login |

The Amazing Race: kezdett a 27. évad

2015. 09. 26. 14:40 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

No more crying.

Na, jó, ez valami hiperszánalmasan össze volt csapva. A CBS igazán felfoghatná, hogy azzal nem fog új nézőket szerezni, ha ilyen részekkel indítja a szezont. Korábban voltak jó 1 órás (nettó 40 perces) premierek, de azért a TAR-nak másfél, vagy két órás évadnyitó dukálna. És olyan, amiben legalább egy road block is van, nem csak egy detour.

The Amazing Race - 27x01-01

Egy ilyen kezdést persze elvihetnének a karakterek a vállukon, de most, annak ellenére, hogy némelyik párra emlékszem (lehet, hogy az összesre), emlékezeteset szinte semelyik sem produkált. Oké, idő sem volt rá, de elsőre elég sótlannak tűnik a társaság, már-már a hírhedt, általam kaszált és azóta sem bepótolt 21. évadot idézte, ahol a második rész után egyszerűen senki sem érdekelt. (Oké, talán a kisemberek. Talán.)

Abban is hasonlított a kezdés arra, hogy ott is volt egy kinézetre érdekes páros (a metálosok), akik tök unalmasak voltak. Itt azt hittem, hogy a néger táncosok mennyire jó arcok lesznek, erre nem sokat mutattak. Illetve próbálkoztak mutatni, de minek. Remélem, a 27×02 javít valamit az összképen, mert az újoncdömpingben nem leszek szívbajos kaszálni.

The Amazing Race - 27x01-16

Az összecsapottság már az elején is érződött, hiszen egy dolog, hogy az indulás előtt nem mutattak be minden csapatot, de ezek a bemutatások is gagyik voltak (a tovább mögé betettem egy hosszabb videót, amiben Phil is bemutatja őket), ráadásul az egészet valami all over the place zenével csapták agyon. (Később pedig, főleg a helikopterezésnél, a hang volt pocsék.)

Azon nyilván meg sem lepődtem, hogy a feladatos körítést is próbálták rövidre vágni, nem mutatták, hogy a többség hányadiknak indul és érkezik (vicces, hogy kétszer is ugyanazok voltak a másodikat és tizedikek, miközben előttük és mögöttük változott a helyzet), melyik detour-t választja, de ez már tényleg semmiség. Az már kevésbé, hogy a játékosokat még a puzzle-höz is levetkőztették (pff) – amit az egyik meg is szívott.

The Amazing Race - 27x01-15

Mindössze egyetlen momentum volt, ami jól sikerült a részben, erről a tovább mögött írok spoileresen.

A nevekhez hülye vagyok, de visszanézem és megmondom, hogy Kelly és Shevone esett ki. Oké, még talán Kelly-ben volt potenciál a nagy szájával és a megmondásaival, de így ők elszálltak, fizikailag teljesen esélytelenek voltak, miképp a cheerleader-ök is.

The Amazing Race - 27x01-20

Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy maga a feladat érdekes volt, mert a röplabdát könnyűnek gondoltam (nem semmi dolgokat műveltek a brazilok), viszont a slide puzzle a rémálmom, pedig gondolom, csak egyszer kell megtanulni a technikáját. Szóval át tudtam érezni azt, hogy órákig szenvedtek, bár akkor már random is meg lehetett volna csinálni.

The Amazing Race - 27x01-04

Azt még jegyezzük fel, hogy az alfahímek húzták be a szakaszt és kapták az Express Pass-t (annak mi értelme van, hogy a használat utáni körben egy csapatnak odaadják az első helyet?), míg a “YouTube-os pár” csúnyán megszívta a Fast Forward-ot (oké, csak megszívta, odamentek és eljöttek) – szerintem direkt csinálták, mert nem kicsit megdöbbentett, hogy már az első körbe FF-et húznak. Főleg, miután csak egy csapatot ültettek fel az első gépre.

The Amazing Race - 27x01-05

A folytatás ennél csak jobb lehet, nagyon nem tetszett a rész, és még jobban nem tetszett, hogy a csapatok semmi érzelmet nem váltottak ki belőlem. Felejtsünk.

The Amazing Race - 27x01-02 The Amazing Race - 27x01-03 The Amazing Race - 27x01-06 The Amazing Race - 27x01-07 The Amazing Race - 27x01-08 The Amazing Race - 27x01-09 The Amazing Race - 27x01-10 The Amazing Race - 27x01-11 The Amazing Race - 27x01-12 The Amazing Race - 27x01-13 The Amazing Race - 27x01-14 The Amazing Race - 27x01-17 The Amazing Race - 27x01-18 The Amazing Race - 27x01-19

29 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2015. 09. 26. 15:08

Nekem semmi bajom nem volt a résszel, egyedül azt sajnálom, hogy nem volt ez is hosszabb. Ha már a Survivor és a Big Brother is hosszú volt a héten, akkor a TAR-nak is illett volna valami nagyobb premiert adni.

A csapatok szimpatikusak, akik idegesítettek, azok már ki is estek :)

winnie - 2015. 09. 26. 15:14

De hát pont az volt a bajom, hogy ennyire rövid volt:) az már nem a rész hibája, ha a csapatok nem érintenek meg, ha egyik sem volt érdekes. Ha több idő jutott volna rájuk, talán ez sem lett volna gond.

Löfli - 2015. 09. 26. 16:57

a héten fejeződött be a TAR: Canada és mennyivel jobb volt az egész :) oké, hogy kiszámítható volt, de legalább jók voltak a karakterek és a feladatok is nagyon változatosak voltak (spoiler: igaz a döntőnél elcseszték, mert nem sok előzési lehetőség volt)

szóval nagyon sótlan volt megint az egész, mint a 26-os, nézzetek inkább TAR: kanadát vagy ausztráliát :)

polovcev - 2015. 09. 26. 18:25

Nekem is kicsit összecsapottnak tűnt, ugyanakkor hálás vagyok a castingosoknak, mert rögtön prezentáltak 4-5 párt akiket utálhatok :) Nem tehetek róla az ilyen paparazzi-celebszakértőket eleve nem kedvelem.

ldavid - 2015. 09. 26. 18:53

ebbe most belenézek, úgyis régen láttam már TAR-t

Nedewya - 2015. 09. 26. 21:52

@Löfli

Én is néztem a kanadai verziót, és az ausztrálnak is bepróbáltam az első évadát, de szerintem ezek hihetetlenül kiszámíthatóak. A kanadait mindenki dicséri, de az első rész után, (sőt igazából a bemutatás után) megmondtam a családnak hogy ki lesz a győztes. És ők is lettek. Még a másodikat is eltaláltam. Nem tudom miért isteníti mindenki annyira ezeket a verziókat…. szerintem max usa pótléknak jók.

Winnie:
????
Ok csak hogy ellentmondjak kicsit.
Én sosem szerettem a hosszú TAR epizódokat. Valahogy nem tudtak lekötni. Ami 40-55 percben hihetetlenül szórakoztat, az 60-90 percben kissé már untat. És ez hatványozottan igaz volt azokra az esetekre, amikor a premier részeket nyújtották el. Ilyenkor még nem ismerem a csapatokat, és nem tudok nekik igazán drukkolni. Ebből kifolyólag nem tud annyira izgatni ki esik ki. Jobban szeretem amikor az évad eleje rövid részeket tartalmaz. Cserébe a vége felé amikor már kevesebben vannak, jöhetnek a kiesés nélküli részek, több érzelemmel.

A detour szerintem sosem funkcionált igazán jól az első részekben, mert túl sok felé kell figyelnie a kamerának, és éppen ezért nehéz lekövetni.
Egy jó road blockkal többre mentek volna.

winnie - 2015. 09. 26. 22:26

Nedewya: elfogadom, amit mondasz, én sem mindig teszem ezt szóvá, de itt nagyon látványos volt már az elején a pörgetett bemutatással, és később is a kihagyott dolgokkal – előtte egyébként megnéztem, hogy máskor hogy vélekedtem a premierekről, s voltak olyanok, ahol bejött a rövidebb kezdés, vagy ahol már rögtön tudtam csapatokba kapaszkodni.

itt viszont (nekem) valami nagyon nem stimmelt, így ezt látom okként.

Deny - 2015. 09. 26. 22:47

Az előző premiernél jó volt, hogy hosszú volt, de ott volt is mit bemutatni. Itt szerintem ennél nem kellett több. Nem volt túl izgalmas, se komplex szakasz.

Én bepróbáltam a TARAU-t, de nagyon zavart, hogy ott össze-vissza voltak az epizódhosszok. Volt, ami hetvenperces, volt, ami negyvenperces volt, és így rendszertelenül, akár egymás után. Meg nem is adta vissza a TAR feelingjét valahogy. A Kanadát nem próbáltam be, mert nekem nem igazán jön be, ha csak egy országon belül mennek. (Tudom, hogy ott is most már érintettek még egy-két másikat, de az nem ugyanaz.) Pont azt imádom a TAR-ban, hogy minden héten elrepít egy másik kultúrába, egy másik helyre, amik néha ég és föld (pl. mikor egy művelt európai nagyvárosból hirtelen mennek az afrikai pusztaságba.)

Nedewya - 2015. 09. 27. 00:48

Winnie:
Ízlések és pofonok. Nekem pont ez jött be jobban, és az S26 kevésbé :)

Thomas - 2015. 09. 27. 21:02

Nekem nem volt különösebb bajom a premierrel. Rio gyönyörű, a csapatok között vannak szimpatikusak, és még izgalmas is volt a vége, bár azt sajnálom, hogy pont két lánycsapat küzdött a kiesés ellen:( A TMZ-s csajokat is sajnáltam, de annak nagyon örülök, hogy a cheerleaderek megúszták, kérdés, hogy tudnak-e javulni.

Ha kiesett volna Justin & Diana, akkor most biztos, hogy nagyon pipa lennék:) Hogy örültem, hogy megnyerték a vizibicilis feladatot, aztán nem elég, hogy a repülők miatt elvesztették az egész előnyt, még a fast forwarddal is megszívták:( Akkor nagyon úgy nézett ki, hogy végük (még az is átfutott az agyamon, hogy direkt vágták trükkösen, hogy úgy tűnjön, hogy van esélyük beérni a többieket), vagy legfeljebb a cheerleadereket tudják megelőzni, de szerencsére nem így történt:)

Viszont annak nem örülök, hogy az express passt a nagyon erősnek tűnő fiúcsapat nyerte, még szerencse, hogy most csak az első 5 futamra szól. Hogy mi értelme van annak, hogy a következő futamot megnyeressék valaminek, ez nagyon jó kérdés! Esetleg az jut eszembe, hogy ha nem használják el, akkor nem kell továbbadni, tehát ez egy plusz dilemma lesz, hogy ha nem okvetlen szükséges, akkor nem fogják elhasználni.

A feladatok, hááát, volt ugye egy verseny az elején, ami végül semmi előnyhöz nem juttatott senkit, aztán volt a szokásos látvány túra (helikopterezés), amiben nem lehet előzni, meg a detour. A focis feladat elsőre érdekesnek tűnt, de aztán kiderült, hogy aki képes átütni a labdát a hálón, az legyőzi őket elsőre vagy másodikra. Azt meg talán a szervezők is érezték, hogy nem lesz valami izgalmas nézni percekig, ahogy tologatják a csempéket, azért kellett bikiniben, meg shortban csinálniuk:) Amúgy ezeket én sem tudtam soha kirakni, én biztos bajban lettem volna ezzel e detourral:)

A többivel megvárom Enzo pontjait, kíváncsi vagyok, hogy megjegyzi-e Norman Bates-t és az anyját, azon én nagyot röhögtem:)

Enzo - 2015. 09. 28. 13:22

Nna. Hát valóban visszahozhatnák a hosszabb nyitányokat (és finálékat!!), az biztos, ennek ellenére nem mondom, hogy ne tetszett volna a rész.

A csapatokat persze még nem ismertük meg eléggé, így első blikkre Justin&Dianának szurkoltam…hú, az az érzelmi hullámvasút, amit lenyomtak a részben…
Időjárásfüggő fastfwd-ot tuti hogy nem választanék sose, (pláne ha amúgy is első vagyok), mert simán benne van az, hogy odamegyek és szopóág van. Szerencsére sikerült visszajönniük, és 2 nemszimpatikus lánycsapatot maguk mögött hagyniuk – így nem bántam a kiesőket, ja és Kelly&Shevonne egész jól viselték (elmentek inni utána :DDD)

@winnie: jaj, mindig ezt a 21.évadot szidod…:D egyik legjobb volt pedig, a 22.messze sokkal unalmasabb volt sztem :/

Még pontokban pár dolog:
-A kisemberek meg Ernest&Jin érdekes színfoltok lehetnek még :)
-Örülök az eyecandy-faktornak a detournál :)
-Te jó ég, hogy lehet ennyire nem tudni labdát kezelni? mint ahogy azt néhány csapat bemutatta :D
-Az nekem is feltűnt, hogy néhány csapat bemutatása a kezdő taxizás idejére tolódott át, fura volt ez így.
-Express Pass: érdekes, hogy csak az 5.körig használható, meg ez az átadós dolog se rossz (főleg amiatt, amit Thomas írt, hogy ha nem használják, nem kell továbbadni)…és meg lehet nyugodni, biztos lesz olyan feladat, ami nem a Tanner&Josh párosnak való, szóval szinte mindegy, hogy ki nyeri :)

@Thomas: mivel leírtad ezt a Norman Bates-es sztorit, így nem kellett megjegyeznem :DD egyébként nem jutott volna eszembe, de tényleg jó duma volt :)

Thomas - 2015. 09. 29. 02:18

– Majd talán tavasszal lesz hosszabb évadnyitó, amikor nincs Big Brother, és talán a TAR-ral fogja a Survivor megfelezni a 3 órát:) Viszont egy olyan dupla finálét megnéznék, ahol nem egy tét nélküli vagy egy sima kiesős szakasz az első fele, hanem pit stop nélküli 2 órás rész:) Akkor beleférne 1-2 látvány feladat is, és mellette még lennének olyanok is, amiben lehet előzni is:)

– Justin & Diana nekem is kedvenc:) Én meg pont arra gondoltam, hogy lenne olyan ember, aki első helyről nem egy rá a fast forwardra, amikor express pass a tét? Szerintem ők ott lent nem érzékelték a szelet:(

– A 21. évadot pedig én sem szerettem! Abban volt az a 2 minősíthetetlen nőszemély, akiktől majd agybajt kaptam:) De nem akarok spoilerezni, hátha winnie megnézi egyszer:)

– Tényleg jó volt az eyecandy:) Cheerleaderek, Kelsey, Cindy:) De amúgy ki szívta meg emiatt?

– Nekem sem ment volna jobban a labdakezelés, az biztos:) Meg a kirakó sem:)

– Az előző évadban is így mutatták be a csapatokat, nem? Hogy először csak egy párat, aztán a többit meg már amikor álltak a startnál, meg az első feladat alatt is volt még talán, vagy rosszul emlékszem?

– Hát, azért nyugodtabb lennék, ha Justin & Dianánál lenne az express pass. A fiú-fiú csapatoknak mindig ellenszurkolok, főleg az erőseknek:)

Enzo - 2015. 09. 29. 10:30

Azt én sem vágom, hogy valamelyik csapat megszívta volna az öltözködés miatt…

AZ előző évadban meg max azért volt létjogosultsága, mert akkor ugye ott a rajtvonalnál találkoztak, és a friss párokat kellett utána bemutatni (habár nem emlékszem, hogy tényleg így volt-e :D)

MolnarErik - 2015. 10. 01. 21:25

Na, végre sikerült megnéznem. Én jól szórakoztam a részen, a csapatok tényleg elég semmilyenek voltak, a közepe meg kissé zavaros, de ettől függetlenül élveztem.

winnie - 2015. 10. 03. 12:47

ehh, ezt szerintem kaszálni fogom…:(

winnie - 2015. 10. 10. 08:24

nem nézem meg a mostani részt, nincs kedvem. ha valaki küld vendégírást, szívesen kirakom, de én szerintem kaszáltam.

a döntés előtt, csak belepillantottam az ex-hitfixes daniel fienberg írásába, aki korábban mindig írt recapeket, szóval rajongó – persze úgy, hogy azért ne spoilerezzem magam, és ezt láttam:

“I don’t have many thoughts on Friday’s “Amazing Race” and it’s entirely possible I may push “Amazing Race” down my viewing queue and no longer make it a Friday priority in future weeks. The editors were so bored with what they were given in this Leg that stray dogs got much, much, much more screentime in this episode than Track Girls Jazmine & Danielle and probably a couple other teams as well.”

a végén meg ezt:

“There’s nobody I’m rooting for. Not even close. That’s bad.”

igazából ez erősítette meg a döntésemet.

jó szórakozást a többieknek, és minél több pozitív véleményt.

Enzo - 2015. 10. 10. 12:43

Épp akartam kérdezni, hogy kaszáltad-e, mert akkor elképzelhető, hogy néha dobnék vendégposztként kritikát.

(Vagy ha más szeretne, szóljon, lehet váltva is.)

A 3.részt még én se láttam, de tényleg nem nagy eresztés eddig az évad (persze ahhoz sokkal rosszabbnak kéne lennie, hogy kaszáljam).

polovcev - 2015. 10. 10. 20:17

Jót nem tudok, rosszat meg nem akarok… Remélem beindul, mert eddig színtelen, szagtalan…. olyan semmmilyen.

Thomas - 2015. 10. 11. 16:15

Én is megpróbálhatok majd egyet-egyet összehozni, bár minden héten sok lenne, de váltásban megpróbálhatjuk:) És persze más is beszállhat, ha kedvet érez hozzá:)

27×03:

Ez tényleg elég unalmas rész volt, valahogy gondoltam, hogy nem fogja megtartani az elégedetlenkedőket:( Gondolom, végig akkora volt a srácok lemaradása, hogy esélyük sem volt felzárkózni, csak a trükkös vágás miatt tűnt megint szorosabbnak a vége. Még így is, hogy több csapat is hibázott nagyokat. Még mindig van, aki nem olvassa el rendesen a nyomokat, szerintem ezt ajánlott lenne minden indulónak a kézfejére tetováltatni a verseny előtt:) “Olvasd el a nyomot! Aztán még egyszer, és értelmezd! Aztán még néhányszor!” :D

Amúgy nagyon örülök, hogy ennyire az elején elszállt 2 fiú-fiú csapat, már csak a legellenszenvesebbnek kéne. Nevetséges, ahogy nyomják ezt a gyűlölet-kampányt. Persze, biztos csak az van mögötte, mert félnek, hogy különben őket u-turn-öznék, hisze ők a legerősebb csapat, express passel a kezükben, szóval inkább feltüzelik a többieket Dianáék ellen. Tiffany & Kristának meg nagyon össze kéne magát kapnia, ha nem akarnak a következő kiesők lenni.

winnie - 2015. 10. 12. 07:43

hárman is jeleztek, akár 3-as rotációban is meg lehetne próbálni:)

Enzo - 2015. 10. 12. 13:29

Én most elkezdtem a 27×03-ról, egy hármas rotációban abszolút benne vagyok. (Remélem ezt a részt nem kezdte el más még :D)

Thomas - 2015. 10. 12. 17:29

Nem, én még nem kezdtem el, csináld csak, erről most túl sok jót amúgy sem tudnék írni:) A következőt most vasárnap bevállalom, ha mindenkinek oké, mert jövő hétvégén nem leszek itthon.

Enzo - 2015. 10. 12. 22:56

Majdnem kész, még este elküldöm winnie-nek, gondolom holnap kinn lesz.
A 27×04-et viheted, persze, nyugodtan :)
Ki a harmadik vendégszerző-jelölt?

szerintem - 2015. 10. 13. 20:27

en jelentkezem allando kommentelonek :)
ezt a harmadik reszt meg nem lattam, de mindjart megnezem es akkor megyek is az aktualis poszthoz.

szerintem - 2015. 11. 24. 12:34

az egyetlen valamire valo csapat is kiesett a legutobbi reszben, innen lesz erdekes a dolog, mert mostanra csak ellenszenves vagy egyaltalan nem szeretheto csapat maradt versenyben, tovabba a feladatok is eleg gyatrak. nem csodalom, hogy nezettsegi minimumot is hozott, bar az nyilvan nem ennek a resznek koszonheto, hanem az eddigi epizodoknak.

winnie - 2015. 12. 12. 13:36

na, ezt a finálét azért megnéztem. összességében nagyon jó volt, és még úgy is, hogy nem néztem a szezont, rettenetesen elégedettséget adó és izgalmas – rég szurkoltam így. jól megcsinálták, még akkor is, ha talán nem volt ennyire szoros.

a taxis dolog döbbenet volt, nem is értettem, de most olvasok interjúkat, hátha.

winnie - 2015. 12. 13. 07:56

ja, és tippre, ha a cheeleaderek eljutnak ide, akkor a rákos feladat elég nagy szemétség lett volna. ha tényleg ilyen nehéz volt, akkor nekik ott nem lett volna esélyük.

szerintem - 2015. 12. 14. 16:12

erdekes, de a finale annak ellenere volt nagyon izgalmas, hogy teljes lemondassal alltam neki, ugy gondoltam, ennyire rossz evadnak csak rossz vege lehet. erre osszedobtak egy eros, kuzdelmes, nehez szakaszt, rengeteg elozesi lehetoseggel, valtozatos feladatokkal, sok-sok valodi izgalommal. kar, hogy egesz evadban erre sporoltunk….
a gyoztesnek jobban orulok, mintha a masik ket csapat valamelyike lett volna, de ez nekem nagyjabol mindegy volt.
az is klasszikus TAR-idoket idez, hogy mennyi mulik a taxisokon. mondjuk nekem sem volt vilagos, hogy mi is tortent pontosan a taxikkal, de az poen, hogy mennyire egymast okoltak erte a csapatok :)

a kovetkezo evad elozetese annak ellenere tun nagyon igeretesnek, hogy sima eloiteletbol elore lemondtam rola :)

Enzo - 2015. 12. 14. 17:15

Lesz finálés írás, srácok :) Hamarosan kész.
A taxis dologhoz meg sokat segít a vasárnapi hírekben levő interjú link.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz