login |

The Goldbergs: kezdett a 3. évad

2015. 09. 27. 14:55 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika,

A The Goldbergs premierjében az írók tipikusan abba a hibába estek, hogy próbálták megismételni egy nagy dobásukat, csak most kicsit lélek nélküli lett a végeredmény.

tomcrusiing1

Arról van szó, hogy a sorozat tavaly szállított egy 10/10-es részt, amikor a Ferris Bueller’s Day Off, és annak kapcsán John Hughes előtt tisztelegtek. Azon lehetett érezni, hogy tényleg formálta a sorozat alkotóját, Adam F. Goldberget, annyira sok törődéssel nyúlt hozzá.

tomcrusiing2

A mostani premierben pedig megkaptuk a Risky Business-re való utalgatást, ami pedig csak ilyen mutogatós, “ez cool volt régen”-hangulatban helyezkedett el a részben. És kicsit még háttérbe is szorult a főbb szál mellett. Rendben, a The Goldbergs-től megszokott érzelmi pontra futott ki, szóval a végén kicsit rendbe tették.

Mindamellett, ha így folytatják, akkor teljesen háttérbe szorul a főszereplő kissrác, akit magáról mintázott a készítő, így pedig kicsit elkezd beszürkülni a sorozat. Ugyanis azok a legjobb részek, amikor tényleg a saját élményei,t és akkori érzéseit kelti életre Adam F. Goldberg, nem amikor egy másik sitcomot próbál írni.

tomcrusiing3

Nyilván nézem tovább, hiszen továbbra is bírom a szereplőket és az enyhe nosztalgia faktort, de ez a premier bőven mellé ment.

4 hozzászólás Ne habozz!

superpityu - 2015. 09. 27. 20:33

én is azt éreztem, hogy a Ferris Bueller’s mennyivel jobb volt. tényleg lehetett érezni, hogy azzal többet törődött a készítő, míg most a pár csúszkáláson és pár megelevenített pillanaton kívül nem ez adta a rész fő szálát.
ettől függetlenül tetszett, talán azért, mert régen volt a 2. évad vége. nagyon remélem, hogy azért kicsit jobban elosztják az időt a karakterek között, mert úgy általában adam és a nagyapja szokott rohadt jól sikerülni, most pedig szinte alig szerepeltek együtt.

goodjohnwin - 2015. 09. 28. 16:41

A “kissrác” elég sokat nőtt és pubertált a nyár alatt, kíváncsi leszek, reagálnak-e erre az írók majd az évad folyamán, mert a korábbi szarwars-játékos kisfút már nem szabadna erőltetni egy ilyen kamaszhoz.

Treff86 - 2015. 09. 28. 18:28

Nekem is ez tűnt fel legelőször…szvsz ki fogja nyírni a show hangulatát, hogy nőtt a kölök, így vagy lecserélik, vagy kevesebb szerepet fog kapni (ahogy az első részben is volt). Mondjuk elég fura lenne a róla szóló sorozat nélküle…

Lajosék a másodikról - 2015. 10. 02. 08:41

Egyetértek, a Ferris Buelleres rész nyomába se ért a dolog. Egyébként se tartom olyan nagy filmnek a Risky Businesst (bár kétségtelenül nagyon adja a nyolcvanas évek hangulatát), de ha valamit átvettem volna belőle, az a metrós jelenet a Tangerine Dream zenéjével.

A gyerek meg nyomott egy Lostos Waltot, kíváncsi leszek, mit kezdenek vele.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz