login |

NCIS: kezdett a 13. évad – írta Pamats

2015. 09. 28. 20:10 - Írta: vendegblogger

17 hozzászólás | kategória: kritika,

Ahhoz képest, hogy a legutóbbi évad vége után vártam az új szezon kezdését (bár csak mérsékelten), mert a megszokott szinthez képest valamivel izgalmasabb volt az utolsó 3 rész, most mégis inkább csalódottságot érzek. Mondjuk ez az én hibám, hiszen ahogy a tavalyi évadzáró kritikámban említettem: nem ettől a sorozattól kell nagy meglepetésekre számítani.

NCIS - 13x01-01

Pedig a szezonvégi zárójelenet egész megdöbbentő volt abban a tekintetben, hogy ki sütötte el a fegyvert, azonban nem igazán tudtak ezzel mit kezdeni, mint ahogy minden más ebben a nyitó részben valahogy nélkülözött számomra minden izgalmat vagy érzelmi töltetet.

A premier egyébként nagyjából két részre bontható: kaptunk egy nem túl izgalmas műtétes jelenetsort, ami közben az alany  töprenghetett kicsit a múlton, majd folytatódott a Calling utáni kutatás, akik ezúttal egy kamu rakétatámadással próbáltak nemzetközi konfliktust generálni, de ez is nagyon érdektelenre sikerült.

NCIS - 13x01-02

Ezek után nem meglepő, hogy a sztori lezárása és az ellenfél kiiktatása sem volt túl érdekfeszítő. Kár pedig a Calling érdekes szervezetnek tűnt, ám a jó felvezetés után nekem kicsit kifulladt az ő történetük.

Pozitívumként nem igazán tudok most semmit megemlíteni, Jon Cryer vendégszereplése inkább csak érdekes színfolt volt, de ennyi, bár azon sem lennék megdöbbenve, ha spinoff-alapanyagnak szánták volna. Ha pontoznám a nyitányt, talán 3/10-et érdemelne, és kapaszkodom a sok évados sorozatokat nézők szokásos mantrájába: a szezontól a szokásos rutin mellett néhány jobb esetet várok, de miután a karaktereket megkedveltem, még maradok, ők még lehetnek érdekesek.

17 hozzászólás Ne habozz!

djangyu - 2015. 09. 28. 20:30

ja. valahogy én is ezt írtam volna, úgyhogy a kritika 9/10. :)

Zordon - 2015. 09. 28. 20:40

30 perc alatt neztem meg, igy egesz mozgalmas volt.

Egyelore maradok, aztan evad kozben meglatjuk, merre indul :)

wondorog - 2015. 09. 28. 21:34

Mekkora gyáva húzás volt, hogy a kisgyerek végül tényleg köpött, ahelyett, hogy vele csinálták volna meg a drámát.

torjack - 2015. 09. 28. 21:37

Gyanítom idén is Gibbs szenvedése lesz a középpontban. Megint. Mindig is központi figura volt, de mióta Glasberg a góré, Harmon nagyon rátelepedett a sorozatra.

djangyu - 2015. 09. 28. 23:05

annyira ratelepedett, hogy producere is. de a tobbinek is reszese.

Zora - 2015. 11. 15. 19:48

13×08

Nagyon vártam a részt Jeanne miatt.
És nagyon jó volt, Gibbs gyenge oldala, az orvosok kimentése, Bishop pár órára főnök lett – és tuti Tony még szerelmes… De megnyugodott, mert kvittek lettek.

Nagyon jó rész volt.

Zora - 2015. 11. 22. 20:19

13×09

Ez érdekes volt. Hogy a felmentett srác kér újra nyomozást.

Allie-t sajnálom. De, szerintem lesz egy olyan csavar, hogy TÉNYLEG vizsgálódnak a férje ügyében, és, ő csak azért mondta a megcsalást, hogy Allie elhagyja DC-t.
Én erre számítok. És jó lenne, ha bejönne!

Zora - 2016. 04. 07. 14:18

13×19

Aranyos rész volt D-papával.
Az idővonal azonban sántít: Azt mondta Abby, hogy Susan 1986-ban leszerelt. Ez feltételezi, hogy volt legalább 20 éves. Vagyis, most, 30 évvel később, 50 éves. Vagy direkt fiatal színésznőt kerestek, vagy nem figyeltek az évszámra. Mindkettő dühítő (pláne egy hajléktalan esetében, aki amúgy is legalább 5 évvel idősebbnek néz ki a valódi koránál.)

Zora - 2016. 04. 07. 14:35

Na, szóval, az idővonal mégsem sántít, csak túl fiatalos színésznőt találtak: ugyanis ő 1960-ban született, vagyis 56 éves.

Zora - 2016. 04. 08. 22:26

13×20

Hát, érdekes volt.
Annak ellenére, hogy úgy jött le, miszerint Tonynak nincs is élete, a színész annyira rettentően jó, egyszerűen ez a karakter az élete!
Gondolom ez is egy újabb adalék a távozásához. Talán úgy lesz, mint Zivánál, hogy a következő évad első 2 részében még benne lesz…
De hogyan válnak meg tőle? Elmegy elefántokat menteni Afrikába? Mert valahogy semmit nem tudok számára kitalálni. Hogy megcsömörödjön ettől a munkától, azt meg pláne nem.
Tim meg megint kezd fogyni. Mi van ezzel az emberrel???

torjack - 2016. 04. 26. 20:57

Na, immár hivatalosnak tekinthető, hogy Ziva nem tér vissza. Bár én nem is számítottam rá. Ha tippelnem kéne, azt mondanám Jeanne Benoit visszajön az évadzáróra…aligha véletlen, hogy ennyi év után előhúzták a karaktert. Tony szépen elvágtat a naplementébe a nővel…kb. ennyi lesz. De a kiskaput nyitva fogják hagyni, hogy adott esetben vendégként még visszanézzen.

torjack - 2016. 05. 05. 16:44

Hmm…elég szépen belehúztak itt a szezonhajrában, előbb Morrow, most Fornell is padlón…plusz fura volt a DiNozzo-mentes epizód.

Zora - 2016. 05. 16. 13:45

Hú, már csak 1 rész van hátra…
Kort eléggé képben van Tony Zivához fűződő kapcsolatáról (pedig már lassan 3 éve nem is találkoztak…).
Most, így, ebben a hangulatban úgy tudom elképzelni Tony távozását, hogy elmegy Zivához, és rájön, ő élete szerelme, majd ott is marad.

Bármennyire is “nem” szerepelt most Ziva, nagyon jó volt, már csak a nevét is hallani.
Várom az utolsó részt.
(Ja, és szerintem hasonló búcsú lesz, mint Kate-től és Zivától, vagyis, Tony még benne lesz a 14. évad első 2 részében.)

torjack - 2016. 05. 18. 15:04

Hát ez így…nagyon toszhatta CDP Glasbergék csőrét. Eljött az ideje a kaszának azt hiszem.

DenisaW - 2016. 05. 18. 19:07

Hát, ez meg milyen lezárás volt?! Az, hogy Tony kiszáll a sorozatból, még nem indokolt egy ekkora baromságot. Mi van manapság az írókkal? Komolyan ennyire nehezükre esett volna valami kevésbé elrugaszkodott lezárást írniuk? Mondjuk már az is beszédes volt, hogy még csak meg sem keresték CDP-t. Nem hiszem, hogy az ő kiszállása a sorozatból akkora kárt okozott volna a stábnak. Ráadásul amit műveltek Ziva karakterével, azok után nem is kellett csodálkozni, ha inkább kiszállt. Persze, ne egy 13. évadában járó sorozatnál várja el az ember, hogy majd végre megvilágosodnak, ha már eddig nem sikerült nekik, na, de akkor is. Ez így?! Áááá….

torjack - 2016. 05. 18. 19:43

Nem igazán értettem az egészet…Zivát megölhették volna 3 évvel ezelőtt, most így offscreen kinyírni, ráadásul így…pff…a gyerek is a semmiből jött. Ha már CDP-t nem akarták/tudták visszahívni, egyszerűbb lett volna, ha Jeanne Benoit lesz a kiszálló stratégia. Gibbs meg nagyjából egy vállrándítással könyvelte el, hogy a volt ügynöke, akit szinte lányaként kezelt, elpatkolt. De mindegy is.

Bár Wheaterly kapott pár jó jelenetet a fináléjában, de jó lett volna, ha tényleg csak róla szól, nem pedig egy végső odabökésről CDP felé.

Zora - 2016. 05. 20. 22:44

13×24

Szerintem nagyon jó rész volt. Érzelmes, mégis megmosolyogtató. És tüneményes Tali-t találtak. (Vagyis kettőt, mert ikrek játszották.)
Persze, jobb lett volna, ha Ziva nem hal meg, de jól megoldották.

MW nagyon-nagyon jó színész, hiányozni fog.

Az angol srác nekem túl laza, nem nagyon illik a csapatba, de a nő az jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz