak álmodtam az egèszet lol),forgat is a fiú ezerrel. Ja, ès Zola is visszatèr.

Deny - 2016. 01. 09. 15:30

Nem hinném, hogy lövöldözés, az már nagyon elcsépelt lenne. A sérülései alapján sem hiszem. Keressetek rá: Grey’s Anatomy 12×09 Meredith, és meg fogjátok látni.

Csilla0422 - 2016. 01. 09. 16:35

Én dr. Wyatt-et akarom. Ő nagyon mókás agyturkásza volt Mernek. :)

Bájgúnár állandó lett… mennyire meglepő.

Renka - 2016. 01. 09. 18:15

Mondjuk 12 èvad alatt már majdnem minden megtörtènt…

Renka - 2016. 01. 10. 09:38

http://tvline.com/2016/01/09/greys-anatomy-season-12-meredith-attacked/ Hát egy Denzel Washington rendezèstől nem is vártam mást…

Deny - 2016. 01. 10. 14:45

Ajjaj, miért érzem, hogy Merrel “az” is meg fog történni? Nagyon úgy hangzik… :/ Shonda amúgyis szereti az érzékeny témákat, így kinézem belőle.

Renka - 2016. 01. 10. 16:16

Jajjj,remèlem “az” azèrt nem (akkor tutira átugrom azt a rèszt)! Mondjuk az előzetes ill. a fotók alapján úgy tűnik,h a műtőben van Meredith. Ès valaki mèg fekszik arccal a földön mellette. Plusz nèhány hèttel ezelőtt volt egy olyan fotó is,amin Meredith egy tolókocsiban ül (Baley tolja), jól láthatóan a lába sèrült. Különben egy másik cikkben azt mondják,h olyasvalaki támadja meg,akiről nem is gondolnánk. Lehet,h valamelyik gyakornok (közöttük mindig akad egy-kèt nem normális)?! Esetleg Penny titokban egy feketeöves karatès ès Ő..😁

Deny - 2016. 01. 10. 23:42

Eddigi spekulációk:
– Jo féltékenységből
– Amelia részegen (mondjuk ez szerintem valószínűtlen)
– Owen PTSD-epizód miatt
– Riggs (szerintem ez is valószínűtlen)

Renka - 2016. 01. 11. 07:59

Most,h eszembe jutott,h korábban felvettek egy robbantásos jelenetet,… simán eltudom kèpzelni,h egy angyalarcú női beteg felrobbantotta magát. Meredith jól elrepült,megsèrült a lába, ès csak várta a segítsèget… Vagy tènyleg valaki a dokik közül? Owen? Nem mondom,az tènyleg meglepő lenne…Szerintetek?

Deny - 2016. 01. 11. 12:20

Szerintem a dokik közül lesz, mert olyasvalaki, akire nem is gondolnánk. Egy random beteg szerintem nem tartozik ebbe a kategóriába.
Owenből simán kinézem, nem véletlenül volt neki múltkor is az az epizódja az ügyeleti szobában. Én egy olyat tudok elképzelni, hogy elkezdi mesélni Mernek a sztorit a húgáról, és ahogy merül bele a részletekbe, egyszer csak bekattan…

Renka - 2016. 01. 11. 12:37

Igen,ebben a pillanatban Owen tűnik a legvalószínűbbnek (így az is logikus,h “Amelia felelősnek èrzi magát, miközben nem az”). Anno Christinat is majdnem megfolytotta egy elborult pillanatában…

renka - 2016. 01. 20. 23:04

Az előbb láttam az új promo-t…brutális. Komolyan mondom, h nem is magát a részt várom…hanem, h túl legyünk rajta. Még jó, h ez egy “light”-os évad…

Kriszta - 2016. 01. 20. 23:30

atyaég o.O

gyorsan rákerestem én is…OMG
Szegény Mer,komolyan amit ő mér itt átélt ennyi évadon keresztül…szerintem a 13. évad kezdőjelenete ha egy fehér gumiszobában lenne amiben szegény megkötözve ülne már egy idegösszeomlás után,azon sem lepődnék meg…

“Még jó, h ez egy “light”-os évad…” +1

Deny - 2016. 01. 21. 00:15

Attól még lehet light-os, hogy ez becsúszik. Van még 16 rész. Eddig elég lightos is volt, és legyünk őszinték, nyìlván nem mókát és kacagást vártunk :D én nagyon várom, már csak 3 hét. :)

Kriszta - 2016. 01. 21. 08:21

Igen tudjuk hogy nem is móka meg kacagás ez a sorozat,de azért a halálközeli élményektől gondoltam megkímélik a főszereplőt legalább idén…tévedtem.

renka - 2016. 01. 21. 10:37

Jó persze, ez a Grey’s Anatomy, meg már akkor tudni lehetett, h valami durva dolog következik, amikor kiderült,h D. Washington rendezi az adott részt. De az mindig nagyon ütős, amikor egyetlen emberrel történik valami (pláne ha a fő főszereplővel), nagyobb a súlya…szerintem. És ahogy megcsinálták…elég megrázónak tűnt. Úgyhogy nekem a promo tulajdonképpen elég is volt, most már az érdekel jobban, h fogja ezek után Meredith újra felépíteni önmagát.Ez a legjobb ebben a sorozatban, az utazás, a fejlődés.(Az orto-n azért biztosan sokat megfordul majd mostanában, legalább Callievel rendezhetik a kapcsolatukat.)

Alex nagyon aranyos volt, ahogy ott volt Mer mellett.
Penny most már el sem akar menni?

Enci - 2016. 02. 05. 08:19

láttátok az új sneak peekeket? Ah… Várós rész :)

Kriszta - 2016. 02. 05. 09:23

Egy kicsi spoiler van benne szerintem,elég egyértelműnek tűnik mi volt Jo válasza a lánykérésre :D

renka - 2016. 02. 05. 10:37

Viccesen indul (Maggie lol),aztàn… Szerintem Alexèk rendben lesznek…nèmi dràma utàn termèszetesen. A következő rèszről is elèg sok info van màr.

Deny - 2016. 02. 08. 10:22

Én azt olvastam, hogy leadták a premiert egy tévés fesztiválon, és mindenki sírt :D azt mondták, ez lesz a sorozat egyik legdurvább és legerősebb része. Ellen alakítását nagyon dicsérték.

renka - 2016. 02. 08. 12:13

Igen,èn is olvastam.Így tùl sok meglepetèsre màr nem szàmìtok,de a kivitelezès miatt biztos èrdekes lesz.A 12×10-ről is van màr ez-az…

Deny - 2016. 02. 09. 17:32

Ééés, Japril rajongók is örülhetnek, ugyanis lesz egy flashback rész a kapcsolatukról, amibe Charles is visszatér (aki nem emlékezne már, ő volt a lelőtt Mercys rezidens, akit Baileyék próbáltak megmenteni)

Enci - 2016. 02. 10. 08:09

Azért érdekes lesz őket megint narancssárgában látni :D
A szűz és idegbajos Aprillel :D :D :D :D :D

renka - 2016. 02. 10. 13:00

Remèlem,h csak az epizòd egy rèsze lesz flashback… April mèg mindig “idegbajos”😂
12×09-ben meg nèhàny hèt (vagy inkàbb hònap) ugràs lesz,felvillantva az ez idő alatt törtènt vàltozàsokat.Èèèrdekes lesz…

Deny - 2016. 02. 12. 12:13

Nem találok szavakat… Katarzis!

Evian - 2016. 02. 12. 23:50

Azt akartam irni, hogy nem talalok szavakat, erre meglattam Deny beirasat, elmosolyodtam es tovabbra sem talalom oket. Atment az agyamon a Shonda uthenger. Megint. Hihetetlen ez a sorozat.

Bogyó - 2016. 02. 13. 00:05

Hát ez… Érzékeny hangulatban vagyok, ezért leállítottam az éhezők viadalát 15 perc után (még nem láttam), mert vmi könnyedebbre vágytam. Erre, vesztemre, megnyitottam a GA-t. Végigbőgtem szerintem. Durva volt. Nagyon. Már egy ideje kihagyom a GA-ból a katasztrófákat (évadzáról kb, meg a repülőbaleset utáni évad elejéről is jó pár rész lemaradt), ha tudtam volna mi van benne, ezt se nézem meg. de mégis, valami katarzist is érzek. Hatásos volt, de nem túl sok, Ellen is jól játszott.

Kriszta - 2016. 02. 13. 01:38

Atyaég…kirázott a hideg ettől a résztől.Erre nem lehetett felkészülni.

Igyekszem a visszatérő írással :)

renka - 2016. 02. 13. 12:26

Ellen Pompeonak volt néhány igen emlékezetes pillanata:a pánikroham, amikor a gyerekei nem akartak hozzá oda menni…a találkozás a támadójával, ahogy intett Bailey-nek, h kezet foghasson stb… A beszéd nélküli jelenetek nagyon erősek voltak. És nem tolták túl, nem volt túl sok. De azért örülök, h vége!Jöhetnek a nem kevésbé komoly párkapcsolati drámák :D, Amelia alkoholproblémái, szakmai konfliktusok stb. Nagyon-nagyon hosszú volt ez a téli szünet.

Csilla0422 - 2016. 02. 13. 12:34

Abban a tudatban voltam, hogy már írtam ide… :) Úgy tűnik The 100 elvette az eszemet. :)

Nagyon jól átjött, hogy mit érezhet az az ember, akit gyakorlatilag agyonvernek. Beszélnél, de nem tudsz. Hallanál, de nem tudsz. Totális tehetetlenség! Ami még ennél is rosszabb (szerintem minden anya rémálma), hogy a gyereked elutasít.

Olyan volt, mint amikor Derek próbált segíteni a baleseténél, de nem tudott.

Mi lesz itt Mer-Penny frendsíp? Penny milyen vagány volt már. Végre kiállt az igazáért.

Deny - 2016. 02. 13. 16:02

A záró monológ egyébként nagyon Pennyre illő volt. Nekem egyébként nincs bajom vele, egész szimpatikus, de épp meglennék nélküle is.
Azt valaki meg tudná mondani (lehet hülye kérdés), hogy Mer mit mutogatott Pennynek, mielőtt az odavitte neki a leleteit? Az arcához mutogatott, de nem értettem, Penny hogy fogta fel, hogy mire gondolt.

renka - 2016. 02. 13. 19:00

Eljutottunk arra a pontra (gondolom amúgy ez volt a cél), h nekem sincs bajom Pennyvel, csak kicsit sokan “leszünk” már…a játékpercek meg nagyon-nagyon értékesek ugye, amikor azt másoktól veszi el. Értem, h Meredith fejlődésének, gyászának stb. része volt Penny is, de lassan új lapot nyit, kíváncsi vagyok, h akkor mi lesz vele. Callievel együtt szerintem nem működnek. Amúgy én azt remélem, h ebben az évadban még nem találják meg Meredith 2. örök szerelmét. Oké, h randizgatni fog (mert állítólag ez következik most), ráfér egy kis szórakozás stb., de idén ennyi talán elég is…nem?

Kriszta - 2016. 02. 13. 20:29

Függetlenül a Derekkel történtektől én nem tudok Pennyvel mit kezdeni…egyszerűen valahogy nekem nem illik bele a képbe.

Enci - 2016. 02. 14. 21:27

Azért én nagyon remélem, hogy Meredith és Amy tiszta vizet öntenek a pohárba, de úgy tényleg.

renka - 2016. 02. 15. 12:03

Enci,szerintem az még nem most lesz.Ami nem baj, valamit hagyni kell az évad végére is.:D

Enci - 2016. 02. 15. 13:16

jogos :) Csak szegény Ameliával olyan mostohául bánnak. Értékes ember/karakter, és úgy sajnálom…
De mint tudjuk, Shondalandben kiszámíthatatlan az élet, és a dráma mindig jelen van. “ez egy nyugis év lesz…” Jah, vettük észre.

Deny - 2016. 02. 15. 14:10

Most nem rosszból mondom, de még van 16 rész, simán lehet “nyugisabb” az év. Az előző évadhoz képest ez tényleg sokkal vidámabb, ha eltekintünk a támadástól. :D Mellesleg Shondánál szerintem a “nyugis” nem azt jelenti, hogy az ég adta világon semmi drámai/tragikus nem fog történni (hála istennek, rögtön kaszálnám is, ha úgy lenne) :D

A 11. részt viszont már most tudom, hogy utálni fogom. :(

renka - 2016. 02. 15. 17:49

Sokan nem szeretik Ameliat,pedig szerintem kell egy ilyen karakter ebbe a sorozatba.Owennel viszont elfelejthetnèk egymàst,mert nem haladnak sehova.

A 11.rèsztől èn is fèlek,nem igazàn lelkesedem ezèrt a flashback-èrt… Nem jöhetne a 10. utàn mindjàrt a 12.? Az szimpatikusnak tűnik.😀

Andi - 2016. 02. 15. 22:44

Ez nagyon érdekes rész volt! Kifejező, pedig elsőre kicsit féltem, hogy érdektelen lesz ha nem lesz benne beszéd. De sokkal drámaibb lett így.
Nekem nincs bajom Ameliával, én szimpatizálok az ilyen zizi szereplőkkel.
Pennyvel nem nagyon tudok megbékülni bár érzem, hogy arrafelé terelgetne a rendezői szándék.
Jackson mellé valami egyszerűbb párt tudnék elképzelni, de majd kiderül mi velük a szándék.
Nagyon hosszú volt a szünet…!!!

jessm - 2016. 02. 19. 14:43

Én azt nem értem ,mi a fenének nézem ezt még mindig. Visszejöttem ,mert Ellen és Denzel. Hú ez biztos jó lesz.

Megint csak rájöttem, hogy ezt a sorozatot jól el kell felejtenem ,de örökre, hiába néztem végig 11 évadot.

Félre értés ne essék szerintem Ellen fantasztikus volt , nem hiába kezdtem el miatta nézni a sorozatot.

Ez a rész összefoglalta mindazt , hogy miért szerettem a Greyt és miért vettem búcsút:

Ellen fantasztikus volt, a fő sztori érdekes volt, hogy egy beteg véletlenül megtámad egy orvost, és az egész tehetlenség is remek volt.
Viszont innetől már csak problémáim voltak a résszel.
MIért Meredith-vel tették ezt? szerintem az hogy elvesztette Dereket teljesen elég történetszál lehetne erre az évadra.
ÉS ezt a részt át lehetett volna adni másnak, mert ebben stábban nem csak Ellen tud játszani. Ezt a görcsös ragaszkodást sem értem , hogy Meredith-nek mindig kell valami dráma, lehetne háttérben idönként és a többiek meg előtérben és végre sikerüle megkedvelni a többi karaktert .
Plusz a drámázást sem értem, miért nem vittek oda egy tabletet és leírták volna mindent meredithnek, hogy mi van és meredith is válaszolt volna. Elszigetelt lett volna enélkül is nem kellett volna túl tolni.

ÉS ez a fő hibája az egésznek, hogy az írók a 8. évad óta túl drámázzák a dolgot, van olyan szereplő aki részekre eltünik, fél évadot végig drámaznak problémákon mert a szereplők nincsenek benne a részekbe, ahelyett , hogy megkapnánk a választ és tovább lépnénk (lásd April és Jackson ,még mindig nem történt semmi velük ), húzzuk a nézők agyát, hogy majd egy szereplő központú részben jól ne döntsenek el semmit,vagy agy igen, de a legszemetebb módon lezárni a történetet mint pl.: Callie és Arizona történetét a szakítós részben.

Szóval jó rész volt, de nem kösz a sorozatra.

Deny - 2016. 02. 19. 18:29

Nekem a mai kicsit gyenge volt, erős közepes.

Szerintem azért csinálták Merrel, mert mással nem ütött volna. Ha pl. Aprillel, Arizonával vagy Jóval történt volna, le se tojtam volna. Így viszont imádtam, annak ellenére, hogy tudjuk, hogy Mer úgyse fog meghalni. Mégis így volt a legnagyobb fajsúlya.

Csilla0422 - 2016. 02. 19. 21:26

A mai rész érdekes volt.

Baileynek volt néhány jó pillanata.

Owen – Riggs műtét érdekes volt. Owen picsogása nélkül viszont jól elvagyok.

Mer agyturkásza nekem kicsit fura. Jobban örültem volna dr. Wyatt-nek. Az emlékek még jól működnek.

Callie – Penny újra együtt.

Richard arca megfizethetetlen volt. :)

Amúgy mi a fene történt? Calzona fanok nagyon szapulják Shondat és Sarat.

renka - 2016. 02. 19. 22:16

Lement a 10. is… A múltkor volt egy gyenge pillanatom, amikor azt mondtam, h Pennyvel semmi bajom,és ez mondjuk részben igaz is, nem utálom vagy ilyesmi…de most már igazán mehetne(de sajnos nem fog). Nagyon szeretem Callie-t, de tök bénák együtt. Szívesebben néztem volna még a (jelenlegi) kedvenc párosomat (Maluca), ők aranyosak, szórakoztatóak voltak. Richardot jó ötlet volt bevonni, az egyik legjobb jelenet volt a liftes (és az albérletes sem volt rossz :D). Gyanítom, h az “após” jelölt ezentúl rajta fogja tartani a szemét DeLucan,ellátja majd munkával rendesen,nehogy unatkozzon.:D

Emlékszem, anno drukkoltam Alexnek és Jonak…de azóta gyakorlatilag semmire nem emlékszem velük kapcsolatban. Alex annyi ideig ignorálta Jot, h számomra is teljesen érdektelenné vált…az egész történetük. Ezért nem túl jó hír nekem, h valószínűleg még egy ideig középpontban lesznek ebben az évadban. A flashbackeket “picit” unom már, ha lassan is, de haladjunk már előre! Nathan és Owen közös akciója nagyon klassz volt, szívesebben elnézném őket a drámázó párosok helyett, még akkor is, ha néha egymás torkának esnek.

A Calzona fanoknak az a bajuk, h nem látják egyik kedvencüknél sem, h haladna valamerre a történetük, mégha külön-kölön is. Kevés játékperc, gyenge storyline stb. Ők így érzik.

Deny - 2016. 02. 19. 23:28

Richard arca hatalmas volt, ki is teszem ide :D
http://kepfeltoltes.hu/view/160219/827529241Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.png

Meg azért az se volt semmi, hogy tudtán kívül levadmacskázta a lányát :D

renka - 2016. 02. 25. 20:06

Akkor ma kiderül,h lesz-e vàlàs…èn mindig azt gondoltam,h April terhes lesz,ès ezèrt együtt maradnak.Mondjuk azt nem tudom,h örülnèk-e neki…

Enci - 2016. 02. 26. 08:40

Nézz promot a jövőhétre…
;)

renka - 2016. 02. 26. 09:26

Nèztem…Shonda tőlem veszi az ötleteit.😂

Evian - 2016. 02. 26. 14:27

A szappan kihabzott a fulemen ennel a resznel…

Csilla0422 - 2016. 02. 26. 17:20

Nekem ez a rész “felemás” volt. Voltak benne olyan jelenetek: igen, igen, igen ezt elnézném a végtelenségig. De voltak benne olyanok is: ezt most miért kellett?

Szeretem ezt a párost. De voltak olyan pillanatok, amikor azt éreztem, hogy már sok belőlük. Ez érdekes, mert amikor más kapott szólót, soha nem éreztem ezt…

Nagyon jó volt, hogy Cristina, Mark, Derek “visszatért” és tetszett a “narancsos” jelenet is. De mégsem tudom azt mondani, hogy megvettek.

renka - 2016. 02. 26. 22:38

Ahogy a múltkor írtam, én már eléggé unom a visszatekintéseket, meg az egyetlen emberre/vagy párra való fókuszálást (kivétel persze az, amikor arra fókuszálunk, akire én szeretném :D)…szóval nem igazán vártam ezt a részt. Ehhez képest nem lett rossz. Úgy tűnt nekem korábban, h már időtlen idők óta csak kiabálnak egymással, teljesen elfelejtettem, h valaha boldogok is voltak… És örülök, h Shonda-val néha megegyezik a dramaturgiai érzékünk :D…ha ügyesen kivitelezik, a terhesség nem rossz (és az egyetlen használható velük kapcsolatban)ötlet szerintem.

Andi - 2016. 02. 26. 22:47

Végignézni 42 percet azért, hogy a végén kiderüljön, hogy SPOILER ennek a Jackson-April szenvedésnek mégsincs vége mert April megint terhes….
Hát most ez nagyon gáz rész lett.
(ha a lányom nem nézi közben a tévén az Alkonyat harmadik részét, tuti, hogy nem szenvedem végig…)

Deny - 2016. 02. 27. 00:02

Nekem is felemásak az érzéseim. Ahhoz képest, hogy én sem vártam, meglepően jó lett, de úgy érzem, hogy erre kár volt egy egész részt fecsérelni. Japrilék szerintem nem elég “fontos” pár, hogy elvigyenek egy részt, és ez meglátszik a visszajelzéseken is.

Tetszett a fordított idővonal technika, és jó volt visszamenni az időben. Amikor mondták, hogy Mark éppen Idahóba repül, ugh… Viszont erre az öt mondatra kár volt visszahozni Percyt. A heti beteg is jó volt.

Szóval közepes.

beryl - 2016. 02. 28. 09:54

Tegnap előtt a GA fb oldalán volt élö bejelentkezés, ahol Sara D., Jesse W. és a rendező válaszoltak kérdésekre. Nem írna valaki erről, hogy miket mondtak?

szepi06 - 2016. 02. 28. 20:50

Sziasztok, Nem volt ez rossz,szerintem. Sokkal hosszabbanak tűnt amúgy mint a szokásos 42-43 perc. Nekem tetszett, hogy végig elhitették(legalábbis velem), hogy SPOILER Avery Tatiana-t fogja feleségül venni és ezért ilyen fontos neki a válás.
Más dolog: ha felirattal nézem, akkor Jordanként feliratozzák végig Jordániát, legalábbis az angol kiejtés szerint akkor Jordániáról beszélnek… Már azoknál a részeknél is szemet szúrt, de most, hogy többször előjött, nem bírtam szó nélkül hagyni:)

Bogyó - 2016. 02. 29. 23:05

dög unalom volt a rész, pedig szeretem ezt a párost, de nem ilyen mennyiségben, pláne, h ne haladtunk semerre.

beryl - 2016. 03. 01. 14:43

Biztos bennem van a hiba, de én még mindig nem értem ezt a Japril szenvedést… Lehet meg kellene néznem a Derek halála körüli részeket? Csak azt látom, hogy folyamatosan kiforgatják egymás szavait. Egyébként meg megkaptuk amit anno hiányoltunk, a 10/12-13 rész közötti történést.

Deny - 2016. 03. 01. 22:06

Újranéztem a pilotot a pénteki rész miatt :D azt a nosztalgiát :D

Enci - 2016. 03. 02. 08:56

Az első évadok (1-2-3-4-5) még mindig a legjobbak! :D

Deny - 2016. 03. 02. 13:21

Enci: én az újabbakat jobban szeretem, a 8. évadtól :D a régiekben a humort bírom, de ott túl sok a karakter, akit nem kedvelek. Egyedül Cristina és Izzie hiányzik :D meg Addison, de őt még láthatom a PP-ben, amivel leragadtam a 3. évad felénél.

yeeeyha - 2016. 03. 02. 19:41

Én is nagyon imádom Aprilt és Jacksont, de így is hosszú volt ez a rész, mert túl sok mindent tudtunk (a legcukibb rész még az volt, amikor az esküvőre készütek). a babán nem lepődtem meg, de kellemes meglepetés volt, hogy igazam lett.

Enci - 2016. 03. 02. 22:06

Deny: Top favorit részem a Song beneath the song. A Stroy az ébresztőm, Sara Ramirez verziójában.

Amúgy nekem Mark és Lexie hiányoznak, meg természetesen Christina. (és a PP karakterek is, ha már megemlítetted) Amúgy számomra az első évadokban az volt a jó, hogy minden új volt, friss, egyedi és eseti, a műtétekkel együtt. Mennyi király és ritka betegséget bemutattak, lehetetlen tumorokat operáltak, stb. De aztán már egy-egy storyline ismétlődött… És oké, hogy dráma, de statisztikailag mekkora az esélye, hogy állandóan velük, és állandóan ugyanazokkal történik minden? Jaucs.
Meg most pl a Karev-Jo szenvelgés, mint MerDer anno – azok se jutottak általában egyről a kettőre. Ha mégis, akkor meg tuti történt valami iszonyatos, csakhogy ne legyen olyan egyszerű. És akkor Burke szó nélkül lelép, Erica Hahn is lelép, Izzie is lelép szó nélkül, Altman is lelép, meg Christina is lelép (bár róluk lehetett tudni időben), aki pedig nem lép le, az meghal… Kicsit sablonossá vált, túl sokan haltak meg. Csak főszereplők (és húzónevek) közül 4 + 6-an vesztek oda. Az sok. Majdnem minden évben egy mínusz.Az ember már meg sem lepődik, ha valaki meghal.

És félre ne érts, oda vagyok ezért a sorozatért, meg vissza, de legalább kétszer, és rongyosra néztem kb az összes részt, és fogom továbbra is. De néha még nekem is uncsi egy kicsit. Viszont akárhányszor megnézem az első 5 évadot, még mindig teljesen megnevettet, és még mindig nem unalmas. Szóval Season 1-5 forever! :D

Deny - 2016. 03. 03. 10:54

Érdekes, hogy ezt írod, mert az új évadok fényében nekem pont az elsők azok, amelyek “unalmasak” :D tudom, hogy most melodramatikus, és azért van ez, de amikor újranéztem, nagyon meglepett, hogy mennyire nem történik “semmi” :D pl. mikor az a legnagyobb dráma, hogy Callie mosott-e kezet pisilés után :D

Te se érts félre :) imádom mindkét periódust, de most jobban bejön ez a drámai oldal. Betegek szerintem még most is szoktak jók lenni, de 256 rész után nem csoda, hogy már nem tudnak annyi érdekes esetet felmutatni, pláne, hogyha beszorozzuk 2-vel (mert ugye egy részben nem csak egy beteg van), akkor már 500-nál is több esetről beszélünk. :)

11 év: lehet, hogy már kicsit sablonos, de szerintem így is porig aláz egy csomó sorozatot :) A Chicago Med pl. iszonyú klisés, és még csak fél évad ment le belőle :D

renka - 2016. 03. 03. 13:59

Nekem ez az Alex-Jo szenvedès olyan “sùlytalan”. Annyira èrződik szerintem,h csak azèrt van az egèsz igen vagy nem ,mert valaminek törtènnie kell màr velük. Mer ès Derek szenvedèseiben ott volt a dràma,itt nem èrzem.

Èn az első 1-4 èvadot nèztem ùjra (egyelőre),szerettem a hangulatàt.

Deny - 2016. 03. 04. 00:30

Hivatalosan is berendeltek minket :) Ezzel a GA az ABC leghosszabb sorozatává vált, lekörözve az eddigi rekorder NYPD Blue-t.

Enci - 2016. 03. 04. 10:08

És ha még ezen a 13.-on felül jön még 2, akkor a leghosszabb kórházsorozat állandó szereplőkkel (és ugyanolyan hosszú, mint a Vészhelyzet). Karev, Grey, Webber és Bailey az első rész óta benne vannak. Alig 1-2 részt hagyhattak ki fejenként.

:D

manci - 2016. 03. 04. 11:57

hu de jó volt ez a rész! mikor megszólalt az első rész zenéje (azt hiszem, ez az volt), na az libabőr. és mostmár nagyon úgy néz ki sztem, h riggset merrel akarják összehozni.

Deny - 2016. 03. 04. 15:53

Hú, gyerekek, ez tetszett! Into the Fire-től libabőrös lettem, imádom azt a dalt, és az a jelenet is brutál jól meg volt csinálva. Bailey rendezte a részt, egyébként. Ennek olyan régi-Grey’s feelingje volt, és nem csak Katie miatt. Azt hittem, több szerepe lesz, de így is jó volt. És végre kiderült a viszály oka. Szerintem tudom, mi lesz a finálé egyik mozzanata :D

renka - 2016. 03. 04. 18:58

Az ilyen részeket szeretem én! Majdnem minden és mindenki volt benne. Riggset kezdem megkedvelni. Remélem, h Mer lesz neki a végállomás (és a következő résztől látható,vendég doki nem marad túl sokáig). Owennek meg elég szelektív a memóriája, Ő mondjuk egy egész csapatot ültetett föl anno a repülőre (köztük a feleségét is)…és mindannyian tudjuk, h mi lett a vége. Jól emlékszem, h azt mondta Riggs, h eltűnt (és nem lezuhant)a gép? Mert akkor már látom is magam előtt, h a 15. évadban egyszer csak beállít az eltűnt testvér.:D
DeLuca-t nagyon bírom, visszaidézte a régi gyakornokos évadokat. Picit ugyan aggódom érte,mert Maggie és Richard közösen agyon hajszolja szegény fiút…:D
Jo még mindig nem tudja, h mit akar. Ez nem újdonság…viszont nem voltak rosszak együtt a másik két csajszival.
Vajon Jackson mikor tudja meg a nagy hírt?
És igen, lesz 13. évad is!

Deny - 2016. 03. 04. 19:55

renka: Jól emlékszel, nem zuhant le a helikopter, csak eltűnt. Ezen mondjuk kicsit felnevettem, mert az Off the Map-ben, amiben a Riggset alakító Martin Henderson volt a főszereplő, volt egy hasonló helikopterbaleset :D Felültette a betegét egy helikopterre, hogy elvigyék a kórházba, és a gép lezuhant a dzsungel közepén :D Jó, tudjuk, hogy Shonda szeret átemelni dolgokat a saját sorozataiból :D

Konkrétan én pont erre céloztam, hogy a fináléban majd betoppan Megan :D Ez meg egyébként egy másik kikacsintás :D Az ABC Body of Proof (A hidegsebész) c. sorozatának főszereplőjét Dr. Megan Huntnak hívták. A múltkori részben pedig April és Jackson az Oceanic Airlines-szal repültek, ami a Lostban volt a légitársaság neve :D

Enci - 2016. 03. 04. 20:45

Miket észre nem vesztek! O.o
Ritka nagy fanok vagytok, meg kell mondjam :D

renka - 2016. 03. 04. 22:53

Deny látta az összes “idevágó” sorozatot.:D De én azért remélem, h az eltűnt testvér majd csak akkor toppan be, amikor már Meredith és Riggs jól összemelegedtek (és ez valószínűleg odébb van,addig még Meredithnek lesz egy kis románcban része, talán Riggsnek is), akkor lenne igazán ütős a dráma! :D Meredithnek mondjuk lenne némi dejavuja ha megint Ő lenne a “másik” nő…

renka - 2016. 03. 05. 12:38

Deny ismeri az összes idevágó sorozatot.:D Azért én remélem, h csak akkor bukkan föl az eltűnt testvér, amikor Meredith és Riggs már jól összemelegedtek (az meg nem most lesz még, Meredith pl. a következő részben megismerkedik egy dokival), akkor lenne igazán ütős a dráma!:D Mondjuk Meredithnek dejavuja lenne, megint Ő lenne a “másik” nő….

manci - 2016. 03. 11. 11:18

amennyire jó volt a múlt heti rész, annyira uncsi a mostani..

renka - 2016. 03. 12. 20:28

Ja, kicsit unalmas volt. A “nagy”műtét sem volt izgalmas, mintha csak azért mentek volna a másik kórházba, h Meredith meg Jackson új randi partnert találjon…Viszont a mostani részt elnézve, meg a következő spoilereket olvasva úgy tűnik, h jön a gyakornokok lázadása:D…ebben látok némi fantáziát.

BubuMaczko - 2016. 03. 12. 21:24

Érdekes, hogy jutott el a sorozat az első évadban szigorúan tiltott orvos-gyakornok, főnök-beosztott kapcsolatoktól oda, hogy itt úgyis mindenki ezt csinálja, Meggie, ez egyedül téged izgat-ig…
A gyakornokok egyszer már fellázadtak, mikor Callie-t vádolta az a savanyú gyakornok lányzó.
Az új előzetest elnézve nem a gyakornokok fognak lázadni, hanem Jo fog megint óvodás szinten nyivákolni. Az a busz nem ütheti el eléggé korán.
Meredith pasiválasztásán meglepődtem és nem tetszik. Az Owen sógorát mintha neki castingolták volna. Dúsabb a haja, mint Dereknek, kék szem, jól áll neki a borosta és a bociszemek is könnyen mennek, plusz elég rejtélyes és valószínű még mindig nős… Pipa és pipa :D

Deny - 2016. 03. 12. 21:51

BubuMaczko: Szerintem tuti ő lesz Merrel, de majd csak a végén ;) nyílván nem fogják rögtön összehozni vele :)
Ha a busz nem is, de remélem Mer megcsapja egy kicsit Jo-t :D

renka - 2016. 03. 12. 21:59

Meredith pasi választása nekem sem tetszik, de még mindig azt gondolom, h csak egy rövid kis “back in the game” lesz ez, aztán jöhet Riggs.Már csak azért is, mert Meredith-nek nem lehet egy “guest” a pasija, több állandó szereplő meg nagyon nem hiányzik ide már szerintem… Owen és Amelia mi a francot csinálnak még együtt?! Remélem hamarosan pont kerül ennek a “kapcsolatnak” a végére.

Én a rezidenseket és a gyakornokokat egy kalap alá veszem.:D

Revidivo - 2016. 03. 13. 13:19

Nekem most sikerült eljutnom oda, hogy bármennyire szerettem régen ezt a sorozatot, és tulajdonképpen emiatt kezdtem el sorozatozni, nem tudom tovább nézni. A 4. évad környékétől nézem hetiben, de már pár éve mindig gondolkodok rajta, hiányzik-e ez nekem. Az April-Jackson részen szenvedtem még úgy 25 percet, aztán úgy döntöttem, itt a búcsú ideje.

Névtelenke - 2016. 03. 14. 00:36

Hát nem tudom… Jo sok idegesítő dolgot csinál, és néha én is agyoncsapnám, de szerintem most igaza van. Persze, értem én, hogy Meredith-nek most Alex a “person”, de egy felnőtt párkapcsolatba nem fér bele az, amilyen hangnemet Meredith megenged magának Joval szemben a magánjellegű ügyeknél, vagy hogy kirúgja a saját ágyából, mert most ő akar lelkizni a pasijával. Itt ebben a szituációban igenis Jonak adok igazat, teljesen jogos igény, hogy a párkapcsolatában ne a felesleges harmadik szerepét töltse be, és Alex is igazán észrevehetné ezt. Nem azt mondom, hogy tojja le Meredith-t, de húzza meg a határokat a nőért, akit elvileg szeret.

Meg amúgy is, a tököm tele van már, hogy holy Meredith-nek mindig igaza van, és mindenki őt pátyolgatja. Igen, rengeteg szar történt vele (amúgy már nevetségesen sok szar, amikor valamelyik részben felsorolták, én már csak röhögtem kínomban, a támadást igazán adhatták volna másnak…), és igen, meghalt a férje, amiért kicsit nagyobb elnézést érdemel. DE kezd sok lenni. Nem, nincs mindig Meredith-nek igaza, akármennyire is ezt próbálja a torkunkon lenyomni a sorozat, példának okáért pont ebben az ügyben egyáltalán nincs. Én alapjáraton sem kedvelem Meredith-t, ezt aláírom, de Jot sem különösebben, viszont most száz százalékosan neki adok igazat, Meredith-nek észre kellene vennie magát. Ha Alex szereti ezt a nőt, akkor húzza meg a határokat, és őt válassza, ne Meredith-t. Ha Meredith-t szereti, akkor meg hagyja a fenébe Jot, de feleslegesen szédíteni nem fair, döntse el, mit akar.

szepi06 - 2016. 03. 14. 10:35

Azért a “mindenki szerette a gimit az 50’es években” jó poén volt :D:D

BubuMaczko - 2016. 03. 14. 19:22

@Névtelenke:
Abban nem értek egyet, hogy Jo-nak Meredithre kell jobban haragudnia. Meg kellene tanulnia a saját kapcsolatát Alex-szel rendeznie. Alexnek igenis nagy szerepe van abban, hogy így állnak egymással. Ő nem szab határt a barátságban, de a kapcsolatában igen. Mondhatta volna azt, hogy Mer, ha a barátom vagy, vedd tudomásul, hogy szeretem ezt a tyúkot, és nem bánhatsz így vele… Vagy mikor kilökte az ágyból a csajt, ő kirakhatta volna a szobából.
Meredith már végre elkezdett felnőtt módra viselkedni, mikor hazaküldte a csajhoz. Ideje Jonak is felnőtt módra intézni a dolgait, nem hisztizve verni a seggét a földhöz. Mert így nem fogják komolyan venni.
Amúgy meg ha annyira oda meg vissza van a srácért, mondjon neki igent. Az is elég beszédes, amiket a srác felé jelez…
Szóval itt három ember cseszi szét ezt az egészet, nem csak egy. És Jo kb addig volt érdekes karakter, amíg össze nem jöttek. Amúgy nem is passzol ez a személyiség egy olyan emberhez, aki a semmiből az orvosi pályáig küzdötte fel magát. Az olyan ember cselekszik, és nem hagyja, hogy lenyomják. De mióta összejöttek, csak hisztizik, legyen szó munkáról, barátságról vagy magánéletről. Nem az a bajom, hogy olykor ne lenne igaza. De ahogy kezeli a dolgokat, falra mászom tőle.
És Meredith az a karakter, akit néha el tudnak találni, néha nagyon nem. Életben tuti nem bírnám, de hány ilyet bírok filmeken :)

Névtelenke - 2016. 03. 14. 19:55

@BubuMaczko:
Igazad van, nem fogalmaztam teljesen pontosan :) Nem állítom, hogy ez csak Meredith hibája lenne, szó sincs róla, ebben mindhárman sárosak vaskosan. Azért adok Jonak igazat, mert ha még hisztizve is, és erősen megkésve, de végre kiáll magáért. Nem mondom, hogy jó módszert választ, nem mondom, hogy időben, és nem mondom, hogy a legmegfelelőbb stílusban, de végre csinál valamit azon kívül, hogy Edwardsnak sajnáltatja magát. Ennél a karakternél már ez is haladás! :D

Meredith-szel kapcsolatban itt most az a problémám, hogy már előre látom, hogy itt Jo beszólása miatt (“get your own boyfriend”) megint Meredith lesz a szegény védtelen áldozat, akit sajnálnunk kell. Pedig szerintem sokkal szimpatikusabb és értelmesebb megoldása lenne a konfliktusnak, ha mindhárom résztvevő hátralépne egy nagyot, elismerné, hol hibázott, és csapó kettő, próbáljuk újra. Mert ez, hogy mindenkinek mindig van valami kifogása, mindenki ujjal mutogat mindenkire nem igen vezet sehová. És ahogy az előző hozzászólásomban is említettem, Alex meg fatökű, és döntse el végre, mit akar, ahhoz meg tartsa magát. Egy lassan negyven éves férfiről beszélünk (ha jól számolgattam a sorozat idővonalát), tanuljon már meg dönteni.

Én az ilyen író/írónő kedvenc karaktere típusokat sosem tudom elviselni, de pl a kilencedik évadban egészen szerethetőnek találtam Meredith-t. Amikor nagyjából rendben van, elviselem, de aztán MINDIG muszáj neki valami drámát adni, mintha nem lenne más szereplő…

renka - 2016. 03. 14. 21:11

Húúú, szeretem, amikor sokat írtok! Ezzel a mondattal pl. nagyon egyetértek:””És Jo kb addig volt érdekes karakter, amíg össze nem jöttek.” Most, h ennyire fókuszban van, elég sokat gondolkodom rajta, h mi történt vele…vagy mi nem. Mert emlékszem, h anno drukkoltam neki. Most meg inkább unom. Ez persze nem jelenti azt, h Meredithnek adok igazat.. Kíváncsi vagyok azért, h mi sül ki ebből. Alex most amolyan “nagy testvérként” funkcionál,mindenkinek megmondja a tutit (persze régen is megmondta, csak akkor nem feltétlenül segítő szándékkal). Kíváncsi vagyok, h a saját kapcsolatát hogyan oldja meg…

BubuMaczko - 2016. 03. 14. 21:23

@Névtelenke
Igazad van, ez az első nagy lépés (az általános iskola felé) :) Edwards helyében már rég lekevertem volna egyet neki. Bár, amikor beolvasott neki, az is jól esett. Csak nem kellett volna kibékülniük és folytatni ugyanazt…
Jobban örültem volna, ha a kis lökött, bolondos lány maradt volna, és Jonak lett volna egy rázós kalandja a kábelekkel…
Abban is, hogy hátra kéne lépni a kavarás, mosakodás helyett. De attól tartok az egy másik sorozat lenne.
Meredith-szel a mély önsajnálat és profi önpusztítás kombót nem bírom. Voltak persze jobb időszakok, de most már túlzottan nyúzzák-húzzák a dolgokat. Legalább Dereket jókor írták ki :)
Néha nem is tudom miért nézem. Valami perverz kíváncsiság, mint egy katasztrófánál, mikor nem lehet nem oda nézni.

BubuMaczko - 2016. 03. 14. 21:30

@renka: Attól tartok, még a végén kihozzák, hogy bele van zúgva Meredithbe. Az lenne szép.
Per pill bárki érdekesebb számomra mint Jo vagy akár Meredith.
Stephanie, April, Bailey, Amelia… belőlük sok mindent ki lehet(ne) hozni. Ráadásul olyan témák körül forog az életük, ami sok embert érinthet.
Még ami zavar, hogy olyan, mintha nem is lenne három gyereke Mernek. Egy egyedülálló szülő élete azért nem sétagalopp, és nincs idő Jo-féle játszmákra, buliszervezésre. Irreális számomra ez is, meg az ebből fakadó műbalhé is.
Igen, kicsit kezd sok karakter lenni, ideje lenne valami kompkatasztrófának, vagy valaminek :D

renka - 2016. 03. 14. 22:02

BubuMaczko, ebben egyébként a nőzők egy része nagyon reménykedik…a másik része pedig még a gondolatától is irtózik. lol
A többiek meg… Az új vendég szereplő (úgy a 20. résztől, szerintem most már tényleg a Stephanie pasija lesz,h vele is történjen már valami. Amelia-Owen vonal nekem kész szenvedés. Kb. 2 éve “járnak” (vagy mi a szösz?!), mégis hogy és mit lehet ezen újra kezdeni?! Bírnám ha szépen tovább lépnének…külön-külön (elvileg ez volt a terv még a szezon elején). Bailey-Ben párosnak úgy tűnik, h ugyanazok lesznek a problémái (beosztott-főnök viszony), mint a Maggie-DeLuca duónak (csak persze nem ugyanazon a szinten áll a két kapcsolat, ebben nyilván más), várom a Ben-DeLuca közös eszmecseréket, akciókat. lol

Körkérdés:kit ill. kiket ütne el az autó (oké, felőlem lehet kompkatasztrófa is lol)a sorozatból, ha Ti dönthetnétek?

renka - 2016. 03. 14. 22:02

*nézők*

BubuMaczko - 2016. 03. 14. 22:35

@renka Azt én is olvastam fórumon, nem irtózom tőle, csak szerintem nem jó ötlet. Meredithnek eszébe sem jutott soha Derek miatt, és ha Alex oda is lenne érte, nem lenne az igazi. Nincs köztük semmi olyan megnyilvánulás, amitől elhinném, hogy totál oda lennének meg vissza.
Amelia-nak az alkoholizmusa, és a veszteségek feldolgozása, meg hogy hinni tudjon, az érdekes. Stephanie simán jó fej, jó gyakornok, de neki is írhatnának valamit. Igen, a Meggie-DeLuca és a Bailey-Ben kb ugyanaz a problémakör.
Én nagyon szeretem az April-Jackson párost, mert annyira különböznek, de ösztönzik egymást. És jól be lett mutatva, mi a buktatója egy ilyen kapcsolatnak, mikor ugyanarra tejesen máshogy reagálnak. Sokan utálják őket, de én értem és szeretem a legtöbb szituációt körülöttük.
Ha választani lehet a komp-busz-terrorista katasztrófa áldozatait, akkor Penny, és Jo legyenek, és rántsák magukkal azt az idióta szőke hátulgombolós srácot. Akkor összejöhetne Callie és Alex, hogy zárt osztályra juttathassák Arizonát :D
Hú, most látom, mennyi hatalma van egy forgatókönyvírónak :D

renka - 2016. 03. 14. 22:51

BubuMaczko, szerintem baromi fura lenne Mer és Alex együtt, én is arra szavazok, h ezt inkább ne… De talán azért is hozták föl ezt a témát a pszicho dokinál, h eloszlassák az ezzel kapcsolatos feltételezéseket.
Ameliat bírom, csak nem együtt Owennel. Az a hajó már elment szerintem. A múltkor nagyon elnagyolták a visszaesését, pedig ez a téma tényleg érdekes lehetne…
Az April-Jackson páros remélhetőleg jól kiordibálta magát a múltkor, bennük még lehet fantázia.
Jelen pillanatban én is Jot és Pennyt lökném az autó alá, a szőke gyereknek meg DeLuca igazán bemoshatna egyet. Eddig nem zavart sok vizet, de úgy látom, h beosztották Maggie mellé, szóval elképzelhető, h fog…
Callie és Alex? Az ééérdekes lenne…Callie és Owen esetleg?

Melyik fórumot olvasod?

Enci - 2016. 03. 14. 23:04

A Callie & Owen használható lenne. A komp meg legalább az összes gyakornokot vigye magával Pennyvel és Joval együtt. Az pont elég nagy szereplőgárda csökkentés, és végre kibontakozhat mindenkinél minden.

renka - 2016. 03. 15. 10:48

DeLucat nem engedem!lol Különben is,Ő rèsze Maggie kibontakozàsànak.

BubuMaczko - 2016. 03. 15. 10:55

@renka: A facebookon szoktam nézni a Grey’s Anatomy-nál a bejegyzéseket, ott vannak néha jó kis beszélgetések.
Amelia szerintem érdekes karakter, de tényleg fárasztó már, ami Owennel megy. Azt hittem, mikor elment Owen és April Jordániába, akkor pont került a dolog végére. Remélem, az újrakezdjük témával befejezik ezt a csiki-csuki dolgot, és összehoznak egy kölyköt, vagy mittomén…
Callie és Alex csak azért fordult meg a fejemben, mert így ki lehetne iktatni Arizonát a színésznő szülési szabadságára, mondván becsavarodott tőlük :D
De amúgy nem illenek össze. Ahogy szerintem Owennel sem.
Csak Arizona és Callie így külön szerintem megint eggyel több szál a kelleténél, főleg, hogy Arizonát hanyagolni kezdték, és úgy néz ki, egyre jobban fogják egy ideig…

renka - 2016. 03. 15. 12:32

BubuMaczko,A facebook-os fòrumot èn is szoktam olvasgatni.Mondjuk attòl kèsz vagyok,h èvekkel ezelőtt kiìrt szereplőket sìrnak vissza…”show must go on”,nem kötelező nèzni,de egy 12 ève futò sorozatnàl nyilvàn vannak vàltozàsok a kezdetekhez kèpest.
Arra kivàncsi vagyok,h az Arizonat alakìtò szìnèsznő mennyi időre esik ki,ès hogyan oldjàk meg? Egyèbkènt igen,azèrt nincs idő arra,h normàlisan kibontakozzon mindenki,mert a pàrok folyton szakìtanak,ìgy egyre több szàl fut…oldjàk meg a problèmàikat együtt,ès kèsz!lol

Skyroads - 2016. 03. 15. 12:47

Engem nagyon zavart a legutóbbi résznél a heti beteg. Nem értek hozzá, de így laikus szemmel ez nagyon gagyi megoldásnak tűnt, hogy valakinek a teste közepére helyezik a lábát. Egyáltalán nem lett elmagyarázva, hogy ez mitől jó megoldás, és a fickó orvosa úgy tűnt, teljesen jogos kérdéseket vet fel, amire nem tudtak észérveket felhozni, csak hogy ez egy forradalmi eljárás. Nem értettem, mitől jobb ez, mintha csak szimplán amputálják a lábát. Mi lesz így pl. az egyensúlyozással? Oké, értem, hogy a rák már átterjedt a keresztcsontra meg nem is emlékszem, hová még, tehát a szimpla amputáció komplikált lett volna, de nem lehetett volna pótolni valahogy a többi eltávolított részt? Kicsit belementem a részletekbe. :D Ne nézzetek hülyének, mert semmi közöm az orvosi dolgokhoz, de állatira nem tűnt hitelesnek, az pedig csak hab volt a tortán, hogy mikor műtét közben Callie kitalálta az új megoldást, csak úgy odavetette, hogy “ja hát igen, eddig ezt csak párszor csinálták egy másik kórházban”. Úgy dobálóznak időnként az új, még ki nem próbált eljárásokkal, mintha leszaladnának kenyérért a boltba. Azért nem hiszem, hogy ez így működik a valóságban (ami alapvetően nem lenne nagy baj, de valahogy mégis teljesen hiteltelenné válik az egész).

Deny - 2016. 03. 15. 13:33

Én azon a fórumon aktívkodok, aminek a nevét nem szereti a Junkie kommentszűrője, de I-vel kezdődik és MDB-re végződik :D Ott írt pár szakmabeli, hogy találkoztak már hasonló műtéttel, bár nem kimondottan ilyen volt. Mindenesetre nem kitaláció volt, létező eljárás, bár valóban elég drasztikus. A GreysMedical twitter-profilon válaszoltak pár kérdésre, állítólag 5-ször végeztek már ilyet.

Én is hiányoltam egy műtét előtti vagy utáni jelenetet, ahol pár kérdésre válaszoltak volna.

Névtelenke - 2016. 03. 15. 14:07

Én nem nyírnám ki Jo-t, mert szerintem ha meghalna, azzal kapna egy epikus, drámai véget, amiért Alex összetörhet meg gyászolhatja, és nem érzem úgy, hogy ezt megérdemelné a karakter. Ha Jo marad, akkor kapják össze a karaktert, lássuk végre azt az elhivatott harcost, aki a semmiből felküzdötte magát az orvosiig, ha viszont erre nem képes, akkor meg szimplán kívül tágasabb. :) De ne nyírják ki, ilyen drámai befejezést nem érdemel jelenleg.
(kicsit off: nem tudom, ezt mennyire csak belemagyarázom, de valamennyire érthetőnek tartom Jo viselkedését. Ha azt vesszük alapul, hogy valaki olyanról beszélünk, akinek nem volt soha senkije, és teljesen csak magára számíthatott, ebben az esetben érthető egy éncentrikusabb világkép, ahogy az is, hogy nem tudja helyén kezelni a kapcsolatait, nem tudja, hogyan kellene alkalmazkodnia, hogyan kellene ténylegesen tartós kapcsolatban élnie – lásd, hogy még mindig nem mondott igent -, vagy állandóan azt lesi, honnan támadhatják, mikor lép életbe, hogy ő már megint kevés, már megint valaki más jön a helyébe – a lombikos-Izzie-s parája -, mint ahogy korábban sem kellett senkinek, a szüleinek sem, így most se kell majd. Ilyen sorsú emberekkel foglalkozom, ez a szakmám, szóval valamilyen szinten ez megmagyarázhatná számomra a viselkedését, és ha emlékeztek, annak idején Alexnek is voltak hasonló gondjai, csak ő már ezeket megtanulta kezelni. NEM, továbbra sem állítom, hogy jogosak Jo hisztijei, mindössze ez is benne lehet a pakliban… viszont ennyi év után – most már lassan négy éve vagy mennyi ideje van neki Alex – meg kellett volna tanulnia ezeket kezelni, mégha lassú folyamat is az ilyen, szóval ja, Jo hisztis.)

Amúgy valaki magyarázza már el nekem, Pennyt miért utáljuk? :D Szerencsétlen csaj nem sok vizet zavar az utóbbi jó öt-hat részben.

April és Jackson nekem is nagy kedvenc párosom, érdekesnek és valóságosnak tartom a drámájukat, ők még érdekelnek. A Riggs-Owen hiszti kicsit nekem fura éppen a repülőgépbaleset miatt Owen szemszögéből, és a hideg kiráz a gondolatra, hogy még előhúzzák a “halott” hugicát, de úgyis elő fogják… :D Amelia nagyon érdekes karakter, engem személy szerint sokkal jobban érdekel az ő küzdelme és feldolgozása, mint Meré, mert azért a függőség nagyon kemény menet, így ellenállni neki ilyen körülmények között pedig erős jellemre vall. A csiki-csukijuktól viszont falra mászok, mélységesen egyetértek, vagy együtt, vagy ne együtt, de szülessen már döntés.

Arizonánál én elképzelhetőnek tartanám, hogy a tanult speckó műtétei miatt elkerül máshova is műteni ideiglenesen, de esélyes, hogy inkább csak nem fognak foglalkozni a karakterrel pár részig, láttunk már ilyet.

Deny - 2016. 03. 15. 15:20

Én bírom Pennyt, és nem is volt bajom vele :D Az pedig külön tetszik, hogy úgy tűnik, Mer is megkedvelte :D Legalábbis nagyon röhögtem, mikor mondta, hogy “Szívesebben vinnélek téged, de Wilson volt ott a próbán, és így jártam.” Mindezt úgy, hogy ott áll mellette Jo :D

BubuMaczko - 2016. 03. 15. 17:31

@renka: Azokon én is kész vagyok. Persze, szeretek beszélni filmekről, ilyesmikről, de azért a valóság talajén vagyok, nyugodtan alszom, ha a tvben történik valami. Kicsit túlzás tényleg, amit páran leművelnek ott. :)

@Skyroads: Nekem is furcsa volt, hogy miért kell egy láb középen, valahogy annyira morbid. Mondjuk medencecsont nélkül nincs értelme a lábnak. Először azt hittem 3D nyomtatással megcsinálják a csontokat, mint mondjuk egy csipőprotézist, és utána valamilyen megoldással visszateszik a lábat, vagy pótolják.
Azt tudom, hogy eléggé halad a korral a sorozat, már ami az új eljárásokat illeti, részben ezért is tartok ki mellette. Szerencsére nem mindig ennyire fura az egész. De nem tartom kizártnak, hogy pont azért mert új egy eljárás, ha gikszer van, akkor az nem kicsi, és nem maradhat úgy a beteg leszedálva sokáig.
Nekem még az volt hiteltelen, hogy úgy álljon be egy team a műtőbe, hogy egy embert abszolút kizárnak az eljárás tisztázásából. Ahol egy élet a tét, ott nincs helye ilyen gyerekességnek.

@Névtelenke:
Jó, hogy ilyen embereken segítesz, biztos jó érzés. Bár gondolom, nem mindig felemelő…
Nekem ez a nyavalygás nem illik a képbe. Alex viselkedése a sorozat elején inkább. Bizonytalan, erős és olykor dühös. De nem ült le soha nyivákolni, inkább azt láttam rajta, hogy csak magában bízik, nem hagy semmit másra. Épp ezeket hiányolom Jo-ból. Az pl tetszett, hogy Callie a szárnya alá vette, mondván az ortopédián levezetheti a dühét. Aztán abból sem lett kb semmi. Pedig az sem múlik el csak úgy. Pláne nem csap át ilyen hisztibe. Ez nem illik a múltjához. Nem kell meghalnia ahhoz, hogy kiírják.
Pennyt nem utálom, csak teljesen közömbös karakter, aki már nem tesz hozzá a történethez. Callie-hez nem illik, nem csinál semmi kiemelkedőt az utóbbi részekben. Megtanult kiállni a betegeiért, aztán ennyi. Túl sok szereplő van ehhez. Pláne, aki még érdekes is.

renka - 2016. 03. 15. 18:14

Én sem utálom Pennyt,csak túl sokan vannak… Jot sem utálom, csak valahogy nem nagyon érzem nála a karakter-fejlődést (a baleset csak vicc volt,nem szeretném én sem, ha így írnának ki karaktereket). Mostanában foglalkoznak vele eleget, de valahogy nem tudják túl szerethetővé tenni.Szóval tőlük lenne a legkönnyebb megválni.
Olvastam néhány hónapja egy interjút Ellennel,azt mondta, h Ő sem érti,h Mer miért utálja ennyire Jot…beszélgettek már erről a Jot alakító színésznővel is, h nem kaptak még erre magyarázatot Shonda-tól.

BubuMaczko - 2016. 03. 16. 12:26

Mert így drámai. Meg Meredith amúgy nagyon egocentrikus. Legdurvább példa, hogy Dereknél kihúzta a dugót anélkül, hogy a családjának szólt volna. Mintha csak ő vesztette volna el. Pl Amelia-nak is az egyik legfontosabb ember volt az életében. Nem is csodállom, hogy nem jönnek ki jól…

renka - 2016. 03. 16. 19:08

Jó persze, egyfelől érthető, bonyodalmak nélkül unalmas lenne…de azért mégsem szokták a karakterek (komolyabb) ok nélkül utálni egymást. Owent sem utálta Mer csak azért, mert Christinával volt.

szepi06 - 2016. 03. 16. 21:00

Jók a hozzászólások, sokat nevettem:)

Owen és Callie páros szerintem is jó lehetne, legalábbis egy próbát megérne a dolog. Volt egyébként egy pont,úgy emlékszem ennek az évadnak az elején vagy még az előzőben, amikor úgy tűnt nekem, hogy van esélye a dolognak.

April és Jackson: Szégyellem bevallani, de eljutottam addig, hogy April karakterét kezdem, de csak nagyon halványan megkedvelni. Ezt talán még 1 éve sem hittem volna. Jackson nekem teljesen érdektelen, de felőlem elfér. Szerintem ezt a keveset is a kockás hasának köszönheti…

@Deny: nekem sincs semmi gondom Pennyvel:)

@Névtelenke: igazad volt abban, hogy Mer-nek kicsit sok minden el van nézve,jól megfogalmaztad. Nekem is voltak ilyen gondolataim, de nem tudtam volna ilyen jól összeszedni… de ő a főszereplő és mint ilyennek, vannak bizonyos “előjogai” (több szenvedés, megbocsátás stb.) És hiába gondolkozok azon, nem tudom eldöntenii, hogy fejlődött e a karaktere… Mint anya, semmi szerepet nem kap.

Na akkor kit vinne a kompom el a sorozatból (bocsi mindenkitől): Arizonát, az új gyakornokok közül a szöszi kiscsávót, Jo-t, Bent(unalmas,kivéve talán az utolsó részt, ott megcsillant vmi), az “új-Baliley-t” (de visszahozná a nácit).

Elnézést, hogy kijött belőlem a grafomán és hosszú voltam.

szepi06 - 2016. 03. 16. 21:13

Sziasztok,

Fura leírni ezt, de Aprilt valahogy kezdem megkedvelni, magam sem hittem volna. Pedig, hogy utáltam… Jackson nekem teljesen közömbös, azt a kis figyelmet is amit kap sztem kb. csak a kockás hasának köszönheti!

Callie és Owen: azt hiszem az előző évadban vagy ennek az elején volt egy olyan pont amikor úgy tűnt, hogy van ott egy kis szikra… Egy próbát lehet, hogy megérne a dolog.

@Dany: én sem utálom Pennyt:)

@Névtelenke: jól megfogalmaztad, amit Mer-ről írtál. Nekem is voltak ilyesmi megfigyeléseim már, de nem tudtam volna ennyire összeszedni. Mivel főszereplő vannak bizonyos “előjogai” (több katasztrófa, nyafi főleg az első évadokban, és sokkal több dolgot elnéznek neki). Nekem valahogy az a bajom, hogy olyan sok jellemfejlődést nem látok rajta és az anya-karaktert sem bontják ki…

Na az én kompom jó messzire elvinné: Arizonát, Bent (olyan semmilyen), Jo-t, az “új Bailey-t” (de visszahozná a nácit).

Bocsi, hogy előjött a grafomán énem és elég hosszú lett:)

renka - 2016. 03. 17. 10:43

Bent néhány hete még én is szemrebbenés nélkül elküldtem volna melegebb éghajlatra, de ha a hálószobai beszélgetések helyett azt látom majd, h fellázad a “csak a főnök férje” titulus ellen, akkor adok neki még egy esélyt. Talán-talán ez következik… És a gyakornokok-rezidensek “nagy testvére” szerepkörben is van némi fantázia.
A múltkor néztem régebbi évadokat, a “náci” Bailey nekem is jobban tetszett.
Jackson néha elég idegesítő,de korántsem annyira, mint amikor a sorozatban bemutatkozott… Rajta azért látszik a fejlődés, korábban nagyon béna volt…
Arizona vicces, főleg ha iszik…mindig innia kellene!lol

beryl - 2016. 03. 18. 08:11

@szepi06: inkább a szép kék szemei miatt, az többet látszik, bár inkább a régebbi részekben.

Névtelenke - 2016. 03. 18. 15:01

Na, Meredith kellemesen meglepett, kiutalok neki egy piros pontot. Amikor ilyen, egészen elviselhetőnek tartom, már-már megkedvelem. Hogy Riggs legyen majdan a párja, attól a hideg ráz, de mind tudjuk, hogy elkerülhetetlen, szoktatom magam a gondolathoz :D Jo pedig megkapta a kiengesztelését, most már húzza ki a fejét a seggéből, és álljon le a picsogással. Stephanie és Penny mosdós oltása volt a rész legjobbja!

Nekem tetszett ez a cserebere, és mondanám, hogy falra mászok attól, mennyire szakmaiatlan ez a személyeskedés, de nem mondom, mert az egész sorozat gerincét ez adja. Viszont pozitívnak gondolom, hogy Amelia és Penny mozdultak valamerre, és kövezzetek meg, de engem érdekel Penny. Nem, Callie-vel szerintem sem illenek össze, semmi kémiát nem érzek, de maga a karakter érdekel. Talán azért is, mert többen a régiek közül nekem már elfáradtak… lehet. Tudom, hogy itt többeteknek mumus az Owen-Amelia páros, de most a vége jelenet nekem tetszett, így látnám bennük a potenciált. Akkor is, ha nyálas volt, és szemtelenül a kiskutyákkal akarták megvenni a nézőt, én beismerem, nálam működött, mea maxima culpa.

Az viszont, hogy Arizona végül beleköpött a levesbe, nem feltétlenül tetszik. Illik a karakterhez, tudjuk már a régebbi évadok miatt is, hogy Arizona képtelen tartani a száját, de mégsem tetszett, mert bármennyire is jót akarunk, ilyen szinten belepofázni nem volt joga. April részéről ez a tagadás érthető, én úgy gondolom, meg kellett volna neki adni az időt, mire ő eljut addig, hogy tálaljon, max rugdosni addig is, hogy csinálja már. És azt árulja már el nekem valaki, Alex mégis most ott hogy került a képletbe? :D Kezd olyan lenni, mintha az írók azt akarnák, hogy Alex mindenki gondját oldja meg, kivéve a sajátját.

szepi06: Ez, hogy Meredith-ben nem látod az anyát, nagyon jogos. Most is a végén, amikor még a munka után ott leült üzengetni meg trécselni, csak pislogtam, hogy nem igazán tűnik három gyerekes egyedülálló anyának, aki rohanna haza a kölykökhöz… amúgy rájuk most ki vigyáz? :D

renka - 2016. 03. 18. 15:19

Hát ez (12×14) meg mi a szösz volt?! Baromi unalmas rész volt szerintem… Remélem csak azért, mert amolyan felvezető-féle akart lenni a következőhöz, ami majd ütős lesz…

Na jó, ezen azért jót röhögtem:
“-I like Wilson!
-Do you?!”

Deny - 2016. 03. 18. 15:28

Nem rosszak ezek a részek, én kifejezetten élveztem, de ez az időszak jó ideje a filler részek ideje a GA-ban. Pár rész múlva majd beindul megint.

Én nagyon szeretem az ilyeneket, ahol kicsit lehet lazítani, és csak élvezni az eseteket, amiket jobban ki tudnak dolgozni, mert nem kell a fő sztorikra koncentrálni. :)

Pennyt egyre jobban bírom.

renka - 2016. 03. 18. 17:02

Szeretem a laza rèszeket èn is,de ez most unalmas volt…szàmomra. Èn is tartozom egy coming out-tal:D…Penny volt az egyik szìnfolt (a màsik meg Riggs)ebben az epizòdban.

Eltiron - 2016. 03. 23. 22:57

Le voltam maradva pár nappal, csak most láttam a 12×14-et és nekem nagyon-nagyon tetszett. Nem érzem annyira fillernek (belekukkantottam a többi kommentbe, miután láttam), vitte előre picit a történetet és nagyon jó hangulata volt, és mi másért néznénk a GA-t, ha nem a hangulatért?
Lehet, hogy egyszerűen csak a kedvező pillanatban kapott el, de én minden másodpercét élveztem :)

Eltiron - 2016. 03. 23. 23:00

Amúgy hogy kissé okoskodjak is, szerintem elég szépen épül fel, hogy Bailey hogyan lesz előbb-utóbb Webber, az öreg Főnök folyamatos lassú személyiségformálása által.

szepi06 - 2016. 03. 25. 19:28

Névtelenke:Fogalmam sincs, biztosan baby-sitter. Ki más… Nekem az is olyan fura, hogy pár hét után mindenki aki szült beadta a kicsiket a bölcsibe(Torres-ék, Bailey, Mer).

Hááát Jackson jó nagy paraszt volt, már bocsánat!

A Bailey-Callie mosdós jelenet nagyon vicces volt, még kétszer visszanéztem:)

És olyan szomorú volt Derek kompos sapiját Meredith fején látni:( Derek egészen felértékelődött nálam mióta nincs…

renka - 2016. 03. 25. 19:47

Igen, igen, Jackson tényleg “paraszt” volt!Owen viszont aranyos volt Aprillel (Ameliaval már nem annyira), még egy pillanatra az is átfutott az agyamon, h esetleg…no de nem, ők (csak) barátok maradnak?!

Egyébként ez egy klassz epizód volt szerintem. Annak ellenére, h jelenlegi kedvenc párosom (Maggie-DeLuca)elég komolyra vette a figurát… Mondjuk amíg a kihívások építik őket, ha lassan is, de haladnak valamerre, addig oké. De azt nem szeretném, h egy nagy nyűglődés lenne ebből az egészből, annál sokkal több van (illetve lehetne)ebben a kapcsolatban.
A múltkor vizinonáltam itt egy Cross-DeLuca “összecsapást”, eléggé érik a dolog…és most már szeretném is látni, ahogy a szőke gyereket felkenik a gyakornok öltöző falára (esetleg a szekrényre)!

Azt hiszem, h a következő rész lesz az, amikor szerepelnek majd a gyerekek (Sofia, Zola és Bailey).

Deny - 2016. 03. 25. 19:53

A mosdós jeleneten szakadtam, meg azon is, amikor Jo meg Stephanie beszóltak egymásnak a műtőben :D

Amúgy nem értem, miért rúgták ki kis híján Arizonát, mikor tudtommal April nem fogadta fel orvosának, tehát az orvos-beteg titoktartás szerintem itt nem játszik. Meg kicsit röhögtem is, hogy eddig minden súlyos vétséget elnéztek, erre Arizonát meg majdnem kirúgták, mert kibökött egy titkot.

Szegény Amelia, Owennek ideje lenne felnőnie. Ritka idegesítő karakter. Unom, hogy mindig lovagol valamin. Anno az abortuszon, most ezen.

April meg Jackson pedig annyira érdektelen számomra, egyszerűen nem érdekel, mi lesz velük. De azért szurkolok, hogy egészséges legyen a baba.

Mer újra játékban, bár úgy tűnik, nem lesz minden tökéletes.

szepi06 - 2016. 03. 25. 20:00

Renka, hiszed vagy sem nekem is megfordult a fejemben Owen és April, de le sem mertem írni:) :)

Deny: Mernek mikor ment valaha valami tökéletesen elsőre? örüljünk, ha szegény csóka életben marad az évad végéig. Na jó ez nagyon csúnya vicc volt, de Shonda-t ismerve…

Névtelenke - 2016. 03. 26. 03:32

szepi06: jó, persze, csak szerintem ez kicsit röhejes. :D Értem én, hogy elfoglalt sebész, meg a gyerekszínészekkel bonyolultabb dolgozni, de néha kaphatnánk egy-egy snittet.
@renka: ezt hol hallottad, hogy lesznek porontyok? :)

Jackson itt most elég seggfej, aláírva. Bár ez tényleg röhej, hogy még abból se lett semmi probléma, amikor April igen drága műszereket adott oda a katonának csak úgy, és pont egy ilyenből csinálnak fegyelmit…? Owen-April bennem is felmerült egy pillanatra, de inkább csak reménykedek, hogy nem. :D Őket mentoros viszonyban szeretem.

Riggs nekem még mindig az egyik legérdekesebb, előre siratom, hogy úgyis Meredith-é lesz, VAGY a visszahozott hugicáé, vagy a kettőé egyszerre. De a karaktere érdekel, szerencsétlen katonaorvos srácnak meg nem sok esélye van, pedig tetszettek Merrel egy jelenetben.

Shondaland eddigi megoldásait figyelembe véve tegyék meg tétjeiket… a Japril szál megoldásaként April
a) felrobban
b) lelövik
c) rádől fél Seattle
hogy aztán Jackson ráébredjen kiapaszthatatlan szerelmére?

renka - 2016. 03. 26. 12:08

Nèvtelenke:vannak promò fotòk…Sofianak nèmi “akciòban”is lesz rèsze,a màsik kèt gyerkőc talàn csak feltűnik a szìnen…

Làttam az ùj sneak peek-et…nem meglepő,de azèrt jajjj! Most jön az,h a következő epizòdokban minden pàros közè ledobunk egy bombàt,aztàn megnèzzük,h melyik marad èletben a szezonzàròra…

Andi - 2016. 03. 26. 23:48

Hát én próbálom ezt az April-Jackson szálat megérteni, de nem tudom melyiküknek van igaza.
Az utóbbi időben soha nem tudtak higgadtan beszélni és ez elég gáz…
Valahol el kellene kezdeniük a megbocsájtást mert így egy értelmes beszélgetésük nem lesz a jövőben, amire pedig nagyon nagy szükségük lenne.

Az nem egészen volt világos Amelia miért hagyta ott Owent olyan elkeseredetten… esetleg segíthetett volna neki, most éppen ő volt szarul. Lehet, hogy mégis egymáshoz valóak ? A menekvésük az ital, legalább meg tudják egymást érteni.

Deny - 2016. 03. 27. 12:02

Andi: Azért, mert Amy frissen józanodott, tehát most elég veszélyes pia közelében lennie. A fő ok viszont szerintem az, hogy Amelia megijedt, hogy megint kifogott egy alkoholista pasit. A PP-ben is egy drogos volt a pasija, és miatta került a mélypontra.

BubuMaczko - 2016. 03. 27. 20:00

Én Riggset még April mellett tudnám elképzelni. Elég jóban vannak, és ez naggyon bosszantaná Owent. :D
Meredith randipartnere nekem ijesztő. Enyhén zaklató jellegű egy-két találkozás után ez az üzemmód… És Meredith nem úgy viselkedik szerintem mint egy egyedülálló anya három gyerekkel. Nem lenne ideje lébecolni, meg ennyire össze-vissza szervezni az életét. De amúgy a többiek gyerekei is eltűntek, mint szürke szamár a ködben. Szerintem a Sophiáról vagy egy évad óta most beszéltek először.
Jackson most nagy p.csként viselkedett, mindkét alkalommal. Elsőre még elmegy, de másodjára a célozgatása túl erős volt. Pedig már majdnem volt egy normális beszélgetésük. Alig várom, hogy Avery mama elfenekelje :D Azért Aprilt meg tudom érteni, mert ebben a helyzetben nem tud jót tenni. Ha elmondta volna válás előtt, vele marad. Egy gyerekre születéskor rátenni a terhet, hogy tartsa össze a szüleit, nem helyes. Ha nem mondja el, akkor meg ez van. Hiába akart jót, és engedte el,
Nem is értem, Arizona hogy szeghette meg az orvos-beteg titoktartást, mikor April barátként mondta el neki a dolgat, nem páciensként. És nem vizsgálta meg, úgyhogy nem lett közben sem a betege. Ettől persze még nagy baromságot csinált, de mint barát, nem mint orvos.
@Andi: Egy alkoholistának, aki épp csak kiheverte a legutóbbi botlását, nem sok minden lehet ijesztőbb, mint azt látni, hogy akit szeret és akivel elképzeli a jövőt, olyan helyen lakik, ahol minden mozdulattal alkoholba ütközik. Igen, egy ideális világban támogatni kéne egymást, de adott pillanatban épp, hogy magát egyben tudja tartani…

renka - 2016. 03. 27. 21:18

BubuMaczko,én is el tudnám képzelni Aprilt Riggs mellet (is)! Olvasgattam itt-ott, elég sokan tartják ijesztőnek Meredith “randipartnerét”… Mondjuk elég érdekes, h egész nap hívta, aztán a jó ég tudja, h hány órán át várta a kórház előtt…”kicsit” sok a pasi, számomra több szempontból is. Remélem nem marad sokáig…

szepi06 - 2016. 03. 27. 22:27

És szerintetek egy Amelia-Riggs páros nagyon durva lenne? ;)

Azt egyébként nem csodálom hogy DeLuca kezd besokalni Maggie-től. A magánéletben idegesítő az amitől olyan jó doki,hogy mindent túlanalizál.

renka - 2016. 03. 28. 13:40

szepi06, Szerintem DeLuca nem Maggietől sokalt be, hanem mindattól, ami Maggievel együtt jár. Ő egy helyes, szorgalmas,introvertált fiúnak tűnik, aki saját elmondása szerint még nem sűrűn jutott el a 2. randiig :D… Most meg a nyakába szakadt minden. Már önmagában az is feladat lenne,h hogyan randizzon egy idősebb nővel, aki a főnöke…hogyan kezeljék a munkahelyi dolgokat stb. Ehhez jön még Maggie családja (Webbertől teljesen kész van a srác :D)a munkahelyen és azon kívül is, aztán ott vannak még a beszólogatások is a körülöttük lévőktől… Azt sem tudja szegény fiú, h merre van előre.:D Eddig Maggie volt az, aki próbálta átugrani a saját árnyékát (így jutottak el ugye az “offical” státuszba), most majd kiderül, h DeLuca-nak sikerül-e felnőni a feladathoz… Előbb persze nyilván lesz némi mosolyszünet, de remélem nem sokáig…

Ja, és az Amelia-Riggs páros elég durva lenne…éppen ezért nem tartom elképzelhetetlennek.:D

yeeeyha - 2016. 03. 28. 17:58

Nem hiszem el, hogy ennyi évad és történés után is ott akad ki az April és Jackson páros, hogy April a vallásos, abortusz ellenző, Jackson pedig a nagyon liberális. Jackson most benyögött mondata (akkor már úgy is késő lenne, vagy ilyesmi) nagyon gáz volt. Én a mostani helyzetükben Aprilnek adtam igazat, most be kellett volna nyögnie a váláson, hogy ja, terhes vagyok? Jackson tuti nem írta volna alá, de semmi se oldódott volna meg köztük. Perpill most se jó a helyzet, de annyi év küzdés után már nem tudom nem elképzelni őket együtt.

Mer katonaorvosa nekem szimpi ugyan, de tuti csak ugródeszka.

Bogyó - 2016. 03. 28. 22:19

sokkal sokkal több Riggst szeretnék, alig van a képernyőn. Mer randipartnere szerintem is nagyon ijesztő, már nem a helyes kis pofija, hanem a zaklató üzemmód.

BubuMaczko - 2016. 03. 29. 15:27

Szerintem Maggie aranyos, vicces, de nem veszi észre sokszor, mi zajlik körülötte. Egytértek a renka-féle DeLuca elemzéssel, hozzátéve, hogy látszik, büszke a srác, aki maga szeretne boldogulni és elérni valamit. Lehet, tényleg érik a gyakornokok lázadása. Bailey és Maggie is kéretlenül szóltak bele a párjuk/beosztottjuk életébe, és meg is lesz ennek a böjtje. Főleg, hogy egymás közt is megy már a mutogatás, kirekesztés ezek miatt.
Azért jót mosolyogtam Stephanie-n, mikor osztotta az észt arról, hogy milyen már, hogy a főnökeikkel kavarnak többen is. Mikor Jacksonnal volt, ez nem zavarta ennyire.
Amikor Amelia visszaesett az ivászatba, és pont Riggs-szel itta le magát, azt hittem, ott helyben bosszút áll Owenen :D Azt sem tartom elképzelhetetlennek, főleg, ha Owennel továbbra is többet halad hátra a kapcsolatuk, mint előre.
Remélem, mikor Meredith benyögi a kis zaklatónak, hogy van három gyereke, és özvegy, úgy elszalad a csávó, hogy nem marad utána más, csak egy földön pörgő sztetoszkóp :D
April és Jackson kapcsolata mindig is az ellentétek vonzása volt, de eddig tisztelte mindkettő a másikat és a nézeteit. Ez adta nekik a kihívásokat és inspirációt. Most Jacksonnak ezt sikerült ledózerolnia. Mindig az okozta a gubancot, hogy ugyanarra a dologra teljesen máshogy reagálnak. Ez most ütközött ki a legdurvábban. Az abortuszos célzást nagyon nem kellett volna.

renka - 2016. 03. 29. 18:21

“büszke a srác, aki maga szeretne boldogulni és elérni valamit”Igen, igen és ezt én bírom is benne! Szeretem, h kicsit mást hoz a karaktere,mint amit eddig megszokhattunk egy gyakornoktól…pláne ha férfi az illető.

“meg is lesz ennek a böjtje” Így vagy úgy, de valószínű… A 18-19. rész állítólag egy este kerül képernyőre, és elég érdekesnek ígérkezik…

“egy földön pörgő sztetoszkóp” lol Úgy legyen!

Névtelenke - 2016. 03. 30. 16:31

Ebből a szempontból még nem néztem Mer csávójára, hogy ijesztő lenne, szerintem bőven láttunk már ilyen nyomulást másoktól is, csak mivel azok esetlegesen főszereplők voltak, elnézőbbek voltunk. De ám legyen, amúgy se hitte szerintem senki, hogy a pasi hosszúéletű lesz, még maga a csávó sem :)

Hajdanán óriási Japril shipper voltam, de mostanra kicsit úgy érzem, eljutott a kapcsolatuk arra a szintre, ahol már túl sokat és túl durván bántották egymást ahhoz, hogy újra lehessen kezdeni, én ezt érzem a Calzonánál is. Ennek ellenére borítékolható, hogy együtt lesznek, habár Aprilt sokkal inkább megnézném mostanra Riggsszel. Bár ezt a fajta bajtársias barátságot meg ismerem, ez nem szokott átalakulni szerelemmé. Részemről a Riggs-Amelia is jöhetne! Bárkit, csak ne MEredith-t, kérlek :D És egyetértek Bogyóval, sokkal több Riggst a képernyőre, messze a legérdekesebb újonc számomra évadok óta.

BubuMaczko - 2016. 03. 31. 12:07

@renka: Igen, ezért kedvelem én is DeLucát, mert szorgalmas, önálló, és végre nem egy defaszakissebészvagyokén gyakornok. Éljenek az introvertáltak :)
@Névtelenke: Nem is a személyisége miatt ijesztő ez, hanem mert egyszer találkoztak, és utána átkapcsolt egyből a telefonon hívogatom és a munkahelye előtt üldögélek módba. Ez pár igen jól sikerült randi után is gáz szerintem.
Én is imádom az April-Jackson párost, és jó látni, hogy April belátta, mekkorát hibázott, és próbálja óvni Jacksont. De ez a hajó szerintem is elment. Nagyon sok meló ebből barátiba váltani is a gyerek kedvéért, nemhogy újra összejönni.
Sandra Bullock is megmondta, a krízishelyzeteken alapuló kapcsolatok sosem tartósak. De azért szívesebben látnám őket, mint Meredith+Riggs-t.
Ameliával és Owennel kezdjenek már valami értelmeset. Vagy kinn, vagy benn, csak ezt ne…

Névtelenke - 2016. 03. 31. 12:36

@BubuMazcko: Igen, értettem, mire gondoltok az ijesztőnél, és igazatok is van valahol, csak még nem jutott eszembe innen nézni, valahogy én inkább kitartónak láttam, és nyilván tudatos írói döntés volt, hogy emberünk megneszelte, hogy vagy így, vagy sehogy, Meredith elhajtja, mint a pinty. :D De hát ma éjjel úgyis ki lesz ebrudalva a bepánikolt főszereplő által, nem kell félni.
Egyetértek az összes többiben. Owen meg Amelia kapcsolatával megint az a bajom, hogy persze, hogy zötyögősen indul az ő esetükben és múltjukkal, de azért ez már lassan nevetséges :D

manci - 2016. 04. 01. 11:17

Avery mama újra alkot :D beszarás ez a nő.. nekem tetszett a rész :)

Névtelenke - 2016. 04. 01. 11:20

Nem tudom, hogy azért tetszik Mer mellett ez a csávó, mert kétségbeesetten irtózom attól, hogy Riggsszel rakják össze, vagy tényleg jók, de nekem még mindig szimpi. :D
Avery mama semmit sem változott, de igazából nem teljesen értem, mit akar ezzel. Már elváltak, mit szeretne? Hogy mégis Avery vezetéknéven fusson a kölyök, és legyen “trónörökös”? Ha így agyonstresszelik Aprilt, csoda, ha egészséges marad a baba.
DeLuca-Maggie tuti nem lefutott kör még, és bánatomra szerintem az Owen-Amelia sem. Nem lenne bajom a párossal, csak ez a nyüszögés…

Promó alapján viszont Steph végre kap csávót, yay! :D Ha csak el nem halálozik az illető… Mondjuk azon felkuncogtam, hogy éppen Mer szólt be a személyeskedésre a fiúknak. :D

renka - 2016. 04. 01. 15:20

Szóval a “Spice Girls” újra összeállt és lassan ott tartunk, h a Callie-Penny páros az egyetlen, amelyik képes megoldani a problémáit.lol

A Maggie-DeLuca szakítás már érett, elvégre ez a Grey’s Anatomy.Komolyan mondom, h kicsit meg is könnyebbültem, h túl vagyunk rajta, mert így legalább van rá esély, h még az évad vége előtt újra együtt lesznek… Annyira biztos vagyok benne, h így lesz, h ha esetleg mégsem, akkor hatalmasat fogok koppanni.(Meg érthetetlen lenne számomra ez az egész, mert működött…)

Owen és Amelia…mit is mondhatnék? Végre! Ennek a kapcsolatnak se eleje, se vége nem volt…ill. nagyon remélem, h itt a vége. Bírom őket,csak nem együtt.

Meredith szerintem ebben az évadban még “pihen”, aztán …jön Riggs?!

Jackson mama elég durva, mindig anyuci kicsi fiát csinál a felnőtt gyerekéből, akárhányszor feltűnik a színen.

BubuMaczko - 2016. 04. 01. 19:32

Imádom! A freudi rémálom visszatért, és ismét önmaga volt! Azt nem tudom, hogy ez mennyiben minősül csalásnak jogilag, elvégre nem egy katonai hadműveletről van szó, hanem egy házasság felbomlásáról. Kérdés, mennyire szigorú a házasság előtti szerződés. Bár Amerikában egy dúsgazdag nő elég sok mindent elérhet egy jó jogásszal… De semmi sem hoz össze két haragost jobban, mint a közös ellenség. :D
Ennek a három szakításnak együtt nem tudok annyira örülni, mintha Alex végre örökbe adná Jo-t. De igyekszem türelemmel azt is kivárni. De hogy Callie és Penny kapcsolata így kitartson… Csalódott vagyok.
Meggie meg ott rontotta el, hogy végig sem hallgatta szegény srácot Mint a nyuszi és a fűnyíró esete…

Deny - 2016. 04. 01. 21:09

Nekem nagyon tetszik az évad. Én érzem azt a lightos fílinget, amit Shonda ígért, mert mostanában olyan kellemes, lassú tempójúak a részek. Vannak persze pörgős jelenetek, és a dráma is jelen van, de most olyan könnyed valahogy, főleg az előző szezonhoz képest.

Gyanús volt Avery mama viselkedése, nem is okozott meglepetést. Oh, Richard, menekülj! Kíváncsi vagyok, erre mit lép Jackson.

Malucáéknak szurkolok, nagyon aranyosak, és szerintem ez még nem a vég a számukra. Omeliáékban már nem vagyok ilyen biztos, bármi lehet.

Tetszik, hogy nem kapkodják el Mer szerelmi életét, természetesnek tűnik egyelőre. Nem hiányzik Derek, de azért jó volt látni a flashbacket :)

Sofia de aranyos, meg kell zabálni :D

Yay, újra együtt a Lady Chief Trifecta, megint jöhetnek a jó kis nyitójelenetek :D

Andi - 2016. 04. 01. 23:22

Közben, hogy lement a legújabb rész magam is megértettem Amelia nézőpontját. :)
Nekem szimpatikus DeLuca és Maggie valóban kicsit rátelepedett az utóbbi időben, de tényleg csak fejlődött, hisz a fiú nógatta korábban. Remélhetőleg ez még nem lefutott ügy.
Riggs-et én is szívesebben látnám többet, de h.kinek szavaznám meg azt egyelőre nem tudom.
Jackson és a mindent tisztába tévő mama jelentetét újra kell néznem, mert egyelőre nem volt hozzá feliratom és nincs meg száz százalékban a lényeg.

Deny - 2016. 04. 02. 20:14

A 20. rész ismertetője alapján, mi a véleményetek?

Azt pletykálják, hogy Callie el akarja perelni Sofiát, hogy csak az övé legyen a gyermektartás joga. A promóképeken is gyakran látni Arizonát tárgyaláshoz öltözve. A másik elmélet, hogy Catherine bepereli Aprilt a baba miatt, és ő is belekerül az ügybe, mivel érintett volt, és kiborította a bilit.

A 21. rész címe pedig “Goodbye Friends and Lovers”. Nem kizárt, hogy Arizona elmegy egy kis időre, míg Jessica babázik. A sorozatból nem hiszem, hogy kiírják, mert nemrég hosszabbította meg a szerződését a 15. évadig.

renka - 2016. 04. 02. 22:44

Kiderült, h a “Goodbye Friends and Lovers” csak egy áprilisi tréfa volt.Viszont tényleg úgy tűnik, h Arizona és Callie elég sokat fog szerepelni a következő részekben,ráadásul castingoltak egy új Sofiat is…nem hiszem, h véletlenül. Szerintem valami gyermekelhelyezési per lesz, a középpontban Sofiaval. Lehet, h az Arizonat alakító színésznő kivesz egy kis szabit, mert egyébként nem nagyon értem, h miért a terhessége végén szerepel többet.

Aprilék állítólag megpróbálják elásni a csatabárdot a gyerek érdekében, elég is már az Ő drámáikból egy ideig. Azon viszont már most kezdek kiakadni, h a friss Maluca románc helyett, a nulla kémiával működő Callie-Penny párost kell néznünk.És nem utálom ugyan Pennyt, de azért kezd már sok lenni, lassan “szuperhősnői” magasságokba emelik…

A következő résztől túl sok jót nem várok (hacsak Riggsék nem alkotnak valamit), annyira nem érdekel Stephanie románca. A 18-19 viszont,pláne így egyben leadva, jónak ígérkezik. Szeretem, amikor nagyobb, az egész kórházat érintő akció van.

szepi06 - 2016. 04. 03. 11:25
szepi06 - 2016. 04. 03. 11:26

Jajj és majd elfelejtettem, magyar felirattal:)
Nekem nagyon szimpi:)

renka - 2016. 04. 03. 12:09

Callie nekem is szimpi,színésznőként és magánemberként egyaránt…szóval duplán fáj ez a 12. évados storyline.:D

BubuMaczko - 2016. 04. 03. 16:56

Nekem nagyon nem tetszik, hogy egy ilyen érdekes, vidám, erős nő mellé, mint Callie, betesznek egy ilyen fancsali penészvirágot, mint Penny. Egyszerűen soha nem mosolyog, és karótnyelt, amitől részben falra mászom, másrészt nem illenek össze. + bárki mással több kémia van jelen…

szepi06 - 2016. 04. 03. 21:41

Bubu: nekem azért ebbeb a részben tetszett ahogy kiállt magáért Penny…
Én Jo-tól kaptam agyvérzést megint, ahogy kavart a kakit, Avery mamáról nem is beszélve. De ma legalább nem úgy nézett ki mint egy kivénhedt Madame…

BubuMaczko - 2016. 04. 04. 15:42

@szepi06: Persze kiáll magáért, de mióta bekerült a sorozatba, ha ő képben van, mindig épp megtanul kiállni magáért. A harmadik után elég unalmas már ez számomra. Az meg zavar, hogy olyan örömtelen. Azt a szerepet pedig már rég betöltötték, és elég egy ilyen karakter. Mernek ez amúgy is jobban áll…

renka - 2016. 04. 04. 16:47

Emlèkszem a vacsoràra,amikor Arizona kissè ittasan (ès röhögve) megjegyezte,h talàn kèrdezzèk Pennyt,ő biztosan tud főzni is…mert ő “szuperpenny”. Ès tènyleg az…simàn kiosztja Calliet ha kell,megszeretette magàt Merrel,annyira tehetsèges,h Amelia is felfigyelt rà stb. Sok,nagyon sok…ez vele a gond.Ebben a pillanatban ìgy èrzem.

renka - 2016. 04. 04. 17:20

Bocsànat,nem is szuper,hanem azt hiszem “perfectpenny”,ezen szòrakozott Arizona.

szepi06 - 2016. 04. 04. 18:43

Azért abban a kis gúnyolódásban volt egy adag féltékenység is, az Arizona részéről:) de akkor én is jót nevettem a beszóláson. Egyébként engemm kicst Lexie-re emlékeztet ez a nagy tökéletesség

BubuMaczko - 2016. 04. 05. 10:39

Lexinél ezt sosem éreztem zavarónak. A nagy tökéletesség mellett ő benne volt bizonytalanság, és sokszor egy elveszett kislány volt, aki próbált kapcsolódni valamihez/valakihez. PerfectPenny viszont érezhetően erőltetetten van előadva.

renka - 2016. 04. 05. 14:20

Lexi aranyos,sebezhető,szerethető karakter volt szerintem. Penny mellett mèg az egyèbkènt erős Callie is gyengènek tűnik.
De èn most màr Joval sem tudok nagyon mit kezdeni…Tök vicces,h mennyit nyàvogott mindig,h a felettesei,Alex baràtai, hogy bànnak vele,miközben ő ugyanolyan bunkòn visszaszòlt DeLuca-nak,amikor a galèriàn ültek Pennyvel..Ès èrdekes,h règen nem idegesìtett az,h olyan “buta libàsan” beszèl,nyàvog…mostanàban a falra màszom tőle.

szepi06 - 2016. 04. 05. 19:12

Renka: Jo-val kapcsolatban abszolút egyet kell értsek. Egyre jobban zavar, de mintha Shondáék rá is játszanának erre. Affektál és olyan lekezelő. Hol van már az a vagány csaj, akinek megismertük.

Azt amúgy észrevettétek, hogy Weber mindig( na jó, a 2 felesége) milyen erős nőket kap maga mellé párnak?
És olyan tutyimutyi mellettük. Adele sem volt egy pehelykönnyű természet, karakán nő volt. De a Freudi-rémálom, ahogy hívtátok itt a fórumon, három férfit kitesz. Nagyon zavaróan rámenős, amikor először felbukkant már-már r***os volt, ahogy Mark-nak is tette a szépet.

BubuMaczko - 2016. 04. 07. 21:23

@szepi06: És ne felejtsd el Meredith anyját sem. Azért ő sem volt piskóta… :)

szepi06 - 2016. 04. 08. 19:39

Bubu: De hülye vagyok, a lényeg kimaradt :D

renka - 2016. 04. 08. 21:51

Yesss, Penny (ki más?)megnyerte a Preminger Grant-ot! Kezdhetne is csomagolni, de valahogy úgy érzem, h nem lesz ez ilyen sima ügy… Azért Jo nem nagyon aggódott, h esetleg 1 évet távol kell töltenie Karevtől…

Az oké, h most néhány epizódon keresztül jegelik a Maggie-DeLuca dolgot, de azért remélem, h bármi is lesz majd a folytatásban (persze jöjjenek össze újra,mert amúgy mérges leszek!), nem ilyen bénán oldják meg, h többé az életben nem futnak össze a kórházban és téma lezárva…el sem tudom ezt képzelni a Grey’s Anatomyban, ahol “mit nekik egy válás?!”,csak a halál választ el. Vagy még az sem…a legtöbben tutira veszik, h Megan betoppan a fináléra. Ami klassz, mert Owen egy két lábon járó para…nem érzi jól magát, ha valamin nem pattoghat. Picit unom már ezt.

BubuMaczko - 2016. 04. 09. 10:01

@szepi06: Azért szerintem nem tutyimutyi mellettük. A kis dolgokban talán meghajolt Adele előtt, mint egy bál az unokahúgnak, de kb. akkor járt csak haza, ha akart. Meg hát nem kicsit volt viszonya egy másik nővel.
Ezt a nőt is azért szép lassan megpuhította.
@renka: Remélem, hogy hamarosan elhúz. De ahogy a híreket néztem, Stephanie lesz kiírva. Kár, őt kedvelem.
Ahhoz, hogy aggódjon, le kellett volna tennie valamit az asztalra a nyávogáson kívül :D
Owenből sikerült kihozniuk a legrosszabbat, nincs olyan jelenet, ahol ne fenyegetőzne reszketve. Nagy primadonna lesz így belőle…
Amúgy jól értettem, April távoltartási végzést kért? Azt nehéz lesz egy közös munkahelyen összehozni…

renka - 2016. 04. 09. 12:10

A Stephanie-t alakìtò szìnèsznő Shonda most indulò vìgjàtèk-sorozatàban kapott szerepet.Talàn azèrt is hoztàk be Pennyt,h ha esetleg beindul az a sorozat,akkor nem tudja majd a Grey’s-t is csinàlni. Mindenestre ahhoz kèpest,h vendèg, nagyon sokat szerepel…tùl sokat.
Az a gyanùm,h Callie vele akar majd menni a màsik kòrhàzba,ès persze vinnè magàval Sofiat is…ezèrt mennek majd a bìròsàgra,ahol Arizona veszìt a perben.De aztàn Callie vègül maradni fog…meg lehet,h Penny is.Szerintem valami ilyesmi lesz.

Aprilek dràmàznak itt mèg egy picit,de mèg nèhàny epizòd ès baràti lesz a viszony.

BubuMaczko - 2016. 04. 09. 17:48

Most láttam az új előzetest, April és Jackson gondját a rózsaszín kód megoldja majd… :)

renka - 2016. 04. 12. 19:06

SPOILER(azt hiszem):”Meanwhile, Meredith encourages Amelia and Owen to take a chance and choose to be a real couple.”(12×21) Really?!
Hanyadik szezon is ez már, ami után még mindig csak itt tartanak? Én ezt már baromira unom.Nem emlékszem a szikrára, nem érzem köztük a kémiát (a baráti kapcsolaton túlit), nem tudom, h mi az, amit újra akarnak kezdeni kb. minden 5. epizódban,mindig olyan langyosnak éreztem ezt az egészet…Japrilék kapcsolatát is erősen túl tolják már a sorozat írói, de közöttük legalább volt valami, ami miatt talán érdemes…

Kriszta - 2016. 04. 12. 20:31

Én arra vagyok inkább kíváncsi Arizonaékkal mi lesz inkább.Engem az jobban felcsigázott.

Csilla0422 - 2016. 04. 14. 21:06

Kriszta, remélem semmi. Elég volt a szenvedésükből. Ha már Callienek nem jött össze Danny, akkor maradjon meg Penny. :)

Joe hiányával meg tudnék birkózni, áldanám a napot amikor elhagyná a kórházat.

Amy – Owen könyörgöm inkább ne!

Mer majdnem pasijának milyen szép szeme van már! A karakterben is látok lehetőséget…

Mama Avery, te jó ég! Mikor lett ennyire brutál? :) A kevesebb néha több.

Komoly kapcsolat van most? :) Japril külön, remélem már nem sokáig.

A 12. évadban is tudnak olyan dolgokat produkálni, hogy hétre hétre várós a sorozat.

Bogyó - 2016. 04. 15. 10:29

Jól látom, h dupla rész volt most? Pedig még a múltkorival is el vagyok maradva, időgépet kérek! :))

Deny - 2016. 04. 15. 16:42

Igen, dupla volt, méghozzá brutáljó dupla :D

Csilla0422 - 2016. 04. 15. 23:42

Váó és váó! Az évad legjobb két része volt, a 19. rész vitte a prímet.

renka - 2016. 04. 17. 12:36

Jò volt a dupla epizòd! Nem igazàn èrdekel Ben ès Bailey kapcsolata,de most jò sztorit kaptak,nagyot alakìtottak szerintem.

Callie-t szivesen megràznàm picit,”perfectpenny” teljesen elvette az eszèt.

Jacksonnak viszont vègre megjött az esze…ideje volt màr!

Bìrtam,ahogy Maggie helyretette Owent.

BubuMaczko - 2016. 04. 17. 15:10

Nekem mindig is nagyon tetszett Bailey és Ben kapcsolata, ahogy mindig kitartanak egymás mellett, és úgy fogadják el egymást, ahogy vannak.
Callie-től szerintem elég idegen, hogy ne a gyereke érdekét helyezze előre, vagy ne gondolja át, hogy egy ilyen döntés hogyan hat a környezetére. Külön gáz, hogy ez a nulla kémia kapcsolat vegye el így az eszét. Bár szerintem Arizona nem igazán nyerhet, figyelembe véve a szabados viselkedését.
Jackson & April = végre! Ez a hozzáállás hiányzott. Ha nem is jönnek újra össze, azért ez a hangnem jobban illik hozzájuk.
Owen helyretételét még elnéztem volna, mert már tényleg elég unalmas.

renka - 2016. 04. 17. 16:35

Nem csak Callie eszèt,de tènyleg baromi sok időt is elvesz Penny.Komolyan ùgy èrzem,h àllandò szereplők nincsenek ennyit kèpernyőn… Arizona tutira nem nyer,de talàn Callie èszhez tèr majd a finàlèra…vagy esetleg nèzhetjük Pennyt a következő èvadban is.

Az is èrdekes lehet,hogyan oldjàk majd meg Ben eltiltàsàt.

Tippek a finàlèra? Àllìtòlag idèn senki nem hal meg.😁

BubuMaczko - 2016. 04. 17. 17:25

Ó, csak Pennyt állandóra ne. Furcsa, ha senki nem hal meg, hogy oldják meg a létszám csökkentést. Mert így nagyon darabosnak érzem sokszor, hogy egy-egy embert látunk egy ideig, aztán nem, mert sokan vannak.
Ben engem is érdekel, hogy hogyan oldják meg ezt a dolgot.
A finálé azért is lehet szokatlan, mert ez a dupla rész nagyon a végén volt, mégsem a legvégén. Már nincs sok hátra, de ki tudja, milyen eseményt tesznek bele.
A végére meg kellene oldódnia Sophia elhelyezésének, Owen húga is felbukkanhat, April életveszélybe kerülhet, Ben és Bailey házassága tönkremehet. És persze jöhet a busz, ami szétmázolja Jo-t… A lehetőségek megvannak :)

renka - 2016. 04. 19. 20:00

Okè…Bent elvileg 6 hònapra felfüggesztettèk a rezidens programbòl,ehhez kèpest a 12×22-es promo fotòkon ott van sötètkèk (!) egyenruhàban. Ha April hasa nem lenne szinte ugyanakkora,mint az előző rèszekben,azt gondolnàm,h ugrunk az időben,de ìgy…?! Nem èrtem az egèszet…

Névtelenke - 2016. 04. 19. 20:36

@renka: Ben azelőtt aneszteziológus volt, azt nem vették el tőle, csak a sebészeti rezidensséget, szóval altatóorvosként nyilván maradhatott, mert ebben a kórházban olyasmi, hogy eltűnsz egy évre nyomtalanul sem ok a munkaviszony megszüntetésére, miért éppen egy felfüggesztés lenne az? :)

Egyébként ezt az Arizonás pert most nem értem. Oké, nyilván mindenképp ide jutottak volna, meg harcolhat is Sophiáért, de nem lett volna több értelme elsőleg megkísérelni megbeszélni a dolgot? Tudom, hogy az itt nem divat, de nekem úgy tűnt, itt Sophiáról még szó sem esett, csak annyi közölt Callie, hogy ő megy. Nyilván értem én a drámát, de így, hogy kommunikáció helyett egyből perrel jön Arizona, nem tudom, mit vár…

BubuMaczko - 2016. 04. 19. 21:03

Arizona védelmében annyit, hogy Callie azt is megmondta, hogy viszi Sophiát, és majd Arizona átugorhat, ha akar. Mivel közösen nevelik, ezt nem hinném, hogy csak úgy megtehetné.
De igen, előbb Callie-vel kellett volna ezt megvitatni, hogy ez nem így megy. Mondjuk szerintem ez az egész elköltözöm, és nem gondolok a gyerekre, karakteridegen Callie-től, miért ne tehetne Arizona is tőle idegen dolgot? Kell a dráma….

Névtelenke - 2016. 04. 19. 21:12

@BubuMaczko: Pardon, felirat nélkül nézem, akkor efelett elsiklottam. Így viszont Grays viszonylatban teljesen logikus :D köszöntem a helyretételt.

Ja, és tiéd volt a 300. komment. Ennyi spártaival már megállítottak egy hadsereget! :)))

BubuMaczko - 2016. 04. 19. 21:26

Abszolút semmi gond, én is úgy nézem. Nem bírok várni. Csak ezt a részt pont elkaptam :)
Igen, náluk már csak így megy ez, ha az egyik kilép a bőréből, követi a másik is (khm…khm April & Jackson :D) :)
THIS IS GERY’S ANATOMYYYY! :D
(Ez hol látszik, hogy hányadik komment?)

BubuMaczko - 2016. 04. 19. 21:31

Pont most jött szembe:
http://www.eonline.com/news/757917/callie-and-arizona-are-about-to-go-to-war-on-grey-s-anatomy
Úgy tűnik, előbb megbeszélik, aztán majd az ügyvédek…

renka - 2016. 04. 19. 21:46

Nèvtelenke:igen,ez egy logikus verziò Ben esetèben..az egyetlen,tulajdonkèppen.

Névtelenke - 2016. 04. 20. 03:01

@BubuMaczko: a poszt tetején a hozzászólások feliratnál látszik :) És el tudom képzelni azt a megbeszélést. Vélhetően komoly decibelekben mérhető lelkesedéssel :D

Enci - 2016. 04. 20. 08:44

Na ácsi. Lemaradtam. Callie költözik? De nem úgy, hogy kilépne a sorozatból, vagy igen? Vagy most mi van? Plííííííííz, némi infót! (idő hiányában kb teljes évad darálás lesz belőle, ha kijön a legutolsó rész is. Addig spoilerekből élek, meg promóból és sneak peekből)

Deny - 2016. 04. 20. 12:24

Enci: Még nem tudunk semmit, de Penny nyert egy ösztöndíjat New Yorkba, és 1 évre ki kellene költöznie. Megkérte Callie-t, hogy menjen ki vele, aki igent mondott, és magával akarja vinni Sofiát is. Arizona perre készül vinni az ügyet.

Szerintem bármi lehet, de elképzelhetőbbnek tartom, hogy ezzel valószínűleg csak Pennyt akarják elküldeni. De nyílván függ attól is, hogy Sara meghosszabbítja-e a szerződését, ugyanis lejár neki.

BubuMaczko - 2016. 04. 20. 18:11

Akár Penny eltüntetése a cél, akár nem, érdekes kérdés, hogy egy adoptáló szülőnek mennyi esélye lehet egy ilyen esetben.

Enci - 2016. 04. 20. 19:58

Onnantól, hogy adoptálta papíron is, törvényesen, az ő gyereke. Attól, hogy nem biológiai szülő, jogosan perel. Mert a törvény elismeri szülőként.

BubuMaczko - 2016. 04. 20. 20:18

Igen, tudom, hogy jogilag így van. A kérdés, hogy mennyi reális esélye van a biológiai anyával szemben… A kettő nem ugyanaz.

Névtelenke - 2016. 04. 21. 05:35

Hát mondjuk benne van a pakliban, hogy Callie meg kimozdítaná a megszokott közegéből Sophiát, ráadásul másik államba, ezt nem szokták bíróságon szeretni, talán ez ad egy kis sanszot Arizonának. Nincs bajom Pennyvel, de akkor csak menjen ő, és Callie látogassa szépen, ha annyira akarja. A busz, ami Joért jön(ne), nem vihetné Owent is? A húga után, ha már feléledtek évek óta nem létező bátyi érzelmei? Na? :D

(Amúgy jókat röhögök, hogy Owen lovagol Riggs egyetlen botlásán, amikor ő a menyasszonyától szédelgett Altmanhoz, tőle Christinához, tőle Emmához, Emmától vissza Christinához, és azért akadtak itt időszakok, amikor a hölgyek nem cserélték, inkább fedték egymást… De most komolyan, ebben a kórházban miért lep még meg bárkit is a megcsalás? MerDer, ez a sorozat gerince :D)

Névtelenke - 2016. 04. 21. 05:47

Mámint nem azért, és értem én, hogy itt a hazugságra vannak kiélezve, de amennyi megcsalás itt volt, ez az oldal kevés lenne felsorolni. Sophia, kisBailey, Ellis, még maga Maggie is megcsalás miatt létezik egyáltalán, na ne már :D Értem én, de ennél adhattak volna valami drámaibbat Riggsnek, ez itt Grey-Sloanban már nem botrány, hanem lassan felvételi előkövetelmény.

Enci - 2016. 04. 21. 09:46

A két kis Sheperd egy apától van, aki Mer férje volt. Ez nem megcsalás. Sofia Robin Sloan Torres tényleg a véletlen műve. De még akkor sem Lexi megcsalásából, csak kicsit rosszkor derült ki a dolog.

De hogy itt mindenki volt mindenkivel, az tény. Szóval a megcsalások és a mindenki-mindenkivel kavarások kb az S01E01-től érvényben vannak.

Deny - 2016. 04. 21. 10:39

Én is előbb gázoltatnám el Owent, mint Jót :D Owen olyan, mint egy hisztis gyerek. Folyton csak egy témán tud lovagolni, holott ő se tökéletes. Anno ugyanez volt Cristinával és az abortusszal, most meg van ez a dolog Riggsszel. Fogtam a fejem, amikor még Ben hibájáért is Riggset próbálta hibáztatni :D Ennyire azért már ne legyünk nevetségesek.

Remélem, hogy Maggie még egy párszor lerángatja a földre.

renka - 2016. 04. 21. 11:07

Azèrt koràbban több mozgàstere volt az ìròknak a kapcsolatok terèn,most nehezen tudom elkèpzelni,h (ìgy vagy ùgy) megkavarjàk a dolgokat. Elèg cèlirànyosan kell szereplőket behozniuk,aztàn összehozzniuk őket…van 3 làny “testvèr”,mindenki felnőtt màr,vannak komoly baràtsàgok,ebbe nem fèr bele,h egymàs között cserèlgessèk a pàrokat (ha csak nem akarnak tisztogatni a szereplők között,de tùl sok halàl megint csak nem fèr màr bele). Bàr most többen azt gondoljàk,h majd Maggie meg Riggs,de ezt èn elèg èrthetetlen hùzàsnak tartanàm… egy èvadon belül kèt àllandò fèrfi szereplő egyetlen nőnek?! Ehhez tùl kevesen vannak…remèlem,h ez a forgatòkönyv nem valòsul meg.

Névtelenke - 2016. 04. 21. 14:05

@Enci: Természetesen ebben igazad van, én arra akartam utalni, hogy ezek a kapcsolatok megcsalásból indultak, abból lett a gyerek is. Nem azt mondom, hogy ez tragédia, mert hát ilyen az élet, de pont ezért nem érzem jogosnak, hogy Riggs felett most pálcát törnek. Mert bőven nem csak a hazugság miatt nyúzzák.

Riggst én megnézném Maggie-vel, de szerintem nem bírnák túl hosszú távon egymást. :D Maggie-nek jó az a DeLuca kölyök.

BubuMaczko - 2016. 04. 22. 22:34

A mai rész után őszintén remélem, Arizonánál maradhat a gyerek. Még türelmes volt, Callienek több alkalma volt átgondolni a dolgait. Azért ironikus volt, ahogy magyarázta, hogy elviszi a gyereket, de mindent együtt döntenek majd el. Sajnáltam, hogy Bailey nem osztotta ki jobban.
Maggiet egyre jobban kedvelem :)
Dobpergés… Jo két évad óta először normálisan nyilvánult meg :)

renka - 2016. 04. 24. 13:29

Bailey beszòlàsa Callienek hatalmas volt.:D Azt is bìrtam, amikor közölte Bennel,h megcsinàlhatja a kis “akciòjàt”…de akkor kereshet magànak egy helyet is,ahol aludhat.
Owennek azt javasolnàm,h talàn több embert most màr ne nagyon ültessen fel a repülőre…. Baromira unom màr ezt a Riggs-Owen-Megan sztorit.
Jo vègre a règi volt,ès Alexnek is jòt tett,h vègre a sajàt magànèletèvel foglalkozott.
Ez most komoly,h Maggie ès DeLuca a szakìtàs utàn mèg csak a folyosòn sem botlott egymàsba?Lassan olyan lesz a sràc,mint a Columbo felesège…beszèlnek ròla,de soha nem làtjuk.
A gyerekek aranyosak voltak,simàn bevàllalhatò,h ennyit azèrt időnkènt szerepeljenek.

Névtelenke - 2016. 04. 25. 13:06

@renka: Szerintem DeLuca látta az előző évadokat, és abból tanulva a pincében bujkál :D

Egyébként érdekes ez a Sophiás szál, dráma, oké, de nekem most illik. És egyetértek, jó volt látni a gyerekeket! De miért szőkék? :D Hát hol vannak Derek világhíres loknijai?

Kriszta - 2016. 04. 25. 17:00

SPOILER veszély évadzáró

“PRE-FINALE: Tensions between Meredith and Amelia ramp back up (and once again Derek is the root cause), Jo and Alex get clarification on their relationship status, Callie and Arizona’s custody impasse comes to a head and — in the biggest twist of all — Jackson and April stop fighting and start acting civil to each other. Also, someone’s gonna die.

SEASON FINALE (MAY 19): “It’s a really emotional episode,” teases Kelly McCreary. “It’s all about matters of the heart, and the culmination of a lot of challenges that we’ve seen in the major relationships, [especially] April and Jackson, Callie and Arizona, and Owen and Amelia.”

Also,someone’s gonna die…..

Én nem tudom már egyik beharangozójukat vagy spoilerüket se komolyan venni,de ezen a mondaton felsikítottam a röhögéstől mikor olvastam :D

renka - 2016. 04. 25. 17:15

2 perce olvastam èn is. Owen-Amelia “major relationship”?! Na jò,mindegy…èn a leràgott csont helyett a Maggie-DeLuca pàrost szeretnèm làtni.
Èèès,valaki meg fog halni!Nekem mindegy,h ki…csak Penny legyen az.::D Tippek?

renka - 2016. 04. 25. 17:41

Különben tutira a Stephanie pasija fog meghalni…

Deny - 2016. 04. 25. 18:28

Szerintem a someone’s gonna die-t poénból tették bele :D hiszen tudják, hogy ezek az elvárásaink egy finálétól.

renka - 2016. 04. 25. 18:53

Èn sem gondoltam komolyan,h Penny,csak eljàtszottam a gondolattal.:D De Stephanie pasija beteg,szòval lazàn teljesìthetik ezt az elvàràst.:D
Azt vajon komolyan gondoljàk,h Jacksonèk kapcsolatàban van mèg olyan csavar,amin bàrki meglepődik? Ès Owenèknàl mi a “következő szint” (mert ilyen megfogalmazàs is volt)? Egyèbkènt Mereditht ès Riggst az Isten is egymàsnak teremtette…amennyit kapnak a sògor ill. sògornőtöl…remekül megèrtenèk egymàst.

Névtelenke - 2016. 04. 26. 02:17

Tartok tőle, hogy ha valaki tényleg meghal, már kiröhögöm… És könyörgök, csak a Riggs-Mert ne :D

Enci - 2016. 04. 26. 08:25

De hogy már megint lejtő legyen Mer-Amelia viszonyban?
MIÉÉÉÉÉÉRT??????????

Most olyan jól elvannak.

renka - 2016. 04. 26. 09:03

“Most olyan jòl elvannak.” Hàt pontosan ezèrt.:D A vicces,aranyos Maggie is màr tùl boldog volt (ami làssuk be,h megengedhetetlen a Grey’s Anatomy-ban),most minden fronton igyekeznek ezt kompenzàlni…

Enci - 2016. 04. 26. 10:17

Csak kicsit erőltetettnek tartom, mert folyton folyvást őket ugrasztják egymásnak. Vannak még rajtuk kívül másik is, akiket össze lehet veszejteni – Jo-Steph, Callie bárkivel, Bailey-Webber, vagy inkább Bailey-Averymama. Bőven sokan…

Harcias fenegyerekekből áll az én családom is, de ennyit, mint Mer és Amelia még mi sem veszekszünk. Tény, hogy volt már nálunk is 2.5 év néma csend, de akkor is!

renka - 2016. 04. 26. 10:32

Azèrt ki tudja,h mennyi valòsul meg ezekből a spoilerekből? Sokszor olyan komolytalan csùsztatàsok vannak cikkekben… Meg nyilvàn minden poènt nem lőnek le előre.Az tűnik biztosnak,h a kapcsolatok lesznek a fòkuszban az utolsò nèhàny epizòdban…a kivitelezèst meg majd meglàtjuk. Egyèbkènt màr kezdett nekem gyanùs lenni,h Meredithel semmi èrdemleges nem törtènik a szezon vège felè.:D

BubuMaczko - 2016. 04. 28. 18:12

Ma olvastam, hogy Sara Ramirez elmegy. A legújabb fejleményeket nézve ez nem meglepő. Szerintem már ideje is volt, mert vannak Callie karakterében bőven olyan dolgok, amik miatt nem szimpatikus. Ahogy Dereknél, itt is azt érzem, már kihoztak belőle, amit lehetett…
A Meredith-Amelia közti állandó veszekedéseket nem kéne ennyire erőltetni, bőven lenne feszültség máshol is. (Ben-Bailey, Arizona-Callie, Stephanie-Jo pl)
Ahogyan varázslatosan hirtelen lettek gyerekek, úgy nekem is eléggé furcsa, hogy Maggie és DeLuca varázslatosan nem futottak össze… De a pincében bújkáláson felnevettem :) (Ott nem bújkálhat, még meg…a az áram…)

renka - 2016. 04. 28. 20:30

Hùù,èn annyi mindent olvastam az elmùlt nèhàny napban…meg mindennek megjelent az ellenkezője is,gyakran ugyanazon mondaton belül.Ebben Shonda nagyon jò,tudja hogyan kell összezavarni ùgy az embereket,h vègül azon is meglepődjenek majd,amit koràbban nyilvànvalònak gondoltak.
Szòval Sara Ramirez kilèp…vagy nem. DeLuca-Maggie pàros befejezte együtt…vagy mègis maradt mèg ott nèmi èrzelem,ami majd valamikor felszìnre kerül (megjegyzem,h ez tűnne szàmomra az egyetlen logikus magyaràzatnak az eddig törtèntekre…vagyis arra,h ennyire nem törtènt velük semmi.)Szòval ködösìtenek rendesen,kivève Ellen Pompeot:Meredith (egy sötèt pillanatàban)”bepasizik”…nem Thorpe,nem Alex…valaki,akit szerinte könnyű kitalàlni. A Meredith-Amelia elkentètre talàn èppen ez a magyaràzat. Amelia ennek hatàsàra kènytelen költözni (Owenhez),Mereditht pedig közel sodorja a konfliktus valakihez,akitől szintèn nem àllnak tàvol a csalàdi konfliktusok…

Deny - 2016. 04. 28. 22:57

Azért Sara távozása még nem egyértelmű. Nekem ott valami gyanús, bár én is azt hiszem, hogy elmegy.

Enci - 2016. 04. 29. 08:12

Anyám! Kicsit már kezd átmenni brazil/mexikói szappanoperába. Vagy csak nekem tűnik így?

renka - 2016. 04. 29. 14:47

Ès ez mèg csak a “teleregèny” kezdete.:D Vègig hùzzàk ezt az Amelia-Owen ill. April-Jackson-baby, Arizona-Callie szàlat a finàlèig,mindenfèle csavarral persze. Èn abban remènykedem,h lesznek mellettük kisebb törtènèsek,amik èrdekesek lehetnek.

BubuMaczko - 2016. 05. 03. 01:39

Szerintem jó ideje vannak szappanos vnásai a sorozatnak, de a görög tragédia ebben az évadban a nevezetes vacsorával kezdetét vette. Viszont rájöttem, mi zavar Penny-vel kapcsolatban, és az pedig Callie. Egyszerűen, ha valaki, vagy valami nem fér bele az ő fekete-fehér világába, azt addig gyötri, és nyomja, amíg nem sikerûl. Utána persze néz, hogy a másik megváltozott. Ez a csontkovácsolásnál ok, kapcsolatokban nagyon gáz. Arizona is egy napsugár volt, mielőtt Callie-vel komolyabb kapcsolata lett volna, de addig csüngött rajta, és erőszakoskodott vele, míg egy elkeseredett nő lett belőle. Visszanéztem az utolsó két évadot, és nagyon gáz, ahogy Callie viselkedik. A másik, amit sosem értettem, ez a majomszeretet. Pár hónapos kapcsolat után kijelenteni, hogy nyomorult lennék a másik nélkül, és ez egy nagy kaland lesz a gyerekemnek is, elég meredek…. Ezért eldobni egy felépített életet, karriert. Penny jobban gondol ezekre, mint ő.
Amúgy a forgatókönyv szerinti Penny-t egyre jobban kedvelem, korrekt a csaj, meg minden, de szerintem a színésznő elég gyenge. Mindig ugyanazt az enyhén savanyú képet vágja, amitől rossz ránézni, és egyszerűen senkivel sem látom, hogy működne neki bármilyen kapcsolat.
Az Amelia Owen kapcsolatot remélem, hogy most már hagyják kicsit nyugodni, és valahogy inkább a Maggie és Deluca közti dolgokat rendezik. Remélem, Stephanie marad, a fiatalok közül benne látok potenciált…

szepi06 - 2016. 05. 05. 18:05

Bubu,jó meglátás:) már a maásodik évadban is ez volt, emlékezzünk csak George-ra…

Kriszta - 2016. 05. 06. 12:39

Yesssss Team SofiA! :)

Deny - 2016. 05. 06. 15:22

Ez már vagy az 5. instant klasszikus epizód ebben az évadban. Nagyon odateszik magukat az írók idén. A 8. évad óta nem élveztem ennyire a sorozatot. Reméljük, jövőre se fulladnak ki.

BubuMaczko - 2016. 05. 06. 15:33

Ez az évad szerintem is egyre jobb és jobb…
Bar Meredith-nek sosem kedveltem ezt az általános iskolás szokását, hogy vagy szeret, vagy utál valakit, és mindig valaki mellett vagy ellen van, most nem is értettem, mi alapján állt inkább Callie mellé.
Callie pedig elérte, amit kevés tévés karakter: szívesen tarkón vágtam volna. Gyakorlatilag egy friss kapcsolatért lemondott a gyerekéről.
Bailey-t pedig többször kéne tanúnak szólítani, a tiltakozása állati jó volt :)
Örülök, hogy meglépték, hogy Sophia maradhat :)

Enci - 2016. 05. 06. 19:31

Torres papa nagyon mérges lesz!

Kriszta - 2016. 05. 06. 19:42

Nem baj,úgy is rég láttuk már az öreget :D

Kéti - 2016. 05. 08. 09:02

Érdemes megnézni a rész végét, úgy néz ki Arizona lába visszanőtt :D :O

szepi06 - 2016. 05. 09. 06:40

Kéti: nem nőtt vissza. Én meg pont az figyeltem, hogy azzal,hogy más színű zoknit adtak a két lábára és picit lassabban ment, egész jól imitálták a műlábat.

Deny - 2016. 05. 09. 09:47

Ma már vannak nagyon realisztikus műlábak, amit egyébként Arizona kapott is egy korábbi évadban. Azt remélem, senki nem várja el, hogy továbbra is hátrakössék Jessica lábát.

Eddig tök jól takarták Arizona lábát, most erre ugye nem volt lehetőség, de szerintem jól megoldották. Különben is erre van a képzelőerő :D

Andi - 2016. 05. 11. 23:30

Ezt már ugyan kiveséztétek, de fennakadtam Callie-n és, hogy Pennyért és ezért a gyerekcipőben járó kapcsolatért megkockáztatta, hogy elveszíti Sofia felett a felügyeleti jogot.
Még ha biztos volt is a győzelmében… ott volt az esetleges veszteség lehetősége.
Hát. Ha az volt a cél, hogy ne szeressük Callie-t, akkor jó utat választottak az írók.
Nekem Penny sehogy sem tud szimpatikus lenni. Ennyi erővel bárkit odaállíthatnának a jelenetbe, én nem sok színészi játékot vélek felfedezni benne. Valamiért nem tudok azonosulni vele.
Az viszont jól esett, hogy Jackson és April végre nyugodtan, higgadtan beszélgettek. Felüdülés volt!!

BubuMaczko - 2016. 05. 12. 14:49

Mivel Callie nem szokta magát hibáztatni, most sem hiszem, hogy túlzottan magába nézne. Arra ott lesz Penny. Az előző rész vége ezt elég szépen mutatta. Így Penny végre elmegy. Szerintem legalábbis ennek vége. Így ez az egész a nagy semmiért volt. Ha egyszer végigzongorázza Callie a lehetőségeket, erre gondolhatott volna. De a vereség fel sem merült benne…
Még arra leszek kíváncsi, hogy ha Callie esetleg marad Sophia miatt. Mert kollégákat kért fel, hogy mellette foglaljanak állást. Nem érdekelte, hogy Arizona hogy fog velük együtt dolgozni. Viszont, ha ezek után marad, Bailey rektális vizsgálatra kéne, hogy beossza jó ideig a bírósági műsor után. Azt előszedni, hogy ha egy orvos ügyeletes, vagy behívják, rossz anyává teszi, nem volt egy jó ötlet. Nem tudom elképzelni, hogy Bailey elé álljon leb.szás nélkül. Azt a beszélgetést nagyon várom. Bár Callie távozását a sorozatból még jobban.
April és Jackson jó kontraszt volt, ami megmutatta, hogy így is lehet(ne) intézni a dolgokat. Bár kizártnak tartom, hogy az lezárt ügy.

Eltiron - 2016. 05. 12. 18:42

Legalább egyszer bírnának ki egy fél évadot anélkül, hogy felüljenek a PC vonatra. Le voltam maradva, most jutottam el a 12×21-hez és kapunk megint egy jajj de aranyos meleg párt, akik most két öreg bácsi, RÁADÁSUL az egyik fehér a másik fekete RÁADÁSUL a fekete a fehér főnöke, hát de nagyon trendi és szuper PC, de nekem már a könyökömön jön ki a szájbarágós liberalizmus. Amúgy tök jók voltak az elmúlt részek, de ez most megkeseríti a szám ízét picit.

renka - 2016. 05. 12. 19:51

Maggie is fekete, idősebb,főnök, ráadásul nő, az apja is főnők, a rokonság is stb….a DeLucaval való kapcsolata tele volt lehetőségekkel, nem nagyon értem, h miért kellett őket ilyen hamar szétrobbantani (ez az idei vesszőparipám :D).

Egyébként már ezer éve nem volt rá példa, de egy hete jegelem a 22. részt (persze mindent tudok róla, csak még nem néztem meg). Már ez is a végjátékot készíti elő…és lehet, h tök jó lesz a finálé, de kicsit tartok tőle, h még a csavaron is csavar lesz, csak hogy “sokkoló” meg “drámai” legyen, mivel ez elvárás egy évadzárótól. Remélem kellemesen fogok csalódni, és nem lesz túl sok indokolatlan kavarás…

Névtelenke - 2016. 05. 13. 06:11

Hiába tudtam már az elejétől, hogy jönni fog, mégis értetlenül csóválom a fejem. Riggsnek még Bailey-vel is jobb kémiája van, esküszöm… Ilyen unalmas, erőltetett smacit se gyakran látni. És most várghatjuk a nagy drámát, elveszett Hunt hugica expressz érkezik a tizenharmadik vágányra…

Kyle se lepett meg különösebben, bár Steph-et sajnáltam, de Izzie-Danny és Teddy-Henry után ez már borítékolható volt. Igazából talán csak Owen és Amelia lepett meg. Meg Meredith, hogy mekkora kis p* tud lenni még mindig. Tudom, hogy róla szól a sorozat, de nekem mostanra lett elegem annyira, hogy azzal az ominózus busszal őt vasaltatnám ki. Egye fene, viheti Pennyt is, de őt inkább azért, mert amit Callie-től kap, annál sokkal jobbat érdemel. Tényleg, ha már itt tartunk, Callie is mehetne…

Egyébként érti még valaki a sorozat idővonalát? April az előző részben lehetett a hatodik-hetedik hónapban, fináléban meg már szülünk is…?

Enci - 2016. 05. 13. 07:50

Tyűűűűűűűűűűű, mik történnek itt!

eszemix - 2016. 05. 13. 09:27

Jajj, ne már! Riggs????

manci - 2016. 05. 13. 10:16

hát ez a rész egy big lol volt! jó-nak meg mi az isten baja van? már nagyon erőltetett. Amelia-Owen no comment :D MER+Riggs meg várható volt

BubuMaczko - 2016. 05. 13. 13:50

Riggs és Meredtih párosítása azért tetszik, mert végre valaki nem babusgatja Meredith-t. Hátha megneveli kicsit, mert elegem van ebből a “dögöljön meg a szomszéd lova is” hozzáállásából. Azért vicces, hogy Penny-vel kimondottan kedves volt, Ameliát meg beledöngölte a földbe.
Kyle engem sem lepett meg, Shona világában ez alap…
Az is eszembe jutott, hogy mi van, ha Jo már házas. Nem azt mondta, nem akar, hanem azt, nem tud.
És végre valaki megmondta Callie-nek, hogy nem az ő igényei körül förög a világ. Évadok óta erre vártam :) Bár Torres-papa is futhatna ezzel még egy kört…

Enci - 2016. 05. 13. 14:02

Torres papat en is varnam, de ha Callie karaktere tavozik a sorozatbol, akkor nem hiszem, hogy meg egy resz erejere behoznak. A legjobb mellekszereplo Avery mamaval karoltve.

manci - 2016. 05. 13. 14:27

igen, Jo és Alex között tuti lesz vmi váratlan kavar, mert ennek semmi értelme, hogy ennyire rettegjen az esküvőtől.. Mer és Riggs vmiért nekem is tetszik, bár a csókcsata kicsit béna volt :D

BubuMaczko - 2016. 05. 13. 18:35

Igen, eléggé olyan volt, mintha próbálnának nem megfulladni. Majd összeszoknak, mire megjelenik a feleség. :)

Anthonz - 2016. 05. 13. 19:34

Hú de jó hogy beleolvastam a fórumba, kösz a spoilereket..ti honnan tudtok ennyi mindent, és mi értelme van így nézni az egészet?
MerRiggs szerintem is váratlan volt, bár az adott szitut jól építették fel.

renka - 2016. 05. 13. 22:09

Anthonz,Ezen néha én is komolyan elgondolkodom :D…a színészek folyton spoilereznek,vagy éppen ködösítenek, de hát lehet azért a sorok között olvasni (meg a dramaturgiából is sok mindent ki lehet következtetni)…és én olvasok is. De éppen az előbb néztem meg a 22-23. részt…és még így is tök jó volt, pedig tartottam tőlük rendesen.

A 12×22-ről csak annyit: Bailey és Arizona…Nagyot alakítottak. “Tiltakozom! Ez spekuláció”:D

A 12×23-as pedig…nekem a szemem se rebbent a Meredith-Riggs jelenetnél, néha ugyan elbizonytalanodtam picit évad közben, de végig ezt vártam.Mondjuk messze nem voltak olyan szexik szerintem mint Maggie és DeLuca, de áldásom rájuk. (A kapcsolatban van lehetőség rendesen.)
Apropó Maggie!Azért remélem, h túl nagy dráma nem lesz emiatt a két testvér között. Az oké, h a nézőket próbálták szívatni azzal, h majd ők ketten Riggssel…de azért Maggie-t nem kellene.Egy szerelmi háromszögre nagyon nem lennék kíváncsi….vagyis erre nem. Gusztustalan lenne. Elvégre testvérek, vagy mi a szösz?!:D
Jo tutira rejteget valamit, vagy valakit…úgy kezdte a mondatot, h ‘I would…” , csak aztán mondta, h “I Can’t”. Én is arra tippelek, h már házas. Majd kiderül a jövő héten…remélhetőleg.
Callie és Arizona…Érdekes, h én mindig a Callie oldalán álltam, de ez ebben az évadban eléggé megváltozott, és a régebbi dolgokat is picit más megvilágításba helyezte nálam.

BubuMaczko - 2016. 05. 14. 00:41

Anthoz: Én leginkább csak spekulálok az eddigiek alapján.
Réka: Bailey tiltakozása az egyik legjobb beszólása lett.
Maggie és DeLuca között remélem, még nincs lezárva, köztük érezhetően több volt egy egyszerű kis viszonynál. A Riggs-Maggie dolog bennem fel sem merült, és elég bizarr a gondolat is…
Jo már korábban is furcsa volt, mikor jött a zéró tolerancia elv a kapcsolatokról, és arról hadovált, hogy nem akar hivatalos papírt aláírni…
Az epizód végén azt hittem Webber infarktust vagy agyvérzést készül kapni. Lehet, nyugdíjba megy? Vagy párterápiát akar tartani a boldogtalanoknak?

BubuMaczko - 2016. 05. 14. 01:13

Bocsánat, renka, nem Réka. A gép “javít”

Névtelenke - 2016. 05. 14. 02:23

Az, hogy Jo házas lenne már, eszembe sem jutott, eredetileg azt gondoltam, Steph iránti szolidaritásból… de igazatok van, ennek sokkal több értelme van. BubuMaczko példája tök jó, és most így ezen merengve nekem is eszembe jutott, hogy amikor anno elverte az a szülészes pasi, akkor is valami olyat mondott utána Alexnek, hogy megígérte magának, hogy soha többé nem hagyja, hogy férfi ilyet tegyen vele… Tehát már volt rá példa. Kíváncsi leszek, bár szerintem ezt a szálat visszük tovább a kövi évadba. De évek óta először érzem, hogy érdekel a Jolex.

Meredit-Rigs párosával nekem az a nyomorom, hogy most már én személy szerint azt vártam volna, hogy Meredith kapjon egy nyugodt pasit, akikkel totál hétköznapi gondjaik vannak, azokban is lehet drámázni bőséggel, nem egy ilyen eltűnt hugica szálat. Egyetértek, Riggs végre megnevelheti, de ezt megtehetné ivócimboraként is. De tudom, mit sírok, láttuk ezt előre az első pillanattól… Ha legalább kémiájuk lenne. De nincs.

@Anthonz: Én is csak találgatok, de ennyi évadnyi GA után szerez az ember egy rutint, elkezdesz ráérezni a sorozat dramaturgiai ritmusára, pluszban mostanra nem átallottak sok vonásban ismételni magukat (Danny-Izzie, Herry-Teddy, Steph-és Guitarhero). Az a pont egyébként megvan nektek, amikor még senkinek arcizma se rezdült, de a ZENÉBŐL tudni lehet, hogy atomdráma jön? :D

Lidi - 2016. 05. 14. 02:41

Nem lepett meg a Mer – Riggs dolog annyiban, hogy stratégiai szempontból (ki van szabadon a főszereplők közül) talán logikus, plusz itt is írtátok már feljebb. De amúgy a sorozat valóságában mintha nem lett volna felépítve a dolog, én alig emlékszem olyanra, hogy (talán a “miért utál Owen?” szálon túl) komolyabban interaktált volna a két karakter. Tudna valaki emlékeztetni arra, hogy mit felejtek el (már ha)?

renka - 2016. 05. 14. 10:31

Igen, én is azt gondolom, h a Jo-Alex sztori majd a 13.évadban bontakozik ki igazán (és engem is elkezdtek újra érdekelni).Meg bízom benne, h majd valamikor a következő évadban a Maggie-DeLuca pároshoz is visszatérünk…egyébként talán ez volt az egyetlen olyan szál, amit senki nem sejthetett előre…egyszer csak bummm!:D

Lidi, Azért nem építették fel a Mer-Riggs “kapcsolatot”, mert már az elejétől köztudott volt, h Meredithnek kell egy pasi…aki nem lehetett ugye DeLuca,a másik új fiú, mégis csak van köztük kereken 20 év korkülönbség, ez még a sorozatban is sok (ill. sokk) lenne. Hát maradt Riggs,akit Meredith kifejezetten nem kedvel…. Így próbálták őt ide-oda terelni (picit Amelia, picit Maggie),h aztán mindenki jól meglepődjön…vagy legalábbis néhányan.

Deny - 2016. 05. 14. 11:17

Én is Callie-párti voltam régebben, de ebben az utolsó néhány részben nagyon felcseszett, és most átálltam Arizona oldalára :D

Yay, Merriggs :D

Amúgy nagyon menő az “új kórház” :D (a külső felvételekre gondolok)

BubuMaczko - 2016. 05. 14. 14:08

Engem Callie már az Afrika-dolog óta elvesztett, és azóta egyre lejjebb süllyed. És nem ez volt az első eset, hogy anyaként sem állt a dolgok magaslatán. Most is érdekes módon ki van akadva, mert ő jár épp a másik cipőjében.
Igen, a zene már jelezni szokta, hogy most valami nagy dolog készül.
Gondolom, hiú ábránd, hogy Maggie és DeLuca a következő részben rendeződik, pedig jó lenne.

renka - 2016. 05. 14. 14:22

BubuMaczko, jò lenne,de èn sem bìzom benne…lehet,h addig mèg DeLuca is fut egy-kèt (rövid) kört màssal.

Kriszta - 2016. 05. 16. 15:54

Sziasztok,

nagyon le vagyok maradva most az évaddal.Egy kezemen meg tudom számolni hány részt láttam ebből az évadból és most kilátásban sincs hogy pótólni tudnám.Úgyhogy ha bárki más tudna/szeretne kibeszélőt írni a zárásról,évadról akkor nyugodtan jelezze itt ill. winniek felé,mert én most nem fogok írni.

peace

Deny - 2016. 05. 16. 18:33

Kriszta: Én lehet bevállalom majd, meglátom, lesz-e rá időm.

szepi06 - 2016. 05. 16. 22:59

Deny: nekem egyből Te jutottál eszmbe. Kivülről fújod az egészet :)

renka - 2016. 05. 17. 12:51

Az előbb nèztem egy sneak peeket….Lehet, h èn vagyok az egyetlen,de engem anszolùt nem èrdekel Amelia esküvője,a romantikus Huntra sem vagyok kìvàncsi stb. Szòval nekem bejön Meredith “karcossàga”,jòl kiegyensùlyozza az olvadozò Maggiet ( nem is èrtem,h a kis naìv tesò mit akar Riggstől?!:D)

Andi - 2016. 05. 17. 23:20

A Jo jelenetnél nekem is az ugrott be rögtön, hogy nem, nem akar, hanem inkább nem tud, mert még házas… aztán meglátjuk igazunk van-e, de nem tudnám róla elképzelni, hogy fél a házasságtól. Azért ennél keményebb dolgokon is átment már…
Persze, Meredith és Riggs borítékolható volt, de nekem is hiányzott a kémia és a korábbi utalások.
Szegény gitáros srác-Steph vonalon sem tudtam meglepődni, csak sajnáltam a lányt. Nem nagyon jönnek össze a pasi-ügyei.
Amelia és Owen? Hát, ha össze is házasodnak, érdekes lenne, ha simán folydogálnának tovább a dolgaik…
Nekem is volt egy olyan érzésem Webber utolsó jelenténél, hogy te jó ég, nehogy agyvérzést kapjon!!!
Szóval nem írtam semmi újat.. :)

Andi - 2016. 05. 17. 23:23

Előzetes ? SPOILER ?:

Hát… :

“Meredith and Maggie support Amelia on an important day; Jo reveals that she has been keeping secrets from Alex while Arizona and Callie deal with the impact of their custody arrangement. Meanwhile, Ben leaps into action to help a friend.”

renka - 2016. 05. 18. 18:00

Házasodjanak csak össze, aztán legalább egy kis ideig legyenek nyugiban…nem bírok ki még egy Owen-Amelia centrikus évadot!:D

BubuMaczko - 2016. 05. 18. 19:39

Viszont Amelia ruháját bárki választotta, az nem a barátja, és nem akarja, hogy összeházasodjanak… De már annyira csiki-csuki lett a kapcsolatuk, hogy fárasztó. Remélem, így vagy úgy, de vége lesz már ennek.
Nekem nem jön be Meredith viselkedése. Azért mert valakivel rossz dolgok történnek, még nincs joga mindenkivel ilyen durván viselkedni. Kivétel Penny, de az meg külön vicces, hogy egy rossz nap is Penny-t vigasztalja…

renka - 2016. 05. 18. 20:04

Nem is mondom, h mindig igaza van Meredithnek (bár ettől függetlenül sokszor érthető a viselkedése, még ha nem is “helyes”), de számomra vicces volt a sneak peek, ahogy ültek ott a fürdőszoba előtt Maggie-vel…aki szokás szerint nagyon aggódó, és megértő,kivárja, h Amelia összeszedje magát, bármeddig is tart…Mer meg bekiabál, h neki viszont 20 perce van erre, mert egy csomó más dolgot kell még csinálnia.lol
És igen, a Pennys vigasztalás is poén volt.

Deny - 2016. 05. 18. 20:33

Mer viselkedése valóban nem helyes, de azért meg tudom érteni. Ennyi tragédia után már szerintem én se tudnék örülni semminek. Természetesen nem Amelia hibája semmi, így nem rajta kellene levezetnie, de valahogy megértem.
Amúgy nem tudom, észrevettétek-e, de amikor a rész elején elvitték a lakókocsit, egy férfi orvos is ment vele párhuzamosan az út szélén. Nagyon szép kis Derek- szimbólum lett, és én ott fogtam fel Mer viselkedését.

Egy újabb emléktől szabadult meg, és biztosan fáj neki, hogy Amelia jelenleg jobban megbírkózik a gyásszal. Persze, ez is hülyeség, mert nyílván ő is gyászol, de szerintem Merből most a lakókocsi idézte elő a hárpiát.

renka - 2016. 05. 18. 20:39

A lakókocsi, a ház vásárlás stb., hogy mindenki továbblép, mindenki folytatja az életét, csak ő tart még mindig ugyanott.Egyébként ők oda-vissza osztják egymást Ameliaval,elég durvák tudnak lenni, Maggie néha csak pislog ott közöttük.:D

BubuMaczko - 2016. 05. 18. 22:04

Az okát értem, hogy miért bukott ki Meredith. Ettől még nem kéne Ameliát a földbe döngölni, csak azért, mert képes rá. Ez a való életben nagyon idegesítő. Egy volt munkatársam ilyen. Egy manipulatív, önző, beképzelt ember, aki mindig arra fog mindent, hogy meghalt az anyja.
Ez persze borzasztó, de rengeteg másik ember mászkál, akinek szintén meghalt az egyik szülője, vagy mindkettő, mégis képes arra, hogy kedves legyen, és ne küldjön el mindenkit a francba, aki elé kerül.
Szerintem Mer azt nem fogja fel, hogy nem sajátíthatja ki a Derek halálát csak magának, és nem használhatja kifogásnak a suttyóságára.

renka - 2016. 05. 18. 22:19

Nem védeni akarom, de azért emlékezz vissza, h mikor Penny felbukkant, vagy utána a kórházban arra a jelenetre, ami után végül Amelia elköltözött… Akkor azért Amelia viselkedett nagyon durván és önzőn szerintem. Megérik a pénzüket mindketten. Riggs szintén egy erős karakternek tűnik,remélhetőleg majd kölcsönösen helyre teszik egymást (néha azért Alex is próbálkozott ezzel), ha arra lesz szükség.:D

BubuMaczko - 2016. 05. 18. 22:32

Félre ne érts, Ameliát sem tartom szentnek, de ez a mostani elég indokolatlan volt. Mindketten megtették már a magukét, de egy ideje már erőltetettnek érzem, hogy egymásnak ugrasztják őket folyton… Ideje lenne már egy felnőtt kapcsolatra köztük.
Alex már most is megtette a magáét, remélem, folytatja :) Imádtam, mikor közölte, hogy bazi nagy esküvője lesz, és Mer lesz a tanúja :)

renka - 2016. 05. 18. 22:37

Náluk ez a felnőtt szint szerintem.:D A konyhaszekrény ajtó nyitogatáskor mondták is Maggienek, h ők felnőttek,tehát fognak néha veszekedni.

Deny - 2016. 05. 19. 01:29

Igazi testvérkapcsolat, na :D mégha nem is hivatalosan testvérek :D

Szerintem azért a szívük mélyén szeretik egymást, csak mivel az egyik temperamentumos, a másik pedig dark and twisty, nem sokáig tudják fenntartani a nyugalmat :D

BubuMaczko - 2016. 05. 19. 14:00

Hát, Meredith néha tényleg nagyon sötét tud lenni ;)

eszemix - 2016. 05. 20. 09:16

Akkor ez most az évadzáró? Az esküvős rész?
A dráma meg majd a következő évadnyitóban csapódik le, gondolom Jo-éknál. Rossz előérzetem van…

manci - 2016. 05. 20. 09:41

jajj ez a vége nemáááár…:D A deluca-jo dolog nagyon látszott, hogy hova fog kikötni.. ez a nincs más esély csak a konyhában császározni is poénos, nem a puszta közepén vagyunk, na mindegy. nem volt rossz rész :)

Enci - 2016. 05. 20. 11:19

Fogalmazzunk úgy, hogy sajátságos megoldások történtek. De Ben nagyot alakított, ahogy a csajok is :D Ezek után ritkanagyonváróssá vált a következő évad! :)

manci - 2016. 05. 20. 13:05

egyébként ahogy riggs vigyorgott rá a végén…nagyon jó volt, nekem kezdenek tetszeni együtt :D plusz le a kalappal sarah drew előtt, óriási játszott a császárnál

Enci - 2016. 05. 20. 13:26

És Maggie mondata Mernek? Meg Mer ledöbbenése? Szerintem zseniális részt kaptunk. És még szezonzárónak is beillett :)

És külön hálás vagyok, amiért idén egy főszereplő sem halt meg.

renka - 2016. 05. 20. 14:00

Annak ellenére, h nagyon nem szerettem volna (és most sem szeretném, csak már késő :D) a szerelmi háromszöget, nem volt ez egy rossz rész. Persze remélem, h Maggie nem fog mondjuk egy fél évadon át a rózsaszín felhők fölött repkedni, annyira azért nem kellene belőle bohócot csinálni….Klassz lenne, ha nem húznák túl sokáig a”leleplezést”.

DeLucat baromira sajnálom már… Olyan egyedül van, mint egyetlen szereplő sem az egész gárdában. Mindenkinek van legalább egy jó barátja, ő meg csak lóg a levegőben. Alex félholtra veri itt, és senki nem lesz mellette. Nagyon bízom benne, h a következő évadra kitalálják, h mit is kezdjenek vele.

Alex és Jo most a legnagyobb kérdőjel szerintem…van még innen visszaút, vagy Shondanak más tervei vannak? Mindenesetre megérdemelnék, h normálisan legyen kijátszva ez a szitu, akárhogy is lesz végül.

Nem igazán érdekelt ez az esküvő, de azért Ameliat megsajnáltam amikor a telefonban könyörgött az anyjának.
Ben és April nagyot alakítottak, Callie meg tényleg lelépett…a sorozatból is.

Eszemix,pontosan kivel-mivel kapcsolatban van rossz előérzeted?
Mit vártok a következő évadtól?

eszemix - 2016. 05. 20. 14:44

renka: tudod, a dramaturgiai alapszabaly, miszerint “ha a szinpadon egy pisztoly van, annak elobb-utobb el kell sulnie”
Szoval tudjuk, hogy Jo-nak van. Azt is tudjuk, hogy hozzament valami vadallathoz, aki elol bujkal (ami nem volt meglepetes egy percig sem), jelenleg epp total reszeg es ahogy Alex utni kezdte ezt a szerencsetlen DeLucat, Jonak jott a flashback… erre ertettem

renka - 2016. 05. 20. 15:05

Sokan vàrtàk,h elsüljön az a fegyver…de èn ùgy emlèkszem,h a mùltkor vègülis megszabadultak tőle,mondvàn “màr nincs rà szüksèg”.

BubuMaczko - 2016. 05. 20. 16:32

Én már látom, hogy Callie helyett behozzák azt a dokit, akivel Mer korábban randizott, és ez egy szép négyszög lesz :D
A fegyvertől megszabadultak, nem?

Kriszta - 2016. 05. 20. 16:49

azért a szezonzárót sikerült megnéznem. :)

Úristen ezt a háromszöget aki kitalálta… :D Remélem nem gondolják túlságosan komolyan,és gyorsan lezárják a témát.

Szegény DeLucat sajnálom,mit kap Alextől a semmiért.

And it’s a girl. :) Hát itt nem izgultam egy percet sem.Itt az előző tragédia után borítékolható volt hogy pozitív kimenetele lesz a szülésnek. :)

Arizona +1 Good man in a strom.
Bár nem szerepel sokat(érhetően,gratulálok a negyedik babához,kislány) de a megcsalás óta legalább pozitív irányba fejlődik a karakter.Minden hibájával együtt mindig is szimpatikusabb volt mint Callie.

renka - 2016. 05. 20. 17:46

BubuMaczko,ne ijeszgess màr!:D Senkit nem kellene behozniuk (azt a fickòt meg plàne nem),vannak elegen…bàr picit aggòdom,h nem lesz orto-doki,de ha akarjàk, megoldjàk valami nagyon-nagyon mellèkszereplővel.:D

Deny - 2016. 05. 20. 18:14

Gyerekek, igyekszem minél előbb összedobni a kritikát. Megpróbálok egy jó kis összefoglalót, elemzésekkel, értékelésekkel írni. :) Jó lesz?

Kriszta - 2016. 05. 20. 18:20

Hajrá Deny!
Várom :)

manci - 2016. 05. 20. 18:46

nagyon várjuk!!:)

renka - 2016. 05. 20. 18:52

Okè,majd jòl hozzàszòlunk!:D

BubuMaczko - 2016. 05. 20. 18:58

Ez a háromszög szerintem is nagyon gáz, ha az lecseng, és Mer már odáig lesz, visszajön az asszonyka. Ez már önmagában ciki az első két évad után…
Ebben az epizódban szép párhuzamot vontak April és Arizona közt, hogy mit meg nem tesz egy anya a gyermekéért. Nagyon tetszett, pláne, hogy Callie így elmegy.
Hajrá Deny!

renka - 2016. 05. 20. 20:47

Hát persze, mert mennyire ciki már, h Maggie semmit sem sejt…és egyikük sem 20 éves már, ezek nem a gyakornoki évek, amikor mindenki volt mindenkivel. Ráadásul testvérek, ez már önmagában is elég durva! Eljátszhatnak ezzel egy picit, és fognak is…de egy ponton túl már picit gusztustalan lenne a dolog. Ki szeretne egy pasit, akinek “megvolt” már a testvére? Ennek az infónak azért kijózanító pofonként kell hatnia Maggiere….vagyis kellene.
Az milyen már egyébként, h Maggie és DeLuca a 16. epizódban szakítottak, és még mindig nem találkoztak, nem voltak egy légtérben azóta?!:D

BubuMaczko - 2016. 05. 20. 20:53

Ebbe inkább belegondolni sem szeretnék. Bár nem hinném, hogy Meggie labdába rúghat Riggsnél… Nem csak az fura, hogy nem voltak egy légtérben, hanem hogy le sem zárták rendesen, és Maggie máris belezúgott valaki másba. (Azt hittem, tényleg van köztük valami)

renka - 2016. 05. 20. 21:20

Én bízom benne, h van is…ill. lesz is köztük valami (Shondaland-ben ez abszolút benne van a pakliban). Majd mikor már mindenki jól feladta, egyszer csak bummm! Ez Shondara vallana.
A Mer-Riggs-Maggie story egyetlen valahogy emészthető variációja számomra az lenne, ha inkább a komédia, mint a dráma irányába vinnék el ezt a szálat….és nem húznák sokáig.

Eltiron - 2016. 05. 22. 17:57

Jó volt az évadzáró – de én közben újrázok is, most éppen a 8. évadot, és azt kell mondjam, az sokkal életrevalóbb társaság volt, Lexivel és Markkal, mint most az egész brancs deLucától Edwardson át SzörnyűPennyig.

Deny - 2016. 05. 24. 19:58

Kritika beküldve :) Sajnos nem tudtam mindent beleírni, amit szerettem volna, mert az már túl hosszú lett volna, de majd kommentben kiegészítem, ha winnie jóváhagyja, és kiteszi.

BubuMaczko - 2016. 05. 24. 21:44

Köszi, Deny, várjuk! :)

renka - 2016. 05. 24. 21:56

Végre, végre!:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz