login |

NCIS: Los Angeles: kezdett a 7. évad – írta Sue

2015. 09. 25. 13:45 - Írta: vendegblogger

131 hozzászólás | kategória: kritika,

Vártam? Igen. Voltak elképzeléseim arról, mi lesz benne? Akadtak. Tudtam, hogy úgysem az lesz, mint amire számítok? Naná! Mégis csalódtam? Nem kicsit – a homlokom és az orrom még mindig sajog a pofára esés okozta sebektől, a szaglóhámom gyors felgyógyulásához meg nem fűzök jelen pillanatban nagy reményeket.

ncsisla-s7-5

A 6. évad zárásánál, mint egy jól berekedt varjú már megénekeltem, mennyire hullámzó évad volt az előző, ami aztán kapott egy akkora sablonzárást, mint ide – khm – Moszkva-alsó…

Nem gondoltam, hogy a májusban lelkesen emlegetett, erősen oszló-rothadó pikkelyes tetem, ami egyszer már csúnyán arcszerkezetünkbe robbant, ennyi hónap után képes „utórobbanásokat” produkálni. De sikerült neki és még az előzőnél is kiábrándítóbb és „illatosabb” volt – a megjósolhatatlan mértékű szagláskárosodásomat ennek köszönhetem.

ncsisla-s7-7

Be kell vallanom, eme csekélyke nyilvánosság előtt: ilyen mértékben borzasztó évadnyitást a Los Angeles-i NCIS csapattól még nem láttam. Pedig ez már a 7. évad indulása. És sem az első, sem a második szezon nem indult valami fényesen anno. De még azok sem süllyedtek ennyire mélyre.

A tovább mögött spoileresen kifejtem, hogy miért volt ekkora csalódás.

Műanyag volt az egész, ráadásul lufit is kötöttek rá: a sztori gyakorlatilag random résznek is beillett volna, s mindezt nyakon borították a közhelyszálak tucatjával. Callen önálló akciózásba kezd fű alatt, hogy megtalálja Arkady-t, mert mint a származásához köthető utolsó láncszemet nem akarja elveszíteni a látóteréből. Sam próbálja védeni és segíteni neki, Hetty beszélni a fejével, s persze izgalmasnak szánt jelenetsorok végén végignézhetjük azt, ahogyan a Csapat megmenti Callen hátsó felét.

Csak tudnám, hogy miközben pofára zuhanva, orromat károsítva lábon kihordtam egy enyhébb agyvérzést, hogyan voltam képes mégis élvezni ezt az IQ-negatív történetet?

ncsisla-s7-10

Valószínűleg azok a pillanatok segítettek ebben, mint Eric szerencsétlenkedése a lőfegyverrel, Sabatino (alias Eric Palladino) újbóli felbukkanása, Kensi és Deeks évődése, vagy mint amikor Hetty elektrosokkolta Callent (legalább 10 perc ment el az életemből arra, hogy újra és újra megnézzem, annyira zseniális volt).

Mindezek közepette felmerült bennem pár kérdés:

  • Mi van Joelle-lel? Szakítottak Callennel? Vagy éppen – hogy is mondják ezt manapság – szünetet tartanak? Amennyiben nem (és nem), akkor Joelle hogy a viharba nem vette észre, és pofozta fel Callent azért, mert szimplán idióta?
  • Callen hogyan gondolta azt, hogy ennyire könnyedén végre tud egyedül hajtani egy műkincslopást? Nem mondom, hogy nem volt jól kitalálva-felépítve, mert de, viszont attól még abszolút nem egyemberes meló.
  • Callen miért nem képes belenyugodni már abba, hogy a szülei mindketten halottak – legalábbis az ő tudomása szerint? Értem, úgy nőtt fel, ahogy, megtudja, hogy volt egyszerre ugyanabban a városban, mint az apja, stb., de akkor is: van egy pont, amikor tovább kell lépni.
  • Hetty vajon tudja a igazságot az apukáról, miszerint nagyon is él?
  • Végre kezdenek valamit Eric karakterével? Ráférne!

ncsisla-s7-9

Ezen a ponton befejezem az agymenést, és inkább megpróbálok arra koncentrálni, hogy reméljek egy jobb folytatást.

Amit szeretnék az idei évadban látni, nem változott a május óta szemernyit sem. A remény hadd maradjon az enyém, hogy valami meg is valósul belőle. Osztályozni meg nem fogok, mert a számszerűsített véleményemmel senki nem járna jól.

ncsisla-s7-4

Jut eszembe, idén láthatjuk a 150. részt. Kezeket a magasba, aki velem együtt arra számít, hogy az évad mélypontja nem ez a nyitány volt, hanem várhatóan az lesz, kiindulva a korábbi negatív tapasztalatokból (ld: 100. rész)… (És azt hiszem, nicket kell váltanom Sue-ról Vészmadárra, ha ez így megy tovább.)

Mindenesetre ameddig guilty pleasure tud maradni számomra még ilyen faék egyszerűségű történet mellett is, addig számíthatnak rám is a készítők, mint nézőre.

131 hozzászólás Ne habozz!

torjack - 2015. 09. 25. 15:00

Valóban középszerűre sikeredett, de ugye a gyenge évadzáró kissé behatárolta a lehetőségeket. Voltak azért jó pillanatai, lásd Kensi-Deeks az elején Hetty vs. Callen, na meg Eric Callenről szóló extrém elméletei…kb. ennyi.

Ami a felmerült kérdéseket illeti:

Joelle:
Teljesen hidegen hagy,kivéve ha alvó ruszki ügynök lesz, aki Arkady barátunkat a pincében tartja fogva :D

Műkincslopás:
Callen Bond és Bourne keresztezett klónja, naná, hogy megoldja.

A múltja:
Még nincs megoldva, attól, hogy a rokonság halottnak tűnik, még mindig nem tudja a keresztnevét, van mi után kutatni. Mondjuk ezt a szálat már illene lezárni.

Hetty és az igazság a faterról:
Szerintem nem tudja, de az öregcsajnál sose lehet tudni, eddig is az orránál fogva vezette a kedvencét.

Eric:
Remélhetőleg a fegyverhasználati és a harci tréning nem csak egy random poén volt, vele is kellene már kezdeni valamit.

150. rész:
Elvileg abban lesz DiNozzo nem? Akkor nagy baj nem lehet…a Tony-Deeks duó borítékolhatóan okoz majd vicces pillanatokat.

Remélhetőleg jobb lesz a folytatás, iparkodni kell, ha nem akarnak berendelés terén bajba kerülni…a 7.évad más sorozatoknál is kritikus szokott lenni.

Sue - 2015. 09. 25. 17:05

torjack: maximálisan egyetértünk a legtöbb dologban – kivéve Joelle, mert annak ellenére mennyire keveset láttuk eddig, mégis megkedveltem, amennyire lehetett.
A 150. rész kapcsán meg maradok pesszimista egészen addig, amíg oda nem érünk – és akkor van esélyem kellemesen csalódni :D
Tony átruccanását várom én is, de nem akartam még ellőni, mert ő a legfőbb reményem idénre.

Aztán majd meglátjuk. :)

torjack - 2015. 09. 25. 17:18

Joelle esetében annyi a gondom, hogy ha nincs vele valami nagy csavar (vélhetően nincs), onnantól kezdve tipikus golyófogó. Nem igazán hiszek ezen a vonalon az ásó,kapa, nagyharang végkifejletben. Ha a karakternek szerencséje van, fű alatt szétmennek, ha nem…bumm-bumm.

DenisaW - 2015. 09. 25. 17:25

Valóban nem volt egy szuper rész, de meg kell valljam, hogy amikor Hetty sokkolta Callent, na az vitt mindent..És az, hogy ezt videón látja a két kocka..:D A rész legnagyobb jelenete volt. Viszont nagyon rosszul lett megoldva ez a Callen egyedül dolgozik kezdés. Talán nem ártott volna valami felvezetés, hiszen csak egy új évadot kezdtek?! No, de hát ez van, ennél rosszabb része soha ne legyen.

Zordon - 2015. 09. 25. 20:14

Oke, akkor orulok, hogy nem bennem van a hiba, hogy nemi csalodassal neztem az elso reszt.

Random resznek 6/10, evadnyitonak jo esetbnen 3/10.

Callen meg a csaladi drama halal unalmas, ezerszer lattuk. Dobhatnak mar vegre.

Kensi es Deeks volt a fenypont az epizodban, volt mokas jelenetuk, volt komoly jelentuk, szerintem a kapcsolatuk is a helyen volt – kiraly.

Eric es Nell nem sokat tett hozza a sztorihoz, de eleg szorakoztato jelenteket produkaltak.

A “nagy feszultseg” Hetty, Sam es Callen kozott olyan nagy volt, hogy ket asitas kozott ezeket a jelenteket attekertem. Ez meg evadnyitonal soha nem fordult elo. Ebben a temaban azegyetlen valamirevalo jelente az volt, mikor Hetty es Sam koze moderatorkent beallt Granger.

Osszessegeben: nagyjabol az volt, amire szamitottam, amikor megtudtam, mirol fog szolni az evadnyito (egy nagy rakas…). Sot, talan meg egy kicsit jobb is. De en is csak remenykedni tudok a jobb folytatasban minden ertelemben.

Ambriel - 2015. 09. 25. 22:24

Nekem tetszett a rész, de, ahogy @Zordon is írta, Kensi és Deeks miatt. A sokkoló jelenet volt a legjobb. Callen részei sosem érdekeltek, mert mindig ugyanazon a családi drámán pörög. Grangert eleinte utáltam, de most már tetszik, ahogy lazán odaszólogat a többieknek. :D

Joelle:
Ez a pince elmélet tetszik. A nő egyébként annyira maradt meg bennem, hogy hirtelen azt sem tudtam, hogy kiről van szó.

Műkincslopás:
Itt egyből Neal (White Collar) jutott eszembe, hogy ő még festett volna egy ugyanolyan képet, hogy legyen mivel kicserélni.

A múltja:
Minden rész unalmas, ami G múltjával foglalkozik. :\

Hetty és az igazság a faterról:
Az a nő mindig mindent tud. :D

Eric:
Nem akarom, hogy Eric fegyveres, bunyós ügynök legyen. Ő jó ott a számítógép előtt, ahol van.

150. rész:
Eddigi sorozatos tapasztalataim szerint mindig unalmasak a 100-150-200. részek, de reménykedek, hogy itt nem így történik. Tonytól nem várok semmit, mert már untam az NCIS-ben.

Ebben az évadban engem Deeks belső ügye érdekel a legjobban, úgyhogy remélem az izgalmas, és jól kidolgozott lesz.

aviktor - 2015. 09. 26. 13:33

Kensinek a csíkos pulcsi jobban állt, mint a kockás ingei.

Zora - 2015. 09. 26. 20:31

Na, akkor a poszt és a kommentek olvasása előtt beírom a véleményemet:

NCIS:LA 7×01

Ilyen egy unalmas részt, amiben annyi elmélkedés, meg jópofizás van! Az “ügynökök” annyira unprofesszionálisak, makacsok, önfejűek, semmi csapatmunka. Ezek lennének a hiperszuper világotmegmentő ügynökök???? A Hacktion-t is azért hagytam abba pár éve, mert semmi fegyelem nem volt, ahogy most itt sem. A főnököt semmibe veszem, átverem, kijátszom.
Fuj.
Szerintem kaszát kap tőlem.

Zora - 2015. 09. 26. 20:46

Hát, látom, másokból is hasonló élményt váltott ki…

payskin - 2015. 09. 27. 14:18

Az egésznek nem volt se füle, se farka. De már az elejétől fogva. Az tegye fel a kezét, aki nem tudta, hogy Sam követi Callent ott a hajléktalanok között, már amikor a háttérben nekiállt kukázni. Na, ugye. Már ott kezdtem fanyalogni.

De ha épp nincs ügy, amin a csapat együtt nyomozhatna (és nem volt), miért ne nyomozhatnának együtt Arkady eltűnésén? Miért kell ehhez Callennek magánakcióba kezdenie? Csak azért, hogy össze lehessen ugrasztani az eddig egy csapatban játszó embereket, meg hátba lehessen lőni egy sokkolóval? Az ész megáll. De még ha jól megírták volna a szálakat, ha lett volna ennek valami előzménye, mondjuk elindul az évad, és Callent nem hagyják Arkady után nyomozni, ezért kezd magánakcióba, ha fel lett volna építve ez a szembefordulás.

Péklapáttal kéne az írókat móresre tanítani, mert ez rém gyenge eresztés volt, helyzetkomikumok ide, Kensi-Deeks oda. (Szigorúan nézés.)

Zordon - 2015. 09. 29. 18:09

Maradjunk a jo hireknel, a masodik resz legalabb kimondottan jo volt. Szerintem sokkal jobban jart volna mindenki, ha ez kerul be evadnyitonak.

elveztem az egeszet, ugy, ahogy volt, Callen apamizeriaja meg eppen a toleralhato szinten belul maradt.

Kis folytonossagi fejvakaras Kensi es Talia viszonyaban, mert utoljara eleg baratsagosan valtak el, ehhez kepest most epp csak nem volt hajtepes (azert az utolso harmas kozos jelentukon nagyon lehetett latni, hogy a valo eletben Milyen jo a viszony a ket szineszno kozott, mindegyikuk folyton mosolygott, epp csak el nem rohogtek magukat). De legalabb vegig vigyorogtam rajtuk, mint a tejbetok. Johetne gyakrabban Talia.

A poenok az egesz epizodban nagyon ultek nalam, szerencsere nem volt dramazas, az valahogy mindig eroltetett, a viccelodes meg oszinte(nek hat).

Epp meglattam az elozetes nezettsegi szamokat: 18-49: 1,2; ~7,5 M ossznezo. Legalabb nem csokkent mult hethez kepest, mig a tobbi sorozat alkalmankent oltari nagyot esett, igy az osszkep egy kicsit talan kevesbe lesz gyaszos. Varjuk ki az ev veget es szurkoljunk a folytatasert.

torjack - 2015. 09. 30. 21:16

Ez már jobb volt, remélhetőleg lejjebb nem adják a szintet.

“Kis folytonossagi fejvakaras Kensi es Talia viszonyaban, mert utoljara eleg baratsagosan valtak el, ehhez kepest most epp csak nem volt hajtepes”

Épp ezzel is kapcsolatban futottam bele egy Brennan-nek címzett nyílt levélbe:

http://wikideeks.com/2015/09/30/dear-shane-an-open-letter-about-ncisla-canon/

Angolosok előnyben, érdekes felvetések.

Zordon - 2015. 10. 01. 18:54

Minden sorozatban vannak ilyenek, de itt mar kezd idegesitoen sok lenni. Mintha senki nem emlekezne ra, mit irtak/adtak a szereplok szajaba 2-3-5-6 eve. Egyvalaki azert neha megprobalhatna legalabb nagyjabol kordaban tartani az esemenyeket.

Zora - 2015. 10. 02. 19:44

7×02

Oké, az első percekben: DEA nyomozó elmenekül a munkahelyéről, mert nem tudja, ki az, aki rá vadászhat. De azért az NCIS megkapja a kihallgatás videófelvételét??? Ki az a hülye, akinek nem esik le kapásból, hogy ezek után az NCIS elkezd nyomozni, ezért magától értetődik, hogy követik az ügynökeit a védett házba…
Meg, hogy esetleg rájönnek a kapcsolatra a Citadel-lel, ahova szintén el fognak menni nyomozni???

Nos.
Ha a fentiektől eltekintünk, akkor ez egy nagyon-nagyon jó rész volt! Deeks sem a múltkori, sem a mostani részben nem idegesített, sőt, nagyon értelmes, építő hozzászólásai voltak!
(Én ki nem állhatom egyébként sem a karaktert, sem a színészt, úgyhogy ez most egy nagy dicséret volt tőlem!)

Ha ezt a szintet tartják, én maradok!
A HL rövidítés meg csak hab volt a tortán!!! :-D

Zora - 2015. 10. 02. 20:06

Az előbb írtam egy hosszút, ugye nem veszett el??? :-(((

Zordon - 2015. 10. 02. 20:43

szerintem csak fennakadt a spamszuroben, majd ha valamelyik mod erre jar, atloki, neha elofordul, ha olyan szo van benne.

Zordon - 2015. 10. 03. 09:39

Zora (hosszu hsz):
szerintem ezzel a szinttel mindenki elegedett lenne – azt a tragya evadnyitot fel lehetett volna ezzel cserelni, es akkor talan jobban indul az evad, minden szempontbol.

Logikatlansagok meg minden nyomozos sorozatban vannak es lesznek, szerintem ha nem ordito okorseg, akkor azert nagyvonaluan el lehet tekinteni toluk, es maris elvezetesebb az epizod :).

En arra a Dinozzo megjelenesre leszek nagyon kivancsi, illetve nem tudom, mit varjak a 150. epizodtol. Allitolag nem Callen-kozpontu lesz, ami eleve jo jel, de ettol meg kisse bizonytalan vagyok.

DenisaW - 2015. 10. 03. 19:34

Másnak is feltűnt a Citadel-as nő beszólása/jellemzése Deeksről, amikor elmondja, hogy ki mikor lenne képes hátat fordítani az ügynökségnek/rendőrségnek?! Érdekesen szórják el Deeks titkait az biztos. A múlt évadban ott volt ugye, hogy nem akart női társat ( vmi történhetett a női társával), de mégis Kensi lett a társa. Most meg a beszólás vmi bosszúról. Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok a belső ellenőrzés okára, vagyis Deeks titkára. Remélem valami ütős lesz, és szépen kidolgozzák, mind a mellett, hogy nem csinálnak rossz fiút Deeks-ből. A 2. részről még annyit, hogy Talia tényleg jöhetne többször, mert hatalmas poénok forrása így a hármójuk kapcsolata.

payskin - 2015. 10. 03. 23:25

Ez tényleg egy nagyságrenddel jobb volt, teljesen élvezhető, eltekintve a legelejétől, meg a támadástól. Kicsit variálhatnának már a szerkezettel is, ez a főcím és a fütty közötti “évődés” a csapattagok között néha kifejezetten kínos/erőltetett, de mostani egész tűrhető volt. 39:10-től az HL-es rövidítésen egy percen keresztül röhögtem. Nagyon jó csavar volt, nem számítottam rá, meglepően jó poén. A villanyborotvás ajándék is az volt. Dave Kalstein — ő írta a részt. Mostantól figyelni fogom.

Apropó, Mercedes Masöhnből mikor lett Mason? Vagy mitől függ, hogy írják?

Zordon - 2015. 10. 04. 07:46

Mercedes Masöhn ugy masfel-ket eve valtoztatta meg nevet, gondolom az amcsik nehezen boldogultak a Masöhnnel.

Dave Kalstein altalaban remek reszeket szallit, szerintem az egyik legjobb iro a sorozatban. Valahogy mindig eltalalja a megfelelo aranyokat, es altalban utnek a poenok is.

http://www.imdb.com/name/nm1640495/?ref_=fn_al_nm_1

torjack - 2015. 10. 04. 12:20

Lovagolok még egy kicsit az ellentmondásokon. Talia. A csaj most szerepel negyedjére a sorozatban és már van annyi ellentmondás nála, ami egy fő karakternek is elég lenne 7 évadra. Amikor először jött, egyedül dolgozott, mondván a régi társával viszonya volt és a tagnak mennie kellett. Erre most van társa immáron 15(!!!!!) éve. WTF? Most akkor Talia vajon hány éves? Már a gimiben is társa volt a tag, vagy mi? Meg lehet utólag magyarázni, de ez azért így ciki. Deeks muterjával is kell kezdeni valamit, anno mikor Bozontot lepuffantották, a legközelebbi hozzátartozójának Hetty lett beírva, nem az anyja…Illene összeszedniük magukat, az NCIS farvize már nem védi meg őket.

payskin - 2015. 10. 04. 12:48

Köszi, Zordon, a Masöhn-Mason infót, nem tudtam.

torjack: most olvastam végig a wikideeks-levelet, amit linkeltél, tényleg durva, hogy ennyire nem veszik figyelembe, amit korábban írtak. Szerencsére én ennyire részletesen nem emlékszem, ezért nem zavar, de megértem, hogy az igazi rajongókat ez mélyen bántja. Kíváncsi leszek, lesz-e valami visszhangja ennek a nyílt levélnek (igaza volt az egyik kommentelőnek, tényleg túl hosszú).

Zordon - 2015. 10. 04. 13:37

torjack: mindamellett, hogy tokeletesen egyetertek, nem ezen fog mulni a sorozat sorsa.

Zora - 2015. 10. 04. 16:23

Amikor a Citadelles nő beszélt Deeks-szel kapcsolatban, az engem is nagyon elgondolkodtatott…
Arra is gondoltam, esetleg ő is egy alvó ügynök.

Zordon - 2015. 10. 06. 20:36

Megint en vagyok az elso? :D

Az eheti reszt en olyan atlagnal kicsit jobbra taksalom. Pluszpont, hogy semmi apamizeria nem volt vegre, cserebe valahogy nem tudott lekotni a sztori, pedig ennel sokkal kevesbe tekervenyes ugyeket is kaptunk mar, tahat az alapanyaggal nem is lett volna baj, valamiert megsem fogott meg. Most a nyomozason volt a hangsuly, kicsit kevesebbet kaptunk a karakterek maganeletebol, ami nekem kevesbe jott be, mint az elozo resz, de egyaltalan nem volt rossz. A vacak evadnyitot pedig nagysagrendekkel verte.

Nezettseg legalabb stabil, ha a felig tele pohar szemuvegen at nezem – azert ez meg mindig gyatra.

Morgana - 2015. 10. 07. 12:23

Torjack: Köszönöm a linket a nyílt levélről. Nagyon egyetértek a benne foglaltakkal! Engem kifejezetten dühítenek az ilyen ellentmondások, mert az állandó nézők semmibevevésének értékelem.

Bármelyik sorozatról is legyen szó, szerintem az írók soha nem áldozhatják fel a karaktereket a heti sztori oltárán. A sorozat lényege a karakterek működése a sztorikban és nem random karakterekkel működő sztorik egymásutánja. :-(

Morgana - 2015. 10. 07. 12:41

DenisaW: Deeks-nek az előző társával (a LAPD-nél) viszonya volt és egy korrupt zsaru miatt halt meg. Bocs már nem tudom melyik rész volt, része a karakter fontos: Deeks tudta, hogy a volt társa – a múltjából eredően – nem lehet áruló és ha nincs Callen és Sam (árulónak nincs kegyelem) talán meg is öli a korrupt zsarut. Kíváncsian várom ezek után mit kezdenek a “Citadel-as nő beszólása/jellemzése Deeks”-ről szállal.

payskin - 2015. 10. 11. 09:38

Driving Ms. Diaz, ha-ha-ha. Fordulat után fordulat, csavar után csavar, nem stimmel a DNS, a bérgyilkos nem is bérgyilkos, hanem anyuci, a barát nem is barát, hanem kistesó, aki ráadásul gonosz bácsi törvénytelen gyereke… Meh.

Kérem, a következőt!

payskin - 2015. 10. 11. 09:40

(Kérem a következőt! <– nem kell bele vessző, elgurult a gyógyszerem…)

torjack - 2015. 10. 11. 15:22

Tipikus kommersz rész, nem átlagon felüli, de nem is gyenge. Gyengébben kezd az évad, mint az előző 2 évben, remélhetőleg összekapják magukat.

Zordon - 2015. 10. 13. 20:06

Erdekes volt a 150. jubileum. Filler, szinte az osszes logo szalat felemlegettek valamilyen formaban, de valahogy egyik se ment elorebb.

Ugyanakkor irgalmatlanul jol szorakoztam az egeszen, Kensi es Deeks jelentei a resz elejen onmagukban is elvittek volna az egesz epizodot – vol olyan resz, ahol osszesen nem kaptunk ennyi ertekelheto jelentet, mint itt az elso 5-10 percben.

Szerencsere nem vittek tulzasba a dramazast, a poenok ultek, a romantikus reszek nem csopogtek, talan a Deeks meg a penz tema volt egy kicsit zavaro a vegere, de ennel nagyobb kifogasom soha ne legyen.

Valaki lelotte a mosomedveket? Iden meg nem volt keprejtveny, kivancsi vagoyk ezt mikor hozzak be. Plane, hogy elvileg doboznyitogatas is lesz valamikor. :)

Hogy a szomoru tenyekrol is emlitest tegyek, a nezettseg nem javul… Es minden pozitivuma ellenere azt ereztem ebbol a reszbol, hogy az evad vegere le akarnak zarni mindent, amit csak lehet – nem tartom teljesen alaptalannak ezt az iranyt, meghozza a legnagyobb sajnalatomra.

torjack - 2015. 10. 13. 20:34

Jó volt ez, belső informátor, Angelo se merült feledésbe, folyt.köv., egyebek. Ez már döfi. Jó az, amikor nem a jól meg szokott, percről-percre belőhető sablonokkal operálnak. Jövő héten meg ugye DiNozzo.

A mosómedvéket meg felejtsük el, R.I.P.

A nézettség meg…épp egy új sláger megy, meg aztán vannak a CBS-en gyengébbek is. Meg a New Orleans, amit nagyjából az NCIS tart szinten úgy-ahogy. De a LA-nél simán gyengébb.

Zordon - 2015. 10. 21. 18:34

Biztos csak en vagyok ilyen megszallott, hogy kapasbol kommentalom is az aktualis reszt, de nekem nagyon bejott a heti mokazas.

Reg szorakoztam ilyen jol egy epizodon. Tobbszor hangosan felrohogtem a poenokon – a Godzilla egyszeruen beleegett az agyamba :D

Szegeny Suet pedig annyira kiutotte a tre evadnyito, hogy azota biztos nem jutott hozza, hogy megnezze az epizodokat. :)

A nezettseg is lepett egyet felfele, kivancsi vagyok ez mennyire egyszeri – Dinozzo hozta-e magaval a tobbletet, vagy amugy is felallt a padlorol. A minoseg mindekeppen az utobbi mellett szol, iden az evadnyito kivetelevel hatarozottan jol indult az evad.

torjack - 2015. 10. 21. 20:54

Bizony, ezt most odatették. Persze DiNozzo miatt ez várható is volt. Meg ugye a Tony vs Deeks is adta magát. Viszont a kis ázsiai Knight Rider rajongó is ott volt a szeren :D

Sok mai sitcom megirigyelhetné ezt a részt.

Zordon - 2015. 10. 21. 21:34

Az biztos, hogy szorakoztatobb volt, mint nehany “vigjatek” – sitcomot nem nezek, szoval az nekem nem viszonyitasi alap. :)

Viszont jovo heten nem lesz – nem tudom, hogy ez nezettsegileg jo vagy rossz, nyilvan a supergirl utan rengetegen maradnak majd scorpiont nezni, amibol igy eselytelen, hogy akar csak nehanyan maradjanak es szepitsek a statisztikat, de hianyozni fog a keddi programbol az epizodnezes.

Sot, iden ujra lesz ketreszes tortenet, elvileg november 9 es 16, “The Long Goodbye”, ami IA ugyes lesz. Bar igazabol hiszem, ha latom. Kivancsi vagyok, abbol mit hoznak ki.

torjack - 2015. 10. 22. 21:29

Én el tudom képzelni, hogy az egész IA ügy, nem is annyira Deeks-ről, hanem az anyjáról fog szólni…Múltkor láttam a Viasaton azt a részt, amikor Bozontot lelövik és a rész végén a legközelebbi hozzátartozónak Hetty lett beírva…eddig következetlenségnek tűnt, de ha a mama benne van/volt valamiben, akkor értelmet nyerhet, miért volt ennyire rejtegetve. A fene se tudja.

Rubber Duck - 2015. 10. 23. 02:10

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Az első perctől az utolsóig remek volt:-)))

Zora - 2015. 10. 24. 19:00

7×05

Ilyen egy unalmas részt! Mint a ’70-es évek zs-kategóriás kungfu filmjei…
Nell és Eric szövegéből semmit sem értettem, de így voltam G és Hanna poénjaival is. Tony hozta a szokásos önmagát, de még ő volt a legjobb.
A fogoly? Tényleg ilyen ugribugri nyavalygós egy nemzetközi fegyverkereskedő?
A legjobb a fogolycsere volt, de semmi más!

Zordon - 2015. 10. 24. 19:05

Erdekes, hogy mennyire szelsoseges ennek az epizodnak a megitelese. Akarkinek a sorait olvasom, az vagy nagyon jonak talalta, vagy pocseknak.

Teny, hogy kilogott a sorbol, ugy latszik nem mindenkinek jott be ez, meg a humor sem. Bar a humorerzek eleg szubjektiv dolog, szoval nehez mindenkinek a kedvere tenni.

Szerintem az ilyen mokazas sokkal jobban all a szineszeknek es a karaktereknek is, mint a dramazas. Utobbi nalam szinte mindig eroltetett benyomast kelt.

torjack - 2015. 10. 25. 13:08

Mondjuk a humorérzékhez annyit, hogy a sorozat évek óta ilyen poénokkal operál, akinek nem jön be, az nem tudom miért nézi…mert a lenyűgöző ügyek miatt ugye biztos nem.

winnie - 2015. 10. 25. 13:17

torjack: elhiheted, hogy a többség egy krimi a krimi miatt néz, nem kellenek ahhoz húde ügyek. de a humort azért nem lehet egy bizonyos fix jelzővel leírni. míg a sztori a közös meló, addig a humor az az adott rész írójáé. szóval simán lehet, hogy egy írónak a stílusa valakinek annak ellenére nem jön be, hogy szereti a sorozatot és a humor általános stílusát.

Sue - 2015. 10. 29. 18:02

Hmmmm. Most azon gondolkodom, mi olyat írtam tegnap este, amit elnyelhetett a spam-szűrő vagy elfelejtettem benyomni a küldést???? :) És mivel erősen bizonytalan vagyok, ezért teszek még egy kísérletet.

Tehát: ájvé, micsoda pörgés megy itten! Le voltam maradva, de végre sikerült legalább ebből felhoznom magam. És szerintem szépen fokozatosan javuló tendencia van az évadnyitás óta, aminek határozottan örülök. A 7×05 határozottan bejött, Tony hozta a formát, de abszolút megértem azokat is, akiknek ez most nagyon nem tetszett.

Cserébe Zordon, én jelenleg egyáltalán nem hiányolom innen a mosómacikat, csak a mosógépemből a mosáshatékonyságot növelendő. ;)
Az meg külön jó pont, hogy szépen megkaptam a megerősítést, hogy a Deeks múltjával eddig kapott infók így egyrészt ellentmondanak egymásnak, másrészt meg hogy ez nem csak engem zavar. :)
Hirtelenjében ennyi.

Zordon - 2015. 10. 29. 18:09

A mosomedvek nekem se feltetlenul hianyoznak, csak feltunt a hianyuk :)

Biztos arra jart valami szedult fogorvos, es oroszlannak nezte oket :D

Rengeteg az ellentmondas a sztoriban – Talia az 5. evad kozepen kerult kepbe, es mar homlokegyenest mas tortenete van. Azert ez nem egy nagy idotav. Sot, a 6×01 es a 7×02 kozott a Talia-Kensi viszony fordult latvanyosan az ellenkezojere. Bizonyos szempontbol engem is zavar, de hat ez van, ha sok eltero ember irja a sztorit, es senki nem veszi a faradsagot, hogy osszenezze a torteneteket.

Mar jo ideje csak a szorakoztatasfaktort keresem a sorozatban, es ha a folytonossagot neha bealdozzak, de kozben jol szorakozok, egye kutya. Azert rendszer ne legyen belole :)

Sue - 2015. 10. 29. 22:00

ó, Taliat már meg sem említettem, ott én is csak pillogtam, hogy most mi van?????

Azt én értem, hogy sokan írják, de attól még olyan orbitális ellentmondásokat nem kéne belerakni, mint amiket eleddig pár rész alatt sikerült megtenni. Nem kellene hozzá túl sok minden szerintem – meg nyilván a maximalizmusom beszél belőlem, ami rosszul viseli, hogy az írók hanyagok a karakterek történeteit illetően. Nálam legalábbis ezek a hibák abszolút hanyagságnak minősülnek.

A szórakoztató faktor alap, anélkül már nem nézném :P

torjack - 2015. 10. 30. 19:44

A sok írónak még elnézném, de ugye ott van Brennan is, elég szép pénzt kaphat, kaphatnak azért, hogy odafigyeljenek rendesen a munkájukra. Mosómacikhoz és társaikhoz van eszük, a folytonosság meg ahogy esik, úgy puffan. Szerencsére humorfaktorban még mindig ott vannak a szeren, de ez még nem mentség a trehány munkára.

Zordon - 2015. 11. 04. 17:17

Na, hogy folytatodjon a sorminta :D

Kellemesen szorakoztato resz volt. Valoszinuleg nem lesz nalam top10-es, de remekul szorakoztam rajta.

Volt humor, Kensi es Deeks volt vicces, volt kicsit komoly, megint az IA ugyet pedzegettek egy picit az utalasokkal), Sam es Granger picit moralizaltak, de mindenben eltalaltak a megfelelo merteket es nem volt nyuszites meg “humicsodadrama”.

9/10.

Jovo heti resz promoja is igeretesnek nez ki, bizok benne, hogy tartjak ezt a szintet. Sot. anezettseg is maradt 1,3 – tre, de legalabb ugyanannyi, mint a mult heten.

Zordon - 2015. 11. 12. 20:42

Ugy latszik, egyedul maradtam a kommentelessel… :)

Kezeket fel, van itt meg valaki?

Csak en erzem ugy, hogy az idei evadban teljesen normalisan mutatjak be Kenis es Deeks kapcsolatat? Mintha tenyleg ket felnott ember lenne. Wow. Erre azert nem szamitottam.

A reszrol igazabol annyit tudnek mondani, hogy a szektasok igencsak realistak voltak, DR meg mindig k. jo no, es ugy nagy altalanossagban az egesz tetszett. Es mar nem is tudom, ki es hol jegyezte meg, hogy ebben a reszben nem halt meg senki – ilyet se surun latunk.

A vegen a csonakhazas jelenet mindent vitt, foleg Hetty beszolasaval :D

Zora - 2015. 11. 13. 16:58

7×07

Ez a szektás rész nagyon béna volt… Persze, volt egy kis feszültség, mikor Deeks fülese tönkrement, de az a szexorgia szerintem túlzás volt. Az volt a csúcs, és jót röhögtem, mikor az fbi le akarta tartóztatni Callenéket, aztán még Nell is azt mondta, ő fenyegette meg Hanna-t… :-))))))) Ez szuper volt.
De nem értettem ezt a pendrive-dolgot sem.
Meg, 1 nap alatt – bocsánat, 12 óra alatt lezavarták a bűnügyet, beépülést, megoldást? Bárki, aki odasétál a szektához, befogadják kétség nélkül?
Csak ettől húztam a számat.

Morgana - 2015. 11. 14. 19:20

7×7
Nekem tetszett, jól szórakoztam.

Zordon:
“Csak en erzem ugy, hogy az idei evadban teljesen normalisan mutatjak be Kenis es Deeks kapcsolatat? Mintha tenyleg ket felnott ember lenne. Wow. Erre azert nem szamitottam.”
Nem vagy egyedül! :D
“A vegen a csonakhazas jelenet mindent vitt, foleg Hetty beszolasaval :D”
Hetty beszólásain mindíg nevetek, minden epizóban várom a kis ninja megjelenését.

Zora:
“De nem értettem ezt a pendrive-dolgot sem.
Meg, 1 nap alatt – bocsánat, 12 óra alatt lezavarták a bűnügyet, beépülést, megoldást? Bárki, aki odasétál a szektához, befogadják kétség nélkül?
Csak ettől húztam a számat.”
Pendrive-ra tették a tagoktól kinyert infókat és eladták a kínaiknak, jó sok pénzért. Nem csak odasétáltak, hanem profi beépülő ügynökként úgy állították be, hogy nagyon is piacképes infóik vannak. Miután Deeks fülese elázott, Kensié nem reagált gyorsanan kellett lépni.

payskin - 2015. 11. 14. 22:28

Zora, a hét évad alatt az ügyek 99%-át lezavarták egy nap alatt, nem vetted még észre? Ez a minta: reggel bejönnek dolgozni (kis vicces jelenet), aztán lesz ügy, azt megoldják a munkaóráikban, aztán elmennek haza vagy valaki fizeti a kört a helyi krimóban. :)

Viszont a vége…

– I threatend Agent Hanna with physical bodily harm if he didn’t lie to you.
– You threatened him?
– Told him I’d jack him up if he didn’t do it.
Scared the hell out of me.

Sírtam.

torjack - 2015. 11. 17. 15:18

Eddig is sejtettük, hogy az IA sztorinak nagyobb lesz a füstje, mint a lángja, de a részcserével be is bizonyosodott. A rész amúgy jó volt, Taliával nem tudnak hibázni. Pláne ha bikiniben tolják a csajok :D

Plusz úgy tűnik, Joelle szép csendben megy a levesbe :D

Zordon - 2015. 11. 17. 17:01

A promo alapjan a resz legvegen lett volna Deeks letartoztatva, szoval ha mindket reszt elcsusztatjak, a folymaaotssag nem serul, de ez igy viszont mar nem 2 reszes ugy lesz. Kar, pedig abbol azert lehetett volna sok minden jot kihozni.

Csajok bikiniben nem csak nyalcsorgatos jol neztek ki, de jol is tudnak egyutt dolgozni, akkor most megint baratok lesznek? (Hello 6×01?)

Talia johet surun.

Callen szerelmi elete veszettul hidegen hagy, de ugy tunik, tenyleg kukazzak a baratnot. Nem mintha amugy sok vizet zavart volna.

Cserebe Deeks most megint idiotanak lett beallitva, es a poenok neha inkabb idegesitoek voltak, mint viccesek…

Zora - 2015. 11. 20. 21:47

Azért tényleg jó kérdés, ha valaki nem akarja, hogy megmentsék, erőltethetjük-e a megmentését? Sajnos nagyon halványan emlékszem csak a 3,5 évvel ezelőtti részekre, de a következő meg arról fog szólni, hogy Sam utánamegy Szudánba, és csakazértis megmenti?
Pffff… :-(((

torjack - 2015. 11. 21. 09:43

Eléggé sablonos lenne ismét megmenteni…tippre Jadát kinyírja a bratyó, aztán majd később konfrontálódik a csapattal…lesz itt még egy végső Sam vs. Khaled meccs.

Zordon - 2015. 11. 21. 09:49

Mert a sablonok aztan annyira szokatlanok ebben a sorozatban… :D

Ezt az egesz Jada temat dobhatnak, akar igy, ahogy most van. Mar az elso nekifutas sem tartozott a kedvenceim koze, most meg szimplan csak hozott egy fillert, ami mondjuk, hogy atlagos volt. Kicsit jobbra pontoztam az atlagnal a bikinis barnak miatt, de ez mar csak az en hulyesegem :D

Zordon - 2015. 11. 25. 20:04

No, kaptunk egy jo kis atlagos reszt, nemi humorral. Az tuolso jelenet valoszinuleg nagyobbat utott volna, ha nem lovik el mar hetekkel ezelott a promoban.

Ugyanakkor csokoltatom a jelmeztervezot, aki Daniela Ruahra raadta ezt a rozsaszin borzadalyt. Brr. Oltari mellenyulas.
BTW, vajon hova rejtette el a fegyvert? Nem vagoyk benne biztos, hogy akarom tudni a valaszt :D

Zordon - 2015. 12. 08. 11:21

Ugy latszik, mar csak en nezem a sorozatot. :)

De legalabb megvolt az elso (es valoszinuleg az utolso is) igazi meglepetes iden. Szemely szerint erre egyaltalan nem szamitottam. Vajon lesz meg folytatasa?

torjack - 2015. 12. 08. 16:15

Folytatása talán még lesz majd…kellene is, mert a végén lecsukott zsernyákra sok mindent rá lehet verni, de a rendőrgyilkosságban ugye ártatlan. Érdekes húzás amúgy, mert ha végül kiderül az IA számára, hogy Deeks tette, akkor a karrierjének (meg a szabadságának) annyi, ha nem, akkor meg megúszott egy gyilkosságot. Bár ez már ugye Gibbs ügynöknél sem jelentett gondot…

Sue - 2015. 12. 09. 14:42

Zordon, nyugi: nem csak te nézed, de nekem mostanság exponenciálisan csökkent a kapacitásom a naprakészségben :)
Egyébként meg pontosan ugyanazt a vonalat játszottam végig fejben, mint torjack, csak ezt megfejelném még azzal, hogy Gibbs esetében ugyebár nem hazája földjén történt az eset, ha emlékeim nem csalnak, ráadásul egy tulajdonképpeni rosszfiú volt az áldozat.
Itt meg: a saját városában, egy rendőr, még ha az illető olyan is volt, amilyen – tehát ez utóbbi sokkal szigorúbb megítélés alá esne valószínűleg…

torjack - 2015. 12. 09. 17:54

Nagyobb gondom az egész húzással, hogy gyakorlatilag azért hozták a karaktert ilyen helyzetbe, hogy generáljanak egy párkapcsolati, munkahelyi konfliktust a sztoriból, hogy aztán majd elmaszatolják az egészet…

Zordon - 2015. 12. 09. 18:03

Deeks anyja is csak kb azert van, hogy beszelhessen arrol, miert lotte le az apjat…

torjack - 2015. 12. 09. 19:40

Én meg még naivan azt hittem, hogy Mrs. Deeks szerves része lesz az IA sztorinak…túl sokat vártam az íróktól. :D

Apropó Mrs. Deeks, kicsoda Mr. Deeks? Mert úgy rémlik, a lepuffantott fater neve nem Deeks volt…Nyilván a mama férjhez mehetett újra, de akkor Bozont a mostohapapi nevét viseli? Kérdés kérdés hátán, amire aligha lesz értelmes válasz az íróktól.

szotyi - 2015. 12. 11. 21:52

elég gyenge rész volt ez a 10. mrs. deeks-től pedig majdnem a falnak menetem.

Zordon - 2015. 12. 15. 20:33

No, megint kellemes karacsonyi hangulat, bar iden kevesbe volt hangulatos, mint tavaly.

Naszoval, Joellet ejtettek, de minek kidobni egy teljesen hasznalhato baratnot, meg egy hetig hasznaljuk, aztan utana mehet a kukaba. :D Vegulis, ez is egy megoldas.

Szoval, Deeks vallott Kensinek, csak nekem van olyan erzesem, hogy ezzel az egesz IA ugy le van tudva?

torjack - 2015. 12. 17. 12:33

Az IA sztori nekem is úgy tűnik, hogy kifújt, egy szép nagy lufi volt, ami aztán kipukkant. A két kocka karácsonyi ugribugrija meg inkább volt nevetséges, mint vicces. Szerencsére Sam-Callen és Kensi-Deeks fronton mindig van pár jó poén, amitől nézhetőek a részek.

torjack - 2016. 01. 03. 10:27

“Februárban ki fog derülni az NCIS: Los Angeles-ben a “Nagy Callen-rejtély” megoldása – hogy ki is Chris O’Donnell karaktere valójában.”

Hírblokkból áthozva. Ideje már elvarrni ezt a szálat.

Zordon - 2016. 01. 03. 10:53

Mar reg meg kellett volna tenni, de jobb keson, mint soha.

Zordon - 2016. 01. 16. 10:30

Hmm, az evkezdes eleg jo volt, bar nem tokeletes, de legalabb megint megkaptuk a szokaoss januar eleji nezettsegi csucsot.

A hetfoi resz viszont eleg szorakoztatonak igerkezik. Lehet, hogy vegre rajonnak, hogy a humor sokkla jobban mukodik, mint az eroltetett dramazas, es elindulnak ebbe az iranyba? :)

Zordon - 2016. 01. 19. 20:30

Na, jo kis kozepes resz, de legalabb rohogtem parszor.

Megint jon a tavaszi lejtmenet?

torjack - 2016. 01. 26. 13:57

Ez már jobban sikerült mint a múltkori, ha jól látom a következő két rész meg dupla epizód lesz Arkady barátunkkal. Ha jól sejtem a Callen-saga végére is pont kerül. Márciustól meg jöhet a szöszmöszölés…

Zordon - 2016. 01. 26. 18:10

Feltem ettol a resztol, de jol megoldottak. Nem volt hibatlan, de kivaloan szorakoztam. Sikerult elkerulni a kinos es/vagy csopogos jeleneteket, meg a sztori is a jobbak kozul erkezett.

Remelem a folytatas tartja ezt a szinvonalat.

payskin - 2016. 01. 27. 04:00

Hm, érdekes. Szerintem a 7×14 minden idők (egyik) legszarabbul megírt és rendezett epizódja volt. A párbeszédek gyalázatosak voltak, a jelenetek egymás után teljesen véletlenszerűen összevágva, épkézláb történetről sem annyira beszélhetünk. Emberek ki-be mászkáltak a jelenetekből — tisztára olyan volt, mintha nem “egyben” vették volna fel valamiért, vagy utólag forgattak volna hozzá még jeleneteket (mintha kidobták/újraírták volna a fél epizódot), és a vágószobában állt volna össze. Pl. a “Kensi és Deeks a tetőn” borzasztó gáz greenbox jelenet, iszonyú rossz ütemű vágásokkal és kameramozgással. Mi a franc oka lehet valami ilyennek? De egy csomó más jelenetben is rettenetesek a vágóképek, mesterkéltek, rosszul fényképezettek, nem illenek a jelenetbe, mintha különböző időben forgatták volna őket.

A történet is egy katyvasz, kezdve a nyitójelenetben már túlhangsúlyozott Hettyvel, aki aztán hű, de titokzatos, miközben a “previously on”-ból pontosan tudjuk, hogy ki lesz az “ügynök”. Ez is annyira gáz módon volt megcsinálva, hogy komolyan felmerült bennem, hogy nem volt vágókép a színészről, amit használni tudtak volna, ezért csinálták meg így?

A bunyó a szerelőműhelyben — indokolatlan, rosszul fényképezett, nem látni belőle semmit. A jelenet bent a központban, amikor mindenki kivesz csipesszel valamit a szemétből és mond egy-egy mondatot róla, hogy utána Nell egy fánkpapírból azonosítsa a helyszínt? Ez milyen dedós dramaturgia volt már?! A “recepciós”, aki sem lelépni nem tud annyi idő alatt, míg Callen és Sam elmegy a legmesszebb levő szobába, sem hátba lőni őket, ha már… A végén a lőni habozó nagyon gonosztevőkön már csak pislogtam, hogy mit is nézek?

Mintha ráengedtek volna a sorozatra egy amatőr iskolás videós csapatot, hogy írjanak és forgassanak egy részt. Mi a franc volt ez?! :O

Morning Glory - 2016. 01. 29. 10:35

Szerintem nagyon jó volt eddig a 7 évad. Teljesen mást vártam egyébként. De nagyon nagyon a régi ügyeket hozzák vissza és zárják le..
Van olyan érzésem hogy nem lesz már 8. évad.
Továbbiakban nagyon jó végre ahogyan ábrázolják Kensi és Deeks kapcsolatát. Elég sokáig húzták már én úgy gondolom, de azért megérte végig nézni.
Most már csak Callen-nel kezdeni valamit.
Sam pedig szerintem már túlontúl rendes alaknak van beállítva, mintha egy szent lenne. De ez persze lehet hogy csak egyéni véleményem nekem túl sima unalmas karakter.
Egyébként szerintem a legjobb alakítás Deeks és Hetty karaktere. Ezek nélkül unalmas lenne.
De ott van Eric és Nell… Velük is kezdeni kéne már valamit, bár Eric béna formáját elég mulatságosan mutatják be szerintem. Ezek persze sem pozitívum és sem negatívumot nem jelent. Kensi karaktere pedig most kezd jobban tetszeni, bár a Deeks és Kensi párost verhetetlen jól alakítják mindketten.

Sue - 2016. 02. 06. 23:58

Vegyes érzéseim voltak a legutóbbi részt nézve. Egyik oldalról jól szórakoztam, a “szokásos” idiotizmusok megvoltak, nem cseppfolyósodott a monitorom a Kensi&Deeks párostól. De közben meg valami hiányérzet végig jelen volt, mire megfejtettem: dra aturgiailag nem volt igazán egyben. Guilty pleasure-nek viszont változatlanul beillik nálam :)

Zordon - 2016. 02. 07. 07:24

Kivancsi leszek, a holnapi duplareszt hogy oldjak meg. Callen faterja sztori szagot erzek, ami eleve csokkenti a varakozasfaktort, de meglatjuk, meg a vegen sikerul valami epkezlab tortenetet kerekiteni belole.

torjack - 2016. 02. 08. 13:10

Ha pozitívan állok hozzá, azt mondom, hogy nem nyújtják tovább a rétestésztát és végre pontot tesznek Callen eredetsztorijának a végére. Lassan ideje.

Zordon - 2016. 02. 08. 17:18

En is ebben remenykedek.

MAr 3 evvel ezelott el kellett volna ezt a szalat varrni, de inkabb most, mint kesobb.

Sue - 2016. 02. 13. 23:55

torjack, Zordon: leesik a fejem a hevesen egyetértő bólogatástól. :)

Zordon - 2016. 02. 14. 08:34

Ne tessek fejetlenkedni, inkabb surun kommentelni :D

Amy - 2016. 02. 19. 19:05

Egy cbs interju folyaman azt nyilatkozta Shane Brennan hogy a 8. Evad Deeks es Kensi kozpontu lesz. Ennek folyaman volt egy talan viccesnek szant megjegyzese Eric Christian Olsennek hogy mar egy evet nem kell kibirnunk veled. Persze nevetes lett belole de remelem nem komolyan gondoltak gondolta. Mert akkor lesz ultra gaz a sorozat. Kensi es Deeks karaktere a legjobb benne. Callen and Sam meg unalmas eroltetett poenokkal. Szemely szerint az 1 evadot alig birtam nezni amikor Deeks karaktere megjelent onnantol fogva lett jo a sorozat.

torjack - 2016. 02. 23. 16:05

…és csak nyújtják még egy kicsit azt a rétestésztát…bár legalább akkor a neve hősünknek már kiderült. Újabb 7 év múlva meg talán az is kiderül, hogy a papa neve akkor most Reznikov, Chernoff, Nikolaev, vagy Garrison? :D

Amúgy tiszta mázli, hogy a CIA-s tag kapcsolattartója pont Callen faterja volt. Meg az is, hogy Callennek leesik a tantusz annak ellenére, hogy halottnak hitte az öreget.

Zordon - 2016. 02. 23. 17:17

hat a resz jo esetben gyenge kozepes, ez a szappanoperanyujtas meg mar kimondottan idegesito. A szezon melypontja eddig ez a resz. Parszor beletekertem, pedig nagyon nem szokasom.

Eric inkabb volt idegesito, mint vicces, bar a COD-s beszolasan jot rohogtem, viszont nagyjabol ennyiben ki is merult az ertekelheto szerepe.

torjack - 2016. 02. 23. 21:13

Én anno azt hittem, hogy a nagy rejtély megoldása nagyobb durranás lesz, egy rész (vagy akár egy duplarész) ami tényleg Callenről meg a sztorijáról fog szólni. Erre az utolsó 5 percben elböfögik a poént. Illetve egy kis részét ugye…

Amy - 2016. 02. 24. 07:44

Nagyobb durranast vartam ettol a resztol. Kovetkezben meg irany Afrika. Samrol lesz tortenet mar ideje befejezni a Jeda fele storyt is bar azt csak 3 evad ota huzzak.
azta meg meg majd a fene tudja kirol mit vesznek elo meg deeks halott apja is feltamadhat ☺

Rachel - 2016. 02. 24. 21:39

Hat ez nagyon gyenge resz volt.
Amennyire vartam annyira csalodas volt. Remelem a 7. evad ujra adja a szinvonalat de nem a 7×16 minosegben.
17. reszt nagyon varom talan jobb lesz.
De jobb lenne ha nem a Callen & Sam kozpontuak lennenek mar ez unalmas. Deeks a legjobb karakter benne.

Zora - 2016. 02. 25. 21:28

7×15-16

Az első rész unalmas volt – kivéve a partira való bejutást.
A második már jobb volt, csak eléggé vontatott. Kirkin- vagy ki, aki ráhajtott Deeks-re, szerintem azt a pasit kiherélték. Ő korábban nem valami nagy maffiafőnököt játszott? Mert most nevetségesen nyavalygott.

Úgy összességében 6 pont a 10-ből.
Ja, és szóval Grisa. Nem rossz!

Én különben azt vártam, Anna vagy Arkady meghal. Úgy realisztikusabb lett volna.

torjack - 2016. 03. 01. 12:46

Na, a 7×17 mindjárt jobb volt, gyanítom Khaledre meg a téglára lesz kihegyezve az évadzáró.

Zordon - 2016. 03. 01. 18:03

A humor most kicsit elmaradt, de csatlakozom az elottem szolohoz, jo resz volt.

Altalaban nem jon be a dramazas, de most jol megoldottak. A vegen a “fordulat” erosen megjosolhato volt, de hat nem lehet minden tokeletes.

Rachel - 2016. 03. 03. 20:54

Osszessegeben jo resz volt. Bar szemely szerint mast vartam volna. Sajnos nem deruot ki a tegla de sztem is az evadzaro epizodig elhuzzak. Azert mondjuk en nagyob is elvakultan Deeks & Kensi rajongo vagyok. Tobbet szerepelhetnenek. Az utobbi 3 reszben szinte alug jatszottak. Pedig az o ket karakteruk miatt nezem 7 eve mar a sorozatot.
Persze ez Samrol szolt lenyegeben. A megszokott poenok azert hianyoznak ill a Deeks and Kensi kapcsolatanak gyakoribb bemutatasa.

Zora - 2016. 03. 04. 11:05

7×17

Egész jó rész volt.
De egy kicsit unalmas, hogy évente felbukkan egy tégla.

Contra - 2016. 03. 04. 19:53

Ez a resz nagyon jo volt.
Bar csatlakozom az elottem szolohoz h Deeks es Kensi miatt erdemes nezni a sorozatot nagyon remek karakterek es pont a ket szinesz is remekul alakitja. Nagy szorkulojuk vagyok en is. Nelkuluk unalmas lenne a sorozat szerintem. Deeks es Kensi forever love.

Sue - 2016. 03. 06. 23:19

Zordon kolléga: csak azért nem kommentelek gyakrabban, mert krónikus időhiányom és gyakori lemaradásaim komolyan akadályoznak. Hidd el, ha ezek nem lennének, sokkal több mosómedve röpködne errefelé manapság. ;)
De nem adom fel.

A Callen-fókuszú dupla egyetlen hatalmas előnye kb a szememben Anna visszatérése volt, nekem egyre szimpibb a csajszi. Egyébként meg a kiszámíthatóság a köbönt láthattuk, aminek még a szórakoztató faktora is eléggé alacsonyan állt. Az utolsó 5 percre adott reakciómért meg utólag is elnézést kell kérnem a szomszédaimtól, mert rám nem jellemző hevességű és hangerejű káromkodással reagáltam rá, olyan mértékben volt gáz.
Aztán erre jött a 7×17, ahol ismét kilométerekre előre lehetett látni a dolgokat, de legalább sokkal szórakoztatóbb volt. By the way, hogy csinálják, hogy sokszor ennyire kiszámítható, mégis élvezem? (Nyilván mert ellensúlyozza az életem kiszámíthatatlanságát, de ezen túl?)

Viszont: szeretem a rétest, de tényleg, káposztás és túrós forever. De attól az a rétes, amit egyes szálak kapcsán az arcunkba tolnak (Callen eredetsztorija, meg most a téglásdi is), olykor nekem már nemfinom… Kedves Shane Brennan és csapata, tessék megtanulni rendes rétest gyártani, aminek van eleje meg vége, és még finom is! :) (Komolyan segítek ehhez a megfelelő “tanárt” meglelni is, de légyszi-légyszi-légysziiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!)

Rachel - 2016. 03. 08. 21:11

7×18 promo már a Yotube-on megtalalálható. Szerintem jobb rész lesz mint a többi
Utolsó 3 episode.

Zordon - 2016. 03. 08. 21:54

Legalabbis ugy tunik, hogy legalabb a humor visszater.
Bar az afrikas resz, minden hibaja ellenere kimondottan jol sikerult.

Remeljuk, ez a matrjoska megingas csak arra a ket reszre korlatozodott…

Rachel - 2016. 03. 09. 09:50

Azt én is remélem hogy a megszokott poénok visszatérnek plane Deeks & Kensi minőségben.

Rachel - 2016. 03. 21. 17:22

Jobb részeket vártam volna. Sajnos sztem kezd ellaposodni a 7. Évad. Bár végre volt Deeks és Ķensi féle poen. 7x19ben ismét várható talán. Jó lenne ha ezt a tégla ügyet végre lezárnák mert már a 6. évad óta csak húzzák ….

Amyl - 2016. 03. 23. 20:13

7×19

Na végre ez aztán tényleg nagyon jó rész volt
Már nagyon ráfért a 7 évadra az utóbbi pár rész elég gyengécske volt.

Zora - 2016. 03. 24. 15:40

7×19

Nem szeretem ebben a sorozatban az érzelgős jeleneteket, de most, talán a brüsszeli események hatására, nagyon megkönnyeztem az egész részt…

Tényleg jó volt!

Rachel - 2016. 03. 24. 20:53

7×19

Nagyon jó rész volt ez!
És igen pont így a brüssszeli esemenyek miatt is részben nagy hatással volt.
Ill.
És végre Deeks & Ķensi karaktere is előnybe került az utóbbi nehany résszel szemben. Ideje volt már. Ez a G vonal unalmas már …

Sue - 2016. 03. 24. 22:22

Keresgéltem a szót,ami legjobban kifejezi, milyen érzés volt ezt a részt (7×19) nézni, aztán rájöttem: mellbevágó. A sztori alapból jó volt, de olyan aktualitással bírt, amire nem hinném, hogy számítottak Brennanék… Több ponton is ráadásul…
Egyébként meg nem ez az első eset, amikor az aktuális epizód érdekes párhuzamot mutat az aktuális nagyvilágbeli eseményekkel, de eddig max érdekes volt, ahogyan jól beépítik ezeket a dolgokat.

Kensi & Deeks kifejezetten aranyosak voltak. :)

Zordon - 2016. 03. 25. 08:29

Megkockaztatom, az evad legjobb reszeinek egyike volt. Meg ugy is, hogy a kiskolykok nekem nem igazan jottek be ezzel a vallasi maszlaggal.

Ezen a Kensi-Deeks gyerek meg lanykeres dolgon meg csak pislogtam, mint hal a szatyorban. Mivan? Komolyan? Evekig semmit nem kezdenek veluk, most masfel ev utan mar idaig jutottunk? WTF? Nem ellenzem, sot, orulok, hogy vegre kezdenek veluk valamit, de a nagy semmi utan most mintha kicsit rohanosra vettek volna a figurat.

Granger beszolasan hangosan felrohogtem (Answer that and your fired).

Aprilisban egy ismetles lesz, azon kivul uj reszek, cserebe majus 2-an evadzaro. Mar megint tul hamar van majus.

Zordon - 2016. 03. 25. 18:57
torjack - 2016. 03. 26. 11:39

Valóban remekül sikerült a 7×19, a 8.évadnak meg örülünk :)

Remélem a stáb is marad változatlan.

Rachel - 2016. 03. 28. 10:33

Nagyon jó hogy lesz 8 évad. És tényleg remélem hogy a stáb nem változik!

Zordon - 2016. 03. 29. 20:24

Ugy latszik ez a Matrjoska megingas cask arra a ket reszre korlatozodott, a 7×20 is kimondottan jol sikerult.

Csak tartson ki a lendulet meg az utolso par reszre meg jovore is.

Sue - 2016. 03. 29. 21:27

Zordon, leírtad, amit gondoltam – hmmmm, ez hogy lehet????? ;)

Zordon - 2016. 03. 29. 21:32

Biztos valami telepatas kapcsolat van koztunk :D

Zora - 2016. 03. 31. 15:58

7×20

Jó volt tényleg ez is.

Amy - 2016. 04. 03. 09:42

7×20
Nagyon jó volt ez a része is. A 7×21 pedig a bemutató és a leírás alapján a legjobb lesz…
Nate mint áruló visszatér és fogságba ejti Callen-t, megkínozza információkért…
Bár így a részeket leírva hamarosan vége a 7. évadnak… Amit rettenetesen sajnálok…
Messze van még szeptember, amikor a 8. évad kezdődik…

Sue - 2016. 04. 03. 21:10

Kedves Zordon, ezzel a telepatással eszembe juttattál valamit, de nem akarom szétoffolni a junkiet. :D

Ugyanakkor döbbenten számoltam, hogy már alig pár rész, és ennek az évadnak is mindjárt vége – hova rohan az idő??? Most megint elkezdtem izgulni, hogy jó kis zárást kapjunk…

Zordon - 2016. 04. 03. 21:32

Csak nyugodtan. Mondanam, hogy kuldj pm-et, de itt olyan nincs sajna :(

Kivancsiva tettel.

Maradt ugyibator 4 reszunk. Ha lehet hinni annak, mait mondanak, a zaroreszben cliff lesz es Sam kozpontu lesz. Biztos megint eloszedik a megszallott afrikai hadvezirt.
Nem repesek az oromtol, de elore nem akarom leirni sem.

Ellenben a 7. evad kisebb-nagyobb ingadozassal, de szerintem kimondottan jol sikerult.

torjack - 2016. 04. 12. 21:28

Nem volt rossz a 7×21, bár eléggé kiszámíthatóra sikerült. Ha bátrak lettek volna Nate barátunkkal…ugye él még elvileg az árulós vonal. Na mindegy.

Zordon - 2016. 04. 13. 18:26

Annyira sulykoltak, hogy Nate rosszfiu lesz, hogy igencsak meglepett volna, ha tenyleg az a vegkimenetele.

Egyebkent valoban eleg jol sikerult, kellemesen szorakoztam. Egy pillanatra meg a resz kozepe fele majdnem el is hittem, hogy rosszfiu lesz, es mintha valami jogosulatlanul megszerzett infot is emlegettek volna, szoval akar lehet teglaszalra is kombinalni – mondjuk elegge hidegen hagy, de hatha kell az izgalom valakinek :)

Kensi es Deeks most sirvarohogos volt a resz vegen.

Szula 25 - 2016. 04. 17. 07:55

Ez az árulós dolog csak akkor ütne nagyot ha esetleg Eric vagy Nell lenne az, mert ha megint előrángatnak egy senkit a kalapból az elég gyenge húzás lesz az íróktól.

Zordon - 2016. 04. 17. 19:08

marpedig az lesz, 99%.

Jon egy masik John Brown, vagymiarak volt a neve, akit meg soha nem lattunk a hatterben se, oszt’ jo’van.

Neha kicsit megeroltethetnek magukat azert, mert ha tul sokszor sutik el ugyanazt a sablont, unalmas lesz.

torjack - 2016. 04. 18. 16:45

Nate-ből lehetett volna csinálni, ismerős arc, egykori csapattag, ugyanakkor a jelenlegi gárdát meg nem kell megbontani. De úgyse vállalják be.

Zordon - 2016. 04. 19. 13:10

Na lehet tippelgetni, hogy lesz-e densi bebi, DR ugyanis gyereket var.

torjack - 2016. 04. 20. 14:49

Afganisztánba csaknem küldik el megint…

Zordon - 2016. 04. 20. 18:50

Akkor valakit nagyon megrugok…

Nekem bejott az 5. evad, de nehogymar meg egyszer elsussek ugyanazt…

igy fotokrol olyan 4-5 honap kornyekere tippelem (majd valaki kijavit, ha felrebeszelek), szoval lehet, hogy igazabol nem is nagyon kell kihagynia reszeket, legfeljebb az elso par reszben kevesebbszer szerepel jovore.

torjack - 2016. 04. 20. 23:21

Valamikor ősszel szül. Esetleg megint előredolgoznak vele, aztán akkor nem lesz feltűnő. Bár akár bele is írhatják a sztoriba, voltak már erre irányuló utalások.

Amúgy dupla bébi-bumm lesz, ECO is kétszeres apuka lesz rövidesen.

Szula 25 - 2016. 04. 22. 08:19

Szerintem is beleírják ha már az esküvőről egyre többet beszélnek és ugye a gyerek téma is felmerült köztük. Kiírni sem kell mert pl. nem megy terepre Dickssel hanem bentről segít a többieknek és esetleg Nell fog kicsit többet akciózni kint. :)

Sue - 2016. 04. 24. 15:30

Lottóznom kéne… Valahol hátul, a kisagyam magasságában már amikor ezen egész esküvős-gyerekes beszélgetések elkezdődtek Deeks és Kensi közt, felbukkant a gondolat, hogy nnna, DR biztos megint babát vár. Erre tessék, itt olvasom, hogy igazam volt.
Nekem most úgy tűnik, van rá esély, hogy beleírják, akár még jót is tehet a sztorinak. Másban nem merek most találgatni a hátralevő 2 rész előtt. :)

Zordon - 2016. 04. 24. 15:55

Nekem is gyanus lett, mikor igy hirtelen nagyon felbukkant a tema, meg talan irtam is kommentben, bar mar a fene se emlekszik ra.

Viszont rettento jol rejtegettek, a mult heti volt az elso olyan resz, ahol egyertelmuen latszott, hogy vagy a) rovid ido alatt sok hajat rakott fel, vagy b) terhes. :) De azt is csak a kosarlabdas jelenetnel, kb 5 masodpercig.

En nem tudom, hogy mit csinaljak vele, nagyon ugy tunik, hogy beleirjak valamilyen szinten, lehet jot is kihozni belole, de ha balkezzel nyulnak hozza, akkor rendesen felkenhetik a falra az egeszet. Fo tovabbra is a szorakoztatasfaktor, es ha tultoljak a csaladi dramat, az sose tesz jot a reszeknek.

Jovore kiderul – kotve hiszem, hogy nagy lepeseket tennenek az ugyben a kovetkezo 2 reszben.

Szula 25 - 2016. 05. 05. 14:30

7×24
Semmi cliffhanger a szezon végére ezzel most megleptek. Ja és a kémet sem leplezték le amit azért remélem a következő évad elején végre lezárnak mert ez így már tényleg unalmas.

szotyi - 2016. 05. 05. 16:18

teljesen átlagos rész szezonzárónak.

Zordon - 2016. 05. 05. 16:24

Atlagos, de legalabb nem csinaltak valami unalmas mudramat meg egy alcliffhangert.

Szep kerek kis tortenet, egy hosszu tortenetet elinteztek, most mar tenyleg csak a teglatemat kene jegre tenni, aztan akkor johet az, ami mar eddig is jol ment: a heti ugyek apropojan humoros es szorakoztato jelenteket adni.

Ugy tunik, hogy DR terhesseget megint kihagyjak, legalabbis eddig takargattak alaposan, jovo evad elejen kiderul, ez mennyire marad igy.

Kellemes kis evad volt, majdnem olyan jo, mint a 6.

torjack - 2016. 05. 05. 16:42

Nem volt rossz az évadzáró…leszámítva azt, hogy nem tűnt annak. Azt hittem, a téglával kezdenek valamit, de marad jövőre…akár crossover is jöhet majd a nagytesóval, elkezdtek ott is besúgózni.

Amy - 2016. 05. 07. 20:03

Elég jó volt az évadzáró epizüd. Bár a téglával szerintem is kezdhettek volna valamit.. Így kicsit elnyújták..
De várom már a 8. évadot nagyon… 5 hó NCIS LA nélkül… DR terhességéből mit hoznak ki passz..
Remélem 7 évad végén megkezdett gyermek és házasság témát folytatják a 8. évadban és poz dolgot hoznak ki belőle…
Összességében jó volt a 7 évad…

Amy - 2016. 05. 07. 20:04

És persze köszönet Szepy Subs-nak a folyamatos fordításért :)

Szula 25 - 2016. 05. 08. 11:32

Ja és a rúzsnyom Eric száján végre azt is eredményezheti hogy őket is össze hozzák végre. :)

payskin - 2016. 05. 09. 11:08

Bocs, elfelejtettem kommentelni. Azért végigolvastam, megvoltatok a morgásaim nélkül is. :)

Viszont az most tudatosult bennem (“Apa végződik” poszt), hogy a múlt heti volt az évadzáró?! Hát… jó. Végül is, nem volt rossz. A többit elmondtátok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz